24/07/2008 16:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βγήκαν τα μαχαίρια και στην ΔΕΗ;

Όπως μαθαίνουμε, μετά τον ΟΤΕ, βγήκαν τα μαχαίρια και στη ΔΕΗ. Δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν επιβεβαιώθηκαν ακόμα αναφέρουν ότι ζητήθηκε από τον κ. Αβραάμ Μιζάν, Γενικός Διευθυντή Παραγωγής της ΔΕΗ, να υποβάλει την παραίτησή του, αλλά αυτός αρνείται. Όποιος γνωρίζει περισσότερα μας ενημερώνει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τάκης avatar
  Τάκης 24/07/2008 18:32:55

  Με τέτοιο όνομα που έχει ο άνθρωπος, λογικό ηταν να ζητηθεί η παραίτηση του. Απορώ πως το τοποθέτησαν σε τόσο νευραλγικη θέση.

 2. ataktos avatar
  ataktos 24/07/2008 18:46:32

  afou me tin "ipohreotiki" adia pou edosan ston Abraam logo Siemens o antikatastatis tou Micios adiase tous tamieftires tou Polifitou ke tora kindinebi me tin trofodotisi me psiktiko nero olo to Lekanopedio Kozanis-Ptolemaidas ti na thavmasis tin blakia tou Taki i tou Miciou

 3. anon7 avatar
  anon7 24/07/2008 18:57:25

  Το μέγεθος της διαφθοράς στη ΔΕΗ είναι πολλαπλάσιο του ΟΤΕ. Το παιγνίδι είναι υπερκομματικό. Ρόλος συντονιστή εντός ΔΕΗ έχει αναλάβει με την υποστήριξη και της οικογένειας Μητσοτάκη ο Αβραάμ Μιζάν, που είχε διατελέσει σύμβουλος του ακατονόμαστου όταν ήταν πρωθυπουργός και είχε μεθοδεύσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ το 1993 στον Κυρατσάκη με συνέπεια τη παραίτηση του τότε Γενικού Διευθυντή της ΔΕΗ καθ. Θεμ. Ξανθόπουλου και την απώλεια των εκλογών στη συνέχεια..


  Τη προστασία του κυκλώματος ανέλαβε ο Αλογοσκούφης, που έβαλε βεντούζα στον Καραμανλή την Ελένη Λουρή που πρόσφατα ανέλαβε Αντιπρόεδρος στη Τράπεζα Ελλάδος, με σκοπό να βραχυκυκλώσει και να δυσφημίσει στον Πρωθυπουργό τον Παλαιοκρασσά.
  Τα κρίσιμα πόστα στην ενέργεια ανέλαβαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Ραφαήλ Μωυσής και Αβραάμ Μιζάν.

  Σχεδιασμός: Υποσκάπτουμε τη ΔΕΗ, απαξιώνουμε τον Λιγνίτη ως εθνικό καύσιμο, ψευτοενδιαφερόμαστε για συνεργασίες (SENCAP - RWE ) για να μας αφήσουν ήσυχους Γερμανοί Αμερικάνοι. Αφήνουμε τα νησιά χωρίς ρεύμα ώστε να νοικιάζουμε φορητές γεννήτριες από ημέτερους, ενώ για την επιλογή των θέσεων νέων σταθμών μεθοδεύουμε το αλληλοφάγωμα των τοπικών αρχόντων ώστε να μας σώσουν ενεργειακά οι γείτονες και τα νησιά να γίνουν υποπόδιο της Τουρκίας.
  Αντέδρασε ο ΛΑΟΣ , τώρα μιλάνε για διασυνδέσεις (?) με το εθνικό δίκτυο.

  Υποστηρίζουμε τον Μυτιληναίο ( Λαύριο, Αθερινόλακκος Αλιβέρι, Αλουμίνιο της Ελλάδος, ΕΛΒΟ) , γιατί ταΐζει πολλούς και τα κόμματα (ξέρει η Ελένη Λουρή) όπως ακριβώς η SIEMENS, αλλά με ντόπιο χρήμα που δεν αφήνει ίχνη σε ξένες τράπεζες.

  Η τιμή ρεύματος είναι ακριβή, όμως λένε ότι είναι η φθηνότερη στην Ευρώπη, αλλά δεν συνυπολογίζουν το περιβαλλοντικό κόστος.

