#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαρέθηκα τους «πατριώτες»Η σκηνή λίγο-πολύ γνωστή και οικεία: Ταβέρνα-ουζερί-μεζεδοπωλείο με θέα βουνό ή θάλασσα, στην οποία αν ζητήσεις απόδειξη σε ρωτάνε έκπληκτοι «γιατί» από τη στιγμή που δεν σου σέρβιραν μαθηματικό θεώρημα και φωνάζουν γιατρό να σε εξετάσει, μήπως έχεις τυφοειδή πυρετό, αν δεν σε φωτογραφίσουν ως εξωγήινο για να πάρουν εκατοντάδες like στο facebook.

Προσωπικά, έπεσα σε μαγαζάτορα που αφού είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις και πολέμησε στον Κόλπο, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία, είχε καθαρίσει με τις υποχρεώσεις του προς την πατρίδα και θεωρούσε την ταμειακή μηχανή μια διαβολική εφεύρεση που στόχο έχει να καταπατήσει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των πελατών.

Με αυτόν τον τρόπο οι τιμές του είναι εδώ και χρόνια αποσυνδεδεμένες από τον ΦΠΑ. Είτε αυτός πάει στο 83%, είτε πέσει στο 3% το παστίτσιο του «Μήτσου»  θα είναι αλμυρό μεν, καθαρό όμως από περιττές φορολογικές επιβαρύνσεις, σε τιμή κατάλληλη για να πηγαίνει όλο το ποσό κατευθείαν στην τσέπη του. Έτσι ο Μητσάρας  και θα παραμείνει ανταγωνιστικός και δεν θα χάσει το κέφι του. Θα μας ξαναπεί όλη τη γκάμα από τα ανέκδοτα με τον Τοτό και του χρόνου, ζωή να έχουμε.

Στα διαλείμματα από τα ανέκδοτα δεν θα παραλείψει να περάσει γενεές δεκατέσσερις όλους τους πολιτικούς, όλων των κομμάτων και όλων των χρωμάτων. Μόνο για τη ΧΑ -αν και είναι αντίθετος ιδεολογικά -αφήνει ανοικτή την πόρτα, γιατί ο Μήτσος φοβάται να πάει σπίτι του τη νύχτα με την είσπραξη στην τσέπη…

Στην ταβέρνα του Μήτσου τρώει συχνά και ο Μπάμπης, Δημόσιος Υπάλληλος από τους λίγους. Πρέπει να δούλεψε πολύ στη ζωή του, γιατί έχει 5 σελίδες Ε9. Ίσως διότι όλοι πάνω στον Μπάμπη στηρίζονταν για να κάνουν πράξη τις πολιτικές τους.

Αν δεν υπήρχε ο Μπάμπης δεν θα υπήρχε και κράτος. «Πατριώτης» από κούνια, μετά τις αριστερές ανησυχίες κατά τη διάρκεια των σπουδών του,  πέρασε στο ΠΑΣΟΚ για να βρει θαλπωρή και θέση στο Δημόσιο, ήταν εκσυγχρονιστής επί Σημίτη όταν προήχθη, «μεσαίος χώρος» επί ΚΚ όταν πήγε για τρία χρόνια στο εξωτερικό για να πάρει και τη σχετική αποζημίωση, αντιμνημονιακός ασφαλώς στις μέρες μας.

Κάτι μεταξύ ΔημΑρ και ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει παρόν στην ανασυγκρότηση μιας κεντροαριστεράς που θα ρίχνει και ένα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», δεινός ομιλητής και καταφερτζής, αφού χλαπακιάσει το φρέσκο ψάρι, καβαλάει τον Κομπρέσορα και πάει στο Καζίνο να δει αν ήρθε η ανάπτυξη, πριν τη μεσημεριανή σιέστα στην έπαυλη των 300 τετραγωνικών που έφτιαξε με αίμα, ιδρώτα και κάμποσες λαμογιές.

Είναι από τους καλύτερους πελάτες του Μήτσου, τόσο για τους τζίρους που κάνει, όσο και για το γεγονός ότι δεν ζητάει ποτέ απόδειξη.

