Βαρόνος Αλέξης Μινχάουζεν
23/12/2014 07:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρόνος Αλέξης Μινχάουζεν

Θα σκίσει το μνημόνιο ή θα κάνει κωλοτούμπα λέγοντας ότι παρέλαβε καμένη γη;

Αν έχετε την... τύχη ή την ατυχία να βρεθείτε σε κάποια παρέα όπου υπάρχουν Συριζαίοι, κυρίως από το προεδρικό μπλοκ, θα καταλάβετε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που αποτελεί τη μεγαλύτερη πολιτική απάτη της μεταπολίτευσης. Πιο απατεώνες κι από τον Ανδρέα Παπανδρέου που τόσο πολύ αντιγράφουν.

Αν στην παρέα μάλιστα υπάρχει και κανένας βουλευτής από αυτούς που στηρίζουν τον Τσίπρα, τότε πράγματι μπορείτε να διαμορφώσετε γνώμη για το που μας οδηγούν οι άθλιοι υποκριτές.

Σε μια τέτοια παρέα που βρεθήκαμε κι εμείς ακούγαμε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει: «Είμαστε δεμένοι με το βρετανικό δίκαιο. Ακόμη και κυβέρνηση να γίνουμε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα το μνημόνιο». Είναι το ίδιο στέλεχος που βγαίνει από κανάλι σε κανάλι και φωνάζει κατά της κυβέρνησης και λέει ότι θα σκίσει τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους και θα δώσει μισθούς και συντάξεις του... 2009 κι ακόμη παραπίσω.

Δεν είναι κάποια φανταστική ιστορία είναι αληθινή και απόλυτα αντιπροσωπευτική των όσων συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Των όσων λέγονται όταν απουσιάζει ο... κακός ο λύκος Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος ξεκάθαρα λέει «έξω από το ευρώ» και δεν κάνει κωλοτούμπες όπως τα συντροφάκια του.

Όμως, τα γιουσουφάκια του Τσίπρα έχουν κάνει ήδη ασκήσεις επί χάρτου για το πώς θα κυβερνήσουν. Πώς θα κάνουν οπισθοχώρηση σε όλα όσα λένε. Σε όλες τις δεσμεύσεις τους προς τους πολίτες που τους πιστεύουν.

Τους λένε ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και θα δώσουν αυξήσεις, θα κάνουν προσλήψεις, θα κρατικοποιήσουν τα πάντα, θα διώξουν την τρόικα. Απλά λένε ασύστολα ψεύδη, υποκρίνονται τους επαναστάτες. Ταΐζουν κουτόχορτο τον κόσμο και στήνουν έναν φανταστικό κόσμο που όμως δεν έχει ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα που και οι ίδιοι ξέρουν.

Είναι απίστευτα προκλητική η στάση τους ακόμη κι όταν μέμφονται τον Σαμαρά που είχε σχεδιάσει τα Ζάππεια. Μα ο πρωθυπουργός τουλάχιστον στέκεται και κοιτάζει στα μάτια τον κόσμο και λέει ότι θα περάσουν δύσκολα, όμως, θα φτιάξουν μια χώρα που δεν θα έχει ανάγκη κανέναν. Ο κ. Σαμαράς είδε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ζήσει απομονωμένη, εκτός αγορών και με... αλβανικά πρότυπα. Ξέρει ότι είμαστε μια δυτική χώρα, μια προβληματική χώρα με οικονομικές δυσκολίες που λύνονταν με δάνεια. Και μέσα σε δύο χρόνια έφτιαξε μια Ελλάδα με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, με σημαντικό πλεόνασμα. Αν μάλιστα είχε μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη και περισσότερο πολιτικό χρόνο δε θα μιλούσαμε σήμερα για τον κίνδυνο η Ελλάδα να μπει σε νέες περιπέτειες και νέα μνημόνια. Η λογική του ρεαλισμού ήταν στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού και το απέδειξε και προχθές με το διάγγελμα συναίνεσης που όμως δεν βρήκε ευήκοα ώτα από εκείνους που θέλουν να διαλυθεί η χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ασύστολα ψεύδη, όμως, έχει ακόμη να αντιμετωπίσει ένα βουνό αν γίνει κυβέρνηση. Με δική του ευθύνη θα έχει πάρει μια νοικοκυρεμένη σε μεγάλο βαθμό χώρα και μέσα σε δύο μήνες θα τη διαλύσει. Και τότε θα έρθουν νέες περιπέτειες και νέα μνημόνια, ακόμη πιο σκληρά. Ίσως, όμως, αυτό να είναι το λιγότερο σε σχέση με εθνικές τραγωδίες που μπορεί να ζήσουμε αν η Ελλάδα είναι αδύναμη και απομονωμένη.

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας πολιτικός Μινχάουζεν που μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει για την πάρτη του, όχι όμως να βάζει σε κίνδυνο την Ελλάδα. Αν έχει κάνει οριστική στροφή και έχει γίνει Νέα Δημοκρατία να μας το πει να πάμε κι εμείς να τον ψηφίσουμε. Διότι αν προσκυνά το ΔΝΤ και την ΕΕ, αν κάνει χειροφιλήματα στους παπάδες, αν από το «σκίζω τα μνημόνια», λέει «θα κάνω επαναδιαπραγμάτευση», σε τι διαφέρει από τη σημερινή κυβέρνηση; Στο ήθος της...ψευτοαριστεράς; Στα ικανά στελέχη; Στον πατριωτισμό; Πουθενά.

