#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2010 12:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αύριο είναι η πρόβα τζενεράλε εκείνων που θα γκρεμίσουν το σάπιο καθεστώς


Απομένουν λίγες ώρες πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα στρατόπεδα έχουν σχηματοποιηθεί. Στον δεύτερο γύρο αναμετράται το μπλοκ των μνημονιακών με το μπλοκ όσων επιθυμούν την απεμπλοκή από την κατάσταση της εθνικής οικονομικής ομηρίας. Ειδικά στους μεγάλους δήμους και τις περιφέρειες τα μπλοκ αυτά είναι εμφανή.

Στην περιφέρεια Αττικής ο κ. Σγουρός υποστηρίζεται από κόμματα και κομματίδια που στηρίζουν με πάθος το μνημόνιο. ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Οικολόγοι, Δημοκρατική(ή μήπως Μνημονιακή;) Αριστερά   και Δράση (του διαχρονικά ακραία νεοφιλελεύθερου Στέφανου Μάνου). Και την παρασκηνιακή στήριξη της κας Μπακογιάννη (κόμμα «Αβάπτιστον»). Είναι ένα μπλοκ άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αρμό της εξουσίας. Συνδέονται παρασκηνιακά και στηρίζουν το μνημόνιο με πάθος.

Από την άλλη μεριά είναι όλοι οι υπόλοιποι. Ετερόκλητοι ναι. Ασύνδετοι ναι. Bαθιά πληγωμένοι όμως και αγανακτισμένοι από μια κυβέρνηση η οποία όσα λεφτά υπεξαίρεσε από τον ελληνικό λαό, τα σπατάλησε με την πολιτική της ύφεσης, την πολιτική του Μνημονίου. Οργισμένοι με τα εκβιαστικά διλήμματα του πρωθυπουργού «ή Σγουρός, ή εκλογές». Είναι εκείνοι που πήγαν την πρώτη Κυριακή και καταψήφισαν το καθεστώς υποτέλειας

Οι άλλοι, που δεν πήγαν την προηγούμενη Κυριακή, να ψηφίσουν είναι περισσότερο απογοητευμένοι παρά οργισμένοι. Είναι εκείνοι που δυστυχώς έχουν χάσει την ελπίδα, που δεν βλέπουν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει με τις εκλογές. Είναι όμως κι αυτοί μαζί μας στον αγώνα κατά του μνημονίου.

Αλλά πρέπει να ξαναβρούν την ελπίδα. Πρέπει να τους πείσει ο Σαμαράς για να δημιουργηθεί το κοινωνικό μέτωπο που θα αγωνισθεί για μια χώρα που δεν θα είναι υποτελής, που θα λέει όχι στο puppet state του Γ.Α.Π. Για μια ισχυρή χώρα με κοινωνικό πρόσωπο και όχι μια Ελλάδα αρεστή στις όποιες ελιτ, εσωτερικής και εξωτερικής προέλευσης.

Μην γελιέστε, οι υποστηρικτές του μνημονίου είναι μέτωπο. Συνδέονται. Και έχουν χρώμα. Πολλά χρώματα, όχι μόνο πράσινο. Δίπλα στο πράσινο του ΠΑΣΟΚ έχουμε το κίτρινο του Τρεμόπουλου, το πορτοκαλί του Κουβέλη, το ανύπαρκτο διαφανές του Μάνου (ό,τι έχει η Δράση το ρίχνει στη μάχη τώρα με επικεφαλής τον Μπουτάρη, τον αυθεντικότερο εκφραστή του μνημονιακού μετώπου στην ευρύτερη ιδεολογική του πλατφόρμα), το μωβ του Καρατζαφέρη και το «αβάπτιστο» ακόμα της Ντόρας. Α, και του «παντός καιρού» Τατούλη.

Όταν όμως μπλέκονται όλα τα χρώματα σε ένα τότε βγαίνει μαύρο. Το μαύρο του μνημονίου είναι το χρώμα τους. Και αυτό είναι το χρώμα που θα πρέπει να αποκτήσουν όλοι αυτοί την Κυριακή το βράδυ.