Ο Μήτσος και ο Μπάμπης συμπαθούν ιδιαίτερα τον Μάνθο, τοπικό επιχειρηματία, επίσης γνήσιο «πατριώτη» που θεωρεί ιερή υποχρέωση του να χρωστά πάντα στο Δημόσιο και να περιμένει την επόμενη ρύθμιση για να εξοφλήσει τις προηγούμενες έντεκα απόπειρες, καθώς μετά την εκάστοτε προκαταβολή γίνεται «Λούης»…

Είναι μια ωραία παρέα οι τρεις τους όταν σμίγουν. Κάθε φορά, έχουν ένα νέο προδότη πολιτικό να προσθέσουν στη κουβέντα, επιχειρηματολογούν για την αναγκαιότητα της δραχμής (οι θυρίδες τους είναι γεμάτες ευρώ εξάλλου), αναλύουν τις διεθνείς συνομωσίες που στόχο έχουν το Έθνος, συγκινούνται με το λαό που δεινοπαθεί, που θα καταναλώσει όλα τα ληγμένα, από χάπια μέχρι τρόφιμα.

Και μην νομίζει κανείς ότι αυτοί δεν έχουν βάσανα.  Η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων κτισμάτων τους θα τους κοστίσει μια περιουσία (όταν και εφόσον αποφασίσουν να υπαχθούν) και φέτος την έβγαλαν σε δευτεροκλασάτο νησί και μόνο για ένα δεκαήμερο, γιατί "και τα έτοιμα κάποτε τελειώνουν". Κρίση και των γονέων.

Κι όμως και οι τρεις τους δηλώνουν ανερυθρίαστα «πατριώτες».

Μήπως ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε το διεθνισμό, με αυτήν την εικόνα του Νεοέλληνα «πατριώτη»;

Δεν μπαίνω καν στον κόπο να γκρεμίσω τα γελοία επιχειρήματα τους. Απλά τους βαρέθηκα…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Άναυδος avatar
  Άναυδος 04/09/2013 11:08:24

  Η διαφθορά ξεκινά πάντα από τις "κεφαλές", ακόμη και αν μιλάμε για την διαφθορά του... περιπτερά. Ο κάθε ιδιώτης περιπτεράς, ταβερνιάρης, ιατρός, μηχανικός, αλλά και κάθε δημόσιος υπάλληλος, που είναι διεφθαρμένοι, οφείλονται στις "κεφαλές" του συστήματος εξουσίας. Τις κεφαλές εκείνες που είχαν συμφέρον και σκοπιμότητα να επιτρέψουν την διάχυση της διαφθοράς και στην υπόλοιπη κοινωνία, για να χάνονται οι λαμογιές τους μέσα σε ένα χαλαρό περιβάλλον. Γι αυτό, όταν ο κόσμος κατηγορεί το "σύστημα" ακόμη και για την διαφθορά του περιπτερά, ξέρει πολύ καλά τι εννοεί.
  Σαφώς, λοιπόν, στη σούπα ενός τέτοιου περιβάλλοντος θα γίνεται και καπηλία στην ιδέα της πατρίδας και πολλά άλλα ακόμη.

 2. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 04/09/2013 11:16:29

  Πρίν λίγο καιρό ἀγαπητέ Μ.Ο.,εἶχε γράψει ὁ Φαήλος γιά τούς gay Μήτσο καί Μπάμπη καί σέ ποιόν ἀπ' τούς δύο θά ταίριαζε καλύτερα τό νυφικό.
  Τελικά,ἀπ' ὅ,τι διαπιστώνω καί ὁ Μητσάρας καί ὁ Χαράλαμπος καλά ἀρμενίζουν,ἀφοῦ τό νυφικό τό φορᾶνε σ' ἐμᾶς...

