Βαρύ το κλίμα για τον Χριστόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ
24/04/2014 11:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρύ το κλίμα για τον Χριστόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ

Μέσα σε κλίμα βαθιάς εσωστρέφειας ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει στην τελική ευθεία προς τις εκλογές

Θα έχουμε και τρίτη αποπομπή υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ; Η Πολιτική Γραμματεία που συνεδριάζει σήμερα στον απόηχο ενός καταστροφικού διημέρου καλείται να αποφασίσει αν και ο Δημήτρης Χριστόπουλος θα ακολουθήσει την πορεία της Σαμπιχά και του Αχμέτ Κουρτ. Το κλίμα για τον καθηγητή του Παντείου είναι ήδη πολύ βαρύ με αφορμή τις δηλώσεις που έχει κάνει για το «συμπαγές τουρκικό πράμα» που είναι η μειονότητα στη Θράκη.

Οι πασοκογενείς του ΣΥΡΙΖΑ εισηγούνται την απομάκρυνσή του από το ευρωψηφοδέλτιο και η Γραμματεία καλείται να αποφασίσει τι συνιστά μεγαλύτερη ήττα: Το τρίτο αυτογκόλ σε λίγες ημέρες ή να κρατήσει τον Χριστόπουλο και να δέχεται συνεχείς επιθέσεις από τους πάντες για τις περίεργες θέσεις του για το μειονοτικό;

Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης ο οποίος αναφέρει: «Απαντώντας σε μια σειρά παρεμβάσεων του συντρόφου Χριστόπουλου, θέλω να διευκρινίσω τα κάτωθι: Δεν είναι το ίδιο οι Πομάκοι, οι Ρομά και οι τουρκογενείς. Δεν είναι η μειονότητα ενιαίο, συμπαγές, τούρκικο μόρφωμα.

Η επιβίωση των παραδοσιακών φαινομένων και της πολιτισμικής ετερότητας στην ελληνική επικράτεια, σε συνδυασμό με την ριζοσπαστικοποίηση ενός σημαντικού τμήματος τους, στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία, είναι μερικά από τα πιο ενδεικτικά δείγματα της επικαιρότητας που επιτάσσει μια ιδιαίτερα σύνθετη επαγρύπνηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθησία και ανάλυση».

Αλλά και πολλοί άλλοι είναι έτοιμοι να εκραγούν για τις λανθασμένες επιλογές στα ψηφοδέλτια και μάλιστα «δείχνουν» τον υπεύθυνο των απανωτών γκαφών, τον γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα.

Μέσα σε κλίμα βαθιάς εσωστρέφειας πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία προς τις εκλογές. Κι αντί να προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι είναι η εναλλακτική πρόταση, έχει καταφέρει να εξοργίσει μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων με τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 24/04/2014 13:16:50

  Είναι τόσο δημιουργικό το μυαλό του, που θεώρησε ότι "καθαρίζει", ισχυριζόμενος ότι "ένα συμπαγές τουρκικό πράγμα" έγινε ως αποτέλεσμα της λάθος Πολιτικής των τελευταίων χρόνων. Είναι αδύνατον να καταλάβει πως έτσι αποδίδει πιστοποιητικά αναγνώρισης ιδιότητας , αντίθετα με τη συνθήκη της Λωζάνης που έχει υπογράψει η Τουρκία.

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 24/04/2014 17:15:14

   Τείνω να πιστέψω πως η πολιτική μυωπία -για να μη πω η βλακεία- είναι ενδημική. Η κομματική τύφλα και εμπάθεια και η ανικανότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών που "επιλεγονται" -δαρβινικά;- από το διεφθαρμένο ελλαδικό συστημα της θεσμικής κλεπτοκρατίας. οι τούρκοι θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους με τους ηλίθιους που παρεπιδημούν στο ελλαδικό πολιτικό χοιροστάσιο...διβάστε μόνο τι έγραψε ο Π. Κονδύλης γαι το ποιόν της ελλαδικής πολιτικής τάξης. Και είναι συνεπείς οι γηγενείς ηλίθιοι: 1967 -απόσυρση μεραρχίας από τους κομμουνιστομάχους στρατοκρατες και πράκτορες. 1974 - πραξικόπημα 1974 - εκεχειρία και προέλαση τούρκων δίχως αντίδραση. 1987 -Νταβός 1997 -Μαδρίτη, αναγωνρίζονται στην τουρκία "ζωτικά' συμφέροντα από την κλεπτοκρατία του σημιτιστάν 2014 -ο ΣΥΡΙΖΑ "ενσωματώνει" στην τουρκική εθνική οντότητα όλους τους 'Ελληνες μουσουλμάνους. εργάζεται, βλέπετε για τον αυτοπροσδιορισμό αλλό μόνο για τους τούρκους...Αν αυτό δεν αποτελεί βλακεία, δεν ξέρω τί...

 2. Naruto avatar
  Naruto 24/04/2014 17:23:55

  ΣΥΡΙΖΑ : Οπως λέμε ανεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα.

 3. Χρήστος avatar
  Χρήστος 24/04/2014 18:16:11

  Το κλίμα για τον καθηγητή του Παντείου είναι ήδη πολύ βαρύ με αφορμή τις δηλώσεις που έχει κάνει για το «συμπαγές τουρκικό πράμα» που είναι η μειονότητα στη Θράκη. Καθηγητής Παντείου (είστε σίγουροι;;) με τέτοιου είδους εκφράσεις;; Μάλλον δεν πάμε καλά. Ας βγεί λίγο από τον πύργο του και ας πάει να γνωρίσει την κατάσταση από κοντά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.