Αυτή τη στιγμή δεν ωφελεί να «ψειρίζουμε» το λάθος πρόσωπο της Ν.Δ. Δεν ωφελεί να κοιτάμε τις όποιες λάθος επιλογές προσώπων και την ανικανότητα (όχι πάντα τυχαία) πολλών βουλευτών της και δημάρχων της. Δεν ωφελεί να κατακρίνουμε ό,τι έγινε. Τώρα είναι η ώρα της μάχης.

Όχι μιας μάχης για το ποιος θα είναι περιφερειάρχης, ή δήμαρχος. Είναι μια μάχη ενάντια στο μνημόνιο που πνίγει τους Έλληνες.

Είναι το μήνυμα ότι συνεννοούμαστε και ότι ετοιμαζόμαστε. Είναι η απόδειξη ότι δεν μπορούν να πατάξουν τη λαϊκή θέληση. Είναι τα αναγνωριστικά πυρά του πολέμου ενάντια στη μιζέρια του μνημονίου. Γιατί ο πόλεμος αρχίζει από τη Δευτέρα.

Αύριο Κυριακή είναι η πρόβα τζενεράλε.

Radiomedic

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 13:14:14

  Το σάπιο καθεστώς ΔΕΝ θα γκρεμιστεί επειδή θα εκλεγούν κάποιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες.

  Ισα-ίσα, και αφού ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ υποψήφιος δεν συζήτησε στην προεκλογική του εκστρατεία την ΣΑΠΙΛΑ και την ΡΕΜΟΥΛΑ και το ΦΑΓΟΠΟΤΙ που είχαμε στους δήμους όλα αυτά τα χρόνια, σας βεβαιώνω ότι το "σάπιο καθεστώς" στους δήμους και στις περιφέρειες, ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ σε μεγάλο βαθμό όπως και πριν.

  Κρατήστε σημειωσεις, αν δεν γίνει έτσι.

  Αλλά και στην "κεντρική πολιτική σκηνή" πως θα αλλάξουν δηλαδή τα πράγματα και η άσχημη οικονομική κατάσταση που ζούμε, μόνο και μόνο με την αλλαγή κάποιων περιφερειαρχών και νομαρχών; Πως; Εξηγήστε μου!

  Μπορεί ένας βαθειά ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ μηχανισμός, όπως αυτός της τοπικης αυτοδιοίκησης, να αποτελέσει φάρμακο κατά της ΣΑΠΙΛΑΣ;

  Σωπάτε πατριώτες.

  Μόνο ο λαός μπορεί να ανοίξει τα παράθυρα και να μπει καθαρός και φρέσκος αέρας. Τα κόμματα έχουν ΔΙΠΛΟ-ΜΑΝΤΑΛΩΣΕΙ τα χερούλια. Οχι που θα φέρουν και φρέσκο αέρα τα κόμματα.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Factorx avatar
   Factorx @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 13:23:22

   Νομίζω Θράκα ότι εξελίσσεσαι σε ικανό προπαγανδιστή της συστημικής ηττοπάθειας και της κοινωνικής αποχαύνωσης - κάτι σαν ένας νέος και αριστερότερος Λαλιώτης, δηλαδή.

   Μας λες με λίγα λόγια ότι για να γίνει κάτι αύριο πρέπει να κατεβούν αύριο οι μικρονοικοκυρέοι με κόκκινα πανώ και το Ποτέμκιν να έχει αράξει στον Θερμαικό για να καταλάβει τα χειμερινά ανάκτορα του Ψωμιάδη

   Step by step γίνονται τα πράγματα. Κάθε φορά και μια μικρή νίκη.

   Φυσικά και δεν "μπορεί ένας βαθειά ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ μηχανισμός, όπως αυτός της τοπικης αυτοδιοίκησης, να αποτελέσει φάρμακο κατά της ΣΑΠΙΛΑΣ", όπως λες.