 3. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 04/09/2013 11:20:21

  Πικρές αλήθειες....Στ'αλήθεια, σε ποια σεντούκια βρέθηκαν τον τελευταίο χρόνο τόσες πολλές ελληνικές σημαίες, 365 ημέρες το χρόνο να ανεμίζουν σε σπίτια και καταστήματα; 'Οχι ότι με ενοχλεί...το αντίθετο μάλιστα. Απλά αναρωτιέμαι, που ήσαν καταχωνιασμένες τον καιρό της "ευδαιμονίας"; Αλλά ξέχασα, τότε είχαμε για σημαία κάθε τι "επώνυμο" (αντικείμενο ή πρόσωπο, της ημέρας και της νύχτας, του βουνού και της θάλασσας), ενώ τώρα η σημαία υποδηλώνει "αντίσταση και πάλη", όχι να βγούμε απ'την κραιπάλη, αλλά να ζήσουμε με δανεικά και πάλι.....

 4. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 04/09/2013 11:24:33

  Κάτι κάπως σχετικό είχε γράψει κι ο Ακενατών και πέσαν να τον φάνε οι πατριώτες του Antinews.

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 04/09/2013 11:39:19

  Μες στην καρδιά μου είσαι...
  Εμενα πάντως μου συνέβη κάτι παράξενο φέτος. Σε όποιο "μαγαζί"κι αν πήγα μου κόβανε απόδειξη. Ή έπεσα πάνω σε επαγγελματίες προδότες ή σε σαμαρικούς σουβλατζήδες. Ρε μπας μοιάζω για εγγλέζος τουρίστας; Τέτοια αλλοτρίωση πια;

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γιάννης Φαίλτωρ 04/09/2013 13:48:43

   Νά σέ βλέπει κι ὁ ἤλιος λίγο Γιάννη :-)

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κυθήριος 04/09/2013 14:15:55

    Πήρα τη δόση μου για φέτος πάντως.
    Πάντως έχουμε κάτι λιακάδες εδώ φέτος, απίστευτες! Και ζέστη. Έχει να βρέξει κανα-δυο μήνες. Δε γίνονται αυτά.

    (Τις αποδείξεις τις έχω κρατήσει όλες ως ιστορικό ντοκουμέντο!)

  • M.O. avatar
   M.O. @ Γιάννης Φαίλτωρ 04/09/2013 15:46:30

   Στους Αγγλοσάξωνες κόβουν απόδειξη χαχαχα. Να 'σαι καλά Τζων

 6. akenaton avatar
  akenaton 04/09/2013 11:42:06

  Well come to the club μικρέ (μεγάλε) Οδυσσέα!

  • M.O. avatar
   M.O. @ akenaton 04/09/2013 15:47:55

   Ελπίζω το κλαμπ να μην έχει συνδρομή . Χαιρετισμούς τεράστιε akenaton

 7. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 04/09/2013 12:20:09

  Η πραγματικότητα χωρίζεται σε βολικά σχήματα , δημιουργούνται δυο αντίπαλα στρατόπεδα , το ένα επενδύεται με όλα τα στοιχεία ισχύος που διαθέτει το ιδεολόγημα του κατασκευαστή το άλλο φέρει τα στοιχεία του κακού και ο Ελληνας Πολίτης , σε μια Κοινωνία που ταλανίζεται απο μια πολυεπίπεδη και πολύμορφη κρίση να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στο θυμικό και την λογική .Μπορεί να φανεί αστείο όμως να γνωρίζουν άπαντες ότι και σε αυτό το επίπεδο δίνεται η μάχη της Δημοκρατίας Γιατί τούτη η λογική αποτελεί το υπόβαθρο του λαϊκισμού γιατί το να αποδίδεις σε έναν ολάκερο λαό τα χαρακτηριστικά που έχουν ορισμένοι αποτελεί γκάφα ολκής

  Απο την άλλη δεν γίνεται να ασχολούμαστε πάντα με αυτούς που αναπτύσσουν παρασιτικές συμπεριφορές χωρίς να αναλύουμε το κοινωνικό πεδίο που επίτρεψε την ανάπτυξη τους ,χωρίς να επισημαίνουμε τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που καλλιέργησαν συνειδητά το πρότυπο τους και που επένδυσαν πολιτικά στην εν γένει συμπεριφορά τους είναι θεμελιακό λάθος.Τέτοια φαινόμενα δεν εισήχθησαν, εδώ παράχθηκαν.

