#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/10/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτός δεν είναι προϋπολογισμός. Είναι παραλογισμόςΑν κάποιος κάνει «βουτιά» στα νούμερα του προσχεδίου του προϋπολογισμού θα πάθε μεγάλη πλάκα. Θα μείνει κάγκελο από τις τρομερές εμπνεύσεις που είχαν οι οικονομικοί εγκέφαλοι σε συνδυασμό με τους τροικανούς που συμμάχησαν για να προτείνουν τέτοια μέτρα. Είναι ο απόλυτος παραλογισμός ενός προϋπολογισμού που δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ποτέ διότι στηρίζεται σε σαθρές βάσεις.

Για να καταλάβει το παράλογο διαβάστε μόνο αυτό: Φέτος τα έσοδα θα κλείσουν στα 48,9 δις ευρώ, από 51,4 δις ευρώ πέρυσι, δηλαδή έχουμε μια μαύρη τρύπα περίπου 2,5 δις που καλύπτεται με επιπλέον μέτρα.

Ενώ λοιπόν παίρνουμε τα επώδυνα μέτρα προκειμένου, δήθεν να προσαρμοστούμε συμβαίνει το εξής εντυπωσιακό. Τα έσοδα για το 2013 θα διαμορφωθούν στα 46,7 δις ευρώ, 2,2 δις ευρώ λιγότερα από το 2012 δηλαδή. Αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα, τα έσοδα θα ήταν στα 49,1 δις ευρώ. Ο λόγος της μείωσης προφανής. Με κουτσουρεμένες μισθούς και συντάξεις και γενικότερα με μειωμένα εισοδήματα και με τόσο μεγάλη ανεργία, οι φόροι που θα καταβληθούν θα είναι λιγότεροι το 2013. Και σ’ αυτά τα νούμερα δεν έχουν προστεθεί οι απώλειες στα ασφαλιστικά ταμεία από τις μειωμένες εισφορές.

Ενώ λοιπόν θα ματώσει η κοινωνία με μέτρα 7,3 δις του χρόνου, αμέσως ξεκινάμε με βάση μια μαύρη τρύπα 2,2 δις ευρώ, επομένως θα χρειαστούν κι άλλα μέτρα τέτοια εποχή του χρόνου για να κλείσει ο προϋπολογισμός.

Άλλο παράλογο αλλά λογικό για την κυβέρνηση: Από τα μέτρα 7,3 δις ευρώ για την περίφημη αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα προβλέπονται εξοικονομήσεις 438 εκατ. ευρώ.  Άλλα 100 εκατ. από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 803 εκατ. από την Υγεία, 304 από την Αμυνα, 132 από την Παιδεία και 241 εκατ. από τις ΔΕΚΟ, συνολικά δηλαδή για τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει και να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες προβλέπονται περικοπές ύψους περίπου 2 δις ευρώ. Από προέρχονται τα υπόλοιπα 5 δις; Μόνο από τις δαπάνες για τις συντάξεις κόβονται 3,8 δις, 1,1 από τους μισθούς και 347 εκατ. από τα κοινωνικά επιδόματα.

Πρόκειται για ένα σκληρό και χωρίς όρια σχέδιο διάλυσης της κοινωνίας. Αντί να μαζέψει η κυβέρνηση το μεγάλο κράτος, κλέβει από τις τσέπες μισθωτών και συνταξιούχων.

Άλλο παράλογο; Το σχέδιο προβλέπει κατάργηση του αφορολογήτου για παιδιά και κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και των επιδομάτων που λαμβάνουν οι τρίτεκνοι για όλους.

Στη θέση τους το ΥΠΟΙΚ προωθεί την καταβολή μηνιαίου επιδόματος ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων ακόμα και για όσους έχουν μόνο ένα παιδί με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια. Το νέο επίδομα, το οποίο θα είναι της τάξης των 40 ευρώ το μήνα ανά παιδί, θα λαμβάνουν στο σύνολό τους όσους οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα ως 10.000 ευρώ.

Τα 2/3 του επιδόματος θα λαμβάνουν όσοι έχουν εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ και το 1/3 των επιδομάτων όσοι έχουν εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ. Όσοι έχουν έχουν εισοδήματα από 30.000 ευρώ και πάνω δεν θα λαμβάνουν τίποτα. Δήθεν κοινωνική πολιτική δηλαδή.

Όσο για το αφορολόγητο για τα παιδιά, όποιος έχει μεγάλη οικογένεια θα γίνει ο καλύτερος πελάτης της εφορίας. Καταργείται το πρόσθετο αφορολόγητο για κάθε παιδί (1.000 ευρώ για ένα παιδί, 2.000 ευρώ για δύο παιδιά κλπ).

Όλα αυτά είναι τα παράλογα. Ποια είναι τα λογικά; Οι προεκλογικές υποσχέσεις ότι δεν θα κοπούν μισθοί και συντάξεις, ότι δεν θα μειωθούν τα επιδόματα, ότι θα ενισχυθούν οι μεγάλες οικογένειες, ότι δε θα θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Από το μυαλό της κυβέρνησης δεν πέρασε ποτέ τίποτε άλλο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aλχημιστής avatar
  Aλχημιστής 02/10/2012 11:06:31

  Ετσι πλέον επιδόματα θα παίρνουν μόνο οι γιατροί, βιομήχανοι, τραγουδιστές και αλβανοί.
  Αυτοί μόνο δηλώνουν πολύτεκνοι με 10000.
  Να δείτε που του χρόνου τα παιδιά θα είναι τεκμήριο.

 2. Φιλιππος avatar
  Φιλιππος 02/10/2012 11:42:49

  Πρεπει πλεον να μας γινει συνειδηση πως οικονομικοι εγκεφαλοι δεν υπαρχουν.Τις αποφασεις τις περνει η τροικα και τις εφαρμοζει με τους εδω επιτροπους που κατοικοεδευουν στα υπουργεια και απλως οι δημοκρατικα εκλεγμενοι κυβερνωντες τις ανακοινωνουν στο κοσμο με το απαραιτητο κερασακι της σκληρης διαπραγματευσης.