   Γι αυτό εμείς λέμε ότι η ψήφος πρέπει να είναι πολιτική αυρτιο, δηλαδή αντισυστημικη. Και βέβαια ο παραλληλισμός της εικονογράφησης (καλλιτεχνική αδεία) με την Πτώση του Τείχους ειναι υπερβολικός. ¨Ομως το ποτάμι σιγόβραζε επι χρόνια μέχρι να ξεσπάσει

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Factorx 13/11/2010 13:42:08

    @factorx

    "Νομίζω Θράκα ότι εξελίσσεσαι σε ικανό προπαγανδιστή της συστημικής ηττοπάθειας και της κοινωνικής αποχαύνωσης – κάτι σαν ένας νέος και αριστερότερος Λαλιώτης, δηλαδή."

    Με χαρά να με ανακηρύξεις προπαγανδιστή της δημοκρατίας. Αν με θεωρείς και ικανό σε αυτό, σε ευχαριστώ. Αλλά άλλα ΔΕΝ προπαγανδίζω.

    Που προτείνω εγώ ηττοπάθεια (τι είναι συστημική ηττοπάθεια;) και αποχαύνωση;

    Είμαι κατά των επαναστάσεων και του αίματος και το έχω δηλώσει εκατό φορές. Τι Ποτέμκιν και εφόδους σε ανάκτορα και πολεμικές συγκρούσεις; Τι δουλειά έχω εγώ μ' αυτά;

    Εγώ λέω δυναμική πολιτική κινητοποίηση.

    ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.
    Πορείς και συγκεντρώσεις δηλαδή, με συγκεκριμένα αιτήματα.

    Για
    -άμεση ΠΤΩΣΗ της κυβέρνησης,
    -άμεση ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ των αδικιών του προηγούμενου 10-μήνου
    -άμεση ΕΞΟΔΟ από το Μνημόνιο

    Διαφωνάμε σ' αυτά; Νομίζω όχι.

    Σε αυτό που καταλαβαίνω ότι μάλλον διαφωνάμε είναι στο "άμεσα". Στο ότι εγώ λέω ότι αν δεν τα κάνουμε άμεσα αυτά τότε οδεύουμε προς μια ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ που μπορεί να διαλύσει όλο το τωρινό ελληνικό σύμπαν και να δούμε ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ πράγματα να συμβαίνουν στους δρόμους.

    Ενώ εσύ είσαι μάλλον με την πλευρά που λέει "step by step".

    Ε, η δική μου εκτίμηση είναι, ότι ΔΕΝ έχουμε τόσο χρόνο.

    Εν γένει, δημοκρατία θέλω. Οχι εμφύλιο.

    Οσο για τον Λαλιώτη, σε παρακαλώ μην με ξανασυσχετίσεις μαζί του, ούτε για αστείο. (λολ). Θεός φυλάξοι. Και τρεις γύρες τσίπουρα, την επόμενη φορά, από μένα. (λολ δις)

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Είναι ο Λαλιώτης αριστερός; Μου είχε διαφύγει...

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 14:05:58

     Aυτο ΔΕΝ μπορει να συμβει.Δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να "αποκατασταθουν οι αδικιες του προηγουμενου 10 μηνου" δηλαδη να επανελθει το βιοτικο επιπεδο εκει που ηταν πριν.
     Φυσικα αμεση εξοδος απο το μνημονιο μπορει να γινει.Μονο που το βιοτικο επιπεδο -σε δραχμες - θα ειναι ακομη μικροτερο.
     Παντως το 2009 δεν θα ξαναλθει παρα μονο μετα απο πολλα χρονια οτι και να γινει.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 14:23:30

   Και πώς θα ανοίξει ο λαός τα παράθυρα;

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 13/11/2010 13:47:15

  Θράκα, μια ερώτηση: Κηρύττεις την αποχή. Δεν γνωρίζω που ψηφίζεις, αλλά αν ψηφίζεις στη Θράκη, θα κρατούσες την ίδια στάση, γνωρίζοντας όσα έχουν συμβεί την εβδομάδα αυτή στην περιοχή;

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ αλλενάκι 13/11/2010 13:58:10

   @αλλενάκι

   Το που ψηφίζω είναι δικός μου λογαριασμός. Δεν το κοινοποίησα και δεν θα το κοινοποιήσω εδώ.

