19/09/2008 03:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βατοπέδι και στη Λοκρίδα

Έτοιμος να υπογράψει για να παραχωρηθεί αμφισβητούμενη έκταση 12.000 περίπου στρεμμάτων στον Έξαρχο της Λοκρίδας για την εγκατάσταση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, δείχνει ο υφυπουργός Γεωργίας κ. Κιλτίδης. Όπως καταγγέλλει η τοπική εφημερίδα «ΣΕΝΤΡΑ» και στην περίπτωση αυτή  ακολουθείται η πεπατημένη του Βατοπεδίου προκειμένου να παρακαμφθούν υπηρεσίες με αντίθετη άποψη. Όπως υπογράμμισε άλλωστε ο ίδιος ο υφυπουργός χθες στο ΣΚΑΪ, επειδή στο θέμα υπάρχουν αγκάθια το παρέπεμψε στο...Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Η συγκεκριμένη έκταση είναι αμφισβητούμενη, αφού από την πλευρά του δασαρχείου θεωρείται και δημόσια και δασική. Έτσι το αίτημα που τίθεται από την πλευρά των επενδυτών είναι να αναγνωρισθεί η ιδιοκτησία τους από το υπουργείο και να αποχαρακτηριστούν από δασικά τα 10.000 στρέμματα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την ανέγερση των εγκαταστάσεων.

Μέχρι σήμερα το σύνολο των υπηρεσιακών παραγόντων στη διοικητική ιεραρχία του Υπουργείου Γεωργίας είναι σαφώς αντίθετα. Έτσι το μόνο ενδεχόμενο που υπάρχει σε αυτή την περίπτωση και ουσιαστικά κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις του υφυπουργού Γεωργίας είναι η προσφυγή του στο νομικό συμβούλιο του κράτους, για να εκδοθεί κάποια γνωμοδότηση.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια. στο LamiaNews

ΣΧΟΛΙΑ

  1. aris avatar
    aris 19/09/2008 11:39:47

    κάτι που είχα γράψει παλιότερα σε σχέση με το θέμα:
    http://www.oikologio.gr/content/view/664/2/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.