16/11/2010 10:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αφιερωμένο σε όσους δεν ψήφισαν

Το γράψαμε και χθες (ΔΝΤ : o ελληνικός λαός κατάλαβε και η αριστερά στην εξουσία νίκησε !!!) αλλά πάρτε το και σε οπτικοακουστική μορφή για να το …διαδώσετε παντού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 16/11/2010 10:18:02

  τώρα που αποδεδειγμένα και επιβεβαιωμένα από το αποτέλεσμα τον εκλογών αποδείχτηκε(Aρ.Παχτας) ότι η περιοχή μας B. Χαλκιδική έχει πλούσια κοιτάσματα … ναφθαλίνης.. πιστεύω ειλικρινά και συνιστώ στην εταιρία ” Ελληνικός Χρυσός” θα στρέψει την “επενδυτική δραστηριότητα” και σε αυτό το κοίτασμα.. βλέπετε έχει χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη .. από το μόλυβδο ..και ο λαός αυτός την έχει απόλυτη ανάγκη http://skeftikos.blogspot.com/2010/11/blog-post_12.html?showComment=128989512890_AIe9_M4rLlTSg0j-RwCHNtSQqE-pobrB2

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ ataktos 16/11/2010 11:55:24

   ΠΑΡΑΘΕΣΗ :

   ¨τώρα που αποδεδειγμένα και επιβεβαιωμένα από το αποτέλεσμα τον εκλογών αποδείχτηκε(Aρ.Παχτας)...¨
   *****************************************

   Απλά μια ¨εκσυγχρονιστική¨ , ¨αναπτυξιακή¨ αστική λογική ή ¨KAPITALISMUS-PUR" ( γνήσιος καπιταλισμός ).

   Ο κ. Πάχτας , ο ¨κλαψιάρης¨ γιος του ¨μετανάστη¨ των ορυχείων του Βελγίου , περνά από τις ¨αναπτυξιακές αγωνίες του κ. Στέγκου για την Χαλκιδική στο ζητούμενο για κάθε αστό ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ¨ΧΡΥΣΟΥ¨...

   Θυμάμαι ένα τραγουδάκι ενός παλαιού γερμανού αριστερού καμπαρετίστα ( Degenhard μου φαίνεται ) έλεγε για όσους μιλάνε με νοσταλγία για ¨Χρυσές Πόλεις¨ και ¨Χρυσές Χώρες¨ ότι : " DEN WEN SIE SAGEN "GOLD" DAN MEINEN SIE AUCH GOLD " ( ! ) .

   Στα ελληνικά : ¨ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ¨ΧΡΥΣΟ¨ ... ΤΟΤΕ ΕΝΝΟΟΥΝ -ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ –ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ- ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ...¨

   Επί δεκαετίες ¨αι δημοκρατικαί συμμαχικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ¨ μας έλεγαν σας απαγορεύουμε να εκμεταλλευτείτε τις πλουτοπαραγωγικές πηγές σας ( ! ) , στραφείτε ¨εις τον τουρισμόν¨ ( και ο Χίτλερ και οι Αμερικάνοι αργότερα έβλεπαν την Ελλάδα ως ¨τουριστικόν θέρετρον¨ για τους απόμαχους τους... ). Με άλλα λόγια μας έλεγαν ¨περιμένετε¨ , θα τα αξιοποιήσετε όταν ΕΜΕΙΣ θα είμαστε έτοιμοι να τα εκμεταλλευτούμε , αφού εξαντλήσουμε άλλες πηγές και άλλες χώρες...¨ .

   Μας έλεγαν ότι η ¨αυτοδύναμος ανάπτυξις είναι μια αυταπάτη¨ , η ¨παγκοσμιότης της αγοράς¨ θα λύσει όλας τας ανάγκα σας...Θα στείλετε 2 εκατομμύρια Έλληνες με την ¨ευλογία τους θεού¨ ( Αβέρωφ : ¨Η Μετανάστευσης είναι Ευλογία Θεού¨) και θα αναπτύξετε τον τουρισμόν αξιοποιώντας τα "φυσικά σας κάλλη ¨ ώστε να γίνεται ¨Νέα Ελβετής¨

   Τώρα , εδώ και αρκετά χρόνια , και εν- όψη των ¨δανειοληπτικών υποχρεώσεων μας¨ απέναντι στην χρηματοπιστωτική αγορά και τας ¨συμμαχικάς Ευρωπαικάς χώρας ¨ του ¨Μνήμονος¨ ( κάτι πρέπει να έχουν αργότερα να κατασχέσουν με ¨μετοχικάς συνθέσεις¨ ), μας λένε ότι ¨"ήγγικεν¨ η ώρα αυτή.