   Ναι, είμαι υπέρ της αποχής. Εχω εξηγήσει 1000 φορές το γιατί.

   Οσο για την Θράκη, δεν γνωρίζω ΑΚΡΙΒΩΣ τι συνέβη την τελευταία εβδομάδα.

   Αλλά γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι συνέβη τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ στη Θράκη.

   Και σε παρακαλώ, υπαινιγμούς για τον πατριωτισμό μου δεν θα ήθελα να κάνει κανείς. Δεν μπορώ να σου το απαγορέψω, αλλά θα προτιμούσα να μην το κάνεις.

   Ευχαριστώ

   Θραξ Αναρμόδιος

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 14:05:25

    Δεν έκανα υπαινιγμούς για τον πατριωτισμό σου Θράκα.
    Ούτε ρώτησα ΠΟΥ ψηφίζεις.
    Αν ψήφιζες στη Θράκη θα απείχες; Αυτό ρώτησα μόνο.
    Αν δεν ξέρεις τι έγινε στη Θράκη διάβασε τις τελευταίες αναρτήσεις
    του Antinews για τη Θράκη.

   • loretta avatar
    loretta @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 14:06:36

    αποχη κατα την γνωμη μου ειναι σαν να βγαζες την ουρα σου απεξω .....να αφηνεις ολους τους αλλους να αποφασιζουν για σενα......και στο τελος να ζητας τα ρεστα για την δικη σου ανευθυνη αποφαση της μη συμμετοχης...

    η αποχη δινει δυναμη αγαπητε φιλε δεν αφαιρει εξουσια απο κανενα....!

   • ο παγωτατζής avatar
    ο παγωτατζής @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 14:14:53

    @ Θράκα

    " αλλά αν ψηφίζεις στη Θράκη, θα κρατούσες την ίδια στάση..."
    NAI ή OXI;

    "Οσο για την Θράκη, δεν γνωρίζω ΑΚΡΙΒΩΣ τι συνέβη την τελευταία εβδομάδα."
    Οφείλεις να γνωρίζεις ώς πολίτης...ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

    "Αλλά γνωρίζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τι συνέβη τα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ στη Θράκη"
    Επειδή γνωρίζεις...ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

    • Θραξ Αναρμόδιος avatar
     Θραξ Αναρμόδιος @ ο παγωτατζής 13/11/2010 14:29:06

     @ο παγωτατζής

     Ωστε βρήκες ευκαιρία και νομίζει ότι μπορείς τώρα να με στριμώξεις, και να κερδίσεις μια νίκη προς όφελος της παράταξης και των ιδεών σου. Νομίζεις;

     Και θες τώρα να κάνω και συζήτηση πολιτική μαζί σου στην βάση των ΝΑΙ και ΟΧΙ σου;

     Ξέρεις πόσα ΝΑΙ και ΟΧΙ έχω για σένα πατριώτη;

     Δεν θες να ξέρεις.

     Το τι οφείλω να ξέρω, το τι οφείλω να είμαι, το τι οφείλω να κάνω, μου το υπαγορεύει η συνείδησή μου. Και δεν είναι ΟΥΤΕ ευκαιριακό, ΟΥΤΕ κομματικό, ΟΥΤΕ τωρινό.

     Πληζ, μη το συνεχίσεις στην ίδια λογική. Και μάλλον καλύτερα μην το συνεχίσεις καθόλου.

     Θραξ Αναρμόδιος

     • ο παγωτατζής avatar
      ο παγωτατζής @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 14:34:05

      Τό ερώτημα παραμένει όμως :
      ΝΑΙ ή ΟΧΙ

      "Πληζ, μη το συνεχίσεις στην ίδια λογική. Και μάλλον καλύτερα μην το συνεχίσεις καθόλου."
      Εσένα θα απασχολεί συνέχεια ή απάντηση .....όχι εμένα

     • Θραξ Αναρμόδιος avatar
      Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 14:37:29

      @ο παγωτατζής

      Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, του τι (θα) με απασχολεί και τι όχι.

