02/10/2008 15:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Α, ρε Μίσα ….

 

____________________________________________________ 

Ο τελευταίος πρόεδρος της ΕΣΣΔ. Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, μπαίνει σε κόμμα υπό τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο, Αλεξάντρ Λέμπεντεφ. Την ίδρυση του κόμματος ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ρώσος «ολιγάρχης», που έκανε λόγο για κόμμα «ανεξάρτητο από το Κρεμλίνο».

Το ενδιαφέρον είναι πάντως, ότι η είδηση αγνοείται απόλυτα σχεδόν από όλα τα ρωσικά ΜΜΕ, ακόμα και τα αντιπολιτευτικά στο Κρεμλίνο, παρά την προβολή της από τα Δυτικά ΜΜΕ. Σαφής ένδειξη της αδιαφορίας της ρωσικής κοινής γνώμης προς τον κ. Γκορμπατσόφ. Ωστόσο, σε αντίθεση με τους ρώσους πολίτες, ο πρώην «ηγέτης» της Σοβιετικής Ένωσης, έχει μεγάλη πέραση στη δυτική κοινή γνώμη.

Α, ρε Μίσα , μετά τις διαφημίσεις που έκανες για τα «Μακ Ντόναλντς» και τις τσάντες Louis Vuitton, τώρα και υπάλληλος μεγαλοβιομήχανου;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. http://neoinileias.blogspot.com avatar
  http://neoinileias.blogspot.com 02/10/2008 15:46:19

  Μάλλον για κάποια διαφήμιση θα πρόκειται


  υπάρχουν όμως και άλλα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Telegraph μέσα στα επόμενα δυο χρόνια η ευρωπαϊκή ένωση σκοπεύει να θέσει σε ισχύ μέτρο που θα επιτρέπει να εγκατασταθούν στα αεροδρόμια και σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ένωση ηλεκτρονικοί σαρωτές σώματος.

  Διαβάστε περισσότερα για το ζήτημα neoinileias.blogspot.com/

 2. Helmut avatar
  Helmut 02/10/2008 16:00:38

  Είπαμε, την PIZZA HUT, όχι τα MacDonald's!!!

  Αδικείτε τον Μίσα!

 3. Xase avatar
  Xase 02/10/2008 16:04:17

  Ακουσα οτι διαφημιζε και προφυκακτικα.

  Ειδαν πως η Ρωσια τα παει καλα τελευταια και βαζουν ποδαρακι να την ξετιναξουν παλι. Αλλα οι Ρωσοι δεν μασανε πια.

 4. Anonymous avatar
  Anonymous 02/10/2008 16:37:42

  Φυσικά και ενδιαφέρει μόνο τη Δύση!!!Σκέφτονται μήπως τους χρειασθεί σε κάποια φάση για καμμιά εξυπηρετησούλα!!!!!!

 5. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 02/10/2008 17:02:01

  Ο Γκορμπατσώφ πάντα ήταν ένας ευτελής υπάλληλος και δεν νομίζω ότι δυσκολεύτηκε να διατελέσει ξανά ευτελώς προς το νέο του αφεντικό.
  Η αδιαφορία του Ρωσσικού λαού προς το πρόσωπό του, έχει εκφρασθεί σε κάθε ευκαιρία και είναι ένα αισιόδοξο σημάδι πολιτικής και ηθικής υγείας αυτού του λαού.
  Μακάρι και άλλοι λαοί να κρατούσαν την ίδια στάση απέναντι σε τέτοιου είδους άτομα.

 6. Ζαγκάλο avatar
  Ζαγκάλο 02/10/2008 17:21:03

  Υπάλληλος ενός πρώην αντισυνταγματάρχη της KGB. Αυτό ήταν ο ευφυής σύντροφος Λέμπεντεφ πριν γινει δισεκατομυριούχος.

 7. vasilis avatar
  vasilis 02/10/2008 17:36:09

  Με εντυπωσιάζει και με αφήνει άναυδο η απέχθεια σας προς τον Γκορμπατσώφ...

