#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2011 14:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βγείτε απ΄το ευρώ για το καλό σας»Η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εγκαταλείψει το ευρωνόμισμα εάν θέλει να αποτρέψει την οικονομική της καταστροφή, προειδοποιεί ο Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του Ifo, του πλέον προβεβλημένου γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου, στην Κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine,. Σημειώνει δε χαρακτηριστικά πως «εάν η Ελλάδα φύγει από το ενιαίο νόμισμα, θα μπορούσε να κάνει υποτίμηση και ως εκ τούτου θα γίνει πιο ανταγωνιστική».

Ο Χανς Βέρνερ Ζιν, επισημαίνει πως αν η Ελλάδα αποφασίσει μια λεγόμενη «εσωτερική υποτίμηση» κόβοντας μισθούς και συντάξεις θα οδηγηθεί σε έναν εσωτερικό εμφύλιο.

Καταλήγει λέγοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή και στο σενάριο της εσωτερικής υποτίμησης και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Εάν όμως παραμείνει στην ευρωζώνη η Αθήνα θα «σκοτώσει» τις επιχειρήσεις που «φτιάχνουν» την οικονομία της.Κλωτσάνε οι Γερμανοί στο νέο σχέδιο σωτηρίας

Την ίδια στιγμή, δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην κυριακάτικη Welt, δείχνει ότι μόνο ένας στους πέντε Γερμανούς κρίνουν ως αποδεκτή τη διάσωση της Ελλάδας. Το 47% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μια τέτοια κίνηση (σωτηρίας) θα ήταν λανθασμένη, ενώ το 33 % δηλώνει αναποφάιστο επί του θέματος.

Σκληρή δήλωση από Βρετανία

Την ίδια ώρα, ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζόρτζ Όσμπορν, τονίζει ότι η χώρα του δεν θέλει να λάβει μέρος σε ενδεχόμενη δεύτερη διάσωση της Ελλάδος.

«Σαφώς και δεν θέλουμε να αποτελέσουμε τμήμα της όποιας διάσωσης της Ελλάδας, μιας δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας», δήλωσε ο Οσμπορν στο BBC.

O Οσμπορν εκτίμησε ότι η έλλειψη πρόσβασης στις διεθνείς αγορές υπήρξε προβληματική καθώς η περυσινή επιχείρηση διάσωσής της βασίστηκε στην ιδέα ότι ένας τέτοιος δανεισμός θα μπορούσε να επαναληφθεί.

«Η Ελλάδα έχει τώρα να απαντήσει σε μερικά δύσκολα ζητήματα αφού η συνολική ιδέα του πακέτους διάσωσης της ευρωζώνης ήταν ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να επιστρέψει την επόμενη χρονιά στις αγορές και να δανειστεί», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός.

ΣΚΑΙ, ΕΘΝΟΣ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βαγγέλης Κ. avatar
  Βαγγέλης Κ. 08/05/2011 14:59:44

  Μια ερώτηση: Άντε και φεύγουμε από το Ευρώ, άντε και κάνουμε και στάση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος. Ως χώρα έχουμε μεγάλο έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, με λίγα λόγια δεν παράγουμε τίποτα και μόνο εισάγουμε. Πως θα πληρώσουμε για αυτά που χρειαζόμαστε και τα εισάγουμε;

  Εκτός αν θεωρούμε εφικτό, να γυρίσουμε το ρολόι της οικονομίας καμιά σαρανταριά χρόνια πίσω, τότε που είχαμε πλεονάσματα... Και αυτό να το κάνουμε σε χρόνο μηδέν, με την υφιστάμενη νοοτροπία και πολιτική ηγεσία...

  Κύριε καθηγητά, με το σπαρτιατικό μούσι, μάλλον δε γνωρίζεις τα πράγματα στην Ελλάδα. Ή δεν θες να τα γνωρίζεις...

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ Βαγγέλης Κ. 08/05/2011 15:25:13

   Μαλλον εσυ δεν γνωρίζεις τις υπάρχουσες δυνατότητες για παραγωγή στην χώρα, που λόγω ευρώ εχουν αδρανοποιηθεί. Ε, δεν θα χαθεί και ο κόσμος αν δεν εισαχθουν μερικές mercedes και porche. Το μεγάλο πρόβλημα αν παραμείνουμε στο ευρω θα ειναι η εκρηκτική ανεργεια, και η διαρκης υφεση στην οικονομία με οτι σημαίνει αυτό. Μόνο με την δραχμή θα αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα και θα πάρει μπροστά η οικονομια. Παραπλευρες απωλειες θα υπάρξουν. Αλλοι θα ευνοηθουν και αλλοι θα χάσουν. Αλλα για την χώρα και την πλειοψηφία του λαου είναι η αποτελεσματικότερη λύση.

   • Βαγγέλης Κ. avatar
    Βαγγέλης Κ. @ neos agrotis 08/05/2011 15:40:47

    Δεν μιλώ για Porsche, μιλώ για πετρέλαιο...

    Τις δυνατότητες τις γνωρίζω, τις γνωρίζω... Και αν κρίνω από το ψευδώνυμό σου, ανήκεις σε μια κατηγορία, των νέων αγροτών, στην οποία πιστεύω πάρα πολύ.

    Όμως μιλάμε για μια χώρα, που δεν έχει επάρκεια, ούτε στα αγροτικά προϊόντα, καθώς ο αγροτικός κόσμος εθίστηκε στις... επιδοτήσεις. Δεν μπορώ να ξεχάσω τον μπακοφόρο αγροσυνδικαλιστή, που ισχυριζόταν ότι οι επιδοτήσεις είναι ο μισθός του αγρότη.

    Δυνατότητες υπάρχουν πολλές, αλλά είναι φυλακισμένες από την νοοτροπία, που εγκαθίδρυσε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ, με τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τις ευλογίες της αριστεράς. Οι κυβερνήσεις της ΝΔ όχι μόνο δεν προσπάθησαν να την αλλάξουν, αλλά την υιοθέτησαν.

    Ας ελευθερωθούν πρώτα οι δυνάμεις τις χώρας, και μετά μπορούμε να φύγουμε και από το ευρώ και από παντού. Εκτός αν είμαστε έτοιμοι για ένα hard reset, με πολλές παράπλευρες απώλειες...

    • neos agrotis avatar
     neos agrotis @ Βαγγέλης Κ. 08/05/2011 15:58:27

     @ rally monkey . Βαγγέλης Κ.
     Τις συνέπειες παραμόνης στο ευρώ τις εχεις υπολογίσει? Μήπως θα είναι χειρότερες απο αυτές της εξ'οδου?
     Αφου "αποδειχτηκαμε ανικανοι να το διαχειριστουμε (ευρώ)" δεν νομίζεις οτι πρέπει να υποστούμε και τις συνέπειες? Η πιστεύεις οτι μπορούμε παραμένοντας στο ευρώ να ανατρέψουμε την κατάσταση?
     Γιατί δεν εχει η χώρα επάρκεια στα αγροτικά προιόντα? Τι πιστεύεις εσύ οτι δεν μπορεί να παράγει ο ελληνας αγρότης σκόρδα λεμόνια πατάτες κλπ κλπ που τα εισάγουμε? Δεν παράγει γιατί δεν μπορεί να κερδίσει απο την παραγωγή τους. Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί λόγω ευρώ.
     Οσο για το πετρέλαιο, την περασμένη δεκαετία με την δραχμή δεν εισάγαμε πετρέλαιο? Αλλωστε η τιμή του πετρελαιου μπορει να ρυθμιστει ανάλογα με την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης.
     Δεν λέω τίποτα για τον τουρισμό ο οποιος θα εκτιναχθει.

     • Βαγγέλης Κ. avatar
      Βαγγέλης Κ. @ neos agrotis 08/05/2011 16:32:46

      Αγαπητέ με δραχμές το εισάγαμε, και είχαμε διψήφιους πληθωρισμούς, και το χρέος συσσωρεύονταν...

      Δυστυχώς οι μεγάλες εισαγωγές σε γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα δείχνουν ότι δεν είμαστε επαρκείς. Στη λαϊκή της γειτονιάς μου, βρήκα λεμόνια Αργεντινής...

      Το ζητούμενο δεν είναι να ανταγωνιστούμε σε ποσότητα και χαμηλές τιμές την Τουρκία, στη γεωργία και τον τουρισμός. Μπορούμε να τις ρίξουμε στα αυτιά, όμως στην ποιότητα (που δικαιολογεί τις ακριβότερες τιμές) Και εκεί οι νέοι αγρότες πρέπει να εστιάσουν...

     • neos agrotis avatar
      neos agrotis @ Βαγγέλης Κ. 08/05/2011 16:47:35

      Αλλα λόγια να αγαπιομαστε. Εδω τα private labels των S/M (σε ολα τα ειδη) λόγω χαμηλότερων τιμών γίνονται ανάρπαστα και εμείς θα παράγουμε ποιοτικά και ακριβά. Θα παράγουμε και ποιοτικά προιοντα εφ οσον υπάρχει αγορά. Αλλωστε στην γεωργική παραγωγή ο παραγωγός ξεκινάει με το να παράξει το καλύτερο ποιοτικά προιον ετσι ωστε να πετύχει καλύτερη τιμή και ευκολη διαθεση του προιοντος του.
      Οσο για τα λεμόνια εισαγωγης και τα υπόλοιπα εισαγόμενα αγροτικά προιοντα τα ίδια λέμε. Οταν ο εισαγωγέας αγοράζει 5 λεπτα το κιλό στην αργεντινη και του φτάνει 15 αντε ο ελληνας παραγωγός να πουλήσει 15 λεπτά το κιλό το λεμόνι. μπαινει απλά μέσα και δεν ξαναφυτεύει λεμονιές. τι φταιει?
      Οσο για το χρέος, οσο χρέος ειχε το ελληνικό κρατος απο τη συστασή του μεχρι την ενταξή μας στο ευρώ αλλο τόσο αποκτήσαμε τα τελευταία 9 χρόνια που είμαστε στο ευρώ. τι φταίει?

     • Greece Pleading avatar
      Greece Pleading @ neos agrotis 08/05/2011 19:11:17

      ΑΝ δεν ηταν στημενη η υποθεση απο καιρο Σημιτη με την εισοδο μας στη ΟΝΕ, την εισοδο μας στο ευρω σχεδιασμενη ετσι ωστε να χρεωκοπησουμε,

      η ΝΔ δεν θα αφηνοταν να κυβερνησει ποτε!

      Εγω αυτο αντιλαμβανωμαι με ολα αυτα που βλεπω προσφατως!
      Διοτι το χρεος που "στο καιρο της ΝΔ διπλασιαστηκε" ηταν σε αρκετα σημεια αποτελεσμα της "δημιουργικης" λογιστικης Σημιτη των προηγουμενων ετων, αλλα και των αναγκων σε βαθος χρονου στο μελλον.
      Απλα βρεθηκε η ΝΔ κατ εμε οχι τυχαι στη συγκυρια να της πεσει η μπαλα στα χερια κι ετσι κατηγορηθηκε η ΝΔ. οχι οτι δεν ηταν μυωπικη ως κυβερνηση σε αρκετα θεματα.

      ΕΠΡΕΠΕ Η ΝΔ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΥΤΟ ΕΓΚΑΙΡΩΣ!

