17/09/2008 11:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Βέτο» Σουφλιά για Ρουσόπουλο

Σε «βέτο» Σουφλιά για τον κ. Ρουσόπουλο προσκρούει μέχρι στιγμής ο προαναγγελθείς ήδη από τα κανάλια ανασχηματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο ανασχηματισμός θα γίνει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και αυτό ήταν το κυρίως αντικείμενο της κατ΄ ιδίαν συνάντησης που είχαν χθες ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Όπως μετέδωσε χθες το Mega, το όνομα του κ. Σουφλιά είναι ένα από τα επικρατέστερα για το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, από τον οποίο ο κ. Αλογοσκούφης φεύγει - το έχει άλλωστε ζητήσει ο ίδιος και ένας από τους λόγους που προβάλει είναι οι επιθέσεις εναντίον και της δικής του συζύγου.

Ο κ. Σουφλιάς δεν διάκειται αρνητικά στην ιδέα να γίνει υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στο οποίο υπηρέτησε και άλλοτε (κυβέρνηση Τζαννετάκη, 1990). Βάζει όμως βέτο στον Πρωθυπουργό για τις αρμοδιότητες του κ. Ρουσόπουλου, επειδή «δεν θέλει να επαναληφθεί η παλιά κόντρα» μεταξύ τους (αφορμή ήταν η τάση του κ. Ρουσόπουλου να πρωθυπουργεύει και να παρεμβαίνει επικοινωνιακά στο έργο των συναδέλφων του).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 17/09/2008 12:22:13

  Εν τω μεταξύ ο κύριος Νίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής, μας συμβουλεύει για την "Ανάγκη νέου κόμματος" στην Καθημερινή.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/09/2008 12:36:26

  @αγανάκτηση: μάντεψε τι κουσούρι θα έχει σαν κοινό παρονομαστή το νέο κόμμα!

 3. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 17/09/2008 12:55:23

  Συμφωνώ απολύτως με τον # 2 (και τώρα θα πλουτίσει ο Μειμαράκης) .

  Υπάρχει και άλλη μια ερμηνεία :

  Ο Σουφλιάς δεν είναι 45άρης .
  Δεν θα παίξει με την υστεροφημία του βασιζόμενος σε Ρουσοπουλικές τακτικές .
  Έχει , σαφώς , πλουτίσει αλλά έχει και όνομα να προστατεύσει : σαρακατσάνος .
  Και σαρακατσάνος ον δεν παίζει μπάλα με νεοεπικοινωνιακά τερτίπια .

  Σε καλό θα του βγει του ΚΚ αν τον ακούσει , δυστυχώς ...

 4. wert01gf avatar
  wert01gf 17/09/2008 13:06:31

  Ποιός αν τον τον ακούσει;
  Γιατί με τον Σουφλιά έχουμε και αυτό το θέμα.
  Δεν ακούει!

 5. Helmut avatar
  Helmut 17/09/2008 13:17:11

  Ο Ρουσόπουλος μπορεί να έχει πολλά παπαγαλάκια, αλλά ο Σουφλιάς έχει ένα ΜΕΓΚΑΛΟ ΠΑΠΑΓΚΑΛΟ...

 6. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 17/09/2008 13:28:24

  Φαίνεται να έχουμε σύντομα την μεγάλη ανατροπή στην ανώτατατη κομματική ηγεσία της Ν.Δ.
  Δυστυχώς φαίνεται ότι τον λογαριασμό Ρουσόπουλος θα τον πληρώσει πολύ ακριβά ο Καραμανλής.
  Ο Σουφλίας για ένα ρόλο μόνο προορίζει τον εαυτό του. Προσωρινός αρχηγός - Πρωθυπουργός και ενδεχομένως μετά αν βγαίνουν οι ψήφοι, για Πρόεδρος της Δημοκρατίας (εννοώ άν βγαίνουν οι ψήφοι του ΠΑΣΟΚ).
  Ειναι λίγο αργά για Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών μολονότι σαν πολιτική αντίληψη είναι ακριβώς ότι χρειάζεται μετά τις αηδίες της "αγοραίας" οικονομικής πολιτικής που φάγαμε στο κεφάλι τα τελευταία χρόνια μετά το 2000.

