#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/07/2012 13:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βενιζέλος κατά Στουρνάρα και υπέρ φτωχών και αδικημένωνΣε ανοικτό πόλεμο με τον Γ. Στουρνάρα, κι εμμέσως με την κυβέρνηση που υποτίθεται ότι στηρίζει, προχωρά ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος βλέποντας να χάνει το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί «ηρωϊκή» έξοδο. Θέτει, ωστόσο σε σοβαρό κίνδυνο τη συνοχή της κυβέρνησης και την τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να βγει από το τούνελ.

Η ομιλία του στην Κ.Ο. ήταν στοχευμένη. Στόχος του ήταν ο υπουργός Οικονομικών και η προτροπή του χθες έξω από το Μαξίμου να βρεθεί το άριστο μείγμα προκειμένου να μην κινδυνεύσει η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέλαβε αυτή την προτροπή ως αιχμή κατά του ιδίου ο οποίος στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών τορπίλισε τη διαδικασία.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται υποδείξεις υπευθυνότητας από κανέναν. Έχουμε αναλάβει δυσανάλογο πολιτικό και εκλογικό κόστος. Δεν έχουμε ενδώσει στην αντι-μνημονιακή δημαγωγία και στον λαϊκισμό. Κανείς δεν έχει υπερασπιστεί περισσότερο από εμάς την παραμονή της χώρας στο ευρώ» είπε ο κ. Βενιζέλος.

Με την συνηθισμένη και βαρετή πλέον ρητορική του δεινότητα, που όλο μιλά αλλά δε λέει τίποτε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε όσα γράφαμε χθες για το ναυάγιο της συνάντησης των αρχηγών με δική του ευθύνη. Επιχείρησε βέβαια για ακόμη μια φορά να εμφανιστεί ως ο.. καλός της υπόθεσης που συμπονά τα λαϊκά στρώματα τα οποία θα πληγούν από τα μέτρα.

Επιχείρησε να γίνει υπερασπιστής των φτωχών και αδικημένων και ως ο μόνος που διαφωνεί με τα σκληρά μέτρα. Επίσης, θέλοντας να δικαιολογηθεί για τα μέτρα που φέρνουν τη δική του υπογραφή, είπε ότι από πέρυσι άλλαξε το κλίμα στην Ευρώπη, γι’ αυτό και οι συνθήκες είναι διαφορετικές.

Παράλληλα, επιχείρησε να στρέψει τα βλέμματα στην επαναδιαπραγμάτευση θέλοντας και πάλι να δείξει ότι μόνον αυτός σκέφτεται τις προγραμματικές δηλώσεις και τη λαϊκή εντολή της 17ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε  επιπλέον πως τα μέτρα έχουν σημασία όταν συνδυάζονται με ρυθμούς ανάπτυξης και συμπλήρωσε πως το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε κυβέρνηση μακράς πνοής.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη για ένα ενιαίο εσωτερικό μέτωπο και ότι για να συζητηθεί ένα πρόγραμμα πρέπει να συμφωνηθεί ολοκληρωμένα. Για την αντιπολίτευση σχολίασε πως πρέπει να αναλάβει το δικό της μερίδιο ευθύνης.

Ο κ.Βενιζέλος είπε επίσης ότι είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί η περίοδος ως την έκθεση της Τρόικα τον Σεπτέμβριο για υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις χώρες που συναποφασίζουν στο πλαίσιο της ένωσης. Με άλλα λόγια είπε ότι οι διαπραγματεύσεις πρέπει να γίνουν όχι με τους απεσταλμένους - υπαλλήλους αλλά με τους ηγέτες των χωρών.

Παρουσίασε και τα 10 σημεία στρατηγικής που κατέθεσε χθες στον Πρωθυπουργό και τα οποία περιλαμβάνουν την αλλαγή επιπέδου συνομιλιών από την τρόικα απευθείας στους ηγέτες, την προώθηση άμεσων διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, στη συγχώνευση οργανισμών, στήριξη απασχόλησης, αύξηση της ρευστότητας στις τράπεζες μέσω της μείωσης του κόστους χρήματος, μέτρα ελέγχου τιμών, ενίσχυση κοινωνικής συνοχής με αλλαγές στον Τειρεσία και διευθετήσεις για τα δάνεια και αλλαγή του διεθνούς επικοινωνιακού πλαισίου με παύση των αρνητικών δηλώσεων για την Ελλάδα.

