#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/11/2011 10:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτό που τρέμουν είναι ο λαόςΈχουν γραφτεί και θα γραφούν πολλά για τις αιτίες που το σύστημα οδηγήθηκε στην συγκυβέρνηση Παπαδήμου. Τα κρατικοδίαιτα όμως Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού προσπαθούν να συσκοτίσουν και έναν άλλο καθοριστικό παράγοντα των εξελίξεων, τον καθοριστικότερο ίσως: την λαϊκή οργή, τον παλλαϊκό ξεσηκωμό της 28ης Οκτωβρίου. Από τότε άλλωστε δεν επιταχύνθηκαν οι εξελίξεις που οδήγησαν στην "συνεννόηση"; Για σκεφτείτε το....

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο τετραήμερο για την επέτειο της 17 Νοεμβρίου που ξεκινά αύριο και για το οποίο προειδοποιήσαμε ήδη:  Η πρώτη μεγάλη δοκιμασία της νέας κυβέρνησης

Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι η κοινωνία προσπαθεί να καταλάβει τι ...της συνέβη με την κυβέρνηση Παπαδήμου και να πάρει μια ανάσα από όσα δραματικά έζησε τις προηγούμενες ημέρες. Όμως το  τέλος του μηνός και οι λογαριασμοί έρχονται τρέχοντας όπως και η εφαρμογή των μέτρων που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Παπανδρέου, μαζί με τα νέα.

Και η "σιωπηλή πλειοψηφία" έχει άλλες έγνοιες προς το παρόν. Να πληρώσουν το ρεύμα, τα σχολεία και τα φροντιστήρια, τα δάνεια και να προσπαθήσουν να κρατήσουν το σπίτι τους.

Όταν όμως αυτοί οι πολλοί βγουν, αργά ή γρήγορα, στο Σύνταγμα, τότε ούτε είκοσι ούτε πενήντα διμοιρίες ΜΑΤ δεν θα σώσουν τον “ναό της Δημοκρατίας” και το ιερατείο της  Μεταπολίτευσης που προσπαθεί να διασωθεί με τον κ. Παπαδήμο. Θα έχει τελειώσει η Ελλάδα του 74, η Ελλάδα που κατάπιε και χώνεψε με lifestyle και καλοπέραση τους Αττίλες και άφησε να την καβαλήσουν οι πολύχρωμοι μητραλοίες της “Δημοκρατίας”…

Τα έχουμε ξαναγράψει αυτά αλλά τα ιερατεία των κομμάτων δεν τα αντιλαμβάνονται, δεν μπορούν να τα αντιληφθούν.

Και αν αμφιβάλλετε για το τι θα γίνει διαβάστε πάλι όσα γράψαμε προηγουμένως για τις απειλές εκτροπής και πραξικοπήματος. Και ρίξτε μια ματιά σε ένα άρθρο που βρήκε ο Strange του υπερβολικού ίσως  Alexander Cockburn, που γράφει όμως αλήθειες

Πάνος Ζ.

Το «σύστημα» δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο.

Πριν από κάποιες ημέρες, μου έστειλαν μια φωτογραφία που έδειχνε μια ομάδα Ελλήνων διαδηλωτών, μπροστά στον Παρθενώνα, να κρατάει ένα λευκό πανό που έγραφε με τεράστια μαύρα και κόκκινα γράμματα «ΟΧΙ, 1940-2011».

Το μήνυμα που συνόδευε την φωτογραφία, έλεγε πως οι φετινές παρελάσεις για την επέτειο του ΟΧΙ, ακυρώθηκαν από τις λαϊκές διαδηλώσεις, με τον κόσμο να διώχνει τους εκπροσώπους της κυβέρνησης από τους χώρους των εκδηλώσεων.

Στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της χώρας αναγκάστηκε να αποχωρήσει, και για πρώτη φορά στην μεταπολεμική ιστορία της πόλης, δεν έγινε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της 28η Οκτωβρίου.

Στην Αθήνα, όπου η αστυνομία εμπόδισε τον κόσμο να πλησιάσει την υπουργό Παιδείας, η μαθητική παρέλαση έγινε κανονικά, με πολλά παιδιά να φοράνε μαύρα μαντήλια, και άλλα να στρέφουν το βλέμμα τους στην αντίθετη κατεύθυνση, όταν πλησίαζαν την υπουργό.

