#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/07/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ....»-Όταν μόνο η καταγεγραμμένη ανεργία ανέρχεται στο 23% και αυτή των νέων στο 50%  και  ένα εργοστάσιο παραμένει κλειστό επί 9 μήνες, ενώ ανοίγει με τη βοήθεια των ΜΑΤ και μετά από εντολή του Πρωθυπουργού, σημαίνει ότι κάποιοι, είτε δεν δίνουν δεκάρα για το τι συμβαίνει στην κοινωνία, είτε επενδύουν στην κρίση. «Βλάπτουν εξ ίσου τη Συρία...» όπως λέει και ο ποιητής...

-Όταν σ’  ένα δύσκολο Καλοκαίρι, με τον τουρισμό σε κάμψη,  οι εργαζόμενοι στην Ακρόπολη, με το έτσι θέλω, αποφασίζουν να κλείσουν τον Ιερό Βράχο ....λόγω καύσωνα, ενώ έχουμε ανάγκη και το τελευταίο ευρώ, ε, τότε είμαστε αδιόρθωτοι και ο καθείς το βιλαέτι και τη βολή του σκέφτεται και  «γαία πυρί μειχθίτω...»!

-Όταν μια υπηρεσία της χώρας (η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος) ξοδεύει δεκάδες χιλιάδες ευρώ, για να οργανώσει την παρουσία της στα ...Social Media, μια δουλειά που ένας απόφοιτος ΙΕΚ θα την έκανε για πλάκα, ε, τότε δεν μάθαμε τίποτα! Συνεχίζουμε ..ακάθεκτοι προς την άβυσσο!

-Όταν η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα στο Άσυλο Ανιάτων για 600 ευρώ και απαιτείται παρέμβαση του Πρωθυπουργού για να επανέλθει τότε, ηθικά και κοινωνικά, βαρέσαμε διάλυση! Αυτός ο ..κόφτης που πήγε εκεί, δεν είδε που έκοβε το ρεύμα; Ένα δράμι  μυαλό  δεν είχε ο ..κηφήνας ή κάηκε απ’ την ...αδιαφορία;

-Όταν ο ...μέσος κατώτατος μισθός της ΔΕΗ, μετά τις περικοπές 36%,  είναι 1700 ευρώ, τι να πουν τα νέα παιδιά που ψάχνουν και δε βρίσκουν μια δουλειά με 450 ευρώ;  Πως να  συγκρατήσεις την οργή τους;

-Όταν Πρυτανικές Αρχές κάνουν ακριβά δώρα, με χρήματα των φορολογουμένων, σε στάρ της τηλεόρασης και αλλαχού, τότε δεν δικαιούνται να ζητούν χρήματα για την αναβάθμιση της παιδείας. Δεν αξίζουν κάν να λέγονται  πανεπιστημιακοί δάσκαλοι.

-Όταν οι Υπουργοί λειτουργούν ως .....συνδικαλιστές των Υπουργείων τους, τότε ασελγούν σε βάρος του πολίτη τον οποίο διορίστηκαν να υπηρετούν. Εκεί είναι για τους πολλούς, όχι για τα συμφέροντα των λίγων....

-Όταν Υφυπουργοί. αντί να προσλαμβάνουν ειδικούς για να τους διευκολύνουν στη δουλειά τους, παίρνουν δημοσιογράφους για να φτιάξουν την εικόνα τους, τότε δεν θα κάνουν τη δουλειά τους! Έδωσαν δείγματα γραφής και απέτυχαν γιατί μέριμνά τους είναι η εικόνα και όχι η ουσία!

Σταματάω εδώ, γιατί ο κατάλογος είναι ατελείωτος...

Συμπέρασμα: Η χώρα αυτή δεν θ΄αλλάξει, αν δεν αλλάξει πρώτα η νοοτροπία όλων  μας....

ΚΡ

 (Ο τίτλος φράση είναι από το γνωστό τραγούδι των Χατζηδάκι-Γκάτσου)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gio avatar
  gio 21/07/2012 13:48:47

  Oλοι θελουν να αλλαξουν το κοσμο και κανεις τον εαυτο του

 2. Jimakos avatar
  Jimakos 21/07/2012 14:07:47

  Δεν θυμάμαι ποιος, αλλά κάποιος πριν από πολλά χρόνια είχε πει οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι οι Έλληνες.

