#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/01/2011 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βιάζονται να ανακοινώσουν συμφωνία για το Αιγαίο

Σε τροχιά επίλυσης αναμένεται να θέσουν τις διαφορές στο Αιγαίο οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Τουρκίας, στην επικείμενη συνάντησή τους στις 7 Ιανουαρίου στο Ερζερούμ της Τουρκίας.
Γ. Παπανδρέου στο Καστελόριζο (23/4/2010) Καρτ ποστάλ Σε μια ασυνήθιστη κίνηση, ο κ. Παπανδρέου δέχτηκε την πρόσκληση του ομολόγου του κ. Ερντογάν να παραστεί στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρέσβεων και να μιλήσει προς αυτούς.

Είναι ευνόητο ότι πρόκειται για μια καλά -και πονηρά- σχεδιασμένη επικοινωνιακή κίνηση που θα στρώσει το έδαφος για οριστικές λύσεις, όχι νωρίτερα από το τέλος Μαΐου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές στην Αγκυρα και, σύμφωνα με ορισμένα σενάρια, και στην Αθήνα.

Στο Ερζερούμ, ο κ. Παπανδρέου δεν πρόκειται να απευθυνθεί στους Τούρκους πρέσβεις (δηλαδή στους ιμάντες υλοποίησης της τουρκικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα), με λόγους επικριτικούς για το έργο τους. Αντιθέτως, αναμένεται να υπερτονίσει την κοινή προσπάθεια των δύο κυβερνήσεων για την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων, αρχής γενομένης από την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου.

Η Τουρκία

Η τουρκική πλευρά έχει βιαστεί να ανακοινώσει, μέσω των τουρκικών ΜΜΕ, ότι επίκειται «συμφωνία για το Αιγαίο», την οποία θα ανακοινώσουν οι δυο πρωθυπουργοί, ενώ ο Τούρκος ΥΠΕΞ επιμένει ότι υπάρχουν «μπίζνες στο Αιγαίο».

Με τη σταθερή και επίμονη απαίτηση της τουρκικής κυβέρνησης, η συζήτηση το προηγούμενο διάστημα περιορίζεται μόνον στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου (και κατ' ανάγκην στο θέμα του εύρους των χωρικών υδάτων). Η Αγκυρα επιμένει σθεναρά ότι δεν θα συζητηθεί τώρα το επίκαιρο θέμα της ΑΟΖ και ιδιαιτέρως το θέμα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ στην Αν. Μεσόγειο, που θα κρίνει και το «θέμα» του Καστελόριζου.

Οι υπάρχουσες πληροφορίες επιμένουν ότι η Αθήνα συναινεί και αυτή στη «σαλαμοποίηση» του θέματος της συνολικής οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αν και αυτή την περίοδο, το διεθνές ενδιαφέρον εστιάζεται στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, καθώς πληθαίνουν οι πληροφορίες και οι ενδείξεις ότι η ευρύτερη περιοχή μπορεί να κρύβει μεγάλα αποθέματα υδρογονανθράκων.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει άλλωστε δώσει δείγματα της «συναίνεσης» στη στάση της Τουρκιας και με τη μορφή παράπλευρων διμερών συζητήσεων για «αυξομειώσεις» στο εύρος των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, οδηγώντας επομένως τις σκέψεις για παραχώρηση τμημάτων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας -δηλαδή ελληνικής κυριαρχίας- στην Τουρκία. Και αυτό, τη στιγμή που όλα τα κράτη αυξάνουν τα χωρικά ύδατά τους στα 12 ν.μ. (πλην των ειδικών περιπτώσεων, όπου χρειάζεται η μέση γραμμή) και ενώ βρίσκεται σε ισχύ το παράνομο casus belli της Αγκυρας.

Μια αυξομείωση όμως των ελληνικών χωρικών υδάτων δημιουργεί πολλές σκέψεις και για την τύχη του εύρους των χωρικών υδάτων στις ελληνικές βραχονησίδες του Αιγαίου, που έχουν άμεση συνάρτηση και με τους τουρκικούς ισχυρισμούς για «γκρίζες ζώνες».

Προτού όμως ολοκληρωθεί η προσπάθεια των δύο κυβερνήσεων για μια οριστική διευθέτηση του θέματος του Αιγαίου, ώστε στη συνεχεια να επεκταθεί «η συμφωνία» και στην Αν. Μεσόγειο, οι δύο πλευρές θα χρειαστούν μια δημόσια «αλληλοδέσμευση» για αμοιβαίως επωφελή κοινή οικονομική συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Η συνάντηση στο Ερζερούμ αναμένεται να ικανοποιήσει αυτή την κοινή επικοινωνιακή ανάγκη, που θα προσελκύσει και το διεθνές ενδιαφέρον.

Πολυεθνικές

Αυτό το ενδιαφέρον, ίσως εκφραστεί εν ευθέτω χρόνω με τη μορφή πολυεθνικών εταιρειών που θα μπορούσαν να συνεργαστούν επωφελώς και ισότιμα με την Αθήνα και την Αγκυρα για «συνεκμετάλλευση» των πιθανών πόρων του Αιγαίου.

Αν αληθεύουν μάλιστα ορισμένες πληροφορίες, ήδη η ελληνική πλευρά έχει κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση: είτε προς τη γαλλική εταιρεία TOTAL (μέσω του υπουργού Επικρατείας) είτε προς εταιρείες καναδικών συμφερόντων (μέσω του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος).

ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=237922

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 04/01/2011 12:24:37

  Παρ' ότι... φιλότουρκος... (οπαδός του "εσυ Χριστό κι' εγώ Αλλάχ"), τώρα τελευταία ανησυχω πάρα πολύ με τίς "γλύκες" διαφόρων τούρκων επισήμων καθώς και αποφάσεων π.χ. άνοιγμα της σχολής, βίζιτα στον Πατριάρχη, κλπ κλπ. Είναι κι' αυτό το... αρχαίο ¨φοβου τους δαναούς και δώρα φέροντας", έχουμε και έναν πρωθυπουργό γνωστό για την φιλοπατρία του... ανησυχώ...

  Χαρίλαος

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ Χαρίλαος 04/01/2011 13:52:27

   Αγαπητέ Χαρίλαε, "Τούρκος καλός, μόνο νεκρός".
   Αυτό παραδέχονται οι ίδιοι οι Τούρκοι, σε στιγμές κρίσης αυτογνωσίας τους.

   Που είναι ο Κολοκοτρώνης με τη φωτιά και το τσεκούρι του;;

   • χρηχα avatar
    χρηχα @ η Dimi 04/01/2011 15:58:41

    θα το αντιστρέψω....το σωστό είναι ότι το λένε για εμάς..... : καλός Έλληνας =νεκρός έλληνας

    • χρηχα avatar
     χρηχα @ χρηχα 04/01/2011 16:05:53

     για να πούμε και του στραβού το δίκιο ,όμως.....
     εγώ πάντως βλέπω μιά αμοιβαιότητα ....
     γιατί η αλήθεια είναι ότι εγώ προσωπικά δεν συμμερίζομαι τέτοια αισθήματα.....

     γενικά η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα μεγάλο μέρος Τούρκων που είναι και το ξέρουν η καταγωγή τους από ρωμαίϊκα -χριστιανικά φύλλα και έχουν κοινή καταγωγή με πολλόυς από εμάς ....έπειτα η μνήμη κοινής συμβίωσης δεν έχει σβήσει εντελώς από πολλές γειτονιές ...και αυτή είναι θετικότατη για εμάς....

     πολλά θα μπορούσε να πεί κανείς.....

     το γεγονός είναι ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται στην περιοχή δεν έχουν σχεδόν καμία σχέση με τα αισθήματα του απλού ανθρώπου ή αν έχουν είναι διαμορφωμένα έτσι....

     η πολιτική που ακολουθείται ΚΑΙ από τις δύο πλευρές δεν είναι εις ώφελος των δύο λαών .....
     είναι καθοδηγούμενη και διαμορφωμένη να εξυπηρετεί κάποιους .....ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/01/2011 12:37:32

  Χθες το πρωί, νομίζω στον "Φλας 96", άκουσα κάτι που προφανώς αποτελεί μέρος της προπαγάνδας για να "περάσει" γλυκά-γλυκά στο πόπολο η παράδοση του Αιγαίου στους Τούρκους.

  Μια δημοσιογράφος, με αφορμή τη διαδοχή του Λούλα ντα Σίλβα στην προεδρία της Βραζιλίας, ανέφερε ότι όταν ο Λούλα είχε πάρει την εξουσία, η Βραζιλία ήταν στο ΔΝΤ, ενώ τώρα είναι στις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου. Και ο παρτεναίρ της δημοσιογράφος (δεν θυμάμαι ποιοι ήταν), πετάχτηκε και είπε "ναι, αλλά στο μεταξύ βρήκε πετρέλαιο, το εκμεταλλεύτηκε και βγήκε από το ΔΝΤ"!

  Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερη φαντασία για το ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο της προπαγάνδας, ε;

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Αυριανιστής 04/01/2011 15:04:02

   Μια ζωη τετοιο υπουλοι και Π....ΗΔΕΣ ειναι οι πασοκοι....
   Ε ναι θα πουν ....."Συνδιαχειριση του Αιγαιου/πετρελαιου ως η "μονη" λυση για να βγειτε απο το...Δντ...."

   Εχω ξαναγραψει εδω μεσα χιλιαδες φορες....
   Η συμμορια του γαπ και η τροικα εστησαν ΕΝΑ ΜΑΚΑΒΡΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ "ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ" (που αυτοι οι ιδιοι ΣΚΟΠΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ......δε βλεπετε τα οικονομικα μετρα ειναι ΣΚΟΠΙΜΩΣ καταστροφικα ακομα κι ενα 5 χρονο με κοινη λογικη το καταλαβαινει..δε χρειαζεται να εισαι οικονομολογος.φορολογουν τα ΠΑΝΤΑ....) Εστησαν λοιπον αυτο το παραμυθι με ΣΤΟΧΟ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ!!!!!!!

   Να το θυμηθειτε με το που ξεκουμπιστει ο παπανδρεου ...θα ειναι σαν να
   ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΑΓΙΑ....!!!!! Η ψυχολογια του κοσμου σταδιακα σταδιακα θα επανελθει...και η οικονομια αργα αργα θα ξεμουδιασει και θα κινηθει και παλι.. Μετα ετσι θα ερθει λιγο λιγο και η ΑΝΑΠΤΥΞΗ..

   Για να γινουν αυτα και να σωθει η Ελλαδα ΕΔΑΦΙΚΑ πρεπει πρωτα
   να ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΤΗΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ/ΤΡΟΙΚΑΣ...!!!

   ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΩΡΑ!!!

 3. giannis avatar
  giannis 04/01/2011 12:48:27

  Αν ανακοινώσει συνδιαχείρηση στο Αιγαίο και ούτε τότε μπουκάρουμε στο Μαξίμου και στη Βουλή, τότε μας αξίζουν και με το παραπάνω όσα μας κάνουν.

  • panos33 avatar
   panos33 @ giannis 04/01/2011 14:02:04

   τι σε κανει να πιστευεις η εστω να ελπιζεις οτι οι νεοελληνες,που σαν αυτοσκοπο τους εχουνε/με, την BMW,το iphone,τα ESTEE LAUDER κραγιον και τα καθε λογης φρου φρου και αρρωματα,μαζι με τα ροζ στρινγκακια,τα βορεια προαστεια και την λατρεια του χρηματιστηριου, οτι θα μπουκαρουν στην βουλη/μαξιμου,για 5 "παλιονησα",αμα το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ κερδος στα παραπανω μπιχλιμπιδια ειναι επαρκες?δεν βαριεσαι μωρε,ασε τα νερα στα ψαρια τους,ΕΓΩ(!!!)την μετοχη μου κοιταω και ολα τα αλλα αφησε τα στο σκοτεινο ντουλαπι της ιστοριας,αλλωστε ΤΟΣΟ ΑΙΜΑ ΠΟΥ ΧΥΘΗΚΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ!!!

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ panos33 04/01/2011 16:35:38

    Ρε παιδιά, εδώ δεν νοιάζει τους νησιώτες, που τα τουρκικά Φ-16 πετούν πάνω από τα κεφάλια τους, θα νοιάξει τον Αθηναίο ή τον Σαλονικιό, ή τον επενδυτή;

    Στις πρόσφατες περιφερειακές, οι υποψήφιοι του ΓΑΠ δεν ήταν αυτοί που, ο μεν στο Νότιο Αιγαίο εκλέχθηκε με την πρώτη, ο δε στο Βόρειο Αιγαίο βγήκε και αυτός τη δεύτερη Κυριακή;

    Όταν ψήφιζαν κατά τον τρόπο αυτό, δεν ήξεραν την ατζέντα ΓΑΠ στα εθνικά θέματα, ή ότι ο ΓΑΠ σε τρια μηνάκια από τις Περιφερειακές εκλογές θα έκανε αλλαξοκωλιές με τους Σουλτάνους;

    Επέλεξαν ή δεν επέλεξαν; Τώρα να τους δω όταν θα πάει καμιά κανονιοφόρος στη Χίο ή στη Σάμο και βγει τουρκικό άγημα επί ελληνικού νησιού, στο πλαίσιο της συνεκμετάλλευσης, να δω πόσο μακάκες θα νιώθουν...

    Βγάζω κακίες μεσημεριάτικα, και δεν είναι καλό. Πικραμένος είμαι από το μέγεθος της λοβοτομής που, μέρα τη μέρα, αποδεικνύεται ότι έχουν υποστεί οι νησιώτες μας.

    Ας ελπίσουμε ότι ο καλός Θεός της Ελλάδος θα βάλει το χέρι του...

 4. M avatar
  M 04/01/2011 12:54:25

  Απορία αφελούς:
  Εάν όλα αυτά τα σενάρια (περι συμφωνημένων παραχωρήσεων κυριαρχικών δικαιωμάτων κ.λ.π.) έχουν κάποια σοβαρή βάση, μπαίνουν κάποια ερωτήματα:

  1) Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ανακοινώνει οτι: οποιαδήποτε παραχώρηση απο την σημερινή κυβέρνηση στα Εθνικά θέματα Αιγαίου, ΑΟΖ, Θράκης κ.λ.π. δεν θα αναγνωριστεί και οποιαδήποτε μυστική συμφωνία ερήμην του Ελληνικού λαού θα την θεωρήσει άκυρη.
  2) Μήπως υπάρχει σιωπηρή συμφωνία (σε γενικές γραμμές) μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων όσον αφορά τα Ελληνο-Τουρκικά;
  (μην ξεχνάμε, οτι παρ'όλη την φιλολογία πςερι του αντιθέτου, η πολιτική της τελευταίας κυβέρνησης της ΝΔ και της σημερινής δεν διαφέρει ουσιαστικά, στα λεγόμενα Εθνικά θέματα.)

 5. κρεοπωλειον «το Ζωρζακι» avatar
  κρεοπωλειον «το Ζωρζακι» 04/01/2011 12:58:52

  δωστε τελος στην «αγελαδα κανιβαλλος»παρτε μερος στην καμπανια Τερμα Το Βοδινο.

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/01/2011 13:03:30

  To "μυαλο" του ΓΑΠ ειναι σαν το λαβυρινθο του Πανα.. σκοτινο και goth !...
  3 μερες γραφω για ΑΟΖ και Καστελοριζο...
  Μαυρος δεν εκανε δηλωσεις απο το τζακι?? σαν αρπαγμενο καυσοξυλο ?? εεε να καουν τα καρβουνα!

  ΠΠ

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/01/2011 13:21:37

  Βρηκα και το τραγουδι που χορευε το ΓΑΠ. Την περηφανη ζειμπεκια ...
  http://www.youtube.com/watch?v=Kdj54cN3TOU

  Αντε και σε βαθυτερα!!

