#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/10/2013 17:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρύ το κατηγορητήριο για τον αρχηγό και τους βουλευτές της Χ.Α.

[caption id="attachment_229041" align="alignnone" width="600" caption="Καμιά εκατοστή οι συγκεντρωθέντες για συμπαράσταση στην Ευελπίδων"][/caption]

Ως ο απόλυτος ηγέτης της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», τόσο του πολιτικού όσο και του στρατιωτικού μέρους της, εμφανίζεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος στο κατηγορητήριο που συνέταξε ο ανακριτής διαφθοράς Σπύρος Γεωργουλέας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο αρχηγός συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης, αφού όλες οι επιθέσεις, οι βιαιοπραγίες και οι απόπειρες πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης ήταν προγραμματισμένες.

Όπως επισημαίνεται στο κατηγορητήριο, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιάννη Λαγό. Τον βουλευτή Β΄Αθήνας είχε ενημερώσει νωρίτερα ο Γιώργος Πατέλης, ο οποίος έμαθε από τον Γιώργο Ρουπακιά ότι σκότωσε τον 34χρονο ράπερ.

«Εσύ δε υπό την ιδιότητα του μέλους της στενής ηγετικής ομάδας της οργανώσεως και του βουλευτού της Χρυσής Αυγής διηύθυνες αυτήν παρέχων διαταγές, οδηγίες και εντολές προς τα μέλη της οργανώσεως ελέγχων απολύτως τη δράση αυτής και ενεργών προς επίτευξη των παρανόμων σκοπών της όπως ανωτέρω αυτοί αναλυτικώς αναφέρονται», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο σε βάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Στο κατηγορητήριο, το οποίο χαρακτηρίζει την οργάνωση στρατιωτική με δομή και σιδηρά ιεραρχία, αναφέρεται πως για όποιον δεν την ακολουθεί υπάρχουν συνέπειες και για τη σωματική ακεραιότητά του, ενώ γίνεται αναφορά και για εκπαίδευση των ανηλίκων παιδιών αλλά και στις επιχειρησιακές ομάδες που προσέρχονται συντεταγμένες όπως ο στρατός.

http://www.naftemporiki.gr/story/709408

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Hawk avatar
  Hawk 01/10/2013 17:19:22

  Πωπω ισόβια θα φάει........ και να σκεφτεί κανείς ότι δεν έχει μπει στο αρχείο ακόμη η εκπομπή του Τράγκα στην τηλεόραση του σκάι όπου είχε καλέσει τον Μιχαλολιάκο και τα πρωτοπαλήκαρά του για να τους λευκάνει και να τους παραδόσει άσπιλους και αμόλυντους στην κοινωνία, ούτε και τα λεγόμενα του κυρίου Μπάμπη στέγνωσαν ακόμη για την περίφημη " καλή " ΧΑ και την συνεργασία της με την ΝΔ.

 2. Καλ Ελ avatar
  Καλ Ελ 01/10/2013 17:41:30

  Το κατηγορητήριο όμως, δεν αρκέι. Χρειάζονται και ακλόνητες αποδείξεις. Υπάρχουν;

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ Καλ Ελ 01/10/2013 19:10:28

   Άμα το ξέραμε θα βγάζαμε και την απόφαση από τώρα. Γι αυτό υπάρχουν και τα δικαστήρια, τα μόνα αρμόδια να κρίνουν για το "ακλόνητο των αποδείξεων".

 3. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 01/10/2013 17:52:35

  Θυμηθείτε το. Ισόβια και ίσως, ίσως, βγει με χάρη στα 80 του αν φθάσει εκεί. Έχει και παλιές αμαρτίες ο συγκεκριμένος που μέσω αυτών τον χρησιμποποιούσαν ΚΥΠ και ΕΥΠ χρόνια τώρα να παίζουν τα παιχνίδια τους. Μεγαλύτερη μαγκιά πρωθυπουργός δε μπορούσε να κάνει από το να τα βάλει με πράκτορες μυστικής υπηρεσίας. Από τον Πούτιν θυμάμαι κάτι τέτοια και δε το πιστεύω που τα κάνει στην Ελλάδα κάποιος...

 4. ΠΙΘΗΚΑΣ avatar
  ΠΙΘΗΚΑΣ 01/10/2013 18:07:38

  Με βάση το κατηγορητήριο οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής είναι κοινοί συμμορίτες!
  Δεν διαφέρουν λοιπόν σε τίποτα από τους κομμουνιστοσυμμορίτες του Εμφυλίου.
  Και οι δύο αποσκοπούσαν στην κατάλυση της δημοκρατίας με βίαια μέσα και δεν δίσταζαν να σκοτώσουν για την "αγία ιδεολογία¨που λέει και η τρελαμένη κόρη του Μιχαλολιάκου.

