#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/04/2012 13:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βενιζέλος: «Δεν είναι σπουδαίος αλλά είναι υπάκουος».

(Το χρονικό του ευτελισμού του ΠΑΣΟΚ)Ποιος ορίζει τις ηγεσίες των κομμάτων;

Ό,τι κι αν  πιστεύει κανείς για τον Αντώνη Σαμαρά, ένα πράγμα δεν μπορεί να αμφισβητήσει: ότι τον εξέλεξε η βάση της ΝΔ αρχηγό σε πείσμα κομματικών τζακιών και οικογενειών, διαπλεκόμενων συμφερόντων και εκδοτικών συγκροτημάτων.

Δεν μπορεί όμως να πει κανείς το ίδιο και για όλες τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η  απόπειρα εκδοτών και μεγάλων συμφερόντων να ελέγξουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πάει πίσω πολλές δεκαετίες και είχε πάντοτε ένα και μόνο στόχο, όχι την ανάδειξη μιας άξιας ηγεσίας αλλά μιας ηγεσίας υποτακτικής. Σε όλους τους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους που σχολίαζαν, την εδώ και τρία χρόνια υπονόμευση του Γιώργου από μεγαλοεκδότες ήταν γνωστή η κυνική του δήλωση ενός εξ αυτών για τον Ευάγγελο Βενιζέλο: «Δεν είναι σπουδαίος αλλά είναι υπάκουος».

Δεν τα έγραψε αυτά το Antinews. Τα έγραφε στις 19 Σεπτεμβρίου 2007 κ. Ν. Νικολάου, φίλος πρωθυπουργών και επιχειρηματιών και στέλεχος επί σειρά ετών στο ΒΗΜΑ πριν προσχωρήσει στην «Καθημερινή» και το στρατόπεδο Αλαφούζου. Και ασφαλώς κάτι θα ήξερε παραπάνω από εμάς για να τα λέει.

Τρεις ημέρες προηγουμένως, την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου η νέα και βαριά ήττα του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ είναι γεγονός. Ο  Γ. Παπανδρέου προσπαθεί να βρει τι θα κάνει και ξαφνικά βγαίνει ο Γιώργος Κουρής και ζητά να αντικατασταθεί στην ηγεσία από τον Ευ. Βενιζέλο. Δεν ενήργησε φυσικά ιδία πρωτοβουλία ο άνθρωπος που εισήγαγε τον «αυριανισμό» και  «γκρέμισε τον Καραμανλισμό. Όλοι ξέρουν ότι τον έβαλε ο φίλος του ο Σταύρος Ψυχάρης, που μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές εκείνες έγραψε στην πρώτη σελίδα του «Βήματος» εκείνο το περίφημο: «Απορρίπτουμε την ιδεολογία και την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιλέγομε για λόγους ιδεολογικής συνέπειας την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ - και οψόμεθα εις Φιλίππους». Και είδαμε τι εννοούσε όταν το στις 18/9 το ΒΗΜΑ είχε τίτλο απευθυνόμενο στον ΓΑΠ:  “Παραιτηθείτε κύριε Πρόεδρε”.

 Το κλειστό κλαμπ των εκδοτών κυβερνά το ΠΑΣΟΚΑλλά, το συγκρότημα Λαμπράκη είχε χάσει ήδη την πρωτοκαθεδρία στην διαπλοκή. Η επικυριαρχία είχε περάσει σιγά – σιγά στο συγκρότημα Μπόμπολα που έκλεινε τότε το μάτι στην κ. Διαμαντοπούλου, η οποία δηλώνει ότι «είναι πιθανό να χρειαστεί ένα τρίτο ρεύμα».

