#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/07/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αχ οι Έλληνες…Αυτή η σχιζοφρένεια που διακρίνει τον σύγχρονο Έλληνα, δεν νομίζω να συναντάται πουθενά αλλού στον πολιτισμένο κόσμο.

Του οποίου θέλουμε να θεωρούμαστε όχι μόνο μέλη, αλλά και γεννήτορες!

Θέλουμε να είμαστε Ευρωπαίοι, αλλά μισούμε τους Ευρωπαίους.

Θέλουμε να είμαστε Ανατολή, αλλά υποτιμούμε τους … Ανατολίτες.

Θέλουμε οργανωμένο κράτος, αλλά δεν θέλουμε να πληρώνουμε φόρους.

Ζούμε αμερικάνικα σε κάθε έκφανσή της ζωής μας, αλλά μισούμε λυσσαλέα την Αμερική…

Και ούτω καθ εξής…

Τα παραδείγματα είναι πάμπολλα.

Το τελευταίο διάστημα, αυτή η σχιζοειδής προσωπικότητά μας, έλαμψε δια μίαν ακόμη φορά.

Και αναφέρομαι στη περίπτωση της πρόσκλησης στο Μαξίμου του πιτσιρικά μαύρου Έλληνα, που επελέγη στο NBA.

Δεν θα σταθώ στο αν καλώς τον τίμησε ο πρωθυπουργός, ή κακώς.

Θα σταθώ στις οργίλες αντιδράσεις ένθεν κακείθεν.

Μια εκδήλωση, που είχε ως αποτέλεσμα να κατηγορείται από μια μερίδα κόσμου ο Σαμαράς για χάιδεμα των ξένων, των λαθρομεταναστών, κλπ. κλείνοντας το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αν δεν έκανε ότι έκανε, δεν θα έλειπαν εκείνοι που θα τον χαρακτήριζαν ρατσιστή, φασίστα, εθνικιστή, και «ουρά» της Χρυσής Αυγής.

Τέτοιοι είμαστε γενικώς, και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ, και αυτό βγαίνει προς τα έξω καθημερινά.

Από τη εποχή της Πυθίας, και των ήξεις αφίξεις.

Ναι, αλλά έτσι δεν γίνεται δουλειά…

Δείτε για παράδειγμα τι συνέβη με τη περίπτωση της ΕΡΤ.

Ήμουνα νιός και γέρασα, και απαξάπαντες έβριζαν την ΕΡΤ (πρώην ΕΙΡΤ, ΥΕΝΕΔ, κλπ) πρωί μεσημέρι βράδυ.

Πρώτον για την απροκάλυπτη κυβερνητική της προπαγάνδα, και δεύτερον για το υποχρεωτικό χαράτσι, που πλήρωναν και πληρώνουν ακόμη και οι στάνες στα βουνά.

Για το απαράδεκτο σε μεγάλο βαθμό πρόγραμμά της ούτε λόγος.

Εκεί, απλά ο Έλληνας απέφευγε να το παρακολουθεί, εξ ου και η πάντα χαμηλή τηλεθέασή της κρατικής τηλεόρασης.

Και όπως έγραψα κάπου αστειευόμενος, ο Σαμαράς αποφάσισε να την κλείσει διότι ακόμη και η θυροτηλεόρασή του είχε μεγαλύτερη τηλεθέαση!

Και όμως!

Μόλις κάποιος τόλμησε επιτέλους να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, όλοι ξαφνικά οι Έλληνες θυμήθηκαν τον «πολιτισμό» της ΕΡΤ, και αναπόλησαν τον Χατζιδάκη, και τον … Κωστάλα!

Ακόμη και την Τσόκλη, αλλά και την … Φλέσσα.

Ήμαρτον δηλαδή.

Κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για ακραιφνή χουντισμό!

Και όπως χαρακτηριστικά είπε και ο (ερασιτέχνης ιστορικός) Αλέξης, ούτε οι ναζί δεν είχαν τολμήσει να κλείσουν την δημόσια τηλεόραση το ’41!

Ξεχνώντας ότι μέχρι προχθές ο ίδιος κατηγορούσε την ΕΡΤ για απολυταρχισμό, αποκαλώντας την περιπαικτικά ΥΕΝΕΔ.

Βέβαια στο ζήτημα της κυβερνητικής προπαγάνδας της ΕΡΤ, τι να λέμε;

Εδώ και χρόνια, το προσωπικό της, και δη το «δημοσιογραφικό» είναι αριστερό ως τα μπούνια.

Μόνο κυβερνητική προπαγάνδα δεν εκπέμπει η σημερινή (χθεσινή) ΕΡΤ.

Χώρια βέβαια, που αν όντως είχαμε χούντα, τότε η ΕΡΤ δεν θα επρόκειτο να κλείσει ποτέ…

Αλλά αυτά όλα είναι ανθυπολεπτομέρειες.

