#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/01/2012 23:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βγάζουν χοντρά λεφτά από διαρροή πληροφοριών για τις τράπεζες και το PSIΣε χθεσινή ανάρτηση θέταμε ερωτήματα για τους λόγους για τους οποίους η Goldman Sachs αγοράζει μετοχές της Alpha Bank, ενώ οι τράπεζες έχουν πάθει ντελίριο και έχουν υπεραπόδοση πάνω από 100% σε λίγες μόνο ημέρες.

Ιδού η εξήγηση:

Κάποιοι λοιπόν φαίνεται να έχουν μάθει (από που άραγε;) για μια έκθεση της Τρόικας που υπάρχει και αφορά αποκλειστικά και μόνο τις εξελίξεις στις τράπεζες μετά το PSI.

Η έκθεση βρίσκεται στα χέρια της κυβέρνησης, των τραπεζιτών και ολίγων επενδυτών που κερδίζουν εκατομμύρια κάθε μέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπονται ρυθμίσεις που θα διατηρούν τον έλεγχο των τραπεζών στα χέρια των βασικών μετόχων τους. Η ανακεφαλαιοποίηση δηλαδή δε θα γίνει με τρόπο ώστε να περάσουν οι τράπεζες στα χέρια του κράτους. Θα υπάρχει ένα σχέδιο για έκδοση κοινών μετοχών αλλά με προνόμια ώστε να μη χαθεί ο έλεγχος των ελληνικών τραπεζών. Αυτό φαίνεται να έχουν μάθει επενδυτές τύπου Goldman Sachs και έχουν λυσσάξει να αγοράσουν τραπεζικές μετοχές.

Υπάρχει μήπως εποπτεύουσα αρχή να δει τι παιχνίδι παίζεται και ποιοι κερδίζουν περιουσίες;

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 27/01/2012 10:05:16

  Εσωτερική πληροφόρηση λέγεται

 2. Παυλος Β. avatar
  Παυλος Β. 27/01/2012 10:19:50

  ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ! ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ NONO PAPER, ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΧΤΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΡΗΤΑ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ:

  1. Α.Μ.Κ. ΜΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ! ΗΔΗ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ (10%) ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ (ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ) ΓΙΑ ΤΟ 2010 ΚΑΙ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ.

  2.ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΤΑ 25%, ΓΙΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ !

  ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΟ ΣΟΥΓΙΑ, ΣΚΕΠΑΡΝΙ, ΜΑΧΑΙΡΙ, ΓΚΑΣΜΑ ΕΧΟΥΜΕ?

  ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!!!!

 3. tak avatar
  tak 27/01/2012 10:30:44

  Αναβιώνουν ξανά οι μέρες του Χρηματιστηρίου!

 4. drider avatar
  drider 27/01/2012 10:35:50

  Eπιβεβαιώθηκα όταν έλεγα ότι η αστική (λέμε τώρα) τάξη στην Ελλάδα τρέμει στο ενδεχόμενο να χάσει τον έλεγχο των τραπεζών της. Από ότι φαίνεται όλα είναι κανονισμένα έτσι ώστε και το κράτος να πληρώσει το "μάρμαρο" για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών και οι τραπεζίτες να κρατήσουν τα "μαγαζιά" τους.

  Όπου κράτος βάλτε Έλληνες φορολογούμενοι, δηλαδή όλοι μας (εξαιρούνται φυσικά όλοι αυτοί με τις off-shore για τους οποίους ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό - ανεξαρτήτως κρίσης ή όχι).

  Καλή μας όρεξη για τα καινούργια μέτρα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να
  1. να αποπληρωθούν οι δανειστές μας - δηλαδή και οι ελληνικές τράπεζες
  2. να επιδοτηθούν (για άλλη μια φορά) οι τραπεζίτες μας

  Πώς το είπε αυτό ο Ευάγγελος; αν ναι - συστημική ευστάθεια...

 5. ΜΠ avatar
  ΜΠ 27/01/2012 11:19:17

  Δεν βάζουμε μυαλό .....