 3. alexis avatar
  alexis 02/10/2012 11:46:04

  Οι προεκλογικές υποσχέσεις είναι λεφτά που υποθετικά υπήρχαν αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε ότι απλά δεν υπάρχουν. Είναι απλό, όποιος βρει λεφτά ας γίνει και πρωθυπουργός, τόσο απλά...

  • nillionaire avatar
   nillionaire @ alexis 02/10/2012 13:27:56

   Οι προεκλογικές υποσχέσεις ήταν απλά για ν΄αλλάξουν κάποια πρόσωπα (για να μην πω κάτι άλλο .....) στις καρέκλες.

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ alexis 02/10/2012 14:46:03

   'Οτι έκανε και ο Γιωργάκης δηλαδή με το "Λεφτά υπάρχουν", έτσι alexis ;;;;; Ε ρε "παραμονή στο ευρώ με κάθε κόστος" που σας χρειάζεται..."

 4. ΚΔΣ avatar
  ΚΔΣ 02/10/2012 11:46:40

  Δεν καταλαβαίνω πως λέτε ότι η μείωση των μισθών που καταβάλλει το κράτος οδηγεί σε μείωση των εσόδων του. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, δεν παράγουν φόρους αλλά καταναλώνουν φόρους. Αυτούς που έχουν πληρώσει οι υπόλοιποι που δεν εισπράτουν από το δημόσιο ταμείο. Φορολογώντας το ξόδεμα των φόρων πως βγαίνει κέρδος για το κράτος; Είναι σαν να λες στο παιδί σου, ότι από κάθε 10 ευρώ χαρτζιλίκι που ξοδεύει θα του παρακρατάς 1, και μετά αυτό το ένα ευρώ να το προσθέτεις στα έσοδά σου. Αφού και τα 10 από την δική σου τσέπη βγήκαν !

  • Geros avatar
   Geros @ ΚΔΣ 02/10/2012 13:13:58

   Γιατί μόνο εδώ το διάβασες αυτό? Εγώ με την μια ή την άλλη μορφή αυτόν τον μύθο τον έχω ακούσει να τον επαναλαμβάνουν πρωθυπουργοί ,πολιτικοί όλων των κομμάτων και οργισμένοι δημοσιογράφοι που με ύφος χιλίων καρδιναλίων λένε "μα δεν καταλαβαίνουν ότι αν κοπούν οι μισθοί ....".
   Εσύ το αυτονόητο λες αλλά σε αυτή την χώρα το αυτονόητο είναι υπό διωγμό.

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ ΚΔΣ 02/10/2012 13:23:49

   Καλά μόνο εσύ πληρώνεις φόρους; Δηλαδή ο ΔΥ και ο συνταξιούχος δεν πληρώνει ΦΠΑ , ειδικούς φόρους, χαρτόσημα , τέλη κυκλοφορίας,εισφορές αλληλεγγύης κλπ; Άσε που οι ασφαλιστικές τους εισφορές έγιναν ενισχύσεις επενδύσεων , τραπεζών.

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ ΚΔΣ 02/10/2012 19:11:41

   Αφού δε το καταλαβαίνεις θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα - ερώτηση.
   Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Δ.Υ. που παράγει κάποιο έργο (κόβει παράβολα π.χ.) και αμείβεται και ενός εργολάβου που φτιάχνει ένα δρόμο και αμείβεται ; Και στις δυο περιπτώσεις αν τους "κόψει" μειώνει τις δαπάνες του (το κράτος) αλλά επιτείνει την ύφεση (μείωση οικονομικής δραστηριότητας) με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία μιας χώρας.
   Όλα τα άλλα είναι "οικονομίστικες" σοφιστείες που συνηθίζει να γράφει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο ομοϊδεάτης σου Geros

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Γιάννης Κιαπέκος 03/10/2012 00:39:32

    Θεωρείς δηλαδή, ότι η δημόσια κατανάλωση (μισθοί ΔΥ, δημόσια έργα) είναι πραγματική πηγή της οικονομικής δραστηριότητας!
    Η κεϋνσιανική οικονομική πολιτική ουδεμία σχέση έχει με με την κρατική σπατάλη. Η μισθοδοσία του Δημοσίου και τα δημόσια έργα είναι σπατάλη όταν δεν είναι ενταγμένα στην ανάγκη δημιουργίας προϋποθέσεων παραγωγής εμπορεύσιμου προϊόντος.
    Φτάσαμε στο σημείο οι εισαγωγείς αυτοκινήτων να απαιτούν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα, δηλ. να ρίξει χρήμα στην αγορά, για να συνεχίστεί το πάρτυ των εισαγωγών. Ενώ αντίθετα πρέπει να γίνει.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Μανιάτης 03/10/2012 00:49:00

     Μόνο που το "αντίθετα πρέπει να γίνει" έχει, μερικές φορές, επιπτώσεις ακόμα και στη ζωή των ανθρώπων για να ευημερήσουν οι αριθμοί. Είναι τυχαία η εξακόντιση της υπερφορολόγησης των καυσίμων στα ουράνια; Προφανώς ο στόχος δεν είναι να μη μειωθούν οι εισπραττόμενοι φόροι, αλλά να μειωθεί η κατανάλωση, άρα οι εισαγωγές πετρελαίου. Το ότι πολλοί ηλικιωμένοι θα πεθάνουν από το κρύο είναι κάτι που αφήνει παγερά αδιάφορους τους νεοφιλελεύθερους αριθμολάγνους που επιτρέψαμε να διαφεντεύουν τις ζωές μας.