Μετά το άδειασμα του Βενιζέλου από το ΕΘΝΟΣ ακολούθησε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ του κ. Αλαφούζου η οποία τάχθηκε κι αυτή υπέρ μιας «τρίτης λύσης» που την στηρίζουν (εντελώς συμπτωματικά) οι Λαλιώτης, Σκανδαλίδης, Χρυσοχοΐδης, Πάγκαλος και της οποίας τα χαρακτηριστικά της τα έδωσε η Βάσω Παπανδρέου στην «Ελευθεροτυπία»: Μια ομάδα κορυφαίων στελεχών, που «αυτή τη στιγμή δεν τοποθετούνται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, αλλά θέλουν να συμβάλουν στην ανασυγκρότηση και στην ενότητα του κόμματος».

Κάπως έτσι ο κ. Βενιζέλος έχασε τότε το παιχνίδι από τον ....ευφυέστερο ΓΑΠ.  Όπως έγραψε τότε η «Ε» πνίγηκε  στον ωκεανό της ευφυΐας και της ακόρεστης, κακότεχνα εκδηλωμένης, φιλοδοξίας του..». Κάτι που δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν να επαναλαμβάνεται και σήμερα.

Η ταύτισή τότε του Βενιζέλου με τον Κ. Σημίτη, σε συνδυασμό με την  κραυγαλέα υποστήριξή του από το συγκρότημα Λαμπράκη και το συγκρότημα …Κουρή, διευκόλυνε τους εσωκομματικούς αντιπάλους του να τον εμφανίσουν σαν εκλεκτό της διαπλοκής (και όχι άδικα εδώ που τα λέμε) και προκάλεσε αντισυσπείρωση.

Έτσι, εξ αντιδιαστολής, ο Γ. Παπανδρέου από «καμένο χαρτί» απέκτησε και πάλι πολιτική υπόσταση. Στην πορεία προς τα εσωκομματικά όργανα δεν ήταν πλέον μόνος του με το στενό περιβάλλον του και στελέχη όπως οι κ. Αθανασάκης, Ρέππας, Καστανίδης, Παπουτσής, Παναγιωτακόπουλος, Στ. Τζουμάκας, Πετσάλνικος και  Παπαϊωάννου. Συγκυριακά τον στήριξε και η λεγόμενη «τρίτη κατάσταση» (Κ. Σκανδαλίδης, Θ. Πάγκαλος, Β. Παπανδρέου, Κ. Λαλιώτης, Π. Ευθυμίου κ.λπ.). και έτσι ξανάγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, μετά πρωθυπουργός και μετά μας έφερε το ΔΝΤ και το Μνημόνιο.

Αυτά για να θυμηθούμε τότε και να καταλάβουμε τι επαναλαμβάνεται στο ΠΑΣΟΚ.

Η διαπλοκή αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες την περίοδο 1989-1990. Οι αλλεπάλληλες εκείνες ήττες λόγω των μεγάλων σκανδάλων και της κυβερνητικής φθοράς  επηρέασαν αρνητικά την εικόνα του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά εμπρός στο φόβο μιας μεγάλης διάσπασης και ελλείψει διαδόχου, το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να παραμείνει ενωμένο. Έτσι μεθοδεύεται η απαλλαγή του Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, όπου πρωταγωνιστούν εκείνοι που υπονόμευσαν την εξουσία του: Ο Κ. Τεγόπουλος οι Δ. Λαμπράκης και ο Γ.Μπόμπολας .

Ακολουθεί το «διάλειμμα» Μητσοτάκη και το 1993, θέλοντας και μη το κλαμπ των εκδοτών επαναφέρει τον βαρύτατα ασθενή Ανδρέα. Ακολουθεί η «Πρωτοβουλία των Τεσσάρων» (Σημίτης, Πάγκαλος, Αυγερινός, Β. Παπανδρέου) και το 1996 επιβάλουν τελικά ως διάδοχο τον Κ. Σημίτη. Το θαύμα της «επικοινωνιακής» μπουρδολογίας. Ένας άχρωμος, άοσμος και άγευστος πολιτικός υψώνει το ανάστημά του και χρίζεται ηγέτης στα εκδοτικά γραφεία.