  Αν υπάρχει ένας πατριωτισμός είναι δημοκρατικός , πίστη και σεβασμό στο πολίτευμα της Δημοκρατίας, αγωνιώδης προσπάθεια για την ενδυνάμωση των ποιοτικών στοιχείων της, και υποταγή του μερικού στο Εθνικό. Έννοιες αλληλένδετες, αλληλο-τροφοδοτούμενες οι οποίες και επιτρέπουν την κατανόηση της ιστορικής αποστολής του Ελληνισμού και την ενδυνάμωση της Εθνικής συνείδησης.Όποιος θεωρεί οτι μέσα απο ατομική πορεία μπορεί να διασφαλίσει το μέλλον των παιδιών του την ώρα που ολάκερη η κοινωνία μας καταρρέει πλανάται πλάνην οικτρά.Επειδή παλαιότερα ως είθισται η πολιτική σκέψη του Καστοριάδη κόπηκε και ράφτηκε ως βόλευε να θυμίσω πως κατέθεσε μεταξύ των άλλων και την κάτωθι σκέψη "Πράγματι, στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει εποχή που ο λαός να έχει επιβάλει, έστω και στοιχειωδώς, τα δικαιώματα του. Και η ευθύνη, για την οποία μίλησα, εκφράζεται με την ανευθυνότητα της παροιμιώδους φράσης: «εγώ θα διορθώσω το ρωμέικο;».-Ναι, κύριε, εσύ θα διορθώσεις το ρωμέικο, στον χώρο και στον τομέα όπου βρίσκεσαι.-"

  • Νικήτας avatar
   Νικήτας @ Δρόλαπας 04/09/2013 13:56:52

   Εύγε για το άρθρο και το σχόλιο!

 8. ΣΩΤΗΡΗΣ Σ. avatar
  ΣΩΤΗΡΗΣ Σ. 04/09/2013 12:41:33

  Πολύ γλαφυρή η περιγραφή σου Μ.Ο.
  Ξεχνάς όμως το βασικώτερο.
  Ολους τους πρωταγωνιστές του άρθρου σου τους έχει στις λίστες Λαγκάρντ ο Σαμαράς, επίσημα πλέον και με πρωτόκολλο. Αν δεν τους πιάσει μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα θεωρηθεί δικαίως συνένοχος, όπως αφήνουν να εννοηθεί και οι Γερμανοί, οι οποίοι επισημαίνουν οτι το πρόγραμμα δεν βγαίνει κυρίως επειδή η κυβέρνηση δεν συνέλαβε ακόμα ΚΑΝΕΝΑΝ απο τους γνωστούw ΜΕΓΑΛΟΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ και προσπαθεί να τους κοροιδέψει κυνηγώντας την "μαρίδα" και τα ψιλά...

 9. ΣΩΤΗΡΗΣ Σ. avatar
  ΣΩΤΗΡΗΣ Σ. 04/09/2013 12:47:02

  Μήπως τώρα που έχουμε πλεόνασμα θα πρέπει να επανέλθει το αφορολόγητο στις 20.000 και να μπεί flat tax 12,5% όπως στην Ιρλανδία, μήπως και δημιουργηθούν πάλι κάποιες θέσεις εργασίας, μέχρι να έλθουν οι "Μεγάλοι Επενδυτές"?

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ ΣΩΤΗΡΗΣ Σ. 04/09/2013 14:26:41

   Το flat tax 12,5% στην Ιρλανδία αφορά εταιρικούς φόρους. Όχι κλίμακα φυσικών προσώπων.
   Να μη γινεται παρεξήγηση - τη συντηρούν σκόπιμα οι βαβατζήδες και κάνουν αβαβά με τα ΜΜΕ τους.
   Και μεις εταιρικό flat tax έχουμε - αλλά 20 %.
   Γαλλία 33,3 %, Ιταλία 31,4 %, Γερμανία 29,5 %, Πορτογαλία 25 %, Ισπανία 30 %, Κίνα 25 %, Τουρκία 20 %, Βουλγαρία 10 %...