Απλά, τζερτζελές να γίνεται…

Ένα άλλο ζήτημα που δείχνει την διπολική μας προσωπικότητα είναι αυτό που βλέπουμε αυτές τις μέρες με την διαθεσιμότητα και την μετάταξη των δημοτικών αστυνομικών.

Αυτών, που στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, όλη μέρα σουλατσάρουν δυο δυο και τρεις τρεις, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Το κυκλοφοριακό χάος παραμένει χαοτικό, τα τραπεζάκια καταλαμβάνουν πλέον και το οδόστρωμα, ενώ οι παράνομοι (ως επί το πλείστον λαθρό) μικρέμποροι αλωνίζουν παντού.

Ακόμη και στη σούπερ πανάκριβη στα νοίκια οδό Τσιμισκή, οι μαύροι απλώνουν την πραμάτεια τους χύμα στο κύμα, και τα «μανεκέν» της δημοτικής αστυνομίας κοιτάνε αλλού.

Όπως και να το κάνουμε, ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας απέτυχε.

Απλά εξυπηρέτησε κάποια «δικά μας γαλάζια παιδιά», και κάποιες αυτοκρατορικές διαθέσεις μεγαλομανών δημάρχων, και των ντορικών παρατρεχάμενων τους, που έτσι απέκτησαν πραίτορες.

Και όπλο εκβιασμού.

Και μπόλικες ψήφους.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Και πάνω που έρχεται ο Σαμαράς να επαναφέρει τη τάξη, από κει που όλοι μα όλοι βρίζανε την δημοτική αστυνομία, και τους χαραμοφάηδες αφισοκολλητές της,  τώρα θυμήθηκαν ότι επιτελούσε σημαντικό έργο, και ότι οι αξιοκρατικά προσληφθέντες υπάλληλοι τη είναι όλοι πανεπιστήμονες, με δεκάδες μεταπτυχιακά και ντοκτορά!!!!

Σαν την πλωτάρχη που πήρε στο υπασπιστήριό της η Φώφη δηλαδή…

Υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις χαρακτηριστικές της τρικυμίας εν κρανίω που ζούμε ως κοινωνία.

Να αναφέρω τους διάφορους μεγαλόσχημους που κλείστηκαν στη ψειρού για χρέη και φόρους;

Και όμως, δεν λείπουν ούτε αυτών οι υπερασπιστές, την ίδια ώρα που όλοι μα όλοι ζητάνε κεφάλια.

Ακόμη και ο Λάκης, που χρωστούσε στο κράτος ποσά αντίστοιχα του μισού προϋπολογισμού, απέκτησε ξαφνικά οπαδούς, που ωρύονται πως είναι κρίμα, και  πως έπεσε θύμα σκευωρίας το παιδί!

Άσχετα αν το συγκεκριμένο «παιδί» έκλεισε αισίως τα εξήντα του!!!!

Τον δε Λαυρέντη, κάποιοι τον αποκαλούν σύγχρονο Ντρέυφους!!!!!

Ακόμη και η Βίκυ Σταμάτη, που μέχρι προχθές ήταν η «αλαζονική Μαρία Αντουανέτα», με τα πανάκριβα κουρτινόξυλα φάτσα στον Παρθενώνα, σήμερα είναι ένα ακόμη αθώο θύμα της μνημονιακής χουντικής κυβέρνησης που έχουμε!

Δεν θα πω περισσότερα.

Φαντάζομαι πως έγινα αντιληπτός.

Πάσχουμε από ομαδική παράκρουση.

Από συλλογική σχιζοφρένεια.

Και έτσι δεν γίνεται δουλειά.

Δυστυχώς…

Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. sos avatar
  sos 08/07/2013 09:43:39

  Στο θέμα του μαύρου Έλληνα, υπάρχει ένα θέμα. ο πρωθυπουργός έκανε αυτό το οποίο υποτίθεται ότι θέλει να πολεμήσει. Να μην γίνονται ελληνοποιήσεις πλαγίως.
  Επιβράβευσε τους γονείς του που ήρθαν παράνομα στη χώρα και τελικά κλείνει αυτός ο ίδιος το μάτι σε χιλιάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

  Δε θα έρθει κόσμος από τη ΧΑ έτσι.

  • Σωτηρης avatar
   Σωτηρης @ sos 08/07/2013 12:54:02

   Μη σωσει και ερθει, αν θελει καποιος να μην ερθει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταστρεψει την οικονομια ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΝΔ.
   Το παραμυθακι με 'φοβητρο' τα ουγκανα τελειωνει αμεσα.
   Καθε ψηφος στην ΧΑ ειναι αχρηστη και υπονομευει το ιδιο σας το επιχειρημα.
   Επισης η γνωμη μου ειναι οτι η ΧΑ θα παρει πολυ λιγοτερο ποσοστο απο οτι πηρε καθως αυτοι που που λενε εν ηδη φοβερας οτι θα την στηριξουν το λενε η ιδιοι οτι το κανουν για να φοβησουν την ΝΔ αρα ΜΠΛΟΦΑΡΟΥΝ
   Ι call your bluff...

