Βαδίζουμε προς κυβέρνηση εθνικής ενότητας;
12/07/2015 06:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βαδίζουμε προς κυβέρνηση εθνικής ενότητας;

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις «μυρίζουν» από τις Βρυξέλλες μετά το ναυάγιο στο χθεσινό Eurogroup αλλά και τις διαρροές από ξένους για το έλλειμμα αξιοπιστίας που υπάρχει

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις «μυρίζουν» από τις Βρυξέλλες μετά το ναυάγιο στο χθεσινό Eurogroup αλλά και τις διαρροές από ξένους για το έλλειμμα αξιοπιστίας που υπάρχει.

Φαίνεται ότι οι δανειστές θέλουν να τελειώσουν εδώ και τώρα την κυβέρνηση Τσίπρα επειδή πιστεύουν ότι ακόμη κι αν συμφωνήσουν σήμερα δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα μέτρα.

Πιστεύουν ότι τους έχουν κοροϊδέψει τόσο πολύ οι Έλληνες που πλέον δεν πρόκειται να δεχθούν ακόμη και τις μετάνοιες που κάνουν ο Τσακαλώτος και την αποκήρυξη Βαρουφάκη. Η τρόικα εκτιμά ότι μπορεί οι Έλληνες να πάρουν τα λεφτά της δόσης και στη συνέχεια να την κάνουν για τη δραχμή αλλά πιο συντεταγμένα.

Φοβούνται ότι θα γίνουν αυτοί οι «χορηγοί» της χρεοκοπίας που μπορεί να έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, γι’ αυτό τηρούν σκληρή στάση.

Οι φήμες ότι τέθηκε ζήτημα αξιοπιστίας της Ελλάδας και η διαρροή του εγγράφου του Σόιμπλε για Grexit 5 ετών και ανθρωπιστική βοήθεια ή εκχώρηση ακινήτων 50 δις ευρώ, ήταν σχεδιασμένο. Και το ίδιο σχεδιασμένη φαίνεται η αντίδραση των Φινλανδών που φέρεται να έδωσαν εντολή για διαπραγμάτευση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Το κλίμα έχει βαρύνει πάρα πολύ αν και η κυβέρνηση έχει πάει με τις ψήφους 251 βουλευτών και φαίνεται ότι το ζήτημα της ειλικρίνειας και της αξιοπιστίας είναι το προκάλυμμα του μεγάλου σχεδίου των ξένων. Να διώξουν δηλαδή τον Τσίπρα και να προχωρήσουν σε μια κυβέρνηση με την οποία θα συνεννοούνται και δεν θα φοβούνται μήπως τους πιάνουν… κώτσο κάθε λίγο και λιγάκι.

Μπορεί αυτό να φαίνεται ως μια ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, όμως, όταν έχει καεί στον χυλό του Βαρουφάκη φυσάς και το γιαούρτι του Ευκλείδη. Πρόκειται για ξεκάθαρο γερμανικό σχέδιο να φύγει ο Τσίπρας το ταχύτερο.

Αν ισχύει αυτό τότε δεν αποκλείεται σήμερα ή αύριο να υπάρξει αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, αν και τα έχουν βρει ως προς τα μέτρα. Με δεδομένο ότι στις 20 Ιουλίου χρεοκοπούμε χωρίς βοήθεια, η επόμενη εβδομάδα θα είναι κολασμένη. Δεν αποκλείεται δηλαδή να οδηγηθεί ο πρωθυπουργός σε παράδοση της εντολής διακυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε έναρξη διαδικασίας διερευνητικών εντολών.

Μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας είναι το μόνο που μπορεί να σώσει την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, καθώς οι εκλογές θα την διέλυαν εντελώς. Επομένως, μην αποκλείσετε νέα κυβέρνηση χωρίς τον Τσίπρα πρωθυπουργό αλλά με τη στήριξη των κομμάτων που ψήφισαν και προχθές την εξουσιοδότηση. Αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να επικυρώσει τη συμφωνία και να την εφαρμόσει έχοντας πάρει «ψήφο εμπιστοσύνης» και από τους δανειστές.