  Πρόκειται για ένα πολιτικό που ΤΟΛΜΗΣΕ να ρίξει ένα σάπιο, υποκριτικό, καταπιεστικό και εγκληματικό καθεστώς. Είναι αυτός που έδωσε το πράσινο φως για να πέσει το επαίσχυντο Τείχος του Βερολίνου! Και αυτά δεν τά κάνει ένας ψοφοδεής "υπαλληλάκος", όπως τον αποκαλείτε.

  Κάπου κάποιοι έχετε χάσει τη μπάλα, παιδιά...

  ΒΑΣΙΛΗΣ

 8. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 02/10/2008 17:36:48

  Είμαι πεπεισμένος γκορμπατσοφικός. Ίσως γιατί μόνιμα ήμουν απρόσεκτος. Πέφτοντας συνέχεια κάτω από μικρός, απόκτησα και εγώ σημάδι στο μέτωπο. Δεν ζηλοφθονώ εάν παρ όλα αυτά, η ιστορία επέλεξε αυτόν και όχι εμένα.
  Την τεράστια προσφορά του στην ανθρωπότητα την πλήρωσε ο Γκόρμπι με το θάνατο της αγαπημένης του γυναίκας. Η μισαλοδοξία της πουριτανικής κοινωνίας, έγινε αιτία να πεθάνει η Ραΐσα.
  Είναι αδύνατον να κατανοήσουμε τον μεγάλο αυτό πολιτικό άνδρα, εάν δεν έχουμε κατανοήσει τους μόνιμους θεατρινισμούς της Ρωσικής ολιγαρχίας. Κοιτάξτε τους μεγάλους θεατρίνους: Λένιν, Τρότσκι, Στάλιν. Συγκρίνετε τι ισχυριζόντουσαν και τι έπραταν.
  Αλλά και η επιλογή του Μενβέντεφ είναι εύλογη. Γιατί επιλέγει η αρκούδα, στη φάση που γίνεται ισχυρή, ένα πρόσωπο στην κορυφή με παρουσιαστικό φλώρου; Μήπως η σημερινή ισχύς επιβάλει επέκταση, διαφορετική από αυτή της εποχής του Συμφώνου της Βαρσοβίας; Μήπως το εμπόριο στηρίζεται στην πίστη και όχι στις φοβίες;
  Πως θα μπορέσει να δημιουργήσει φιλελεύθερο προφίλ ένα κράτος, που το μόνο που γνώρισε στην ιστορία του, ήταν ο αδυσώπητος ολοκληρωτισμός; Ποιες δυνατότητες παρέχονται έξω από τα τεχνάσματα;
  Κι όταν ένας πολιτικός άνδρας της κλάσεως του Γκόρμπι, που αρχιτεκτόνησε παγκόσμια δεδομένα, ξεφτιλίζεται πουλώντας πίτσες, για να βοηθήσει τη χώρα του να το παίξει Άϊ Βασίλης, αξίζει κάτι περισσότερο από σεβασμό και αναγνώριση. Ή μήπως του λείπουν τα λεφτά, η δεν μπορεί να τα βγάλει αλλιώς;
  Εάν ψάχνεται για θυρωρό στο καμπαρεδάκι σας, ρωτήστε αλλού. Υπάρχουν κι άλλοι πολιτικοί, νυν και πρώην.

 9. ange-ta avatar
  ange-ta 02/10/2008 17:39:09

  φοβερό νέο!!!

 10. Αργόσχολος αριστερός avatar
  Αργόσχολος αριστερός 02/10/2008 17:42:35

  Μα γιατί κατηγορείτε ένα άνθρωπο που στο κάτω κάτω της γραφής δεν έκρυψε ποτέ τι ήθελε να κάνει. Είσθε κομμουνιστές; Αν ναι τότε καλά τον κατηγορείτε. Διαφορετικά ο άνθρωπος διέλυσε μια σοσιαλιστική οικονομία, ξεφορτώθηκε τις άχρηστες δημοκρατίες που ήταν φθορά για τη Ρωσία και σταμάτησε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Λίγα είναι αυτά;

