#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/04/2013 07:53
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αφίσσες στη Ρωσία: “Προσοxή η Κύπρος κλείνει”Μπορεί ο κύπριος πρόεδρος, Ν.Αναστασιάδης, να πρότεινε στους ρώσους μεγαλοκαταθέτες, ακόμα και την κυπριακή υπηκοότητα, προκειμένου να κρατήσουν τις καταθέσεις τους στη Μεγαλόνησο, αλλά φαίνεται ότι ακόμα και αυτό το λείαν ελκυστικό μέτρο, πολύ δύσκολα θα πιάσει. Ποιός άλλωστε, θα αφήσει τα χρήματά του σε μια χώρα που κατάσχονται οι καταθέσεις του, ακόμα και με το δέλεαρ της ευρωπαϊκής υπηκοότητας;

Στο μεταξύ, στη Ρωσία το πλήγμα ανυποληψίας προς την Κύπρο είναι τεράστιο. Εκτός του ότι σύσσωμα τα ΜΜΕ της χώρας μόνον αρνητικά σχόλια κάνουν για τις μεθόδους της ΕΕ να γονατίσει τον τραπεζικό τομέα της νήσου, εμμέσως πλην σαφώς επιρρίπτουν μεγάλες ευθύνες στη σημερινή πολιτική ηγεσία της Κύπρου. Η ίδια ακριβώς εικόνα, και χειρότερη υπάρχει στη ρωσική πολιτική ηγεσία. Κοντολογίς, το κλίμα είναι ιδιαιτέρως αρνητικό, και όλα δείχνουν ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των ρωσικών καταθέσεων θα κάνει φτερά προς άλλες κατευθύνσεις.

Ενδεικτικές του κλίματος είναι ακόμα και οι γιγαντοαφίσσες, όπως αυτή που παρουσιάζουμε, σε Εθνικές οδούς της χώρας, όπως στην Εθνική οδό Μόσχας-Αγίας Πετρούπολης, που γράφουν: “Προσοχή, η Κύπρος κλείνει. Ελάτε στο Νοβογκόρσκ, στη νησίδα σταθερότητας”. Να θυμηθούμε τις γιγαντοαφίσες στην Κύπρο, στα ρωσικά, λίγο μετά την ανακοίνωση των απαράδεκτων μέτρων της ΕΕ, που έγραφαν: “Μην μας προδώσετε αδέρφια μας”.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 23/04/2013 08:23:01

  Το αντίτιμο για την Αίτηση Ενταξης στον Συνεταιρισμό Ειρήνης. Ισως η καλύτερη εξέλιξη για την Κυπριακή Δημοκρατία ,παρά την συμμετοχή της σε επιχειρηματικά σχέδια δεν αποτελεί η Ρωσία τον κυρίαρχο παράγοντα στις εξελίξεις αναφορικά με το φυσικό αέριο.Σε ότι αφορά δε την μακροχρόνια στήριξη της στα δίκαια της Κύπρου καιρός είναι να στηρίξει τα δίκαια της Τουρκίας η οποία και βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος.Πάγια θέση της Ρωσικής διπλωματίας πώς η Τουρκία αποτελεί παράγοντα ανάσχεσης της Δύσης .Σε κάθε περίπτωση "το ξανθό γένος" απέδειξε για μια ακόμη φορά -η ρωσική διπλωματία είχε δώσει το πράσινο φώς για την εισβολή του 1974- πως οι θιασώτες του της ιδέας του "ἐπλάκωσεν ὁ Μόσκοβος" καλό θα είναι να ενθυμούνται τον Λάμπρο Κατσώνη ο οποίος και διαμαρτυρόνταν για την Ρωσοτουρκική Ειρήνη.Στίς πρόσφατες δηλώσεις του δε ο Σεργκέι Λαβρόφ -ο οποίοας και αποτελεί τον κύριο σχεδιαστή της Ρωσικής Εξωτερικής πολιτικής-τήρησε στάση ανάλογη με του Ποντιου Πιλάτου.Καλό θα ήταν επίσης όσοι επιθυμούν την αύξηση της ισχύος του Πατριαρχείου της Μόσχας σε Βάρος του Πατριαρχείου της Κων/πολεως να κρατούν μικρό καλάθι και να μην παρασύρονται απο τα συναισθήματα τους γιατί μπορούν να προκαλέσουν μεγαλύτερα δεινά στον Ελληνισμό κάτω απο αυτή την συγκυρία,Επίσης όσοι πιστεύουν πως μέσα απο τον ποταμό ρωσικού χρήματος η Ελλάδα θα ανακάμψει ας κρατήσουν μικρό σακούλι.Η Ελλάδα και η Κύπρος καλούνται να εξισορροπήσουν γιγάντια στρατηγικά συμφέροντα πρός οφελος -και μόνο-της εκπλήρωσης της Ιστορικής αποστολή του Ελληνισμού, της επιβίωσης του Ελληνικού Εθνους και αυτό το χρέος δεν μπορούμε να το παραδώσουμε στα χέρια κανενός , όποιο τίτλο και να φέρει, όποια καταγωγή και να έχει. Φοβού λοιπόν τους εκ της Ρωσίας και δώρα φέροντας, όπως και των εκ της Δύσης.