Η οκταετία του κ. Σημίτη (1996 – 2004) χαρακτηρίζεται από την πλήρη κυριαρχία της διαπλοκής. Αρχής γενομένης από την περίφημη «σύσκεψη της Μ. Βρετανίας, όπου μοιράζεται η πίτα, το δημόσιο χρήμα κατασπαταλιέται στα εξοπλιστικά προγράμματα, στα κατασκευαστικά έργα, στο Χρηματιστήριο και στην «Ολυμπιάδα».

Με αυτά και με άλλα το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» που εγκαθιδρύθηκε μετά τον Ανδρέα έφτασε στο τέλος του και για να αποφύγει την πανωλεθρία στις εκλογές του 2004, ο Σημίτης αποχώρησε και έβαλε τον Γιώργο Παπανδρέου να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Ένδεια προσώπων, οραμάτων και επιχειρημάτωνΤον Ιανουάριο του 1996 , στο τεύχος 596, με αφορμή την «διαδοχή» του Ανδρέα Παπανδρέου από τον Κώστα Σημίτη (αντίπαλος του ήταν ο ...Α. Τσοχατζόπουλος) έγραφε το «Αντί»: «Tο ζητούμενο είναι πώς θα εκλείψει ο παπανδρεϊσμός. Tο ζητούμενο είναι η δημοκρατία την οποίαν εβίαζε και βιάζει το ΠAΣOK, η κατ' ευφημισμόν «δημοκρατική παράταξη». Διότι θα ήτο αφελές να πιστεύει κανείς ότι τώρα θα γνωρίσομε το "νέο" στην πολιτική ζωή! Aπό τα μέχρι χθες εκτελεστικά όργανα του A. Παπανδρέου! Aλλά έτσι βούλονται οι πάτρωνές τους. «Nέος» λοιπόν ο καινούργιος πρωθυπουργός. «Nέο» ΠAΣOK με τα παλιά υλικά, σκεύη και αγγεία. Nα ελπίσομε -αφελώς- το μίνιμουμ: τόση δα ευπρέπεια; Mα ούτε αφελείς είμαστε και τους γνωρίζομε πολύ καλά...».

Δεν είναι καθόλου αξιοπερίεργο ότι όσα γράφαμε τότε διατηρούν ακέραια τη σημασία τόσα χρόνια μετά. Πλήρης ένδεια προσώπων, οραμάτων και επιχειρημάτων. Μπορούν άραγε όλοι αυτοί οι ανωτέρω περιγραφέντες και  διαπαιδαγωγηθέντες στις καλύτερες παραδόσεις του «Ανδρεϊσμού», αλλά και του «αυριανισμού», να βρουν τάχατες μια λύση για το απελπισμένο ΠΑΣΟΚ; Και τι απέμεινε άραγε από το αρχικό ΠΑΣΟΚ για να το σώσουν; Ούτε καν εναλλακτικό του Γιωργάκη αρχηγό δεν διαθέτει.

Τι υπάρχει άραγε σήμερα από το «παλιό» ΠΑΣΟΚ. Τι απέμεινε από το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας, πέρα από την «μηντιακή πλατφόρμα-εξέδρα» που σφυρηλάτησαν γι αυτό τα τελευταία χρόνια οι διαπλεκόμενοι εκδότες για να εγκαθιδρύουν εκεί τον εκάστοτε αρχηγό που επιλέγουν;

 FactorX

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αλέξης avatar
  Αλέξης 14/04/2012 13:19:39

  Το ερώτημά μου είναι ποιά είναι αυτή η οντότητα (θρησκευτική, πολιτική, μεταφυσική - το ίδιο μου κάνει) που θα βάλει στη θέση της τη διαπλοκή η οποία ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Οι Έλληνες βλέπουν τηλεόραση 8 ώρες κάθε μέρα και πιστεύουν τις παπαριές του Πρεβελάκη και του Θέμου. Πως να σκοτωθεί το καρκίνωμα της διαπλοκής αν δεν το αποκόψουμε απ' το σώμα της Ελλάδας;
  Αφού δεν μπόρεσε ο Καραμανλής που τάχθηκε φανερά εναντίων των νταβατζήδων έχω λίγες ελπίδες (~0%) για άλλους πολιτικούς.