  Και μία απορία: αν έρθει σπίτι μας κάποιος να μας κόψει το ρεύμα, δε θα το αντιληφθούμε; Αν πάει κάποιος να κόψει το ρεύμα σε ένα νοσηλευτικό ίδρυμα με ασθενής και υπαλλήλους δεν θα το αντιληφθεί κανένας; Μήπως θεωρεί οτι μπορεί να το χρησιμοποιήσει σαν μοχλό πίεσης για να πετύχει αυτά που θέλει; Γιατί όσο ανάλγητο είναι το κράτος, η ΔΕΗ κτλ, άλλο τόσο είναι κι αυτοί που διαχειρίζονται ανθρώπινες ψυχές και το βλέπουν μόνο σαν επάγγελμα. Επιτέλους, ας αποδίδουμε τις ευθύνες σε όλους όσους πρέπει. Το κράτος και τα ιδρύματα δεν είναι απρόσωπα.

 3. ΦΑΝΤΑΣΜΑ avatar
  ΦΑΝΤΑΣΜΑ 21/07/2012 14:33:47

  -2, 3 εκατ συνταξιούχοι
  -1.5 εκατ άνεργοι
  -3,5 εκατ εργαζόμενοι που το 70% δηλώνει εισόδημα κάτω απο 12.000 ευρώ

  Αν κάποιος υποστηρίζει οτι μια δυο Αποκρατικοποιήσεις χωρίς απολύσεις θα λύσει την παραπάνω εξίσωση ειναι βαθεια νυχτωμένος .
  ΑΝ κάποιος πιστεύει οτι μπορεί ακόμα να υπάρχουν συντάξεις 1500 , 2000 , η 2400 , αν πιστεύει οτι μπορεί να υπάρχει εφάπαξ , η ακόμα μισθός δημοσίου πανω απο 1000 ευρω, ....ΔΕΝ εχει καταλάβει τι έρχεται .
  Να η είδηση
  Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρα!!

 4. diman avatar
  diman 21/07/2012 15:11:32

  «Αυτός ο κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ….»
  Βεβαίως και θα αλλάξει.
  Κάποτε ονειρεύομασταν να ζήσουμε ελεύθεροι και τώρα επιλέξαμε να ζήσουμε σαν δούλοι.

  • Paynek avatar
   Paynek @ diman 21/07/2012 17:05:06

   Μάλλον εννοείς,ονειρευόμασταν να ζήσουμε ελεύθεροι αλλά επιλέξαμε απλά να ζούμε ασύδοτα..λίγο η πολύ ο καθένας,μη το αναλύσουμε τώρα.
   Ήταν αρκετά πιο εύκολο βλέπεις και σε κάνει να ξεχνάς..
   Αν νιώθουν κάποιοι οτι "πλήγεται" αυτή η αδιαφορία προς την κοινωνία για την οποία διακρίθηκαν και η ξεδιαντροπιά γενικότερα που τους χαρακτήριζε, ίσως να επιλέξουν να ζήσουν ως ντεμέκ επαναστάτες στα κάγκελα..Γιατί θα ονειρεύονται την ασυδοσία ως ενα κομμάτι του εαυτού τους που χάνουν,αυτήν που βάφτισαν αρχικά ως "τιμημένη" ελευθερία !

 5. andreas avatar
  andreas 21/07/2012 15:23:54

  αυτα που λετε απο μια μερια ειναι σωστα αλλα δενσυνεχιζεις τα υπολοιπα με τετοιους μισθους ανγινουν ποιος θα μπορει να πληρωσει το δανειο του ποιος θα μπορει να αγορασει μηλα με 2ε το κιλο ποιος θα μπορει να πληρωσει φορους καναδα γιαυτο παντα να λεγετε ολη η αληθεια αλιως "εκ του πονηρου"

 6. Νίκος... avatar
  Νίκος... 21/07/2012 15:56:23

  Δεν μου καίγεται καρφί,ούτε για τους συνδικαλισταράδες,ούτε για το ΠΑΜΕ,
  ούτε για κανένα...
  Ομως μην παίρνουμε και το μέρος του βιαστή...
  Μισθοί κάτω απο χιλιάρικο στο εργοστάσιο του χάλυβα,ισοδυναμεί με θάνατο...
  Καλά έκανε ο Σαμαράς,να τηρούνται οι νόμοι...
  Αλλα να τραβιούνται και αυτιά εκεί που πρέπει...