Υπεραμύνθηκε επίσης της απόφασης της κυβέρνησης για το ιδιοκτησιακό μέλλον της ΑΤΕbank, τονίζοντας ότι δόθηκε μία λύση με πλήρη απορρόφηση του δικτύου της τράπεζας και πλήρη απορρόφηση του προσωπικού.

Υποστήριξε ακόμη ότι «τα πράγματα θα βελτιωθούν εντυπωσιακά για τους αγρότες» και ότι δεν δυσκολεύει η πρόσβαση του αγρότη σε χρήμα. Όπως είπε, το μείζον ζήτημα είναι η στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης.

 

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανταπάντησε στην επίθεση που δέχθηκε χθες από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. «Πρόκειται για πολιτική αθλιότητα το να λέει ο κ. Τσίπρας ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είναι λήσταρχοι που βοήθησαν στη ληστεία της Αγροτικής», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Τι πρότεινε ο κ. Τσίπρας; Να απολυθούν 2000-3.000 εργαζόμενοι;», διερωτήθηκε.

Μέτωπο άνοιξε και με την Άννα Διαμαντοπούλου η οποία με επιστολή της είχε εκφράσει την οργή της για τις αλλαγές στο νόμο για τα ΑΕΙ.

Ο κ. Βενιζέλος αντέκρουσε τα περί «ύβρεως για τη Δημοκρατία» και το δριμύ «κατηγορώ» της πρώην υπουργού Παιδείας, όσον αφορά τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην αλλαγή του νόμου, δίνοντας ως παράδειγμα τη δανειακή σύμβαση, η οποία έχει ψηφιστεί επίσης από το κοινοβούλιο, αλλά τώρα αναζητείται αλλαγή κάποιων όρων της.

«Ελπίζω να μην κατηγορηθούμε για ύβρι επειδή ζητούμε να συζητήσουμε ξανά τους όρους της δανειακής σύμβασης, γιατί η Βουλή δεν έχει ευνουχιστεί ως προς το δικαίωμα της αυτό από καμία προηγούμενη Βουλή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έβαλε κατά όσων προσεγγίζουν «τα θέματα από μία προσωπική και αποσπασματική οπτική γωνία».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 31/07/2012 13:56:24

  ΠΟΙΟΣ μιλάει;ΠΟΙΟΣ πηγαίνει να βγει και από πάνω κιόλας;Ο αρχηγός της παράταξης που ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΕ την κοινωνική συνοχή...που ΔΙΔΑΞΕ τη τέχνη του πλιάτσικου...που ΜΑΓΑΡΙΣΕ τους Θεσμούς και το Σύνταγμα...που ΡΗΜΑΞΕ την Οικονομία...Η πολιτική θρασύτητά του όρια ΔΕΝ έχει.ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ!!Όποιος τον βλέπει και τον ακούει,νιώθει μια ΑΠΕΡΑΝΤΗ αηδία...

  • avanti avatar
   avanti @ Komis Montechristo 31/07/2012 14:34:01

   +1000000

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Komis Montechristo 31/07/2012 16:15:16

   Περιμένεις ευαισθησίες και υπευθυνότητα από κάποιον που με την εμφάνισή του και μόνο , δημιουργεί αποστροφή; Που οι δύο σχισμές που έχει για μάτια , είναι γεμάτα κακία και μίσος; Οία η μορφή, τοιάδε και η ψυχή ..... Επειδή όμως είναι άρρωστος αρχομανής και γι'αυτό ασυγκράτητος, εκεί θα κάνει και το λάθος και θα την πατήσει. Αηδία Κόμη , αηδία ..... Aυτοί όμως, που έδεσαν τα χέρια του Α.Σ. αναγκάζοντάς τον να κάνει αυτόν και τον άλλον εταίρους, πως πρέπει να νοιώθουν άραγε;

   • avanti avatar
    avanti @ Diamond Angel 31/07/2012 17:21:42

    Ουαί κι αλίμονο αν η χώρα φτάσει να κυβερνηθεί μόνο από λόγου του, δυστυχώς θα είναι η οριστική ταφόπλακα, προσωπικώς κλαίω από τώρα.

