#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/12/2012 12:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αφού είμαστε ανίκανοι να πιάσουμε τους φοροφυγάδες, τουλάχιστον ας τους εκμεταλλευτούμεΑν με ρωτούσατε, θα σας έλεγα πως είμαι ένθερμος υποστηρικτής της αποκάλυψης όλων όσοι διαθέτουν ρευστή και ακίνητη περιουσία που προήλθε από «μαύρες» αδήλωτες πηγές. Πιστεύω ακράδαντα πως η κυβέρνηση για λόγους δικαιοσύνης και ισότητας θα πρέπει να συλλάβει αυτόν τον πλούτο και κατά το κοινώς λεγόμενο να του «βάλει χέρι» τουλάχιστον φορολογικά.

Αυτό φυσικά το λέω εγώ, που ούτε Υπουργός των Οικονομικών είμαι, ούτε και ειδήμων πάνω σε τέτοια θέματα. Μπορεί να μην είναι έτσι. Μπορεί να μην είναι εφικτό κάτι τέτοιο. Μπορεί!…

Σε μια τέτοια περίπτωση, που η κυβέρνηση αδυνατεί να συλλάβει αυτόν τον αδήλωτο πλούτο των συνελλήνων που αποκτήθηκε παράνομα κατά την περίοδο των παχιών δανεικών αγελάδων, περιμένω τουλάχιστον να ακούσω την αλήθεια. Να βγει ευθαρσώς ο Υπουργός των Οικονομικών ή οποιοσδήποτε άλλος και να το δηλώσει. Να πει με ειλικρίνεια πως είναι αδύνατον λόγω νομικών προβλημάτων ή του ανίκανου φοροεισπρακτικού μηχανισμού, να συλληφθεί αναδρομικά αυτή η διαφεύγουσα και κρυπτόμενη φορολογική ύλη. Να παραδεχτεί πως γνωρίζει πως υπάρχει αυτός ο πλούτος, σε τράπεζες του εξωτερικού, σε off shore παραδεισένια νησιά, σε θυρίδες τραπεζών, σε σεντούκια, σε στρώματα, σε αυλές και κρύπτες, οπουδήποτε! Και πως του είναι, αδύνατον να τον βρει, να τον φορολογήσει ή ακόμη και να τον δημεύσει υπέρ των αδυνάτων της κοινωνίας και του Έθνους.

Αν πει κάτι τέτοιο, αντί να μας παραμυθιάζει με ευχολόγια και αντί να λιώνουμε κι εμείς στα πληκτρολόγια και στα καφενεία να το συζητάμε, τότε ευλόγως τίθεται ένα άλλο θέμα: η αξιοποίηση τουλάχιστον αυτού του πλούτου που λιμνάζει αδρανής και ανεκμετάλλευτος σε αυτές τις παντοίου τύπου ασφαλείς και ανέγγιχτες από τον νόμο κρυψώνες, προς όφελος του καινούριου ξεκινήματος της χώρας.

Εκεί που συμφωνούν όλοι, είναι στο γεγονός πως αυτός ο πλούτος είναι πολύς! Τόσο πολύς, που θεωρείται κρίσιμο μέγεθος για την ανακεφαλαιοποίηση της χώρας. Αν δεν μπορούμε να τον συλλάβουμε, τότε ας ψάξουμε κάποιον τρόπο να τον κάνουμε να «κινηθεί» εντός της χώρας. Αν βρίσκεται στο εξωτερικό, να επανακάμψει στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα και αν βρίσκεται στις κρυψώνες, να δει ξανά το «φως» της εγχώριας αγοράς. Την ώρα που κυνηγάμε κεφάλαια με το δίκαννο, είναι αμαρτία να αφήνουμε να λιμνάζουν ελληνικά χρήματα που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούμε  να βρούμε και να φορολογήσουμε.

Οι τρόποι που μπορεί (το ανίκανο φοροεισπρακτικά) κράτος μας να «προσελκύσει» αυτά τα κεφάλαια (με την εξαίρεση όσων προέρχονται από ποινικά αδικήματα) είναι λίγο – πολύ γνωστοί και μη εξαιρετέοι. Δεν θα τους αναφέρω εδώ, γιατί και μόνο που θα τους γράψω, θα εκνευριστώ τόσο, που θα κάνω delete ολόκληρο το κείμενο.