 2. Mmm avatar
  Mmm 08/07/2013 09:44:30

  Kυκλοφορεί ότι το σπίτι του Παύλου Μελά καταρρεει, δεν ξέρω αν ειναι εγκυρη η είδηση, αλλά μήπως πρέπει να γινει κάτι; Ας μην αναστηλώνουμε μονο ισλαμικά τεμένη.

  Κινδυνεύει να χαθεί μια για πάντα το ιστορικό μνημείο του σπουδαίου Μακεδονομάχου Παύλου Μελά...

  Υπό καθεστώς τριπλής πολιορκίας βρίσκεται πλέον ένα ιστορικό μνημείο, το σπίτι των στιγμών της οικογενειακής ευτυχίας που πρόλαβε να ζήσει ο μακεδονομάχος Παύλος Μελάς στην Κηφισιά.

  Στη φθορά και την εγκατάλειψη, ήρθαν να προστεθούν αφενός ακραίοι πολιτικοί κύκλοι που διεκδικούν να το οικειοποιηθούν ως πολιτικό σύμβολο και αφετέρου η εφορία που βάλθηκε να οδηγήσει σε απόγνωση την κληρονόμο και θεματοφύλακα της ιστορίας του.

  Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα η εγγονή του Παύλου Μελά, Ναταλία Ιωαννίδη, συνταξιούχος του ΙΚΑ, που ζει σήμερα δίπλα στο ερειπωμένο σπίτι, δήλωσε ότι κλήθηκε να πληρώσει για το έτος 2010, 5.700 ευρώ στην εφορία.

  Όσο για το πως τα κατάφερε με την πενιχρή της σύνταξη αρνείται πεισματικά να το αποκαλύψει. Αρκείται στο ότι πλήρωσε το ποσόν στο ακέραιο γιατί έχει μάθει να μη χρωστά.

  Στην ερώτηση τι θα κάνει όταν έρθει ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για τα επόμενα έτη, απαντά: «Εννοείται ότι σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε δεν θα μπορούσα να έχω την αξίωση από το κράτος να δίνει χρήματα για τη συντήρηση και την ανάδειξη ενός μνημείου που έχει κηρυχθεί επίσημα ως ιστορικό. Θα ήταν απόλυτα δικαιολογημένος όποιος αντιδρούσε λέγοντας ότι έτσι κόβονται χρήματα από τη δημόσια υγεία».

  Η κ. Ιωαννίδη περιγράφει και πώς θα ήθελε να είναι το μνημείο δεκαετίες αργότερα.

 3. Mιχάλης avatar
  Mιχάλης 08/07/2013 10:20:39

  Θα θέσω ένα ζήτημα στα πλαίσια του εξαιρετικού άρθρου για την Ελληνική ιδιαιτερότητα. Πολλές φορές η εθνικιστική μας ανωτερότητα αντιμετωπίζει τους Αλβανούς ως κοινωνικά απόβλητα ή ως ανθρώπινα υποζύγια προκειμένου οι αφεντομουτσουνάρες μας να βγούν από πάνω. Παρακολουθούμε ωστόσο τον τελευταίο μήνα ένα άνευ προηγουμένου φιάσκο με τους Αλβανούς δραπέτες που δείχνοντας αξιοσημείωτη ικανότητα παραμένουν ασύλληπτοι και δεν έχει ανοίξει μύτη. Ο δε Δένδιας ο επικοινωνιακός , πανταχού απών, στο τέλος θα τα ρίξει στους Αστυνομικούς για το πρωτοφανές φιάσκο και την ανικανότητα ενός υπουργείου να λειτουργήσει επιχειρησιακά και συντονισμένα

 4. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 08/07/2013 10:45:36

  Σχιζοφρενικές αντιδράσεις, μιας κοινωνίας σε παρακμή . Οι λίγοι που θέλουν και μπορούν να πάνε ένα βήμα πιο πέρα ,περιθωριοποιούνται, ακολουθώντας το μοναχικό τους δρόμο ..... Επανέκαμψες δριμύτερος , Strange !

 5. dioklis avatar
  dioklis 08/07/2013 10:47:25

  Ώστε είναι οι Έλληνες σχιζοφρενείς ? Α μάλιστα , έτσι εξηγούνται και τα μπετά που ρίχνουν οι Αμερικανοί στην Β. Σοφίας ! Προς στιγμήν είχα ανησυχήσει , νόμιζα ότι περιμένουν την εξέγερση των υπηκόων και ως χώρα σοβαρή λάμβανε τα μέτρα της .