 10. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 04/09/2013 13:09:52

  και λίγα γράφεις
  Να σου πω και άλλο παράδειγμα?
  ΔΥ μπήκε στο δημόσιο μια βδομάδα πριν τις πρώτες εκλογές του Σημίτη. Προσόν? απολυτηριο γυμνασίου
  20 χρονια μετά κατέχει θεση προιστάμενου
  κανει χιλιες δυο "εξυπηρετήσεις"
  κάνει επίσης άλλες 2 δουλειές μαύρες τις ελέυθερες του ώρες
  κάθε βράδυ ειναι στα μπουζούκια ή παρόμοια ευαγή ιδρύματα
  Τα λεφτά στο μαξιλάρι για να μην τον πιάνει και το ποθεν έσχες.
  Ουτε ΑΣΕΠ
  ουτε τυπικά προσόντα
  κι ομως δεν τον αγγίζει ουτε η κινητικότητα ουτε η διαθεσιμότητα.
  Μαλλον το υπουργείο που υπηρετει ειναι απο τα προνομιούχα.
  Δύο μέτρα και δυό σταθμά πάντα σ αυτό το κράτος.
  Υστερα να μην αναρωτιόμαστε γιατί οι πολίτες είναι βαθιά θυμωμένοι.
  Δυστυχώς συνήθως οι τίμιοι την πληρώνουν... Δυστυχώς!!!!!

  • Χμμμμ avatar
   Χμμμμ @ Χμμμμ 04/09/2013 13:26:23

   ξέχασα να γράψω ακόμα μια περίπτωση ...αντίθετη απο την πρώτη.
   Δ.Υ με πτυχίο πανεπιστημίου(αυτός είχε την ατυχία να είναι δεξιός)
   κατέχει την θέση προισταμένου( χωρίς το παραμικρό ψεγάδι).
   31-12-2012 (ενω εχει κανει αιτηση για συνταξιοδότηση )τίθεται σε διαθεσιμότητα με αναδρομική ισχύ απο 1-1-2012.
   Λεει δεν πειράζει, αν ειναι να σωθει το κρατος , ας παρω μειωμένα χρήματα μεχρι να τακτοποιηθουν τα χαρτια της συνταξεως.
   Πασχα 2013
   Μισο βημα πριν το εγκεφαλικο
   Του ερχεται χαρτί απο το υπουργείο οικονομικων οτι πρεπει να επιστρεψει ολους τους μισθους του 2012 μια που μπηκε σε διαθεσιμοτητα με αναδρομικη ισχύ, μειον το ποσο που έπρεπε να παιρνει κανονικά ως υπαλληλος σε διαθεσιμότητα.
   10.000 ευρω(που τα δουλεψε) πρεπει να επιστραφουν εδω και τωρα επειδη ετσι αποφασισε καποιος μανταρινος του υπουργείου.
   Αυτη ειναι η διαφορα του να εισαι τιμιος απο το να κλεβεις
   Οι μεν πανε ως προβατα στη σφαγη.. οι δε βρισκουν παραθυραρες

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ Χμμμμ 04/09/2013 14:40:02

    Σε ποιο υπουργειο ειναι προïσταμενος υπηρεσιας ο αποφοιτος γυμνασιου που αναφερατε; Γιατι οι δημοσιοι υπαλληλοι των υουργειων κατατασσονται σε κατηγοριες αναλογα με τα τυπικα τους προσοντα και δεν προβλεπεται υπαλληλος ΥΕ να γινει προïσταμενος υπηρεσιας. Οι θεσεις της κατηγοριας ΥΕ ειναι θεσεις καθαριστων, φυλακων θυρωρων οδηγων και κλητηρων.

