#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/11/2012 08:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Α. Σαμαράς: "Η Ελλάδα έκανε εκείνο που δεσμεύτηκε,οι εταίροι και το ΔΝΤ οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει"O Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τις εξελίξεις στο Eurogroup, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ελλάδα έκανε εκείνο που έπρεπε και στο οποίο είχε δεσμευτεί.

 Οι εταίροι μας, μαζί με το ΔΝΤ, επίσης οφείλουν να κάνουν εκείνο που έχουν αναλάβει.

 Από την επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας τις επόμενες μέρες, δεν εξαρτάται μόνο το μέλλον της δικής μας χώρας, αλλά και η σταθερότητα ολόκληρης της ευρωζώνης.

 Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Α avatar
  Α 21/11/2012 09:38:49

  Για πρώτη φορά, η Ελλάδα έχει αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, δείχνει ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ να διορθώσει όλα τα κακά του εσωτερικού της συστήματος,
  ΔΥΣΤΥΧΩΣ η ΕΕ δείχνει κατώτερη της περίστασης, μικρή, ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ, γαντζωμένη στις δαιδαλώδεις εσωτερικές της διαδικασίες, που δεν δίνουν αποστομωτική απάντηση σ΄αυτούς που ονειρεύονται την διάλυσή της.
  Λείπουν οι ¨ηγέτες¨, λείπει το θάρρος και η τόλμη.
  Κρίμα που μια δύναμη σαν την ΕΕ , να φαίνεται (αλλά και να είναι), τόσο αδύναμη, μπροστά στις διαθέσεις των ¨αγορών¨, που σπεύδουν να την κατασπαράξουν.

  • noldor avatar
   noldor @ Α 21/11/2012 10:27:24

   Μήπως είσαι από αυτούς που λέγανε να μην κατηγορούμε τους άλλους και να βλέπουμε τα δικά μας λάθη;

   • Α avatar
    Α @ noldor 21/11/2012 10:59:34

    Όχι είμαι από αυτούς που ¨αποδίδουν¨τα τω Καίσαρι στον Καίσαρα.

  • pipis avatar
   pipis @ Α 21/11/2012 16:48:04

   Η αποφασιστικότητα των κυβερνώντων εξαντλείται σε φόρους και περικοπές μισθών. Όταν είναι να κάνουν κάμια μεταρρύθμιση ή να απολύσουν δημοσίους υπαλλήλους σφυρίζουν αδιάφορα. Κατά τα άλλα έχουμε αρθεί στο ύψος των περιστάσεων...

   • Α avatar
    Α @ pipis 21/11/2012 17:07:44

    Mεταρρύθμιση είναι και η μείωση του ΔΤ. Μπορεί να είναι σκληρό για όσους θ΄αποχωρήσουν , αλλά εξ΄ίσου σκληρό είναι και για τους 1000 την ημέρα του ΙΤ, που χάνουν την δουλειά τους.
    Ξεσηκώθηκε το σύμπαν για 2000 που δεν απολύονται κιόλας, μέσα στα 35 χρόνια ενώ αντίστοιχα , σιωπηλά στον ΙΤ αυτοί ισοδυναμούν με 2 ημέρες.
    Το ύψος των περιστάσεων, που δεν καταλαβαίνετε, είναι ότι η χώρα έχει πτωχεύσει και παλεύει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί μέσα στην ΕΕ, ΑΦΟΎ ΜΌΝΟ ΑΠΌ ΚΕΙ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΊ.