 4. ataktos avatar
  ataktos 24/07/2008 19:09:14

  anon7-opos les itane ke simboulos tou katharmatos itan ,ke se sinehia epidotise ton Stamati (embisto to 1993 tou Mihalaki) tora deksi heri tou Mitilineou (thimase tin simbasi tou Imanta 13 dis drx) pou to porisma tou SDM 1996 ehi tin ipografi proti proti tou Miciou

 5. yiannism avatar
  yiannism 24/07/2008 19:20:29

  το βρίσκω πολύ ισχυρό στα ενεργειακά το site..

 6. Στάθης avatar
  Στάθης 24/07/2008 19:51:17

  Ξέθαψα ένα ρεπορτάζ από το ΠΑΡΟΝ την εποχή παραίτησης Παλαιοκρασά. Το καταθέτω ώς γνήσιος δεξιός σχολιαστής ενός αριστερού Blog εννοείται...

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=7920&colid=37&catid=34&dt=2008-07-13&search=%C1%E2%F1%E1%DC%EC+%CC%E9%E6%DC%ED

 7. Γιώργος avatar
  Γιώργος 24/07/2008 19:57:47

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=6001&colid=37&catid=34&dt=2005-12-04%200:0:0

  Ο Μυτιληναίος στη θέση της ΔΕΗ!
  Αποκαλύπτει εμπιστευτική έκθεση του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού UBS, που προβλέπει διάλυση της ΔΕΗ και υποκατάστασή της από τη ΜΕΤΚΑ!
  Ο χορός των κουμπάρων...

 8. anonimos avatar
  anonimos 24/07/2008 20:06:15

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_30/03/2008_264537

  Τα παράδοξα φαινόμενα στον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΗ
  Γιωργος Μαντελας

  Ορισμένα από τα πιο παράδοξα φαινόμενα συναντά κανείς, παρατηρώντας τον τρόπο λειτουργίας της ΔΕΗ, αλλά και την αντιμετώπισή της από «εχθρούς» και «φίλους». Για παράδειγμα:

  Αυτό το οποίο συμβαίνει με κάποιους από τους προμηθευτές της, οι οποίοι παράλληλα είναι και ανταγωνιστές της -αυτό κι αν είναι παράδοξο- θα πρέπει να συνιστά διεθνή πρωτοτυπία. Οσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον ελληνικό ενεργειακό χώρο, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι ορισμένοι πολύ μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας, οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ και των μεγαλύτερων προμηθευτών της ΔΕΗ, είναι παράλληλα και οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της. Αποτέλεσμα: παρατηρείται μια κλασική περίπτωση conflict of interest (σύγκρουση συμφερόντων), η οποία ευθύνεται για πολλές από τις στρεβλώσεις, οι οποίες σημειώνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση στην αγορά...........

 9. Markos avatar
  Markos 24/07/2008 20:33:15

  http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=161305

  ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΜΙΖΑΝ!


  Νέα μεγάλη διοικητική κρίση ταλαιπωρεί τη ΔΕΗ. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος ζήτησε την παραίτηση του γενικού διευθυντή παραγωγής Αβράαμ Μιζάν, επικαλούμενος ότι ο τελευταίος καθυστερεί να προωθήσει τις επενδύσεις για τις νέες μονάδες της εταιρείας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε συνάντηση που είχαν χθες οι δύο άνδρες, ο κ. Αθανασόπουλος επέρριψε ευθύνες στον κ. Μιζάν για την μη προκύρηξη ακόμη των διαγωνισμών για τη κατασκευή τριών νέων μονάδων, της Πτολεμαίδας (λιγνιτική), της Λάρυμνας (400 MW, ανθρακική), και του Αλιβερίου (400 MW, επίσης ανθρακική).
  Τον κατηγόρησε επίσης ότι κακώς προχώρησε προ ημερών στην προκύρηξη του διαγωνισμού για την αντικατάσταση της παλαιάς λιγνιτικής της μονάδας στη Φλώρινα, με άλλη πιο σύγχρονη, διότι η ΔΕΗ δεν έχει άδεια παραγωγής για τη νέα αυτή μονάδα. Ο γενικός διευθυντής παραγωγής της ΔΕΗ αρνήθηκε να υποβάλει την παραίτησή του, ζητώντας από τον κ. Αθανασόπουλο, εφόσον το επιθυμεί, να του καταγγείλει τη σύμβαση, η οποία λήγει το 2010.