 2. perastikos avatar
  perastikos 23/04/2013 10:51:53

  Στις επόμενες 3-4 εβδομαδες η Κυπρος θα την κανει απο την Ευρωζωνη και το ευρω.
  Ποιος θα ειναι ο επομενος που θα γυρίσει στο εθνικο νομισμα?

  • MAYRO XABIARI avatar
   MAYRO XABIARI @ perastikos 23/04/2013 11:24:32

   Μήπως ξέρετε και τους αριθμούς που θα κληρωθούν την επόμενη βδομάδα στο λόττο;

 3. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 23/04/2013 11:23:53

  Στην Κύπρο μπορούν να τυπώσουν μια αφίσα που να δείχνει ένα χέρι με ανυψωμένο το μεσαίο δάχτυλο; Περισσότερες πιθανότητες έχει να πιάσει σε σχέση με αυτή που έβγαλαν...

  • cresswell avatar
   cresswell @ MAYRO XABIARI 23/04/2013 12:48:17

   Ναι, καλό θα ήταν να τυπώσουν αυτή την αφίσα. Μόνο που θα έπρεπε να απευθύνεται προς το Βερολίνο και τις Βρυξελλές. Και όχι προς τη Μόσχα.

   Δεν είναι η Μόσχα που τους κατέστρεψε εν μία νυκτί.

   • MAYRO XABIARI avatar
    MAYRO XABIARI @ cresswell 24/04/2013 00:13:22

    Διάβασε το παρακάτω σχόλιο και πες μου ξανά σε ποιον να απευθύνεται το δάχτυλο. ΄(Ε βρε αδερφέ, ας μη μαλώσουμε, ας κάνουν αφίσα με ...δυο δαχτυλα. Και ένα για τους καλαμαραδες, τρία).

 4. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 23/04/2013 14:55:41

  ...Το «ευχαριστώ» των «καλών» Ρώσων έχει προϊστορία
  ΣΗΜΕΡΙΝΗ

  Μας έψησαν το ψάρι στα χείλη
  Αφού, λοιπόν, μας έψησαν το ψάρι στα χείλη εδώ και μήνες με την περιβόητη επιμήκυνση του δανείου των 2,5 δις ευρώ, που μας έδωσαν με 4,5% επιτόκιο, και τις υποσχέσεις ότι θα χαμηλώσουν το επιτόκιο (εκείνο της Τρόικας είναι 2,5%) και αφού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σύμφωνα με τον καλά πληροφορημένο «Economist» (23 Μαρτίου 2013), προσπάθησε στην πρώτη συνάντηση στις Βρυξέλλες να διασώσει πρώτους και καλύτερους τους Ρώσους καταθέτες (με μικρότερο κούρεμα), δεχόμενος κούρεμα σε όλες τις καταθέσεις (περιλαμβανομένων και εκείνων μέχρι των 100.000), οι Ρώσοι μας δίνουν διπλά το «ευχαριστώ», ταυτιζόμενοι ανοικτά με τα τουρκικά συμφέροντα και θέσεις. Και αυτό, γιατί η ρωσική GAZPROM δεν κατάφερε να περάσει στο χέρι τα κοιτάσματα της Κυπριακής ΑΟΖ...

  Εδώ όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ρωσική αυτή συμπεριφορά, ιστορικά, είναι συνεπής έναντι της Κύπρου. Μετά το τουρκικό πραξικόπημα εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1963/64, πρώτη η Μόσχα ήταν που ταυτίστηκε με τις τουρκικές θέσεις για ομοσπονδιακή λύση στην Κύπρο. Το δε 1974, και ενόσω είχε 56 τόσα πλοία του στόλου της στη Μεσόγειο, δεν έκανε τίποτα να σταματήσει την τουρκική εισβολή, αντιθέτως, τήρησε την ίδια στάση όπως και οι ΗΠΑ και η Βρετανία.

  Όμως κάτι που δεν έχει γίνει γνωστό, ακόμα, είναι η συμμαχία Μόσχας/Άγκυρας για εκδίωξη της Ελληνικής Μεραρχίας. Οι δηλώσεις Λαβρόφ προς Νταβούτολγου ακριβώς θυμίζουν τη συμμαχία Μόσχας/Άγκυρας του 1967.