 2. Α avatar
  Α 21/11/2012 10:33:14

  Σας τιμά πολύ.... να χαίρεστε με ότι κακό συμβαίνει εις βάρος της χώρας.
  Αντί να κατηγορείτε τον Σαμαρά, που δεν έδωσε το δικαίωμα σε ΚΑΝΕΝΑΝ, να ρίξει την όποια αδυναμία της ΕΕ, στις πλάτες της Ελλάδας, πρέπει να δείτε και να καταλάβετε ότι εδώ παίζεται το μέλλον όλης της Ευρώπης και ο πόλεμος είναι σκληρός.
  Η Ελλάδα, ακριβώς επειδή βρέθηκε πρώτη στο ¨μάτι του κυκλώνα¨, έκανε πολύ σοβαρά βήματα, πρώτα απ΄όλα απομάκρυνε από το πολιτικό σύστημα τους ¨ανίκανους¨ που νόμιζαν ότι μια χώρα κυβερνιέται στον αυτόματο πιλότο. Κατάφερε και έχει σήμερα έναν σοβαρό ΗΓΕΤΗ, γιατί αυτός είναι ο Σαμαράς, δείχνοντας ότι κατανοεί τι είναι η κρίση και πως μέσα από την ΕΝΟΤΗΤΑ της ΕΕ θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και της Ελλάδας και της Ευρωζώνης.
  Όμως η ενότητα δεν είναι μόνο να την θέλει η μια πλευρά (η Ελλάδα εν προκειμένω), αλλά πρέπει να την υπερασπίζονται ΟΛΟΙ, αν θέλουν να λέγονται ¨ηγέτες¨.
  Ο Σαμαράς είναι Η Γ Ε Τ Η Σ, ποτέ δεν είχαμε τέτοιον άνθρωπο στο τιμόνι της χώρας, στα χρόνια της μεταπολίτευσης.
  Μακάρι και στην ΕΕ να υπήρχαν ηγέτες σαν τον Σαμαρά.
  Δυστυχώς δεν υπάρχουν, ούτε στο ... νυχάκι του Σαμαρά δεν φτάνουν.

 3. Α avatar
  Α 21/11/2012 10:36:46

  Αυτό για όσους κατηγορούν τον Σαμαρά, ως γιες - μαν.

  • tak avatar
   tak @ Α 21/11/2012 12:00:21

   Όποιος θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά "γιες – μαν", πέρα από το ότι είναι άσχετος, είναι εμπαθής και συκοφάντης... Μόνο για ένα μπορείς να κατηγορήσεις το Σαμαρά: Για την υπομονή του! Αλλά όταν ξεχειλίσει το ποτήρι...

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 21/11/2012 10:45:22

  Πρώτος μάγκας ο Σαμαράς! Τώρα που έχουμε ψηφίσει με απλή πλειοψηφεία τα μέτρα και ακυρώνονται σε μια νύχτα αν δεν δώσουν τη δόση οι ρόμπες-ξεφτίλες-εταίροι, η ευθύνη είναι πάνω τους και δε θα μπορέσουν να πουν κάτι για την Ελλάδα. Όταν λοιπόν δε θα πάρουμε τη δόση, θα βγούμε μεν από το ευρώ μόνοι μας γιατί δεν έχεις τρόπο χρηματοδότησης των αναγκών σου, όμως επειδή ΑΥΤΟΙ οι ξεφτίλες του Βερολίνου και των άλλων σκληρών ανθελλήνων της ΕΕ δεν τήρησαν τους όρους, δεν χρωστάς πλέον τίποτε σε αυτούς και τα μνημόνια είναι νομικώς και ουσιαστικώς άκυρα. Πας λοιπόν στον Βλαδίμηρο και του λες: Έλα να βγάλουμε φυσικά αέρια και πετρέλαια στο Αιγαίο και φέρε να κάνεις μια βάση στη Σύρο που εσύ τη χρειάζεσαι και για να έχω και ασφάλεια στρατιωτικά από τη γείτονα Τουρκία. Και ο συγκεκριμένος σε εξασφαλίζει για όσο χρειαστεί σε μετρητό, πετρέλαιο, στάρι να περάσει η μπόρα μέχρι να ισορροπήσεις με εθνικό νόμισμα. Γιατί εκεί θα είναι τα ζόρικα. Στο κενό μεταξύ της μετάβασης από το ευρώ σε νέο νόμισμα. Και κοινωνικά και σε θέμα εθνικής ασφάλειας. Οι απέναντι περιμένουν πως και πως τη διάλυσή μας για να κάνουν ντου στο Αιγαίο. Προς το παρόν μόνη λύση η Ρωσία λοιπόν όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους. Οι υπόλοιποι μας ξαναπρόδωσαν και έδειξαν το μίσος τους για τον Ελληνισμό!

  • Jim Bim avatar
   Jim Bim @ Γεώργιος Τ. 21/11/2012 16:08:50

   Η ΑΝΑΛΥΣΗ .....

  • Jim Bim avatar
   Jim Bim @ Γεώργιος Τ. 21/11/2012 17:42:58

   Ωραία τα λες Γιώργο Τ, η καλύτερη ανάλυση ever.
   Κίνηση ΜΑΤ του πρωθυπουργού !!!!