   Τώρα όμως η ¨Ελλάς¨ και το Χριστεπώνυμον Κοινό της θα πρέπει να σκεφτεί πολύ καλά εάν στην ¨Νέα Εποχή¨ αξίζει ή όχι να εκμεταλλευτεί , κυρίως για την ευόδωση ξένων οικονομικών συμφερόντων (χωρίς την δημιουργία ¨καθετοποίησης της παραγωγής¨), ορισμένες πλουτοπαραγωγικές πηγές από οικονομική , περιβανταλογική και γεωστρατηγική άποψη.

   Δηλαδή να σκεφτεί πολύ καλλά εάν μπορεί να εμπλακεί και στο παγκόσμιο ¨ενεργειακό παιχνίδι¨ με τα ¨πολεμοκάπηλα τσακάλια¨ του Μητροπολιτικού καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού και των χωροφυλάκων του στην περιοχή ( για παράδειγμα την Τουρκία ) δυναμόνωντας την εξάρτηση της και τελικά το αδιέξοδο της.

   Πρέπει να σκεφτούμε αντικειμενικά - ψυχρά και πέρα από μονοσήμαντους αριστερίστικους και νεοφιλελεύθερους δογματισμούς - το τι συμφέρει την χώρα και το λαό της.

   Και κυρίως στα πλαίσια της ¨συμμετοχικής δημοκρατίας¨ που ευαγγελίζονται οι φαιδροί ΝΑ ΡΩΤΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ( όχι βέβαια τους λαμογιέ ¨εκπροσώπους της¨ και διαπλεκόμενους με την κάθε εξουσία και οικονομικό παράγοντα ) .

 2. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 16/11/2010 10:47:38

  Αυτά είναι δεν έχει ξαναγίνει στον κόσμο, Νο1 μαλάκες ανά τον κόσμο.

  πλήρως αναμενόμενο.

  • γιωργος avatar
   γιωργος @ Σοσιαληστής 16/11/2010 13:21:19

   ΑΥΤΟ ΞΑΝΑΠΕΣ ΤΟ.ΟΙ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΛΩΝ.ΜΑΣ ΜΑΑΜΝΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ!ΤΟΣΟ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ!

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 16/11/2010 10:51:47

  Αγαπητέ Άτακτε, στην δικιά μας περιοχή (επαρχία Βοϊου Κοζάνης) ανθεί ο λωτός αλλά ευτυχώς φέτος με τις πολλές βροχές και καταιγίδες δεν πρόλαβε να ανθίσει...

  • zonitis avatar
   zonitis @ Νίκος 16/11/2010 11:26:41

   Αφου εισαι απο το Βοϊο ακου και την απαντηση μας στο ΔΝΤ

   http://www.youtube.com/watch?v=ys2aY06I2TQ&playnext=1&videos=O6ENu7piNdw&feature=mfu_in_order

 4. GSV avatar
  GSV 16/11/2010 11:46:50

  Ο πρωθυπουργός έπαιξε πολύ ωραία το επικοινωνιακό του παιχνίδι. Έδωσε εθνικὀ χρὠμα στις εκλογές, γνωρίζοντας a priori το εκλογικό αποτἐλεσμα. Κατάφερε να εκμεταλευτεί τον φανατισμό και τη συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ. Κατάφερε να ξυπνήσει το ένστικτο του ΠΑΣΟΚατζη πως πρέπει να κερδίσει το κόμμα όπως και δήποτε. Οι έλληνες έπεσαν στην παγίδα. Έρχεται τώρα το ΔΝΤ και επιβεβαιώνει το τέχνασμα. Το εκλογικό αποτἐλεσμα μεταφρἀζεται σε ψἠφο εμπιστοσύνης του λαού για τα μέτρα.

  Μία ευκαιρία εἰχε ο λαὀς να δείξει τη δυσαρέσκια του και τη χαράμισε.
  Νομίσαμε οτι με το να απέχουμε κάτι κάνουμε. Τίποτα απολύτως, ας έβγαινε ενα αποτέλεσμα με 50% άκυρα και ας συζητήσουμε ύστερα για νομιμοποίηση της κυβέρνησης.
  Αν μη τι ἀλλο το θεωρώ υποκριτικό να δώ κόσμο στο δρόμο απο εδώ και στο εξής να διαδηλώνει κατά του μνημονίου.