 6. foros1 avatar
  foros1 08/07/2013 11:54:55

  φανταστειτε τωρα, αν κατι δεν αλλάξει, οι σχιζοφρενεις Ελληνες τι θα ψηφισουν, σε λιγοτερο απο ενα χρονο, οταν βρεθουν μπροστα στην καλπη....

 7. Αρχιμήδης1 avatar
  Αρχιμήδης1 08/07/2013 12:00:05

  Πολύ σωστές αυτές οι μερικές παραρατηρήσεις που κάνεις αγαπητέ strange και πολύ επιτυχής ως τίτλος αυτή η θαυμάσια έκφραση αγάπης πρός τον λαό του οποίου τα ελαττώματα σε θυμώνουν(Δ.Σαββόπουλος), αλλά μάλλον ελπίδα μας δίνουν παρά απογοήτευση. Είναι η απόδειξη οτι ως λαός δεν είμαστε πρόβατα και έχουμε μεγάλα σφάλματα αλλά και μεγάλες αρετές. Η ιδιαιτερότητα της Ιστορικής μας εξέλιξης μας κάνει να αναπτύσσουμε ιδιαιτερότητες αυτοάμυνας προς επιβίωση. Πχ. η ιδιαιτερότητα να έχουμε απο ιδρύσεως του Νεοελληνικού κράτους ξένη και στη συνέχεια ξενόδουλη εξουσία, μας διδάσκει να μην εμπιστευόμαστε τους φόρους μας στους κυβερνώντες γιατί δεν τους κάνουν βρεφονηπιακούς σταθμούς ως ώφειλαν, αλλά τους εξάγουν στην Ελβετία και αλλού (λίστες Λαγκάρντ). Οπότε δικαίως παρά το ασήμαντο μέγεθός μας σήμερα απασχολούμε με την παρουσία μας το διεθνές ενδιαφέρον. Αν μη τι άλλο δεν πλήττουμε .
  Ολοι οι ζωντανοί λαοί αγαπητέ Strange έχουν πολλές ή λίγες ιδιαιτερότητες που βλέποντάς τες εξ αποστάσεως δίνουν την εντύπωση οτι πάσχουν απο σχιζοφρένεια. Πχ. δες του Γάλλους που είναι 50 χρόνια πιο εξελιγμένοι απο εμάς...Τα τελευταία 40 χρόνια κάθε Πρόεδρός τους που λήγει η θητεία του περνάει απο δικαστήριο και οι περισσότεροι καταδικάζονται, ενώ μέχρι να εκλεγούν θεωρούνται Μεσσίες.
  Δες τους Ιταλούς, που υποτίθεται είναι ο πιο ώριμος πολιτικά λαός της Ευρώπης. Μπερλουσκόνι, Μπέπε Γκρίλλο...
  Δες τους Ιρλανδούς και Πορτογάλους που εφήρμοσαν κατα γράμμα τα μνημόνια και είναι πάλι απο την αρχή, στην ιδια και χειρότερη κατάσταση με εμάς...
  Ειναι τελικά προφανές οτι δεν υπάρχει ιδανική πολιτεία με ιδανικούς πολίτες.
  Ακόμα και η μακάρια Νορβηγία γνώρισε το μεγαλύτερο ανθρώπινο μακελιό προ διετίας, έτσι, χωρίς προφανή λόγο και αιτία...

 8. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 08/07/2013 12:42:22

  «Ζω με την αγιάτρευτη αγωνία της Ελλάδας, που θέλουν να τη γκρεμίσουν. Μα αυτή ‘ναι αιώνια, το ξέρα καλά και θα βγει από τη δοκιμασία αυτή γιγαντωμένη.»Αυτά έγραφε ο Νίκος Καζαντζάκης κατά τη διάρκεια της μεγάλης περιπέτειας του Εμφυλίου Πολέμου, που ήταν προϊόν κρυφών αποφάσεων της ύπουλης Αγγλίας και της χθόνιας Ρωσίας.Ο Στάλιν «είχε δώσει» την Ελλάδα στους Άγγλους, και οι “τότε” κοντοί ηγέτες της Αριστεράς, δεν έδωσαν ποτέ αυτή την πληροφορία στους αγωνιστές των βουνών που επηρέαζαν και αφέθηκαν να μπουν σ’ έναν αναίτιο πόλεμο «για ένα πουκάμισο αδειανό» – τον Εμφύλιο.