  • Κάτων avatar
   Κάτων @ Αλέξης 14/04/2012 13:40:41

   Νομίζω ότι ο "αγώνας" του Καραμανλή κατά των "νταβατζήδων" περιορίστηκε σε αυτή την γενικόλογη διαπλοκή - μετά τους άφησε να παίζουν μπάλλα ακόμα και στο προσωπικό επιτελείο του, για να μην ξεχνάμε τον Ριρή.

   Αντιθετως για πρώτη φορά αρχηγός της συντηρητικής παράταξης, ο Αντώνης Σαμαράς, επιτίθεται συνεχώς στην διαπλοκή, συγκρατημένα ακόμα και προσεκτικά, αλλά επιτίθεται. Και όλοι ξέρουμε ότι συμπασα η διαπλοκή είναι εναντίον του Σαμαρά.
   Υπενθυμίζω αποσπάσματα από πρόσφατες δηλώσεις του:

   "Τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ τη στηρίζουν όλα εκείνα τα συμφέροντα και οι συντεχνίες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε στην Ελλάδα. Κι όσο το ΠΑΣΟΚ είναι στα πράγματα, ακόμα και με δεύτερο ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Ή έτσι νομίζουν. Μ’ αυτό το πλευρό να κοιμούνται…"

   "τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την προτιμούν και όσοι – εντός κι εκτός Ελλάδος – θέλουν την αυριανή κυβέρνηση της Ελλάδας, αδύναμη και ελεγχόμενη. Αυτό επιδιώκουν. Αλλά ο κυρίαρχος ελληνικός λαός δεν θα τους κάνει το χατίρι…"

   " θέλω να κυβερνήσουμε τη χώρα με λυμένα τα χέρια. Όχι κάνοντας συμβιβασμούς σε κάθε βήμα. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με άλλα κόμματα; Σίγουρα δεν μπορούμε!
   Θέλει, για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ να τα βάλει με τη διαπλοκή που το ίδιο εξέθρεψε; Ή θέλει να τα βάλει με τις συντεχνίες; Προσέξτε, όχι με τα συνδικάτα. Με τις συντεχνίες που το ίδιο δημιούργησε, το ίδιο τις έκανε πανίσχυρες και το ίδιο δεν τόλμησε να τις αγγίξει την τελευταία διετία; Σίγουρα δεν θέλει! Όλα αυτά τα προστάτευε πάντα και ακόμα τις προστατεύει… Γι’ αυτό δεν θέλω να συγκυβερνήσουμε!
   Τους ρωτώ τέλος: Συγκυβερνώντας με το ΠΑΣΟΚ, πως θα τα βάλω με τα «αποστήματα» που λεηλατούν το δημόσιο πλούτο και υπονομεύουν το εθνικό συμφέρον σε κάθε τομέα και κάθε λεπτό;"

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Κάτων 14/04/2012 16:33:44

    Πολύ σωστός! Ο ΚΚ κάτι πήγε να κάνει και το σαμποτάζ από "μέσα" τον τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες... Ο ΑΣ έχει στείλει σπίτι πολύ κόσμο εξ' αυτών των διαπλεκόμενων για όποιον το ξεχνάει. Αυτή είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του ποιος είναι. Και οι ψηφοφόροι μπορούν να στείλουν και το υπόλοιπο...