Όμως αν ομολογήσουμε ως κυβέρνηση πως αδυνατούμε να φορολογήσουμε τον παράνομο πλούτο των πλουσίων Ελλήνων, τότε είναι τουλάχιστον ηλίθιο να διαπράξουμε και το έγκλημα της μη εκμετάλλευσής του, την στιγμή που έχουμε κυριολεκτικά «στεγνώσει» από μετρητά και η οικονομία κινδυνεύσει να πεθάνει από κεφαλαιακή «αναιμία». Είμαστε που είμαστε ανίκανοι δηλαδή, μην γινόμαστε και ηθικολόγοι ανίκανοι!

Τα κεφάλαια αυτά είτε τα συλλαμβάνεις, τα φορολογείς και τιμωρείς τους παράνομους κατόχους τους, είτε τα ευλογείς «νομιμοποιώντας» τα, τα προσελκύεις ξανά στην αγορά και τα βάζεις να «δουλέψουν» για την κοινωνία. Μένοντας «στην απ’ έξω» και απλώς παρατηρώντας τα πράγματα, όχι μονάχα τίποτε δεν κερδίζεις αλλά αργά ή γρήγορα θα σε πούνε και ανίκανο και «ιδιώτη» (με την αρχαία έννοια του όρου βεβαίως – βεβαίως)!

Και μια και μιλάμε για τη λίστα Λαγκάρντ και για τους 2.000 ή 2.600 Έλληνες που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Απ' ότι μαθαίνουμε πολλοί από αυτούς είχαν λογαριασμούς που τους έκλεισαν στην πορεία, οπότε δεν τρέχει και τίποτε. Υπάρχουν όμως και πάρα πολλοί, κυρίως επιχειρηματίες που διατηρούν τους λογαριασμούς αυτούς. Μάλιστα, κάποιοι εκτιμούν ότι οι καταθέσεις στην Ελβετία ξεπερνούν τα 31 δισ. ευρώ.

Κάνουμε λοιπόν την εξής πρόταση: Γιατί δε μαζεύουμε όλα αυτά τα καλά παιδιά με τα πολλά λεφτά στις ελβετικές τράπεζες και να τους πούμε: «Κύριοι, σας παρέχουμε πλήρη αμνηστία, αρκεί να φέρετε τα λεφτά σας πίσω στην Ελλάδα και να πληρώσετε φόρο. Να εισπράξει το κράτος 2-3 δισ. ευρώ κι εσείς να τα νομιμοποιήσετε». Απλά πράγματα. Αφού είμαστε ανίκανοι να τους πιάσουμε τουλάχιστον ας το εκμεταλλευτούμε.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη λύση. Συμφωνία με την Ελβετία για κατάσχεση του 28% των καταθέσεων υπέρ της Ελλάδας, όπως έγινε σε ανάλογες συμφωνίες με τη Βρετανία και την Αυστρία. Έτσι η χώρα θα εισπράξει 8-9 δισ., όσα δηλαδή ήταν περίπου τα μέτρα που πήραμε με τον τρίτο Μνημόνιο.

Λέτε, λοιπόν, η Λίστα Λαγκάρντ να σώσει την ελληνική οικονομία;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Απορών avatar
  Απορών 28/12/2012 13:27:01

  Με τη σημείωση ότι τα 8-9 δις δεν ήταν άπαξ αλλά περιορισμός ελλείματος δηλαδή στα π.χ. 10 έτη θα είναι 80-90 δις ενώ για τα 8-9 δις της φοροδιαφυγής δεν ισχύει αυτό.
  Το πρόβλημά μας δεν είναι τόσο να τα πάρουμε από αυτούς που τρώγανε έως τώρα αλλά να κλείσουμε τις τρύπες. Καλώς ή κακώς ακόμα "μαζί τα τρώμε" (άλλο αν κάποιοι σκάσανε στο φαί και κάποιοι τρώνε ψίχουλα).

 2. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 28/12/2012 13:56:01

  '' Βέβαια, υπάρχει και η άλλη λύση. Συμφωνία με την Ελβετία για κατάσχεση του 28% των καταθέσεων υπέρ της Ελλάδας, όπως έγινε σε ανάλογες συμφωνίες με τη Βρετανία και την Αυστρία. Έτσι η χώρα θα εισπράξει 8-9 δισ., όσα δηλαδή ήταν περίπου τα μέτρα που πήραμε με τον τρίτο Μνημόνιο.''