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Diamond Angel 31/07/2012 21:35:54

    Διαμαντένιε Άγγελε,ο πασοκισμός είναι ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ και ΥΠΟΥΛΟΣ...Πόσες φορές έχουμε γράψει πως ΚΑΜΙΑ εμπιστοσύνη σ'αυτόν το πολιτικό φορέα;Άπειρες....Εξάλλου,αυτό το μόρφωμα είχε και έχει ένα και μόνο σκοπό:Την εξουσία που τη βλέπει ως ΛΑΦΥΡΟ,αδιαφορώντας για το καλό της ταλαιπωρημένης χώρας και μ'έντονα ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ τάσεις...Τους έχουμε ζήσει τριάντα χρόνια...ΠΟΤΕ δεν τους είχα,στο ελάχιστο,εμπιστοσύνη!!!Άστα να πάνε....

  • anetos avatar
   anetos @ Komis Montechristo 01/08/2012 08:34:15

   +100000000%

 2. No Way avatar
  No Way 31/07/2012 14:14:42

  Αυτη η κυβερνηση αν βγαλει το δεκεμβριο θα ειναι αθλος , προβλεπω συντομα εκλογες αναλαμβανει συριζα , συνεχιζει στο ιδιο μοτιβο πεφτει και αυτος πολυ συντομα και στο τελος η χωρα επιστρεφει στην δραχμη
  Αλλωστε ειναι δεδομενο οτι η χωρα ειναι πτωχευμενη και δεν εχει καμμια ελπιδα ανακαμψης ακολουθωντας τις αποτυχημενες μνημονιακες πολιτικες και των γερμανων

  • niknikopol avatar
   niknikopol @ No Way 31/07/2012 14:19:45

   σιγά μην ξαναάκουσες και συ τις εξαγγελίες Σαμαρά στο Σύνταγμα.... κακοήθειες...

 3. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 31/07/2012 14:17:32

  Φαίνεται ότι είναι πλέον βέβαιη η κατάρρευση του ευρώ και όλοι προσπαθούν να φανούν αντιστασιακοί και να κατεβούν από το "τρένο".

  Σε λίγο ο Βενιζέλος θα αρχίσει να μας μιλάει και για τα καλά της ...δραχμής.

  Στις επόμενες εκλογές θα έρθει η ώρα του λαού να αποδείξει ότι δεν είναι τόσο μεγάλος αυνάνας και να στείλει οριστικά σπίτια τους πολιτικούς του ήθους και της μπέσας του εν λόγω χοντρού.

 4. Κατερίνα avatar
  Κατερίνα 31/07/2012 14:35:54

  Η επιλογή Στουρνάρα με εξόργισε - περισσότερο γιατί πιστεύω ότι στη Ν.Δ. υπάρχουν ικανά & έντιμα στελέχη - και την αγανάκτησή μου την εξέφρασα τότε σ' αυτή την ιστοσελίδα. Σήμερα στον ίδιο χώρο θέλω να παραδεχθώ ότι ο πρωθυπουργός είχε δίκαιο στην επιλογή του και να πω στο "βαρκάρη" yes he is the right man" - τουλάχιστον στη δεδομένη συγκυρία.
  Τι να κάνω ένας απλός πολίτης είμαι, οπαδός της Νέας Δημοκρατίας και λίγα καταλαβαίνω από πολιτική.

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ Κατερίνα 31/07/2012 14:54:49

   Οπαδός της ΝΔ... Τι είναι το κόμμα; Ποδοσφαιρική ομάδα;

   Πρέπει σύντομα όλοι οι έλληνες να γυρίσουμε σελίδα και να γίνουμε οπαδοί της Ελλάδας, όπου και να ανήκουμε.