 2. man8os avatar
  man8os 14/04/2012 13:22:10

  Φακτορα διορθωσε το, οχι ΕΛ.Βενιζελο, αλλα ΒΑΓΓΕΛΗ

 3. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 14/04/2012 14:07:37

  Και ρωτώ...: μήπως, μήπως..πραγματικός αντίπαλος της ΝΔ, σε αυτές τις εκλογές, δεν είναι το Πασόκ αυτό καθεαυτό; γιατί και η πολυκομματική Βουλή κάθε άλλο παρά ευοίωνες προοπτικές για αυτοδυναμία δίνει..η ψήφος ''τιμωρίας '' που δίνει ο ψηφοφόρος στην ουσία είναι ψήφος ακυβερνησίας...μακάρι να το αντιληφθεί αυτό ο απλός πολίτης...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΕΥΑ 14/04/2012 15:34:53

   Μα οι περισσότεροι αυτό θέλουν , ακυβερνησία. Ολοι στο ίδιο τσουβάλι, όλοι να τιμωρηθούν. Οπως βλέπεις Ευα, τα κανάλια κατευθύνουν πολύ καλά τον κόσμο, χαϊδεύοντας τις αδυναμίες και κοιμίζοντας τη λογική. Καλή Ανάσταση, με υγεία για σένα και τους δικούς σου και καλό Πάσχα!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Diamond Angel 14/04/2012 15:48:24

    Καλή Ανάσταση D.A! Ανταποδίδω με όλη μου την καρδιά τις ευχές..
    ΥΓ: Κι ας μας δώσει φώτιση ο Μεγαλοδύναμος...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ ΕΥΑ 14/04/2012 16:34:29

     ΑΜΗΝ! Αυτό μας λείπει πολύ...

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Γεώργιος Τ. 14/04/2012 17:03:33

      Καλή Ανάσταση Γιώργο Τ...! Εύχομαι τα καλύτερα για σένα και την οικογένειά σου!

 4. nasos avatar
  nasos 14/04/2012 14:36:52

  το παρασιτικό πασοκικό σύστημα ξεζούμισε το κρατικό χρήμα μέχρι που το κράτος-ξενιστής χρεωκόπησε,τώρα που δεν υπάρχει πια χρήμα να μοιραστεί και περιθώριο για διορισμούς,το ΠΑΣΟΚ καταρρέει όπως αναμένονταν,μιας και δεν είχε ποτέ ιδεολογία,μονάχα η προοπτική της μάσας τους κρατούσε ενωμένους

  • m avatar
   m @ nasos 14/04/2012 15:53:37

   +1000000
   Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα.

 5. ΘΑΝΑΣΗΣ avatar
  ΘΑΝΑΣΗΣ 14/04/2012 17:53:21

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ! ΑΤΟΜΙΚΗ ! ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ! ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
  Καλή Δύναμη! ---Καλή Αυτοδυναμία!
  Πιστέψτετο μπορούμε.

 6. Νοήμων avatar
  Νοήμων 14/04/2012 18:54:41

  Ερώτηση προς FactorX και λοιπους γνωρίζοντες του antinews: Τι ληγμένα (ή άλλα;) παίρνει το Κουρδ. Πορτοκ. και λιβανίζει τοσο ξεδιάντροπα και εμετικά το λιπαρό αρχηγό, φτάνοντας στο σημείο να του προσάπτει φωτοστέφανο και να ισχυρίζεται ότι ως Χριστός και Μεγαλέξανδρος θα σώσει όλους εμάς τους ''αμαρτωλούς και κολασμένους'' από τα λάθη μας από το 1974 και εντεύθεν.
  Εγώ πάντως αν είναι να σωθώ απ το Μπενύτο προτιμώ να πάω πρώτη θέση στην Κόλαση. Ας σώσει πρώτα το Β. Μπόνιο.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Νοήμων 14/04/2012 20:32:47

   Αβυσσος η ψυχή του ανθρωπου

 7. Κρης avatar
  Κρης 14/04/2012 20:19:50

  Θέλουν να στήσουν ... "συνέντευξη" Βενιζέλου με τα μέσα της Κρήτης!
  Πριν έρθει ο νέος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο για να δημιουργήσουν κλίμα...