  Εγώ είμαι υπέρ αυτής, της λύσης. Όλες οι άλλες είναι εξόχως ατιμωτικές, σαν να παντρεύεσαι το βιαστή σου επειδή έμεινες έγκυος, αντί να τον καταγγείλεις και να απαιτήσεις την παραδειγματική τιμωρία του......
  Η επιθετική είναι η μόνη αντρίκεια αντιμετώπιση της ανομίας, δεν αθωώνει τα λαμόγια και τους κλεφτοκοτάδες, δε συνεργάζεται μαζί τους, δεν αποδέχεται και δε συγχωρεί τους απατεώνες.
  ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΦΕΣ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ...ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΕΚΛΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

 3. KOSTAS70 avatar
  KOSTAS70 28/12/2012 14:45:25

  Ωραία η λογική σου. ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΤΕ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΤΕ, ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΕΤΕ. Κάποια στιγμή, στο μέλλον, θα πάρετε συγχωροχάρτι, και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Για ποιο λόγο να πληρώσει, σήμερα, κάποιος φόρο, όταν ξέρει ότι δε θα έχει καμιά νομική συνέπεια, χώρια που σε μερικά χρόνια θα έχει "πλυθεί" μια χαρά, επ' ωφελεία της κοινωνίας, βεβαίως, βεβαίως.
  Τι προτείνω; Αφού η μεταφορά χρημάτων δε γίνεται πλέον ούτε με βαλίτσες ή σακούλες, αλλά ηλεκτρονικά, να υποχρεωθούν οι τράπεζες, που σώθηκαν με ΔΗΜΟΣΙΟ χρήμα, να δώσουν πληροφορίες για όλες τις διατραπεζικές συναλλαγές των τελευταίων 20 ετών και να διασταυρωθούν με τα εισοδήματα των εμπλεκομένων. Αλλά το θέλει το σύστημα;

 4. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 28/12/2012 15:30:54

  '' Βέβαια, υπάρχει και η άλλη λύση. Συμφωνία με την Ελβετία για κατάσχεση του 28% των καταθέσεων υπέρ της Ελλάδας, όπως έγινε σε ανάλογες συμφωνίες με τη Βρετανία και την Αυστρία. Έτσι η χώρα θα εισπράξει 8-9 δισ., όσα δηλαδή ήταν περίπου τα μέτρα που πήραμε με τον τρίτο Μνημόνιο.''

  Εγώ μονάχα αυτή τη λύση θεωρώ αποδεκτή. Οι άλλες αντιμετωπίσεις που αναφέρονται, θυμίζουν την κακομοιριά της βιασμένης χωριατοπούλας που συμβιβάζεται και τελικά... παντρεύεται τον βιαστή της γιατί έμεινε έγκυος..... Μες στη μιζέρια της, δε διαθέτει τη γενναιότητα να τον καταγγείλει και να απαιτήσει την παραδειγματική τιμωρία του.
  Η μόνη αντρίκεια αντιμετώπιση είναι η άρνηση αποδοχής και νομιμοποίησης των λαμογιών και τον κλεφτοκοτάδων.
  Η αντιπαράθεση και η σαφής διαφοροποίηση απ΄τις μεθόδους της συγκάλυψης και της συναυτουργίας των προηγουμένων αισχρών διαχειριστών.
  ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ....ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ), ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ, ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