Όχι στον Μουσολίνι το 1940, Όχι στους τραπεζίτες και στους ντόπιους συνεργάτες τους το 2011.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία, πως αν η ελληνική αριστερά κατάφερνε σήμερα να εκδιώξει τους ντόπιους πράκτορες των διεθνών τραπεζών, θα ακολουθούσε μια Νατοϊκή επέμβαση, κρυφή και φανερή, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ οπλοστάσιο δολοφονιών, αεροπορικών επιθέσεων, ακόμη και ένοπλης στήριξης των όποιων δυνάμεων  δεν θα είχαν συνταχθεί με την αριστερά.

66 χρόνια μετά την ήττα του Χίτλερ, και 40  χρόνια μετά την νέο-φιλελεύθερη αντεπίθεση που εντάθηκε τη δεκαετία του 1970, το σύστημα δέχεται από παντού πιέσεις, όπως αποδεικνύουν τα παγκόσμια κινήματα διαμαρτυρίας.
Οι διαδηλωτές του κινήματος Occupy Wall Street, γεύτηκαν στο πετσί τους τα ρόπαλα και τα δακρυγόνα της αστυνομίας, και αντιλήφθηκαν ότι όταν το βάζεις στη γωνία, το σύστημα κάνει τα πάντα για να διαλύσει αυτόν που το απειλεί. Ο αστυνομικός χάνει το χαμόγελό του, και ο δήμαρχος επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας. Από την πλευρά τους, τα δικαστήρια καταδικάζουν παραδειγματικά, και με συνοπτικές διαδικασίες. Οι φυλακές γεμίζουν…
Η οργανωμένη καταστολή αντιμετωπίζεται μόνο με οργανωμένη αντίσταση.

The Week

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 13/11/2011 11:59:44

  ...Τα έχουμε ξαναγράψει αυτά αλλά τα ιερατεία των κομμάτων δεν τα αντιλαμβάνονται, δεν μπορούν να τα αντιληφθούν...

  Μπα κάποιοι τα αντιλαμβάνονται αλλά δεν θέλουν να αλλάξουν οτιδήποτε γιατί καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στις επιταγές του νέου που γεννιέται και προτιμούν να μένουν προσκολλημένοι στο παλιό. Όσο αυτό αντέξει.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ blue nile 13/11/2011 13:08:35

   Σωστά..κι ελπίζω ο Πρόεδρος να καταφέρει πολλά επ' αυτού...

 2. athamas avatar
  athamas 13/11/2011 12:10:55

  Οι πολίτες θα πετάξουν επιτέλους την φουστανέλα και θα ξαναβρούν την ιστορική τους ρίζα? Θα πάψουν να έχουν οι Θεσσαλονικείς σαν σημείο αναφοράς μια τούρκικη φυλακή? Ήρθε η ώρα οι Έλληνες να βγουν ξανά στο προσκήνιο? Θ αρχίσουμε ξανά να δημιουργούμε ?

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ athamas 13/11/2011 13:12:26

   Το να λες ότι ο Λευκός Πύργος είναι "τουρκική φυλακή" είναι σαν να λες ότι ο Παρθενώνας είναι "τουρκική μπαρουταποθήκη".

   Ο Λευκός Πύργος είναι οχυρωματικό έργο, αμυντικός πύργος που βρισκόταν στο σημείο συνάντησης των ανατολικών και των παραθαλάσσιων τειχών τής πόλης. Στην παρούσα του μορφή φτιάχτηκε από Οθωμανούς, αλλά σε εκείνο το σημείο υπήρχε πάντα πύργος, ήδη από τα βυζαντινά χρόνια.

   Ο Λευκός Πύργος ως σύμβολο τής Θεσσαλονίκης είναι μια αναφορά σε ολόκληρη την ιστορία τής πόλης, και στην ιστορική της συνέχεια. ΑΥΤΗ είναι η πραγματική μας ιστορία... ελληνιστική Μακεδονία - Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία - Βυζάντιο - Οθωμανική Αυτοκρατορία με λίγο από Φραγκοκρατία- Ελληνική Δημοκρατία.

   Η "ιστορική ρίζα" που επικαλείσαι, και αντιπαραθέτεις στην ένδοξη φουστανέλα, βρίσκεται μόνο σε νοσηρούς εγκέφαλους που μιλάνε για φυλετική καθαρότητα, ελληνικό DNA, ιχώρ και διαστημικούς Έλληνες που θα έρθουν να μας σώσουν από τους κακούς.