Έτσι θα μπορούσε να γλιτώσει η χώρα γιατί αν περιμένουμε να εφαρμοστεί μια συμφωνία από τους απίθανους του ΣΥΡΙΖΑ που είναι χίλια κομμάτια, τότε ζήτω που καήκαμε. Το μόνο που μένει είναι το πρόσωπο που θα γίνει πρωθυπουργός γιατί δεν υπάρχουν και πολλοί σοβαροί για να είναι ικανοί να εφαρμόσουν τα μέτρα χωρίς ανοησίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 12/07/2015 06:25:17

  Το σχέδιο του Τσίπρα ήταν να εγκαταλείψει "ηρωικά" το σκάφος μετά από ένα "ναι" στο δημοψήφισμα, αφού όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν 70-80% υπέρ του ευρώ, ώστε να επιστρέψει μετά από μερικούς μήνες θριαμβευτής, έχοντας πετάξει την καυτή πατάτα σε άλλον. Τώρα όμως έχει μείνει άναυδος με το πώς σκέφτεται ο ελληνικός λαός, τον οποίο και εκμεταλλεύτηκε για να γίνει πρωθυπουργός, θυσιάζοντας τη χώρα. Η ηρωική έξοδος δεν υπάρχει πια ως σενάριο, την έκαψε ο σοφός (άνευ εισαγωγικών αυτή τη φορά) ελληνικός λαός, που κράτησε θριαμβευτικά στην εξουσία αυτό που τον συμβούλεψε να πει "όχι"! Κάνουν δύο λάθη ένα σωστό; Στην περίπτωσή μας, μπορεί! Αυτή η φυγή, λοιπόν, αν υπάρξει, θα είναι ταπεινωτική. Από την άλλη, δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε λεφτά μέχρι τις 20 Ιουλίου. Ενώ επίσης, δεν φαίνεται να μπορούμε να αποφύγουμε τους άθλιους όρους ούτε μέσα από μια καινούργια κυβέρνηση. Ο "σοφός" (με εισαγωγικά αυτή τη φορά) ελληνικός λαός θα καταλάβει τι σημαίνει "χύνω την καρδάρα με το γάλα", θα καταλάβει τότε ότι αυτό συνέβη στις 25 Ιανουαρίου. Σοφή η αποχώρηση Σαμαρά, αν έμενε να ήταν σαν να επιζητεί, σαν να εκβιάζει την δικαίωση. Τώρα που όχι μόνον αποσύρθηκε, αλλά είναι και σε σιωπή τύπου "περιμένω να με δικαιώσει η ιστορία", θα τον θυμηθούν πιο εύκολα. Θα δικαιωθεί πιο εύκολα. Αφού κατά βάθος όλοι το ξέρουν πια. Και ποιος να αναλάβει; Ο Δραγασάκης; Αστεία πράγματα. Αν και αυτόν θα "σπρώχνουν" από τον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, κάποιος σαν τον Δραγασάκη θα έχει το θετικό ότι θα απορροφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το πολιτικό κόστος. Ο Στουρνάρας που έλεγαν κάποιοι πριν λίγους μήνες; Έχουμε ξεμείνει από "μεταβατικούς" που να έχουν και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ... Ο Αβραμόπουλος θα ήταν μια κάποια λύση. Πάντως αν ο Τσίπρας αποχωρήσει με τέτοιο ταπεινωτικό τρόπο από την πρωθυπουργία, δύσκολα θα διασωθεί ο ίδιος, δεν ξέρουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μην ξεχνούμε ότι πολλοί συμπατριώτες μας τον ψήφιζαν, για έναν ακατανόητο λόγο, διότι "δεν θα άλλαζε τίποτε" σε σχέση με την κυβέρνηση Σαμαρά. Άρα, αυτοί που τον έκαναν κυβέρνηση ήθελαν σταθεροτητα, ήθελαν πρόοδο, ήθελαν ανάπτυξη. Δεν θα ψήφιζαν έτσι στα τυφλά ένα αριστερό κόμμα. Ποτέ δεν θα ψήφιζαν, λοιπόν, τον Λαφαζάνη ή την Ζωή. Πάντως οι τελευταίες τρεις κυβερνήσεις πολιτικών κατέρρευσαν λίγο μετά που άλλαξε ο Υπουργός Οικονομικών. Καραμανλής μετά που έφυγε ο Αλογοσκούφης, Παπανδρέου μετά που έφυγε ο Παπακωνσταντίνου, Σαμαράς μετά που έφυγε ο Στουρνάρας. Κάτι τέτοιο θα γίνει μάλλον κι εδώ με τον Βαρουφάκη. Και το τι θα γίνει μετά από πολιτικής απόψεως είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Λογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα συρρικνωθεί, μετά μάλιστα και την πιθανότατη διάσπασή του. Ο Τσίπρας θα απαξιωθεί, θα εξαφανιστεί πολιτικά. Θα πάει ο κόσμος πίσω στα παλιά κόμματα; Στην Χ.Α. λίγο απίθανο υπό τις σημερινές συνθήκες. Τι θα συμβεί; Πού θα βρει πολιτική στέγη το 61% του δημοψηφίσματος, που εντέλει κρατάει την τύχη της χώρας στα τυχοδιωκτικά χέρια του; Ένας Θεός ξέρει... Ας ελπίσουμε να είναι και βοηθός μας...