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Βαγγέλης Κ. 08/05/2011 19:06:05

   Μα γιατι μερικοι θεωρουν τοσο δυσκολο με μια εισαγωγη στη δραχμη να συμβουν τα αναλογα στο τομεα της αναπτυξης, που στο κατω κατω θα ερθουν απο μονα τους!
   -Μηπως γιατι καποιοι με το ευρω στη κρατικη μηχανη και σε συγκοινωνούντα δοχεια δε μπορουν να ξεκολησουν απο το βυζι που λεγεται ευρω και καλυπτει τις υπετροφικες τους αναγκες?

   -Μηπως γιατι τα σεναρια απο τα Αμερικανακια θελουν δραχμη:ευρω να ισοτιμουν, οποτε μας πεταν τη προπαγανδα για να συνιθησουμε?

   -Μηπως γιατι τα σεναρια απο τα Τουρκακια δεν θελουν δραχμη:Τουρκικη λυρα τη δραχμη να ειναι χαμηλοτερη σε ισοτιμια γιατι θα χασουν πολυ πελατεια σε πολλους τομεις?

 2. Enzo avatar
  Enzo 08/05/2011 15:29:20

  Να γίνει δημοψήφισμα επί του θέματος

 3. rally monkey avatar
  rally monkey 08/05/2011 15:35:42

  οι δυνατοτητες για παραγωγη στην χωρα υπαρχουν και μεσα στο €,
  η εξτρα ανταγωνιστικοτητα' (γιατι περι αυτου προκειται) να υποστεις δεν αντισταθμιζει τις συνεπειες εξοδου (και σε βιοτικο επιπεδο και 'γεωπολιτικα' και πολιτισμικα αν θες)
  να βγουμε δηλαδη απο το € γιατι αποδειχτηκαμε ανικανοι να το διαχειριστουμε η γιατι καναμε το λαθος να ψηφισουμε κυβερνηση εθνικων σαμποτερ.

 4. rally monkey avatar
  rally monkey 08/05/2011 15:37:51

  θα μας πουν και αλλα πραγματα 'για το καλο μας..'
  αφου δεν εχουμε ηγεσια - θα μας πει το καλο μας ο επικεφαλης του Ιfo - εκει καταληξαμε

 5. Sofie avatar
  Sofie 08/05/2011 16:07:22

  "εάν η Ελλάδα φύγει από το ενιαίο νόμισμα, θα μπορούσε να κάνει υποτίμηση και ως εκ τούτου θα γίνει πιο ανταγωνιστική».

  Και ερωτώ εγώ...τι να εξάγουμε? Μετανάστες?

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ Sofie 08/05/2011 16:13:09

   Τους μετανάστες να εισαι σίγουρη θα τους εξάγουμε την ίδια μέρα χωρίς να χρειασθεί να κάνει κανεις τίποτα. Θα φύγουν απο μόνοι τους αφου ο μόνος λόγος που είναι εδω είναι το ευρώ.
   Τώρα οσο για εξαγωγές εγω θα σου πω οτι μασ φτάνει μόνο η υποκατασταση των εισαγωγών απο εγχωρια παραγόμενα προιοντα συν την αύξηση του τουρισμού. Και μη μου πεις οτι δεν μπορουμε να παράγουμε αυτοκίνητα κλπ

   • Sofie avatar
    Sofie @ neos agrotis 08/05/2011 16:21:32

    Καλά πλάκα μου κάνεις? Να φύγουν οι μετανάστες ??? χαχαχαχαχα αυτοί ούτε με κλοτσιές δεν φεύγουν...
    Όσο για τα αυτοκίνητα ... άσε να φτιάξουμε ένα ρουλεμάν πρώτα και μετά θα φτιάξουμε το αυτοκίνητο

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ Sofie 08/05/2011 16:53:16

     οι περισσότεροι μετανάστες θα φύγουν την επομένη της εισαγωγής της δραχμής

     • Sofie avatar
      Sofie @ αλλενάκι 08/05/2011 19:20:26

      Ε ρε σε ποιο πλανήτη ζείτε...

    • Loretta avatar
     Loretta @ Sofie 08/05/2011 21:29:25

     Καλα Σοφιε

     πλακα μας κανεις? φυσικα και ρουλεμαν φτιαχνουμε στην ελλαδα και πολλα αλλα μην τρελλαθουμε κιολας...εχουμε επιχειρησεις το θεμα ειναι να σωσουμε οτι εχει απομεινει και να επαναφερουμε αυτα που χαντακωθηκαν....λογο του ευρω.Εισαι μεσα στην αγορα απο οτι αντιλαμβανομαι...και φυσικα θα ξερεις τις επιχειρησεις υπαρχρουν η υπηρχαν στην ΒΙΠΕ ΣΙΝΔΟΥ ..ΚΙΛΚΙΣ..ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ και αλλες περιοχων της ελλαδος...ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΩΛΕΣΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ

     • Sofie avatar
      Sofie @ Loretta 08/05/2011 21:57:42

      Είμαι πιο Ελληνίδα από τις Ελληνίδες... και ειδικά επειδή είμαι Ελληνίδα του εξωτερικού που έχω ζήσει και μεγαλώσει σε ΚΡΑΤΟΣ έχω στεναχωρεθεί πάρα πολύ με την κατάντια που βλέπω. Πιο πολύ όμως έχω στεναχωρεθεί με όλη την νεολαία που βλέπω στις καφετέριες, που αδιαφορεί γιατί τρώει απ'τα λεφτά του μπαμπά και της μαμάς....
      Δυστυχώς δεν βλέπω μέλλον στην Ελλάδα...γιατί απλα δεν βλέπω Έλληνες. Δεν έχουν όραμα και στόχους. Ίσως για το λόγω αυτό να έχω χάσει και κάθε ελπίδα για αλλαγή.
      Η επαναφορά της δραχμής σήμερα θα φέρει μεγάλο κακό.....η πρώτη ζημιά έγινε με το κλείδωμα της ισοτιμίας στα 340.75 .... δεν θα ήθελα να δω την δεύτερη και πως θα αυτή θα εξελιχθεί....

  • Loretta avatar
   Loretta @ Sofie 08/05/2011 16:14:10

   Ερωτηση αφελους...μηπως ξαναστηθει η βιομηχανια μας? η βιοτεχνια μας? μηπως θα χτυπησουμε ακομα και τα κοστη της τουρκιας?? Ρωταω...δεν γνωριζω...

   • Loretta avatar
    Loretta @ Loretta 08/05/2011 16:16:11

    γιατι απο τοτε που μπηκαμε στο ευρω μεγαλες αγορες οπως της ιταλιας και της τουρκιας μας πεταξαν εξω...γιναμε πολυ ακριβοι!!(τουλαχιστον σε βιομηχανικα και βιοτεχνικα προιοντα που κατασκευαζαμε εδω...φασον και οτι αλλο.)

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Loretta 08/05/2011 16:52:17

    Loretta διάβασε στο ιστολόγιο Θέματα Ελληνικής Ιστορίας την επική ιστορία της Ελληνικής Αυτοκινητοβιομηχανίας και πως την διέλυσαν οι εισαγωγέ[ι]ς...

    όχι μόνο ρουλεμάν, και εκκεντροφόρους κατασκευάζαμε

    • neos agrotis avatar
     neos agrotis @ αλλενάκι 08/05/2011 17:06:58

     Οι εισαγωγεις δεν διελυσαν μονο την ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία αλλα όλους τους παραγωγικους κλαδους της ελληνικής οικονομίας. Σε αυτό δε συνετέλεσε η ενταξη μας στην ΕΕ και με την εισοδό μας στην ευρωζώνη το εγκλημα ολοκληρωθηκε.

    • Sofie avatar
     Sofie @ αλλενάκι 08/05/2011 19:40:08

     Φυσικά και μπορεί να κατασκευάζαμε .... ωστόσο η κατασκευή με την εμπορική επιτυχία απέχει μακράν.

     Υπάρχει μια ορολογία στο Marketing σε σχέση με First and Second - mover....
     "Sometimes the first mover is not able to capitalize on its advantage, leaving the opportunity for another firm to gain second-mover advantage".

     Όταν λοιπόν σκοτώνονται στις σημερινές αγορές για το ποιος θα πρωτο-εισάγει μια τεχνολογία να είστε σίγουροι ότι το τρένο το έχουμε χάσει προ πολλού.
     Το μόνο που θα μπορούμε να εξάγουμε είναι λάδια και ελιές.....
     Όσο για τον Τουρισμό ο καημένος ο Κωνσταντακόπουλος ταλαιπωρήθηκε χρόνια και χρόνια μέχρι να καταφέρει να κάνει κάτι....

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Sofie 08/05/2011 19:54:44

      διάβασε μια έρευνα σήμερα που δημοσιεύεται ότι καταγράφεται σημαντική στροφή των Ελλήνων στα Ελληνικά προϊόντα την τελευταία διετία

      αλλά και το Χρυσό Οδηγό να ανοίξεις θα ανακαλύψεις χιλιάδες Ελληνικές εταιρείες - όχι ελιές και τουρσιά- σε όλους τους κλαδους

      ακόμα υπάρχουν και αγωνίζονται

      απροπο, η Μπακογιάννη σήμερα δηλώνει "καταστροφή η δραχμή, α πα πα, ούτε συζήτηση"

      και ο Πρετεντέρης φρικίασε προχτές όταν άκουσε το Λαπαβίτσα να μιλάει για νομισματική ανεξαρτησία, θόλωσε το κρύσταλλο

      αυτό που παραθέτεις εδώ στα αγγλικά δεν αποκλείει την επιτυχία του δεύτερου εισερχόμενου κατασκευαστή στην αγορά, αλλά πέρα από τα μαρκετίστικα, η καταστροφή της ελληνικής παραγωγής οφείλεται ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

      την καταστροφή των ελληνικών εταιρειών, τυχαίνει να την έχω παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς, όχι στον τομεά της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά στον τομέα της βιοτεχνίας [εξ αιτίας απωανατολίτικης σαβούρας]

     • Sofie avatar
      Sofie @ αλλενάκι 08/05/2011 20:34:41

      Ερώτηση: Για πιο λόγο είναι πιο επιτυχημένες οι εισαγωγές από την εγχώρια παραγωγή προιόντος?

      Χαμηλότερο κόστος-Καλύτερη ποιότητα....μπορούμε να το καταφέρουμε στην Ελλάδα?
      Η ιστορία δείχνει "οχι"....

     • Sofie avatar
      Sofie @ Sofie 08/05/2011 20:36:33

      "αυτό που παραθέτεις εδώ στα αγγλικά δεν αποκλείει την επιτυχία του δεύτερου εισερχόμενου κατασκευαστή στην αγορά"

      Μα ακριβώς αυτό λέω ότι συνήθως ο δεύτερο-εισερχόμενος είναι πιο πιθανό να πετύχει καθώς "κοπιάρει" την ιδεά και τεχνολογία χωρίς να έχει επενδύσει αντίστοιχα...

     • neos agrotis avatar
      neos agrotis @ Sofie 08/05/2011 20:43:43

      οι οικονομικές σου γνωσεις ειναι επιπέδου LSE.
      Οταν εισάγεις απο την Κίνα και αλλες χώρες που το μεροκάμματο ειναι 1 ευρώ την ημέρα πως θα ανταγωνισθεις αυτά τα προιοντα?

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Sofie 08/05/2011 21:09:33

      Επειδή διείδα το γενικότερο πνεύμα σου από την παράθεση αγγλικού μαρκετίστικου κειμένου έκανα τη διάκριση "κατασκευαστής".