  • Lampros avatar
   Lampros @ ΚΔΣ 03/10/2012 01:21:36

   Δεν καταλαβαίνω πως λέτε ότι η μείωση των μισθών που καταβάλλει το κράτος οδηγεί σε μείωση των εσόδων του. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, δεν παράγουν φόρους αλλά καταναλώνουν φόρους. Αυτούς που έχουν πληρώσει οι υπόλοιποι που δεν εισπράτουν από το δημόσιο ταμείο. Φορολογώντας το ξόδεμα των φόρων πως βγαίνει κέρδος για το κράτος; Είναι σαν να λες στο παιδί σου, ότι από κάθε 10 ευρώ χαρτζιλίκι που ξοδεύει θα του παρακρατάς 1, και μετά αυτό το ένα ευρώ να το προσθέτεις στα έσοδά σου. Αφού και τα 10 από την δική σου τσέπη βγήκαν !

   Πρώτο, οι φόροι δεν είναι μόνο αυτοί που παρακρατούνται από το μισθό. Τα υπόλοιπα χρήματα του ο μισθωτός του δημοσίου στην αγορά θα τα ρίξει, και από εκεί με τη σειρά τους αλλού, κλπ. Στην πορεία θα φορολογηθούν, έμμεσα και άμεσα, και τα 10 ευρώ, όχι μόνο το 1. Αν αυτοί πάνε στην ανεργία, η αγορά θα κινηθεί πως; Απλά θα χάσει και ένα ακόμα στήριγμα.

   Και ο Δ.Υ θα κάνει επίσης μια δουλειά για την λειτουργία του κράτους. Άμα τα έσκασες σε ιδιώτες γιατρούς, ιδιωτικά νοσοκομεία, ιδιωτική ασφάλιση, ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικό σκουπιδιάρικο, ιδιωτική αστυνομία, ιδιωτική πυροσβεστική, κλπ, θα έβλεπες τι παράγει και το Δημόσιο.

   Ήδη τα ιδιωτικά φροντιστήρια, κλπ που πληρώνουμε ή το φακελάκι στο γιατρό και είναι αβάσταχτα, σκέψου να έπρεπε να φέυγουν όλα έτσι σε καπάτσους ιδιώτες. Α, και θα έπρεπε να πληρώνεις και ιδιωτικό στρατό αν δεν θα ήθελες να στα πάρουν όλα οι Τούρκοι, όπως στη Βόρειο Κύπρο.

   Και όταν ο ιδιώτης που αντικαταστήσει την «κακή ΔΕΗ», σε αφήσει χωρίς ρεύμα στο χωριό ή στο νησί γιατί «δεν τον συμφέρει να συντηρεί δίκτυο εκεί», ή θα μείνεις με κεριά και ξυλόσομπα, ή θα ζητήσεις από το κράτος να του τα σκάει σε επιδοτήσεις για να έχεις ρεύμα.

 5. avanti avatar
  avanti 02/10/2012 11:49:29

  Το καλύτερο θα ήταν να έπαιρναν όλα τα μέτρα τώρα, μιά και έξω, τι να περιμένουν πάλι σε λίγους μήνες..... λίγη παραπάνω φαντασία χρειάζεται . Μπάμ και κάτω λοιπόν και όποιος αντέξει, ο αργός θάνατος είναι χειρότερος.... άσε που κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν και σαδιστές.....
  Προς Κυβέρνηση & Τρόϊκα: Παιδιά τολμήστε τώρα που γυρίζει!

 6. dimx avatar
  dimx 02/10/2012 12:16:15

  Απορω ενω σκεφτηκαν τα παιδια μας ως τεκμηριο πολυτελους διαβιωσης πως τους ξεφυγαν τα κατοικιδια , π.χ, 500 € το χρονο ο σκυλος , 300€ η γατα και 100€ ο παπαγαλος ,υπαρχει ακομα πολυ χρημα στις τσεπες μας λιγο φαντασια χρειαζεται και βγαινουμε απο το τουνελ .
  Προσωπικα αυτο που με κραταει να μην σαλταρω ειναι οτι δεν ψηφισα κανενα κομμα της τροικας ,απορω ορισμενοι πως τα καταφερνετε !

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ dimx 02/10/2012 12:31:46

   Ἀπλό εἶναι,σοῦ λέει ἄμα φορολογήσω τά κατοικίδια,θά γεμίσει ἡ Ἀθήνα σκυλόγατα,ἐνῶ τά παιδιά,ὅπως καί νά τό κάνουμε,δέν τοῦ πάει τοῦ Ἕλληνα νά τά ἀφήσει στό δρόμο...Κίνα δέν ἔχουμε γίνει ἀκόμη...,ἄν καί,κατά κεῖ τραβᾶμε...

  • Mike avatar
   Mike @ dimx 02/10/2012 12:59:24

   Εμεις εχουμε ενα χαμστερακι δηλ. η κορη μου το εχει....την γλιτωνουμε;;;

   • xzetta avatar
    xzetta @ Mike 02/10/2012 13:15:30

    μην δένεστε συναισθηματικά με κατοικίδια. σε λιγο θα αναγκαστούμε να τα τρώμε.

    • dimx avatar
     dimx @ xzetta 02/10/2012 13:23:35

     Όπως λένε και οι Κινέζοι , ότι περπατάει , κολυμπάει , ή πετάει τρώγεται !