   • Χαρίλαος avatar
    Χαρίλαος @ Στέργιος 13/11/2011 13:58:07

    Σωστά του τα είπες... Η συμβασιλεύουσα ήταν η δεύτερη πόλη της αυτοκρατορίας, πάρα πολύ καλά οχυρωμένη, και πολύ πλούσια... αλλά και πρωταγωνίστρια στίς εξελίξεις.

   • athamas avatar
    athamas @ Στέργιος 13/11/2011 14:31:16

    Τι είναι αυτό που δεν σε αφήνει να δεις την πραγματικότητα ? Ότι δεν υπάρχει άλλο σημείο αναφοράς σε μια σύγχρονη πόλη δεν σε προβληματίζει ? Αν είναι οχυρό η φυλακή είναι το θέμα η ότι δεν δημιουργεί πια αυτός ο λαός ! Τι τον εμποδίζει δεν είναι ζητούμενο?

    • Στέργιος avatar
     Στέργιος @ athamas 13/11/2011 16:50:52

     Φίλε athamas, δεν θα μακρυγορήσω μιλώντας σου για τη Θεσσαλονίκη τής δημιουργίας και της πρωτοπορίας, για τη συνεισφορά της πόλης στον νεοελληνικό πολιτισμό, αλλά θα σου πω το εξής: κοίτα τη φωτογραφία τού άρθρου. Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός τής Θεσσαλονίκης την 28η Οκτωβρίου είναι ίσως η μοναδική αντίδραση που τρόμαξε το κατεστημένο που μας κυβερνά. Η ανανέωση και οι φρέσκες ιδέες πάντα από δω ξεκινούν. Γιατί; Γιατί είμαστε πιο γειωμένοι. Βλέπουμε τον Λευκό Πύργο και ξέρουμε ότι η ιστορία μας είναι ένα παλίμψηστο. Κάτσε εσύ να ονειρεύεσαι Δελφούς, χρυσούς αιώνες και Μαραθώνες, και αν βρεις τη λύση για τα προβλήματα τής χώρας, γράψε μου.

     • Σταύρος avatar
      Σταύρος @ Στέργιος 13/11/2011 17:27:33

      Ρε Στεργιοτρεμόπουλε, άνοιξες πάλι το κουτάκι με τις... μακακιο-δονίες σου;!
      Μην πας μακρυά με τις "θεωρίες" σου.
      Πρώτα κράχτηκε, χοντρά μάλιστα, στην Αθήνα ο Πρόεδρος.
      Και με πολλές διμοιρίες των ΜΑΤ να τον φυλάνε.
      Άγιος Παντελεήμονας... you know ;)

     • Στέργιος avatar
      Στέργιος @ Σταύρος 14/11/2011 02:33:43

      Άγιος Παντελεήμονας, ε; Εκεί όπου η Χρυσή Αυγή έβγαλε 25%; Να μας λείπει το βύσσινο.

 3. ΓιάνΤζη avatar
  ΓιάνΤζη 13/11/2011 12:33:44

  Δείτε εδώ τον εφαρμοστικό νόμο που θα εφαρμόσει η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ και φρίξτε...Αν δεν είναι αυτό έσχατη προδοσία, τι είναι;;;;;;;;;;

  http://www.epikaira.gr/content/files/Efarmostikos_nomos_sxolia1.pdf

 4. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 13/11/2011 12:58:10

  Πρώτες ημέρες μετά την ορκωμοσία και ήδη μετράμε χοντρά λάθη της κυβέρνησης Παπαδήμου:

  1. Υπουργοποίηση Γιαννίτση. Ο υπερτιμημένος κος Τίποτε, ο αποτυχημένος κρατικοδίαιτος, ο πραγματικός πρωθυπουργός στο μεγάλο φαγοπότι από το 2000 έως το 2004 είναι, λένε όσοι ξέρουν, ο «γκουρού» του Παπαδήμου, ασκώντας πάνω του ιδιαίτερη επιρροή. Αν ο Γιαννίτσης είναι ο καθοδηγητής του Παπαδήμου, χαθήκαμε.