      Και εσύ επέμενες σε εισαγωγή τεχνολογίας...

      Επιβεβαιώθηκα ότι είμαστε μακράν ... λοιπόν, dear... :)

      Στην ερώτησή σου: φθηνή παραγωγή - καλή ποιότητα.
      Υπάρχουν πολλά ελληνικά προϊόντα με άριστη ποιοτητα, ψάξε να τα βρεις, αν σε ενδιαφέρουν.
      Και έχουμε καλά Ελληνικά προϊόντα γιατί έχουμε μάστορες τζιμάνια και επιστήμονες κλάσης.
      Θες απόδειξη: ο τομέας της οικοδομής. Αντισεισμικές κατασκευές Ελλήνων πολιτικών μηχανικών.
      Όσο για το τι δείχνει η ιστορία, η ιστορία δείχνει ότι είχαμε ελληνική παραγωγική βιομηχανική και βιοτεχνική βάση γερή, η οποία αλώθηκε για πολλούς και διάφορους λόγους.

      Φθηνή παραγωγή όμως έχεις και τώρα με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο plus την εισαγωγή ξένων εργατών, για τριτοκοσμική βουτιά σε μεροκάματο Ινδίας.
      Αυτο θέλεις;

      Υπάρχει το μοντέλο της Σιγκαπούρης και το μοντέλο της Γαλλίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας.

      Διαλέγεις και παίρνεις τι σ'αρέσει για την Ελλάδα.

      Αν θές μοντέλο Σιγκαπούρης προωθείς αυτό που προωθεί ο Τζέφρις τώρα.

      Αν θες εθνικό μοντέλο είναι άλλος ο δρόμος.

      ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ.

     • Sofie avatar
      Sofie @ Sofie 08/05/2011 21:35:25

      @αλλενάκι
      "Επειδή διείδα το γενικότερο πνεύμα σου από την παράθεση αγγλικού μαρκετίστικου κειμένου έκανα τη διάκριση “κατασκευαστής."
      - Το πνεύμα μου δεν νομίζω να μπορεί να το καταλάβει κανείς με βάση μια "μαρκετίστικη" παράθεση ... διαβάζω απ'ολα και η άποψη μου είναι σύνθετη...

      "Υπάρχουν πολλά ελληνικά προϊόντα με άριστη ποιοτητα, ψάξε να τα βρεις, αν σε ενδιαφέρουν."
      - Φυσικά αλλά αυτα είναι λίγα, μεχρι και τα βασικά καταναλωτικά αγαθά (οχι αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά είδη κλπ) τα πούλησαν σε ξένες πολυεθνικές.... την σοκολάτα παπαδοπούλου , το γάλα δέλτα, τα μακαρόνια ΜΙΣΚΟ κλπ... μέχρι και κρεμμύδια εισάγουμε.....δεν υπάρχουν πολλές επιλογές έτσι όπως τα έχουν κάνει. Εν τω μεταξύ είμαι σίγουρη οτι στη ντουλάπα σου υπάρχει μπλουζάκι "φίρμας"

      "Και έχουμε καλά Ελληνικά προϊόντα γιατί έχουμε μάστορες τζιμάνια και επιστήμονες κλάσης".
      - Οι επιστήμονες κλασης έχουν φύγει είναι εξωτερικό .... η ελλάδα δεν τους έχει προσφέρει τίποτα ... η ελλάδα είναι χώρα μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες

      "ο τομέας της οικοδομής. Αντισεισμικές κατασκευές Ελλήνων πολιτικών μηχανικών".
      - τι έννοιες για κάποιος που κοπιάραν την τεχνολογία από τους Ιάπωνες...με κάτι θώρακες νομίζω. Όσο για την ρημοτομία των ελληνικών πόλεων δεν νομίζω να συμφωνεί κανείς μαζί σου....η Αθήνα είναι μια πόλη έκτρωμα η οποία θέλει γκρέμισμα

      "Όσο για το τι δείχνει η ιστορία, η ιστορία δείχνει ότι είχαμε ελληνική παραγωγική βιομηχανική και βιοτεχνική βάση γερή, η οποία αλώθηκε για πολλούς και διάφορους λόγους"
      - Φυσικά όταν μέχρι πρότινος η φορολογία κερδών των επιχειρήσεων ήταν 40% !

      Υπάρχει το μοντέλο της Σιγκαπούρης και το μοντέλο της Γαλλίας, της Αυστρίας και της Ελβετίας.
      - Υπάρχει και το μοντέλο Hong Kong & U.K. αυτό νομίζω ότι είναι το μοναδικό που αρμόζει στην περίπτωση μας.

      Α ρε Αλλενάκι καλή η υπερ-αισιοδοξία αλλά είναι και επικύνδυνη εάν δεν βλέπεις την πραγματικότητα...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Sofie 08/05/2011 21:46:29

      Δεν είπα για ρυμοτομία, για κατασκευές μίλησα.
      Το μοντέλο UK & Hong Kong είναι περίπου μοντέλο Σιγκαπούρης.

      Ακριβώς αυτό δεν πρέπει να γίνει η Ελλάδα.
      Διακομετακομιστικό κέντρο διερχομένων στελεχών και υπηρεσιών και προϊόντων τηλεπικοινωνίας.

      Πλήρης καταστροφή της ιδιομορφίας και του ξεχωριστού "προσώπου" της χώρας.

      Αυτό ακριβώς προωθεί ο Τζέφρι και οι ομοϊδεάτες του.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Sofie 08/05/2011 21:55:05

      Για τη φορολογία των κερδών συμφωνώ ότι είναι υψηλή, αλλά αυτή είναι Ελληνική Πατέντα Στόκων.

     • Sofie avatar
      Sofie @ Sofie 08/05/2011 22:07:20

      "Δεν είπα για ρυμοτομία, για κατασκευές μίλησα".
      - Ας ελπίζουμε να μην γίνει ποτέ σεισμός τύπου Ιαπωνίας γιατί θα σου πω εγώ μετά για κατασκευές.

      Το μοντέλο UK & Hong Kong είναι περίπου μοντέλο Σιγκαπούρης.
      - Κάνεις λάθος. Δεν έχει καμία σχέση. Διάβασε λίγο να μάθεις....

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Sofie 08/05/2011 22:21:32

      τώρα κατάλαβα τι εννοούσες

      με UK & Hong Kong

     • Sofie avatar
      Sofie @ αλλενάκι 08/05/2011 20:45:40

      Ακριβώς αυτό έχω τελειώσει :)
      Πως το κατάλαβες?

     • neos agrotis avatar
      neos agrotis @ Sofie 08/05/2011 20:53:44

      Μαζι με τον Αλογοσκούφη?

     • Sofie avatar
      Sofie @ Sofie 08/05/2011 20:56:27

      Μαζί με τον Σταικούρα και τον Κωνσταντίνο Καρτάλη

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ αλλενάκι 08/05/2011 21:22:57

      Και επειδή είπαμε και οι δυό για λάδια και ελιές.

      Ψάξε στο διαδίκτυο για τη FLORA GRECA, Ελληνική Χαρτογράφηση ενός Αμερικάνου Καθηγητή Πανεπιστημίου που είχε έρθει στην Ελλάδα την εποχή της Επανάστασης του 1821 ή και πιο πριν, ένα βιβλίο σπάνιο που περιέχει τις χειροποίητες -φυσικά- ζωγραφιές της ΠΟΛΥΤΙΜΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΝΙΔΑΣ.

      Τα 6.000 Ελληνικά Βότανα και φυτά, την πιο ΠΛΟΥΣΙΑ πανίδα σε ολόκληρο τον κόσμο.

      Και την αξιοποίησή της με ΗΠΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ που μπορεί να αποφέρει δισεκατομμύρια σε βάθος χρόνου.

      Για αυτά αν σε ενδιαφέρει θα ρωτήσεις το φίλο μας τον καλλιεργητή γνήσιων βιολογικών προϊόντων και λάτρη της Ελλάδας, χρηχα στο xrhxa wordpress com που ασχολείται.

      Και θυμώνω γιατί πριν από ένα μήνα διάβασα ότι κάτι αλήτες Πακιστανοί σε ένα βουνό στην Ευβοια έδιωξαν μια γιαγιά δική μας που μάζευε ρίγανη και χόρτα.
      Της άρπαξαν το σακουλάκι με τη ρίγανη από τα χέρια και ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΑΝ.
      Όταν η τρομοκρατημένη γυναίκα βρήκε το θάρρος να τους ρωτήσει "τι τι θέλετε τη ρίγανη;"

      της απάντησαν ότι τη μαζεύουν και την πουλάνε στην Αθηνάς, στην Βαρβάκειο Αγορά.

      Αυτά τα εγκλήματα γίνονται στο σώμα της Πατρίδας μου!

      Και είναι καιρός να λάβουν τέλος.

     • Loretta avatar
      Loretta @ Sofie 08/05/2011 21:32:13

      Και δεν καταλαβα απο ποτε η εισαγωγη τεχνολογιας ηταν πλην?? απλα με το ευρω στοιχιζε πανακριβα στις ελληνικες βιομηχανιες και το αποτελεμσα ηταν να φευγουν οι βιομηχνιες σε χωρες χαμηλοτερου κοστους.

     • Sofie avatar
      Sofie @ Loretta 08/05/2011 21:41:13

      Loretta, η εισαγωγή τεχνολογίας αποτελεί κόστος επένδυσης το οποίο καταβάλεται εφάπαξ και δεν αποτελεί μέρος του λειτουργικού κύκλου μιας επιχείρησης ...
      οι βιομηχανίες φεύγουν σε άλλες χώρες λόγω λειτουργικού κόστους δηλαδή κόστος εργασίας, Overheads (Γενικών Βιομηχανικών Εξόδων) και φυσικά φορολογία.... το ευρώ είναι άσχετο που λες

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ Loretta 08/05/2011 21:41:37

      Ετσι, δεν αποκλείεις φυσικά την εισαγωγή τεχνολογίας, αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας αυτό έγινε για να πατήσει κάτω και να λιώσει την ανάπτυξη εγχώριας τεχνολογίας.

      Το ίδιο πρόβλημα έχουν στην Αμερική όμως.
      Ακριβώς το ίδιο, με τους Ασιάτες.

      Παρακαλάνε τις βιομηχανίες τους να επαναπατρισθούν, την GM ειδικότερα, αλλά και άλλες.

      Η Γερμανία πιο έξυπνη, δήθεν ΕΕ, δήθεν ξεχωριστά κράτη, έχει εμάς σαν εσωτερική της αγορά.
      Και κοντά από απόψεως κόστους μεταφοράς των προϊόντων.
      Αλλά παράγει στην Ινδονησία και στην Κίνα και εξάγει και στην Αμερική.
      Τους έχει βάλει σε χοντρό λούκι.

      Η Αμερική μοιάζει πολύ με μας, καζινοκαπιταλισμός και εισαγωγές κάργα.

    • Loretta avatar
     Loretta @ αλλενάκι 08/05/2011 20:17:57

     αχ αλλενακι....εγω δεν το ξερω....καμενη ειμαι..οχι απλως το ξερω..!!

     σευχαριστω για τις παραπομπες...πολυ χρησιμες.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Sofie 08/05/2011 19:13:41

   μου χρωστας 1000 ευρω.
   Πας δανειζεσε μου τα δινεις.