 7. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 02/10/2012 12:33:34

  Ὅταν λέει θά μποῦν εἰσοδηματικά κριτήρια γιά τά ἐπιδόματα,ἐννοεῖ ἀτομικά ἤ οἰκογενειακά;

 8. Bohemian avatar
  Bohemian 02/10/2012 12:35:32

  Με το Ζάππειο 1, 2, 3, 4, 5...γιατί ασχολούμασταν;

 9. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 02/10/2012 12:43:50

  Μεταφορά πλούτου στο εξωτερικό είναι. Είδαν οι άρπαγες ότι ο Έλληνας έχει συσσωρευμένο πλούτο (ιδιόκτητο σπίτι, καταθέσεις, γη) και τον θέλουν. Τα ίδια κάνουν οι Δυτικοί και οι υπάλληλοί τους Έλληνες 'πολιτικοί' από το 19ο αιώνα. Από τότε δανειζόμασταν με επαίσχυντους όρους και μετά ο λαός δούλευε για να εξυπηρετεί τα δάνεια. Εκμεταλλεύονταν και εκμεταλλεύονται την αμορφωσιά των Ελλήνων (παρά τα άπειρα πτυχία τους παραμένουν αμόρφωτοι) και τη διάσπασή τους σε κόμματα και παρατάξεις καθώς και τις ιδιαίτερες δυσκολίες που έχει πάντα να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο γεωπολιτικό και το οικονομικό πεδίο. Αυτούς που πλούτισαν παράνομα εδώ (και απέκτησαν βίλες, πισίνες, σκάφη, αμαξάρες, καταθέσεις στο εξωτερικό) δεν πρόκειται να τους κυνηγήσουν ποτέ. Ξέρουν πολύ καλά προς τα πού ωθούν το λαό με όλα αυτά που κάνουν. Απλά δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Αυτή είναι η φύση των κομμάτων, αντιδημοκρατική, ολιγαρχική, αντεθνική.

  • tsechos avatar
   tsechos @ Δημήτρης 02/10/2012 15:10:23

   Αυτή είναι η φύση του καπιταλισμού φίλε.Πάρτε το χαμπάρι.

 10. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 02/10/2012 12:53:57

  Κυβερνάνε γονατιστοί.

 11. cielo avatar
  cielo 02/10/2012 13:04:17

  Γιατι ειναι παραλογισμος;
  Προσωπικα πιστευω οτι στοχος τους ειναι να στραγγαλισουν, να τσακισουν, να ισωπεδωσουν οτιδηποτε υγιες ενδεχομενως απεμεινε στην χωρα.
  Αξιοι συνεχιστες του μεγαλου εγχειρηματος του Αντρεα το ΄81.
  Εκεινος ξεκινησε αποδομωντας ηθη και αξιες.
  Ολοι οι επομενοι φροντισαν να καταστρεψουν ολα τα υπολοιπα.
  Κατα την ταπεινη μου αποψη πορευονται με απολυτη συνεπεια ως προς τον στοχο τους.

 12. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 02/10/2012 14:05:53

  Για να μην ξεχνάμε:

  Απόσπασμα από την ομιλία του Προέδρου της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή, για τον Προϋπολογισμό του 2011 (22.12.2010).
  Είπε για τα πολυτεκνικά επιδόματα :

  -«…Είναι, άραγε, «σπατάλη» το επίδομα των πολυτέκνων που το κόβουν τώρα δραστικά; Και θα καταβάλλεται πλέον, μόνο αν το ετήσιο μεικτό εισόδημα της οικογένειας είναι κάτω από 40 χιλιάδες ευρώ. Δηλαδή 30 χιλιάδες καθαρά. Για όνομα του Θεού! Στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους βρήκατε να χτυπήσετε τη δημόσια σπατάλη; Λέγεται ότι ο αρμόδιος υπουργός θα πάρει πίσω το εισοδηματικό κριτήριο. Μακάρι! Αλλά η περικοπή του ελάχιστου πολυτεκνικού επιδόματος παραμένει. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η Ελλάδα δεν γεννάει, γερνάει!
  Κι ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου…».

  Και διηγώντας τα να κλαις…

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Γιάννης Καλαματιανός 03/10/2012 00:55:11

   Αυτά που έλεγε τότε τον χαρακτήριζαν ως άσχετο ή λαϊκιστή.
   Η πραγματικότητα διδάσκει...

 13. ΑΖ avatar
  ΑΖ 02/10/2012 14:32:17

  Εαν ημουν βουλευτης θα προτιμουσα να πηδηξω απο την ταρατσα της Βουλης για να ξεπλυθει η ντροπη απο το σοι μου παρα να ψηφισω τετοια μετρα. Για 100 χρονια θα λενε ο ταδε ειναι απογονος βουλευτη που ψηφισε τα μετρα.

 14. Ζωή avatar
  Ζωή 02/10/2012 14:39:29

  Είναι αλήθεια άραγε ότι οι Εβραίοι σε αυτή την χώρα δεν πληρώνουν φόρους προς το Ελληνικό Κράτος;
  Έχω μπροστά μου ένα Π.Δ. και προσπαθώ να καταλάβω εάν αυτό που διαβάζω σημαίνει αυτό που καταλαβαίνω.
  Εάν είναι αλήθεια εάν πιστεύουν ότι θα δώσω εστω ένα ευρώ στο κράτος, ενω ταίζω το παιδί μου μόνο φακές και πατάτες, για να καταφέρω να πληρώσω όλα αυτά που με φόρτωσαν είναι γελασμένοι. Θα γλιτώνει η οποιαδήποτε Εβραική Επιχείρηση τους φόρους της για να τα παίρνουν από μένα;

  • tsechos avatar
   tsechos @ Ζωή 02/10/2012 15:13:46

   Άιντε και συ ανακάλυψες άλλον που τά φαγε.Μέχρι στιγμής είχαμε τους Δ.Υ. τους ταξιτζήδες τους μικρομεσαίους τώρα βρήκαμε και τους εβραίους. Για να δούμε ποιός θα πάρει σειρά. Το μεγάλο κεφάλαιο στο απυρόβλητο.

  • Geros avatar
   Geros @ Ζωή 02/10/2012 22:38:41

   Όχι δεν είναι αλήθεια , είναι αστικός μύθος που ξεκίνησε από μερικούς φανατικούς.
   Οι Εβραίοι είναι φορολογούμενοι όπως όλοι οι άλλοι Έλληνες πολίτες.