  • Enzo avatar
   Enzo @ GSV 16/11/2010 12:21:34

   γιατι νομιμοποιουνται ολοι αυτοι οι Δημαρχοι και Περιφερειαρχες εκλεγμενοι με το 18-20% του εκλογικου σωματος? δεν νομιζω, θα επρεπε να ακυρωθουν αυτες οι εκλογες

   • GSV avatar
    GSV @ Enzo 16/11/2010 12:31:19

    Διότι φἰλε Εnzo ὀταν επιλἐγεις την αποχἠ ως πολίτης επισήμως μεταφράζεται οτι επιλέγεις να μην είσαι ενεργός πολίτης. Διότι το δημοκρατικό πολίτευμα στηρίζεται σε ενεργούς πολίτες που ασκούν το δικαίωμα της ψήφου.

    Επομένως το 50% επέλεξε να μην είναι ενεργοι πολίτες. Η δημοκρατία όμως όπως είπαμε στηρίζεται στους ενεργούς πολίτες και γιαυτό βλέπουμε δημάρχους και περιφερειάρχες εκλεγμένους με το 18-20% του εκλογικού σώματος αλλἀ με 50,1% του ενεργού εκλογικού σώματος.

    Η αποχή είναι η πιο βλακώδης επιλογή. διότι την αντίδραση σου ως ενεργός πολίτης που πιστεύει στη δημοκρατία, τη δείχνεις μέσω της ψήφου σου.

    • GUS P avatar
     GUS P @ GSV 16/11/2010 12:41:10

     Σωστότατος. Το ίδιο συνέβη πριν από μερικά χρόνια στην Αυστρία. Το εκλογικό σώμα απείχε και σνόμπαρε τις εκλογές με αποτέλεσμα να βγει κάποιος ακροδεξιός. Την επόμενη ημέρα όλοι διαμαρτύρονταν για την εκλογή της ακροδεξιάς και ξόρκιζαν το κακό που τους βρήκε. Δεν κατάλαβαν όμως ότι οι ίδιοι την εξέλεξαν με την συμπεριφορά τους και ότι δεν έιχαν δικάιωμα να ομιλούν διότι δεν ήταν καν ενεργοί πολίτες. Τα ίδια και εδώ.

    • Jason avatar
     Jason @ GSV 17/11/2010 05:45:10

     Είναι φανερό πως υποβάλεις την έννοια του ενεργού πολίτη σε έναν περιορισμό, αγαπητέ, και μόνον με αυτόν δέχεσαι τον πολίτη ως ενεργό. Να νομιμοποιεί ΚΑΙ την παρανομία με την ψήφο του.

     Έτσι, τούτο το σκεπτικό γίνεται εργαλείο καταπίεσης. :-)

     Είναι κρίμα μόνον εάν έχεις κι εσύ το βάρος της κληρονομιάς των Ελλήνων. Αλλιώς, γίνεται κατανοητό γιατί μιλάς έτσι.

 5. RSS avatar
  RSS 16/11/2010 11:53:01

  Η θα τα καταφέρει ο αρχηγός του ΔΝΤ και θα σωθεί η Αμερική, ή δεν θα τα καταφέρει και α σκλαβωθούμε στη Γερμανία http://taxalia.blogspot.com/2010/11/blog-post_9187.html

 6. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 16/11/2010 12:04:30

  Γιατί να θριαμβολογεί ο Στρως Καν ? Που "πατάνε" ακόμη τώρα τον ελληνικό λαό με το ανδρείκελό τους το γιωργάκη, ή που αργεί να πάρει ψήφους η ΝΔ ? Υπάρχουν δυό ενδεχόμενα. Να έχει διαφορετική πολιτική η ΝΔ είναι η μία περίπτωση (θεωρητικά μιλώντας). Να μην έχει κι απλώς όταν γίνεται κυβέρνηση να διαιωνίζει, συνολικά, το "σύστημα πασόκ" είναι η άλλη περίπτωση (πάντα θεωρητικά μιλάμε).

 7. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 16/11/2010 12:46:23

  Ο Καμίνης είχε στο ψηφοδέλτιό του τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Αλέξανδρο Τομπάζη και ο Κακλαμάνης απάντησε με..Ψινάκη και Βάσια Τριφύλλη!!! Μετά λέμε γιατί έχασε.

  • GSV avatar
   GSV @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 16/11/2010 12:50:56

   Φιλε γιάννη πραγματικά πιστεύεις οτι στην Ελλἀδα του σήμερα ο κόσμος εκτιμάει περισσότερο κάποιον επιστήμονα απο κάποιον της σκουπιδο-τηλεόρασης?

   Μπορεις να μου εξηγήσεις πώς ο Ψινάκης ήλθε πρώτος σε ψήφους στην Αθήνα?

   Εχει πολλά χάλια ο κόσμος!!!

 8. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 16/11/2010 13:12:41

  Μπράβο μας. Από όλες τις αρνητικές μας πρωτιές αυτή είναι η πιο σημαντική. Και εις κατώτερα.