 5. MCA avatar
  MCA 28/12/2012 17:39:07

  Η Ελλάδα έχει το τεράστιο ηθικό πλεονέκτημα αυτή την στιγμή,να ΑΠΑΙΤΕΙ από οποιαδήποτε χώρα,οργανισμό,τράπεζα του κόσμου,στοιχεία αλλά και να κάνει συμφωνίες για κατασχέσεις μαύρων χρημάτων.Επικοινωνιακά μια δήλωση του Πρωθυπουργού ή του Υπουργού Οικονομικών στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι αρκετή.Δεν μπορούν να κατηγορούν για χίλια μύρια την χώρα μας και όταν τους ζητάμε διαφάνεια να στρίβουν πεζοδρόμιο.Εξάλλου όλες οι διατραπεζικές συναλλαγές παγκοσμίως καταγράφονται.Να μην πω ότι όλες είναι αρχειοθετημένες κάπου εκεί στις ΗΠΑ...... Μέσα στην Χώρα τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα.Τεχνολογία υπάρχει,ικανό προσωπικό υπάρχει,λαϊκή απαίτηση υπάρχει.ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;Πάλι μερικές εκατοντάδες χιλιάδων Ελλήνων θα κάνουν κουμάντο τους υπόλοιπους;Τι φοβούνται οι πολιτικοί μην χάσουν την ψήφο τους;Μήπως καταρεύσει η οικονομία;Φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα;Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω.Με τόσα Δις στην τσέπη και με την αναδιοργάνωση της Χώρας που συντελείται αυτή την στιγμή,η έξοδος από την κρίση με τους σωστούς χειρισμούς θα ήταν θέμα μηνών.

 6. δημης avatar
  δημης 28/12/2012 18:37:59

  " Να βγει ευθαρσώς ο Υπουργός των Οικονομικών ή οποιοσδήποτε άλλος και να το δηλώσει. Να πει με ειλικρίνεια πως είναι αδύνατον λόγω νομικών προβλημάτων ή του ανίκανου φοροεισπρακτικού μηχανισμού, να συλληφθεί αναδρομικά αυτή η διαφεύγουσα και κρυπτόμενη φορολογική ύλη. Να παραδεχτεί πως γνωρίζει πως υπάρχει αυτός ο πλούτος, σε τράπεζες του εξωτερικού, σε off shore παραδεισένια νησιά, σε θυρίδες τραπεζών, σε σεντούκια, σε στρώματα, σε αυλές και κρύπτες, οπουδήποτε! Και πως του είναι, αδύνατον να τον βρει, να τον φορολογήσει ή ακόμη και να τον δημεύσει υπέρ των αδυνάτων της κοινωνίας και του Έθνους.".........
  -ΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΝ ;;;;
  -ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ;;;;;
  -ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;;;;
  -ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ (ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ;;;;;
  -Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΧ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ... ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;;;
  ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΠΟΛΛΑ....

 7. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 28/12/2012 19:13:30

  Για τέτοιου ύψους ποσά, άν όντως φοροδιέφυγαν, ο συντελεστής είναι 45 %
  Σύν τις προσαυξήσεις υπερημερίας - ή και πρόστιμα για ανειλικρινή δήλωση.
  Αυτά λέει η νομοθεσία.
  Ελπίζω μόνον να μην σκαρφιστούν καμμία ..."περαίωση".

 8. nestor avatar
  nestor 28/12/2012 20:27:34

  ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΔΙΑΡΙΚΑ ΜΕ 10%?
  ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΩ ΡΙΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ.
  ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΩΡΑ,ΧΘΕΣ.
  ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΛΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
  ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ? ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ.

 9. maverick avatar
  maverick 28/12/2012 23:34:32

  "Ν. 2331/1995, όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 3424/2005 για την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος με σκοπό τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες", αντικειμενικά κριτήρια και όχι ξανά περαίωση.
  Νομοθετικό πλαίσιο επαρκέστατο, για να βάλει τον κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και την φορολογική δικαιοσύνη να την κάνει πράξη, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση, με ότι σημαίνει αυτό, για να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Άλλωστε, δεν θα ανακαλύψουμε τώρα την Αμερική, τα ηλεκτρονικά ίχνη υπάρχουν από τις διατραπεζικές συναλλαγές, καθώς και το οικονομικό προφίλ του κάθε φυσικού και νομικού προσώπου, όλα τα άλλα περί αμνηστίας και αδυναμίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού είναι εκ του πονηρού, για να επιβραβεύσουμε και πάλι τα λαμόγια φοροφυγάδες, αντί να τους εξαφανίσουν, όπως ακριβώς αντιμετωπίζονται σε κάθε άλλη ευνομούμενη χώρα.

 10. Sofaditis avatar
  Sofaditis 29/12/2012 06:18:31

  Δώστε bonus 10% στον καταγγέλλων για κάθε πρόστιμο που θα επιβάλλεται σε όποιον φοροδιαφεύγει και θα δείτε για πότε λύνεται το πρόβλημα!

