#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/11/2010 19:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Βάζουν τα σπίτια τους ενέχυρο για να βρουν ρευστό !!!Δράμα διαρκείας σε όλη την οικονομία, με τα κάστρα να πέφτουν ένα - ένα. Ακόμη και το αγαπημένο… κεραμίδι του Έλληνα, το σπίτι που απέκτησε με κόπους και θυσίες, πάει άπατο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το Έθνος Κυριακής, στην κτηματαγορά έχει δημιουργηθεί ένα απίστευτο σκηνικό με ιδιοκτήτες ακινήτων που τα βάζουν ακόμη και ενέχυρο για να πάρουν ρευστό και να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Υπάρχουν και κάποιοι «πρόθυμοι» που τα αγοράζουν σε τιμή ευκαιρίας σε ένα ιδιότυπο παζάρι τοκογλυφίας.

Το φαινόμενο που παίρνει διαστάσεις τους τελευταίους μήνες, έχει ως εξής:

Άνθρωποι που χρωστούν λεφτά και δεν έχουν παρά μόνο ένα σπίτι ή ένα κατάστημα βρίσκουν κάποιον πρόθυμο αγοραστή και τους το αγοράζει ακόμη και κάτω από την αντικειμενική αξία. Υπογράφουν ένα προσύμφωνο που λέει αν σε μερικούς μήνες δεν επιστραφούν τα χρήματα ο αγοραστής δικαιούται να προχωρήσει σε οριστικό συμβόλαιο στην τιμή που είχε συμφωνηθεί. Τις περισσότερες φορές ο πωλητής δεν εμφανίζεται γιατί δεν μπορεί να βρει τα χρήματα που χρειάζονται κι έτσι χάνει το σπίτι του.

Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι «παίζουν» και τοκογλυφικά επιτόκια σε ορισμένες περιπτώσεις με αποτέλεσμα το πράγμα να είναι ακόμη χειρότερο.

Για να το πουλήσουν μόνοι τους οι ιδιοκτήτες αδύνατο αφού δεν υπάρχουν αγοραστές, έτσι πέφτουν στα δίχτυα των κυκλωμάτων.

Αυτή είναι η σημερινή κατάσταση στην οικονομία και αναμένεται να επιδεινωθεί πολύ σύντομα.

Έργα ΠΑΣΟΚ μέσα σε ένα χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nasos avatar
  nasos 06/11/2010 19:53:54

  στην πατρίδα του ΓΑΠ,το Αμέρικα,πάμπολοι φουκαράδες μετά το σκάσιμο της φούσκας στην κτηματαγορά έχουν βρεθεί με υποθήκες στον σβέρκο τους που ξεπερνούν την τωρινή αγοραία τιμή του ακινήτου τους
  στο Ελλάντα που λέει και η Αρχηγομήτωρ Μάργκαρετ η ιδιομορφίες της αγοράς με τους αναρίθμητους μικρομεσσαίους κατασκευαστές που δε λένε να πουλήσουν άμα δεν πάρουν το τίμημα που θέλουν,η πτώση στος τιμές είναι ακόμη μέτρια,αλλά ο ΓΑΠ κάνει ότι μπορεί για να επιταχύνει την πτώση
  οσονούπω θα παρακολουθήσουμε το θέαμα απελπισμένων που θα πηδάνε από τα μπαλκόνια των ακριβοπληρωμένων διαμερισμάτων τους,μιας και δεν θα αντέχουν πια να πληρώνουν ένα στεγαστικό που ξεπερνά κατά πολύ την αξία του ακινήτου τους

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ nasos 06/11/2010 20:01:51

   Ποιός όμως τρομπάρησε τον αέρα στη φούσκα και την έκανε τόοοσο τεράστια (ποιοί μάλλον);
   Το θέμα κάνει "τζίζ". Όλοι οι πολιτικοί μιλάνε για μνημόνια, ύφεση κτλ, κανείς όμως δεν λέει την αλήθεια: Ότι εδώ και 20 -25 χρόνια καθόμασταν πάνω σε μια φούσκα (ακινήτων, υπερκατανάλωσης, υπερεμπορίας, τιμών γενικώς στην αγορά, υπερδανεισμού ιδιωτικού και κρατικού), η οποία φούυυυυυυσκωνε όλο και περισσότερο. Οι υπεύθυνοι πολιτικοί τη δουλειά τους, δηλαδή τρόμπα.
   Έ κάποια στιγμή έσκασε. Ακολουθώντας την αμερικάνικη κτλ. Προορισμός κάθε φούσκας είναι να σκάει. Το θέμα είναι λοιπόν μην παραφουσκώσει. Γιατί μετά την εξαέρωση, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

   • Misha avatar
    Misha @ Ο Θείος 06/11/2010 21:29:55

    Θείο, ΟΛΩΣ «ΤΥΧΑΙΩΣ», τα 20 τελευταία χρόνια συμπίπτουν με την είσοδο μας στην ΟΝΕ.