      Θραξ Αναρμόδιος

   • νεφέλη avatar
    νεφέλη @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 14:37:07

    Θράκα

    Για αποχή προπαγανδίζει κι ο Γιανναράς, εδώ και μήνες, ώστε να σχηματιστεί η πολυπόθητη (από τους κύκλους της διαφθοράς) κυβέρνηση προσωπικοτήτων !!!

    Αυτό επιθυμείς κι εσύ ...; ...κι αν ναι, σε ποίον χαρίζεις το δικαίωμα, να χρήσει κάποιους "προσωπικότητες" και να μας τους επιβάλει;

    Θέλει αρετή και τόλμη η δημοκρατία...
    Αλλιώς, ας δηλώσουμε "απέχοντες" κι ας παραδεχτούμε ηττοπαθώς, όπως λέει κι ο ποιητής..
    "πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
    κ' οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε..."

    • Θραξ Αναρμόδιος avatar
     Θραξ Αναρμόδιος @ νεφέλη 13/11/2010 14:41:29

     @Νεφέλη

     Τα έχω απαντήσει όλα αυτά, δεκάδες φορές στο παρελθόν, έχω και μπλογκ, γράφω και ξαναγράφω.

     Αν πράγματι σε ενδιαφέρουν αναλυτικά οι απόψεις μου, είναι εύκολο να τις βρεις...

     Αλλά ΔΕΝ σε ενδιαφέρουν. Αλλο σε ενδιαφέρει κι εσένα. Και μου λες ότι εγώ είμαι και υπέρ "κυβερνήσεων της διαφθοράς".

     Εγώ με την διαφθορά;
     Μα σε έβρισα εγώ ποτέ;

     Εφιάλτης εγώ και υπέρ των Μήδων;
     Τι να σας πω κυρία μου;
     Τι να σας πω;

     Ο θεός να σας βοηθήσει. Εγώ δεν μπορώ.

     Θραξ Αναρμόδιος

     • νεφέλη avatar
      νεφέλη @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 14:55:37

      Θρακα

      Στη μαχη, δεν κερδίζει ο καλύτερος θεωρητικός αναλύοντας τις επικρατούσες φιλοσοφικές τάσεις στο στράτευμα, αλλά ο καλύτερος στρατιώτης, που ξέρει να μάχεται κι όχι, να φυγομαχεί. Πράξεις κι όχι λόγια!

      Σωστά σε πολλά, τα όσα λες και διαβάζω πάντα με ενδιαφέρον (εκτιμώ πολύ το χιούμορ σου επίσης), αλλά...

      Αύριο, αν τα ποσοστά της αποχής βολέψουν κάποιους, θα δεις απίστευτα πρόσωπα να αναλαμβάνουν να μας κυβερνήσουν. Κι εκεί αγαπητέ μου, συ που αύριο θα κάθεσαι στον καναπέ σου και θα συζητάς τα περί ματαιότητας της δημοκρατικής διαδικασίας της ψηφοφορίας, δε θα μπορείς να πείς, ούτε κιχ, στους αυτόκλητους "σωτήρες".

      Για σκέψου το λοιπόν και πάλι λίγο!

 3. Factorx avatar
  Factorx 13/11/2010 13:48:21

  Εγώ πάντως είμαι οπαδός της ρήξης ως μαμμή της ιστορίας, παρά το γεγονόςότι πρέπει να κάνω κοιλιακούς για να ανταπεξέλθω. Να καεί το σύμπαν φίλε. Δεν φταίμε εμείς, ούτε ψηφίζαμε εμείς. Και δυστυχώς πάντα έτσι γινόταν. Κουφόβραση και μετά έκρηξη. Οι ανόητοι οι συστημικοί είχαν ένα τελευταίο χαρτί να παίξουν: να αξιοποιήσουν την λογική στάση του Σαμαρά, που πρόσφερε διέξοδο. Ειναι όμως τόσο πουλημένοι που προτιμούν να δωσουν οι ίδιοι το σχοινί που θα τους κρεμάσουν

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Factorx 13/11/2010 14:01:37

   @factorx

   Πολύ επαναστατικό σε ακούω. Είναι για την ηλικία μας τώρα αυτά; (λολ)

   Εμείς είμαστε τώρα για τζακούζι, μασάζ και κάνα τσίπουρο, με μέτρο όμως λόγω χοληστερίνης.