  ΠΠ

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/01/2011 17:34:43

   Δεν κολλάει με τίποτα...

 8. tzois avatar
  tzois 04/01/2011 13:31:45

  Ως νεοδημοκρατης και προδομενος απο τον πρωην ηγετη μου περιμενω να δω την ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ!!!!!!!!!!!!

  • Εnzo avatar
   Εnzo @ tzois 04/01/2011 13:36:44

   ε καλα, θα περιμενεις πολυ ακομη.

 9. ΜΥΡΜΗΔΟΝΑΣ avatar
  ΜΥΡΜΗΔΟΝΑΣ 04/01/2011 14:33:58

  Ας περιμενουμε, αυτη την περιβοητη ημερα της ανακοινωσης του ΓΑΠ....
  και συνεχιζουμε απο εκει με το τι προκειται να συμβει...στο μαξιμου, στη βουλη, στο σπιτι του, στον υπνο του, στο ξυπνιο του...

 10. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 04/01/2011 15:11:30

  Η πλουτοκρατία έχει αποφασίσει να βγάλει το πετρέλαιο του Αιγαίου και θα το βγάλει! Η χρεωκοπία έγινε για να μην τολμίσουμε σαν ελληνικός λαός να ζητήσουμε μέρισμα από τα κέρδη. Σου λένε μας χρωστάτε! Αυτά θα τα πάρουμε για να ξεχρεώσετε! Το μόνο που μπορώ να πω είναι κρίμα στα νέα παιδιά που σκοτώθηκαν στο Αιγαίο για ένα αδειανό πουκάμισο για μια Ελένη και δεν ζούν σήμερα να τα χαίρονται οι γονείς τους παρά τους κάνουν μνημόσυνα.

 11. Misha avatar
  Misha 04/01/2011 15:28:06

  Οι Κουρδοι ανακηρύσσουν οσονούπω ανεξάρτητο Κουρδιστάν, οι Αλβανοί ζητάνε την Τσαμουριά, οι Σκοπιανοί την Σολουν, οι Τουρκοι φτιαχνουν νέο Κόσοβο στη Θράκη, οι Ρωσοι ψαχνονται για ναυτική βαση στο Αιγαίο και ο ΓΑΠ ξεπουλάει όσο όσο με προφαση το Μνημόνιο.

  Όχι ότι πάμε για νεο γυρο Βαλκανικών νταβαντουρίων, η ιδέα μας είναι...

 12. LEWNIDAS avatar
  LEWNIDAS 04/01/2011 15:39:29

  ΑΥΤΗ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

  εμεις που δεν ειμαστε μπαχαλακια πως μπορουμε να αντιδρασουμε

  • Misha avatar
   Misha @ LEWNIDAS 04/01/2011 15:46:37

   μπορείτε να βγείτε στο μπαλκόνι σας κρατώντας ενα μικρό σημαιάκι σαν αυτό που κρατουν τα παιδιά στις παρελάσεις ή να αλλάξετε κανάλι ...

   Θα προκαλέσετε σεισμό.

   Πάντως τα παιδιά της ΕΟΚΑ για να διώξουν του άγγλους τα έκαναν λαμπόγυαλο στη Κύπρο.

   Βεβαίως εκείνα δεν είχαν ευνουχισθεί .

 13. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 04/01/2011 15:49:06

  Αδερφοί μου συμμερίζομαι όλες τις ανησυχίες σας και δεν
  θα σας κρύψω ότι δακρύζω πολλές φορές όταν σκέφτομαι
  που κατάντησε η Περήφανη Ελλάδα, η Ελλάδα του Περικλή, του Θεμιστοκλή, του Λεωνίδα αλλά και οι δυναστείες των Ιουστίνου, του Ηρακλείου,των Μακεδόνων...των Κομνηνών, των Λασκαρίδων, των Παλαιολόγων, ένας Βουλγαροκτόνος που χρειάζεται και Τουρκοκτόνος...όλο το ένδοξο Βυζάντιο, όλοι οι Ήρωες της εθνικής παλιγγενεσίας τι θα λένε για εμάς τους νεοέλληνες;;;που καταντήσαμε...
  Νεοραγιαδισμός. Αυτή η λέξη περιγράφει την κατάσταση που ζούμε.
  Όμως εμείς που ανησυχούμε, πότε θα δράσουμε, ποια είναι η κόκκινη γραμμή μας;

 14. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 04/01/2011 15:52:40

  Προσωπικά πιστεύω πως ένας πόλεμος ανοιχτός θα μας ενεργοποιήσει. Όχι ότι μου αρέσει ο πόλεμος, αλλά πως έλεγε ο Ηράκλειτος "πόλεμος πάντων πατήρ εστί"
  μόνο έτσι θα ξεβρωμίσει ο τόπος. Είναι η έσχατη λύση εδώ που φτάσαμε...

 15. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 04/01/2011 16:02:41

  Βαδίζει ο Πρωθυπουργός τον εφιαλτικό, ως γνήσιος Εφιάλτης, τον αιματοβαμμένο, ως γνήσιος φονιάς του Έλληνα, τον σπαρμένο με τα οστά χιλιάδων Χριστιανών δρόμο προς το Ερζερούμ...βαδίζει και ο Έλληνας μαζί του, περιφρονώντας το αίμα των προγόνων του, μουγγός και αποκοιμισμένος...δεν αντιδρά με τίποτα, το ΣΟΚ του ΠΑΣΟΚ ακόμη κρατάει, ο τομαρισμός του ξεπερνάει τα όρια του τομαριού, χορεύει και καμιά ζεμπεκιά πάνω στον δρόμο για το Ερζερούμ, έτσι για το καλό του χρόνου...

