08/01/2010 21:30
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βγήκαν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ για την υπερπεριφέρεια Αθήνας

Προτού καλά –καλά κατατεθεί η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για τον Καποδίστρια 2 που θα χωρίζει τη χώρα σε 12-15 περιφέρειες αντί για νομαρχίες, φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να βγαίνουν τα μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ για το ποιος είναι αυτός που θα διεκδικήσει την υπερπεριφέρεια της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του antinews, υποψηφιότητα θα ήθελε να θέσει ο νυν νομάρχης Πειραιά και δεξί χέρι του πρωθυπουργού, Γιάννης Μίχας. Βέβαια, δεν θα έλεγε όχι το δήμο Πειραιά αλλά εκεί βρίσκεται το δυνατό χαρτί του Π. Φασούλα οπότε κάθε συζήτηση έχει κοπεί.

Εντός του ΠΑΣΟΚ έχει, ωστόσο, δημιουργηθεί κι ένα ρεύμα για την τοποθέτηση νέου σχετικά προσώπου στην υπερπεριφέρεια. Οι πληροφορίες αναφέρουν το όνομα του βουλευτή Αττικής, Β. Οικονόμου.

Αλλά κι άλλοι βουλευτές ή «πράσινα» στελέχη φαίνεται να καλοβλέπουν αυτή τη θέση, οπότε αναμένεται να γίνει μάχη.

Εντός του ΠΑΣΟΚ όμως επικρατεί κι ένας άλλος προβληματισμός. Περιμένουν να δουν ποιον προωθεί η Νέα Δημοκρατία ώστε να βάλουν το κατάλληλο αντίβαρο. Αν ο Αντ. Σαμαράς επιλέξει πολιτικό πρόσωπο με μεγάλο βάρος τότε δεν αποκλείεται στο ΠΑΣΟΚ να πάνε σε μια λύση με υποψηφιότητα ακόμη και νυν υπουργού.

Και για να φύγει η απορία γιατί καίγονται όλοι για τη θέση αυτή, πρέπει να πούμε ότι δεν είναι όπως ο νομάρχης Αθήνας ή η υπερνομάρχης οι οποίοι σήμερα ασχολούνται με τα σάπια κρέατα ή την ανάπλαση του Πεδίου του Άρεως. Ο υπερπεριφερειάρχης θα διαχειρίζεται απίστευτα μεγάλα κονδύλια, θα είναι κάτι σαν τοπικός πρωθυπουργός. Οπότε καταλαβαίνετε τη δύναμη που θα έχει...

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.