#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/03/2010 16:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βγενόπουλος: οι υπουργοί είναι προσωρινοί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι αιώνιος

 Την έντονη αντίθεσή του στη σύνδεση του γηπέδου του Παναθηναϊκού με το εμπορικό κέντρο Βωβού αλλά και την συνέχιση των σχετικών διαπραγματεύσεων εκφράζει ο Ανδρέας Βγενόπουλος με επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΗΠΕΛ και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη
 
Αγαπητοί  φίλοι,

Επειδή, όπως γνωρίζετε, ζούμε σε μια περίοδο  έντονης προπαγάνδας που εκπορεύεται  κυρίως από «Παναθηναϊκούς» που  έχουν τρομοκρατηθεί με την προοπτική  να πάρουμε το πρωτάθλημα και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιτύχουν τη διχόνοια και την οπισθοδρόμηση, επιθυμώ  να σας γνωρίσω και να δημοσιοποιήσω  τις απόψεις και θέσεις μου  για το γήπεδο γραπτώς:

1.  Εδώ και  πολύ καιρό έχω εκφράσει  δημόσια  την άποψή μου ότι η υπόθεση  του γηπέδου του Βοτανικού  έχει τοποθετηθεί από την αρχή  σε λάθος βάση.  Η σύνδεση  του γηπέδου μας, που είναι  όνειρο αλλά και απαίτηση από  την Πολιτεία των μισών Ελλήνων,  με τη δημιουργία ενός εμπορικού  κέντρου ιδιωτικών συμφερόντων  έκανε το σχέδιό μας ευάλωτο  με τις γνωστές καταστροφικές  συνέπειες.

2.  Επίσης, από  την απόφαση του Συμβουλίου  της Επικρατείας και μετά, σας  έχω συστήσει να στείλετε τελεσίγραφο  στην Πολιτεία ώστε ή να  μας εγγυηθεί την κυριότητα  της γης όπου θα φτιάξουμε  το γήπεδο και να προβεί  στις δευτερεύουσες διαδικαστικές  πράξεις που χρειαζόμαστε ή  να καταγγείλουμε τις σχετικές  συμβάσεις και να αποχωρήσουμε  διεκδικώντας αποζημιώσεις από  όλους τους υπευθύνους.

3. Αντ΄αυτού συνεχίσθηκαν οι συζητήσεις – διαπραγματεύσεις με ήπιους τόνους με κατάληξη να μας προτείνουν να συνεχίσουμε το σχέδιο της δημιουργίας του γηπέδου  γυρίζοντας ουσιαστικά στην αρχή, με εκ νέου σύνδεση με το εμπορικό κέντρο και την βεβαιότητα νέων προσφυγών  στο ΣτΕ, με επαχθέστερους όρους  για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός και  αφήνοντας έξω το γήπεδο basket!  Μάλιστα μας ζητούν να γκρεμιστεί το γήπεδο της Λεωφόρου προτού ολοκληρωθεί η παράδοση των νέων εγκαταστάσεων!

4. Είμαι κάθετα αντίθετος στο να συνεχισθούν οι διαπραγματεύσεις επί της νέας αυτής πρότασης της ΠολιτείαςΥπάρχει μια τελεσίδικη απόφαση  του Συμβουλίου της Επικρατείας  που πρέπει να γίνει σεβαστή και  έστω και τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο τελεσίγραφο που είχα προτείνει  από καιρό.  Καμία έκπτωση για  το γήπεδο ποδοσφαίρου, το γήπεδο basket, και τις εγκαταστάσεις του ΠΑΟ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, εάν δε η Πολιτεία αποδέχεται ευθύνες ως προς το εμπορικό κέντρο ας διευθετήσουν το θέμα όπως θέλουν, αλλά διμερώς χωρίς καμία σύνδεση ή ανάμειξη δική μας.

5. Αυτή η σκληρή γραμμή πρέπει να υιοθετηθεί από κοινού από τις ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΠΑΟ, οι Πρόεδροι των οποίων πρέπει να σχηματίσουν  μια Επιτροπή υπό τον συντονισμό σας, ώστε ο Παναθηναϊκός ενιαίος και αδιαίρετος να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται.  Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι διάφοροι Υπουργοί είναι προσωρινοί, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι αιώνιος και διαχρονικός.

6. Πολλή συζήτηση γίνεται, και μάλιστα με μεγάλη δόση κακοήθειας, για την εναλλακτική  λύση σε περίπτωση που το γήπεδο δεν γίνει τελικά στο Βοτανικό.  Κατ΄αρχήν εγώ πιστεύω ότι  με τη νέα γραμμή που θα ακολουθήσουμε  αυξάνουμε τις πιθανότητες να γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό, αν όμως δεν γίνει είναι μεν κρίμα  που χάσαμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν είναι το τέλος του κόσμου.  Η λύση της Λεωφόρου είναι μέσα στην καρδιά μου και, υπό προϋποθέσεις, δεν μπορεί να αποκλειστεί.  Αλλά και ο χώρος του ΟΑΚΑ που  μπορεί να μετατραπεί σε Παναθηναϊκή  Πολιτεία θα μπορούσε να είναι η έσχατη λύση.

Ανεξάρτητα  με τα λάθη που έχουν γίνει, μακριά από προπαγάνδες, επικοινωνιακά  παιχνίδια και πολλαπλά εγκαίνια, ο Παναθηναϊκός ενιαίος και αδιαίρετος, στην πράξη και όχι στα λόγια, οφείλει, το συντομότερο δυνατόν, να δημιουργήσει τη βάση που θα τον  διατηρήσει σαν έναν από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς συλλόγους και στην επόμενη εκατονταετία.

Με τιμή,
Ανδρέας Βγενόπουλος
Φίλαθλος  του ΠΑΟ
 
Υ.Γ.  Υπενθυμίζω σε όλους αυτούς που επιθυμούσαν  στο όνομα του νέου γηπέδου  να περιλαμβάνεται το «Παναθηναϊκός», ότι το έχω από καιρού αποδεχθεί, αλλά παρόλο που ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε εγγράφως την επίσημη συναίνεση  του ΠΑΟ της ΠΑΕ και της  ΚΑΕ προς τούτο, ουδεμία απάντηση έχει δοθεί μέχρι στιγμής!"

Διαβάστε κι αυτό: Βγενόπουλος-Τζίγκερ «βάζουν στη γωνία» Μπιρμπίλη-Βωβό

ΣΧΟΛΙΑ

 1. El Gekko avatar
  El Gekko 08/03/2010 17:21:02

  Μήπως να αγόραζε ο Βγενό το ΟΑΚΑ;

 2. ΜιχΜιχ avatar
  ΜιχΜιχ 08/03/2010 17:34:24

  Πολλοί φίλαθλοι σε αυτή τη χώρα. Μπέος, Ψωμιάδης και σία.

 3. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 08/03/2010 18:08:29

  μιχ μιχ ξεχασες τον θειο κοκκαλη κροκους γιατι?

 4. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 08/03/2010 18:24:14

  Θα συμφωνήσω...

  Ελα μωρή πανάθαααααααα

 5. Green St avatar
  Green St 09/03/2010 03:26:53

  Πόσο καιρό ακόμα θα ταλαιπωρήτε ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ από την πολιτέια;;;;;
  Πόσο;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.