   Αυτό που διαβάζεις είναι ένα προεδρικό διάταγμα που αναγνωρίζει στο Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο το καθεστώς νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου πράγμα που ισχύει για όλες τις θρησκευτικές ομάδες στην Ελληνική επικράτεια , τίποτα περισσότερο.
   Όλα τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου έχουν το δικαίωμα συλλογής φόρων , αυτό δεν σημαίνει ότι πληρώνει κανείς την εφορία του εκεί , έλεος! Σημαίνει ότι τα μέλη τούς πληρώνουν σε αυτά συνδρομές εκτός από τους φόρους που καταβάλουν κανονικά στο δημόσιο.

 15. triste avatar
  triste 02/10/2012 19:22:46

  εχω τρια αγορια ανηλικα και εισοδημα 22,000 ευρω για το 2011, για το 2012 το εισοδημα θα ειναι βεβαιως λιγοτερο, εμενα λοιπον θα μου δινουν 44 ευρω το μηνα και για τα τρια παιδια και θα με φορολογουν για αυτο το υπερογκο ποσο , θα μου καταργησουν το αφορολογητο των τριων παιδιων και θα πιαστουν τεκμηριο, διοτι τολμησα να κανω τρια παιδια... βεβαια σε λιγα χρονια θα μου ζητησουν να στειλω αυτα τα παιδια που η πολιτεια δεν θα τους εχει προσφερει τιποτα να υπηρετησουν τη θητεια τους , πειτε για πιο λογο εγω η μανα να συννενεσω σ'αυτο, σημειωτεον ο πατερας τους ειναι στρατιωτικος ,ξερετε απο αυτους τους πλουσιους ,τους προνομιουχους που με 28 χρονια υπηρεσια εχει το φοβερο εισοδημα χωρις τις αναμενουσες περικοπες 22.000 ευρω . ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  • Geros avatar
   Geros @ triste 02/10/2012 22:12:40

   Αν υποθέσουμε ότι ο άντρας σας με 28 χρόνια υπηρεσίας είναι μόνο συνταγματάρχης έχει βασικό μισθό 1.295 ευρώ , με το επίδομα χρόνου υπηρεσίας για τα 28 χρόνια να ανέρχεται στο 56% ο μισθός του διαμορφώνεται στα 2.045 ευρώ.
   Λαμβάνει ακόμα για τον βαθμό του :
   1. Επίδομα ειδικής απασχόλησης 191 ευρώ
   2. Επίδομα επιτελικής ευθύνης 119 ευρώ
   3. Επίδομα διοίκησης 95 ευρώ
   4. Επίδομα ειδικών συνθηκών 71 ευρώ
   5. Επίδομα ετοιμότητας 47 ευρώ
   6. Επίδομα εξομάλυνσης (με τέκνα) 225 ευρώ
   7. Οικογενειακή παροχή (3 τέκνα) 120 ευρώ

   Σύνολο 868 ευρώ τον μήνα , δηλαδή από έναν βασικό μισθό 1.295 ευρώ τον μήνα καταλήγουμε σε πραγματικές μηνιαίες αποδοχές 2.913 ευρώ ή 34.956 ευρώ τον χρόνο , αν σε αυτά προσθέσουμε και 500 ευρώ δώρο Χριστουγέννων και 250 δώρο Πάσχα ο σύζυγος σας λαμβάνει το λιγότερο 35.706 ευρώ τον χρόνο! Λίγα είναι??
   Λέω το λιγότερο γιατί υπέθεσα ότι δεν λαμβάνει κανενός είδους αποζημίωση για συμμετοχή σε συμβούλια , επιτροπές , εξεταστικές , εκπαιδεύσεις κ.τ.λ.
   Τα συνολικά δε προνόμια των αξιωματικών για να τα αναφέρω θα μου έπαιρνε πολλές σελίδες αλλά σε γενικές γραμμές είναι γνωστά , από ψώνια με φτηνότερες τιμές , μέχρι προνομιακή περίθαλψη , μέχρι τσάμπα διακοπές , μέχρι προικοδότηση, μέχρι , μέχρι ...
   Εσείς από την μεριά σας λαμβάνετε 1500 ευρώ τον χρόνο επίδομα ως τρίτεκνη μητέρα όπως και 30 άλλα προνόμια που λόγω χώρου δεν μπορώ να αναφέρω.
   Εσείς στο σχόλιο σας τα περιγράψατε πολύ διαφορετικά , ή ο άντρας σας σας λέει ψέματα , ή εσείς λέτε ψέματα ή εγώ κάπου έκανα λάθος και παρακαλώ να με διορθώσετε.

   Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι που σε αυτό βάζετε την υποχρέωση των παιδιών σας να πάνε στρατό , στρατό πάμε γιατί αγαπάμε την πατρίδα μας όχι γιατί η μαμά μας παίρνει αρκετά ψηλά επιδόματα! Αν με αυτό το φρόνημα μεγαλώνετε τα παιδιά σας ντροπή σας και κρίμα για τον αξιωματικό σύζυγο σας.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Geros 02/10/2012 23:22:03

    "στρατό πάμε γιατί αγαπάμε την πατρίδα μας"

    Σύμφωνοι, αλλά αν η πατρίδα μας μάς τιμωρεί με... υψηλότερο φόρο επειδή κάνουμε παιδιά, μην περιμένεις πια να την αγαπάμε τόσο.

    Αν το κτηνώδους νεοφιλελεύθερης έμπνευσης, οικογενειοκτόνο μέτρο της κατάργησης του αφορολογήτου για τα τέκνα, περάσει, βάζω στοίχημα ότι θα παρατηρήσουμε εν καιρώ να φουσκώνει ένα μαζικό ρεύμα ανυποταξίας για τις στρατιωτικές υποχρεώσεις. Και καλά θα κάνει, εδώ που τα λέμε.

