26/08/2008 21:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βιάστηκαν να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ

Γράφουμε και σε προηγούμενο post για την «λύπη» που εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για τις  για τις εξελίξεις στην περιοχή του Καυκάσου, με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Ν. Οσετίας και της Αμπχαζίας (βλ. Μόσχα: δεν φοβόμαστε τίποτα). Δηλώσεις όμως έκαναν και το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ. 

Ο  εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι «όπως το ΠΑΣΟΚ καταδίκασε και καταδικάζει την αναγνώριση της μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας του Κοσόβου, έτσι καταδικάζει και την απόφαση περί αναγνώρισης της ανεξαρτησίας Αμπχαζίας και Ν. Οσετίας, επειδή ακριβώς συνιστά μονομερή ενέργεια αναγνώρισης τετελεσμένων που προέκυψαν κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου».  

Ο ΣΥΝ, με ανακοίνωσή του τονίζει ότι τον βρίσκει κι αυτόν κατηγορηματικά αντίθετο η αναγνώριση της μονομερούς ανεξαρτητοποίησης της Ν. Οσετίας και Αμπχαζίας από τη ρωσική κυβέρνηση και υπενθυμίζει ότι είχε έγκαιρα προειδοποιήσει, ότι η αναγνώριση της μονομερούς ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου θα συνιστούσε ένα άκρως επικίνδυνο προηγούμενο και για άλλα παρόμοια διεθνή προβλήματα.  

Factorx
. Δεν θα υπεισέλθω προς το παρόν στο περιεχόμενο των δηλώσεων του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Διερωτώμαι μόνο για ποιο λόγο έπρεπε να βιαστούν τόσο πολύ για να καταδικάσουν την ενέργεια των Ρώσων. Και αύριο μέρα δεν είναι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Vrennus avatar
  Vrennus 26/08/2008 22:25:20

  Κακώς καταδίκασαν την ενέργεια της Ρωσίας. Το σωστό θα ήταν να επιδοκιμάσουν την αναγνώριση της Αμπχαζίας και της Ν. Οσσετίας, όπως επίσης και την αναγνώριση του Κοσσόβου αλλά και... της Βόρειας Κύπρου αύριο - μεθαύριο, έτσι; Ή μηπως είναι sui generis περιπτώσεις οι δυο περιοχές της Γεωργίας;

 2. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 26/08/2008 22:26:05

  Η Ελλάδα οφείλει να ακολουθήσει πολιτική αρχών ως μικρή χώρα χωρίς να επιδεινώσει τις ελληνορωσικές σχέσεις.
  Η ίδια η Γεωργία παρ ότι υπερφιλοαμερικανική δεν έχει αναγνωρίσει το Κόσοβο ακριβώς γιατί φοβόταν ότι είναι προηγούμενο για τα δικά της.

 3. Factorx avatar
  Factorx 26/08/2008 23:00:27

  Για να μην ψάχνουν διάφοροι φίλοι στα θολά νερά υπενθυμίζω οτι η θέση μας για τα δικασιώματα των εθνοτήτων του Καυκάσουν διατυπώνονται με σαφήνεια εδώ: http://www.antinews.gr/?p=3093

  Και φυσικά η στάση μας πρέπει να ειναι ενιαία για Κόσσοβο κλπ

  Είπα απλώς γιατί βιαστηκαν και διευκόλυναν την κυβέρνηση και την κ. Μπακογιάννη. Στο θέμα αυτό δεν απάντησε κανεις μεχρι τωρα

 4. Σίβυλλα avatar
  Σίβυλλα 26/08/2008 23:23:51

  Προς τι η σπουδή του ΠΑΣΟΚ να ταχθεί υπέρ των αμερικανικών «θέσεων»;

  http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/08/blog-post_9041.html

 5. Νικόλας avatar
  Νικόλας 26/08/2008 23:41:15

  Νομίζω πως το πιο σημαντικό για το Έθνος είναι τι γίνεται με την Κύπρο και όχι τόσο με το Κόσοβο ή τον Καύκασο. Απορώ πως σε ένα εθνικοπατριωτικό βλογ κάποιοι θέλουν ντε και καλά να βάζουν το δικαίωμά τους να τα χώνουν στους αριστερούληδες του ΨΙΡΙΖΑ πάνω από το συμφέρον του έθνους

 6. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 26/08/2008 23:53:14

  δεν ακουσα ΠΑΣΟΚ ΣΥΡ να καταδικαζουν τη γεννοκτονια απο μεριας Γεωργιας στους Οσετους !! Βομβαρδισαν χωρια και αμαχους ΠΡΩΤΟΙ και ανετια στηριζομενοι σε Αμερικανους αα και τον Αλεξ!!!

  Να λενε τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη.

  Συμπεραινουμε λοιπον οτι δινουν εξετασεις στους Αμερικανους και οι δυο.

  ΠΠ

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/08/2008 00:08:10

  Μη λέμε υπερβολές.Ο ΣΥΡΙΖΑ σαφώς καταδίκασε τον Σαακασβίλι και τους Αμερικανούς.Το ΠΑΣΟΚ πολύ λιγότερο.
  Τώρα για τη διευκόλυνση νομίζω ότι παρά τα επιφαινόμενα η εξωτερική πολιτική όλων των κομμάτων πλην ίσως ΚΚΕ είναι ενιαία και το καθένα παίζει το ρόλο του στον τομέα αυτό.