  • Περσέας avatar
   Περσέας @ Διογένης 12/07/2015 10:44:52

   Εκτίμηση κάνω ... Συμφωνώ ότι ο Τσίπρας περίμενε "ΝΑΙ" να την κάνει με ...ελαφρά πηδηματάκια, αφού δεν του βγήκε η μεγαλεπήβολη ιδέα του ...μπαρουφάκι και στο chiken game ήταν έτοιμος να το βάλει στα ...πόδια! Οι μηχανισμοί του συριζα, στην προσπάθειά τους να δείξουν πόσο λαοπρόβλητο Πρωθυπουργό έχουμε, έκαναν ...ότι περνούσε από το χέρι τους να ...το πραγματοποιήσουν ! Έξυπνα και σοφά οι εκπρόσωποι του ΝΑΙ 'σιώπησαν'. Η ζημιά θα ήταν ΑΠΕΙΡΩΣ χειρότερη. Από το αποτελεσμα αυτό ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ο Τσίπρας! Συνειδητοποίησε ότι ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ τίποτε στο κόμμα του και ΕΣΠΕΥΣΕ...ερμηνεύσει το ΟΧΙ σαν ΝΑΙ, αλλά είχε ήδη παγιδευτεί !!! Με όλα αυτά ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ όσοι πιστεύαμε στην ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΗΣΗ. Το μόνο που δεν ξέρω καλά αν η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ έκλεισε το βράδυ του 'δημοψηφίσματος' ή τα ...ξημερώματα Σαββάτου !!

 2. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 12/07/2015 07:05:44

  ' 14 ώρες Πριν από 14 ώρες Βόμβα Μιχαλολιάκου: " Η Χρυσή Αυγή Θέλει Δραχμή, Στρατό, και Αγρότες!" #breaking #vouli '

  • Eva avatar
   Eva @ Δήμητρα Μ. 13/07/2015 16:24:56

   Αν συνεχιστει η ηλιοθεραπεια των μεταναστων, θα προσελκυσει καποιους ηλιθιους ακομα.

 3. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 12/07/2015 08:15:49

  Να δω και τον ποταμίσιο υπουργό...ε ρε τι γινεται στο Ελλαδέξ...

  • Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
   Χωρίς αιδώ κι εκεί @ Βιεννεζος 12/07/2015 08:37:52

   Γιατί; Ποιό το πρόβλημα; Άμα αρέσει στον Σουλτς και μας δανείζει κι ο Σόϊμπλας;

   • Θόδωρος Hellados avatar
    Θόδωρος Hellados @ Χωρίς αιδώ κι εκεί 12/07/2015 14:31:26

    Αλλιώς το πολύ-πολύ να τρώμε ζωοτροφές.. Σιγά και τι έγινε?

    • Χωρίς αιδώ κι εκεί avatar
     Χωρίς αιδώ κι εκεί @ Θόδωρος Hellados 12/07/2015 17:05:00

     Τζάμπα ονειρεύεσαι αφελή ! Για δες εδώ : https://www.youtube.com/watch?t=23&v=Ax5nNqHUv_k

     • Θόδωρος Hellados avatar
      Θόδωρος Hellados @ Χωρίς αιδώ κι εκεί 12/07/2015 21:25:21

      Ξέρεις τι υποστηρίζεις εσύ? Ή όπου φυσάει ο άνεμος? Ελπίζω να μην είσαι ακόμα μια περίπτωση όπου τζάμπα χάνω τον καιρό μου...

 4. Βεροιώτης avatar
  Βεροιώτης 12/07/2015 11:12:15

  Μάλιστα Κυβέρνηση Εθνικής ενότητας, γιατί όχι θα μπορούσε να πει κανείς. Δικαιολογημένα ή όχι, δεν είναι του παρόντος. Απλά να υπενθυμίσω ότι στην αντίστοιχη Κυβέρνηση του 2003 νομίζω, με συμμετοχή των τότε "δυνάμεων" το πρώτο που έκαναν οι τότε "σωτήρες" ήταν η κατανομή των διορισμών των κομματόσκυλων τους. Αυτά, προς αποφυγή φρούδων ελπίδων.

 5. toxo avatar
  toxo 12/07/2015 11:25:17

  Τα κόμματα ψηφίζονται από τους πολίτες ψηφοφόρους. Οι δανειστές έχουν πρόσφατο δείγμα της βουλήσεως του εκλογικού σώματος (βουλευτικές εκλογές και δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες ).Αλαγή προσανατολισμού ; καμία.Ή μάλλον μικρή αλλαγή προς τους Λαϊκιστές.Προσωπικώς είμαι στενοχωρημένος από τον βαθμό κατανοήσεως της διεθνούς καταστάσεως ,από τους Έλληνες ψηφοφορους.