 5. Kimon avatar
  Kimon 31/07/2012 15:50:14

  Μείζον πολιτικό σφάλμα του Σαμαρά να πιστεύει ότι μπορεί να κυβερνήσει μαζί με τους ανθέλληνες ρατσιστές τουΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Είναι θέμα χρόνου να εξέλθουν τα "αριστερά" λαμόγια από την συγκυβέρνηση αφήνοντας τον για μία ακόμη φορά έκθετο.

 6. Κλέων avatar
  Κλέων 31/07/2012 16:43:41

  Από που συμπεραίνεται άραγε, ότι με την παρούσα σύνθεση της συγκυβέρνησης, με τις μέχρι τώρα επιλογές της και με την πορεία που διαγράφει για το αύριο, είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να βγει από το τούνελ;

 7. takis400 avatar
  takis400 31/07/2012 16:54:18

  ο μπεννυ ειναι τουλαχιστον γλοιωδης στα δικα μου ματια,αλλα και ο Σαμαρας,ολα αυτα τα μετρα που πηρε ο χειροτερος υπ.οικονομικων οπως λετε,γιατι δεν τα καταργει?μην μου πειτε οτι συγκυβερνα,αν πει οτι το προτεινει και δεν θελουν οι αλλοι δυο,σε 20 ημερες θα ειναι αυτοδυναμος με 40 τοις εκατο

 8. νικος1610 avatar
  νικος1610 31/07/2012 17:11:44

  Ποιοί είναι οι αδικημένοι ? Οι ρέμπελοι που δεν δούλεψαν ποτέ τους και δεν πλήρωσαν ούτε δραχμή για ασφάλιση και τώρα λένε δεν μπορουμε να ζήσουμε μ αυτά που μας δίνεται? γιατί την σύνταξη την θεωρούν προνοιακό επίδομα όπως άλλωστε και οι κυβερνώντες λες και δεν ειναι οι οικονομίες χρόνων των σκληρά εργαζομένων? Ημαρτον μ αυτή την αριστερή ιδεολογία οσα έδωσες θα πάρεις όχι ολοι το ίδιο! Στο όνομα ποίας λογικής θεωρούνται αδικημένοι? και ποιοι?

 9. vaggelis avatar
  vaggelis 31/07/2012 22:06:31

  Ποιος από αυτούς σκέφτεται πραγματικά τους Έλληνες εργαζόμενους, ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ εμπνευστής του χαρατσιού της ΔΕΗ ή ο πρώην αντιμνημονιακός ΣΑΜΑΡΑΣ;

  Τόσα σας έκαναν και ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που παρά τα δεινά που τους επιφύλαξαν οι ανάλγητες και αντικοινωνικές πολιτικές του μνημονίου, παρ΄ όλη την οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί η πατρίδας μας τους ψήφισαν και ίσως κάποιοι από από αυτούς εξακολουθούν για ακατανόητους λόγους να τους στηρίζουν ακόμη.

  Μόνο ο θεός ξέρει τι άλλο μας περιμένει..............

 10. Συμεών avatar
  Συμεών 01/08/2012 18:51:25

  Τα πασοκικά σύνδρομα και ο πασοκικός αμοραλισμός που γονάτισε την χώρα επιβιώνει υπό το πρίσμα της κυβέρνησης συνεργασίας στην οποία η Νέα Δημοκρατία αφήνει το πασοκοσύστημα να κάνει απρόσκοπτα την δουλειά του ελέγχοντας οργανισμούς,τον δημόσιο τομέα,το ΙΚΑ κλπ και εφαρμόζοντας το θρασύτατο δόγμα της αρπαχτής , της κομματικής πανάκειας και της πρασινοαλληλοκάλυψης.Τώρα αντί να κρύβεται ο ευτραφής μιλάει με στόμφο για περικοπές και αναγκαιότητες υπό το συνεργατικό βλέμμα του αριστερού φιλελευθεριστή της κονόμας και της επιβολής θέσεων στελεχών του.Οι φοβίες και η ανάγκη για εξουσιαστική διαχείρηση δεν πρέπει να αποτελέσει το εφαλτήριο της Νεοδημοκρατικής Κατάπτωσης.Ο νεοδημοκρατικός λαός έδωσε μια ευκαιρία και δεν θα ανεχτεί άλλα λάθη και εισοδηματική καταβαράρθρωση

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.