  Μια ευφάνταστη όσο και ... παλιομοδίτικη ιδέα είχαν οι ιθύνοντες της Ιπποκράτους ενόψει της περιοδείας που θα κάνει το άλλο Σαββατοκύριακο στην Κρήτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Βενιζέλος. Σκέφτηκαν ... να στήσουν μια συνέντευξη του προέδρου του Κινήματος με "όλα τα μέσα της Κρήτης", στην οποία ο αρχηγός θα απαντά στις ερωτήσεις που θα του γίνουν, θα πει παράτες για τη "λεβεντογέννα", το δημοκρατικό μας νησί και το πως ο ίδιος θα είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου! Αλλά για την ανεργία, το ελληνικό δράμα, τα λεφτά και τα ομόλογα των ανθρώπων μόνο...σοφιστείες.

  Η περιβόητη συνέντευξη λοιπόν έχει προγραμματιστεί για τις 9.30 το βράδυ της Τρίτης του Πάσχα και αφού ο κ.Βενιζέλος θα έχει τελειώσει το πρόγραμμά του... Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μάλιστα, ήδη έχουν γίνει κρούσεις προς τα μέσα της Κρήτης και έχουν εισπράξει ... αρνήσεις! Πρώτον γιατί δε διασφαλίζεται έτσι μια σοβαρή και αντικειμενική συνέντευξη (με ελευθερες ερωτήσεις χωρίς προαπαιτούμενα...) και δεύτερον γιατί ΔΕΝ γίνονται πια έτσι οι συνεντεύξεις , με το φύλαρχο να καλεί τους...ιθαγενείς και να τους νουθετήσει!

  Τα μέσα της Κρήτης εργάζονται σοβαρά, χωρίς εξαρτήσεις και δεν έχουν το σύνδρομο του επαρχιωτισμού που προσπαθούν ορισμένοι -και με ... συμβουλές από ντοπιους παράγοντες - να επιβάλουν. Τα μέσα της Κρήτης και φυσικά ... το CRETALIVE δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε κάτι στημένο.

  Αν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί και να ζητήσει μια συγνώμη, εδώ είμαστε. Αλλά έτσι όπως θα επιλέξουμε εμείς κι όχι όπως θέλουν οι παρακοιμώμενοι της κάθε εξουσίας.

  cretalive.gr
  h**p://bit.ly/HIiEVc

 8. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 14/04/2012 20:23:12

  Το Πασόκ τόσα χρόνια εκτός απο κόμμα είναι και τρόπος ζωής,τρόπος σκέψης.Είναι τρόπος επικοινωνίας και είναι τρόπος διαβίωσης για πολλούς ακόμη και σήμερα.Μην νομίζετε οτι έχει εξαφανιστεί,ότι έχει τελειώσει.Δείτε τα αποτελέσματα απο πολλές συνδικαλιστικές εκλογές διαφόρων επαγγελμάτων και περιοχών.Τελικά ο Ελληνας δεν ξέρω αν είναι σπουδαίος,αλλά σίγουρα είναι υπάκουος.

  • juliet avatar
   juliet @ Ιωάννης33 14/04/2012 20:34:32

   Ιωάννη33
   μάλλον συνένοχος νοιώθει .Σε μια συμμορία μπροστά στη σύλληψη τα μέλη συσπειρώνονται.Γιατί οι άλλοι δεν υπακούουν;

   • Ιωάννης33 avatar
    Ιωάννης33 @ juliet 14/04/2012 20:37:26

    Και βέβαια πρέπει να νιώθει υπεύθυνος και συνένοχος.Κανένας εδώ που φτάσαμε δεν απαλάσσεται απο τις ευθύνες του.
    Επίσης σε μια συμμορία,στην δύσκολη στιγμή,αρχίζουν και μιλάνε.Για να δούμε,θα έχει ενδιαφέρον...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.