 7. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 17/09/2008 14:14:55

  Συμπληρώνω.
  Ο δε ανασχηματισμός είναι πρακτικά άχρηστος. Είναι πολύ καλύτερα να τσαλακωθεί μέχρι το μηδέν ο Ρουσόπουλος έστω και σαν υπουργός αλλά όχι Επικρατείας, να συγκροτηθεί μικρή κυβερνητική επιτροπή από τους πρωτοκλασσάτους, και σε σύντομο χρονικό διάστημα συνέδριο και νέος αρχηγός.
  Εν τω μεταξύ οι πάσης φύσεως αργυρώνυτοι σπίτι τους, και ξεκαθάρισμα του κόμματος από τους ξεφτίλες του Ρουσόπουλου.

 8. tsougdw avatar
  tsougdw 17/09/2008 16:28:03

  Ακούγεται οτι αν γίνει ανασχηματισμός, ο Ρουσόπουλος θα πάει στο ΥΠΠΟ...
  Μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να ακουστεί αυτό.
  Το θέμα δεν είναι να αλλάξουν οι υπουργοί μεταξύ τους.

 9. provato avatar
  provato 17/09/2008 16:49:50

  Ο αλογοσκούφης φεύγει γιατι τα εγχώρια οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν (για άλλο λόγο βέβαια) ενω η παγκοσμια χρηματοπιστωτική κρίση δεν έχει ακόμα ουσιαστικά χτυπήσει τον οικονομικό ιστό της Ευρώπης δεν θα κάνουν ούτε για ΄΄επάλειψη΄΄ όταν η οικονομία μας θα χτυπηθεί (μαζί με τις άλλες) απο το αναμενόμενο ντόμινο πτωχεύσεων.Ο ΄΄ντόκτορας΄΄ το ξέρει απο τις εκθέσεις των διεθνών οίκων και φεύγει σαν ποντιος πιλάτος αντι να κάτσει τις δύσκολες ώρες που έρχονται επικαλούμενος με διαροες συζύγους και άλλες μπούρδες.Προβλέπω λοιπόν ότι θα βάλλουν κάποιο κομματόσκυλο που δεν θα παρεκλίνει της γραμμής και δεν θα έχει επίγνωση της θύελλας που έρχεται ή θα τα αγνοεί όλα για το κόμμα.
  ΥΓ:Αλλά ποιός μας λέει ότι δεν θα έχουμε φέτος εκλογές (μονο εκεί κολάει ο Σουφλιας κατα την γνώμη μου μαζί με ενα πακέτο ΄΄φιλολαικων μετρων΄΄ που σε χρόνο dt θα αναιρεθεί απο τις ίδιες τις οικονομικές συνθήκες);

 10. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 17/09/2008 16:50:01

  Ο Σαρακατσάνος στην ΑΠΘ-Πολυτεχνική Σχολή άφησε εποχή χαμηλών πνευματικών επιδόσεων, βλακείας, κατα τους καθηγητές του. (λυπάμαι κ. Υπουργέ, άν και είμαι βλάχος την καταγωγή). Η κομματική του απασχόληση ταίριασε απόλυτα με την πνευματική του υποδομή. Είναι απορίας άξιον όμως ότι, τον επιλέγουν και για υπουργό. Αυτοί και οι προηγούμενοι. Δέν τον κατάλαβαν;

  Θα μου πείτε. Τί ξέρουν αυτοί περισσότερα απο αυτόν;