 6. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 27/01/2012 11:48:50

  Βάζουμε όμως σως...για να γλυστράει

 7. Αλβέρτος avatar
  Αλβέρτος 27/01/2012 18:58:39

  Εν το ράλι ανόδου συνεχιστεί μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΑΣ *όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) τότε τί θα λέτε;

 8. Γ. ΣΠΥΡΟΥ avatar
  Γ. ΣΠΥΡΟΥ 27/01/2012 22:56:50

  Το ελληνικό κράτος με την πληθώρα επιτυχημένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτωντου (Ολυμπιακή ΟΣΕ ΔΕΗ ΟΑΣΑ κλπ) με την νέα ρύθμιση θα εμποδιστεί στην ανάληψη της ιδιοκτησίας και της διοίκησης των τραπεζών.
  Έγκληματικό! Αδιανόητο να μην αναλάβουν οι πολιτικοί και το ρόλο του τραπεζίτη.
  Θυμίζω ότι η κρίση δεν οφείλεται στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας αλλά σε Δημοσιονομικά προβλήματα που δημιούργησε η χρόνια ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
  Είμαστε αθεράπευτα Ελληνες.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γ. ΣΠΥΡΟΥ 28/01/2012 09:47:33

   Στη μόνη χώρα που τα επιτόκια καταθέσεων και δανεισμού είχαν τέτοια διαφορά, που οι καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων για καταχρηστικούς όρους στα συμβόλαια των τραπεζών δεν εφαρμόστηκαν ούτε αποζημιώθηκαν όσοι ζημιώθηκαν, που έχουμε χρεωθεί ως λαός 100 και βάλε δις για να υπάρχουν τράπεζες και τώρα πεινάει ο λαός για να μη χάσει τα κεκτημένα ο τραπεζίτης, που ξεπουλήθηκαν οι κρατικές τράπεζες από τον κινέζο σε τόσο χαμηλές τιμές που είχαν κέρδη μόνο σε 2-3 χρόνια, τώρα έρχεσαι εσύ και λες τέτοια; Με τι μούτρα; Ντροπή! ή διαφορετικά: άξιος ο μισθός σου!

   • Γ ΣΠΥΡΟΥ avatar
    Γ ΣΠΥΡΟΥ @ Γεώργιος Τ. 28/01/2012 14:17:26

    Οι τράπεζες δανείζουν τα χρήματα των καταθετών για τα οποία πληρώνουν τόκους. Η διαφορά επιτοκίου είναι αποτέλεσμα συνυπολογισμού πολλών παραγόντων. Η χρεοκοπία των τραπεζών σημαίνει απώλεια των καταθέσεων και αυτό είναι το σημαντικό και όχι η περιουσία των καταθετών για την οποία βλέπω ότι έχεις υψηλό ενδιαφέρον. Οι ιδιοκτήτες του ελληνικού τραπεζικού σύστηματος έχουν χάσει το 90% της αξίας των μετοχών τους (βλέπε τιμές τραπεζών στο χρηματιστήριο). Αυτό λίγο με ενδιαφέρει, όμως η ύπαρξη και λειτουργία του τραπεζικού συστήματος πάρα πολύ.
    Η ύπαρξη τραπεζών συνδέεται με το επίπεδο ευημερίας μιας χώρας.
    Όποιος πιστεύει ότι το κράτος είναι ο καλύτερος τραπεζίτης άς εξηγήσει την κατάντια μας από τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών καθώς και τα αποτελέσματα στη διαχείριση Τραπεζών του δημοσίου (ΑΤΕ) ή εκείνων που το κράτος έχει ισχυρή πλειοψηφία.
    Όποιος πιστεύει ότι οι κοινωνίες που δεν έχουν τράπεζες ευημερούν θα του συνιστούσα να μεταναστεύσει σε αυτούς τους οικονομικούς παραδείσους, Για διευκόλυνση του προτείνω μερικούς προορισμούς: Σομαλία, σουδάν , μογγολία, τζιμπουτί, βόρεια κορέα κλπ
    Η άγνοια είναι προνόμιο καθώς κάνει την άναρθρη κραυγή να μοιάζει επιχείρημα!

 9. Νικος avatar
  Νικος 28/01/2012 07:28:08

  Τράπεζες οι κύριοι υπαίτιοι της καταστροφής της πατρίδας μας και πάντα ατιμωρητοι και ευνοεί μενού!!ξυπνηστε Έλληνες!!

 10. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/01/2012 09:18:43

  Έγκλημα χρηματιστηρίου Νο II

 11. Γ. ΣΠΥΡΟΥ avatar
  Γ. ΣΠΥΡΟΥ 28/01/2012 14:24:01

  Διορθωση στο προηγούμενο .
  Αντικατάσταση του "περιουσία των καταθετών "
  με το "περιουσία των τραπεζιτών"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.