 16. ierofantis avatar
  ierofantis 04/01/2011 16:43:22

  @Όλους

  Πάντως καλό είναι να θυμόμαστε, και το λέω για όσους λένε τί να κάνουμε εμείς οι ανησυχούντες, ότι πριν από 70 χρόνια, χρειάστηκε ένας τορπιλισμός ελληνικού ευδρόμου πολεμικού πλοίου σε ελληνικό λιμένα, χρονιάρα ημέρα της Παναγιάς, καθώς και τρεις βασανιστικοί μήνες προκλήσεων, απειλών, υπερπτήσεων, κατασκοπείας κλπ. για να τα πάρουμε συλλογικά στο κρανίο και να ξερνάμε φωτιές.

  Μικρή επισήμανση: Χρειάστηκε να υπάρχει και Μεταξάς...
  Ξέρω πως μερικοί μπορεί να ξινίσετε, αλλά η ιστορία γράφει Μεταξάς στις 03:00 πμ στη Κηφισιά της 28/10/1940..

 17. Zio avatar
  Zio 04/01/2011 16:50:45

  3/4 ε? και φέτος πέφτει Κυριακή. πολλές μαζεμένες οι σημειολογίες της περυσινής καρτ ποστάλ.

 18. Zio avatar
  Zio 04/01/2011 16:53:20

  "είτε προς εταιρείες καναδικών συμφερόντων (μέσω του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος)"

  μπα? έγινε και ο Μπόμπολας επίσημα πρωθυπουργικό περιβάλλον?

 19. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 04/01/2011 17:02:46

  Σαν πραγματικός... φιλότουρκος τα έχω ακούσει πολλές φορές... αλλά αν τους γνωρίσετε θα αλλάξετε γνώμη... Μην ξεχνάτε ότι το 60 περίπου τοις εκατό, ναι! 60%, των νεότουρκων, μέχρι πριν 300-400 χρόνια μιλούσαν Ελληνικά και έκαναν τον σταυτό τους. Και οι λόγοι που αλλαξοπίστησαν πολλοί: Από την επιβίωση αλλά και από τα "λάθη" της από δω πλευράς συμπεριλαμβανομένων των "φίλων" και συμμάχων μας. Οι γενίτσαροι είναι μια ελάχιστη μειοψηφία και στο κάτω κάτω κατ' εμέ, γενίτσαρος δεν είναι μόνο όποιος τούρκεψε, αλλά και πολλοί άλλοι... ας μην επεκταθώ...
  Να ξεκαθαρίσω ότι ο φιλοτουρκισμός μου δεν έχει καμμία σχέση με τον φιλοτουρκισμό π.χ. αυτών των κυριών στο υποθργεί παραπαιδείας... Το αντίθετο!

  Χαρίλαος

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ Χαρίλαος 04/01/2011 17:05:53

   erratum...
   υπουργείο παραπαιδείας (το Εθνικής το φάγανε)

 20. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 04/01/2011 17:12:31

  Για τα αίτια διαβάστε...

  Ακμή και παρακμή του βυζαντίου.
  Εμείς και οι Φράγκοι
  Λαοί και φυλές της Μικράς Ασίας.

  • xristianos avatar
   xristianos @ Χαρίλαος 05/01/2011 01:14:59

   ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ!
   ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ!!!!

 21. Χαρίλαος avatar
  Χαρίλαος 04/01/2011 17:29:36

  Όχι φίλε μου ΔΕΝ τα ήξεραν, όπως ούτε εσύ και εγώ τώρα που μιλάμε τα ξέρουμε... Απλά αναλύοντας τα ήδη πεπραγμένα ανησυχούμε.
  Εύχομαι να κάνουμε λάθος αν και δεν το πιστεύω, γιαυτό εξ άλλου βρίσκομαι εδω και πληροφορούμε και γράφω τίς σκέψεις μου...

  Χαρίλαος

 22. Σοφία avatar
  Σοφία 04/01/2011 17:39:59

  ενας αμερικανοεβραιος 'μοιραζει' το Αιγαιο με Τουρκομογγολους(η προελευση των Τουρκων)... μακαρι να ηταν ανεκδοτο...