 7. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 21/07/2012 16:06:33

  Οδυσσέας Ελύτης -Τα δημόσια και τα Ιδιωτικά
  ''Απλώς, δεν ανέχομαι τις ανορθογραφίες. Με ταράζουν. Νιώθω σαν ν' ανακατώνονται τα γράμματα στο ίδιο μου το επώνυμο, να μην ξέρω ποιος είμαι να μην ανήκω πουθενά''.

  Γι αυτό, όχι «γαία πυρί μειχθίτω…», αλλά : γαῖα πυρὶ μειχθήτω :-))

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ BLACKQUEEN 21/07/2012 18:44:28

   ορθόν...

 8. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 21/07/2012 16:07:17

  Νοοτροπία! Αγωγή! Αισθητική! Χωρίς αυτά τι μπορεί να γίνει; Χάθηκε η αρχοντιά του απλού λαού, ρε παιδί μου. Αυτή που έβλεπες στο πρόσωπου ενός τσομπάνη στο Χελμό, ενός ψαρά στην Αμοργό, στις γυναίκες που τραβάγανε για τον εσπερινό, στα μάτια ενός τσαγκάρη στο Αιγάλεω. Χάθηκε η ταυτότητα και οι αξίες που τη συνοδεύανε. Και τα δημοτικά τραγούδια γίνανε γυφτοτσιφτετέλια. Ο Γκάτσος έγινε Κουράκης. Η Κυριακάτικη μυσταγωγία, κατανάλωση. Δεν εξωραΐζω ένα υπέροχο παρελθόν. Πιο πολλή φτώχεια υπήρχε τότε. Και άθλιοι πολιτικοί. Αλλά υπήρχε και μια αίσθηση μις κοινότητας, μιας γειτονιάς.
  Και για όποιον τολμά να ταράξει τα νερά πάλι τα λέει ο Γκάτσος:

  Σαν ακούσαν οι αρχόντοι του παιδιού την αφοβιά,
  ξεκινάν με λύκου δόντι και με λιονταριού προβιά...
  Πέφτουν πάνω του τα στίφη, σαν ακράτητα σκυλιά
  και τον πάνε στο χαλίφη να του βάλει την θηλειά...

  Καλημέρα. Πάντα Καλημέρα.

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 21/07/2012 17:13:49

   απάντησε σήμερα ο γιώργος κύρτσος στη FREE SUNNDAY (22.7.2012 σελίδα 10) ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ, ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΙ ΤΡΑΓΟΙ απο την κυβέρνηση, για να δώσει σε φίλους του ο σαμαράς τη δεη όσο όσο... μιλώντας για ΧΟΡΗΓΟΥΣ Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ... ευχαριστώ τον κέρβερο της δημοσιογραφίας ΓΙΩΡΓΟ ΚΥΡΤΣΟ ως εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ της Ε.Κ.Ο. Ν.Δ. Δ.Ε.Η. για την ανάλυση τη σημερινή. αυτοί οι νεοφιλελεύθεροι που θέλουν τη ΔΕΗ ιδιωτική και είναι δυστυχώς πολλοί μέσα στη Ν.Δ., ΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ; ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ; ΔΕΝ ΕΡΧΕΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ THΣ KAΡΔΙΑΣ ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ 90% ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ 48 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΠΩΣ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΠΡΟΧΘΕΣ, KAI NA ΠΑΙΡΝΕΙΣ 3.000 € TO MHNA OXI 1700..... ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΟΧΙ ΚΟΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΝΤΡΟΠΗ, ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ,ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ...

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ ΝΙΚΟΣ 21/07/2012 18:48:25

    Ακούστε αγαπητέ Νίκο,
    αν η ΔΕΗ ήταν μόνο οι εργάτες των Ορυχείων της Καρδιάς και την περιοχή τη γνωρίζω επειδή ένας αδερφικός φίλος κατάγεται απ' εκεί, δεν θα υπήρχε πρόβλημα.
    Αλλοι οδήγησαν τη ΔΕΗ στη σημερινή της κατάσταση. Να αναζητά δάνεια για να επιβιώσει.
    Και ξέρετε πολύ καλά σε ποιούς αναφέρομαι..