 6. κατωυποστάθμης avatar
  κατωυποστάθμης 12/07/2015 13:22:40

  ζώ στιγμές άκρατης χαράς επιτέλους θα τούς δώ οόλους σε ενα ομονοόν μπλόκ ,εντάξει οχι ακριβώς όλους, αλλα τι αγαλλίαση ;ο παπασούρας στο ιδιο υπουργείο με τον Άδωνη οπως είπε και ο κύριος Φαήλος ο ΜΠΟΜΠποτάμης στο εσωτερικών με υφυπουργό τον Παλαβίτσα ,ο Βαρβιτσιώτης αγκαλιά με την γραία την Δρίτσαινα να κατακεραυνώνουν απο το υπουργείο τους τουσ αμετανόητους ακροδεξιούς που δεν συμπαθούν τα ελληνοποιημένα μωρά απο την Σομαλία ,ο Βούτσης με την Ντόρα στό εξωτερικών, τι ; τι να πρωτοθαυμασω ;,είμαι πολύ τυχερός που βλέπω αυτό το έργο ,πραγματική ομοψυχία εκει στα υπουργεία της κυβέρνησης εθνικής [ξανά] σωτηρίας

 7. wow avatar
  wow 12/07/2015 13:51:28

  Αμέσως να κλείσει η ΕΡΤ, να φύγουν οι καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί. Δεν είναι δυνατόν για δυο τρεις συντεχνίες και για τα προνόμια λίγων να κινδυνεύει το μέλλον των Ελλήνων. Η Νέα Δημοκρατία να απαιτήσει να μαζέψουν το λαθρονομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας σε όλους τους τριτοκοσμικούς και μετά να στηρίξει τα μνημόνια του σύριζα. Μας έπεσαν τα μαλλιά και αυτά που έμειναν στα πλάγια άσπρισαν. Μέσα σε 10 μέρες…….

 8. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 12/07/2015 13:55:19

  Ακούει η Ευρώπη τους ψηφοφόρους;Μην το κουράζουμε το πράμα...να βγουν αυτοί που θέλουν εκείνοι,να τελειώνουμε...τι ξεφτίλα Θεέ μου...

 9. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 12/07/2015 14:01:47

  Έχω σχέδιο για την επίλυση της κρίσης...στείλτε με χαρτια στους άλλους τους Βόρειους ανθρωπιστές όλους τους πρόσφυγες στα νησιά...θα κλάψουν μανούλες...

  • αναγνώστης avatar
   αναγνώστης @ Βιεννεζος 12/07/2015 14:25:46

   Αυτό έχει κατά νου και η σεβαστή Καγκελάριος και άρχισε τις επισκέψεις στους βορειούς μας γείτονες. Για να εξασφαλίσει την ασφάλεια της οικίας της ενισχύει το νότιο μαντρότοιχο. Όλα ήσαν προσχεδιασμένα...Άραγε εκείνος ο Σλοβάκος πρωθυπουργός έχει ολότελα λησμονήσει το όνομα του Edward Benes και την πολιτική του appeasement?

  • Ντάμα Σπαθί avatar
   Ντάμα Σπαθί @ Βιεννεζος 12/07/2015 14:49:07

   Αυτά τα ζαχαρένiα παραμύθια, ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ. Μόλις στείλεις τον πρώτο -που θα σου επιστραφεί άμεσα μιας κι έχεις υπογράψει το Δουβλίνο 2-, αν επιμένεις πολύ, θα κλείσουν τα σύνορα της Ε.Ε και για τους Έλληνες πολίτες, που πια θα χρειάζονται πολλαπλούς ελέγχους για να μετακινηθούν εντός της. Μετά από όσα είδαμε τους τελευταίους 5 μήνες, καιρός να μην συντηρούμε βολικές αυταπάτες. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΓΟΝΑΤΟ ΕΝΑΝ ΠΡΟΧΕΙΡΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΕΝΤΟΣ Ε.Ε. Πρόσφατα : http://www.protothema.gr/world/article/487187/ouggaria-kleinei-ta-sunora-stous-prosfuges-pou-zitoun-asulo/

 10. ΤΤ avatar
  ΤΤ 12/07/2015 20:15:12

  ΑΝ δεν βγει κυβέρνηση με πρόγραμμα απόλυση 200.000 κηφηνων δεν γίνεται τίποτα. Θα βγει ο επόμενος μισέλληνας (ΑΝΤΑΡΣΥΑ;) που θα υποσχεθει κρατική ζάχαρη. Θα τον βγάλουν οι Σομαλοί και Σύριοι ψηφοφόροι. Οι Έλληνες θα θεωρούνται ρατσιστές, ειδικά όσοι θυμούνται το σύνταγμα του 1822.
  Ξαναγίναμε γκιαούρηδες χωρίς να πέσει ντουφεκιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.