 11. Ay8entikos avatar
  Ay8entikos 30/12/2012 10:15:53

  Εγώ έχω να προτείνω μια "άλλη λύση" . Το κράτος είναι συντεταγμένη ισχύς. Είναι το μόνο που έχει δικαίωμα να ασκεί βία. Οι πολίτες του παραχωρήσαμε αυτό το δικαίωμα για να μπορέσει να οργανώσει καλύτερα την κοινωνία μας. Για παράδειγμα έρχεται και βάζει το χέρι του στην τσέπη μου και μου αποσπά μέρος από τα εισοδήματά μου με τη φορολόγηση και αν θέλει ασκεί πάνω μου σωματική βία και με πάει φυλακή. Εγώ λέω πολύ απλά να ασκήσει βια πάνω στους φοροφυγάδες και κάθε λογής διαπλεκόμενο απατεώνα. Δηλ. να τον κλείσει φυλακή, να του δεσμεύσει την περιουσία του εντός της χώρας. Αν τώρα νομίσει πως φεύγοντας αυτός και η οικογένειά του στο εξωτερικό θα γλυτώσει,να τον κυνηγήσει μέχρι θανάτου (κυριολεκτώ; για σκέψου το, είμαστε σε "πόλεμο"). Όπως έκαναν οι Ισραηλίτες με τους φυγόδικους Ναζί. Δηλ. να ασκήσει φυσική σωματική βια (Οι φίλοι μας οι Τούρκοι φέρανε με το ζόρι τον Οτσαλάν πίσω στη Χώρα τους. Υπάρχει βέβαια και η Ιντερπολ ). Να ξέρουν πως έχουν δυο επιλογές ή θα παραδώσουν στο κράτος και στη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση σημαντικό μέρος της περιουσίας που απέκτησαν με παράνομο τρόπο (όπου και αν βρίσκεται αυτή) ή δεν θα έχουν στον ήλιο μοίρα αυτοί και οι οικογένειές τους. Ούτε στην Ελβετία, ούτε στην Ν. Αφρική , ούτε στο φεγγάρι. Έτσι πολύ απλά, όπως έτσι απλά έρχεται το κράτος και παίρνει μέρος από τα έσοδά μου και με κλείνει φυλακή αν γουστάρει. Όταν είσαι κράτος και έχεις να κάνεις με ιδιώτες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
  Το πρόβλημα είναι πως αυτοί που διοικούν το κράτος ΔΕΝ θέλουν να ασκήσουν "βια" στα μεγάλα κεφάλια, παρά μονό σε μένα τον μικρομεσαίο.
  Τα υπόλοιπα είναι απλώς επικοινωνιακή διαχείριση.
  Έτσι απλά.

  • maverick avatar
   maverick @ Ay8entikos 30/12/2012 15:16:23

   Όταν τα λοιπά Κράτη Μέλη της Ε.Ε., εκδίδουν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης (EAW - άρθρο 95 SIS) σε βάρος ευρωπαίων πολιτών, επειδή οφείλουν 500 ευρώ διατροφή στην πρώην σύζυγό τους, εμείς σε υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει και έχουν δημοσιευθεί στο Β΄ τεύχος ΦΕΚ, με βεβαιωμένες οφειλές στο ελληνικό δημόσιο τριών εκατομμυρίων ευρώ, η χώρα μας δεν εκδίδει σε βάρος τους ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Και βέβαια για αυτές τις περιπτώσεις, ασφαλώς και δεν φταίνε οι χαμηλόβαθμοι Δ.Υ.. Απλώς για μία ακόμα φορά, διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων, επειδή “κάποιοι” αισθάνονται αλληλέγγυοι με τα λαμόγια και όχι με τους νομοταγείς φορολογουμένους αυτής της δύσμοιρης χώρας, τους οποίους και καταδυναστεύουν.

   • Sofaditis avatar
    Sofaditis @ maverick 31/12/2012 04:08:27

    Όχι απλώς αλληλέγγυοι αλλά "αδελφοί" θα πω εγώ και ο νοών νοήτω.
    "ΟΥΖΕ! ΟΥΖΕ! ΟΥΖΕ!"

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.