 11. Le canard avatar
  Le canard 02/10/2008 18:03:02

  Σε ποιό βαθμό ευθύνεται ο Γκορμπατσώφ για τη διάλυση ενός πολυεθνικού κράτους, όπως η ΕΣΣΔ, αυτό θα το κρίνει η ιστορία. Σίγουρα το αυτο-ονομαζόμενο σύστημα του υπαρκτού σοσιαλισμού είχε κλείσει τον κύκλο του. Και, είτε έπρεπε να ανοίξει κάποιος άλλος, έτσι όπως έγινε -με βίαιο και αιματηρό τρόπο- είτε έπρεπε να ανοίξει, διατηρώντας ωστόσο την εδαφική, πολυεθνική ακεραιότητα της χώρας (με εξαίρεση κάποιους που ούτως ή άλλως θα έφευγαν). Αυτό δεν είναι κάτι που το καθορίζει ντε και καλά η ιστόρία, αλλά η διαχείριση των πολιτικών. Υπάρχουν λοιπόν, μεγάλοι και μικροί ηγέτες. Στην πρώτη κατηγορία δεν ανήκει ο Γκορμπατσώφ. Ουδείς όμως, μπορεί να πεί και το δεύτερο, αν και το γεγονός και μόνον ότι δέχτηκε να διαφημίζει τις πίτσες και τις τσάντες Βουϊτόν, κάθε άλλο παρά τον ανεβάζει. Να σημειώσουμε επίσης, ότι συστηματικά χρηματοδοτείτο από μεγάλες δυτικές και ρωσικές εταιρείες, ενώ ακόμα και για να δώσει σε κάποιο ΜΜΕ συνέντευξη, το τελευταίο έπρέπε να πληρώσει (τι λένε γι'αυτό κάποιοι Ελληνες δημοσιογράφοι που χρόνια πρίν του είχαν πάρει πολλές συνεντεύξεις;). Ο Γκορμπατσώφ απλά απεδείχθη ηγέτης κατώτερος των περιστάσεων. Εδωσε τόσα πολλά στη Δύση και δεν έλαβε κανένα αντάλλαγμα και κυρίως υποστήριξη. Δεν κατάφερε επίσης να περιορίσει το παρακράτος της σοβιετικής νομενκλατούρας. Και το κυριώτερο. Δεν συστράτευσε τον λαό πίσω του, παρ'ότι όλοι οι σοβιετικοί πολίτες, επειδή, εκτός των άλλων, φοβούνταν ότι η διάλυση της ΕΣΣΔ θα σήμαινε αίμα και καταβαράθρωση του βιοτικού τους επιπέδου, ήταν διατεθειμένοι να παλαίψουν στο πλάϊ ενός μεγάλου ηγέτη. Δεν αντιμετώπισε τέλος, επικίνδυνους λαϊκιστές τύπου Γιέλτσιν, στην αγκαλιά των οποίων έσπρωξε τον λαό. Προφανώς είναι άδικο να επιρρίπτεται όλη η ιστορική ευθύνη σε ένα πρόσωπο. Ομως, ας αναρωτηθούμε εάν αυτό το πρόσωπο που ήταν ηγέτης ενός άκρως συγκεντρωτικού πολιτικού συστήματος, έκανε όσα μπορούσε να κάνει. Προφανώς δεν τα έκανε. Γι'αυτό τον κατηγορεί σήμερα η ρωσική κοινή γνώμη σε δημοσκοπήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες στη Ρωσία με αφορμή τα αιματηρά γεγονότα του Οκτωβρίου του 1993 (βομβαρδισμός από τον Γιέλτσιν του ρωσικού κοινοβουλίου). Μεταξύ μας, γι'αυτό τον κατηγορούν και οι Κινέζοι, οι οποίοι λέγουν ότι αν είχαν ακολουθήσει το δρόμο που άνοιξε αυτός, θα είχε διαλυθεί και η Κίνα (!!!). Ολα αυτά βέβαια, δεν σημαίνουν ότι ο Γκοσρμπατσώφ δεν πρόσφερε. Και η κυριώτερη συμβολή του ήταν τα πρώτα βήματα εκδημοκρατισμού της σοβιετικής κοινωνίας. Ηταν το οξυγόνο που είχε άμεση ανάγκη μια κοινωνία που πέθαινε. Ο Γκορμπατσώφ τέλος, έκανε και κάτι άλλο: Αυτός ήταν που πρότεινε στους Δυτικοευρωπαίους μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, και από τον Ατλαντικό μέχρι τον Εΐρηνικό. Αυτό παραμένει ζητούμενο σήμερα και τα επόμενα χρόνια θα είναι ένα απο τα σημαντικότερα θέματα της διεθνούς ατζέντας.

