29/08/2008 16:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Α, ρε Πλάτωνα…..

Στην Ακαδημία Πλάτωνος, σε κατοικημένες γειτονιές, η Νομαρχία Αθηνών θαμπωμένη λες από την παράδοση όλων των οικοπέδων της Λεωφόρου Αθηνών σε μεγάλα συμφέροντα εργολάβων, ονειρεύεται να χτίσει τα δικά της κτίρια για τις ανάγκες στέγασης κεντρικών υπηρεσιών της. Ένα 6ωροφο και ένα 7ωροφο σε ένα στενό δρομάκι με μεγάλη όμως ιστορία, την οδό Αίμωνος. Το πρόβλημα είναι ότι το οικόπεδο βρίσκεται στα 300 μέρα από το υπέροχο πάρκο της Ακαδημίας του Πλάτωνα, κοιτίδα του ελλαδικού πολιτισμού.

Η αρχαιολογική υπηρεσία όπως κάνει συνήθως στην περιοχή με άλλα μικρότερα οικόπεδα, τα χαρακτηρίζει ήσσονος σημασίας και δίνει το πράσινο φως. Δεν είναι όμως τόσο απλό. Στα δέκα μέτρα από το υπό ανέγερση οικόπεδο λειτουργούν τρία δημοτικά σχολεία, ένα ιδιωτικό και δυο δημόσια σχολεία. Καθημερινά στις 8.00 το πρωί περισσότερα από 500 μικρά παιδιά πηγαίνουν σχολείο και άλλα τόσα περνάνε από το δρόμο της Αίμωνος για να πάνε στο δικό τους γυμνάσιο και Λύκειο στην οδό Δράκοντος. Ποιος από τη Νομαρχία θα πάρει την ευθύνη αν συμβεί κάτι στα μικρά παιδιά.
Οι κάτοικοι της περιοχής αποφασίσαμε να αντιδράσουμε. Απαιτούμε να δοθεί ο χώρος για ανέγερση παιδικού σταθμού ή την κατασκευή παιδικής χαράς. Φθάνει πια η καταστροφή των ελεύθερων χώρων. Από αυτή τη γη βλέπουμε ακόμη τον ουρανό.

Το blog των κατοίκων της περιοχής είναι www.akadimia-platonos.blogspot.com

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης Θεοδούλης avatar
  Ιωάννης Θεοδούλης 29/08/2008 21:07:17

  μμμμ, το ό,τι ετούτο το θέμα δεν έχει ούτε ένα σχόλιο μήπως λέει περισσότερα για μας απ΄ όσα γράφουμε όλοι μας κατά καιρούς;

 2. Ιωάννης Θεοδούλης avatar
  Ιωάννης Θεοδούλης 29/08/2008 21:08:52

  Παιδιά αν διαβάζετε, προσπαθείστε να χώσετε το θέμα στον ΣΚΑΙ, εκεί υπάρχει μια ελπίδα, δείτε πόσο το παλεύουν με τα λατομεία του Λαυρίου...

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/08/2008 22:44:37

  Να σου πω εγώ σχόλιο: Προτείνω να καταργηθεί η Νομαρχία, και να μετατεθούν όλα τα νυν παράσιτα στην Βοιωτία να μαζεύουν κρεμμύδια ή στην Θράκη για σπαράγγια. Τώρα.

  Μεταξύ μας, δεν θέλω ούτε παιδικούς σταθμούς και τέτοια, θα γεμίσουν με άλλους δημόσιους υπάλληλους...

  Ουστ τεμπέληδες.

 4. Suhoi avatar
  Suhoi 30/08/2008 13:27:37

  Δυο τρείς ελεύθεροι χώροι έχουν μείνει στην Αθήνα (πόσω μάλλον ένας τέτοιος με αρχαία) και θέλουν να τους κάνουν μπετόν, να τους δώσουν στο ριαλ εστέϊτ του Βωβού (Ελαιώνας), στη΄φλαμπρικα της νύχτας (Γκάζι), στη μεγάλη διαπλοκή (Ολυμπιακά ακίνητα) κ.ο.κ.

  Ενας λαός κρίνεται από το επίπεδο ζωής του και τις πόλεις του. Βγάλτε τα συμπεράσματά σας από την Αθήνα. Αν δεν αντισταθούμε έστω για αυτά που απέμεειναν, τι πρέπει να περιμένουμε; Πότε θα έρθει το επόμενο καλοκαίρι για να πάμε για μπάνια στην επαρχία, την οποία επίσης χρόνο με το χρόνο καταστρέφουν;

 5. ΔΗΜΗΤΡΑ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΑ 28/10/2008 21:30:42

  Παιδιά , μας υιοθέτησε σαν περιοχή ο ΣΚΑϊ για μια ολόκληρη βδομάδα 26/10/2008 - 2/11/2008 με κορύφωση την 2/11/2008 και μεγάλη συναυλία συμπαράστασης των
  Β Α Σ Ι Λ Η Π Α Π Α Κ Ω Ν Σ Τ Α Ν Τ Ι Ν Ο Υ
  &
  Χ Ρ Η Σ Τ Ο Υ Θ Η Β Α Ι Ο Υ

  ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2/11/2008 ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.
  Σ Υ Μ Π Α Ρ ΑΣ Τ Α Θ Η Τ Ε Μ Α Σ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.