   μου χρωστας 1000 δραχμες
   πας τυπωνεις μου τις δινεις.

   HELLO! ANYBODY HOME????

   • Sofie avatar
    Sofie @ Greece Pleading 08/05/2011 19:18:55

    Πληθωρισμός darling .... ισοτιμίες darling....you know...απαξίωση .... purchasing power

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/05/2011 16:14:33

  Θα μπουμε στο Δολλαριο και θα γινει ΠΟΛΕΜΟΣ !!!
  Μη σου πω Γουαν ή Ρούβλι !! Πριν 2 χρονια το εγραφα !!!

  Επαναφερω την Προταση μου το 2011 γιατι μας τα εχουν ζαλισει οι ΓΝΩΣΤΕΣ !!

  ΔΕ ΘΕΛΩ ΔΡΑΧΜΗ !!!!! θελω ενα απ τα above !! κοφαλες... ελατε να με αναλυσετε.. να μου κανετε τεστ αντοχης και ψυχομετρικα....

  Ομπαμα και Πουτιν και Χου Ζθντάο... είμαι ανοιχτος σε προτασεις !!!! ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟΣ!!!

  Εχω ΑΟΖ, μεταλλα, 200Δις απιτησεις απο Γερμανια, Ιστορια, Ηλιο, Νησια.... Γλωσσα, Θρησκεια... τα παντα ολα !! Εχω και Χρεος.. ελατε να τα βαλουμε κατω..
  ΕΧΩ και φιλοτιμο !! και εκτιμω... και ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ !!

  ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ....

  ΠΠ

  ΥΓ κ εσυ εκει στη φωτογραφια, τι περιμενεις στην πιατσα?? αλλου λαλλουν οι κοκόροι! δε θα βγαλεις μεροκαματο!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/05/2011 16:38:30

   το ελβετικό δεν σου κάνει;...

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 08/05/2011 16:39:42

    ειναι φλωροι !!... οι ντιντιδες του Χρηματος ! δεν πας με τη μια στο στομα του λυκου !! χαχαα αστους να ορεγονται!

    ΠΠ

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/05/2011 16:45:47

     ενώ το ρούβλι ...
     και το αεροδολάριο ακόμα πιο καλά

     η Σιγκαπούρη έχει λίρα

     ντιντίδες no way, παλεύουν να το υποτιμήσουν λίγο το φράγκο και δεν γίνεται με τίποτα

     ως και τα συνδικάτα τους ζήτησαν φράγκο δύο ταχυτήτων, για τις εξαγωγές τους

     αν δεν μπορούμε στο ευρώ ή με μαλακότερο ευρώ της περιφέρειας ή με ευρωδραχμή

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 08/05/2011 16:52:27

      Οταν εισαι απροβλεπτος οι Αγορες κανουν tilt !!...
      μ Ελβετους μπαινεις στις Αγορες απ την πισω πορτα !

      Εγω λεω.. με τα βισματα που μου χωνετε εχω τρελλαθει !! και λεω να το γυρισω στο ζειμπεκικο... Ρουβλι/Δουαν/Δολλαριο.

      καντε τις πραξεις στο Χρεος και την ισοτιμια και ενημερωστε με!!.. χαχαχα tilt tilt tilt... κλωτσια στο φλιπερακι...

      Οσο παιζουμνε το αναμενομενο παιχνιδι τους ειμαστε χαμενοι !! ειπα και προχτες !! η Ελλαδα μπορει να ξετιξναξει το ολο συστημα !! κ ας γελου μεριοι ή όλοι!! εγω ξερω πολυ καλα τι λεω !!

      Τιναξτε την Μπανκα στον Αερα!!!

      Δωστε στον Ελληνα Ελπιδα και Δωστε του πισω το Χαμογελό του !! Αυτο δε θελουν οι Αγορες και οι αγοραιοι μνηστηρες... εεεε εμεις θα κανουμε αυτο που δεν θελουν !

      Τι εχουμε να χασουμε?? ας μου πει ΕΝΑΣ !! τι θα χασουμε ! και θα του πω τι θα κερδισουμε ! απλα πραγματα.. οχι συστημικες Πρασινιες και αλλα Πολικτικαντικα.

      ΠΠ

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/05/2011 16:58:27

      tilt κάνουν από μόνοι τους ήδη

      στην Αμερική δεν ξέρουν καν που να ορίσουν το ceiling του χρέους τους και όλο το ανεβάζουν και απόφαση δεν έχουν πάρει ακόμα

      λες ο Γκάιτνερ να μην ήξερε να μας "συνδέσει" με fed αν τον έπαιρνε;

      συνδέσου καημένε με το αεροδολλάριο για να πνιγείς
      μέσα στον ωκεανό από αερόχαρτα του μπερνάνκι

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ αλλενάκι 08/05/2011 17:01:34

      και το ρολόι γράφει ασταμάτητα

      θα πρέπει να βρεθεί νέα μονάδα μέτρησης του παγκόσμιου χρέους

      η τωρινή μάλλον τάφτυσε

      κάπως το έλεγε εδώ ο Προφέσορ Μόριαρτι, επίκυκλοι ή κάπως έτσι, τερματισμός ενός υπάρχοντος συστηματος

      πρώτο, δεύτερο, τρίτο ρεκτιφιέ, πάπαλα...

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 08/05/2011 16:42:08

    ασε που δεν εχουν αεροπλανοφορα !!!
    γουστρω κινεζικο η ρωσσικο να κανει βολτες στην ΑΟΖ !!...
    με τρελλα !

    ΠΠ

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/05/2011 16:49:04

     ξεφορτώνουν λέγεται στο λιμάνι αυτές τις μέρες κάτι γιαπωνέζικα διπύθμενα που έχουν στα έρματα νερό φουκουσίμι και θα το αφήσουν όλο στο σαρωνικό

     άκουσες τίποτα να λενε οι νέοι "ιδιοκτήτες" του λιμανιου?

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 08/05/2011 16:54:03

      Αυριο εχω συνατηση... στο λιμανι, χωρις πλακα !! για αλλο θεμα,, αλλα μιας και το ρωτας θα μαθω !!!

      ΠΠ

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 08/05/2011 16:59:09

      σχιστομάτικο λαμόγιο έχεις υπόψη σου τι είναι...;

 7. kakaratza avatar
  kakaratza 08/05/2011 16:17:30

  Οι Γερμανοί ας δώσουν τις αποζημιώσεις και τον χρυσό που έκλεψαν οι Ναζί από την Ελλάδα και μετά να μιλάνε.

 8. neos agrotis avatar
  neos agrotis 08/05/2011 16:24:33

  Το κακό των forums του διαδυκτιου ειναι οτι δεν γνωρίζεις το επίπεδο και τις γνώσεις του συνομιλητή σου.

  • Sofie avatar
   Sofie @ neos agrotis 08/05/2011 19:16:59

   Δηλαδή για κάτσε βρε Αγρότη εσύ χρειάζεσαι ταμπελάκια για να αξιολογήσεις τον συνομιλητή σου?

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ Sofie 08/05/2011 20:52:07

    αν κατάλαβες η αξιολόγηση μου εγινε αφου διάβασα τις απαντήσεις σου.

 9. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 08/05/2011 16:44:47

  Το ευρω-πλεον-αποτελει προνομιακο χωρο υποστηριξης μονο των καταθετων!!!Ολοι σεβομαστε τους αγωνες και τις προσπαθειες τους.Αλλα ειναι τοσο λιγοι-και θα μεινουν ελαχιστοτεροι-οσο συνεχιζεται η διαδικασια του σκληροτερου Παγκοσμιου πειραματος (πολυ σκληροτερου του αντιστοιχου) της Αργεντινης...Θα ειναι τοσο μονοι (οσο οι πολιτικοι του τοπου επιμενουν σε αυτη την συνολικως ατερμονη διαδικασια), που στο τελος θα μεινουν παντελως μονοι..Το ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΕΡΑΤΩΔΩΝ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ (αρθρο του Antinews 2/5/2010 "Το μεγαλο λαθος του ΕΥΡΩ").Κρατος που δεν ελεγχει την Νομισματικη του Πολιτικη, βαινοντας εκχωρομουμενο τα παντα στο Τραπεζικο δικτυο, θα υποστει--μεσοκροπροθεσμα--τα δεινα που υποκειται επι του παροντος η πατριδα μας.Αληθεια η ψεμματα το αν θα φυγουμε απο την γαγραινα του ΕΥΡΩ, το γεγονος και μονο οτι τιθεται απο τους πιστωτες στην βασανο της "υποτιθεμενης απειλης", αποτελει για τον λαο ανασα!!!Οι περισσοτεροι αναμενουν να ακουσουν οτι εγκαταλειπουμε τον ¨καρκινο" μπας και σωθουμε.Και κοντα σε εμας και η πατριδα.Γιατι εμεις ειμαστε η πατριδα.

 10. Rantanplan avatar
  Rantanplan 08/05/2011 17:24:13

  Οσοι πιστευουν οτι η σταση πληρωμων εξωτερικου χρεους και η αμεση επαναφορα της δραχμης θα λυσει τα προβληματα μας μπορουν να εξηγησουν τα παρακατω;
  Ταυτοχρονα μη πληρωνοντας το χρεος η χωρα γινεται παντελως αναξιοπιστη και αναξιοχρεη με αποτελεσμα να μην μπορει να δανειστει απο τις διεθνεις αγορες για τουλαχιστον μια δεκαετια στην καλυτερη περιπτωση.
  Βγαινοντας απο το ευρω και τυπονωντας εγχωριο νομισμα ποιος θα κρινει που θα διαμοφωρθει η ισοτιμια δραχμης-ξενου νομισματος; εμεις ή οι αγορες;
  Εστω οτι εμεις λεμε οτι η ισοτιμια θα ειναι 100 δραχμες=1 ευρω...αυτο σημαινει οτι ετσι θα ειναι; Αυτα ειναι για γελια...
  Και πως θα καλυψουμε τις αναγκες μας σε βασικα ειδη που δεν ειμαστε αυταρκεις με ενα νομισμα αναξιοπιστης πρωχευμενης χωρας που θα βρισκεται σε συνεχη κατατρακυλα χωρις αντικρυσμα στην διεθνη αγορα; πχ πετρελαιο ή ακομη πιο βασικα καταναλωτικα ειδη οπως αγελαδινο γαλα ή κρεας; Η παραγωγη μας δεν καλυπτει ουτε το 30% των αναγκων μας.
  Με απλα λογια ΟΥΤΕ ΓΑΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

  • JOHN avatar
   JOHN @ Rantanplan 08/05/2011 22:53:12

   @Rantanplan.Το αν θα παραμεινουμε στο ευρω η οχι δεν εξαρτατε απο εμας,αλλα απο αυτους που μας το εδωσαν.Μολις κανουν τη δουλεια τους θα τη φαμε τη κλωτσια,δυσκολα θα τη γλυτωσουμε.Τωρα το πως θα ζησουμε λιγο τους ενδοιαφερει.Καλο λοιπον ειναι να παιρνουμε τα μετρα μας.Δυστυχως φανηκαμε πολυ κατωτεροι των περιστασεων,αρχης γενομενης απο τους πολιτικους που μας κυβερνησαν.Κανουν λαθος οσοι πιστεψαν οτι η ΕΕ ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα!

 11. neos agrotis avatar
  neos agrotis 08/05/2011 17:32:26

  Γιατί σε λίγο θα έχεις με το ευρώ? Γαλά μπορει να υπάρχει, ευρώ δεν θα εχουμε για να το αγοράσουμε.