 10. Stavros Psyharis avatar
  Stavros Psyharis 24/07/2008 21:21:39

  Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ


  ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΨΥΧΑΡΗΣ

  stpsycharis@dolnet.gr

  Ο πολιτικός βίος της σύγχρονης Ελλάδας βρίθει καταγγελιών για σκάνδαλα με πρωταγωνιστές πολιτικά πρόσωπα και αντικείμενο τεράστια χρηματικά ποσά. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, λ.χ., υπήρξε ανέκαθεν πεδίον αλληλοκατηγοριών ανάμεσα στους αντιμαχόμενους πολιτικούς.

  Για σκάνδαλα με επίκεντρο τη ΔΕΗ κατηγορήθηκε η κυβέρνηση της ΕΡΕ (της Οκταετίας 1955-1963) και ιδιαίτερα ο πρόεδρός της Κωνσταντίνος Καραμανλής και συνεργάτες του. Για σκάνδαλα στη ΔΕΗ κατηγορήθηκε ο υπουργός Βιομηχανίας της επομένης (υπό τον Γ. Παπανδρέου) κυβερνήσεως Ιωάννης Ζίγδης (η περιώνυμη υπόθεση των αεριοστροβίλων). Και στην εποχή της Μεταπολίτευσης ένα σκάνδαλο στη ΔΕΗ έκανε τον Ανδρέα Παπανδρέου να πει την (... ιστορική!) φράση «είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και πεντακόσια εκατομμύρια!...». Και η διάδοχος κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έζησε την υπόθεση Κυρατσάκη με τον τότε πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να αναγκάζεται να αποσύρει την πρότασή του για ανάθεση του έργου, όταν για πρώτη φορά βρέθηκε να έχει απέναντί του ολόκληρο το Υπουργικό Συμβούλιο (του) ύστερα από αποφασιστική παρέμβαση του Γιώργου Σουφλιά.

  Καμία από τις προαναφερθείσες υποθέσεις δεν έφθασε στη Δικαιοσύνη. Αθώοι και ένοχοι εναλλάσσονται κατά καιρούς στις θέσεις κατηγορουμένων και κατηγόρων σε ένα (πολιτικό;) παιγνίδι που μοιάζει να γίνεται με σημαδεμένη τράπουλα. Ενας μόνο πολιτικός πλήρωσε προσωπικό τίμημα: ο Αριστείδης Πρωτοπαπαδάκης, υπουργός Βιομηχανίας στην κυβέρνηση της ΕΡΕ και συγκατηγορούμενος του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή, είδε τα μαλλιά του να ασπρίζουν μέσα σε μια νύχτα! - όσο διαρκούσε η συζήτηση της πρότασης για παραπομπή του (μαζί με τον Κ. Καραμανλή και άλλους) στο Ειδικό Δικαστήριο.

  Οι πολιτικοί μου αντίπαλοι επεχείρησαν την ηθική δολοφονία μου, θα πει αρκετά χρόνια αργότερα ο ιδρυτής της ΕΡΕ (1955) και της Νέας Δημοκρατίας (1974).

  Ομως είναι δυνατόν από όλους όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατηγορήθηκαν να μην είναι ένας - έστω! - ένοχος;

  Ο μύθος δηλοί ότι από λόγια πάμε καλά - και από συνθήματα ακόμη καλύτερα. Ο σημερινός πρωθυπουργός αρέσκεται να ομιλεί περί μηδενικής ανοχής στη διαφθορά. Αλλά η κατά τα ανωτέρω εξιστορηθείσα... παράδοση μοιάζει να επικρατεί.

  Πρόκειται για γάγγραινα του πολιτικού συστήματος. Υπάρχει βούληση έγκαιρης επεμβάσεως έστω και με ακρωτηριασμό;

  Διότι οι σκιές πληθαίνουν...


  Το ΒΗΜΑ, 22/04/2007

 11. μπάμιας avatar
  μπάμιας 24/07/2008 21:31:51

  Μάκη μου, μήπως έχεις σχέση με τον Ευάγγελο Μ.?