 23. TASOS avatar
  TASOS 04/01/2011 17:43:15

  Eχουμε υποστεί τον μυθριδατισμό της ελεινής 30ετούς μεταπολιτευτικής ψευτοπροοδευτικής κυριαρχίας και πλέον δεν μας συγκινεί τίποτε. Λυπάμαι αλλά ακόμη και αν δρομολογηθεί η συγκυριαρχία στο Αιγαίο, απλά δεν θα αντιδράσουμε ούτε με τον τρόπο που αντιδρούν οι φαρμακοποιοί για άνοιγμα του επαγγέλματος τους, έχουμε βουλιάξει στην απάθεια και την νωχελικότητα. Θα πλασαριστεί δε από τα καθεστωτικά ΜΜΕ με τόσο πανυγηρικό και εύσχημο τρόπο, που θα το φχαριστηθούμε απίστευτα, εκμετάλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου, κέρδη, ελάφρυνση του οικονομικού βάρους και παράλληλα μηδενικά προβλήματα με την γείτονα, αφού θα εχουν λυθεί προς όφελος της ασφαλώς, άρα μείωση και των εξοπλιστικών δαπάνών ίσως και της θητειάς απλά τέλειο ! Ο Γιώργος θα παρουσιαστεί μέγας ηγέτης ειρηνοποιός και βάλε και για να είμαστε ειλικρινείς γι' όλα αυτά φταίμε απολύτως εμείς, την στιγμή που στην πρώτη εθνική μειοδοσία δεν αντιδράσαμε προδιαγάψαμε την πορεία απόλυτα. Σκεφτείται, τον πρωθυπουργό των Ιμίων το αναδείξαμε λίγους μόλις μήνες μετά νικήτη με 42% και 162 έδρες ! ε μην τρελαθούμε αυτούς θέλουμε αυτούς έχουμε. Οσο γι' αυτόυς που μιλάνε για πόλεμο και εξεργέσεις παραπάνω με όλο τον σεβασμό αλλά είναι εκτός πραγματικότητας, εχουν πλήρη άγνοια των γεωστρατηγικών και γεωοικονομικών δεδομένων γιατί απλά πόλεμος θα σημαίνει αυτοκτονία για την χώρα, ενω η εξέργεση την στιγμή που δεν έγινε όταν εθίγησαν καίρια τα συμφέροντα κοινωνικών ομάδων που έπληξαν την καθημερινότητα μας δεν θα γίνει για την πατριδά αυτά τα κάνανε οι παππούδες μας και μπάβο τους, εμείς απλά ας κάνουμε ντουμπεκί είμαστε πολλοί δυνατοί σ'αυτό.

  • night star avatar
   night star @ TASOS 04/01/2011 18:52:49

   "πολεμος θα σημανει αυτοκτονια για τη χωρα" αραγε με αυτο το ψευτικο διλλημα οτι η εχουμε πολεμο η ξεπουλαμε θα συνεχισουμε να υπαρχουμε ως χωρα? Οι ιδιοι που οικτιρουν την κυβερνηση για παραχωρησεις ειναι αυτοι που δεν διακατεχονται απο οποιαδηποτε εθνικη συνειδηση. Νομιζουν οτι ζουν σε χωρα εικονικης πραγματικοτητας, εξω απο καθε ιστορικο πλαισιο, με αγνοια δηλαδη του παρελθοντος και αρα αγνοια και αδιαφορια για το παρον και το μελλον. "πολεμος" για αυτους ειναι καταστροφη, ενω κανονικα αποτελει συνεχεια της πολιτικης. Το θεμα ειναι πια πολιτικη ειναι αυτη και εαν ασκειται η οχι εθνικη πολιτικη. Το διεθνες περιβαλλον ειναι το καλυτερο που ειχε η Ελλαδα για παρα πολλα χρονια δηλαδη απο το 1917! Οταν καποιος ομολογει οτι κατα την αποψη του Πολεμος=καταστροφη τοτε αυτος εχει απο τωρα ηττηθει χωρις να γινει καν πολεμος.

 24. ierofantis avatar
  ierofantis 04/01/2011 17:54:36

  Χαρίλαε, ο τόνος μου είναι ειρωνικός...

  Είπα ότι πικρία βγάζω, γιατί από μια στραβή, πες, δική μου αντίληψη, δεν ανέχομαι να παζαρεύονται, όχι κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μου, αλλά ούτε βότσαλο.

  Βεβαίως, τώρα που η ατζέντα ανοίγει ευελπιστώ και εγώ ότι όλων τα μυαλά μας θα πάρουν καθαρό αέρα, και νηφάλια θα στείλουμε τους υποτακτικούς του Σουλτάνου σπίτι τους...

  Νησιώτες τε και της Ηπειρωτικής Χώρας.

 25. Κατερίνα Κ. avatar
  Κατερίνα Κ. 04/01/2011 19:54:08

  Ο πρωθυπυργός ανέλαβε δεσμεύσεις για τη θέση που του εμπιστεύτηκαν οι διεθνείς πάτρωνές του και τώρα, ήρθε ο καιρός ,αφού εξαθλίωσε την ελληνική κοινωνία, να τα υλοποιήσει.
  Αναμένονται ισχυρές αντιδράσεις στο Κοινοβούλιο από όλη την αντιπολίτευσηγια τα σκοτεινά σχέδια που εξυφαίνει η αγία οικογένεια προς όφελος της .

 26. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 04/01/2011 20:00:17

  Συμφωνώ, με το νυχτερινό αστέρι και διαφωνώ συνεπώς απόλυτα με τις δειλές και νεοραγιαδίστικες θέσεις του Τάσου(δεν θεωρώ δειλό τον Τάσο απλά τις θέσεις του).
  Πρόσφατα έκανα ένα φρεσκάρισμα Ιστορίας και παρατήρησα κάτι που δεν είχα δει ως τώρα. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Κρητικός αυτός μέγιστος πολιτικός άντρας δεν δίστασε αρκετές φορές να πάρει την εξουσία με...πραξικόπημα!!!
  πχ Όταν διαφώνησε με τον βασιλιά ανέλαβε με την βοήθεια του στρατού την ηγεσία του κράτους της Θεσσαλονίκης!!! Επειτα έγινε ηγέτης της Ελλάδας των 2 ηπείρων και 5 θαλασσων!!!πάντα ενέπνεε τρομερό σεβασμό στις ένοπλες δυνάμεις...