 9. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 21/07/2012 16:11:02

  ΣΩΣΤΗ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΕΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ.ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ.
  ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΕΛΥΤΗΣ,ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ,ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΚΑΤΣΟ ΑΛΛΩΣΤΕ,ΕΝΑ ΔΟΚΙΜΙΟ ΤΑ ''ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ''ΠΟΥ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΠ'ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

 10. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 21/07/2012 16:31:39

  ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΥΡΙΕ ΡΟΔΙΝΕ; Παρακαλώ να μου απαντήσετε στο ερώτημα μου κύριε Ροδινέ. Αν σταματήσουμε τις διαμαρτυρίες μας και κάνουμε ότι μας λέει ο Σαμαράς εσείς τι πιστεύετε; Ότι ο κόσμος θα αλλάξει προς το καλό μας;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Χρήστος Δημάρης 21/07/2012 18:43:39

   Αγαπητέ Χρήστο,
   για τα...μνημόνια ξέρεις τις απόψεις μου. Εχω γράψει δεκάδες άρθρων.
   Ομως, κανένα μνημόνιο δεν θ' αλλάξει μια χώρα, αν πρώτα οι άνθρωποι της δεν αποφασίσουν ν' αλλάξουν τη χώρα τους.
   Γιατί για το τύπο που έκοψε το ρεύμα στο Ασυλο Ανιάτων, δεν φταίει το Μνημόνιο.
   Για τις ..επιχορηγήσεις της ΔΕΗ στους συνδικαλιστές του Φωτόπουλου, δεν φταίει το μνημόνιο.
   Για τα Iphone και τις Ferrari των Πανεπιστημιακών, δεν φταίει το μνημόνιο..
   Για τους συνδικαλιστές που κλείνουν την Ακρόπολη, δεν φταίει το μνημόνιο.
   Να συνεχίσω;
   Να μνημόνιο είναι μια καταστροφική συνταγή, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν στρεβλότητες πρέπει να αντιμετωπιστούν και αλλαγές που χρειάζεται να γίνουν...

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ Κώστας Ροδινός 21/07/2012 19:17:34

    ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ: Καλησπέρα Κώστα. Να προσθέσω ότι και για την ατιμωρησία των ενόχων (για το χάλι της πατρίδας μας) δεν φταίει το μνημόνιο. Και όπως ξέρεις συμφωνώ σε αυτά που γράφεις αφού είμαι από αυτούς που πιστεύουν πως για όλες τις κρίσεις φταίει η απομάκρυνση των ανθρώπων από τον Δημιουργό τους. Όμως η αποδοχή των μνημονίων είναι ένας παραλογισμός και δείχνει και την αναλγησία και την ανικανότητα των κυβερνητών μας. Παραλογισμός είναι και ο ισχυρισμός ότι η μη εφαρμογή των μνημονίων θα γυρίσει την χώρα μας 40 ή 50 χρόνια πίσω. Μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε εκείνη την Ελλάδα!!! Περνούσαμε φτωχικά, τρώγαμε κρέας Κυριακή παρά Κυριακή αλλά μαζευόταν (και το μεσημέρι και το βράδυ) όλη η οικογένεια και τρώγαμε όλοι μαζί αφού κάναμε πρώτα τον σταυρό μας!!!

 11. Ἀντρέας avatar
  Ἀντρέας 21/07/2012 17:31:50

  Ελα, μη σταματάς τον κατάλογο στην ΑΡΧΗ ακόμα!
  Γράψε, γράψε κι άλλα.
  Για να καταλάβουμε όλοι, τους λόγους της επικείμενης χρεοκοπίας της Πατρίδας μας. Να καταλάβουν ακόμα και οι "Πάγκαλοι"

 12. victoria (true) avatar
  victoria (true) 21/07/2012 17:47:44

  Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Η Ελλάδα θέλει πολύ πιο ριζικά βήματα. Που δεν γίνονται μόνο από έναν χριστιανό, ούτε δύο, ούτε πέντε. Θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε (το μόνο σωστό που είπε γαπ).

 13. gio avatar
  gio 21/07/2012 17:48:25

  Ο Σαμαρας μπορει η ΝΔ οχι

  • Γρύνη avatar
   Γρύνη @ gio 21/07/2012 18:54:48

   εμεις;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.