 12. IMDA avatar
  IMDA 24/07/2008 21:38:20

  Ευρωχαστούκι για Μεγαλόπολη και Πτολεμαΐδα

  Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΣΩΤΗΡΧΟΥ

  Χαστούκι στην ελληνική περιβαλλοντική αφασία αποτελεί η απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης που καταδικάζει την Ελλάδα για παραβιάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη λόγω της ρύπανσης της Πτολεμαΐδας και της Μεγαλόπολης από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ, η οποία ταυτόχρονα αποτελεί μια διεθνή κατάκτηση για το κοινωνικό δικαίωμα σε ένα καθαρό περιβάλλον, αφού είναι η πρώτη στο είδος της σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.


  http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=44353676

 13. takis avatar
  takis 24/07/2008 22:23:21

  http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=51683088

  Το φιάσκο «Αλιβέρι»

  Του ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΪΤΑΝΤΖΙΔΗ

  Σε ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο εξελίσσεται η υπόθεση του νέου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, το οποίο περιμένει πώς και πώς το σύστημα για να έχουμε επάρκεια ηλεκτρικού.

  Η κατασκευή του θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από πέρυσι τον Οκτώβριο, ώστε να μπορεί να προσφέρει ενέργεια 417 μεγαβάτ, τον Δεκέμβριο του 2010.

  Ωστόσο, μέχρι σήμερα καμία ουσιαστική εργασία δεν έχει αρχίσει, το όλο έργο βρίσκεται στον αέρα, ενώ η ανάδοχος εταιρεία ΜΕΤΚΑ ζητεί να υπογραφεί συμπληρωματική σύμβαση, καθώς ελάχιστα ισχύουν από τα όσα προβλέπονται στην αρχική σύμβαση. Οπως υποστηρίζει, δεν ισχύει η χωροθέτηση της μονάδας, τα μεγέθη της και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το πραγματικό κόστος κατασκευής. Επιπλέον, ακόμη και τώρα να ξεκινούσε η κατασκευή της, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει έπειτα από 27 μήνες, όπως προβλέπεται στη σύμβαση. Ο λόγος είναι ότι τα έργα κατασκευής του αγωγού, που θα την τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο, καθυστερούν και αυτά.

  Με αρχαία και χωρίς φυσικό αέριο

  Σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις της ΔΕΗ, που ίσχυαν τον περασμένο Απρίλιο, η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής δεν μπορεί να ξεκινήσει πριν από τον Ιούνιο του 2010. Ο λόγος που πήραν τη συγκεκριμένη εξέλιξη τα πράγματα δεν είναι άλλος από τη βιασύνη της σημερινής διοίκησης της ΔΕΗ να αναθέσει το έργο, όταν ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι η κατασκευή του θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την Αρχαιολογία, ενώ υπήρχε και αβεβαιότητα για τον χρόνο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου. Τα θέματα αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Η «Ε» ήδη είχε γράψει στις 5 Νοεμβρίου 2007 για το πρόβλημα των αρχαίων και στις 8 Απριλίου 2007 για το πρόβλημα με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου.

  ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 14/07/2008
  http://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=51683088

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 24/07/2008 22:55:13

  Με όσα γίνονται, αν δεν αμφισβητηθεί η σχέση της ΔΕΗ με τον όψιμο εθνικό προμηθευτή της, τι να πω;

  Εσείς κύριε Ζορμπά τι λέτε, έχουμε ελπίδα;

 15. ataktos avatar
  ataktos 25/07/2008 11:17:57

  tora pou adiasan ton Polifito(blepe hthesino Angelioforo) mesa sto kalokeri ase ton Kostaki na perimeni kanena thavma apo ton theo i ton Taki ( opos bebea ke emis oli )