 27. η Dimi avatar
  η Dimi 04/01/2011 22:31:21

  Χαρίλαε, Χρηχα, δικαίωμά σας οι φιλότουρκες θέσεις σας, με τις οποίες κάθετα διαφωνώ.

  Συμβαίνει να έχω καταβολές Μόσχως Τζαβέλλαινας, της Γυναίκας του Σουλίου, με το γυναίκικο τουφέκι, ο φόβος και τρόμος του Αλή Πασά. Τους ξέρω αυτούς τους βαρβάρους μογγόλους κυνηγούς κεφαλών, εποίκους των Μικρασιατικών Παραλίων, εσαεί συμπλεγματικούς παραχαράκτες της Ιστορίας και υφάρπαγες των Ελληνικών Θησαυρών, βασανιστές, βιαστές, σφαγείς ψευτοπαληκαράδες και αρνητές της ιστορίας τους γενοκτόνους Ελλήνων, Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων, Κούρδων, μασκαρεμένους ευρωπαϊστές, τύπου Πανοθωμανιστή-Πανισλαμιστή Αχμέτ Νταβούτογλου. Του πιο επικίνδυνου αντιπάλου της Ελευθερίας των Εθνών και της Δύσης, που κάνει τον Χίτλερ, τον Κεμάλ και τον Μπιν Λάντεν, να μοιάζουν μικρογραφίες μπροστά του. Τους ξέρω όλους αυτούς. Και Δεν πρόκειται, ούτε στιγμή τη γνώμη μου γι’αυτούς ν'αλλάξω. Ούτε και την αποστροφή και περιφρόνηση που αισθάνομαι γι'αυτούς, να κρύψω. Δεν έχω και Δεν θέλω να έχω ΤΙΠΟΤΑ, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ μαζί τους. «Ούτε καν πυρετό», όπως έλεγε ο Νίκος Σταυρίδης.

  Η Ελλάδα, ΔΕΝ διαπραγματεύεται. ΔΕΝ μοιράζεται. ΔΕΝ απεμπολεί. ΔΕΝ εκχωρεί τα Κυρίαρχα Εθνικά Δικαιώματά της, στους θρασύτατους μογγόλους- γενοκτόνους. Η δήθεν «προοδευτική» αντίληψη: «σφάξε με αγά μου ν'αγιάσω», ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ, γιά τη πλειοψηφία των αφυπνισμένων Ελλήνων, σήμερα.

  Ο Πρωθυπουργός των 25 Μνημοσύνων της Ελληνικής Κυριαρχίας και Τσέπης [1+1+(1 επιμήκυνση) + 22 (με τον σουλτάνο)], να το θυμάται καλά κι αυτός κι ο πανάσχετος Κορεάτης Ban Ki-moon κι ο Ισλαμιστής Ερντογάν. Και να ΜΗΝ αποτολμήσουν καμιά τρέλα, κατά την «επίσκεψη» στις 7/1/2010, στη «Πόλη των Ρωμιών», τη Βυζαντινή Θεοδοσιούπολη και «καρδιά» της Αρμενίας, και τόπο εξόντωσης των Ελλήνων της Ανατολής, της Θράκης και του Πόντου, τα φρικτά εκείνα χρόνια της «Γενοκτονίας» 1914-1924.

  Ειδοποιούμε, επειδή, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο: «πρόκειται να προβούν σε πολύ σοβαρές ανακοινώσεις για επικείμενη συμφωνία των δυο χωρών στα θέματα της υφαλοκρηπίδας, των θαλασσίων συνόρων και άλλων ελληνοτουρκικών διαφορών»(!!!)

  Απαιτούμε να μάθουμε: Πέραν του καθορισμού των ορίων της υφαλοκρηπίδας, Σε Ποιές Αλλες Ελληνοτουρκικές Διαφορές αναφέρονται;;

  Ανησυχούμε, επειδή, σύμφωνα με τον Κ. Ι. Αγγελόπουλο «Κόσμος του Επενδυτή» ~e-net.gr: «Η Ενοχή των Ευνούχων», Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011:

  «Δεν είναι γνωστό ούτε στην κυβέρνηση, ούτε στην αντιπολίτευση, ούτε στη διπλωματική υπηρεσία, τι ακριβώς επιδιώκει ο κ. Γ. Ανδρ. Παπανδρέου με την παρουσία και την ομιλία του εκεί».

  Ούτε έγινε αναφορά στο νέο «Πρωτόκολλο Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας» της Τουρκίας, το γνωστό και ως «Κόκκινο Βιβλίο», όπου γίνεται αναφορά στο αναφαίρετο δικαίωμα της Ελλάδας, βάσει του Διεθνούς Δικαίου, επέκτασής της στα 12 ν.μ. (επί λέξει): «Δεν θα επιτραπεί στην Ελλάδα να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια».

  Θυμόμαστε, την αλήστου μνήμης κατάθεση στεφάνου, στον τάφο του σφαγέα του Ελληνισμού, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

  Ζητούμε, ο Πρωθυπουργός των 25 Μνημοσύνων, ν’αποτίσει Φόρο Τιμής στις Δεκάδες Χιλιάδες των Ελλήνων, που χάθηκαν.

  Θυμόμαστε τα δύο εξαίσια ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη: «Ιθάκη» και «Σατραπεία».