 9. crisis avatar
  crisis 16/11/2010 14:16:12

  οταν στο δημο θεσσαλονικης η αριστερα ψηφιζει μπουταρη θεωροντας οτι το προβλημα του ανθιμου ειναι πιο σοβαρο απο το μνημονιο στη πολη της ανεργιας που 1 στους 2 στις φετινες προσληψεις ειναι μερικη απασχοληση, αυτη ειναι η νοημοσυνη της αριστερας και μετα λενε αντιμνημονιακο μετωπο τσιπρας και παπαρηγα μας δουλευει η αριστερα ειναι ψευτες μονο εντυπωσεις ειναι, την αδεια τσεπη του ελληνα δεν μπορει να ξεγελασει κανενα, το πασοκ χωρις την αριστερα δεν θα ηταν πρωτο κομμα στις περιφερειακες και δημοτικες εκλογες.

  • corfiot avatar
   corfiot @ crisis 16/11/2010 14:34:02

   ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΛΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ !!!!!!
   ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΣ ,ΕΙΧΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ;
   Η ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ "ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ" ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ (ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ).ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΛΥΣΗ ΕΛΑΤΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ!!!!!

 10. crisis avatar
  crisis 16/11/2010 14:46:40

  Και απο που τα πηρε τα 10.000 ψηφους επιπλεον ο μπουταρης απο οικολογους συριζα και κκε διαβαζε αναλυτικα τα ποσοστα και τις ψηφους και μας κοροιδευει ο στρος καν, χωρα που εμπλεξε με Δ.Ν.Τ. οι πολιτες των χωρων οτιδηποτε ειχαν εκλογες και δημοψηφισματα παντα καταψηφιζαν τις κυβερνησεις των χωρων να διατηρησουν την αντισταση τους και την αξιοπρεπεια τους και εμεις οι ελληνες εξαφανισαμε την αντισταση και την αξιοπρεπεια μας βαζοντας πρωτα το κομμα και μετα την πατριδα μας πουλησαμε και το τελευταιο ιχνος αξιοπρεπειας η αποχη δεν ειναι μαγκια ειναι δειλια της μαζας ειναι μοιρολατρια του τοπου μας.

 11. JOHN avatar
  JOHN 16/11/2010 18:16:40

  Οταν το ΠΑΣΟΚ λεγεται αριστερα και ο ΓΑΠ ειναι προεδρος της σοσιαλιστικης διεθνους διχνει ποσο εχουν εκφυλιστει οι ενοιες και οι θεσμοι!Σημεια των καιρων.

 12. Aris avatar
  Aris 16/11/2010 19:26:01

  Πάντα ως λαός ήμασταν θιασώτες της πρωτοτυπίας και της καινοτομίας... Απορρώ γιατί απορρεί ο Καν...

 13. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 16/11/2010 21:55:47

  Μέχρι τώρα λέγαμε πως οι Έλληνες ψηφίζουν σαν αριστεροί τώρα θα λέμε πως οι αριστεροί ψηφίζουν σαν Έλληνες!!!!!!!

 14. Nikos avatar
  Nikos 17/11/2010 07:31:43

  Περιέργως εδώ όλοι συμφωνούν. Ας υπάρξει και ένας αντίλογος. Λοιπόν. Αυτοί που ψήφισαν Ψινάκη προφανώς κατά την άποψη των ανωτέρω σχολιαστών είναι οι μάγκες, είναι οι ενεργοί πολίτες κλπ και εκείνοι που έριξαν λευκό ή άκυρο ή απείχαν είναι οι δειλοί, οι αδρανείς πολίτες κλπ. Ο καθένας ερμηνεύει τα πράγματα με βάση τις με τις προκαταλήψεις,αγκυλώσεις ή ακόμη με βάση τα συμφέροντά του. Εάν κάποιος πιστεύει ότι η χώρα χρεωκόπησε, γιατί προηγουμένως είχε χρεοκοπήσει το πολιτικό σύστημα, πως θα το εκφράσει. Θα πάει να ψηφίσει τους χρεοκοπημένους πολιτικούς? Πως θα δηλώσει τη βούλησή του για την ανάγκη αυτοί να πάνε στο σπίτι τους? ΄Ισως, όσοι συνειδητά έριξαν λευκό, άκυρο ή απείχαν να είναι οι πιο σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες. Το σάπιο δεν αλλάζεται από σάπιους. ΄Οσοι στηρίζουν σάπιους περιμένουν κάτι από τη σαπίλα. Οι άλλοι δεν ελπίζουν τίποτα, δεν περιμένουν τίποτα. Είναι οι ελεύθεροι πολίτες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.