  2. Υπουργοποίηση Βορίδη – Μπομπούκου. Όσες, μα όσες, πιέσεις και αν έχει δεχθεί ο πρωθυπουργός δεν επιτρέπεται να βάλει στην Κυβέρνηση: α) αντισημίτες β) καραγκιόζηδες. Θα τo βρει μπροστά του, ήδη τα ξένα ΜΜΕ βοούν. Αν το κάνει, (όπως το έκανε), ή είναι λιγούρης της εξουσίας, ή αδιάφορος.

  3. Παντελής Καψής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Φημολογείται, δεν είναι επιβεβαιωμένο. Και μόνο που έπεσε στο τραπέζι το όνομα αυτό (εκτός και αν το διαδίδει ο ίδιος ο Καψής) φτάνει για να γελάσει το παρδαλό κατσίκι. Μισεί τόσο υστερικά τον Σαμαρά που κανείς αρχίζει να αναρωτιέται για τα αίτια.

  Πολλά λάθη για δύο ημέρες πρωθυπουργίας. Πολλά.

 5. Θύμιος avatar
  Θύμιος 13/11/2011 13:04:23

  Η Ευρωπαϊκή Kwa-zoulou-land, απέχτησε Μπόερo διοικητή.
  Η Ευρωπαϊκή Kwa-zoulou-land, απέχτησε Μπόερς διοικητή .

 6. ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ avatar
  ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ 13/11/2011 13:45:04

  ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ....

  '' Η οργανωμένη καταστολή αντιμετωπίζεται μόνο με οργανωμένη αντίσταση ''.

 7. k avatar
  k 13/11/2011 14:37:36

  ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΑΛΛΑ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΙ ΑΣ ΠΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

 8. λαικη δεξια avatar
  λαικη δεξια 13/11/2011 15:06:10

  το συστημα θα λειτουργησει αψογα , την 17 νοε που ερχεται.
  τιποτα παραπανω απο μικρα επεισοδια , τα οποια θα αφησουν να γινουν.
  εξαλλου αν θυμηθουμε τη δεθ , που παλι ελεγαν θα γινει ο κακος χαμος , τελικα δεν εγινε τιποτα υπερβολικο.
  για το τι θα γινει ομως τον δεκεμβριο , στην επετειο για τον αλεξη , δεν ειμαι καθολου σιγουρος , αν θα μπορεσουν να το προβλεψουν.
  θα εχει προχωρησει και η κυβερνηση παπαδημου στο εργο της και...
  ισως τοτε πολλα να αλλαξουν και τοτε θα πεσουν οι μασκες για ολους.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ λαικη δεξια 13/11/2011 16:20:59

   θυμώσαστε τα πανώ των Ισπανών αγανακτισμένων, που εγκαλούσαν τους Έλληνες για ύπνο? θυμώσαστε και τι επακολούθησε? ας υποθέσουμε τώρα ότι παίρνουμε τη σκυτάλη, καλώντας με πανώ τους Ιταλούς σε καθολική αφύπνιση, τώρα που μοιραζώμαστε κοινές εμπειρίες ... τι λέτε να συμβεί?