  Υπήρχαν Έλληνες που διαισθανόντουσαν πού θα πάει η χώρα και λόγω του εμφυλιακού μας χαρακτήρα ως λαός. Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο Νίκος Καζαντζάκης. Αριστερός ον «τόλμησε» να γίνει υπουργός στην «αστική» κυβέρνηση Σοφούλη, στέλνοντας το σήμα κινδύνου, μπας και οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ενώνονταν – και “υπερβαίναμε” την σκοτεινή σκηνοθεσία των τότε μεγάλων δυνάμεων!Αντί λοιπόν, οι τότε αριστεροί ηγέτες να κοιτάξουν γιατί ένας μεγάλος συγγραφέας κάνει αυτή την κίνηση, έπεσαν επάνω του να τον φάνε… Και οι “κοντοί” ηγέτες της Αριστεράς, «απεσύρθησαν» από τις εκλογές που ακολούθησαν με το σύνθημα «Τι Παπάγος, τι Σοφούλης…» και επήλθε η καταστροφή… (Η αριστερή οικογένειά μου υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή). Αν οι τότε αριστεροί ηγέτες δεν «αποσύρονταν» και συμμετείχαν στις εκλογές και στις δημοκρατικές διαδικασίες ως αληθινοί πατριώτες, η μοίρα του τόπου θα ήταν άλλη… Ήταν προδοσία ή ακραία αφέλεια; Ήξεραν τη συμφωνία Τσώρτσιλ-Στάλιν και σιώπησαν ή απλά ήταν ηγέτες κατώτεροι των περιστάσεων και έπρατταν ακολουθώντας αλλότριες «ιδεολογίες» που δεν επιθυμούσαν μια Ελλάδα ελεύθερη και δημοκρατική;

  Τα γράφω αυτά βεβαίως, γιατί βλέπουμε πάλι ένα μέρος της Αριστεράς, τη ΔΗΜΑΡ, που έκανε ένα βήμα συνεργασίας με τα αστικά κόμματα… καθοδόν να «αποσύρεται»… με ολέθρια αποτελέσματα κατά την γνώμη μου, τόσο για τη χώρα όσο και για τη ΔΗΜΑΡ. Έτσι όπως είδαμε, καταποντίστηκε στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.Για άλλη μια φορά, λοιπόν, μέρος της Αριστεράς εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων – αυτό γίνεται επειδή έρχονται και άλλα δύσκολα και κατέφυγαν στην ευκολία του «πηδάω από το πλοίο» ή – (που δεν εύχομαι να ισχύουν) ακολουθούν σκοτεινές υποκινήσεις…

  Η δημοσκόπηση που κατακρημνίζει την αριστερή ΔΗΜΑΡ – δίνει πόντους τόσο στο ΠΑΣΟΚ και στον ευφυή Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και στην Νέα Δημοκρατία και κυρίως στον Αντώνη Σαμαρά, που παρά το μαύρο της ΕΡΤ, ο λαός δεν του το «χρέωσε»… Και ξέρετε γιατί; Επειδή δεν του «πάει» το μαύρο, αλλά και γιατί όλο ο κόσμος πιστεύει ότι η αμαρτωλή ΕΡΤ θα έπρεπε να είχε κλείσει εδώ και χρόνια και να άνοιγε ξανά με νέα δεδομένα…Το λέω αυτό ξέροντας παραπάνω από καλά τι αμαρτωλό «μαγαζί» έτσι το ονομάζουν οι ίδιοι που το έκαναν «μαγαζάκι» και «παραμάγαζο» ιδιοτελών συμφερόντων (έχω πολλές θλιβερές ιστορίες να διηγηθώ στα 35 χρόνια που συνεργάστηκα με την ΕΡΤ. Υπόσχομαι στο μέλλον απ’ αυτή εδώ τη στήλη να «διηγηθώ» ιστορίες για γέλια και πολλά κλάματα… και πολλές, πολλές «αμαρτίες»…).

  Θυμίζω πως ο πρώτος που είπε ότι έπρεπε να κλείσει και να ανοίξει όχι ως «μαγαζί» αλλά ως Κρατικό Κανάλι Πολιτισμού ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις και θυμίζω επίσης ότι οι τότε συνδικαλισταράδες με ταμπέλες αριστερών τον έλεγαν φασίστα. Ποιοι… Ποιον…!!Αντίστοιχοι συνδικαλισταράδες διοικούσαν μέχρι πρότινος την ΕΡΤ, μαζί με μιζαδόρικες κλίκες, επίσης με ταμπέλες αριστερόστροφες, παρότι υπήρχαν πάντα εξαιρετικής ποιότητος εργαζόμενοι που, όμως, ήταν πάντα ισχνή μειοψηφία. Αυτή είναι η αλήθεια.