 12. dona E avatar
  dona E 02/10/2008 18:05:36

  Και κυκλοφορει και με το speedy της LV.Ολα αυτα μαζι.Ο ορισμος του post modern.Θα ηθελα να ημουν στο μυαλο του,δουλευει τιποτα εκει μεσα η μας εχει ολους γραμμενους

 13. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 02/10/2008 18:38:59

  Αφού τον βρίζουν οι ΚΚΕ- ς δεν πρέπει να ήταν και κάθαρμα .

 14. ntinos avatar
  ntinos 02/10/2008 20:17:18

  Ξέρετε πόσοι δημoσιογράφοι στη Ρωσία βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα γιατί δεν άρεσαν στον Τσάρο όσα έγραφαν; Από που κι ως που λοιπόν ένδειξη της αδιαφορίας του λαού η μη αναφορά των Ρώσικων ΜΜΕ (και των "αντιπολιτευόμενων") στο θέμα αυτό; Το συμπέρασμα πάντως μπορεί να είναι σωστό, η επαγωγική λογική όμως είναι προβληματική. Όσο για το πόσο συμπαθής είναι, πόσο μπορεί κανένας να αντιπαθήσει κάποιον που ανέτρεψε μια στυγνή δικτατορία; Οι συνομωσιολόγοι μπορούν να αμφισβητούν τα κίνητρά του όσο θέλουν, το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Ο Τσάρος μπροστά στους προκατόχους του της ΕΣΣΔ είναι ο ορισμός του δημοκράτη.

 15. Σπύρος avatar
  Σπύρος 02/10/2008 20:48:30

  Zήτω η Αμερικανική ΄Δημοκρατία΄πού έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατομυρίων ανθρωπων στόν κόσμο,μέ πραξικοπήματα,δολοφονίες,ανατροπές καθεστώτων ,πού είχε στήσει στην Λ.Αμερική τίς πιό αιμοσταγείς χούντες,πού ή ίδια η χώρα έχει 45 εκατ.ανασφάλιστους και άλλα πολύ γνωστά στούς περισσότερους.
  Υμνουμε τίς Η.Π.Α και ΄τρομάζουμε΄μπάς και σπάσει το μονοπώλιό της σε αυτό τον κόσμο..
  Υποκλινόμεθα στην ΄Ελεύθερη σκέψη΄.
  Η ΄Φωνή τής Αμερικής΄μάς συναρπάζει....
  Τι θέλανε καί θυσιάστηκαν 20 εκατ.Σοβιετικοί ??
  Σήμερα θα επιβίωναν μόνον ξανθοί γαλανομάτηδες και θα μιλούσαν γιά ΄ανώτερη Φυλή΄.
  Σαακασβίλι ζείς εσύ μάς οδηγείς,σάν γνήσιο τσιράκι τής Ράϊχ.

 16. Le canard avatar
  Le canard 02/10/2008 20:49:05

  ntinos Says: "Ο Τσάρος μπροστά στους προκατόχους του της ΕΣΣΔ είναι ο ορισμός του δημοκράτη".

  Ηρεμα Ντίνο. 'Η μήπως να ξαναβάλουμε τους Ρωμανώφ στο θρόνο; Είπαμε η ιστορία είναι μαέστρος στις φάρσες. Αλλά όχι και να θέλουμε να επιστρέψουμε στην εποχή των παγετώνων!