    Μάς ξεγέλασαν οι, πάντοτε βάρβαροι, τεύτονες με τις πολύχρωμες χάντρες των Λιντλ, Καρφουρ, Πράκτικερ και την πλύση εγκεφάλου δια της διαφημίσεως, και τώρα μάς παίρνουν τα γονικά μας....

    Αυτη ειναι η πραγματική φούσκα

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Misha 06/11/2010 21:41:13

     Ε καλά, εύκολο είναι αυτό, για να συγχωρούμε έτσι τους "δικούς μας" κλέφτες.
     Πήγαινε μια βόλτα στα Βόρεια Προάστεια και θα καταλάβεις.
     Τα ίδια κάνανε και παλιότερα, κατοχή, μαυραγορίτες, εμφύλιο, δεκαετίες '50 και τα λοιπά, χωρίς ΟΝΕ και μπαγλαμαδάκια.
     Τα έχουμε πεί χιλιάδες φορές. Η αστική μας τάξη έχει πατρίδα το Λονδίνο, το καράβι της και τις Μπαχάμες. Κατά τα άλλα φταίνε οι "Τεύτονες". Πάει τέλειωσε, κράτος εφοπλιστών και εργολάβων δεν γίνεται.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Misha 06/11/2010 21:45:04

     Τουλάχιστο, Λιντλ, Καρφουρ, Πράκτικερ είναι κάπως πιό φτηνά από τους "δικούς μας" κλέφτες (άν και στις χώρες τους είναι φτηνότερα). Αλλά τους "Έλληνες" φραγκοφονιάδες, τους λυπόμαστε που κλείνουν. Άν λυπόμαστε τους γδάρτες μας, επειδή είναι, υποτίθεται, "ομοεθνείς", δεν φταίνε οι "Τεύτονες" για τη βλακεία μας.

     • Dyer avatar
      Dyer @ Ο Θείος 06/11/2010 22:37:34

      @ Θείος
      Η κερδοσκοπία του Έλληνα μας χαλά περισσότερο από αυτή των Λιντλ, Καρφουρ, Πράκτικερ.
      Και εδώ τα εισαγόμενα προτιμάμε ρε γαμώτο; !!!

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Ο Θείος 06/11/2010 22:42:47

      @ Dyer

      Φίλε μου, οι σαλονάτοι ψευτοαριστεροί του Κουβέλη, "δεν έχουνε πατρίδα". Με τη διαφορά ότι ΔΕΝ είναι προλετάριοι, όπως θα έλεγε το γνωστό σύνθημα.

     • Dyer avatar
      Dyer @ Ο Θείος 06/11/2010 22:52:01

      @ Αυριανιστής
      Σαυτη τη φάση αν προσπαθήσουμε να λύσουμε τις παθογένειες του ντόπιου καπιταλισμού με απαντήσεις τύπου Λιντλ, Καρφουρ, Πράκτικερ κτλ, το μονο βέβαιο είναι να έχουμε μερικές χιλιάδες άνεργους ακόμα. Κάτι έγραψες πριν.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Misha 06/11/2010 21:45:06

     Το κακό είναι ότι αρχίζουν πρώτες να σκάνε οι ελληνικές "φούσκες".

     Όπως με πληροφόρησαν, η μοναδική ελληνική αλυσίδα ανδρικής ένδυσης -τι κάνει σαν τη... γαλοπούλα;-, με δεκάδες καταστήματα ακόμα και σε μικρές ελληνικές πόλεις, στην Πάτρα έκλεισε αιφνιδίως το κατάστημά της την τρέχουσα εβδομάδα κολλώντας στην πόρτα ένα χαρτί που έγραφε "κλειστό λόγω απογραφής". Επειδή οι μέρες περνούσαν και η απογραφή δεν... τελείωνε -ξέρετε εσείς καμιά απογραφή καταστήματος να γίνεται καταμεσής της σαιζόν και να διαρκεί και πάνω από μία μέρα;-, σήμερα μου είπαν ότι το χαρτί αποκαθηλώθηκε από την πόρτα, αλλά το κατάστημα παραμένει κλειστό, άνευ εξηγήσεως και με όλο το εμπόρευμα μέσα...