 5. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 21/11/2012 10:48:19

  O Σαμαράς είναι εκτός κάδρου. Ουδείς τον ρωτάει και ουδείς τον υπολογίζει. Οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται ερήμην μας. Φυσικό είναι άλλωστε όταν η χώρα και η κυβέρνηση εμφανίζονται ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ(!)για τον τρόπο με τον οποίο το χρέος μπορεί να γίνει βιώσιμο.

  • GEORGE SPOROS avatar
   GEORGE SPOROS @ Wraia ta leme 21/11/2012 10:57:49

   ΛΑΘΟΣ!
   Το τέλος του ¨έργου¨, δεν το έχετε δει ακόμη...
   Επιτέλους τι καραμέλλα είναι αυτή του ΔΝΤ, ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΧΡΕΟΣ;
   Ποιας χώρας το χρέος είναι βιώσιμο;
   Γιατί ανέκυψε αυτό σαν θέμα από πλευράς ΔΝΤ;
   Γιατί 3 χρόνια τώρα δεν ήταν το μείζον και ξαφνικά έγινε τώρα;
   Γιατί εδώ μέσα η αντιπολίτευση, σχίζει τα ... ιμάτιά της για την οριστική επίλυση της βιωσιμότητας του χρέους; Αυτό είναι σήμερα το μέγιστο ζήτημα για την Ελλάδα;

  • Maximus Decimus avatar
   Maximus Decimus @ Wraia ta leme 21/11/2012 11:25:42

   Ζήτω το Αμέρικα και ο Τσίπρας που τον ρωτάνε - Τώρα που ο Τσχίπρας θα πάει στο Αμέρικα θα λαμβάνουμε τις αποφάσεις μαζί και θα αποκατασταθεί η εθνική κυριαρχία μας.

 6. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 21/11/2012 11:25:18

  ....χα χα χα!! Κι αντί για γλειφιντζούρι, άντε να μην πω τώρα τι μας προτείνουν... Ωστόσο, έστω και ξεσκίζοντας τις σάρκες μας, φωταγωγήσαμε απόλυτα την επικίνδυνη ανικανότητα, τη μικρότητα, την αισχρότητα και τη χυδαιότητα των ...εταίρων, δανειστών, τοκογλύφων καθώς και των λοιπών τσαρλατάνων επίδοξων ''μάγων''. Δε γίνεται να μας κατηγορήσουν πια για ασυνέπεια, μας εκθειάζουν συνεχίζοντας να μας..... δάνε.
  Εξόχως τρομακτικό το με ποιούς και πόσο άσχημα, έχουμε μπλέξει......

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ BLACKQUEEN 21/11/2012 11:37:10

   Μα ξεμπλέκουμε με οδυνηρό τρόπο μεν, οριστικά δε, ΑΝ μας αφήσουν να καταρρεύσουμε. Και ενώ εμείς είμαστε λίγο πριν τον πάτο και δε θα πάρει πολύ να ανέβουμε και γρήγορα μάλιστα, αυτών το μέλλον είναι ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ και με πολύ πιο απότομο και μακροχρόνιο κατήφορο. ΑΝ ήξεραν οι λαοί της Ευρώπης τι τους περιμένει αν καταρρεύσουμε εμείς πρώτοι, θα παρακαλούσαν να μας χαρίσουν ΟΛΟ το χρέος, όχι το μισό που ζητάει το ΔΝΤ!

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ Γεώργιος Τ. 21/11/2012 12:01:49

    ...Αμ δε που θα μας αφήσουν.... Μυρίζουμε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, είμαστε δέσμιοι και πολύτιμοι !!! Αυτού του είδους οι ...αλυσίδες, ποτέ δε χαλαρώνουν απ΄ τους δεσμοφύλακες. Μόνο οι....δεσμώτες αν τολμήσουνε τις ΣΠΑΝΕ . Την πιό κατάλληλη στιγμή φυσικά, οργανωμένα και συντεταγμένα. Όχι ως Κούγκι.... Μα ως Αργώ που δραπετεύει σ΄άλλες θάλασσες, δεν είν κακό.....