 17. Dr Freud avatar
  Dr Freud 02/10/2008 23:47:22

  @ Le canard (17), Anonymous (18)
  Εννοείται, οι τσάροι είναι εδώ και μας πουλούν (ακριβά) φυσικό αέριο.
  Και εναλλακτική "προστασία" - επίδοξοι "προστάτες" στη θέση του "Προστάτη".
  Και οι προηγούμενοι (σε σχέση με το σημερινό καθεστώς) δαιμονικοί άνθρωποι, δεν διέφεραν από τους τσάρους, ειδικά κάποιους που έφεραν τον τίτλο του "Τρομερού".
  Όσο για την απέχθεια προς τον Γκορμπατσόφ που διαφαίνεται από αρκετούς εδώ μέσα, είναι μιά άλλη ένδειξη του μαζοχισμού και του αρρωστημένου φαντασιακού, που κάνει θραύση σε μιά μερίδα της ελληνικής κοινωνίας.

 18. Le canard avatar
  Le canard 03/10/2008 00:00:20

  @Dr Freud

  Αυτά περί τσάρων που είναι εδώ και μας πουλούν αέριο, δεν είναι πολιτική προσέγγιση στις κοινωνικοποιλιτικές εξελίξεις στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, αλλά ... μπακαλίστικη φρασεολογία. Προσωπικά, δεν μιλούσα ποτέ με κανέναν Φρόϋντ για πολιτικές εξελίξεις. Εκτός κι αν κάποιο για να κατανοήσουν τι συμβαίνει γύρω τους χρειάζονται προηγουμένως ψυχανάλυση.

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/10/2008 00:27:13

  Aυτό με τό ΄Φαντασιακό΄πάντως κάνει θραύση σε μερικούς κύκλους...Πετάμε και περί Μαζοχισμού και καθαρίσαμε...
  Πολιτικό ΄φαντασιακό΄,΄Εθνικό Φαντασιακό΄...και πάει λέγοντας...
  Θυμίζε κάτι ψυχαναλυτές φτηνής λαϊκής κατανάλωσης πού ερμηνεύουν την Κοινωνία απο τήν Αρχαία Ελλάδα μέχρις σήμερα μέ όρους ΄ψυχαναλυτικούς΄μετατρέποντας μιά θεωρία που αφορά στην Ψυχοθεραπεία(και πού πλέον επιστημονικά έχει αποδειχτεί πώς έχει και πολλά κενά γιά το Σήμερα)σέ Προκρούστεια ερμηνεία τού Κόσμου...
  Α ρέ έρμε Φρόϋντ τι τραβάς απο τούς ΄επιγόνους ΄σου...
  Ετσι είναι...
  Αμα σέ πιάνουν στο στόμα τους επαρχιώτες τής ΄πλέριας διανόησης΄θάθελες να σκίσεις τά βιβλία πού έγραψες...

 20. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 03/10/2008 10:44:09

  Ας κουνηθεί λίγο παραπάνω από όσο τον παίρνει και έχει να ρουφήξει πολώνιο-210 ή ricin στη βυσσινάδα με μπόλικο λεμόνι, το πιο πικάντικο ρόφημα της ζωής του κερασμένο από την F.S.B. Έχει μπερδέψει λίγο τις χρονικές συγκυρίες και τον βλέπω να πηγαίνει άκλαυτος. Εκτός αν νομίζει ότι έχει να κάνει με τίποτα σαπάκια σε διάλυση και αυτή τη φορά.

 21. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 03/10/2008 11:08:40

  Ξένος Δάκτυλος- και στη Ρωσία κάτι άλλαξε η θα αλλάξει εξαιτίας του Μισα ,εδώ στο Ελλαδισταν με τους Παπατζήδες και Καραμανλήδες βλέπεις φίλε να αλλάζει κάτι η και τα εγγόνια μας θα πεθάνουν με αυτά τα καΐκια.