  Τρεις δηλώσεις και το δίδαγμα
  Παραθέτω τις τρεις δηλώσεις του Πρέσβη της Σοβιετικής Ένωσης στην Άγκυρα τον Νοέμβριο του 1967.
  1) Στις 17 Νοεμβρίου 1967, μετά από συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Τσιαγλαγιαγκίλ, είπε :«Συζητήσαμε το Κυπριακό. Έδωσα τις απόψεις μου στον Υπουργό. Είπαμε ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να εκμεταλλευθούν το άλυτο πρόβλημα της Κύπρου και προσπαθούν να ανάψουν τις φλόγες του πολέμου. Πιστεύουμε ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η ειρήνη... Εάν μοναρχικοί και φασίστες εμφανιστούν ως επιθετικοί, η συμπεριφορά μας θα διαμορφωθεί ανάλογα... Ο Γρίβας τώρα παραιτήθηκε απ’ όλα όσα έκανε, αποσύρθηκε από τα μέρη που κατέλαβε και παρέδωσε τον οπλισμό στα Ηνωμένα Έθνη».

  2) Στις 23 Νοεμβρίου, μετά από συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ντεμιρέλ, είπε: «Έδωσα το μήνυμα της σοβιετικής κυβέρνησης. Αναφέρεται στην Κύπρο, αλλά είναι διαφορετικό από εκείνο που δημοσίευσε ο Τύπος. Μπορείτε να μάθετε το περιεχόμενό του από τον Πρωθυπουργό σας. Συζητήσαμε και άλλα θέματα, περιλαμβανομένων και των εγκληματικών πολιτικών των μοναρχικών και φασιστών Ελλήνων. Την αιτία των απωλειών που υπέστησαν οι αθώοι Τουρκοκύπριοι με τις πολιτικές των χουντικών Ελλήνων. Συζητήσαμε αυτές τις πολιτικές. Τις πολιτικές που η ελληνική κυβέρνηση εκτέλεσε εναντίον των αθώων Τούρκων και η καταστροφή των χωριών τους προκάλεσε αντίδραση της σοβιετικής κοινής γνώμης. Ως σοβιετική κυβέρνηση επικρίνουμε τους Έλληνες για ό,τι έλαβε χώρα».

  3) Στις 27 Νοεμβρίου, μετά από συνάντηση και πάλιν με τον Τσιαγλαγιαγκίλ, είπε: «Η σοβιετική κυβέρνηση θέλει επιτυχή λύση του κυπριακού προβλήματος με ειρηνικά μέσα, προστασία της ανεξαρτησίας της Κύπρου, αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και εγγύηση των δικαιωμάτων του λαού της Κύπρου». Ερωτηθείς εάν εννοούσε ότι έπρεπε να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα, είπε: «Ξέρετε καλά ποιους στρατιώτες εννοούμε, εκείνους που μπήκαν στη νήσο παράνομα». Ερωτηθείς εάν ήταν ευχαριστημένος από την κατάσταση, είπε: «Θα είμαστε ευχαριστημένοι όταν θα είσαστε εσείς ευχαριστημένοι» (έκθεση Βρετανικού Υπουργείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας, Ιανουάριος 1968). Αυτά πρέπει να μας διδάσκουν κάτι. Ότι εμείς πρώτοι πρέπει να υπερασπιζόμαστε τα δικά μας συμφέροντα και να μη βασιζόμαστε πάνω σε ξένους, οι οποίοι βλέπουν αδίστακτα πρώτα τα δικά τους.
  ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥΕρευνήτρια, συγγραφέας

 5. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 23/04/2013 15:14:35

  Τα ''αδερφια'' οι Ρωσοι, στη περιπτωση της Κυπρου δεν φανηκαν και πολυ αδερφια. Δεν τους απαξιωνω ως εν δυναμει φιλη χωρα, αλλα καλο ειναι να κραταμε μικρο καλαθι, και βλεπουμε...

 6. tpe avatar
  tpe 23/04/2013 15:33:08

  ΠΟΤΕ ήταν φίλη χώρα η Ρωσία; Πλάκα μας κάνετε; Πότε θα ξυπνήσουμε επιτέλους;
  Τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ συμφέροντα κοιτάει. Έχετε ακούσει εσείς ΜΙΣΗ καλή κουβέντα για το Πατριαρχείο της Πόλης, το λεγόμενο κι Οικουμενικό; Έχετε ακούσει ΜΙΣΗ καλή κουβέντα για τη Χάλκη;
  Ακόμα και για το 40% ακριβότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη αέριο σε ΕΜΑΣ το πουλάνε, όχι στην Ιταλία. Όχι στη Γερμανία. Σε εμάς.

  Είδατε πως την έφεραν στους Κύπριους; Από αριστερά και π(&$*#(&.
  "Ξέρουμε πως υπάρχουν συμφέροντα της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου"!!!!

  Αν είναι δυνατόν!


  ΞΑΧΑΣΤΕ τους ξένους σωτήρες. ΜΟΝΟΙ μας θα σωθούμε.

 7. ΚΜ avatar
  ΚΜ 23/04/2013 16:03:22

  Οι αφίσες δεν λένε δα και κανένα ψέμα...

 8. B.Q avatar
  B.Q 23/04/2013 21:02:24

  Το χρήμα δεν γνωρίζει πατρίδα, φιλίες, ηθική και ...αδελφοσύνη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.