15/10/2009 18:40
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βέβαιη η προσφυγή στο δανεισμόΣχεδόν αναπότρεπτος φαίνεται πως είναι ο δανεισμός του κράτους, καθώς δεν υπάρχει «μαξιλάρι» με ταμειακά υπόλοιπα, όπως τονίζει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών στον ΑΝΤ1

Η πηγή αυτή προεξοφλεί πως το έλλειμμα για το 2009 θα είναι τουλάχιστον 12%, ενώ για το 2010 θέτει ως στόχο να υποχωρήσει τουλάχιστον κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες. Στην πράξη, αυτό σημαίνει είσπραξη περίπου 10 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο 2010 θα προωθηθούν η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, οι αλλαγές στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων όπως και η σταδιακή προσαρμογής της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο.

Στοιχεία για τα δημοσιοοικονομικά μεγέθη και τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης  συγκεντρώνει κλιμάκιο της Κομισιόν, που βρίσκεται στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών θα μετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.