17/01/2009 02:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτόπτης μάρτυρας από τον Hudson αφηγείται …

(Νέα Υόρκη, τοπική ώρα). Συμπτωματικά βρέθηκα χθες Πέμπτη στο σημείο του Hudson  από την πλευρά του New Jersey, όπου έγινε η προσυδάτωση του αεροσκάφους της US AIRWAYS.  Είδα ότι το θέμα έχει καλυφθεί επαρκώς από τις ελληνικές εφημερίδες, εγώ μπορώ να επισημάνω μόνον τρία σημεία.

Πρώτον, την άμεση κινητοποίηση η οποία υπήρξε για την παροχή βοηθείας, και από τις δυο πλευρές του ποταμού, που ήταν κυριολεκτικά εντυπωσιακό για έναν Έλληνα συνηθισμένο στα καθ' ημάς - όλοι όσοι όφειλαν λόγω θέσεως και αρμοδιότητας ήταν εκεί σε ελάχιστα λεπτά, ακόμη και πυροσβέστες που προσέγγισαν στο ημιβυθισμένο αεροσκάφος με ένα μεγαλο πυροσβεστικό σκάφος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης.

Δεύτερον, στην εμπειρία του πιλότου που "έφερε απαλά" στα νερά του ποταμού το αεροσκάφος, πρέπει να προστεθεί και η ανάλογη εμπειρία των υπόλοιπων μελών του πληρώματος που βοήθησαν αποτελεσματικά τους επιβάτες. Ταξίδεψα σχετικά πρόσφατα, για πρώτη φορά, με αεροσκάφος της US AIRWAYS από τη Φιλαδέλφεια στην Αθήνα και με είχε εντυπωσιάσει το προσωπικό εξυπηρέτησης των επιβατών.

Τρίτον, την αποκάλυψη ότι κατά τις δοκιμές των κινητήρων των αεροσκαφών, οι κινητήρες "τροφοδοτούνται" με ολόκληρες γαλοπούλες για να "εξοικειώνονται" και να αποφεύγονται οι κίνδυνοι που προκαλούν τα σμήνη των πουλιών, που δεν βοήθησε όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ίσως επειδή το σμήνος των αγριόχηνων ήταν μεγαλο και «φλόμωσε» τους κινητήρες.
 

Ξενητεμενος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 17/01/2009 04:11:28

  Έλα ρε ξενιτεμένε τώρα, όρεξη έχεις; Συγκρίνονται όλα αυτά με τις ασύμμετρες απειλές, τους στρατηγούς ανέμους και τις πορτοκαλί επαναστάσεις του σόρος που έχουν πέσει σαν τις επτά πληγές του φαραώ στην πατρίδα;

 2. F avatar
  F 17/01/2009 09:17:21

  Ὁ ποταμὸς λέγεται Hudson...

 3. KaryID avatar
  KaryID 17/01/2009 09:17:56

  Είδες τι μπορεί να κάνει ο αστάθμητος παράγων.

 4. fantomas avatar
  fantomas 17/01/2009 09:18:21

  Τρίτον, την αποκάλυψη ότι κατά τις δοκιμές των κινητήρων των αεροσκαφών, οι κινητήρες “τροφοδοτούνται” με ολόκληρες γαλοπούλες για να “εξοικειώνονται” και να αποφεύγονται οι κίνδυνοι που προκαλούν τα σμήνη των πουλιών,

  ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ .....ΟΤΙ ΜΙΛΑΣ..... ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΗΡΩΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ!!!
  ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ''ΜΠΑΝΑΝΙΑ'' ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΤΗΣΗ ΤΗΣ Ο.Α. ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΝΑ ΡΩΤΑΝΕ ''ΕΑΝ ΕΓΙΝΕ ΔΟΚΙΜΗ ΠΟΥΛΙΩΝ''!!!!!!!!!

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/01/2009 10:23:03

  "Σλαβική Φιλελληνική κίνηση αντιδρά στον Ψευδομακεδονισμό της FYROM"


  Εντόνη δραστηριότητα παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην δημοκρατία του VMRO από το "Σλαβικό Φιλελληνικό Δίκτυο" (Slovenska Filhelenska Mreža) σε ότι αφορά τον σφετερισμό, αλυτρωτισμό αλλά και τον Ψευδομακεδονισμό (όπως τον αποκαλούν) του κράτου της FYROM . Τις δύο τελευταίες μέρες μέλη τους γέμισαν την πόλη των Σκοπίων με διακύρηξεις όπου εκφράζουν την αντίθεση τους όχι μόνο στα αναφερόμενα αλλά και στον γνωστό νόμο της FYROM όπου απαγορεύει την ανάπτυξη οποιαδήποτε επιστημονικής έρευνας για την εθνική ταυτότητα των σλαβομακεδόνων.