Η ιστορία του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θα γραφτεί σε πολύ λίγους μήνες από σήμερα και ο κόσμος θα τους... δέρνει στο δρόμο. Διότι τόσα ψέματα για την κατάληψη της εξουσίας είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George N avatar
  George N 23/12/2014 07:48:45

  Αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει από την σημερινή κυβέρνηση αυτό θα είναι μεν μια στροφή στον ρεαλισμό (και μια θεαματική και διασκεδαστική κωλοτούμπα συνάμα) αλλά ταυτόχρονα και μια ομολογία ότι ο πήχης ήταν πολύ χαμηλά.

 2. Geros avatar
  Geros 23/12/2014 08:36:35

  Αυτό είναι ο καλό σενάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ... μητέρα όλων των κυβιστήσεων και η ζωή μας να συνεχιστεί στον ίδιο δύσκολο δρόμο. Εγώ πιστέυω όμως ότι κάτι τέτοιο είναι πρακτικά αδύνατο. Η θεωρία της κωλοτούμπας προϋποθέτει ότι οι εταίροι μας θα προτείνουν ένα light, αριστερό μνημόνιο προς υλοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι η Merkel δηλαδή θα πει "μιας και τώρα συνομιλώ με τον Αλέξη και όχι με τον Αντώνη ας αφαιρέσω από το μνημόνιο ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις στο δημόσιο, περικοπές στο ασφαλιστικό, συνδικαλιστικά, ομαδικές απολύσεις, ανοίγματα επαγγελμάτων και ας τα αντικαταστήσω με αριστερά μέτρα." Αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Το δε υπάρχον μνημόνιο δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθεί από αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα. Φαντάζεστε να πάει στην βουλή νόμος για μια ιδιωτικοποίηση? Υπάρχουν πάνω από δέκα βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ που θα τον ψήφιζαν? Για ομαδικές απολύσεις θα βρεθεί τουλάχιστον ένας? Δεν νομίζω. Η έλευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια ελπίδα για τον πολιτικό κόσμο της χώρας γενικότερα, η ελπίδα ότι οι εταίροι θα αλλάξουν το μνημόνιο λόγω του εκλογικού αποτελέσματος και έτσι θα τους έρχονται νόμοι προς ψήφιση που θα μπορούν να ψηφίσουν. Αυτή η ελπίδα όμως είναι φαντασίωση που δεν βασίζεται στη πραγματικότητα. Έτσι αυτοί που δεν θα ψηφίσουν τον Δήμα για πρόεδρο, για να μην γίνουν αυτοί στους οποίους έρχονται προς ψήφιση αντιλαϊκά ή καλύτερα αντιαριστερά μέτρα, θα γίνουν αυτοί που θα τινάξουν την χώρα στον αέρα.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Geros 23/12/2014 10:01:52

   Γερε με τονο στο δευτερο επσιλον. Η Εκφραση σου: μητερα ολων των κυβιστησεων τα σπαει !!! Συμφωνω με τη συλλογιστικη σου αλλα κραταω καποιες επιφυλαξεις. Βλεπεις οι Γερμανοι δεν εχουν ερθει μεχρι τωρα αντιμετωποι με αντιμνημονιακη κυβερνηση που αποτελειται απο θερμοκεφαλους. Oυτε εχει βρεθει καποιος στην Ελλαδα να τους πει το αυτονοητο. ΄΄Οτι το μνημονιο δεν βγαινει γιατι ακριβως δεν βγαινουν τα νουμερα Κανεις δεν μπορει να προσδιορισει ακριβως τι θα γινει...

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ blue nile 24/12/2014 16:35:38

    Όταν δε συμφωνεί η τρόικα με το Σαμαρά που έχει κοντρολάρει απόλυτα το έλλειμμα ένα χρόνο νωρίτερα από τους υπολογισμούς τους, σκέψουν τι θα κάνουν στον ψευτόμαγκα Τσίπρα που θα το παίξει με εκβιασμό και λαϊκισμό. Πολύ άνετο το συμπέρασμα του ότι θα γίνεις Κύπρος Χ1000 λόγω μεγέθους και σε μια εβδομάδα, είτε θα υπογραφεί νέο και χειρότερο μνημόνιο, είτε θα βγεις οικειοθελώς από το ευρώ χρεοκοπημένος. Και τα 2 ενδεχόμενα θα δημιουργήσουν τρομακτικές κοινωνικές αντιδράσεις. Τόσο απλά...

  • foros1 avatar
   foros1 @ Geros 23/12/2014 20:40:52

   @geros, η φράση "οι πλούσιοι δεν πληρώνουν", ακούστηκε παλαιότερα από την κα Λαγκάρντ και πολύ πρόσφατα στο γερμανικό κοινοβούλιο. μήπως υπάρχει το light "αριστερό μνημόνιο"; ...έστω και μεταβατικά προς ομαλότερες μεταρρυθμίσεις;

   • Ιδιώτης avatar
    Ιδιώτης @ foros1 24/12/2014 01:08:02

    Tο "οι πλούσιοι δεν πληρώνουν" δεν αποτελεί διαπίστωση προβλήματος. Είναι πολιτική ιδεολογία.