    Ή μήπως περιμένεις, τα παιδιά που εξωθήθηκαν στην ξενιτιά για να μπορέσουν να ζήσουν, να έχουν το νου τους στο πότε θα... διακόψουν την καριέρα τους για να γυρίσουν να "υπηρετήσουν" την πατρίδα που τα ξέβρασε; Χα. Χαχα. Χαχαχαχα...

    • Geros avatar
     Geros @ Αυριανιστής 03/10/2012 00:11:49

     Αυτή η χώρα που τα παιδιά της φεύγαν μετανάστες ξυπόλητα αλλά με την Ελλάδα στην καρδιά τους θέλεις να μου πεις θα γεννήσει μια γενιά αρνητών στράτευσης για ένα αφορολόγητο?
     Οι Έλληνες είναι άνθρωποι με φιλότιμο και φιλοπατρία και όχι ωφελιμιστικά τομάρια.
     Η αριστερά έχει κάνει μεγάλη ζημιά σε αυτό το θέμα αλλά όχι όσο νομίζεις.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Geros 03/10/2012 00:29:21

      Δεν είναι ούτε και κορόιδα όμως. Τουλάχιστον, όχι πια.

      Για το τι γενιές θα γεννηθούν και τι όχι, περίμενε λίγο και θα δεις. Θα το δεις the hard way όμως, αφού λεφτά για μισθοφορικό στρατό φινίτο, και κανείς κληρωτός δεν θα έχει απομείνει για να εμποδίσει την κάθοδο των τουρκικών στρατευμάτων από τα Τέμπη. Για να δούμε τότε, θα εγγυηθούν την ασφάλεια των συνόρων μας οι ευρωπέοι (sic), στο όνομα των οποίων ομνύουν μερικοί;

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/10/2012 00:34:54

      Και για να μην περιμένουμε και το βραχυμεσοπρόθεσμο μέλλον, ρίξε μια ματιά στο παρελθόν. Ψάξε λίγο το χου-ιζ-χου των διαπρεψάντων νέων Ελλήνων επιστημόνων εις την αλλοδαπή (Αμερική, Δυτική Ευρώπη κ.λπ). Ξέρεις, σαν αυτούς που φιλοξενεί κάθε Κυριακή η αλαφουζοφυλλάδα στο ένθετο περιοδικό της.

      Αν αντέχεις, στείλε σε καθέναν από ένα e-mail και ρώτα, για στατιστικούς λόγους, αν πήγε στο στρατό. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

 16. Geros avatar
  Geros 02/10/2012 22:59:19

  Ο Έλληνας ξέρει τα πάντα , δεν χρειάζεται οικονομολόγους , ένα πασάλειμμα σε μερικά blog και γίνεται εξπέρ , σήμερα για τα οικονομικά , αύριο για την μπάλα , μεθαύριο για τους σεισμούς , και πάει λέγοντας.
  Η ταμίας στο σουπερμάρκετ (γιατί παίρνεις ως δείγμα κρατικοδίαιτο? Τυχαίο? Δεν νομίζω) πληρώνεται από την διαφορά μεταξύ της τιμής αγοράς και της τιμής πώλησης ενός προϊόντος , από την υπεραξία που αυτή δημιούργησε στο προϊόν δηλαδή. Αυτός που κόβει παράβολα που ο μόνος λόγος ύπαρξης τους είναι να πληρώνουν τον μισθό του δεν δημιούργησε καμία υπεραξία και αν αύριο δεν πληρωθεί ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΥΦΕΣΗ , τα λεφτά που δεν έχει να ξοδέψει θα τα ξοδέψει αυτός που δεν θα αγοράσει παράβολο.
  Αυτό δεν σημαίνει ότι αν καταργήσουμε ολόκληρο το κράτος δεν θα υπάρξει ύφεση , σημαίνει μόνο ότι αν στην αρχή της κρίσης την πλήρωναν οι δημόσιοι και όχι οι ιδιωτικοί το υφεσιακό αποτέλεσμα σήμερα θα ήταν πολύ μικρότερο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Geros 03/10/2012 00:44:26

   Μια και ανέφερες την ταμία στο σούπερ μάρκετ και την υπεραξία που (ισχυρίζεσαι ότι) παράγει: αναρωτήθηκες ποτέ γιατί οι αεροπορικές εταιρείες σπεύδουν σωρηδόν να... απαρνηθούν την υπεραξία των υπαλλήλων τού check-in και το μετατρέπουν με ταχύτατους ρυθμούς σε ηλεκτρονικό;

  • Γιάννης Κιαπέκος avatar
   Γιάννης Κιαπέκος @ Geros 03/10/2012 09:18:23

   Δεν ισχυρίζομαι ότι τα ξέρω όλα δηλώνω όμως ότι έχω κοινό νου. Και δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω για να καταλάβει κανείς τα οικονομικά , δεν είναι δα και πυρηνική φυσική.Όσο για τα περί παραβόλων, επίτηδες τα ανάφερα, αν δεν πληρωθούν, όπως προτείνεις, τότε το κράτος δε θα έχει έσοδα διότι το παράβολο είναι συνδεδεμένο με είσπραξη εσόδων από το δημόσιο.
   Στα σοβαρά τώρα , δεν είπα εγώ ότι δεν ευθύνεται το υπερμεγέθες δημόσιο για τη κρίση λέω όμως ότι δεν είναι το μόνο.Φταίει και το ότι οι ολυμπιακοί από προυπολογισμό 7,2 δισ € κόστισαν 30 + δισ €. Φταίει και ότι ο Καρούζος και κάθε Καρούζος κυκλοφορεί ελεύθερος παρόλες τις καταδικαστικές αποφάσεις.Φταίνε και οι 58 φοροαπαλλαγές προς τους εφοπλιστές.Φταίει και η μη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. κ.λ.π. κ.λ.π. Πρέπει να σταματήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός και η δαιμονοποίηση κοινωνικών ομάδων.