  Ιδού τι λέει η διακήρυξη( μετάφραση δικιά μου):

  "Η αρχαία Μακεδονία, από την ίδρυση της και σύμφωνα με τη γλώσσα, το αλφάβητο, τον πολιτισμό και τη συνείδησή της προκύπτει ότι μέσω των ιστορικών πηγών ήταν κομμάτι του Ελληνικού κόσμου. Οι αρχαίες πηγές καθώς επίσης και τα επιγραφικά μνημεία, όλα τους στα ελληνικά, πιστοποιούν για τον ελληνικό χαρακτήρα των Μακεδόνων. Από την αρχαία Μακεδονία, μόνο η Πελαγονία ανήκει σε μας και ήταν τα βόρεια σύνορά της, είναι μια δημογραφική πηγή του πρώην ελληνικού πληθυσμού της περιοχής.

  Κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας, η περιοχή αυτής της Δημοκρατίας περιλάμβανε τις περιοχές Παιονία (κέντρο) και Δαρδανία (ο Βορράς). Οι πρόγονοί μας, οι Σλάβοι, βρήκαν σχεδόν εντελώς έρημο το έδαφος και σπάνια, εξαπλωμένους Ρομάνους ("Βλάχους") και σε έναν μικρότερο βαθμό ελληνικό πληθυσμό, ο οποίος αφομοιώθηκε ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια των επόμενων αιώνων.

  Ο Ελληνικός χαρακτήρας της Μακεδονίας, ο Σλαβικός εθνικός χαρακτήρας μας που δένεται στο κοινό Βουλγαρικό πολιτιστικό μέρος, με την παρουσία σημαντικών παραδοσιακών σερβικών δημογραφικών και πολιτιστικών στοιχείων , επιβεβαιώνεται έντονα στα αρχαιολογικά χειροποίητα αντικείμενα, τα γλωσσικά ευρήματα και τις ιστορικές πηγές. Η ανεπίσημη λογοκρισία και η νομική απαγόρευση της ιδιωτικής οργανωμένης έρευνας οποιασδήποτε εθνο-ανθρωπολογικού προβληματισμού έφεραν το σκοτάδι στην ενημέρωση.

  Η κλοπή της Ελληνικής Μακεδονικής ταυτότητας που συμβαίνει, τυλίγεται σε αυτόν τον σκοταδισμό, ο οποίος δεν θα νικηθεί από το φως έως ότου οι ηγέτες της ακαδημαϊκής σκέψης μας είναι ακριβώς παθητικοί παρατηρητές της Εξσλαβοποίησης και του συστηματικού "αρχαίου Mακεδονισμού " που φέρεται εντατικά.

  Η αναμφισβήτητη αντίδραση της επίσημης Ελλάδας προκαλείται από το σφετερισμό της Ελληνομακεδονικής ιστορίας και από το σφετερισμό των Ελληνομακεδονικών συμβόλων. Η αλυτρωτική πολιτική προωθείται για να σας στρέψει μακρυά από τα καθημερινά προβλήματα και για να σας δώσει ένα συναίσθημα ότι είστε θύματα των "παράλογων γειτόνων". Ο Ψευδομακεδονισμός δεν σας προσφέρει τίποτα που να σας εμπλουτίζει πνευματικά, αλλά είναι μια παραίσθηση και υπό αυτήν τη μορφή, μια ανεπιθύμητη ιδεολογία.

  Επομένως:

  Σταματήστε τον Εξσλαβισμό!
  Πέστε όχι στο μίσος προς την Ελλάδα και τους Έλληνες!
  Πέστε όχι στην απαλλοτρίωση της ξένης ιστορίας!

  Συντάκτης και διανομέας:
  Slovenska Filhelenska Mreža – Skopje",

  (από το μπογκ "akritas-history-of-makedonia").

  ΣΣ: Έχουν γεμίσει τα Σκόπια με τέτοιες αφίσες- διακηρύξεις.

 6. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 17/01/2009 10:26:25

  Τυχερούλη θα σε λέμε τώρα ,και ευχόμαστε άλλη φορά μην πάθεις το ίδιο διότι δεν θα βρεθεί εκεί ο πιλότος και το ποτάμι …

 7. KaryID avatar
  KaryID 17/01/2009 10:44:10

  Εξσλαβισμός; Απο-σλαβοποίηση δηλαδή;

 8. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 17/01/2009 10:50:48

  karyID-νο νο !!!ετσι λεω στο εγγονακη οταν παρασ...

 9. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 17/01/2009 11:09:21

  Μετά την αποφυλάκιση από το Διεθνές Δικαστηρίου της Χάγης του τέως Υ.Ες. η εξελίξεις στην ΦΥΡΟΜ είναι ραγδαίες εδώ κιχ δεν ακούμε ….

 10. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 17/01/2009 11:09:41

  @karyID: Καλημέρα! Προφανώς, είναι "αποσλαβοποίηση".

 11. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 17/01/2009 14:23:00

  Αφού έγιναν συνταγματικά συνεργάσιμοι έχουν και αυτοί πεδίο λαμπρό για εφαρμογή ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ,τώρα παίχτες ψάχνουν δεν τους ενδιαφέρει το παρελθών τους …αλλά μόνο η ανδραγαθίες τους π.χ. Τετοβο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.