08/12/2009 16:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βέτο στην ιμπεριαλιστική ΤουρκίαΠορεία την Πέμπτη 10/12 για την μη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Όλα αυτά τα χρόνια, μεθοδικά, Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι Ατλαντιστές διέλυσαν τα Βαλκάνια, στρώνοντας το χαλί στην Τουρκία προκειμένου να αναδειχθεί σε περιφερειακή υπερδύναμη και να εξουσιάσει την ευρύτερη περιοχή. Οι ταγοί του αυταρχικού καθεστώτος της Άγκυρας οραματίζονται ένα νεο-οθωμανικό μέλλον, και γι' αυτό ένας από τους μεγαλύτερους εκφραστές του, ο Νταβούτογλου πριν από μερικές εβδομάδες στο Σαράγεβο καλούσε τους λαούς να «επωφεληθούν» από την υπό ανοικοδόμηση Οθωμανική Ειρήνη στα Βαλκάνια.

Κομβικό ρόλο σ' αυτήν την διαδικασία παίζει και η ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα με τους όρους και τις συνθήκες που πραγματοποιείται σήμερα. Χωρίς αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, χωρίς αναγνώριση της κυπριακής δημοκρατίας, χωρίς άρση του casus belli, χωρίς αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, και του μικρασιατικού ελληνισμού, χωρίς αναγνώριση του καθεστώτος του Αιγαίου και συνέχιση των παραβάσεων και παραβιάσεων.  Πρόκειται για μια εξέλιξη που θα απελευθερώσει όλες τις πολιτικές, οικονομικές και δημογραφικές τάσεις υποταγής της Ελλάδας αλλά και ολόκληρων των Βαλκανίων, και ταυτόχρονα θα υπονομεύσει οποιαδήποτε προοπτική απαγκίστρωσης των Ευρωπαϊκών λαών από το άρμα του Ατλαντισμού. Πρώτο θύμα των εξελίξεων αυτών θα είναι η Κύπρος, η οποία προετοιμάζεται να παραδοθεί σ' ένα έκτρωμα πολύ χειρότερο από αυτό του Ανάν, μια συμφωνία η οποία θα την παραδώσει ως το πρώτο πιάτο στη Οθωμανική σφαίρα επιρροής.

Ενόψει των εξελίξεων του Δεκέμβρη, που θα κρίνουν πολλά, τόσο σε ό,τι αφορά στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., όσο και για την Κύπρο και το Σκοπιανό, τα μεγάλα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ, των Βρετανών και των Τούρκων έχουν επιστρατεύσει λυτούς και δεμένους, προκειμένου να δεχθούμε μοιρολατρικά την ακύρωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και αξιοπρέπειας. Οι ελληνικές άρχουσες τάξεις, τα «τζάκια» και οι «νταβατζήδες» έχουν προ πολλού συμφωνήσει με το αζημίωτο να υποταχθούν στα οθωμανικά Βαλκάνια του 21ου αιώνα.

Εμείς, από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να καθόμαστε άβουλοι θεατές της προετοιμαζόμενης υποδούλωσής μας. Πρέπει με κάθε θυσία να αποφύγουμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν, μιας χώρας ραγιάδων και γκαρσονιών, μιας ημι-τουρκικής και ημι-ευρωπαϊκής επαρχίας. Να αμφισβητήσουμε το δρόμο που μας έφερε μέχρι εδώ, και μας έχει βυθίσει στην κοινωνική κρίση, την οικονομική κατάρρευση και την εθνική ταπείνωση.

Ήρθε η στιγμή να βάλουμε φρένο στο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς που σήμερα μας έχει δέσει τα χέρια. Η Ελλάδα μπροστά σ' αυτές τις κρίσιμες συνθήκες χρειάζεται έναν λαό-ακρίτα, ζωντανό, κινητοποιημένο από ένα όραμα για ελευθερία, δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια.

