#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/10/2012 01:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βγήκαν τα μεγάλα μαχαίρια: Καυγάς Σόιμπλε-Λαγκάρντ για το πόση λιτότητα χρειαζόμαστεΗ κρίση στις σχέσεις και τις αντιλήψεις(;) μεταξύ του ΔΝΤ και Γερμανίας +δορυφόρων, εκδηλώνεται πλέον στο πιο υψηλό της επίπεδο καθώς σύμφωνα με τους Financial Times, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, αμφισβήτησε και άσκησε σκληρή κριτική στις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρ. Λαγκάρντ για την ανάγκη χαλάρωσης πλέον των μέτρων της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στις οικονομίες της "ευρωπαϊκής περιφέρειας".

«Όταν υπάρχει ένας συγκεκριμένος μεσοπρόθεσμος στόχος, δεν ωφελεί αν κάποιος αρχίζει να πηγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε. «Άν όντως θέλεις να ανέβεις ένα ψηλό βουνό και αρχίζεις να το κατεβαίνεις, τότε το βουνό γίνεται ακόμη ψηλότερο» συμπλήρωσε.

Ο Γερμανός, αμφισβητεί ευθέως τις απόψεις της Γαλλίδας, ότι οι χώρες της Ευρωζώνης δεν πρέπει να επιμένουν άκριτα  στους σκληρούς δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, (σ.σ. ξεχνώντας ότι και η η ίδια έχει συμβάλλει στην επιβολή τους)  αν αυτοί οι στόχοι πλήττουν την ανάπτυξη πολύ περισσότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις. Αντιθέτως, θα πρέπει να θέτουν σε λειτουργία «αυτόματους σταθεροποιητές» της οικονομίας, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, δηλαδή υψηλότερες κρατικές δαπάνες και χαμηλότερα φορολογικά έσοδα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της διαμάχης, καθώς ο μεν Σόιμπλε, δεν χάνει ευκαιρία να δηλώνει, ότι η χώρας μας, το μόνο που έχει ως επιλογή, είναι να υλοποιήσει τα μέτρα που της έχουν επιβληθεί, η δε Λαγκάρντ εσχάτως, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ του αιτήματος για χρονική επιμήκυνση του προγράμματος.

"Λάθος Φάρμακο"

H έκκληση της επικεφαλής του ΔΝΤ  να μπει φρένο στα προγράμματα λιτότητας σε όλο τον κόσμο, και ειδικά στην ευρωζώνη έγινε στο Τοκιο.

Τις θέσεις της μάλιστα συμμερίστηκε η μεγάλη ιαπωνική τράπεζα Nomura, που τόνισε πως οι Ευρωπαίοι ηγέτες χορηγούν "λάθος φάρμακο" (ΣΣ ποιόν σας θυμίζει;)  για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και κάλεσε την Α. Μέρκελ και τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μ. Ντράγκι να αλλάξουν κατεύθυνση.

«Ανησυχούμε όλο και περισσότερο από τις επιπτώσεις που έχουν τα προγράμματα λιτότητας στην παγκόσμια ανάπτυξη», τόνισε η κ. Λαγκάρντ, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν έχει πλέον νόημα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προσκολλώνται δογματικά σε δημοσιονομικούς στόχους μείωσης των ελλειμμάτων τη στιγμή που έχουν απογοητευτικές επιδόσεις στον τομέα της ανάπτυξης.

Στη σύνοδο του Τόκιο αναμένεται να κορυφωθεί η κόντρα Ε.Ε.-ΔΝΤ για την Ελλάδα και άλλες παραμέτρους της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων η κ. Λαγκάρντ κάλεσε ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ιαπωνία να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την επίλυση των διεθνών προβλημάτων, προειδοποιώντας πως η αβεβαιότητα που παρατηρείται παγκοσμίως αποτρέπει τους επιχειρηματίες από τις επενδύσεις και τη  δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vildanden avatar
  vildanden 12/10/2012 01:36:31

  Ευτυχώς που δεν έχετε ιδεοληψίες στη Συγγρού και ασκείτε ρεαλιστική πολιτική, οπότε θα συμφωνήσετε με το νικητή στο πόση λιτότητα χρειαζόμαστε.

 2. factorx avatar
  factorx 12/10/2012 01:40:52

  Ιδεοληψίες έχεις μου φαίνεται - μονίμως. Ποια Συγγρού και ,,,μπλε άλογα μας τσαμπουνάς; Ακόμα και η ΝΟΜΟΥΡΑ μιλάει με τα λόγια του ... Σαμαρά ("λάθος φάρμακο") αλλά εσύ που να καταλάβεις

  • vildanden avatar
   vildanden @ factorx 12/10/2012 01:52:40

   Τι να κάνω, είμαι και λίγο εθνικόφρων, οπότε αντί να παρακολουθώ τι λέει ο Σόιμπλε και η Λαγκάρντ, προτιμώ να ακούω και να βλέπω τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση.