  Κλείνοντας: η κάθε ιστορική στιγμή χρειάζεται τη δική της διαχείριση και αντιμετώπιση και οι καιροί χρειάζονται σωφροσύνη και σταθερότητα μέχρι να περάσει το κακό, γιατί θα περάσει. Γιατί όποιος δεν το κατανοήσει, γίνεται η άμμος της Ιστορίας. Εύχομαι να μη συμβεί αυτό στη ΔΗΜΑΡ και ειδικά στον Φώτη Κουβέλη που προσωπικά μου ήταν συμπαθής.Όσο για την Ελλάδα – για να γυρίσουμε στον Καζαντζάκη – «αυτή ‘ναι αιώνια και θα βγει κι από τούτη τη δοκιμασία, γιγαντωμένη.»Έτσι ή αλλιώς…
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ-AIXMI.GR

  Ρήση Στρατηγού Μακρυγιάννη για την πατρίδα:
  “Κι όσο αγαπώ την πατρίδα μου δεν αγαπώ άλλο τίποτα. Νάρθη ένας να μου είπη ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα,έργομαι να μουυ βγάλει και τα δυο μου μάτια.Ότι αν είμαι στραβός και η πατρίδα μου καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά,δέκα μάτια να ΄χω στραβός θα είμαι. Ότι σ΄ αυτείνη θα ζήσω,δεν έχω σκοπό να πάγω αλλού”.

 9. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 08/07/2013 14:14:23

  Είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο, όπου όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται...Και φυσικά όλοι έχουν δίκιο ακόμη και όταν αλλάζουν απόψεις με την ταχύτητα λεπτοδεικτών.

 10. Leman avatar
  Leman 08/07/2013 14:56:30

  Κανεις δεν θα αναγκαστει πλεον σωτηρη.Ειναι καλυτερο να ερθει ο SYRIZA να τα καταστρεψει ολα γοργα.Αυτο το σιγα σιγα ειναι που μας οδηγει στον ταφο του Ελληνισμου.
  Μετα το SYRIZA θα μπει γοργα και βιαιως ταξη.
  Και ο νοων νοειτο...

  • Απορών avatar
   Απορών @ Leman 08/07/2013 16:55:48

   Αυτό είναι απειλή;

 11. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 08/07/2013 17:06:09

  Το πράγμα δεν πάγει καλά...από παλιά

  Την άνοιξη του 1829 ο Καποδίστριας περιόδευε στη Κόρινθο μαζί με τον Κολοκοτρώνη, το Νικηταρά και άλλους..

  Την δε 3η Μαρτίου επιβάς εις πλοίον αγγλικόν απέπλευσεν εις Καλαμάκιον και εκείθεν διευθύνθη εις Κόρνιθον όπου εφρουράρχει ο Ν. Τζαβέλλας, ος τις κατ’ επιταγήν του Κυβερνήτου παρέδωκεν το φρούριον εις απόσπασμα τακτικού στρατού. Συγχρόνως δε, τρεις ιερείς ησχολήθησαν εις καταγραφήν των ενδεών προς ους διενεμήθησαν βοηθήματα και ωρίσθηκαν εκ του προχείρου χάριν αυτών έργα βιοποριστικά. Ηκροάζετο δε μετά θαυμασίας υπομονής τους προσερχομένους, ων οι πλείστοι ήσαν ποιμένες βεβαιούντες ότι και δια μόνης της φήμης του ονόματος του Κυβερνήτου έπαυσαν αι αρπαγαί των ποιμνίων. Επειδή δε η πόλις ήτο παντέρημος και κατηδαφισμέναι πάσαι αι οικίαι, και αυτός και οι περί αυτόν κατέλυσαν εις καλύβας και σκηνάς· την δ’ επιούσαν ανεχωρήσαμε εις Άγιον Γεώργιον. Συνοδούς δε κατά την παρούσαν περιήγησιν είχε τον Γεν. Γραμματέα, τον Κολοκοτρώνην, το Νικήταν, τον χαράξαντα του σχεδίου της πόλεως Πατρών μηχανικόν Βούλγαρην, τους δυο ιδιαιτέρους αυτού γραμματείς και τους δύο νεωτέρους συντάκτας.

  Προηγείτο δε οδηγός ο κύριος των ταχυδρομικών ίππων, φορών ένδυμα ελληνικόν χρυσοπόρφυρον και αναβαίνων ίππον υψαύχενα. Και διά τούτον οι συρρέοντες εις προϋπάντησην του Κυβερνήτου, συνειθισμένοι εις τας πολυτελείς και πομπικάς παρατάξεις των πασάδων, και τας χρυσοϋφάντους στολάς των τετρυφωμένων καπιτάνιων και κοτζαμπασίδων, εκλαμβάνοντες τον κοκκινοφόρον και κυδρούμενον ταχυδρόμον αντί του Κυβερνήτου, προσεκύνουν αυτόν πίπτοντες εις έδαφος· δεν εννόουν πως ήτο δυνατόν αρχηγός έθνους να αναβαίνη ίππον κυφαγωγόν, ουχί ζωηρότερον του πώλου του Ιησού, και να φορή ένδυμα ως οι πολλοί.
  [...]