 22. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 03/10/2008 12:33:58

  Κοίταξε, ανοίγοντας το κεφάλαιο σχετικά με το αν «ένας Πούτιν –ή σύστημα Πούτιν χρειάζεται και στην Ελλάδα για να ισιώσει» είμαι σε δύσκολη θέση να το απαντήσω.
  Από την μια δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά για αυτόν και το είδος ηγεσίας που εκπροσωπεί, μόνο στην τελετή ορκωμοσίας του τότε να τον έβλεπες σου λύνονταν τα γόνατα. Από την άλλη είναι άκρως αποτελεσματικός και εμπνέει εμπιστοσύνη σε έναν λαό που ήταν σε απόγνωση και παρατεταμένη βαθιά κρίση. Ηγέτης.
  Όπως είχε πει και ο Σπύρος, πολιτικές κινήσεις σε τέτοιο επίπεδο με νοοτροπία διαφήμισης ΝΟΥΝΟΥ δεν γίνονται. Περιορίζομαι απλά να πω, ότι αυτό είναι το ηθικό τίμημα που πληρώνεις ως αντάλλαγμα όταν θέλεις να (επανα)συγκαταλεχθείς στις υπερδυνάμεις. Από τα αρχαία χρόνια αυτό γίνεται. Η διαφορά Ρωσίας βέβαια και Αμερικής στο συγκεκριμένο θέμα, είναι οτι οι μεν πρώτοι όταν σφάξουν πληθυσμό δεν τους παίρνει χαμπάρι κανένας, είναι καλλιτέχνες στις μαζικές σφαγές, ενώ αν βγάλουν από τη μέση μεμονωμένα άτομα μόνο ανακοινωθέν στην τηλεόραση που δεν βγαίνει. Η Αμερική κάνει ακριβώς το αντίθετο. Σκοτώνει άτομα χωρίς να την πάρει μυρωδιά κανένας, αλλά για να αιματοκυλήσει πληθυσμούς είναι ικανή να φωνάξει και τον Σπίλμπεργκ να τραβάει και πλάνα.

 23. fantomas avatar
  fantomas 03/10/2008 13:49:51

  Le canard

  ΣΥΜΦΩΝΩ ... ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΞΗ ...μια Ευρώπη από τον Ατλαντικό μέχρι τα Ουράλια, και από τον Ατλαντικό μέχρι τον Εΐρηνικό)ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΕΙΡΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΟΥ ΗΓΕΤΗ Γκορμπατσώφ.
  ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΡΕΙΝΩΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΜΑΣ!!!
  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΟΝ Γκορμπατσώφ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΑΝ ΠΕΙΡΟΤΕΧΝΟΥΡΓΟ!!!!
  ΠΡΟΣΠΑΘΥΣΕ ΝΑ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΙΑ ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ!!!!!
  ΕΦΟΣΟΝ Η ΒΟΝΒΑ ΕΞΕΡΑΓΕΙ..... ΑΥΤΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ!!!

  ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ!!!!
  ΑΠΛΟΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΧΑΖΟΣ .... ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΒΟΜΒΑ.... ΕΝΩ ΜΠΩΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΠΑΤΗΜΕΝΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΠΕΡΝΑΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΜΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΩΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΕΚΛΑΤΟΥΡΑΣ.... ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΠΑΣΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟΛΥΘΩΜΑ ΤΟΥ ΚΚΣΕ!!

  ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΩΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!!!

  ΚΑΙ Ο Γκορμπατσώφ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΤΟ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ!!!

 24. fantomas avatar
  fantomas 03/10/2008 14:11:17

  ΝΑ ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ!!!!

 25. ntinos avatar
  ntinos 03/10/2008 15:13:08

  @ Le canard 17

  Όπου Τσάρος = Πούτιν, δεν αναφέρομαι στους Ρομανώφ!

 26. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 03/10/2008 17:28:09

  Δυστυχώς, το πόπολο με το μικρό μυαλό του και με την εμπάθεια που συνήθως έχει προς τους ογκόλιθους της ιστορίας, δεν μπορεί να κατανοήσει την έκταση και το βάθος των πράξεων, ανθρώπων σαν τον Γκορμπατσώφο
  Ο λαουτζίκος έχει περισσότερο ένστικτο παρά μυαλό και δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει το μεγαλείο των πράξεων ενος Κουίσλιγκ, ενός΄Εζρα Παουντ ή ενός Πύλιου Γούση. Γι αυτό τους παρεξηγεί και τους θεωρεί προδότες και υπάλληλους.
  Ας είναι. Αυτοί έχουν την αναγνώριση των "δημοκρατικών διανοουμένων".
  Φυσικά αυτοί οι "διανοούμενοι", προτιμούν να λυπούνται εναν λαό παρά να τον θαυμάζουν.Έτσι αποκτάει και νόημα η ύπαρξή τους.