   Τα υπόλοιπα τα αφήνω στους ικανούς αρθογράφους σας που πιστεύουν ότι η επίσκεψη της Μέρκελ σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ελλάδα - αυτή των γυμνών διαδηλωτών ίσως;

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ factorx 12/10/2012 08:57:18

   Σε επίπεδο δηλώσεων ο Α.Σαμαράς καλά τα πάει (αν και το "ουδείς αναμάρτητος" αναίρεσαν το “λάθος φάρμακο”) στη πράξη όμως άλλα κάνει. Όσο για την ΝΟΜΟΥΡΑ δε βλέπω να της δίνουν σημασία αυτοί που κάνουν κουμάντο στη περίπτωσή (ΕΚΤ ΔΝΤ ΕΕ) μας οπότε λίγη σημασία έχουν οι διαπιστώσεις της.

 3. Giovanni avatar
  Giovanni 12/10/2012 01:58:36

  Βρε παιδιά αφού το ξέρουν όλοι πως το χρέος μας δεν είναι βιώσιμο, γιατί λοιπόν δεν σταματάνε την υποκρισία και να πουν το αυτονόητο στον κόσμο? Το ότι θα χρειαστεί ένα γενναίο κούρεμα του χρέους μας αλλιώς έχουμε ξοφλήσει ως Ευρωπαϊκό κράτος και δεν πρόκειται ποτέ να ανακάμψουμε μέσα στο Ευρώ??

  Όσο περνάει ο χρόνος είναι εις βάρος μας, έχουμε ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο και βασανίζουμε τον Ελληνικό λαό με θυσίες δίχως αποτέλεσμα.

  Δείτε σας παρακαλώ την 5 λεπτη συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο Βαρουφάκης στην απογευματική εκπομπή του Ευαγγελάτου, ο άνθρωπος λέει την αλήθεια με απλή και κατανοητή γλώσσα για όσους δεν είναι γνώστες των οικονομικών.

 4. xp avatar
  xp 12/10/2012 02:15:28

  Ο Νιξον -ρεπουμπλικάνος -είπε ότι είμαστε όλοι Κευνσιανιστές.Ακόμη και ο Ρήγκαν στην πράξη ακολούθησε αυτόν τον δρόμο.
  Οι Γερμανοί απλώς είδαν κέρδος (φώς) και μπήκαν στο άγριο σέξ της λιτότητας.
  Απλώς με οικονομικούς όρους το σκηνικό είναι εντελώς παράλογο.
  Αλλο λελογισμένη λιτότητα ,άλλο Kinky καταστάσεις !!!!
  Πιστεύω ότι όλος ο υπόλοιπος κόσμος φοβάται τους Kinky Γερμανούς.
  Η Ινδία,η Κίνα ,πολλές Ισλαμικές χώρες ενισχύουν την μεσαία τάξη.
  Για αυτό πάνε και καλα!
  Στην Γερμανική Ευρώπη έχουμε οπισθοδρόμηση,απλώς αυτό....

  • Γιώργος Αχαιός avatar
   Γιώργος Αχαιός @ xp 12/10/2012 12:14:53

   Τα πράγματα είναι απλά: Κεϋνσιανισμός ή μαζοχισμός.

 5. factorx avatar
  factorx 12/10/2012 02:17:28

  Δηλαδή εσύ ως "εθνικόφρων" προτιμούσες να βρίζεις η Μέρκελ την Ελλάδα; Και μόνο τον "γυμνό διαδηλωτή" παρατήρησες; Συγνώμη, αλλά θα παρεξηγηθείς

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/10/2012 12:15:18

  Υποθέτω ότι το ΔΝΤ (η Λαγκάρντ τουλάχιστον, σύν τα μέλη του Διευθυντηρίου από ΕΕ και ΗΠΑ), γνωρίζουν ότι το αίτημα για “κούρεμα” του Δημόσιου – διακρατικού δανεισμού είναι μη εφαρμόσιμο και ανέφικτο για λόγους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ εντός της Ευρωζώνης.
  Άρα πιέζουν έτσι, μέσω του ελάσσονος, για να επιτευχθεί το μείζον: Να αλλάξει “δρομολόγιο” η πολιτική καθοδήγηση της Ευρωζώνης και να εισαγάγει επιτέλους αναπτυξιακή διάσταση στην πολιτική της για καταπολέμηση της κρίσης.
  Βλέπε και το προχθεσινό άρθρο μιας κλασικής πολιτικής "αλεπούς" (Γιόσκα Φίσερ).

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 12/10/2012 12:17:54

  Γερμανός αυτός, Γερμανός και ο ...Σόιμπλε.
  Καθένας θέλει τον Γερμανό που προτιμά (και του αξίζει):
  h**p://www.antinews.gr/2012/10/10/183505/

 8. απορια avatar
  απορια 12/10/2012 17:32:29

  Το δαχτυλο που τεντωνει η Λανγκαρντ στους συνομιλητες της τι ακριβως υπονοει αραγε ;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ απορια 12/10/2012 19:54:46

   Και η φωτογραφία δεν βοηθά να γίνει σαφές άν πρόκειται για τον δείκτη ή τον μέσο δάκτυλο.
   Διαφέρει πολύ ως προς το νόημα η μία χειρονομία από την άλλη...
   Άν τεντώνει τον μέσο, μάλλον λέει στους συνομιλητές της ότι "έτσι που τα κάνατε τα πράματα, τώρα σας έρχεται...."
   Άντε μη συνεχίσω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.