  Ιδών δε ο Κολοκοτρώνης ότι ο λαός προσεκύνει τον ταχυδρόμον Καρδαράν, πλησιάσας είπε:

  -Το πράγμα, υπερεξοχώτατε, δεν πάγει καλά. Πρέπει ο κόσμος να γνωρίση τον Κυβερνήτη του.

  -Και τι θέλεις να κάμω;

  -Να βάλ’ η υπερεξοχότης σου τη στολήν σου.

  Και πεζεύσας εις μικράν τινα και σκιεράν κοιλάδα, ανέλαβε την στολήν αυτού, πενιχροτέραν και της των δασονόμων της αντιβασιλείας.

  Ότε δε επλησιάσαμεν εις τον Άγιον Γεώργιον.

  -Πού θα καταλύσωμεν απόψε; ηρώτησε τον πάριππον στρατάρχην της Πελοποννήσου.

  -Εις του Δεσπότου.

  -Πρέπει λοιπόν να φροντίσω, επανέλαβε μετά βραχείαν σιωπήν, να πληρωθώσιν όλα τα έξοδα.

  -Ποία έξοδα; ηρώτησεν ο γέρων.

  -Της τροφής μας, της τροφής των αλόγων και καθεξής.

  -Και ποίος, υπερεξοχώτατε, πληρώνει τοιαύτα έξοδα; Ο Δεσπότης μάλιστα είναι άνθρωπος αγαπών την καλήν βούκαν, και θα έχη πολλά καλά φαγητά να μας δώση.

  Και αληθώς ο μακαρίτης αρχιεπίσκοπος Κορίνθου Κύριλλος, προγάστωρ και πολύσαρκος υπέρ το μέτρον, ήτο τρυφηλός ως άλλος καρδινάλιος, άμα δε και πολύφαγος ως ο Ραζής εκείνος, περί ου έγραψε ποτε το εξής χαριέστατον επιτύμβιον ο Ρίζος:

  «Ραζής ο πηγαδόστομος των τραπεζών ο γλάρος,
  αφού τον κόσμον έφαγε τον έφαγε ο Χάρος»

  -Δεν τα πληρώνετε σεις, ανεφώνησεν οργίλως ο Κυβερνήτης, και διά τούτο παραπονείται εξ αιτίας σας ο λαός!

  -Και τι έχει να κάμη, υπερεξοχώτατε, ο λαός με το φαγητόν του Δεσπότου;

  -Τι έχει να κάμη! ανέκραξεν εντόνως ο Κυβερνήτης, προσβλέψας βλοσυρώς τον ερωτήσαντα. Μόλις αύριον θ’ αναχωρήσωμεν και θα ρίψουν έρανον εις τους χωρικούς διά τα έξοδα του Κυβερνήτου, και το χειρότερον θα τα συνάξουν διπλά. Ούτω πως είσθε συνηθισμένοι σεις.

  -Ηξεύρεις πώς το πάγει η υπερεξοχότης σου; είπε γελών ο Κολοκοτρώνης. Μίαν φοράν έπεσ’ ένας ποντικός εις ένα πιθάρι λάδι κ’ επνίγηκεν. Ο οικοκύρης τον ηύρε μετά δύο ημέρας και, ενώ τον ανέσυρεν, εφώναζεν η οικοκυρά. «Πρόσεξε μη στάξ’ η ουρά του και βρωμίση το λάδι».

  -Δεν εννοώ ποίαν σχέσιν έχει ο μύθος σου με τα έξοδα του Δεσπότου, είπεν αδημονών ο Κυβερνήτης.

  -Μεγάλην, υπερεξοχώτατε διότι, είτε πληρώσωμεν είτε μη, ο Δεσπότης θα συνάξη τα γρόσια. Τα εδικά μας τα έξοδα είναι το λάδι της ουράς του ποντικού.

  Και εσιώπησε μεν ο Κυβερνήτης, την δ’ επιούσαν απέτισε μέχρι λεπτού τα δαπανηθέντα.

  Εκείθεν δε απελθόντες εις Άργος, εξενίσθημεν υπό του στρατηγού Τσώκρη. Ότε δ’ εζητήθη ο λογαριασμός της δαπάνης, ο οικοδεσπότης, προσβληθείς, εγέλασεν υπεροπτικώς. Μαθών όμως ότι τοιαύτη ην η εντολή του Κυβερνήτου, τοσούτον ωργίσθη, ώστε σημείωσε και του άλατος την αξίαν.

  -Επληρώθησαν τα έξοδα; ηρώτησεν ο Κυβερνήτης αφού ιππεύσαμεν.

  - Μάλιστα Εξοχώτατε!