 9. Βasilio... avatar
  Βasilio... 13/11/2011 15:15:57

  Συγκυβέρνηση και άλλα λογοπαίγνια…

  Όχι πως δεν ξέραμε εξ αρχής ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Γνωστό και αποδεκτό. Όταν όμως 2 χρόνια τώρα ανεμίζεις την αντιμνημονιακή παντιέρα χωρίς να υπολογίζεις πως θα πάρουμε την 1η, την 2η, την 3η, την 4η, την 5η πως ξαφνικά σε πιάνει ο πόνος για την 6η δόση και τινάζεις στον αέρα όλη την επαναστατική μυσταγωγία που καλλιέργησες στους οπαδούς σου;
  Τι θα πει «δεν συγκυβερνώ αλλά απλά στηρίζω την κυβέρνηση αυτή που θα κάνει τη βρώμικη πλην αναγκαία δουλειά»; Το ότι θα ψηφίσεις τους εξοντωτικούς, αντιλαϊκούς και απάνθρωπους όρους αυτής της συμφωνίας για να δοθεί η κωλοδόση αυτό δεν είναι η ουσία; Δεν είναι αυτό παράλληλα συναίνεση στην απαράδεκτη και αντιαναπτυξιακή φορολογία (1η παντιέρα), στην σφαγιαστική πολιτική της εφεδρίας (2η παντιέρα) , στις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων (3η παντιέρα) και πόσα ακόμα που δεν πήρες θέση ως κόμμα για λόγους …προφανείς.
  Αυτό περιμέναμε από σένα Αντώνη ή έναν ανένδοτο αγώνα ακόμα και με το τίμημα της στάσης πληρωμών;
  «Στηρίζω, δεν συγκυβερνώ…» και για όλους εμάς η πλήρης απογοήτευση βλέποντας στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου όλους αυτούς τους δωσίλογους που μας έριξαν στη Γερμανική κατοχή να χαριεντίζονται με υψηλόβαθμα στελέχη της παράταξης μας και να συγκατοικούν σε υπουργεία…
  Με ποια παντιέρα λοιπόν εμείς οι οπαδοί, τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης να πάμε παρακάτω, να αγωνιστούμε, να παλέψουμε, να πείσουμε, όταν ακόμα και η ημερομηνία – ορόσημο (19/2/12) δεν είναι ειλημμένη απόφαση από την μασονική αυτή στοά που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας κατόπιν και την σύμφωνης γνώμης σου…
  Θέλω να πιστεύω ότι όλα αυτά τα έκανες για δύο και μόνο λόγους (καίτοι ασύμφορο τίμημα). Να πάμε σε εκλογές σε εύλογο χρόνο και να απομακρίνεις τον επικίνδυνα ψυχοπαθή GAP.
  Πρόσεξε καλά ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ γιατί η εποχή των κάφρων παρήλθε ανεπιστρεπτί από το εκλογικό σώμα και τώρα η κοινωνία είναι σε χειρότερο αναβρασμό από την 28 Οκτωβρίου 2011!!!

 10. Basilio... avatar
  Basilio... 13/11/2011 15:17:45

  Διαφωνεις φιλε Φαήλο;

 11. tasos avatar
  tasos 13/11/2011 15:42:27

  λάθη ή συνειδητές επιλογές?

  σα να μοιάζουν με το Θιέρσο, τα Freikorps τα SA και τον Χίντεμπουργκ, το Λόιντ Τζόρτζ και και και...

 12. ΜΠ avatar
  ΜΠ 13/11/2011 19:07:03

  Θα ήθελα ΠΟΛΥ όμως, για μια έστω φορά, να δω στις διαδηλώσεις σοβαρότητα και πειθαρχία και όχι πανηγύρι. Να μην υπάρχουν τα τραγούδια στα μεγάφωνα και οι παιάνες. Να ακούγεται μόνο η φωνή του λαού και η κραυγή του. Πόσο τρομακτική θα ακούγονταν χωρίς τις μουσικές υποκρούσεις;;; Καλός ο Θεοδωράκης (σεβασμός) και η Φαραντούρη και ο Ξυλούρης. Ανήκουν όμως σε άλλες αναφορές του παρελθόντος. Και αφού δεν έχουμε σύγχρονες μουσικές υποκρούσεις, ας αρκεστούμε στο σκληρό μέταλλο της φωνής μας που κραυγάζει δυνατά τα συνθήματα της διαδήλωσης. Αυτή τη χρονιά πενθούμε και δεν αρμόζουν τραγούδια, ούτε καν στην επέτειο του Πολυτεχνείου. Να ακουστεί μονάχα ξεκάθαρα η φωνή του Έλληνα με μόνη "μουσική" υπόκρουση την οργή του.

 13. A.M. avatar
  A.M. 13/11/2011 20:35:57

  «Μην αφήνετε να σας εξαπατά αυτός που κυβερνά, αυτός που υπόσχεται, αυτός που σας φοβίζει.
  Μην είστε χαμένο κοπάδι.
  Σκεφτείτε με το δικό σας μυαλό.
  Κάθε άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό όν, μοναδικό και υπεύθυνο.
  Υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, πυρήνα κάθε ελευθερίας.»

  ________________________Αλέκος Παναγούλης

  Επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε.

  Να υπενθυμίσω ότι απεβίωσε σε τροχαίο «ατύχημα» το βράδυ της προηγούμενης μέρας που είχε ανακοινώσει ότι θα δώσει στην δημοσιότητα αδιάσειστα στοιχεία για το ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν πράκτορας των αμερικάνων.

  Για να θυμόμαστε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.