 17. Enzo avatar
  Enzo 02/10/2012 23:18:31

  Με 23% ΦΠΑ ειναι σαν να λέει το κράτος κλέψε με .
  Καλά ρε απο που τα πήραν τα πτυχία τους όλοι αυτοί ;

 18. δημης avatar
  δημης 02/10/2012 23:46:09

  "Από το μυαλό της κυβέρνησης δεν πέρασε ποτέ τίποτε άλλο;"
  Αυτή είναι η...λάθος προϋπόθεση του άρθρου....

 19. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 03/10/2012 01:17:42

  @Geros

  Σου το έχω ξαναπεί.

  Αν και γέρος δεν έχεις την απαραίτητη σοφία.
  Δεν το βουτάς καθόλου στο μυαλό ή το κάνεις εσκεμμένα όπως ο ΜΑΝΟΣ

  Ο Αξ/κός του παραδείγματος δεν πληρώνει ΦΜΥ ????(9000 παρακαλώ)

  Δέν πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές???

  Πόσα μένουν απο τις 35000?????????????

  • Geros avatar
   Geros @ ΕΛΛΗΝ 03/10/2012 12:27:24

   Δεν είμαι φοροτεχνικός. Αν κάποιος ξέρει καλύτερα ας με διορθώσει.
   Από όσο ξέρω για το βασικό κομμάτι του μισθού του πληρώνει Φ.Μ.Υ. , υπολογίζοντας το αφορολόγητο όπως έχει τώρα ο συγκεκριμένος πληρώνει γύρω στα 200 ευρώ τον χρόνο και όχι 9.000 χιλιάρικα ! Τα επιδόματα φορολογούνται με 20% και δεν υπολογίζεται σε αυτά Φ.Μ.Υ. Οι ασφαλιστικές εισφορές είναι από όσο γνωρίζω για τους αξιωματικούς γύρω στο 7% και αφορούν πάλι μόνο τον βασικό και όχι το σύνολο.
   Σίγουρα υπάρχουν και κάποιες άλλες κρατήσεις , υπέρ του ενός ή του άλλου ταμείου , δεν τις συμπεριέλαβα γιατί δεν τις ξέρω λεπτομερώς (σε ποιο κομμάτι του μισθού υπολογίζονται) αλλά και γιατί είναι μικροποσά.
   Βάση αυτού τα εισοδήματα του ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ γύρο γύρω στα 28.000 ευρώ. Η κυρια έλεγε ότι το ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ εισόδημα του ήταν 22.000 , κάπου μας έφαγε κανένα δεκάρικο χιλιάδες στον υπολογισμό της δηλαδή μια και αν υπολογίζαμε τους φόρους θα της έβγαιναν καθαρά γύρω στα 18.000.

   Ναι λοιπόν , περιμένω από έναν Έλληνα αξιωματικό που βάζει στο παντελόνι 28.000 τον χρόνο , αγοράζει τα ψώνια του σε τιμές κόστους , πάει τζάμπα διακοπές , παίρνει χαμηλότοκα προνομιακά δάνεια , έχει περίθαλψη πολύ καλύτερη από εμένα και εσένα και έχει ένα σορό άλλες παροχές να μην βαρυγκομάει που θα πάνε τα παιδιά του στρατό , ζητάω πολλά?
   Με εξοργίζει το γεγονός που κλαίνε συνέχεια από την αρχή της κρίσης οι άδαρτοι , έχουμε ένα εκατομμύριο διακόσιες χιλιάδες ανέργους , αυτοί να ζητάνε , όχι η κυρία που έγραψε το αρχικό σχόλιο.

   Τέλος εσείς αγαπητέ να μιλάτε λίγο καλύτερα , κριτική να κάνουμε αλλά κάποιος που υπολόγισε φόρο αντί 200 ευρώ 9.000 δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για βούτηγμα στο μυαλό γιατί γλώσσα έχετε αλλά μυαλό να την βουτήξετε αμφιβάλλω.

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ Geros 04/10/2012 00:24:59

    Ότι πείτε κύριε ΜΑΝΟ .

    Απο τη μια δεν γνωρίζετε...........

    Αλλά απο την άλλη αναφέρεστε σε μισθούς - επιδόματα - ποσοστά - κρατήσεις......με ακρίβεια ευρώ.

    Την απάντηση σας τη δίνει ή σύζυγος του Αξ/κού παρακάτω.

    Τώρα ποιός κάνει τρείς το λάδι τρείς το ξύδι έξι το λαδόξιδο είναι οφθαλμοφανές.

    Θα χαιρόμουν δε πολύ αν σε διάβαζα να κάνεις τόσο λεπτομερή κριτική για τους 300 του Οίκου...........

    Αλλά ο λαικισμός και η επίκληση του κοινωνικού αυτοματισμού (άνεργοι) είναι το πιο εύκολο πράγμα.

    Μόνο που δεν γίνεται η σύγκριση με αυτούς που πρέπει , αλλά με αυτούς που έτυχε να έχουν εργασία.
    Λες και επειδή έχει κάποιος εργασία πρέπει να αισθάνεται ένοχος αυτός και όχι αυτοί που έφτασαν την ανεργία στο 1.400.000

 20. Geros avatar
  Geros 03/10/2012 01:35:24

  Δηλαδή ειλικρινά πιστεύεις ότι υπάρχουν τέτοια τέρατα που η προοπτική του να πεθάνουν άνθρωποι από το κρύο τους αφήνει αδιάφορους? Ζεις στον κόσμο σου.
  Τα τέρατα αυτά το μόνο που λένε είναι πως αν δεν βάλω εισοδηματικά κριτήρια στα επιδόματα τότε δεν θα έχω λεφτά για αυτούς που έχουν ανάγκη , θα σώσουν τους ηλικιωμένους δηλαδή.
  Εσύ που λες όχι σε όλα οδηγείς τα πράγματα στο να μην υπάρχουν τα λεφτά για αυτούς που έχουν ανάγκη , εσύ δηλαδή άθελα σου παίρνεις στο λαιμό σου αυτούς που δεν έχουν για την θέρμανση.

