#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/10/2013 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βήματα… διάλυσης στη ΔΗΜΑΡ;Βήματα… διάλυσης κάνει η ΔΗΜΑΡ με αφορμή τις φυγόκεντρες τάσεις που εμφανίζουν στελέχη της τα οποία θέλουν να ενισχύσουν την ενιαία Κεντροαριστερά πηγαίνοντας αντίθετα από τη γραμμή του κόμματος. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του γραμματέα του κόμματος, Σπύρου Λυκούδη ο οποίος μιλώντας στην εφημερίδα Έθνος δεν αποκλείει τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ενώ συμπεριλαμβάνει και τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Διαφωνώ με τους αποκλεισμούς, αν και είμαι βέβαιος για τους αυτοαποκλεισμούς πολλών. Δεν βλέπω να έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου. Οι συνθήκες στη χώρα μας απαιτούν να βάλουμε στην άκρη τους ηγεμονισμούς και τους αποκλεισμούς. Κι αυτό ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ και για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Λυκούδης φέρνοντας αναταραχή στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Παράλληλα, περιέλαβε στις προοδευτικές δυνάμεις εκτός από τη ΔΗΜΑΡ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι η συσπείρωση πρέπει να γίνει στη βάση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου παραγωγής και αναδιανομής του πλούτου. Τονίζει ότι το εγχείρημα για την κεντροαριστερά πρέπει να επισπευσθεί χωρίς αποκλεισμούς, αλλά με βασικό όχημα την ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ.

Κι άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ συμμερίζονται τις απόψεις αυτές και είναι χαρακτηριστικό ότι 7 στελέχη έχουν υπογράψει τη διακήρυξη των «58».

Στη συνεδρίαση που έγινε ο Θ.Μαργαρίτης παρατήρησε ότι η Κεντροαριστερά δεν μπορεί να είναι μια δύναμη παράπλευρη στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο και ότι η ΔΗΜΑΡ δεν τάσσεται αξιωματικά κατά της συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά διαφωνεί με πτυχές της πολιτικής που ακολουθεί.

Στη συνεδρίαση ακούστηκαν και απόψεις γεφύρωσης των διαφορών με πιο χαρακτηριστική την τοποθέτηση του βουλευτή Εύβοιας Δημ. Αναγνωστάκη, ο οποίος ζήτησε να επανεξεταστεί η στάση του κόμματος, καθώς μεταξύ των προσώπων που υπογράφουν το κείμενο των «58» συγκαταλέγονται και πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στη ΔΗΜΑΡ και είναι ομιλητές στις εκδηλώσεις της, εννοώντας τους κκ. Ν. Αλιβιζάτο και Ν. Χριστοδουλάκη.

Τελικά εγκρίθηκε η πρόταση του κ. Κουβέλη που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με το προσκλητήριο των κεντροαριστερών δυνάμεων. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ «ο προοδευτικός τρίτος πόλος θα συγκροτηθεί με τη συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων. Όμως δεν υπάρχει αντικειμενικά ένα πολιτικό πλαίσιο που να επιτρέπει τη συζήτηση για εκλογική συνεργασία, όταν αυτό ταυτίζεται με σημερινές συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές, με τη σύμπραξη του ΠΑΣΟΚ.

»Η ΔΗΜΑΡ έχει τη δική της πρόταση για τη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου-του πόλου του δημοκρατικού σοσιαλισμού- και είναι ανοικτή στο δημιουργικό διάλογο για την εκπόνηση ενός εναλλακτικού σχεδίου. Αυτό το εναλλακτικό σχέδιο έχει σαφές μέτωπο όχι μόνο με τον αριστερό λαϊκισμό, αλλά και με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές. Στόχος μας είναι να υπάρξει η ευρύτερη δυνατή συσπείρωση όχι μόνο από τον πολιτικό χώρο, αλλά και από την κοινωνία. Εργαζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση και πιστεύουμε ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. old visitor avatar
  old visitor 17/10/2013 10:26:35

  Αυτοί οι μαξιμαλισμοί της ευρύτερης κεντρο-αριστερο-αριστερής αριστεράς, είναι μνημειώδεις!
  Οι ονομασίες που αποδίδουν στις πολιτικές τους κινήσεις, είναι το κάτι άλλο πραγματικά.
  Οι άνθρωποι αυτοί -προφανώς λόγω υψηλού επιπέδου αυτογνωσίας- αυτοπροσδιορίζονται ως:

  -Δημοκράτες
  -Αριστεροί
  -Εκσυγχρονιστές
  -ρισοσπάστες
  -Κοινωνία αξιών
  -Προοδευτικοί
  -Πρώτα κοινωνιστές
  -Ουμανιστές
  -Σοσιαλιστές

  κ.λπ...

  Και πολύ αμφιβάλλω, αν γνωρίζουν τα στοιχειώδη, περί των εννοιών που επικαλούνται, τουλάχιστον στο επίπεδο της πράξης.
  Πάντως τα έχουν όλα αυτά!

  Αλλά πιστεύω ότι πρέπει το ονοματολόγιο να διευρυνθεί, αδικούνται νομίζω.
  Μπορούν κάλλιστα να αυτοπροσδιορίζονται ως:

  "υπέροχοι", "αξιολάτρευτοι", "ακαταμάχητοι", "κοινωνικοί ήρωες", "αδιαμφισβήτητοι ηγέτες", "μεγάλοι εφευρέτες της πολιτικής σκέψης και του στοχασμού", "σύγχρονοι Ηρακλείδες", "θεοί" κ.οκ...

 2. ΗΛΕΚΤΡΑ avatar
  ΗΛΕΚΤΡΑ 17/10/2013 11:48:23

  ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΑΝ ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΦΥΓΕ Η ΔΗΜΑΡ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ
  ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ
  ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ
  ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ;;;;

 3. Ξέφραγο Αμπέλι avatar
  Ξέφραγο Αμπέλι 17/10/2013 14:52:16

  Σιγά μη χάσει η ..Βενετιά βελόνι! Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είναι απλά εξουσιομανείς, καρεκλοθήρες και ιδιοτελείς. Δεν θα διαλυθούν όμως, τουλάχιστον όχι πριν από τις επόμενες εκλογές και πάντα αναλόγως του αποτελέσματος.

 4. MCA avatar
  MCA 17/10/2013 20:54:19

  Ο μπαρμπα Φώτης ξέρει να επιβιώνει πολιτικά και να παραμένει στην επιφάνεια. Το απέδειξε για άλλη μια φορά με την αποχώρηση του από την κυβέρνηση. Όλοι τον είχαν καταδικασμένο αλλά τα ποσοστά του πάλι ανεβαίνουν. Αυτοί που θα τον παρατήσουν δύσκολα θα έχουν πολιτικό μέλλον, εκτός εάν πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Κάτι κινήσεις τύπου ΄΄58΄΄ θα καταλήξουν στα σκουπίδια για τον απλούστατο λόγο ότι δεν υπάρχουν πλέον πολλοί ψηφοφόροι μ αυτές τις ιδέες και όσοι υπάρχουν θα πάνε στην ΔΗΜΑΡ ή στο ΠΑΣΟΚ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.