    Σε ποιο υπουργειο ειναι προïσταμενος υπηρειας ο υπαλληλος ΥΕ στον οποιον αναφερθηκατε; Και ποιας υπηρεσιας;

    • Χμμμμ avatar
     Χμμμμ @ Zugzwang 04/09/2013 15:28:47

     θα βοηθούσε αν έλεγα οτι έχει σχέση με τα διπλώματα αυτοκινήτων;Εκεί όπως ξέρεις οι θέσεις είναι σχετικές, οταν λείπει η αλεπού(ο επίσημος προιστάμενος) χορευουν τα ποντίκια!!!!!!!!

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Χμμμμ 04/09/2013 17:58:00

      Αν εχουν στησει καπου παραμαγαζο και εχουν βαλει τον κλητηρα να μαζευει εξω απο την ουρα τις αιτησεις (αφιλοκερδως βεβαιως, βεβαιως) αυτο δεν σημαινει οτι ο κλητηρας του κλαδου ΥΕ (απολυτηριο Γυμνασιου) ειναι ο προïσταμενος της υπηρεσιας.

 11. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 04/09/2013 14:41:11

  Δυστυχώς ο νεοελληνικός «πατριωτισμός» υποχωρεί. Ασήμαντα μέν, αλλά υποχωρεί. Αντιγράφω:

  «Στην 91η θέση της λίστας με τις 148 χώρες που καλύπτει το World Economic Forum όσον αφορά στην ανταγωνιστικότητα βρέθηκε η Ελλάδα. Στην έκθεσή του για την περίοδο 2013-14, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα, το WEF αναφέρει ότι η χώρας μας παραμένει τελευταία μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης στην κατάταξη, αλλά ανέβηκε πέντε θέσεις.»

  Κινδυνεύει η πατρίς, άν συνεχίσει τίς «αντιπατριωτικές» μνημονιακές μεταρρυθμίσεις νά πλησιάσει τήν προτελευταία θέση μεταξύ των μελών της Ευρωζώνης στην κατάταξη, πού είναι η 57η καί τήν υπερασπίζεται σθεναρώς η Πορτογαλία. Είναι όμως αδύνατο νά «ξεπέσουμε»στήν 4η θέση πού κατέχει τό τέταρτο Ράϊχ ή στήν 1η πού κατέχουν επιζήλως οι «αντεθνικοί» Ελβετοί στήν παγκόσμια κατάταξη. Εξ' άλλου μιλάμε γιά τριτοκοσμικές αντιλήψεις καί καταστάσεις πού επικρατούν σέ αυτές τίς χώρες. Καί πώς νά τό κάνουμε δηλαδή; Εμείς έχουμε ιστορία. Θά ξαναγράψουμε;

  «Η Ελλάδα κινείται υψηλότερα στη διεθνή κατάταξη στους δείκτες υγείας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (35η θέση), υποδομών (38η θέση), τεχνολογικής ετοιμότητας (39η θέση), ανώτερης εκπαίδευσης και επαγγελματικής εκπαίδευσης (41η θέση) και μεγέθους αγοράς (47η θέση).

  Κάτω από τη μέση της κατάταξης ήταν στους δείκτες επιχειρηματικής εξειδίκευσης (83η θέση) και καινοτομίας (87η θέση), θεσμών (103η) και αποτελεσματικότητας της αγοράς προϊόντων (108η), ενώ χαμηλή ήταν η κατάταξή της όσον αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον (147η θέση), την ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών αγορών (138η) και την αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας (127η).»

  Σκεφθείτε τί θά γίνει άν δέν επικρατήσει τό ΣΥΡΙΖΑ νά σώσει τά «κεκτημένα». Κινδυνεύουμε άμεσα στούς τελευταίους δείκτες. Η μόνη «πατριωτική» θέση πρέπει νά πρσβλέπει τήν 148η θεση. Τό υπόσχονται όλοι οι αντιμνημονιακοί χώροι, εκτός Χρυσής Αυγής!!!