Φτάνει πια! Ο ελληνικός λαός πρέπει να αρνηθεί να μεταβληθεί σε πειραματόζωο των ισχυρών. Η αντίσταση είναι εφικτή. Αρκεί να αντιπαραθέσουμε ένα όραμα βαλκανική ενότητας και αποκλεισμού της τουρκικής υποταγής των Βαλκανίων, και να δούμε την Κύπρο όχι σαν βαρίδι αλλά σαν ευκαιρία του ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ – ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ –ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

 ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΚΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ:

 «ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ», «ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΡΟΥ» (ΣΑΚ), ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΡΓΩ», ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΑΡΔΗΝ», ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΡΗΞΗ», ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 08/12/2009 16:44:32

  Ο κυριος Παπανδρεου και στα δυο ντιμπειτ ειχε πει οτι θα βαλει βετο στην ενταξη της Τουρκιας.Για να δουμε θα το πραξει ή ηταν και αυτο μια δηλωση του στυλ, τα λεφτα υπαρχουν.

  • ΜιχΜιχ avatar
   ΜιχΜιχ @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 08/12/2009 18:43:16

   Έχουμε αλλάξει στρατηγική, γιατί παλιά οι Ευρωπαίοι έλεγαν στην Τουρκία "εμείς σας θέλουμε, η Ελλάδα όχι". Επιτέλους καταλάβαμε πως οι Ευρωπαίοι δεν τους θέλουν και μας χρησιμοποιούσαν ως δικαιολογία, γι' αυτό τώρα εμείς υποκρινόμαστε πως είμαστε θετικοί, για να τους θέσουμε προ των ευθυνών τους. Μόλις δέσαμε την ένταξη της Κύπρου το 2004, άρχισαν όλως τυχαίως να βγαίνουν από το καβούκι τους.

 2. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 08/12/2009 16:58:00

  Οι υποτιθέμενοι αντιιμπεριαλιστές που διαδηλώνουν κάθε λίγο και λιγάκι για το Ιράκ και το Αφγανιστάν τι έχουν να πουν για την Τουρκία που μας απειλεί με casus belli;

 3. astralactions avatar
  astralactions 08/12/2009 17:09:48

  .."Εμείς, από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να καθόμαστε άβουλοι θεατές της προετοιμαζόμενης υποδούλωσής μας. Πρέπει με κάθε θυσία να αποφύγουμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν, μιας χώρας ραγιάδων και γκαρσονιών, μιας ημι-τουρκικής και ημι-ευρωπαϊκής επαρχίας. Να αμφισβητήσουμε το δρόμο που μας έφερε μέχρι εδώ, και μας έχει βυθίσει στην κοινωνική κρίση, την οικονομική κατάρρευση και την εθνική ταπείνωση"..

  Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να χωνέψουν καλά όλοι οι Ελληνες, ας το γράψουν στο καθρέπτη τους να το βλέπουν κάθε φορά που ...χτενίζονται.

  ..και σε όλα τα blog να μπει πρώτη μούρη..και στους τοίχους έξω και παντού..γιατί ξεχνάμε εύκολα, και στο φινάλε εμείς είμαστε το κράτος, εμείς η εκκλησία, εμείς το κεφάλαιο, εμείς μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Οί απο πάνω μας έχουν ξεπουλήσει καιρό τώρα.

 4. LUXOR avatar
  LUXOR 08/12/2009 17:33:27

  Τα Βέτο υπάρχουν αλλά που βρίσκονται; Αγαπητοί μου μην περιμένετε από το Γιωργάκη να πράξει κάτι που θα μας έκανε υπερήφανους. Ο άνθρωπος - καλά κάνει βέβαια - της εντολές της συμπατριώτισσάς του της Χίλαρυ εκτελεί. Απλά λυπάμαι γιατί οι κύριοι ψηφοφόροι του οι δημόσιοι υπάλληλοι κοιμούνται με τα τσαρούχια....

 5. Νίκος avatar
  Νίκος 08/12/2009 18:27:00

  Συκοφαντη, Ο ΓΑΠ ειχε πει επισης οτι υπαρχουν λεφτα...