 16. ataktos avatar
  ataktos 25/07/2008 11:29:53

  λετε να εξαντησε την υπομονη ο Στην Κομισιόν προσφεύγουν η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και καταναλωτικές οργανώσεις για το ζήτημα της μετατροπής της άδειας της Αλουμίνιο της Ελλάδας (συμφερόντων Μυτιληναίου) από αυτοπαραγωγού σε συμπαραγωγού-αυτοπαραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας.
  Ειδικότερα, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ μαζί με τις καταναλωτικές οργανώσεις ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Πολιτών Καταναλωτών - Δανειοληπτών και ΕΚΠΟΙΖΩ, κατέθεσαν καταγγελία ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αθέμιτη κρατική βοήθεια στην εταιρεία Αλουμίνιο της Ελλάδας μέσα από τον αποχαρακτηρισμό της άδειας παραγωγής της από τον υπουργό Ανάπτυξης.
  Υπενθυμίζεται ότι το Δ.Σ. της ΔΕΗ από την πλευρά του έχει αποφασίσει για το ίδιο ζήτημα την κατάθεση αίτησης θεραπείας προς το υπουργείο Ανάπτυξης, με την οποία ζητείται η τροποποίηση – διόρθωση της εν λόγω υπουργικής απόφασης. Ειδικότερα, με τη διοικητική αυτή προσφυγή ζητείται η αποσαφήνιση της ιδιότητας και του τρόπου λειτουργίας των μονάδων της Αλουμίνιο της Ελλάδας (αυτοπαραγωγός / ανεξάρτητος παραγωγός), προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα περαιτέρω στρέβλωσης της αγοράς, λόγω της τυχόν επιλεκτικής λειτουργίας των εν λόγω μονάδων, άλλοτε με τη μία και άλλοτε με την άλλη ιδιότητα.

 17. Νίκος Τζόκας avatar
  Νίκος Τζόκας 25/07/2008 14:18:08

  Έγραψε ο anon7

  [...]Τα κρίσιμα πόστα στην ενέργεια ανέλαβαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Ραφαήλ Μωυσής και Αβραάμ Μιζάν.


  Αυτό τα λέει όλα..

 18. Ταkis avatar
  Ταkis 25/07/2008 17:33:58

  Το Πολιτικό μας Σύστημα έφτασε στο αμήν με τη διαφθορά ΟΤΕ- SIEMENS, δεν αντέχει την αποκάλυψη των νταβατζήδων της ενέργειας και των εξοπλισμών και των ανθρώπων τους στη Κυβέρνηση, η περίπτωση Μιζάν ήταν ανυπόφορο βαρύδι.
  Γι' αυτό ο Ιάπων τον ξαπέστειλε...
  Τον ευχαριστούμε....

 19. ataktos avatar
  ataktos 25/07/2008 19:47:58

  τακι -tora ti na ton efhaeisis o antropakos takane skata oute akouge oute eblepe .
  Ara ohi ke efharistoume ala ai sihtir

 20. ataktos avatar
  ataktos 25/07/2008 19:56:10

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Κομισιόν: Στα κράτη μέλη η ευθύνη για θέματα ενεργειακής επάρκειας
  • Απάντηση του Επιτρόπου Πίμπαλγκς στον Δημήτρη Παπαδημούλη
  • Δ. Παπαδημούλης "η ανυπαρξία επενδύσεων στις υποδομές οδηγεί σε ενεργειακή ανασφάλεια"

  Στα κράτη μέλη πετά το μπαλάκι της διασφάλισης επάρκειας ενεργειακού εφοδιασμού και παραγωγής ενέργειας ο αρμόδιος για θέματα ενέργειας Επίτροπος κ. Άντρις Πίμπαλγκς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.

  Ο Έλληνας ευρωβουλευτής ζητούσε να πληροφορηθεί εάν προτίθεται η ΕΕ να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση εμφάνισης δύσκολων τεχνικά προβλημάτων στην τροφοδοσία, αλλά και επάρκειας ηλεκτρικής ενέργειας, δεδομένου ότι οι ενεργειακές ανάγκες στην Ελλάδα φαίνεται να ξεπερνούν κατά πολύ τις υφιστάμενες δυνατότητες ηλεκτροπαραγωγής, με συνέπεια διακοπές παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στη χώρα.

  Ο Λετονός Επίτροπος αναφέρει ότι "η οδηγία 2005/89/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 18ης Ιανουαρίου 2006, περί μέτρων διασφάλισης του εφοδιασμού με ηλεκτρισμό και περί επενδύσεων υποδομής, ορίζει διατάξεις διασφάλισης της παροχής ηλεκτρισμού."

  Υπογραμμίζει όμως ότι "στο πλαίσιο αυτό, τα κράτη μέλη είναι υπεύθυνα για την επάρκεια παραγωγής και δικτύου, η δε οδηγία δεν προβλέπει μηχανισμό ενισχύσεων σε κοινοτικό επίπεδο."