  ΔΙΟΤΙ

  ο Σαρακατσάνος μας κατάλαβε ύστερα απο 5 ολόκληρα χρόνια ότι, η υποθαλάσσια αρτηρία στην Θεσσαλονίκη απαγορεύεται δια ροπάλου να κατασκευασθεί ακόμα και απο την πλέον υποβαθμισμένη ξένη ή ντόπια τεχνική προδιαγραφή, καθ'όσον δίπλα στην σχεδιασμένη όδευση σε απόσταση μικρότερη απο 150 μέτρα, οδεύει και ο κεντρικός αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου, θεμελιωμένος πίσω απο τα βυζαντινά μπλόκια της παλιάς παραλίας οικεί και ως έτυχεν ( κοινώς με τα ποδάρια)απο εταιρεία αθηναϊκή επι ΥΠΕΧΩΔΕ Λαλιώτη, που μετά το έργο της αυτό χάθηκε. Ότι πιο ευπαθές για να εκραγεί μετά απο διαρροές αερίου λόγω ρηγματώσεων εκ καθιζήσεων, θαλασσοταραχής, σεισμών κ.λ.π. για να ακολουθήσει ένα νέο Κούρσκ στην Μεσόγειο και όχι στην Β.Θάλασσα.

  Οι Ρώσσοι μηχανικοί απο το 1963 μας έχουν προειδοποιήσει ότι, μία έκρηξη φυσικού αερίου δέν αφήνει πίσω της τραυματίες. Και τούτο επιβεβαιώνεται μέχρι σήμερα χωρίς ιδιαίτερες αποκλίσεις.

  Εδώ υπάρχει όμως κάτι και για τους Εισαγγελείς μας. Ο κύριος Σουφλιάς υπέγραψε σύμβαση για την υποθαλάσσια με τον Μπόμπολα. Όποιος την διαβάσει και ειδικά τις ποινικές ρήτρες, θα πάει να αυτοκτονήσει χωρίς δεύτερη σκέψη. 'Αν στις ρήτρες αυτές υπάρχει και η διακοπή, αναστολή, ακύρωση κ.λ.π. του εργου αυτού,τότε η αποζημίωση σίγουρα ξεπερνάει τον προϋπολογισμό του Αλογοσκούφη.

  Και άν, όπως λένε, ο ΥΠΕΧΩΔΕ μας είναι και υπάλληλος του Μπόμπολα, τότε κάποιος ακόμα θα πρέπει να πεί στους Εισαγγελείς, ποιό εικάζεται να είναι το ποσοστό του Σαρακατσάνου απο την αποζημίωση ή την αντιμισθία απο τον Μπόμπολα.

  Όσα εδώ γράφω είναι πραγματικά. Άν ο κύριος Σουφλιάς μπορεί ακόμα να διαβάσει ή να μας ακούσει, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μας πεί περισσότερα για την σύμβαση, για την ακύρωση της κατασκευής μέσω της έντεχνης παρεμβάσεως του κ. Λιάπη για τα διατηρητέα κτίσματα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τα οποία μπορούν να παρακαμφθούν άνετα, αν έμπαινε στον κόπο να δεί και να καταλάβει απο την πρώτη μελέτη, που δέν στοίχισε ούτε δραχμή - τότε - στον ελληνικό λαό, επειδή έγινε ΔΩΡΕΑΝ και ΔΩΡΕΑ στην πόλη της Θεσσαλονίκης απο 40 μηχανικούς κ.λ.π. ειδικούς επιστήμονες πανεπιστημιακούς και απο το δημόσιο και απο το ελέυθερο επάγγελμα, ότι η τότε προταθείσα λύση και η υλοποίησή της θα είχε στοιχίσει το 1/3 της τελευταίας και η Θεσσαλονίκη θα είχε πάρει κυκλοφοριακή ανάσα, που της λείπει ακόμα και εξ αιτίας της οποίας κινδυνεύει με πτωματική ακινησία.

  ΠΕΛΙΑΣ

 11. aionios avatar
  aionios 18/09/2008 12:37:24

  άλλο Βλάχος άλλο Σαρακατσάνος.

 12. aionios avatar
  aionios 18/09/2008 12:42:45

  κι άμα είσαι Βλάχος ΠΕΛΙΑ θα ξέρεις και τι άλλο είναι ο Σουφλιάς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.