 8. jkr avatar
  jkr 27/08/2008 02:06:51

  ενιαία πολιτική δεν υπάρχει, αντίθετα τα κόμματα έχουν επιλέξει στρατόπεδα και προστάτες.
  δυστυχώς το ρόλο της προδικτατορικής δεξιάς παίζει τώρα το ΠΑΣΟΚ και η πρώην ανανεωτική αριστερά.

 9. Νέος avatar
  Νέος 27/08/2008 09:28:24

  Πολύ σωστά κάνανε, ακολουθώντας πάγιες αρχές Διεθνούς Δικαίου. Η δική σας ηθική είναι ο τυφλός αντιαμερικανισμός. Ηθική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τηρείτε το Διεθνές δίκαιο, παντού και πάντα, ακόμη και αν-που δεν συμβαίνει εδώ-αυτό δεν βοηθά τα ελληνικά συμφέροντα της στιγμής.
  Αλλά που να καταλάβεις φάκτορα τι σημαίνει να έχεις πάγιες αρχές και να μην άγεσαι από πατριωτικές ονειρώξεις, που στο τέλος θα καταλήξουν ενάντιά σου, όπως μόνιμα συμβαίνει με την Ελλάδα που την πατάει συνεχώς με τους πατριωτικούς μαξιμαλισμούς.
  Πάλι μπήκαν μπρος οι μηχανές της συνωμοσιολογίας που λειτουργεί το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ

 10. Helmut avatar
  Helmut 27/08/2008 10:28:35

  Αλίμονο αν δεν καταδικάσουμε το νεο-τσαρικό τσαμπουκά του Πούτιν.

  Ενώ δεν μας καίγεται καρφί για την Τσετσενία η οποία συστηματικά διαγράφεται από τον χάρτη εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, ξαφνικά μιλάμε για γενοκτονία Οσσετών από τους κακούς Γεωργιανούς και άλλα αστοιχείωτα. Ακολουθείται δηλαδή ακριβώς η ίδια τακτική που μας πούλαγε το ΝΑΤΟ (οι Αμερικάνοι μάλλον) με το Κόσοβο όπου δήθεν γινόταν γενοκτονία και οι δορυφόροι έδειχναν μαζικούς τάφους και εθνοκαθάρσεις που ουδέποτε επαληθεύτηκαν (τουλάχιστον στην κλίμακα που μας παρουσίαζαν).

  Είναι θέμα αρχής, αξιοπρέπειας, και διεθνούς δικαίου να καταδικάζονται απερίφραστα οι ενέργειες της Ρωσίας, όσο και να διαφωνούμε με την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή του Καυκάσου και της Κασπίας, όσο και αν θεωρούμε ηλίθιο πιόνι των Αμερικανών τον Σαακασβίλι.

 11. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 27/08/2008 18:13:22

  Βαλτε τον Βουλγαρακη ΥΠΕΞ να λυθουν ολα τα προβληματα!

 12. PROVOKATORAS avatar
  PROVOKATORAS 27/08/2008 18:24:30

  Γιατι ο Γιωργάκης δεν ρώτησε προηγουμένως τον παλαιό του σύμβουλο στο ΥΠΕΞ, ειδικό απεσταλμένο του στη Γιουγκοσλαβία την περίοδο των ΝΑΤΟϊκών βομβναρδισμών, και τώρα σύμβουλο του Σαακσβίλι, ελληνοαμερικάνο, Αλεξ Ρόντο;

  Ο τελευταίος άλλωστε, το δήλωσε ανοικτά στην Wall Street Journal: «Η Ρωσία θέλει να δείξει στη Δύση μια κόπια αυτού που η Δύση έκανε στη Σερβία. Ωστόσο, αυτό είναι μια μια φρικτή παρωδία».

  Τι να κάνουμε Αλεξ, όταν μας πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα που πηρώσαμε κι'εμείς, τότε τσούζει. Αξιος ο μισθός του κ.Ρόντος ως αμερικανού πολίτη. Εξυπηρετεί πράγματι τα συμφέροντα της χώρας του. Της δικής μας άραγε τα εξυπηρέτησε όσο τον είχε ο Γιωργάκης στο ΥΠΕΞ;

  Ο κ.Ρόντος προφανώς, εξυπηρετεί και τα συμφέροντα της τσέπης του, όχι μόνον ως σύμβουλος του -με αμερικανικά κονδύλια- προέδρου της Γεωργίας, αλλά και της φυλοδυτικής Σερβικής πολιτικής παράταξης. Οταν οι μπίζνες πάνε χεράκι-χεράκι με τα πολίτικά συμφέροντα των ΗΠΑ, τότε ένα όνομα αποτελεί "εγγύηση": Ρόντος. Αυτό όμως, που θα ήθελα πολύ να μάθω, είναι εάν επιβεβαιώνεται ότι μαζί του, στις δουλειές στη Γεωργία, τη Γιουγκοσλαβία (τα Σκόπια;) και αλλού, δουλεύει μαζί με ανθρώπους που ασχολήθηκαν με το ηλεκτρονικό σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών C4i και εάν πράγματι "πιάστηκε" από αυτούς ο Ρόντος για να βοηθήσει στην προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων. Μην ξεχνούμε, μπορεί να μπλέκει η Ζημενς στο C4i, αλλά αμερικάνικη εταιρεία ήταν ο επικεφαλής της κοινοπραξίας που πήρε αυτή την πολύ μεγάλη δουλειά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.