  • Rantanplan avatar
   Rantanplan @ neos agrotis 08/05/2011 17:42:37

   Νεε αγροτη εγω δεν ειπα οτι θα εχουμε ευρω να αγορασουμε...απλα ειναι γελοιο να ακουω και να διαβαζω οτι η επιστροφη στην δραχμη ειναι απο μονη της πανακεια και σωτηρια...γι'αυτο το πραγμα ηταν το σχολιο μου.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ Rantanplan 08/05/2011 18:30:42

    Δηλαδη εσυ πιστευεις οτι μπορούμε να σωθουμε παραμένοντας στο ευρώ? Εχεις σκεφθεί τις επιπτώσεις απο την παραμονή μας στο ευρώ? Δεν λέω οτι η επιστροφη στην δραχμη απο μονη της ειναι πανάκεια και σωτηρία αλλα με τις κατάλληλες πολιτικές τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα για την χώρα και την μεγάλη πλειοψηφία του λαού απο οτι αν παραμείνουμε στο ευρώ.

    • Rantanplan avatar
     Rantanplan @ neos agrotis 08/05/2011 18:43:29

     φιλε εγω πιστευω οτι απλα δεν υπαρχει σωτηρια...εδω που φτασαμε οχι δεν υπαρχει! ειτε με ευρω ειτε με δραχμη! εαν ξυπνουσαμε μια δεκαετια νωριτερα(οχι οτι τωρα ξυπνησαμε) τοτε ισως γλιτωναμε.
     Απλα δεν μπορω να ακουω γυριστε στην δραχμη και θα σωθειτε και θα ειναι ολα ωραια και καλα...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ! θα ειναι παρα πολυ δυσκολα εξισου δυσκολα με ευρω και μνημονια ισως και χειροτερα στο βιοτικο επιπεδο.

    • Sofie avatar
     Sofie @ neos agrotis 08/05/2011 20:53:11

     Καλά έχεις εξάγει το χρήμα στην Ελβετία και θες να το φέρεις μέσα με ωραία ισοτιμία δραχμής-ευρώ?
     Ε ρε πατριώτη!

     • Sofie avatar
      Sofie @ Sofie 08/05/2011 20:54:13

      @neos agrotis

      Καλά έχεις εξάγει το χρήμα στην Ελβετία και θες να το φέρεις μέσα με ωραία ισοτιμία δραχμής-ευρώ?
      Ε ρε πατριώτη!

     • neos agrotis avatar
      neos agrotis @ Sofie 08/05/2011 21:00:40

      Κοιταξε είτε με ευρω είτε με δραχμή για οσους τα εχουν βγάλει εξω τα ευρά το αποτέλεσμα το ίδιο θα είναι. Για βαλε τις γνωσεις που πηρες από το LSE να το επεξεργαστεις λίγο. Θα δεις που θα συμφωνήσεις μαζί μου. αν οχι θα σου το εξηγήσω εγω με τις γνώσεις μου απο το χωράφι.

     • Sofie avatar
      Sofie @ Sofie 08/05/2011 21:05:08

      Για φαντάσου να τα είχες όμως εδω στη τράπεζα...κατά την μετατροπή και υποτίμηση.... το πότε θα τα φέρεις μέσα στη χώρα είναι θέμα αξιολόγησης του timing και την εκάστοτε ισχύουσα ισοτιμία.
      Τις γνώσεις σου από το χωράφι μπορείς να μου τις εξηγήσεις ότι ώρα θες...ίσως μπορούμε να συννενοηθούμε καλύτερα και να αξιολογήσουμε ο καθένας τον συνομιλητή του καλύτερα...τα αγγούρια και τα λάχανα όπως και να το κάνουμε είναι κατανοητά

 12. vassilis avatar
  vassilis 08/05/2011 17:38:33

  Αν μια πολιτεια της Αμερικης παρουσιασει ελλειμα και οτι παρουσιαζει η Ελλαδα θα της συστησουν να φυγει απο το δολλαριο για να γινει ανταγωνιστικη;Σε καμια περιπτωση δεν φταιει το νομισμα και οπως το βλεπω εγω η Ελλαδα ειναι ενα πιονι που ηθελημενα η' μη παιζει το παιγνιδι αλλων!Αν η Ελλαδα θελησει να προστατεψει τα συμφεροντα των Ελληνων σε πολυ λιγο χρονο βγαινει στις αγορες χωρις προβληματα.Απαιτειται διαφανεια ,καταλογισμος ευθυνων και δημευση περιουσιων αυτων που ευθυνονται για την κλοπη,καταργηση της μονιμοτητας των δ. υπαλληλων και αποδοση της εκκλησιαστικης περιουσιας στο κρατος.Φυσικα χρειαζεται και αλλαγη του πολιτειακου συστηματος!

  • JOHN avatar
   JOHN @ vassilis 08/05/2011 23:16:53

   @Vassili .Φιλε μου κανεις εν α λαθος.Οι ΗΠΑ ειναι κρατικη οντοτητα.Αντιθετα η ΕΕ ειναι μια οικονομικη ενωση ανεξαρτητων κυριαρχων κρατων μεταξυ των οποιων υπαρχουν και ανταγωνισμοι και διασταυρωμενα συμφεροντα.Και με τη τροπη που εχουν παρει τα πραγματα μαλλον οι ισχυρωτεροι εταιροι θα επικρατησουν συθλιβοντας στη κυριολεξια τους οικονομικα ασθενεστερους.

 13. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 08/05/2011 18:00:46

  Προς Rantaplan.,

  Οι Διεθνεις ισοτιμιες και αξιολογησεις Νομισματων αφορουν τις Υπερδυναμεις του Πλανητη--και οχι οσους θελουν να παριστανουν, κατα το παλαιως λεγομενον (ημουνα και'γω στο κοτερο!!)., δηλαδη--εν ολιγεις-- δεν αντιπροσωπευουν την Ελλαδα.Καμια Ευρωζωνη δεν απειλειται, ακομη και αν αποχωρησουν ολοι μαζι την ιδια μερα (Ελλαδα, Πορτογαλια, Ιρλανδια--ητοι--μολις το 7% της Ευρωζωνης).Αρκετα με τα παραμυθακια, αρκετα με τους παντογνωστες Οικονομολογους, που ουδεις ενημερωσε οτι απο σχεδον ενος ΕΤΟΥΣ πριν, οι μεγαλες Γερμανικες και Γαλλικες Τραπεζες αποζημιωσαν σε τιμες κτησεις των Ελληνικων Ομολογων τους πελατες τους (οταν ανα τη Οικουμενη γινοταν γνωστος ο "Παπακωνσταντινειος Τιτανικος" και τα "Πιστολια στα Τραπεζια"), σε ανθρωπους καταθετες που επενδυαν στα 10ετη Ελληνικα Ομολογα, οταν για την Ελλαδα--απο τοτε 2001,2002--,επικειντο Ολυμπιαδες και αειφορες "αναπτυξεις" που τοτε προσεγγιζαν τα δικα τους κερδη στο συν 5% και ανω!!!Αυτα ΤΕΛΟΣ.Τα διελυσαν οι "Τιτανικοι"και τα πιστολια που ηταν νεροπιστολα.Εκτοτε το ΕΥΡΩ ειναι φενακη και οχι Νομισμα.Και εννοω για την Ελλαδα.Για αυτο και-πιστευω-οτι θελουν να μας πεταξουν εξω.
  Υ.Γ.Κανενα παιδι απο γαλα και βασικα διατροφικα ειδη δεν εμεινε ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ, και οσο ειμασταν κατοχοι της δραχμης.ΑΡΚΕΤΑ ΕΠΙΣΗΣ-ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ-ΨΕΥΔΟΣ.Δεν ειναι Μπανανια η Ελλαδα.ΑΣ ΤΟ ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ.

  • Rantanplan avatar
   Rantanplan @ ΧΡΗΣΤΟΣ 08/05/2011 18:17:28

   φιλε η ευρωζωνη τι μας ενδιαφερει αν απειλειται ή οχι;(εφοσον θα εχουμε παει στη δραχμη βεβαια) τι μου τα αναφερεις αυτα;
   αλλο θεμα η δραχμη προ ευρω και αλλο η μετα ευρω δραχμη πτωχευμενης αναξιοπιστης χωρας χωρις αντικρυσμα! εχει τεραστια διαφορα...αν πιστευεις οτι με την επιστροφη στη δραχμη θα ειναι ακριβως οπως προ ευρω τοτε δυστυχως πλανασαι φιλε...πως θα εισαγεις προιοντα που χρειαζεσαι γιατι δεν εχεις τις υποδομες και την παραγωγη ωστε να εισαι αυταρκης με μια υποτιμημενη πληθωριστικη δραχμη-πετσετακι; γιατι πετσετακι θα ειναι τουλαχιστον τα πρωτα χρονια.

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/05/2011 18:09:12

  Ο Sinn το 2006 συμβούλευε τις Γερμανικές Τράπεζες να επενδύσουν σε ...υποθήκες ακινήτων των ΗΠΑ.
  Χα χα, να πάρω στα σοβαρά την νέα συμβουλή του;
  Χάνς Βέρνερ, πές αλεύρι, Σεπτέμβρη στο Βερολίνο κάτι "Πράσινο" σε γυρεύει!
  (δεν ξέρω λεπτομέρειες αλλά ο τύπος μου φέρνει προς μεταλλαγμένο μέσα σε πυρηνικό αντιδραστήρα υβρίδιο νοσταλγών του Φύρερ και πολυγαμικών Μορμόνων -το ξύρισμα τουλάχιστον κάτι τέτοιο δείχνει)!

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Ο Θείος 08/05/2011 19:39:34

   Το προβλημα δεν ειναι η δραχμη για περισσοτερους λογους απο εναν λυνει προβληματα και δε δημιουργει καινουρια. Το προβλημα ειναι σε τι ισοτιμια βολευει "φιλους", "εχθρους" και βολεμενους να κλειδωσει και απο εκει και περα που παμε σε σχεση με αυτους.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Ο Θείος 08/05/2011 21:56:32

   Θειο ντοκουμεντο για 'επενδυτικες συμβουλες' τετοιου βεληνεκους απο τον 'επικεφαλης' του Ifo εχουμε? μηπως μπορουμε να βρουμε να το βαλουμε κατω απο τη φωτο..?
   Μαθανε ο'τιαυτο, και πλακωσαν και οι αποτετοιοι..

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ rally monkey 09/05/2011 11:53:13

    rally monkey, δες αυτό στην εφημερίδα Zeit και τα ακόλουθα σχόλια του blog - άν κατέχεις τη γλώσσα.
    h**p://blog.zeit.de/herdentrieb/2011/04/11/die-irrtumer-des-hans-werner-sinn-folge-i_2927
    Πάντως, τα "καλά παιδιά" που είναι στην ίδια ιδεολογικο-πολιτική συμμορία με τον εν λόγω κύριο, από τα Ομόσπονδα κράτη που κυβερνούσαν, είχαν φροντίσει να φορτώσουν με καραβιές από υποθήκες ακινήτων των ΗΠΑ την HypoVereinsbank, τώρα πιά χρεωκοπημένη και κρατικοποιημένη – είναι η Γερμανική “Bad Bank”.
    Ο Sinn αντιπροσωπεύει εδώ και χρόνια το Ομόσπονδο Κράτος της Βαυαρίας στη διοίκηση της HypoVereinsbank.