   • Geros avatar
    Geros @ foros1 24/12/2014 01:11:39

    Απαντάω με αυτό σε όλους όσους πιστεύουν σε "αριστερά μνημόνια". Πριν πολλούς αιώνες μια μάντισσα πήγε σε ένα βασιλιά και του είπε: "Βασιλιά μου εδώ έχω ένα βιβλίο με χρησμούς που θα σε βοηθήσουν να κυβερνήσεις το βασίλειο σου και θα στο πουλήσω για χίλια χρυσά νομίσματα". Ο βασιλιάς θεώρησε ότι χίλια χρυσά νομίσματα είναι πάρα πολλά και της το είπε. Τότε η μάντισσα πήρε ένα κομμάτι του βιβλίου το έσκισε και το πέταξε στο αναμμένο τζάκι λέγοντας "Χίλια χρυσά νομίσματα". Ο βασιλιάς της είπε: "Τρελάθηκες? Εδώ δεν σου έδωσα το ποσό αυτό για ολόκληρο το βιβλίο, θα στο δώσω για το λειψό?". Η μάντισσα έσκισε άλλο ένα κομμάτι, το πέταξε στις φλόγες και είπε "Χίλια χρυσά νομίσματα". Τότε ο βασιλιάς πλήρωσε τα χίλια χρυσά νομίσματα και αγόρασε ότι είχε απομείνει από το βιβλίο. Αυτό που διηγήθηκα είναι τακτική διαπραγματεύσεων που χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα και συνοψίζεται στην εξής φράση. Ο ισχυρός σε μια διαπραγμάτευση, προτείνει στον αδύναμο κάθε φορά και χειρότερους όρους.

    • Τρελό νερό avatar
     Τρελό νερό @ Geros 24/12/2014 05:38:28

     Μπααααα. Αυτή είναι η μίζερη, φτωχοδιαβολική και κακομοίρα ερμηνεία του μύθου. Ο Βασιλιάς, για να του αξίζει να είναι Βασιλιάς και να μην κινδυνεύει από βίαιη εκθρόνιση, δεν υποκύπτει σ΄εκβιασμούς τσαρλατάνων και Μαντισσών. Αυτά, τα κάνουν οι ανασφαλείς και οι ανάξιοι. Στην πραγματική ζωή, ο Βασιλιάς δίνει στην κουτοπόνηρη πλασιέ βιβλίων 500 €, της αρπάζει το βιβλίο των χρησμών, αυτή υποκλίνεται μ΄ευγνωμοσύνη και πάει πίσω στην καλύβα της. Και ζήσανε αυτοί καλά ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Έτσι τελειώνουν πάντοτε τα παραμύθια με τους Βασιλιάδες. Δε θ΄ανατρέψουμε τώρα εμείς την από αιώνες αδιασάλευτη ισορροπία αυτού του κόσμου, για να δικαιώσουμε ένα τσούρμο θρασύδειλων εκβιαστών και χυδαίων κατσαπλιάδων!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Geros 24/12/2014 16:31:50

   Σωστός! Ο Σύριζα ούτε τα υπάρχοντα ψηφισθέντα μέτρα δεν μπορεί να ψηφίσει στη βουλή, πόσο μάλλον τα πολύ χειρότερα που θα του ζητηθούν μόνο και μόνο για τιμωρία του ψευτοτσαμπουκά του Τσίπρα, όπως πάθαμε με το χαράτσι του Βενιζέλου. Είπαμε, λαός με κοντή μνήμη...

 3. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 23/12/2014 10:27:00

  Αν ο ρόλος του Αλέξη είναι να μας συνετίσει ως λαό και να μας προσγειώσει θα το κάνει με επιτυχία.. Το που θα γίνει η προσγείωση είναι το θέμα . Στο αεροδρόμιο της δύσης ή στις λάσπες της αφρικής? Σε κάθε περίπτωση πάντως μετά την απότομη προσγείωση , ο ρόλος του έχει τελειώσει.Αλλοίμονο σε μας ,αν έχουμε ανώμαλη προσγείωση. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει ενιαία γραμμή και ομάδα, ο αλέξης ζεί στον κόσμο του, ένας άλλος ΓΑΠ, και θα έχουμε πρώτα την δική του βίαιη προσαρμογή, του σαββατοκύριακου και μετά όλων των άλλων.

  • Hunter avatar
   Hunter @ ορεσείβιος 23/12/2014 11:54:25

   Ορεσείβιε, "κουμάντο" δεν θα κάνει ο Τσίπρας αλλά οι συνιστώσες με το Λαφαζάνη. Και ως γνωστόν, όλων αυτών των ακραιφνών κομμουνιστών (κρυφών και φανερών) για τους οποίους το παραδοσιακό ΚΚΕ είναι πολύ light πλέον (και για αυτό άλλωστε μεταπήδησαν στο ΣΥΡΙΖΑ), πρώτα θα τους βγει η ψυχή και μετά το χούι... Άκουσες τι είπε ο Λαφαζάνης;;; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαγράψει (προφανώς μονομερώς γιατί αλλιώς δεν γίνεται) το χρέος και θα "εθνικοποιήσει" τις τράπεζες για να τις βάλει (!!!) να συμβάλλουν στην "ανάπτυξη"... Θα κατάλαβες βέβαια τι είδους "ανάπτυξη" ετοιμάζει ο Λαφαζάνης και οι συνιστώσες του. Όλοι οι Έλληνες να αποκτήσουν τρακτέρ, αρμεκτικές μηχανές κτλ. κτλ. ώστε να γίνουμε μια απέραντη αγροτοκτηνοτροφική μονάδα, ένας νέος "παράδεισος" στα πρότυπα του Enver Hoxha, όπου ο Λαφαζάνης με τις συνιστώσες θα κατευθύνουν την παραγωγή και θα διανέμουν τον "πλούτο" (που έγραφε και ο άλλος προχτές)... Φταίει ο Άδωνις μετά;;;;;;;;; Υ.Γ.: όχι μόνο δεν θα μείνει σέντσι στις τράπεζες αλλά με την "εθνικοποίηση" θα φορτωθούμε και δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους παραπάνω...

   • ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ avatar
    ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ @ Hunter 23/12/2014 14:23:40

    Και εσύ τι αγχώνεσαι; Μην σε βάλλουν επιτέλους να δουλέψεις; Βγάλε τα φράγκα εκτός Ελλάδας και ακουλούθα τα. Και να μην θες να φύγεις αφού είσαι τόσο σίγουρος τρέχα αγόρασε καμιά κονσέρβα, βάλε κάγκελα στα παράθυρα και πάρε τα σπίτι και περίμενε.

    • Hunter avatar
     Hunter @ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ 23/12/2014 18:31:31

     Εγώ δουλεύω από τα 14 και είμαι εκτός Ελλάδας όλη μου τη ζωή. Αλλά αν νομίζεις ότι έκανα εκεί 2-3 επενδύσεις με ΆΣΠΡΑ ΛΕΦΤΑ που δούλεψα σκληρά στο εξωτερικό, για να συνεχίσεις εσύ το πάρτυ που κάνεις από το 1981 εις υγείαν των κορόιδων (Ελλήνων κι Ευρωπαίων) είσαι γελασμένος... Το πάρτυ τέλος, ειδικά αν βγει πρόεδρος. Ψάξε για δουλειά... Δεν είναι ντροπή...

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Hunter 24/12/2014 05:43:37

      Άμα ζείς εκτός, μην είσαι και τόσο ...φανατικός σχετικά με το πως θα ζήσουμε εμείς εδώ. Δεν σου πέφτει και πολύς λόγος. Ο καθένας αποφασίζει για τον τόπο όπου ζει, εκεί που έχει περιουσία, εκεί που πληρώνει τους φόρους κι εκεί που μεγαλώνει τα παιδιά του. Είσαι παρατηρητής και μόνον λοιπόν. Δεν σε αφορά άμεσα η κατάσταση, άρα δεν έχει κι ιδιαίτερη βαρύτητα η άποψή σου.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Τρελό νερό 24/12/2014 19:43:00

      Μεγαλο λαθος και ρατσιστικη η αποψη σου. Συνηθως αυτοι που ζουν στο εξωτερικο και εφυγαν για μια καριερα ειναι πολυ πιο Ελληνες απο πολλους ζητουλες στην Ελλαδα. Και για να μη παρεξηγηθω αναφερομαι σε ανθρωπους που ζουσαν απο επιδοτησεις κλπ. εις βαρος των του ιδιωτικου τομεα

     • Τρελό νερό avatar
      Τρελό νερό @ Ρεαλιστης 24/12/2014 19:57:18

      Καθόλου ρατσιστικό. Απλά δίκαιο. Δεν αποφασίζω εγώ για τη χώρα που ζείς, άρα ούτε κι εσύ δικαιούσαι το αντίστοιχο. Οι Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα και υποφέρουν, θα έχουνε πάντα τον πρώτο λόγο δικαιωματικά. Αυτοί πληρώνουν τις συμφεροντολογικές ψήφους και τις αφ΄υψηλού κρίσεις των ...επισκεπτών, των κομματανθρώπων και των κάθε είδους βολεμένων υποκριτών. Στο όνομα δε και με άλλοθι την ύπαρξη ερπετών, δεν δικαιούστε να μιλάτε απαξιωτικά για τους Έλληνες. Κανείς σας.

     • Ρεαλιστης avatar
      Ρεαλιστης @ Τρελό νερό 25/12/2014 01:48:04

      Απαξιωτικα μπορουμε να μιλαμε για πολλους συμπατριωτες μας που ζουν εις βαρος ολων μας και που καταδικασαν το μελλον των παιδιων μας. Εσεις τα λετε ερπετα . Ε..λοιπον αυτα ειναι παρα πολλα. Παραδειγματα? 1. Ανοιχτοματηδες τυφλοι 2. Φοροδιαφευγοντες 3. Εισφοροδιαφευγοντες 4. 45χρονοι συνταξιουχοι 5. Επιορκοι κυριως του Δ.Τ 6. Γρηγοροσημοεισπρακτορες 7. Εργατοπατερες 8. Ιδιαιτερακηδες 9. Φακελλοεισπρακτορες και φυσικα παρα πολλοι Πολιτικοι και οι πελατες τους. Βεβαια αξιζει ΤΙΜΗ σε ολους τους τιμιους ιδιωτικους Υπαλληλους που συντηρουν αυτο το κρατος και τιμη σε καποιους Δ.Υ που δεν ανηκουν στις παραπανω κατηγοριες.

   • George N avatar
    George N @ Hunter 24/12/2014 06:00:59

    Κάποιος πρέπει να πει στον Λαφαζάνη ότι οι τράπεζες είναι ήδη εθνικοποιημένες. Σιγά σιγά μόνο, μην πάθει τίποτα από την συγκίνηση. Το max που μπορεί να κάνει είναι να αλλάξει διοικήσεις γιατί το να συμβάλουν στην ανάπτυξη....χλωμό. Ακόμα και λεφτά να είχαν, λείπουν οι αξιόχρεοι.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ George N 24/12/2014 16:41:34

     Έπιασες το νόημα που ο Λαφαζάνης και οι σύντροφοί του ούτε σε 200 χρόνια...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ ορεσείβιος 23/12/2014 12:13:48

   Θα εχουμε δυο προσγειωσεις. Η πρωτη στο αεροδρομιο των υπογραφων για το Αιγαιο κλπ, οπου θα ζησουμε μια εικονικη πραγματικοτητα συνεχειας και ηρεμιας και η δευτερη στις λασπες του τριτου κοσμου, οταν θα εχουν παρει οσα απο δεκαετιες εποφθαλμιουν... Η διαφορα ειναι οτι η πρωτη προσγειωση θα ειναι συντομη ενω η δευτερη θα διαρκεσει Κυριος οιδε ποσο.