  Χθές στό Kontrachannel τού Κουρή ο Führer τό δήλωσε χωρίς περιστροφές. Άν βγεί η ΧΑ θά έχουμε μόνο 5 μέ 6 πολύ δύσκολα χρόνια, ώσπου νά φτάσουμε οικονομικά στό σημείο πού ήμασταν τό 2008. Καί μάλιστα μέ Ευρώ!!!, παρά τήν ιδεολογική θέση τού κόμματος γιά εθνικό νόμισμα. Δέν θυμάμαι ακριβώς τήν έκφραση πού χρησιμοποίησε γιά βεβιασμένη επαναφορά τού εθνικού νομίσματος, αλλά συμπερασματικά εννοούσε ότι δέν θά αξίζει νά τό χρησιμοποιούμε ούτε γιά κωλόχαρτο. Γιά προσάναμμα ίσως.
  Τώρα γιά τά 5 μέ 6 δύσκολα χρόνια εκτιμήσεις τής στιγμής είναι. Μπορεί νά γίνουν 50 μέ 60. Αυτά γιά τούς πολύ δεξιόστροφους «πατριώτες».
  Οι αριστερόστροφοι «πατριώτες» είναι πολύ πιό εξελιγμένοι. Αυτοί θά λύσουν τό πρόβλημα σχεδόν ακαριαία μέ ψήφιση νόμου γιά επιστροφή τής οικονομίας στό 2008.

  ο σαδισμός είναι αποκλειστικό προνόμιο τών κομματικών σπουδαρχίδων καί σπουδαρχιδάκιδων

  Η ευφυΐα (νομότυπα θά δουλεύουν οι άλλοι γιά μάς) είναι αποκλειστικά γένος τής κομματικής αριστεράς.
  Η βαναυσότητα (διά ροπάλου θά δουλεύουν οι άλλοι γιά μάς) είναι αποκλειστικά γένος τής κομματικής ακροδεξιάς.

  Ο μαζοχισμός επαφίεται ευγενώς στούς ψηφοφόρους. Όσο πιό απελπισμένος, τόσο περισσότερο μαζόχας.

 12. Persecuted avatar
  Persecuted 04/09/2013 14:42:43

  Απαιτούμε απόδειξη, ακόμη και για το παγωτό ξυλάκι. Εγώ το εφάρμοσα όλο το καλοκαίρι, χωρίς καμία εξαίρεση. Λειτουργεί.
  Μπορεί να μη γίνεται να ....συλλάβω τον μεγαλοφοροφυγά, τον απατεώνα με τις υπεράκτιες, τον κολλητό του τάδε και τον μεγαλοαπατεώνα του Νάμος, αλλά αποφάσισα να κάνω επί τέλους αυτό που μπορώ. Ας το κάνουμε όλοι.

 13. Zugzwang avatar
  Zugzwang 04/09/2013 14:46:20

  Ενταξει! Βαρεθηκατε τους "πατριωτες", Μ.Ο. Αυτοι κατεστρεψαν την Ελλαδα. Συμφωνοι. Ποτε ομως θα ασχολeiθειτε, για να τους επαινεσετε, και με τους "διεθνιστες" της λιστας Λαγκαρντ και των λοιπων σκανδαλων που εσωσαν την Ελλαδα;

  • M.O. avatar
   M.O. @ Zugzwang 04/09/2013 15:55:23

   Δεν είμαι βέβαιος αν αυτοί κατέστεψαν την Ελλάδα, ή η σιωπηρή πλειοψηφία που ανεχόταν και συντηρούσε συμπεριφορές και καταστάσεις. Για τις λίστες είναι χιλιοειπωμένα τα πράγματα, "ερευνώνται" οι εμπλεκόμενοι, έτσι δεν είναι;

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ M.O. 04/09/2013 18:00:48

    Ναι. Οι εμπλεκομενοι "ερευνωνται" μεχρι παραγραφης...

 14. panas avatar
  panas 04/09/2013 15:02:50

  Ωραίες περιγραφές υποκριτικής συμπεριφοράς νεοελλήνων...

  Πάντως και στη Γερμανία που είμαι λίγοι συνειδητοποιημένοι πληρώνουν ευχάριστα τους φόρους τους. Οι περισσότεροι φοβούνται τις ποινές...

 15. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 04/09/2013 15:20:06

  Οχι απλά τους βαρέθηκα , με αηδιάζουν τόσο πολύ η αισθητική τους , η νοοτροπία τους και η υποκρισία τους , που δεν θέλω ούτε ως μακρινή θέα να τους βλέπω .