  Για καλή μας τύχη είχαμε έναν δυναμικό πρωθυπουργό σε αυτές τις κρίσιμες εποχές που ακόμη και τώρα διασώζει την αξιοπρέπεια της χώρας.
  Έτσι απέναντι στους νεοναζί εφαρμόστηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο νόμος και γλιτώσαμε από τις εμφυλιοπολεμικές περιπέτειες που επεδίωκε η φασιστική κομπανία.

 5. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 01/10/2013 18:15:28

  Βάσει των αποδείξεων καταρτίζεται το κατηγορητήριο.
  Δεν βασίζεται σε έπεα πτερόεντα.
  Ειναι σοβαρή ενέργεια αυτή για έναν ανακριτή.

 6. Εγώ avatar
  Εγώ 01/10/2013 19:50:31

  Έχετε δει τις πράξεις που του αποδίδονται; Μέχρι και πρόκληση ναυαγίου. Πρόκειται για γελοιότητα ολκής που μάλλον θα οδηγήσει σε συσπείρωση τους ψηφοφόρους της ΧΑ.

  • Γιώργος Καλύτερος avatar
   Γιώργος Καλύτερος @ Εγώ 01/10/2013 22:04:51

   Τα αδικήματα που περιγράφει το 187 είναι αυτά που εν γένει μπορούν να υπαχθούν στην κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Όποιος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δεν σημαίνει ότι κατηγορείται και για όλα αυτά τα αδικήματα.

 7. Αναξιμανδρος avatar
  Αναξιμανδρος 01/10/2013 19:52:54

  Με τη λογική πάντως που λέει ότι το κακό ΠΑΣΟΚ πήγε ΣΥΡΙΖΑ και το άλλο που έμεινε είναι το καλό και τίμιο ΠΑΣΟΚ του Μπένι και που συγκυβερνουμε ,έτσι και τώρα η κακή χρυσή αυγή μπαίνει φυλακή και μένει η καλή.....

 8. kotstak avatar
  kotstak 01/10/2013 20:01:10

  “Όπως επισημαίνεται στο κατηγορητήριο, από τις τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Γιάννη Λαγό.”

  Δεδομένου ότι ο δράστης συνελήφθη, τα μετά τη σύλληψη του δράστη τηλεφωνήματα, δεν αποδεικνύουν τίποτα.
  Προφανώς τον πήρε τηλέφωνο για να τον ενημερώσει, πως ένα μέλος του κόμματός τους δολοφόνησε αναίτια έναν αθώο πολίτη, ώστε ο Μιχαλολιάκος να πράξει τα αυτονόητα, πχ. να τον διαγράψει, να καταδικάσει την ενέργεια κλπ.
  Εάν αποδεικνύουν κάτι, αποδεικνύουν ότι οι της ΧΑ δεν έχουν συνωμοτικούς κανόνες.

  Οι πολιτικοί "αθωώνουν" τους εαυτούς τους και δεν αναλύουν σωστά το φαινόμενο "ΧΑ".
  Σκέπτονται "επιφανειακά".

  Η κρίση "γεννά" και θα "γεννά" "Χρυσές Αυγές".

  Ο μόνος πολιτικός, που έκανε υγιή πρόταση εξόδου από την κρίση, είναι ο κύριος Παύλος Σιούφας.

  Εάν η κυβέρνηση υλοποιούσε την πρόταση του κυρίου Παύλου Σιούφα (πρότεινε να μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας όλοι οι συγγενείς των πολιτικών που είναι διορισμένοι στο δημόσιο), θα βγαίναμε από την κρίση την επόμενη μέρα και ΟΛΕΣ οι "Χρυσές Αυγές" θα εξαφανίζονταν σε χρόνο dt.

  Οι πολιτικοί (και όχι μόνον αυτοί…) κάνουν πως δεν την άκουσαν.
  Γιατί;;;

  • Θάνος Τάκης avatar
   Θάνος Τάκης @ kotstak 01/10/2013 23:22:41

   Κρίση; Πάει αυτή, τέλεψε, σύμφωνα με τον φωτεινό παντογνώστη Αντιπρόεδρο. Ο οποίος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου δηλώνει: "Είχα την ευκαιρία να μιλήσω και στη Γενική Συνέλευση για το ζήτημα αυτό, έπρεπε να ακούσει επίσημα από τα χείλη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε., η Ελλάδα αγωνίζεται να ξεπεράσει την κρίση, χάρις στις θυσίες του ελληνικού λαού η χώρα είναι έτοιμη τώρα να οργανώσει την έξοδό της από την κρίση γιατί ήδη εμφανίζει διαρθρωτικό πρωτογενές πλεόνασμα 5% του ΑΕΠ, την καλύτερη επίδοση στην Ευρωζώνη".

   Τέλεια, πάμε όλοι για shopping...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.