 4. Απονενοημένος Διάβημας avatar
  Απονενοημένος Διάβημας 23/12/2014 12:17:59

  Απλά ο Αλέξης θα πει "το κόμμα θέλει ,αλλα η κυβέρνηση δεν μπορεί". Οι παλιότεροι το έχουμε ξανακούσει. Το 1981.

  • Άλυτη Εξίσωση avatar
   Άλυτη Εξίσωση @ Απονενοημένος Διάβημας 23/12/2014 16:19:13

   Δεν είναι σήμερα 1981, ούτε κι εμείς ανέμελοι κι ανώριμοι πανηγυρτζίδες χειροκροτητές. Δεν πρόκειται να έχει επανάληψη αυτό το εργάκι. Οι συνθήκες είναι άκρως τραγικές για να παίζουν με τα λόγια και με τη ζωή μας.

 5. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/12/2014 14:03:14

  Κουτσοφλέβαρος κοντή γιορτή... Ίδωμεν τα θαύματα Και, ψιτ, ομόφατσε κυρ-Μάριο, εσύ βάστα ψυχραιμία και συγκεντρώσου στη δουλειά σου: αγόραζε σαν πούτης, Ισπανικά, Ιταλικά, Ολλανδέζικα... Το όλον "Μοναστήρι" πρόσεχε μην καταρρεύσει. Γιατί το στενό κελί με τους τρελούς καλογέρους είναι μόνο για να σπάει πλάκα το εκκλησίασμα.

 6. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 23/12/2014 14:07:50

  Δεν θα "σκίσουν Μνημόνια", τα "ράσα" τους σκίζουν και θα σκίζουν οι δερβίσηδες του δικομματισμού - πίθηκα. Απο το καλοκαίρι άρχισαν ο ένας απέναντι στον άλλο, το χράτς-χρούτς του σχισμένου υφάσματος ακούγεται ουρανομήκες σε Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Φρανκφούρτη και Νιού Γιόρκ...

 7. sender avatar
  sender 24/12/2014 02:00:34

  Υπάρχει κόμμα Τσίπρα στην Ιταλία,με προεκτάσεις όπως έμαθα και στην Ισπανία.Ενας νέος Γαπ εμφανίσθηκε με εναλλακτικό σχέδιο,που θα πλήξει την ΕΕ,με τις ευλογίες μάλλον της λέγκας του ευρωπαϊκού Βορρά και της Αγγλίας κλπ.Να αποσχισθεί ο φτωχός και φορτικός Νότος,με τροποποιημένο ''φτωχό''ευρώ.Γι'αυτό άλλαξε η στάση τους απέναντι στην παρούσα συγκυβέρνηση,δίνοντας το πράσινο φως στην επίσπευση των εξελίξεων.Ποιός είναι ο μάνατζερ της εμφάνισης του Τσίπρα στην διεθνή σκηνή;πως ένας άνθρωπος χωρίς σαφή,σοβαρή πολιτική προωθείται με τόση σπουδή;γιατί είναι τόσο χαρούμενος ενώ βουλιάζει η χώρα,που όταν την αποκαλεί Πατρίδα,ακούγεται τόσο παράφωνος;ο διεθνιστής,που υποσχόμενος την ''επανάσταση''στον ευρωπαϊκό νότο,ύπουλα ξεσηκώνει το εντόπιο πόπολο,κολακεύοντας την ματαιόδοξη και φιλάρεσκη ''μεγάλη''ιδέα του ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής της επανάστασης που θα φέρει την διχοτόμηση ή διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.Ενώ,στην πραγματικότητα θα οδηγηθεί στην πιο επικίνδυνη απομόνωση της ιστορίας του.

  • George N avatar
   George N @ sender 24/12/2014 06:19:45

   Ο μάνατζερ της προώθησης του Τσίπρα είναι ένα μεγάλο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας. Αρέσκεται σε "χαρούμενους χωρίς σαφή, σοβαρή πολιτική" Ένα "φτωχό" ευρώ θα έφερνε οικονομικό χειμώνα και στον Βορρά και μάλλον θα έπεφτε ψύχος και στον υπόλοιπο κόσμο. Επομένως κάτι τέτοιο μπορεί να προκύψει ίσως ως ατύχημα αλλά όχι ως σχέδιο και επιδίωξη.

   • sender avatar
    sender @ George N 24/12/2014 10:26:09

    Είναι θέμα(σύντομου)χρόνου,να φανεί η πραγματικότητα.Πάντως,τον τελευταίο καιρό κάτι δεν πάει καλά στην στάση των Ευρωπαίων απέναντι στην κυβέρνηση.

    • sender avatar
     sender @ sender 14/07/2015 14:29:27

     Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου,που αποκαλύφθηκε η πραγματικότητα.