  Παραγοντες, η Ελλαδα ειναι ηδη κρατος περιορισμενης κυριαρχιας με αντιφατικη πολιτικη, απο τη μια υποστηριξη ενταξεως εαν και οταν το τουρκοκεμαλοφασισταριο μεταμορφωθει δικην πεταλουδας σε αγγελακια και απο την αλλη "δεν παραχωρουμε τιποτα", αλλα τα συζηταμε εσαει υποχωρωντας βημα-βημα. Η αποξενωση απο καθε τι ελληνικο και ο ενδοτισμος δημιουργει, με το συμπαθιο Κες μου Μπιλντερμπεργκοπουλου και Ντραγκον, "εθνικα" προβληματα. Απλα, το νυν καθεστως των Αθηνων ειναι συνεπες με την ιδεα οτι "δεν ειμαστε Ελληνες", αρα γιατι να τα υπερασπιστουμε;

 6. xaroylhs avatar
  xaroylhs 08/12/2009 18:29:51

  VETO VETO VETO οι Τούρκοι αγαπητοί μου θέλουν να μπουν στην Ευρωπαική ένωση για να παιρνουν μόνο και για να αποκτήσουν λόγο και βέτο απέναντι στην Ελλάδα και Κύπρο .Θα κάνουν ότι κάνουν και στο ΝΑΤΟ εκβιασμούς για να πετύχουν το δικό τους (βλ.Rasmunsen) ακόμη οι ευροβουλευτές τους μαζί με Ην.Βασίλειο και Πολωνία θα είναι πλειοψηφία στο Ευροκοινοβούλιο και θα κατευθύνονται από τις ΗΠΑ . Αρχή του τέλους για την Ευρώπη.

 7. JOHN avatar
  JOHN 08/12/2009 19:05:38

  Φιλε μου η Ευρωπη απο τη στιγμη που υοθετησε τη διευρυνση κι εβαλε στους κολπους της οριμους και αγουρους,τελειωσε.Δεν εχει καμια σχεση με την Ευρωπη του Ντεγκωλ και του Αντεναουερ.Ειναι ενα μορφωμα χωρις κυλτουρα,χωρις πυξιδα για το που βαδιζει και με αβεβαιο και χλωμο μελλον.Πολλα επενδυσε η χωρα μας στην Ευρωπη,αλλα τα αποτελεσματα δεν ειναι καθολου τ αναμενομενα.Σε λιγα χρονια θα ειμαστε μια μικρη μειονοτητα σ ενα παγγοσμιοποιημενο περιγυρο χωρις φωνη και δυναμη ετοιμοι να δεχτουμε τη σφαλιαρα και τη ταπεινωση του καθε επιδοξου τειχοδιοκτη ανυμποροι ν αντιδρασουμε.

  • LUXOR avatar
   LUXOR @ JOHN 09/12/2009 10:17:46

   Τζωνάκο μου κάνεις πολύ μεγάλο λάθος!!!

   Η χώρα μας δεν επένδυσε τίποτα στην ΕΕ!!
   Αντιθέτως, από το ΄81 και μετά μέχρι και το 2003 δεν κατορθώσαμε να απορροφήσουμε περίπου 80 τρισεκατομμύρια δραχμές, δηλαδή γύρω στα 205 δισεκατομμύρια ευρώ. Σήμερα χρωστάμε περίπου 270 δισεκατομμύρια! Έχουμε εισπράξει από το ΄81 περίπου 80 δισεκατομμύρια ευρώ! Υπολόγισε τώρα τις ρεμούλες από τους μάγκες τους ελληναράδες όλα αυτά τα χρόνια και βγάλε αποτέλεσμα. Εαν ήματαν αληθινοί μάγκες και όχι κλασομπανιέρες δεν θα είχαμε χάσει ούτε ένα ευρώ!!!!!
   Και θα είχαμε τέλειες υποδομές, δρόμους αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, υποδομές και δεν θα πλημμυρίζαμε με κάθε μπόρα!

   Γι΄ αυτό ως λαός είμαστε ηλίθιοι και μωροπίστευτοι, είμαστε επαναληπτικοί στη βλακεία και με ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ!

   Κάποιος που γνωρίζει από μέσα τα πράγματα......

   • Α.Κ. avatar
    Α.Κ. @ LUXOR 09/12/2009 11:54:48

    Συμφωνώ. Κάποιος που επίσης γνωρίζει τι σημαίνει κατασπατάλιση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.