  Θέλουμε να Ελπίζουμε ότι, αυτό το περίεργο, απρόσμενο, παράδοξο κι εξαιρετικά κρίσιμο γιά την Ελλάδα ταξείδι, θα είναι πρός την «Ιθάκη».

  Λέμε Οχι! στη «Σατραπεία», όπου εκείνη τη φρικτή ημέρα, αφέθηκες ενδοτικός, μ’ αντάλλαγμα τη θέση Ηγεμόνα, να φεύγεις οδοιπόρος για τα Σούσα. Εκεί, στα νοτιοανατολικά της Θεοδοσιούπολης..

  «Θα σας βάλουν βαρύ και δυσβάσταχτο φόρο, δεν θα προλάβουν όμως...»
  ~Κοσμάς ο Αιτωλός

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ η Dimi 04/01/2011 22:42:02

   Πεστα Dimi, ο φίλος από πάνω έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια ...
   Αν μιλάει το αίμα, τότε μιλάει και το δικό μας αίμα!

   Καλή Χρονιά!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ αλλενάκι 05/01/2011 00:50:24

    Αλλενάκι, Καλή Χρονιά γιά σένα και την οικογένειά σου!

    Αύριο 5/1/11. Tη Πέμπτη Αργία των Θεοφανείων. Στις 7 πετάει γιά Βυζαντινή Θεοδοσιούπολη, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε Κανένα!

    Οι Ελληνες, η κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, η διπλωματική υπηρεσία ανησυχούν κι ΑΠΑΙΤΟΥΝ ενημέρωση γι’αυτό το εξαιρετικά κρίσιμο ταξείδι.

    Χωρίς ενημέρωση, ΔΕΝ έχει δικαίωμα στο ταξείδι αυτό, που ΕΜΕΙΣ του πληρώνουμε, με δανεικά ΔΝΤ.

    Χωρίς ενημέρωση, ν'απαγορευτεί η Εξοδος του Δυνάστη, από την Ελλάδα. Ετσι απλά.

    Η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ τσιφλίκι της χολερικής δυναστείας του και της "βασιλομήτωρος" Μαργαρίτας.

    Επιτέλους, ΤΕΛΟΣ! Η Ωρα της Ελληνικής Αφύπνισης έφθασε!

 28. TASOS avatar
  TASOS 05/01/2011 00:34:09

  Είναι προφανές από τον τρόπο εκφοράς στον σχολιασμό μου πως δεν είμαι εξαιρετικά υπερήφανος ούτε και ικανοποιημένος από τις διαπιστώσεις στις οποίες καταλήγω. Πρέπει ωστόσο να αντιμετώπιζούμε τα δεδομένα με ρεαλισμό έστω και εαν δεν είναι ευχάριστα. Τα περί νεοραγιαδισμού,δειλίας και τα λπ τα αντιπαρέρχομαι επισημαίνοντας ότι η υπερβολή ενίοτε μας στερεί σοβαρότητα και αδυνατίζει την ισχύ των επιχειρημάτων.

 29. Λιλα avatar
  Λιλα 05/01/2011 00:51:20

  Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους
  Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ Λιλα 05/01/2011 15:27:26

   ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!
   Δειτε κι αυτο εδω
   http://netakias.wordpress.com/2010/06/07/gapnsoros/
   O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ Kostas D 05/01/2011 15:28:01

    O ΓΑΠ κι ο Σόρος σχεδίασαν την χρεωκοπία! Το πάζλ συμπληρώνεται!

    Ψαξτε το σχετικο αρθρο

 30. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/01/2011 18:36:01

  Καταρχάς, να συγχαρώ τις ανδρείες Ελληνίδες Χριστιανές!!
  Πρέπει να πλέξουμε πολλά εγκώμια γιατί εκφράζουν πιο δυναμικές
  θέσεις οι dimi,αλλενάκι,λίλα,Σοφία,Κατερίνα κλπ από τους άντρες.
  Αυτό εκφράζει το φρόνημα και το ήθος που έχουν.
  και επειδή αναφέρθηκε μια προφητεία του Πατροκοσμά να αναφέρω και
  αλλη μια:
  "Θα έρθη καιρός που μια γυναίκα θα διώχνη δέκα Τούρκους με τη ρόκα".
  μήπως δεν θα υπάρχουν πολλοί άντρες;...λυπηρό...
  Ο κ. Νικολόπουλος της ΝΔ σε πρόσφατη συνέντευξη είπε πως αν υπάρξουν
  εθνικές υποχωρήσεις στο Ερζερούμ...Η ΝΔ θα τις ακυρώσει, όπως και όποια
  εθνική υποχώρηση βρεθεί στο μνημόνιο,δανειακή σύμβαση...
  η μόνη παρατήρησή μου είναι ακόμη δεν βρήκαν στην ΝΔ τις προδοσίες...;

 31. Orestios avatar
  Orestios 05/01/2011 19:05:37

  Μην βάζεις δύσκολα.
  Βέβαια, αν ψάχνουμε για προδοσίες να κοιτάμε και προς τα εξαπτέρυγα, που συνέβαλαν με την ψήφο τους.

 32. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/01/2011 19:16:23

  Αυτό εννοείται φίλε μου!
  Αλήθεια τώρα τελευταία ο κωλοτούμπας πάλι κωλοτούμπα έκανε ως προς το μνημόνιο...
  η Μητσοτάκαινα θεωρείται από τα ανθελληνικά στάνταρ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.