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Αυριανιστής 07/11/2010 03:25:34

      Τελικά, έκλεισε οριστικά το συγκεκριμένο κατάστημα, όπως και άλλα... 25 (!) της αλυσίδας, δηλαδή πάνω από το 50% του δικτύου καταστημάτων της!!!

      Έψαξα και βρήκα την είδηση: h**p://www.dete.gr/news.php?article_id=11619

      Ετσι, για να καταλάβουμε όλοι τι σημαίνει μνημόνιο. Πολύ σύντομα, στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων θα βέπουμε ελάχιστα καταστήματα και πολλούς άδειους, ξενοίκιαστους χώρους. Ακριβώς όπως στη Ρουμανία.

 2. nasos avatar
  nasos 06/11/2010 20:13:32

  από την είσοδο μας στο Ευρώ και δώθε,και χάρις τα χαμηλά επιτόκια και την θηριώδη παραοικονομία,η λεγόμενη ανάπτυξη που είχαμε και καμαρώναμε σαν γύφτικα σκερπάνια-έτσι έλεγαν και τα νταβατζοΜΜΕ,έτσι πίστευε και ο λαουτζίκος που νόμισε πως βρήκε με τα πάσης φύσεως δάνεια τον μήνα που θρέφει τους έντεκα-
  δεν ήταν παρά μια φούσκα χρέους,από την οποία ωφελήθηκαν οι εργολάβοι και εισαγωγείς,ειδικά οι εισαγωγείς αυτοκινήτων που χάρις την κατάργηση των τεκμηρίων για ιχ έως 2000 κυβικά από τον Χερ Σημίτης το 2001(για να αποκτήσει τουτου και το τελευταίο τσόκαρο και να νομίσει πως ζούμε σε εποχή ευημερίας)
  που δεν προλάβαιναν να εκτελωνίζουν αμάξια,από 130.000 νέα ιχ πρίν το Ευρώ,φτάσαμε στις 300.000 προς δόξαν και κονόμα της Γερμανικής εξαγωγικής μηχανής
  καλά να πάθουμε,η κρίση είναι το τίμημα που πληρώνουμε για την ηλιθιότητα που μας δέρνει

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 06/11/2010 20:36:31

  Ξέχασες όμως τους "Χατζηγάκηδες". Στη Θεσσαλία, έτσι αποκαλούν τα τεράστια μαύρα τζίπ, με κατάμαυρα τζάμια, σαν πεθαμενατζήδικα, που αγοράστηκαν ως "αγροτικά μηχανήματα" με επιδότηση.
  Τώρα βέβαια πάει για Ευρωδικαστήριο, αλλά είπαμε. "Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση..."
  Είναι πολλά. Ολόκληρη εποχή αναρχο-χλίδας, δεξιάς και πασόκικης, εποχή παρακμής. Οι ιστορικοί θα γράψουν, αλλά δεν θά 'μαστε εδώ εμείς.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 06/11/2010 20:39:11

   Πολύ πρόσφατο είναι, μάλλον 2007 ή 2008. Και δεν φταίνε οι Γερμανοί που δουλεύουν και παράγουν, αλλά η δική μας άρχουσα (και μεσαία) τάξη που το μυαλό της είναι μόνον στη χλίδα και κατανάλωση.

 4. SAVVAS avatar
  SAVVAS 07/11/2010 09:29:25

  Μην στεναχωριέσετε φίλτατοι. Γυρίσαμε στην εποχή που τρώγαμε 6 φορές την εβδομάδα όσπρια και μακαρόνια και την Κυριακή κοτόπουλο. Αυτό κάνει πολύ καλό στην υγεία και στην οικονομία.

  • Minnie avatar
   Minnie @ SAVVAS 07/11/2010 10:10:56

   Μην ξεχναμε τις πατατες γιαχνι... τον τραχανα... ρυζι με γιαουρτακι... γιαουρτι χτυπημενο με ζαχαρη και βαζαμε μεσα μπουκιτσες ψωμι... για κολατσιο το απογευμα μιση ντοματα με λιγο αλατακι...

   Θα επιζησουμε και χωρις φιλετακι μπουργκινιον =]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.