 16. Γιώργος avatar
  Γιώργος 04/09/2013 15:20:15

  Μόνο εγώ είμαι τυχερός που σε Εύβοια και Λευκάδα που πήγα, από τις 7-8 ταβέρνες και καφετέριες που έκατσα πήρα απόδειξη χωρίς να το ζητήσω... σε όλες;

  • M.O. avatar
   M.O. @ Γιώργος 04/09/2013 15:56:00

   Θα σε πέρασαν για εφοριακό...

   • ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ @ M.O. 05/09/2013 02:14:30

    χαχαχαχαχαχαχαχ!!!!!! Καλό!!

 17. ΑκαιΣ avatar
  ΑκαιΣ 04/09/2013 16:27:19

  Αγαπητέ Μ.Ο, επειδή πριν και πάνω απ΄όλα είστε ποιητής, θα εννοήσετε γιατί διαβάζοντας το άρθρο σας, αισθάνθηκα την ανάγκη να καταθέσω με αγάπη το παρακάτω απόσπασμα, από το πεζό ποίημα του Κ.Π.Καβάφη. ''Τα πλοία''....
  '' Θλιβερόν, θλιβερόν είναι άλλο πράγμα. Eίναι όταν περνούν κάτι πελώρια πλοία, με κοράλλινα κοσμήματα και ιστούς εξ εβένου, με αναπεπταμένας μεγάλας σημαίας λευκάς και ερυθράς, γεμάτα με θησαυρούς, τα οποία ούτε πλησιάζουν καν εις τον λιμένα είτε διότι όλα τα είδη τα οποία φέρουν είναι απηγορευμένα, είτε διότι δεν έχει ο λιμήν αρκετόν βάθος δια να τα δεχθή. Kαι εξακολουθούν τον δρόμον των. Oύριος άνεμος πνέει επί των μεταξωτών των ιστίων, ο ήλιος υαλίζει την δόξαν της χρυσής των πρώρας, και απομακρύνονται ηρέμως και μεγαλοπρεπώς, απομακρύνονται δια παντός από ημάς και από τον στενόχωρον λιμένα μας.
  Eυτυχώς είναι πολύ σπάνια αυτά τα πλοία. Mόλις δύο, τρία βλέπομεν καθ' όλον μας τον βίον. Tα λησμονώμεν δε ογρήγορα. Όσω λαμπρά ήτο η οπτασία, τόσω ταχεία είναι η λήθη της. Kαι αφού περάσουν μερικά έτη, εάν καμίαν ημέραν - ενώ καθήμεθα αδρανώς βλέποντες το φως ή ακούοντες την σιωπήν - τυχαίως επανέλθουν εις την νοεράν μας ακοήν στροφαί τινες ενθουσιώδεις, δεν τας αναγνωρίζομεν κατ' αρχάς και τυραννώμεν την μνήμην μας δια να ενθυμηθώμεν πού ηκούσαμεν αυτάς πριν. Mετά πολλού κόπου εξυπνάται η παλαιά ανάμνησις και ενθυμώμεθα ότι αι στροφαί αύται είναι από το άσμα το οποίον έψαλλον οι ναύται, ωραίοι ως ήρωες της Iλιάδος, όταν επερνούσαν τα μεγάλα, τα θεσπέσια πλοία και επροχώρουν πηγαίνοντα - τις ηξεύρει πού.''

  • Μ.Ο. avatar
   Μ.Ο. @ ΑκαιΣ 05/09/2013 00:15:16

   Είναι μεγάλη η απόσταση από τη "φαντασία ως το χαρτί". Είναι η πιο πρωτότυπη, καλοπροαίρετη και "ψαγμένη" κριτική που έχω δεχτεί. Σας ευχαριστώ ειλικρινά.

 18. victoria (true) avatar
  victoria (true) 04/09/2013 21:11:02

  Γεια σου μικρέ. Και να τους γκρέμιζες.., δεν θα το καταλάβαιναν!!! Άλλο concept!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.