 15. Επαναστάτης avatar
  Επαναστάτης 08/05/2011 18:10:02

  Το είχα πεί πριν μέρες. Και το ξαναλέω: η Επανάσταση της 21 Απριλίου 1967 δικαιώθηκε: ιστορικά, πολιτικά και οικονομικά. Κυρίως οικονομικά. Έστω και μια απλή σύγκριση της οικονομικής διαχείρισης των κυβερνήσεων της επταετίας και της οικονομικής διαχείρισης των Κυβερνήσεων της Μεταπολίτευσης, από το 1981 και μετά αποτελεί ΥΒΡΙ.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ Επαναστάτης 08/05/2011 19:26:10

   η επανασταση της CIA δικαιωθηκε και στην Αιγυπτο και στη Συρια και στο Μαροκο και στη Λιβυη και παντου, οπως και σε εμας το 1967. Αυτοι παντα δικαιωνονται αφου αυτοι προς το παρων ειναι που γραφουν την Παγκοσμια ιστορια εφοσων ειναι και οι νικητες χαρις στα βόδια που τους δεχωνται διαρκως ως σωτηρες. Σε λιγο ομως να δουμε τι θα γινει. Εγω βλεπω τον Αμερικανικο γυψο σε βαθος χρονου ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ απο δαυτους. Ειναι φανερο οτι τα παντα τους ξεφευγουν απο τον ελεγχο με αστρονομικη ταχυτητα και για να ελεγξουν τις απομακρισμενες επαρχιες/προτεκτορατα τους δεν τους απομενουν παρα οι παλιες δοκιμασμενες λυσεις.

 16. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/05/2011 18:11:58

  "Εσωτερικό εμφύλιο" έχουν στο κόμμα τους "C"DU, μάλλον ο "Πράσινος παπάς" θα ψάλλει τη νεκρώσιμη ακολουθία. Το συμμαχικό FDP είναι ήδη σε κατάσταση ζόμπι.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 08/05/2011 18:18:25

   Το "C" αναφέρεται στο ονομα "Χριστιανο" - Δημοκρατική Ένωση. Στην πραγματικότητα, μετά τον Κόλ (τον πιάσανε μεν στα πράσα κλέπτοντα οπώρας, αλλά εθνικισταράς αντιευρωπαιστής σίγουρα δεν ήταν), το κόμμα αυτό μετακινήθηκε πρός "¨επαναστατική" κατεύθυνση, στο στύλ του από πάνω προομιλήσαντος Επαναστάτη.
   Να τους χαίρεστε, φίλοι, τους τέτοιους ιδεολογικούς συγγενείς σας - μιά και "δικαιώθηκαν". Και να τους προβάλλετε τακτικά: Μαζί με τους άλλους Μορμόνους από τη Σώλτ Λαίηκ Σίτυ και τον καθηγητή του Χάρβαρντ που "βούλιαξε" την AIG.

 17. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 08/05/2011 19:21:17

  Εγω περιμενω παντος απο δευτερα τη μηχανη λασπης κατα της δραχμης σε full operation και τους επιχειρηματιες π.χ. των ελαχιστων κλαδων που απεμειναν να εχουν θεσεις απασχολησης στην Ελλαδα π.χ. τομεις τροφιμων και λιανεμποριου με ΚΑΤΙ ΦΤΥΑΡΙΑ ΝΑ να ειναι ετοιμοι να χωσουν καρβουνο στη μηχανη παραπληροφορησης εναντια στην εγαταλειψη του ευρω και εισαγωγη σε μια δραχμη πολυ χαμηλοτερη, του ευρω της τουρκικης λιρας. Ας πουμε ισοτιμια ευρω- 1:5 -δραχμη. Γιατι θα εκτοξευθει η αναγκη εσωτερικης παραγωγης, ανεβαινουν τα ποσοστα ευκαιριων εσωτερικης αναπτυξης παραγωγης/καταναλωσης κτλπ και θα γεμισει ο κοσμος εντοπιους ανταγωνιστες για αυτους με προφανως καλυτερες τιμες απο τις δικες τους. Για να δωσω ενα πολυ μικρο παραδειγμα.

  ΑΥΤΟΥΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΦΤΗΝΗ ΔΡΑΧΜΗ!
  Τη βλεπουν και βγαζουν φλύκταινες! Χε χε χε χε!!!
  Χιλιες φορες με μαντηλα, φερετζε κι ευρω, ή δραχμη ισοτιμίας, παρα φτηνή δραχμη. Τοσο πολυ λεμε! Ο Θεος βοηθος.

 18. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 08/05/2011 20:00:46

  για τη ξενη κατασκευαστικη θα ειναι δυσκολα
  για τον μεγαλεμπορα αυτοκινητων θα ειναι δυσκολα
  για το καημενο το τελωνη (και το φαρισαιο) θα ειναι δυσκολα
  για τον εισαγωγεα θα ειναι αστα να πανε
  για οποιον μας πουλαει οπλα απο το εξωτερικο εκει να δεις τι δυσκολα θα ειναι
  για τον εφοπλιστη με το τουρισμο, εκει να δεις κλάααααμα.
  για το πετρελαιά εισαγωγεα θα ειναι δυσκολα

  για τον Αλβανο θα ειναι δυσκολα αν η δραχμη κλειδωσει πολυ πιο κατω απο ευρω και δολλαριο
  για το Πακιστανο επισης

  για τον επενδυτη θα ειναι ευκολα
  για την εταιρια εξορυξης υδρογονανθρακων θα ειναι ευκολα
  για τον εξαγωγεα υδρογονανθρακων θα ειναι ευκολα
  για τον κατασκευαστη αμυντικης βομηχανιας τον εντοπιο θα ειναι ευκολα
  για τον εξαγωγεα αμυντικων συστηματων θα ειναι ευκολα
  για τον εξαγωγεα θα ειναι παραδεισος
  για τον Ελληνα εργατη θα ειναι παραδεισος σταδιακα.
  για τον Ελληνα επιχειρηματια που σιγα σιγα θα δει οτι πρεπει να δινει παραπανω μεροκαμματα γιατι θα λειψει ο αλβανος και θα περισσεψει ο Ελληνας (ηδη περισσευει) τουτ'εστιν θα αναγκαστει να πρεπει να εξασφαλιζει μακροχρονια τις γραμμες εξαγωγων του και την ποιοτητα του (δηλαδη να κανει οτι κανει ο καθε σωστος εξαγωγεας) και να πιεζει τη κυβερνηση να υιοθετει ενα πλανο διεθνων συνεργασιων με βαθος χρονου, θα ειναι καπως δυσκολα, λογικο ειναι. Απο τη μια μερα στην αλλη δε γινεσαι στρατηγικος εταιρος και αυτο χρειαζεται να κανουμε μολις μπουμε στη δραχμη, αλλα και ΠΡΙΝ! Δηλαδη ηδη απο χτες, ουτε καν απο σημερα!

  ΑΛΛΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ?

  • Orestios avatar
   Orestios @ Greece Pleading 08/05/2011 21:49:44

   +1000

 19. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 08/05/2011 20:30:18

  Προς Rantaplan.,

  Εδω ακριβως βρισκεται το λαθος--της "εσκεμμενης" των πολιτων (και δια των πολιτικων, αλλα και της ευρυτερου αγνωσιας)., προβλημα...Αν επιστρεψουμε στην δραχμη θα ισχυει η ισοτιμια εισοδου.Το αν το ΚΡΑΤΟΣ, προχωρησει σε διαδοχικες υποτιμησεις (τις οποιες), αυτο δεν θα αφορα την εσωτερικη του λειτουργια (την ευρυτερα τιμολογιακη εννοω), αλλα τις εξαγωγες.Εκει παιζεται το παιχνιδι, οταν εισαι εκτος.Και αν εκει τα πας ΚΑΛΑ-βλ., ΤΣΕΧΙΑ-"σιχτιριζεις" της Ευρωζωνη και πουλας και μαγκιτσα!!!Ποτε με τις υποτιμησεις επι δραχμης δεν ειχαμε ΔΥ--σχεδον στα καγκελα---, και ουδεις απο ολους εμας τους απεξω νοιαζομασταν αν επαιρναν τρεις και εξηντα!!!Τωρα ολοι "πυροβολουν" τον κακομοιρο ΔΥ, γιατι τεινουν να του "μοιασουν"!!!Και του φορτωνουν ολα τα βαρη, γιατι το παιχνιδι τελειωσε, η αγορα στεγνωσε και πρεπει καποιος να φταιει....Και δυστυχως αυτος εξακολουθει να παιρνει τρεις και εξηντα (και ολα εμεις που επι σειρα ετων παιρναμε πολλακις περισσοτερα), δεν παιρνουμε πλεον τιποτα!!!Αυτο ειναι το ζητημα.Η οποια προτερη ομοιοτητα (δραχμης-ευρω), ηταν μια εικονικη λειτουργια εισοδου στο club των ισχυρων γιατι καποιοι μετα του σκανδαλου του ΧΑΑ., επρεπε να κονομησουν.Για τον λαο ολα αυτα ηταν ανευ σημειολογικης σημασιας και ουδολως ειχαν σχεση με την αγορα.Ουτε με το φαιδρο-ψευδεπιγραφο οτι δεν παραγουμε τιποτα, πλην ΔΥ.Ακρως ψευδεστατο.Αλλα εις ματην, οι οποιες περι του αντιθετου αναφορες.

  • Rantanplan avatar
   Rantanplan @ ΧΡΗΣΤΟΣ 08/05/2011 21:14:17

   Αν επιστρεψουμε στην δραχμη θα ισχυει η ισοτιμια εισοδου;;;
   δεν χρειαζεται να σχολιασω τιποτα γιατι ολα βαζισονται σε λαθος δεδομενα.
   Συγνωμη αλλα μονο ως ανεκδοτο θα μπορουσα να το εκλαβω...
   Κι ακομη πιο ανεκδοτο ειναι οτι παραγουμε κατι εκτος απο δημοσιες υπηρεσιες.
   Οπως προανεφερα ως παραδειγμα ουτε το 30% του κρεατος και του γαλακτος που καταναλωνουμε δεν παραγουμε...Ακρως ψευδεστατο ε; ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΣ! τρομαρα μας!

   • Loretta avatar
    Loretta @ Rantanplan 08/05/2011 21:40:09

    Rantaplan ειπες

    "Κι ακομη πιο ανεκδοτο ειναι οτι παραγουμε κατι εκτος απο δημοσιες υπηρεσιες."

    εχεις σκεφτει ποτε οτι η ΑΙΤΙΑ ισοπεδωσης ολων των βιομηχανιων και βιοτεχνων στην ελλαδα ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΥΡΩ??

    Σκεψου το λοιπον και κανε μια αναδρομη στο παρελθον....ψαξε 10 χρονια πριν οχι πολυ μακρια δηλ να δεις τι βιομηχανιες και βιοτεχνιες ειχαμε.