  • ορεσείβιος avatar
   ορεσείβιος @ sender 24/12/2014 10:13:49

   Είμαστε όλοι σε ένα καράβι.. εμείς ως χώρα κάπου στα έγκατα χωμένοι δίπλα στο μηχανοστάσιο. Αρχίζει να μπάζει νερά το καράβι στη μεριά μας. Ο καπετάνιος στέλνει σήμα στον υπεύθυνο να κλείσει άμεσα την τρύπα.. Ο δικός μας αρχίζει την κουβέντα με το πλήρωμα του..Πως άνοιξε η τρύπα, ποιος φταίει.. Τα νερά ανεβαίνουν ο καπετάνιος φωνάζει.. Νέες διαπραγματεύσεις , ποιος θα βγεί να σφραγίσει το ρήγμα? Εγώ έχω παιδιά λέει ο ένας, έχω οικογένεια λέει ο άλλος, κανείς δεν είναι διατεθημένος να χάσει τη ζωή του , ο αρχηγός δεν αποφασίζει ποιους να στείλει στο θάνατο για να σωθούν οι υπόλοιποι και το καράβι ολόκληρο. Χίλια άτομα ,το πλήρωμα του καραβιού ,περιμένουν δέκα ηλίθιους ποιος θα κινηθεί να σφραγίσει το ρήγμα.. Θα κλείσω τα στεγανά σε δυό λεπτά φωνάζει ο καπετάνιος, προκειμένου να σωθεί το καράβι και χίλια άτομα ας πνιγούν 10. Καμμιά ανταπόκριση από κάτω. Τωρα αρχίζουν να συζητούν οι νάυτες αν θα το κάνει στα αλήθεια ο καπετάνιος, άλλοι ζητούν να εκλέξουν άλλον αρχηγό, άλλοι ζητούν να γίνει κλήρωση για το ποιος θα σφραγίσει το ρήγμα.. Το νερό φτάνει στο στήθος πιά.. Ο καπετάνιος κατεβάζει τα στεγανά, απομονώνεται το διαμέρισμα, ΄πνίγονται και οι δέκα ηλίθιοι, το καράβι όμως σώνεται με βλάβες και σπέυδει στο λιμάνι για επιδιορθώσεις.. Τα τελευταία λόγια των δέκα ηλιθίων ήταν, ρε σείς αλήθεια έλεγε ο καπετάνιος... Καλά Χριστούγεννα ΥΓ. το καράβι είναι η ΕΕ, οι δέκα ηλίθιοι στο κάτω αμπάρι εμείς, ο εξυπνότερος λαός του κόσμου.

   • Naruto avatar
    Naruto @ ορεσείβιος 24/12/2014 10:51:29

    Kαι ολα αυτά γιατί κάποιοι απο τους δέκα ηλίθιους δεν μπορούν να απαλλαγούν απο τις κομμουνιστικές τους φαντασιώσεις και οι υπόλοιποι δεν τολμούν να τους κλείσουν στο μπαλαούρο . Καλά χριστούγεννα και αν είναι δυνατόν , ευτυχισμένος ο νέος χρόνος .

   • Αντιγόνη avatar
    Αντιγόνη @ ορεσείβιος 24/12/2014 12:45:22

    Ας δούμε τώρα το παραμυθάκι και λίγο ..αλλιώς : 1)‘’Είμαστε όλοι σε ένα καράβι.. εμείς ως χώρα κάπου στα έγκατα χωμένοι δίπλα στο μηχανοστάσιο. Δεν είμαστε ΟΛΟΙ όμως …εμείς, στο βρωμερό κι ανήλιαγο μηχανοστάσιο! Κάποιοι από εμάς, οι πιο …καπάτσοι, οι διαθέτοντες τα αναγκαία κονέ-διασυνδέσεις- κομματικές προσβάσεις κ.λ.π απαιτούμενα, βρίσκονται ξαπλωτοί στις αναπαυτικές σεζλόνγκ που διαθέτει η Α΄ VIPclass θεσούλα επί του καταστρώματος, πλησίον της πισίνας! Πίνουνε όλοι ετούτοι τα κοκτέιλ τους, μασουλάνε τα πλούσια εδέσματα του πανάκριβου τιγκαρισμένου μπουφέ και παραμυθιάζουνε παραλλήλως τους είλωτες πως κάποια …όμορφη μέρα, αφού υποστούν τα πάνδεινα δουλεύοντας αόκνως στις μηχανές, στα μαγειρεία, στη λάτρα, ΊΣΩΣ και να κερδίσουνε κάποιες λίγες …ωρίτσες στον ήλιο, αν φυσικά οι καταστάσεις, οι ειδικές συνθήκες, η τύχη, το πεπρωμένο, το επιτρέψουν…. 2)Αρχίζει να μπάζει νερά το καράβι στη μεριά μας. Ο καπετάνιος στέλνει σήμα στον υπεύθυνο να κλείσει άμεσα την τρύπα.. Για να μπορέσει όμως να γίνει αυτό, πρέπει σχεδόν όλοι οι δούλοι οι επί του μηχανοστασίου, να θυσιαστούν πάραυτα. Τι σημασία έχουν οι ζωές τους; Προκειμένου να σωθεί το καράβι και η ευμάρεια, η τριφηλή ζωή, η εις βάρος των κορόϊδων χλιδή, κομμάτια να γίνει σκέφτονται οι …ειδήμονες. Τότε λοιπόν οι ‘’Ιφιγένειες’’ που προ του κινδύνου της οριστικής τους εξόντωσης κατανοούν επί τέλους τη συμπαιγνία, στασιάζουν κατά των επίδοξων ‘’δολοφόνων τους’’ κι όπως είναι σε αριθμό υπέρτεροι, τους απομονώνουν όλους στις πολυτελείς ….σουϊτες τους. 3)Μετά, εργάζονται πυρετωδώς, κλείνουν το ρήγμα που άνοιξε στο καράβι κι έρχονται σε συνεννοήσεις με τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ πλέον του σκάφους ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, με στόχο την οριστική αλλαγή των επαχθών και απάνθρωπων όρων, σύμφωνα με τις οποίες οι ‘’βολεμένοι’’ εκμεταλλευτές τους, είχαν συνάψει τη συμφωνία εργασίας-διαβίωσης-πλεύσης, εις βάρος των πολλών και υπέρ των λίγων….. Καλά Χριστούγεννα. Μας αξίζει μια καλύτερη μοίρα και θα πρέπει να την προκαλέσουμε.