 27. gadfly avatar
  gadfly 03/10/2008 18:59:35

  Σωστόοος. Ποιός χρειάζεται δημοκρατίες και τέτοια κουραφέξαλα, ισχύς uber alles. Κι όσοι έφτιαχναν ανθρώπινα σαπούνια κατ' εντολή του Führer τους, φαντάζομαι δεν τον ανέτρεπαν μην τους κατηγορήσουν τίποτε άσχετοι ότι είναι "Πύλιοι" Γούσηδες.

 28. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 03/10/2008 19:32:46

  Και μια και μιλάμε για Φύρερ και δημοκρατίες,κάτι θυμάμαι για κάποιες συμφωνίες του Μονάχου μεταξύ Φύρερ, Τσάμπερλαιν και Νταλαντιέ, κάτι έχω ακούσει για κάποια στρατόπεδα συγκεντρώσεων που τότε τα λέγανε "χώρους υγειινισμού" των βρώμικων φτωχών και ο ερυθρός σταυρός είχε θαυμάσει την πρόνοια του ναζιστικού κράτους.
  Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια. Μπορεί να είναι κομμουνιστική προπαγάνδα.

 29. miaouth avatar
  miaouth 03/10/2008 19:46:13

  Περί Τσάρων και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων:
  Μεταξύ των Ρομανώφ δεν περιλαμβάνονται μόνον τύραννοι και στυλοβάτες της Ιεράς Συμμαχίας αλλά και αυτοκράτορες "Φωτισμένοι Δεσπότες", πρωτεργάτες του Ευρωπαικού πολιτισμού (ο Μέγας Πέτρος είναι η πιό καθαρή περίπτωση - μαζί με τον Φρειδερίκο της Πρωσσίας).
  Ο Ιβάν ο Τρομερός πάντως, άν δεν απατώμαι, δεν ήταν Ρομανώφ, αλλά ανήκε στους συγγενείς τους Ρουρικίδες, απευθείας απογόνους των πρώτων Βίκιγκ - Ρώς ηγεμόνων (Rurik, Ιγκόρ = Ingvar, Όλγα = Helga).
  Ποιός αμφιβάλλει πάντως, ότι ο Στάλιν (άν και όχι Ρώσσος αλλά Γεωργιανός) κυβέρνησε σαν ο σκληρότερος Τσάρος;
  Ωστόσο, ο πρώην KGBίτης Πούτιν δεν είναι ο νέος "Μέγας Πέτρος" της μετασοβιετικής Ρωσίας. Για τους γνώστες της Ρωσικής Ιστορίας (και των δραμάτων του Σίλλερ) περισσότερο θυμίζει τον Ψευδοδημήτριο. Εκμεταλλεύτηκε τους εθνικούς πόθους και την υπερηφάνεια του Ρωσικού λαού για να στήσει μια ψευδεπίγραφη εξουσία. Προσωπική και των "δικών του" μεγιστάνων.
  Για την τύχη της Ευρώπης, ένας νέος "Μέγας Πέτρος" της Ρωσίας θα ήταν πραγματική ευλογία.
  Αλλά, "άν είναι νά' ρθει, θε να 'ρθεί", που έλεγε και ο Κώστας Ουράνης.

 30. Dr Freud avatar
  Dr Freud 03/10/2008 20:05:26

  @ Le canard (21)
  "Εκτός κι αν κάποιο για να κατανοήσουν τι συμβαίνει γύρω τους χρειάζονται προηγουμένως ψυχανάλυση"!
  Γλώττα λανθάνουσα, αλήθειαν λέγει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.