 20. ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ 08/05/2011 21:28:44

  Προς Rantaplan.,

  H Ισοτιμια θα ειναι ιδια και προβλεπετεται εκ των διαδικασιων εισοδου.Συγνωμη αν δεν κατορθωσα να σε πεισω.Θα το διαπιστωσεις συντομα.Δεν χρειαζεται εκ νεου--και επι ΕΝΟΣ "υποθετικου???" ΣΕΝΑΡΙΟΥ, περαιτερω να αναφερθω.Το εγραψα, ισως δεν απεδωσες την εν λογω σημασια ορθα.Οποιες υποτιμησεις ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ (επι του "φαντασιακου"???., σεναριου)., δεν θα εχουν επιπτωσεις στις τσεπες των Ελληνων-πλην των οσων ασχολουνται με τις εξαγωγες-, των οποιων δε, τα κερδη θα εχουν πολλαπλασιαστικα οφελη!!! ΑΛΛΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ--"ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ"--καλο ειναι να ασχολουμαστε με το παρον...

  ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ( ΕΛΛΑΣ--ΕΥΡΩΠΗ--ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ)!!!!

 21. Orestios avatar
  Orestios 08/05/2011 22:13:21

  Δραχμή forever

 22. rally monkey avatar
  rally monkey 08/05/2011 22:40:50

  @neos agrotis
  -σιγουρα αγροτες εγιναν μη ανταγωνιστικοι σε παγοσμιοποιημενο περιβαλλον (με σκληρο νομισμα) και επρεπε να προσαρμοστουν εγκαταλειψουν τα παραδοσιακα να βρουν νεες καλλιεργειες κλπ (εδω συμπληρωνεις διαφορα, δεν ειμαι γνωστης του τι πουλαει μεταποιησει/μπραντινγκ/βιολογικα και το τι θα μπορουσε να γινει ..)
  - σιγουρο επισης πως καποιοι αλλοι κλαδοι της οικονομιας επωφεληθηκαν με διαφορους τροπους απο το κοινο νομισμα

  ηδη υφισταμεθα τις συνεπειες της αδυναμιας να διαχειριστουμε το κοινο νομισμα, και της παραμονης στην εξουσια κυβερνησης μειοδοτων

  οπως εγραψε και ο Βαγγελης Κ. πιο πανω το να εγκαταλειψουμε το € για να ανταγωνιστουμε την Τουρκια και αλλες χωρες χαμηλοτερου επιπεδου (βιοτικου, θεσμων κλπ) δεν θα το ελεγα 'οραμα για το μελλον'

  • neos agrotis avatar
   neos agrotis @ rally monkey 08/05/2011 23:11:58

   "σιγουρο επισης πως καποιοι αλλοι κλαδοι της οικονομιας επωφεληθηκαν με διαφορους τροπους απο το κοινο νομισμα"
   Με ελαχιστες εξαιρέσεις απο τους υπολοιπους κλαδους της οικονομίας, ο μονος κλάδος που επωφελήθηκε ηταν ο τραπεζικός.
   Τώρα οι θεωριες περι προσαρμογης των αγροτων ειναι κουραφέξαλα. Το χωράφι δεν μπορεις να το μεταφέρεις σε αλλη χώρα με φθηνό εργατικό και αλλες ωφέλειες για να παράγεις εκεί οπως κάνεις με ενα εργοστάσιο η μια επιχείρηση παροχής υπηρεσιών. Επειτα οι αγρότες δεν εχουν οικονομικούς και νομικους συμβούλους για να τους προετοιμάσουν και να τους καθοδηγήσουν για τα μελλούμενα.
   Οταν σε λίγο καιρό το βοιοτικό μας επίπεδο θα ειναι χαμηλότερο και απο την τουρκία θα ήθελα τότε να μου πεις το ‘οραμα για το μελλον’

 23. East avatar
  East 08/05/2011 23:42:29

  Η Ελλάδα πρέπει να κόψει χρυσή δραχμή!

 24. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 09/05/2011 00:45:51

  Δεν μπορώ να καταλάβω αυτούς που εξορκίζουν την δραχμή σαν Σατανά. Βλέπουν σωτηρία με την παρούσα διάταξη πραγμάτων;

  Χθές ο Παπακων/νου είπε ότι παρακαλούμε να αποδεχτεί η Τρόϊκα μείωση του ελλείματός μας στο 3% το '14, αντί το '12. Δηλαδή, θα το θεωρήσει επιτυχία αν ακόμα και το '14 συνεχίσει να αυξάνεται το χρέος μας (του Δημοσίου, δηλαδή)! Πάθαμε μαλάκυνση; Αργά-γρήγορα θα πρέπει να πληρώσουμε. Και επειδή δεν προβλέπεται να μπορέσουμε, θα πρέπει να πουλήσουμε Εθνική περιουσία.

  Αν βγούμε στη δραχμή και την υποτιμήσουμε, πολλά εισαγόμενα θα ακριβήνουν, αλλά ο Ιδιωτικός Τομέας (που ΔΕΝ είναι υπερχρεωμένος αλλά πάσχει λόγω Ευρώ) θα ξαναπάρει μπροστά και οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα γίνουν δελεαστικότερες. Αυτό δεν θέλουμε; Το Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών θα γίνει άμεσα πλεονασματικό και θα μπορούμε, αξιόπιστα, να υποσχόμεθα αποπληρωμή των δανείων.

  Ένα τελευταίο επιχείρημα: Το Ευρώ είναι το Εθνικό μας νόμισμα, σήμερα. Αν τα πάσης φύσεως χρέη μετατραπούν σε δραχμές (το νέο Εθνικό νόμισμα) και υποτιμηθεί η δραχμή, για τους ντόπιους οφειλέτες θα είναι μικρό, αλλά υπολογίσιμο το όφελος, αλλά για τους πιστωτές της χώρας μεγάλο, γιατί θα πρέπει να δεχτούν να πληρωθούν σε δραχμές βάσει της ισοτιμίας εξόδου στην (νέα) δραχμή. Ένα "όχι κούρεμα" με το ίδιο αποτέλεσμα, όπως και το "κούρεμα". Δεδομένου ότι η υποτίμηση συνοδεύεται με τύπωμα ανάλογου "χαρτιού", το ισοδύναμο σε ευρώ χρέος μας θα ψαλιδιστεί ανάλογα. Γι' αυτό κλωτσάνε όλοι!

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ ΠΗΛΕΑΣ 09/05/2011 00:48:03

   Στην τελευταία παράγραφο, εννοώ μεγάλη ζημιά για τους ξένους πιστωτές, όχι όφελος.

 25. rally monkey avatar
  rally monkey 09/05/2011 02:35:29

  Πηλεα
  τι διαφορα θα εχει να πουλησουμε εθνικη περιουσια εντος € με το να δραχμοποιηθουμε πρωτα και να μας αγορασουν οι ξενοι μετα?
  Απαντηση: σε μια 'δραχμοποιημένη' πραγματικοτητα θα μας παρουν *ακομα* πιο τζαμπα.
  Η 'Δραχμη' για καποιους που δραστηριοποιουνται επειχηρηματικα σε συγκεκριμενους χωρους εχει γινει σαν τις Σειρηνες, και σε στενο πλαισιο εχουν δικαιο - για την χωρα ομως σαν συνολο θα ηταν ολεθρος.
  Μονη ελπιδα να αποφυγουμε τα χειροτερα θα ηταν μια κυβερνηση με ισχυρη λαικη εντολη που θα μπορεσει οντως να 'επανιδρυσει το κρατος' χτυπωντας διαφθορα/φοροδιαφυγη ταυτοχρονα και θα δημιουργουσε μια αισθηση κοινωνικης δικαιοσυνης με τα μετρα που θα επαιρνε,
  κατι τετοιο και θα αντεστρεφε το κλιμα και θα μας εδινε καποια αξιοπιστια. Μπορει το παρον πολιτικο συστημα των διαπλεκομενων να δωσει τετοια λυση.. dream on

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ rally monkey 09/05/2011 11:31:03

   Η δραχμή είναι καλή για τους φτηνιάρηδες "επιχειρηματίες" παλαιο-greek style - τύπου "Πειραική Πατραική" - και για τους πρώην "επιχειρηματίες" που πούλησαν κι έγιναν ραντιέρηδες της Καραιβικής - και ενδεχομένως θέλουν να ξαναγίνουν "επιχειρηματίες" αλλά όπως ήξεραν.
   Δυστυχώς γι αυτούς, η Ζωζώ δεν είναι πιά στο φόρτε της.
   Το χειρότερο είναι ότι αρχίζει να γίνεται ακριβή γι αυτούς και η Βουλγαρία, το Μοντενέγκρο, η Ρουμανία κτλ, οπότε τους βλέπω κατά Μπουρκίνα Φάσο μεριά, σε αναζήτηση φτηνού νομίσματος.
   Καλό ταξίδι στη σαβάνα σύντροφοι, και προσοχή στα λιοντάρια.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Ο Θείος 09/05/2011 17:51:17

    Αν κατάλαβα το σκεπτικό σου, εννοείς τον προστατευτισμό προ της εισόδου στην ΕΟΚ και όχι την δραχμή. Αυτός βοηθούσε την "παλαιοεπιχειρηματικότητα". Η δραχμή δεν βλέπω πως την βοηθά. Λάθη των πολιτικών διορθώνουν οι υποτιμήσεις, όχι των επιχειρήσεων.
    Άλλωστε, αν οι Έλληνες είναι οπισθοδρομικοί, τέλος πάντων αυτοί είναι. Και αν η δραχμή τους δώσει ανταγωνιστικότητα, τόσο το καλύτερο. Όταν γίνουμε "Γερμανοί"... βλέπουμε. Για την ώρα, ας επιβιώσουμε. Που, με Ευρώ, δεν μας βγαίνει.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ ΠΗΛΕΑΣ 09/05/2011 18:28:58

     Δεν είναι οπισθοδρομικοί οι Έλληνες, διαφωνώ.
     Μόλις περάσουν έξω από το τελεωνείο της Ειδομένης γίνονται προοδευτικότατοι. Έχω γνωρίσει Έλληνες στο εξωτερικό με αξιοζήλευτη επιχειρηματικότητα και ανοιχτό μυαλό.
     Το περιβάλλον των "δυναμικών στοιχείων της κοινωνίας" που έχουν μείνει εδώ μέσα είναι οπισθοδρομικό. Δεν φταίνε όμως όλοι, ούτε κάν οι πολλοί.
     Βρωμάει κρατικοδίαιτη τσατσίλα, ρουσφέτι και "προστασία", ολιγοπωλιακές καταστάσεις, υψηλά ποσοστά κέρδους, ραντιερηλίκι.
     Άν δεν "ψοφήσουν" όλες αυτές οι ακρίδες τώρα, θα ξαναρχίσει πάλι το ίδιο γνωστό έργο και θα βασανίζουν τη χώρα μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Τελευταία ευκαιρία.
     Carthago delenda est.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ rally monkey 09/05/2011 17:36:23