    • ορεσείβιος avatar
     ορεσείβιος @ Αντιγόνη 24/12/2014 13:21:29

     Καλή μου κυρία, ακόμη και στα παραμύθια η αριθμητική είναι αμείλικτη. Δέκα άτομα δεν είναι περισσότεροι από τους χίλιους του πληρώματος...Και μιλάμε για ένα καράβι πολεμικό, όχι για τα κρουαζιερόπλοια των πλουσίων. Αυτά ο μηλιός και ο ρούντυ θα τα καταργήσουν μόλις έρθουν στα πράγματα διότι διαφωνούν με τον τουρισμό αυτού του είδους, όπως είπε και αλέξης.. Σε πόλεμο είμαστε, αν δεν το έχουμε καταλάβει...Ο καπετάνιος της ΕΕ θα φροντίσει το καράβι του και όχι τους δέκα ηλίθιους που έτσι και αλλιώς είναι χαμένοι. Ο πόλεμος των αγορών έχει θύματα καθημερινά.. Η Ρωσία δεν αντέχει πάνω από 5-6 μήνες, αν επιμένει και άλλο θα δούμε το πετρέλαιο στα 20 δολάριο, δηλαδή 15 ευρώ και κανείς δεν θα σκεφτεί να την βοηθήσει... Δυστυχώς ,οι αποφάσεις των πραγματικών κυβερνητών, καραβιών και χωρών, γίνονται με παρόμοια διλήμματα και με μεγαλύτερη πίεση χρόνου. Δεν είναι όλα τραλαλά τραλαλό και ατέρμονες αμπελοφιλοσοφίες περί των κινήσεων μάρξ και Λένιν πριν από 100 χρόνια. Ο χρόνος τρέχει με χίλια και δεν μας περιμένει. Αν δεν το έχουμε αντιληφθεί, τέλη Φεβρουαρίου πρέπει να κλείσει το ρήγμα.. Θα είμαστε τουλάχιστον αστείοι αν ζητήσουμε νέα παράταση...επειδή κάναμε εκλογές. Αν θέλουμε να αυτοκτονήσουμε κανείς δεν θα μας εμποδίσει, ούτε όμως θα πέσει και κανείς άλλος να πνιγεί μαζί μας. Αν θέλουμε να κάνουμε ανταρσία όπως στο θωρηκτό ποτέμκιν, μάλλον θα πρέπει να την αναθέσουμε στον χαικάλη και στον λαζόπουλο, θα το πετύχουν καλύτερα το γύρισμα της ταινίας αυτής. Εκτός από την συνωμοσία των ηλιθίων ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και την επανάσταση των ηλιθίων.. Και ο πόντιος που οδηγούσε ανάποδα στην εθνική ακούγοντας στο ραδιόφωνο ότι ένας τρελλός οδηγεί ανάποδα, προσέξτε, αναφώνησε γεμάτος αγανάκτηση.. Τι ένας, ρε, όλοι ανάποδα οδηγούν... Ολοι έχουν τρελαθεί , σε όλο τον κόσμο το βλέπουν στραβά και μόνο ο μηλιός και ο Λαφαζάνης ξέρουν την πραγματικότητα...και με τη βοήθεια του χάλι χάλι προφανώς...