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ BLACKQUEEN 21/11/2012 17:21:31

     Μα θα σπάσουν οι αλυσίδες και για αυτό θα σου στείλουν τον εξανατολών γείτονα για να δημιουργήσει νέο status kuo στο Αιγαίο. Για να μην έχεις μόνος σου τόσα κοιτάσματα και γίνεις δυνατός και ανεξάρτητος όπως ΔΕ σε θέλουν επ' ουδενί ούτε οι ΗΠΑ ούτε οι Γερμανοί με τους φίλους τους.

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Γεώργιος Τ. 21/11/2012 21:29:54

      ...Να τονε δούμε και τον ...εξ΄ ανατολών μας κίνδυνο, πού θα βρεθεί το...φέσι του τώρα που μύρισε μπαρούτι στη γειτονιά. Πολλά τα ανοικτά του τα μέτωπα και από κάπου θα το βρει στο τέλος. Τα πάντα ρεί.... που έλεγε και ο σοφός μας πρόγονος.

 7. ESE avatar
  ESE 21/11/2012 13:00:43

  Α. Σαμαράς: “Η Ελλάδα έκανε εκείνο που δεσμεύτηκε..."
  Αυτό ακριβώς είναι το στρατηγικό και διαπραγματευτικό λάθος.

  • Χριστίνα avatar
   Χριστίνα @ ESE 21/11/2012 14:43:30

   Τι ακριβώς διαπραγματευτήκαμε για να κάνουμε λάθος ;;;;;;Μάλλον μου διέφυγε.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Χριστίνα 21/11/2012 17:22:29

    Τι ακριβώς μας δεσμεύει να μην πάρουμε πίσω τα μέτρα με ένα απλό νομοσχέδιο αν δεν εφαρμόσουν οι ΕΕ και ΔΝΤ τους όρους της δικής τους πλευράς;

 8. Διομήδης avatar
  Διομήδης 21/11/2012 13:23:08

  Ας κλείσει ένα ραντεβουδάκι με τον Βλαδίμηρο, έτσι για "καφεδάκι" στο ξαφνικό να δείς πως θα σφίξουν οι κώλοι...

 9. Auter avatar
  Auter 21/11/2012 13:36:31

  Γίνονται τώρα αυτά τα ευρωπαϊκά βήματα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και καιρό, οι καθυστερήσεις κόστισαν και κόστισαν δυσανάλογα για μας αναλωθήκαμε σε μικροκομματικά συμφέροντα του παρελθόντος και αυτό τουλάχιστον ΠΡΕΠΕΙ να γίνει κατανοητό. Αυτό μπορούμε και οφείλουμε να το αλλάξουμε ελπίζοντας αν μη τι άλλο σε μια επικοδομητική και σταθέρη τετραετία. Με μια κυβερνητική μα κυρίως αντιπολιτευτική ωριμότητα που ποτε δεν γνωρίσαμε. H σημερινή μορφή και η δύναμη των αγορών είναι τέτοια όπου λάθη και πολιτικές αδυναμίες είναι ασυγχώρητες και το τίμημα τότε ανυπολόγιστο. Και εδώ σε αυτό το σημείο η ευρώπη υπέπεσε σε θεμελιώδη λάθη... Ο στόχος είναι να πάψουμε σύντομα να κινούμε εμείς τον χρηματηριστηριακο κόσμο να μην είμαστε εμείς η αφορμή, να δηλώνουμε στο εξής και να είμαστε επί της ουσίας πανέτοιμοι όπως είπε ο υπουργός οικονομικών κάτι που δεν είναι η αντιπολίτευση ούτε κατά διάνοια. Στήριξη εν καιρό εθνικής κρίσης έπρεπε να υποστηρίζεται σύσσωμα από την οποια αντιπολίτευση αντί ανόητων εντυπωσιασμών πχ επιστροφή στην δραχμή σε αυτό το παγκόσμιο ευρωπαϊκό ποσο μάλλον ελληνικό γίγνεσθαι.
  Η νέα βουλή μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων με καινούργιες όμως τακτικές στις σημερινές προκλήσεις. Αυτό θα σημαίνει και την έμπρακτη στήριξη από τους εταίρους και τους ισχυρούς.

 10. tak avatar
  tak 21/11/2012 17:00:15

  Αναρωτιέστε; Προφανώς δεν έχετε σκεφτεί πού θα ήταν η χώρα τώρα, αν δεν είχε μπει μπροστά ο Αντώνης Σαμαράς...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.