   Κοιλιακοί; Τι έχουν οι κοιλιακοί μας; Μια χαρά είναι!

   Θραξ Αναρμόδιος

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ Factorx 13/11/2010 14:09:50

   Βάλτε εμένα είπε ο Αντώνης Κερένσκι να σας σώσω, αλλά ο τσάρος και η καμαρίλα του δεν ενέδωσαν στον πειρασμό. Και τότες ήρθε στα πράγματα ο Βλαδίμηρος και ο Αντώνης έτρεχε στας εξορίας. Το θωρηκτό Αντίνοος που πρωταγωνίστησε στα γεγονότα πουλήθηκε για παλιοσίδερα και από τους μνηστήρες του άλλοι γίναν κομισάριοι κι άλλοι κονομισάριοι.

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 13/11/2010 13:49:03

  Η εικονογράφηση είναι εξαιρετική. Τη χάζευα. Είναι δική σας Φάκτορ; Αξίζει να γίνει το σύμβολο γκρεμίσματος του Μνημονίου.

  • Factorx avatar
   Factorx @ αλλενάκι 13/11/2010 13:59:52

   ναι

 5. Misha avatar
  Misha 13/11/2010 13:54:32

  Θράκα

  Kατεβείτε λοιπόν με το ΚΚΕ (εφόσον κανεις άλλος δεν διοργανωνει διαδηλώσεις αυτό τον καιρό) τη Δευτέρα σε Αθήνα (Σύνταγμα 6 μμ ) και Θεσσαλονίκη (7μμ Άγαλμα Βενιζέλου)

  Συμφωνώ με τον Φάκτορα, πως αυτό που έρχεται θα τρομάξει πολλούς και δυστυχώς δε θα είναι αναίμακτο. Γίνεται αντίσταση σε αποικιοκρατία δίχως αίμα;

  Ποτέ και πουθενά.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Misha 13/11/2010 14:06:08

   Μίσα

   εγώ θα πάω στη συγκέντρωση που θα κάνει το ΚΚΕ στην Αριστοτέλους. Αν και θα προτιμούσα να είμαστε όλοι μαζί, δηλαδή και το ΕΚΘ και τα άλλα κόμματα.

   Αλλά αν μετά από όσα μας έχουν κάνει τους τελευταίους 10 μήνες, δεν πάμε και στις πορείες, δεν μπορώ να καταλάβω που πρέπει να πηγαίνουμε: στο καφενείο;

   Αν κάνει η ΝΔ συγκέντρωση-πορεία (αμήν και πότε) κι εκεί θα πάω. Θα κάνει όμως; Η η σύγκρουση εξαντλείται στο να εκλεγεί ο δικός της υποψήφιος;

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 14:29:41

    Η ΝΔ δεν θα κάνει συγκεντρώσεις για έναν πολύ απλό λόγο: Διότι έχει να αντιμετωπίσει Δούρειους Ίππους μέσα στο χώρο της, που καταγγέλλουν το Σαμαρά ως δήθεν "λαϊκιστή".

    Πρέπει να πάρει μαζί του όλους τους Νεοδημοκράτες, σε πρώτη φάση. Να πείσει πρώτα τους Νεοδημοκράτες για το τι συμβαίνει. Μετά θα μπορέσει να ανοιχτεί σε πολίτες άλλων χώρων.

    Ο Σαμαράς ισορροπεί σε τεντεμώνο σκοινί και κάνει πολυμέτωπο αγώνα. Πολυμέτωπο και πολυεπίπεδο.

    Χρειάζεται και την εμπιστοσύνη των ξένων, των δανειστών, όχι απαραίτητα της τρόικας, αλλά κυρίως όσων θα δανείσουν τη χώρα αύριο για να βγούμε από το Μνημόνιο (με δανεισμό δηλαδή από τις αγορές).