     • Αντιγόνη avatar
      Αντιγόνη @ ορεσείβιος 24/12/2014 15:04:01

      Καλέ μου κύριε η αριθμητική, πραγματικά είναι αμείλικτη. 2.000.000 άνεργοι, 150.000 νέοι βιαίως εκπατρισμένοι για αρχή και ας συνεχίσουμε με εμπεριστατωμένα στοιχεία της Eurostat: Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, τουλάχιστον ο ένας στους τρεις Έλληνες (δηλαδή το 35,7% του πληθυσμού) ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με αυτό το ποσοστό,η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες 3 θέσεις των 28 χωρών μελών της ΕΕ με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού που βιώνει σε συνθήκες φτώχειας!Τα νοικοκυριά που βρίσκονται σε κίνδυνο φτώχειας εκτιμώνται σε 892.763 και τα μέλη τους σε 2.529.005, ενώ τοποσοστό κινδύνου φτώχειαςπριν από όλες τις κοινωνικές μεταβιβάσειςανέρχεται σε 53,4%. Ο κίνδυνος φτώχειας για άτομα ηλικίας 18-64 ετών εκτιμάται στο 45,8%.Στις χώρες μέλη της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά πληθυσμού που ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφηκαν η Βουλγαρία που κατέχει την 1η θέση με 48%. Τη 2ηθέση κατέχει η Ρουμανία με 40%, την 3η η Ελλάδα με 35,7% και ακολουθούν η Λετονία (5η θέση με 35%) και η Ουγγαρία (6η θέση με 33%). Σημαντική αύξηση εμφανίζει και το ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει σημαντικά υλικά αγαθά. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν άτομα που αδυνατούν να καλύψουν τέσσερα από τα ακόλουθα εννέα αγαθά: 1) ενοίκιο, ή εξόφληση δανείου 2) θέρμανση 3) απρόοπτα έξοδα 4) διατροφή με κρέας ή ψάρι κάθε δύο ημέρες 5) διακοπές εκτός οικίας για μία εβδομάδα 6) αυτοκίνητο 7) πλυντήριο ρούχων 8) έγχρωμη τηλεόραση 9) τηλέφωνο. Το ποσοστό των Ελλήνων, που αδυνατεί να καλύψει 4 από τα 9 προαναφερθέντα σημαντικά υλικά αγαθά, διαμορφώθηκε το 2013 στο 20,3% και ήταν υπερδιπλάσιο από το ποσοστό (9,6%) που καταγράφηκε για το σύνολο των χωρών μελών της ΕΕ. Ο συγκεκριμένος δείκτης παρουσιάζει μεγάλη διακύμανση στην ΕΕ. Το μικρότερο ποσοστό πληθυσμού που αδυνατεί να καλύψει σημαντικά υλικά αγαθά, το διατηρούν η Σουηδία (1,4%) και το Λουξεμβούργο (1,8%), ενώ το υψηλότερο η Βουλγαρία που για το 2013 ήταν 43%! Τέλος, με βάση το κριτήριο του πληθυσμού που ζει σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας, η Ελλάδα κατέχει και πάλι την 1η- δηλαδή τη χειρότερη- θέση με το υψηλότερο ποσοστό. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, με βάση και αυτό το κριτήριο, η Ελλάδα καταγράφηκε με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού που ζει σε νοικοκυριά χαμηλής εντάσεως εργασίας, το οποίο ήταν σχεδόν υπερδιπλάσια της ΕΕ. Συγκεκριμένα, το ποσοστό στην Ελλάδα ήταν 18,2%, έναντι 10,7% στην ΕΕ, ενώ οι επόμενες χώρες μετά την Ελλάδα, ήταν η Κροατία (16%) και η Ισπανία (15,7%). Συμπέρασμα : Η …νουνεχής προτροπή ‘’σκάστε και εξαθλιωθείτε ΄΄ηλίθιοι΄΄ προκειμένου ΄΄εμείς’’ μια …δράκα κόπανοι – χλιδάτη μειοψηφία, να συνεχίσουμε να καλοπερνάμε εις βάρος σας’’, μάλλον είναι αφέλεια …εγκληματικής εμπνεύσεως να θαρρείτε ότι μπορεί να πάει πολύ πιο μακριά, απ΄όσο ήδη πήγε. Απ΄τον….Μηλιό και τον Λαφαζάνη, προτιμώ την πραγματικότητα. Απομακρυνθείτε κι εσείς λιγάκι από τη νοσηρή σας αλαζονική φιλαυτία και τότε ίσως να τη διακρίνετε.

    • Naruto avatar
     Naruto @ Αντιγόνη 24/12/2014 14:25:10

     Κυρία μου ποιοί έιναι αυτοί οι καπάτσοι , πόσοι είναι και πόσο επηρεάζουν την κατάσταση ? Εδώ και δεκαετίες η αριστερά εκμεταλλεύεται τον ενδόμυχο φθόνο του Ελληνα για τους λίγους τυχερούς που πάντα και παντού υπάρχουν ,ακόμα και στην ΕΣΣΔ υπήρχε ελιτ . Δεν σας ενδιαφέρει που το καράβι βουλιάζει , δεν σας ενδιαφέρει που θα πνιγούμε όλοι αρκεί να πνιγούν και οι της vip class . Δεν χρειάζεται βρε παιδιά τόσο ταξικό μίσος δεν ωφελεί κανέναν . Στραφείτε πρός την συνεργασία των τάξεων οχι στην αντιπαλότητα .

     • Αντιγόνη avatar
      Αντιγόνη @ Naruto 24/12/2014 15:37:04

      Κύριέ μου, δε γίνεται να ευθύνομαι για την εθελότυφλη άρνησή σας να κατανοήσετε, ούτε για την επιμελή διαστρέβλωση όσων διαβάζετε, που μόνο στόχο έχει την αυτοπαραπλάνηση. Δε γίνεται να απαιτείτε να υποφέρει και να καταστρέφεται η πλειοψηφία για να καλοπερνούν οι βολεμένες μειοψηφίες, ποντάροντας στη διαχρονική ανοησία όσων …φυτοζωούν αρκούμενοι στη μιζέρια τους, τρέμοντας μήπως χάσουνε το τελευταίο τρύπιο τους παντελόνι. Είναι τραγικοκωμικό! Δεν υπάρχει καθόλου φθόνος. Υπάρχει όμως μπόλικη κοινή λογική, ψύχραιμη απόφαση και σταθερή κατεύθυνση. Το καράβι θα σωθεί, ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ, ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ, ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ. ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΧΕΙΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Δε γίνεται άλλο να προχωρήσουμε στύβοντας το αίμα των ασθενέστερων και κοροϊδεύοντάς τους, ώστε να συνεχίσουν να διαφεύγουν των ευθυνών τους οι πονηροί. Τέλος το δούλεμα.

 8. airman avatar
  airman 24/12/2014 13:38:32

  "...τόσα ψέματα για την κατάληψη της εξουσίας είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σε κοινωνική έκρηξη." "Ο Ελληνικός λαός εξεγείρεται και επαναστατεί όχι τόσο όταν υποφέρει όσο όταν έχει το αίσθημα ότι εμπαίζεται και αδικείται" (Κωνσταντίνος Καραμανλής) Υ.Γ. Αλέξη έχε το κατά νου καλού-κακού!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.