  - Και όμως ο Θεός γιγνώσκει επανέλαβε βαρυθυμών, εάν μετά μιαν ώραν δεν θα τα ζητήσουν εντόκως παρά των χωρικών!

 12. tassos.κ avatar
  tassos.κ 08/07/2013 18:54:12

  Το κεντρικό σχόλιο σε μεγάλο βαθμό αγγίζει μια πραγματικότητα, αλλά ο αρθρογάφος παραβλέπει :
  Η Ελληνική κοινωνία όπως έχει διαμορφωθεί δεν είναι ξεκομμένη από την πολιτική που ασκούσαν ανέκαθεν οι κυβερνήσεις και γενικά τα κόμματα.
  Όταν κάτι πάει στραβά η προσπάθεια διόρθωσης γίνεται κατά κανόνα επιλεκτικά και πάντα με διαφορετικά μέτρεα και σταθμά. Να παραθέσω παραδείγματα. Μειώνουν τους μισθούς των βουλευτών κατά 30% πχ, και την ίδια στιγμή "κόβουν " εντελώς επιδόματα ανεργίας από ανθρώπους που δεν έχουν ούτε να φάνε σε πολλές περιπτώσεις. Ψηφίζουν Νόμους που ισοπεδώνουν την κοινωνία με κριτίρια που κάνουν παντελώς άδικη την εφοαρμογή τους.
  Στην περίπτωση της ΕΡΤ όλοι μιλάνε για κακής ποιότητας τηλεόραση. Λυπάμαι που ο αρθρογράφος το πιστεύει αυτό. Όπως και να έχει η κρατική τηλεόραση είχε ένα επίπεδο που σαφώς ήταν κλάσεις ανώτερο από τα ιδιωτικά πρωινοτουρκοκάναλα, γιαυτό και δεν είχε θεαματικότητα, όπως λεει. Αυτό είναι το επίπεδο -δυστυχώς- του μέσου Έλληνα σήμερα. Και φυσικά δεν είναι σωστό στο βωμό της τηλεθέασης να ευτελίσουμε και ό,τι έχει απομείνει . Σκοπός της Ρ/Τ δεν είναι τα νούμερα τηλεθέασης. Έχει να επιτελέσει κοινωνικο - πολιτιστικό έργο. Να ενημερώνει τους απανταχού Έλληνες.
  Όλα αυτά μπορούσαν να αλλάξουν και χωρίς το λουκέτο. Αυτό κανείς δεν το πιστεύει παρά μόνο τα πωρωμένα κομματόσκυλα. Αν λέει ο κάθε Τσίπρας οτιδήποτε εμένα μ'αφήνει παγερά αδιάφορο, αλλά ότι η τηλεόραση έκανε προπαγάνδα κυβερνητική , τώρα το κατάλαβε ο Σαμαράς και όλοι οι άλλοι; Τόσα χρόνια αυτοί πού ζούσαν; Τόσα χρόνια ποιος διόριζε υπεράριθμους;. Θα μου πείτε , αυτό έπρεπε να σταματήσει. Σωστά, αλλά ρωτάω. Για να πάψω εγώ να διορίζω πρέπει να ψηφίσω Νόμο; Δηλαδή πρέπει να επιβάλλω στον εαυτό μου Νόμο; Τι είμαι ; εθισμένος;Δεν είναι απύθμενα υποκριτικό;
  Στο θέμα πάλι της Δημοτικής Αστυνομίας , εκεί παίζεται η κοροϊδία των Τοπικών Αρχόντων. Βγαίνουν και φωνάζουν για τις απολύσεις αλλά το κάνουν μόνο για το πολιτικό τους αύριο. . Πατάνε σε 2 βάρκες. Δημιουργήθηκε για να τακτοποιήσουν τα "δικά τους " παιδιά, αλλά ποτέ δεν ζήτησαν από την κυβέρνηση να Νομοθετήσει κάτι σοβαρό , ώστε η λειτουργία τους να είναι πιο αποδοτική απέναντι και στους δημότες και στο κράτος. Δυστυχώς σ αυτή τη χώρα έχουμε χάσει το μέτρο και γι αυτό το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει η πολιτική που ασκείται. Και δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει με τη νοοτροπία του "πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι" που γίνεται τώρα.

 13. Δαναός avatar
  Δαναός 08/07/2013 18:55:30

  "Και όπως χαρακτηριστικά είπε και ο (ερασιτέχνης ιστορικός) Αλέξης, ούτε οι ναζί δεν είχαν τολμήσει να κλείσουν την δημόσια τηλεόραση το ’41!".
  Είχαμε το 41 τηλεόραση;

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Δαναός 08/07/2013 18:57:28

   Έγχρωμη!

   • Δαναός avatar
    Δαναός @ Γιάννης Φαίλτωρ 08/07/2013 19:08:02

    Και 3D HD.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.