  Όσο για την αριθμολαγνεία έχω να σου πω ότι την αρλούμπα των λαϊκιστών "πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι" την έχω σιχαθεί. Χαίρω πολύ , όλοι το ξέρουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι από πίσω αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα , δεν θα δημιουργηθούν χρήματα από το μηδέν επειδή έτσι θέλουμε.
  Αν πίσω από τους αριθμούς υπάρχουν άνθρωποι πίσω από τους ανθρώπους τι υπάρχει?
  Αριθμοί φίλε μου , αριθμοί.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Geros 03/10/2012 08:51:47

   Δεν μιλώ για τα επιδόματα και τον "εξορθολογισμό" τους (άλλο ανέκδοτο, όχι της παρούσης). Μιλώ για την υπερφορολόγηση των καυσίμων, που προσεγγίζει το 100% της τιμής διυλιστηρίου. Δεν χρειάζονται εμβριθείς οικονομολογικές αναλύσεις για να καταλάβει κάποιος ότι, με τέτοιους φόρους, τα εισπραττόμενα έσοδα μάλλον θα μειωθούν λόγω της δραματικής πτώσης στην κατανάλωση. Άρα, ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αν όχι η μείωση των εισαγωγών πετρελαίου;

 21. triste avatar
  triste 03/10/2012 10:22:28

  APANTHSH STO GERO.ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΤΙ ΣΟΥ ΞΕΦΕΥΓΕΙ Η΄ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ Η΄ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ

  ΒΑΣ.ΜΙΣΘΟΣ 1151
  ΧΡΟΝΟΕΠΙΔ.598
  [ΑΡΟΧΗ ΤΕΚΝΩΝ 120
  ΕΠ.ΕΞΟΜ.225
  ΕΠ.ΘΕΣΗΣ 191
  ΕΠ,ΕΙΔ,ΣΥΝΘ. 35
  ΥΓ.ΠΕΡΙΘ.72

  ΣΥΝΟΛΟ 2394 ΜΙΚΤΑ
  ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
  ΣΥΝΤΑΞ.133
  ΕΙΣΦ.ΑΛΛ.48
  ΜΤΝ 70
  ΕΙΔ.ΕΙΣΦ.23
  ΕΛΟΑΝ 93
  ΥΓ,ΠΕΡΙΘ.61
  ΝΙΝ& ΤΠΝ 10
  ΒΟΕΑ 192
  ΕΛΧΑΟΣ 4
  ΕΚΟΕΜΝ17
  ΦΟΡΟΣ 158
  ΕΙΔ.ΕΙΣΦ.ΑΛΛΗΛ.35


  ΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗ ΣΟΥΜΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΩ ΩΣ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ 264 ΕΥΡΩ
  ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΔΩ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ.

  • Geros avatar
   Geros @ triste 03/10/2012 13:03:28

   Ο μισθός του άντρα σας είναι 1151 μικτά ή καθαρά?
   Ο μισθός του συνταγματάρχη είναι 1295 , αν αναφέρετε ως 1151 το καθαρό τότε μην μου βάζετε και τις κρατήσεις (ή κάποιες από αυτές) από κάτω , τρεις το λάδι τρεις το ξίδι και έξι το λαδόξιδο? Αν είναι το μικτό τότε δεν είναι συνταγματάρχης και συγκρίνουμε λάθος πράγματα.
   Το χρονοεπίδομα για τα χρόνια που εσείς αναφέρατε είναι περισσότερο από αυτό που γράφετε , μάλλον και εδώ αναφέρετε το καθαρό και από κάτω μου βάζετε και τις κρατήσεις.
   Δεν έχετε βάλει μερικά επιδόματα ακόμα.
   Και έτσι να είναι ακόμα αν ο άντρας σας έχει τις αποδοχές που εσείς λέτε και όλα όσα έγραψα είναι λάθος πάλι κλαίτε άδαρτη σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στην χώρα.
   Όλοι αυτοί τα εκατομμύρια τον ανέργων δεν βαρυγκωμούν που θα στείλουν τα παιδιά τους φαντάρους , σκεφτείτε το όταν θα κάνετε τις διακοπές σας δωρεάν στον Άγιο Ανδρέα.

   Αν δεν σας πειράζει δώστε τα μου , 1600 ευρώ τον χρόνο δεν με χαλάνε καθόλου. Αν περιμένατε να σας δίνει το κράτος αρκετά λευτά ώστε να τα ζείτε από αυτά τότε έχω δίκιο , είσαστε από τούς ζήτουλες πού κλαίνε άδαρτοι.

  • Roadrunner avatar
   Roadrunner @ triste 03/10/2012 20:15:25

   Και μόνο που υπάρχουν όλα αυτά τα γελοία επιδόματα είναι πρόκληση.

 22. triste avatar
  triste 03/10/2012 18:36:24

  pros geros. μηπως θες να σου στειλω την μισθοδοσια . μην επιμενεις γιατι οσοι ειναι στο πολεμικο ναυτικο και πληρωνονται ξερουν .και τα 1151 ειναι μικτα ,μαλλον πρεπει να μαθεις να διαβαζεις, καληνυχτα σου.....

 23. triste avatar
  triste 03/10/2012 18:39:36

  προς geros . προς ενημερωση δεν παμε διακοπες στην στον Αγ.Ανδρεα και ειμαι και εγω ανεργη με δυο πτυχια. μαλλον εχεις αποθημενα με το στρατο καληνυχτα σου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.