    Χτίζει σήμερα σε κυβερνητική αξιοπιστία.

    Συγγνώμη που θα το θέσω έτσι και θα σας το χαλάσω, με πορείες ΔΕΝ έχει πέσει ποτέ καμία κυβέρνηση.

    Οι κυβερνήσεις πέφτουν με εκλογές. Και οι πορείες είναι για εκτόνωση της επαναστατικότητάς μας.

    Ο Αντώνης λειτουργεί ήδη ως αυριανός πρωθυπουργός. Και μόνον που φέρεται τόσο υπεύθυνα - ενώ θα του ήταν πολύ εύκολο και πολιτικά επικερδές να καλέσει τον κόσμο και να τον κατεβάσει στο δρόμο - αξίζει τη στήριξή μας.

    • Θραξ Αναρμόδιος avatar
     Θραξ Αναρμόδιος @ Επώνυμος 13/11/2010 14:34:01

     @Επώνυμος

     Εγώ αναγνωρίζω ότι τα κόμματα έχουν τα δικά τους προβλήματα.

     Ας αναγνωρίσουν κι εκείνα ότι έχω κι εγώ τα δικά μου. Κι όχι να μου ιεραρχούν ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ προβλήματα, όπως συμφέρει εκείνα.

     Στο κάτω κάτω όλα τα κόμματα ΕΜΕΝΑ διατείνονται ότι υπηρετούν, και πέραν αυτού, άλλο λόγο ύπαρξης δεν έχουν, λένε.

     Ας βάλουν λοιπόν τα λαϊκά προβλήματα πάνω από τα δικά τους.

     Λέω και ξαναλέω ότι η δύναμη του λαού θα δώσει και στην ΝΔ την δυνατότητα να λύσει και τα δικά της προβλήματα τα εσωτερικά. Οχι το ανάποδο.

     Αρα ένα κόμμα σαν την ΝΔ πρέπει να στοιχιστεί με αυτό που θέλει, και είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ τι θέλει, ο λαός.

     Και όχι να γίνει το αντίθετο.

     Θραξ Αναρμόδιος

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 14:59:09

      Με αυτό που θέλει στοιχίζεται. Αυτό που λες εσύ ("να φύγει 'τώρα' το Μνημόνιο") είναι απλώς λάθος. Απλώς δεν γίνεται. Όχι τουλάχιστον με αυτό το μαλθακό λαό που έχουμε.

      Είναι σαν είχαν πει οι Ξάνθος Σκουφάς και Τσακάλωφ το 1814 "να κάνουμε 'τώρα' επανάσταση". Δεν γίνεται "τώρα". Θέλει προετοιμασία.

      Όλα τα άλλα είναι να 'χαμε να λέγαμε...

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 16:24:41

    Άψογος!

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ Θραξ Αναρμόδιος 13/11/2010 16:25:30

    Άψογος! +++++

 6. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 13/11/2010 13:59:58

  Εν τω μεταξύ το «ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» κάποιας «αριστεράς» έγινε «ΨΗΦΟ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ)».

  Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι τους δεν θα τους ακολουθήσουν σ΄ αυτήν την τυχοδιωκτική κατρακύλα, που ήδη καταγγέλλεται εκ των έσω!

 7. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 13/11/2010 14:42:15

  Ο Τατούλης ετοιμάζεται να κατέβει στις εθνικές εκλογές με το Ντορο-κόμμα. Ο νεοφιλελεύθερος άπατρης μόνο με τη φιλενάδα της Κοντολίζας θα μπορούσε να τακιμιάσει..Να τον χαίρονται τα κορόιδα οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο που τον ψηφίζουν κι όλας. Κι εσείς Αρκάδες, απόγονοι του γενναίου Κολοκοτρώνη...

 8. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 13/11/2010 15:10:56

  Οι Πελοποννήσιοι δεν πρέπει να ξεχνάνε...http://www.parapolitika.gr/el/πολιτική/όταν-ο-τατούλης-έβριζε-χυδαία-τη-νδ-και-τον-καραμανλή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.