   Το να χτυπηθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή, αν ποτέ το επιδιώξει κανείς, θα μας πάρει, τουλάχιστον, 20 χρόνια -και δεν τα έχουμε. Κυβέρνηση με ισχυρή Λαϊκή εντολή και πρόθεση να χτυπήσει στο ψαχνό είναι εξίσου απίθανο -εκτιμώ και ψήφισα τον Σαμαρά, αλλά δεν δικαιώνει, μέχρι τώρα τις ελπίδες μου.
   Η πώληση Κρατικής περιουσίας και Εθνικών πόρων, είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία και στα χέρια των ιδίων δολίων, που μας έφεραν εδώ, οι οποίοι, με την διαδικασία της επείγουσας εκκαθαρίσεως πτωχευσάσης εταιρείας, θα δώσουν έναντι αστείων τιμών, πόρους, που μετά δεν θα έχουμε για να αξιοποιούμε, σε όσους προσφέρουν τις καλύτερες μίζες. Με δραχμή και υποτίμηση, δεν θα αναγκασθούμε να πουλήσουμε, αλλά θα έρθουν ξένοι να επενδύσουν, γιατί θα βρίσκουν συμφέρουσα τιμή και εργατικό κόστος. Άρα, και φτηνότερα και περισσότερα θα πουλήσουμε με Ευρώ, και ανταγωνιστικότητα δεν θα δούμε. Εξ' άλλου, η εναλλακτική "εσωτερική υποτίμηση" αν δεν έχεις καταλάβει τι είναι, είναι η πιό κραυγαλέα περίπτωση κοινωνικά ανίσου μέτρου: Στυγνός εκβιασμός κάποιων να δεχτούν χαμηλές αποδοχές, υπό τα αδιάφορα όμματα άλλων, που δεν έχουν λόγο να κάνουν τίποτα!
   Σκέψου: Αν είχαμε δραχμή τώρα, δεν θα την υποτιμούσαμε; Γιατί θα την υποτιμούσαμε;
   Σκέψου και τούτο: Τον "όλεθρο" που λες, έχουν επιλέξει Αγγλία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία. Και θριαμβολογούν για τις επιπτώσεις της επιλογής τους.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΠΗΛΕΑΣ 09/05/2011 18:20:51

    Φίλε μου, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία έχουν ακόμα "σκληρότερο" νόμισμα από το Ευρώ, μη το συζητάμε αυτό. Ωστόσο - παρά και τους πολύ ψηλούς φορολογικούς συντελεστές για τα διανεμόμενα κέρδη, ψηλότερους από την Ευρωζώνη - επενδύουν εκέι και με το παραπάνω: Και δικοί τους και ξένοι
    Η Αγγλία είναι μιά διαφορετική περίπτωση: Σε αντίθεση με τους Σκανδιναβούς, έχει κατεστραμμένο παραγωγικό ιστό (κοινό έργο Θάτσερισμού - συνδικάτων), και στηρίζεται στον τριτογενή τομέα της και στο City. Το νόμισμά της δεν είναι σκληρό, μακροπρόθεσμα πτωτικό είναι σε σχέση με το Ευρώ - αλλά παρόλα αυτά δεν στηρίζεται στις εξαγωγές. Κάθε άλλο.
    Το μισθολογικό κόστος είναι ένα μόνο από τα στοιχεία που διαμορφώνουν ανταγωνιστικότητα. Εδώ έχουμε παράπλευρα κόστη τερατώδη σε σχέση με το μισθολογικό - από τα ακριβά ακίνητα και ενοίκεια μέχρι μεταφορές και λοιπά κλειστά επαγγέλματα που δεν λένε ν' ανοίξουν. Να προσθέσουμε και τη διαφθορά ως throughput.
    Το μεγάλο πρόβλημα της "δραχμοποίησης" είναι όμως άλλο: Άν φέρουμε "νέα δραχμή" με ισοτιμία προς Ευρώ 1/2, τα 340 δις Ευρώ τωρινού δημόσιου χρέους (που είναι κυρίως σε Ευρώ, αφού κατά 90 % οφείλεται σε Εγχώριους και Ευρωζωνικούς δανειστές - από Τράπεζες και Ταμεία μέχρι το Δημόσιο άλλων χωρών της Ευρωζώνης και - τώρα πιά - την ΕΚΤ), θα γίνουν 600 δις "νέες δραχμές".
    Και μετά, πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο - και βρές πώς και από πού θα κάνεις εισαγωγή σιτάρι, κρέας, λαχανικά, πατάτες και αυγά, για να περάσουμε.
    Εντάξει, τ' αυγά θα είναι Τουρκίας, όπως παλιά όταν ήμουν παιδί.
    Να δούμε όμως πώς θ' αγοραστούν και πληρωθούν με "νέες δραχμές", τα βόïδα Ολλανδίας και Αργεντινής, τα γουρούνια Γερμανίας, το σιτάρι Αμερικής και οι πατάτες Αυστρίας ή Αιγύπτου που τρώμε (συνήθως βαφτισμένα Ελληνικά)!
    Μη πώ και για τα Ισπανικά πορτοκάλια ή Ιταλικά λεμόνια (θα συνεχίσουν να έχουν Ευρώ)!
    Ή νομίζετε ότι τα όντως παραγόμενα εδώ τρόφιμα, μπορούν να θρέψουν πάνω από 3 εκατομμύρια πληθυσμό;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΠΗΛΕΑΣ 09/05/2011 19:40:50

    Ξέχασα το ...πετρέλαιο και τη βενζίνη, ίσως επειδή σπάνια χρησιμοποιώ πια ΙΧ , μόνο για μακρινές εξω-αστικές διαδρομές, με πάνω από 3 άτομα μέσα.
    (είναι εντελώς ασύμφορο οικονομικά, και επιπλέον ρυπογόνο και καταστροφικό για τα νεύρα, το κυκλοφοριακό και την δισκοκήλη).
    Μικρή θα ήταν η ζημιά για την αφεντιά μου με διπλάσια τιμή της βενζίνης - αλλά για ρωτήστε τους πολλούς;

 26. rally monkey avatar
  rally monkey 09/05/2011 02:46:37

  σ'αυτο που λες για το χωραφι, που ειναι και το κεφαλαιο σου και δεν μπορεις να το μεταφερεις, εχεις απολυτο δικιο. Στο αλλο ομως για τους 'συμβουλους' διαφωνω, εκει ειναι που πρεπει να εισαι στην πραξη 'neos agrotis'.
  Αν και τους αφορισμους τους αποφευγω τις ιστοριες για το ποσες επιδοτησεις εχουν φαγωθει σε σκυλαδικα απο παλαιους και νεους αγροτες θα τις εχει δει (δεν ειναι ψεμματα) - θελω να πω για την κατασταση στη γεωργια δεν φταιει μονο το €. Το τι νομισμα εχουμε ειναι λεπτομερεια ετσι οπως εχουμε γινει.

 27. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 09/05/2011 09:15:44

  Mπορούμε να έχουμε και ένα βιογραφικό του κυρίου που μας συμβουλεύει;

 28. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/05/2011 11:22:42

  h**p://en.wikipedia.org/wiki/Hans-Werner_Sinn
  Στο Κεφάλαιο "Economic-policy positions" φάινεται πόσο σκληρός νεοφιλελεύθερος είναι - δυστυχώς δεν έχω χρόνο να μεταφράσω. Η μόνη διαφορά αυτών των νεοφιλελεύθερων Γερμανικής κοπής (Ordoliberalisten), από τους τυπικούς Αγγλοσάξωνες νεοφιλελεύθερους, είναι ότι θέλουν παράλληλα και ένα ισχυρό κράτος, επειδή δεν πιστεύουν ότι οι αγορές μπορούν να αυτορυθμιστούν (και να βρούν ισορροπία) χωρίς το κράτος, αλλά μόνον να "αυτο-καθοδηγηθούν" και "αυτο-ελεγχθούν" μέσα στο θεσμικό πλαίσιο που ορίζει το κράτος.
  Ξέχασα την "Εβραïκή" ιστορία του Sinn (Controversy): Όταν μετά το σκάσιμο της φούσκας το 2008, όλοι κατέκριναν τα golden boys και managers, ο Sinn είπε περίπου ότι οι managers έγιναν οι αποδιοπομαίοι τράγοι, όπως έγιναν το 1929 στην άλλη κρίση οι Εβραίοι (που έγιναν μετά σαπούνι στους φούρνους). Φυσικά με τέτοια "λεπτεπίλεπτη" σύγκριση - στην προσπάθειά του να κάνει "συμπαθείς" στην κοινή γνώμη τους managers - έγινε χαμός, και μετά αναγκάστηκε να απολογηθεί.
  Υπόψη ότι αντιπροσωπεύει το Ομόσπονδο Κράτος της Βαυαρίας στην χρεωκοπημένη και κρατικοποιημένη HypoVereinsbank: Οι πολιτικοί φίλοι του των "C"DU και FDP, από τα Ομόσπονδα κράτη που κυβερνούσαν, είχαν φροντίσει να την φορτώσουν με καραβιές από υποθήκες ακινήτων των ΗΠΑ - και τώρα είναι η Γερμανική "Bad Bank".
  Ο άνθρωπος είναι ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος τσάτσος με πανεπιστημιακές σπουδές που - προσεκτικά και κρατώντας "πισινή" - συνηγορεί του πιό καζινάτου χρηματοπιστωτικού τομέα.

  • Ευμένης avatar
   Ευμένης @ Ο Θείος 09/05/2011 12:59:28

   Να ήτανε και ο μόνος πανεπιστημικός τσάτσος. Τι να πούμε για τους δικούς μας οικονομολόγους? Δεν ήξεραν ή ήξεραν και δεν μίλαγαν? Και στις δύο περιπτώσεις να τα σκίσουμε τα πτυχία...
   Μόνο μία περίπτωση τους γλιτώνει, να μης τους άφηναν να ακουστούν μέσα στον ορυμαγδό τους τα παπαγαλάκια...

 29. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 09/05/2011 13:22:24

  Θείε
  σ' ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. Αυτά ακριβώς περίμενα να διβάσω.....
  Ελπίζω να τα διαβάσουν και οι υπόλοιποι σχολιαστές. Πάντα να ψάχνετε το "ποιόν " όσων δίνουν τόσο απλόχερα "συμβουλές".

 30. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/05/2011 18:59:11

  Ιδού, ακριβώς στην ώρα του εμφανίσθηκε και ο αντίποδας του Ζιν, ο άλλος σύμβουλος της Γερμανικής κυβέρνησης: Ο Πέτερ Μπόφιγκερ είναι ο "οικονομικός μέντωρ" του Σόιμπλε:
  h**p://news.in.gr/economy/article/?aid=1231107499
  «Η ευρωζώνη χρειάζεται συνολική λύση, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλιώς θα διαλυθεί».
  «Νομίζω ότι πρέπει πολύ σύντομα να βρούμε μία ολοκληρωμένη λύση. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να θεωρείται αβέβαιο το εάν η Ευρωζώνη θα παραμείνει ακέραια τους επόμενους δώδεκα μήνες».
  Ο Π. Μπόφινγκερ πρόσθεσε, κατά το Reuters, πως παράλληλα με τις ελληνικές περικοπές δαπανών, η Ευρωζώνη πρέπει να εξετάσει και μέτρα τόνωσης της ελληνικής οικονομίας.
  "Η επιβολή επιτοκίων-ποινών" είναι αντιπαραγωγική και απλώς βαθαίνει την κρίση στην χώρα».
  «Το πρόγραμμα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης είναι οικονομικο-πολιτικά προβληματικό και συνεπάγεται τεράστιες θυσίες από την πλευρά των πολιτών».
  Ο Γερμανός αξιωματούχος προειδοποίησε επίσης για τους τεράστιους κινδύνους και τις μεγάλες δυσκολίες -ακόμη και τεχνικές- μίας εξόδου από την Ευρωζώνη. Πέραν της φυγής κεφαλαίων από την Ελλάδα που θα προκαλούσε, οι πιστωτές της χώρας θα αντιμετώπιζαν τεράστιο ρίσκο -είτε η αποτίμηση του ελληνικού χρέους γινόταν σε ευρώ, είτε σε «εθνικό νόμισμα».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.