  Ο κ. Πίμπαλγκς αφήνει έμμεσες αιχμές εναντίον της διοίκησης της ΔΕΗ για την ανυπαρξία επενδύσεων στις ενεργειακές υποδομές, τονίζοντας ότι "στην πράξη, ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει επάρκεια παραγωγής και δικτύου, δηλαδή ικανότητα παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρισμού ώστε να ικανοποιείται η ζήτηση. Ο κυριότερος παράγων που δυνητικά μπορεί να απειλήσει την ασφάλεια του εφοδιασμού με ηλεκτρική ενέργεια είναι το χαμηλό επίπεδο επενδύσεων τόσο σε ικανότητα ηλεκτροπαραγωγής όσο και σε δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρισμού (τόσο στο εσωτερικό των μεμονωμένων κρατών μελών όσο και σε διασυνδέσεις μεταξύ διαφορετικών κρατών μελών)."

  Καταλήγοντας, ο Επίτροπος υπενθυμίζει ότι "στο άρθρο 4 παράγραφος 1 της οδηγίας αναγράφεται ότι οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης συστημάτων μεταφοράς είναι υπεύθυνες για τους κανόνες ασφάλειας του ηλεκτρικού δικτύου, καθώς και για την επί καθημερινής βάσεως διαχείριση του ηλεκτρικού συστήματος και για τον έλεγχο πιθανών περικοπών/ελλείψεων" και ότι "οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης των συστημάτων μεταφοράς συνεργάζονται επίσης σε εκούσια βάση και συνάπτουν μεταξύ τους συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρισμού με σκοπό τη διασφάλιση επαρκών επιπέδων ασφάλειας του εφοδιασμού".

  Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:
  "Η απάντηση του κ. Πίμπαλγκς πιστοποιεί την α λα καρτ προσέγγιση της Κομισιόν στο ευαίσθητο θέμα της κοινοτικής ενεργειακής πολιτικής. Είναι επισπεύδουσα στην απελευθέρωση της αγοράς και των δικτύων, διστάζει όμως να θεσπίσει ένα μηχανισμό αλληλεγγύης και βοήθειας σε περιπτώσεις ανεπάρκειας. Από την άλλη, η μακροχρόνια απραξία των διαδοχικών διοικήσεων της ΔΕΗ και η έλλειψη των αναγκαίων επενδύσεων υποδομής έχουν οδηγήσει σε διατάραξη της ισορροπίας μεταξύ παραγωγής και ζήτησης.
  Η κυβέρνηση και η διοίκηση της ΔΕΗ οφείλουν να αναλάβουν γρήγορα τις απαραίτητες αποφάσεις για ενίσχυση της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι τις απεριόριστες δυνατότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας."

  30.07.2008 Το Γραφείο Τύπου

  *H πλήρης απάντηση του Επιτρόπου κ. Πίμπαλγκς καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του ΣΥΝ στο Ευρωκοινοβούλιο στην ιστοσελίδα www.syn-europe.gr

 21. tassos avatar
  tassos 26/07/2008 13:35:55

  Κάποιος έγραψε σε ένα blogs οτι ανέθεσαν την συντήρηση/επισκευή πανάκριβων αεριοστροβίλων σε Τούρκους για τα επόμενα 5 χρόνια.Καλό είναι να ψάξει πιά Ελληνική εταιρεία εκπροσωπεί τους Τούρκους στην Ελλάδα καιποιός είναι το πραγματικό αφεντικό πίσω απο την ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΥΤΗ ΕΠΕ.Εαν αναλύσει την σχέση της κυρίας ποτ φαίρεται ως ιδιοκτήτης με ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ και οτι η ΕΠΕ αυτή ως μοναδικό πελάτη έχει την ΔΕΗ και παίρνει δάφορα έργα ,θα αντιληφθείτε γιατί οι Τούρκοι έπρεπε να πάρουν την δουλιά.Α και ψάξτε πότε η Τουρκοι εμφανίστηκαν πρώτη φορά στην ΔΕΗ και πoιός τους έφερε.

 22. takis avatar
  takis 26/07/2008 17:05:15

  @ tassos July 26th, 2008 at 1:35 pm ,

  Ποιό είναι το όνομα της κυρίας που εννοείς?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.