#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2009 16:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Αυτονομία» θέλει ο Βενιζέλος, αντί της «βαρβαρότητας»

Δεν φταίω εγώ που επανέρχομαι συνεχώς στην ... βαρβαρότητα. Οι ΠΑΣΟΚοι με τσιγκλάνε συνεχώς.

Τι ήταν πάλι αυτό που είπε σήμερα ο Βενιζέλος;

«Η κρίση επιβάλλει σε όλους μας ένα εθνικό καθήκον αλήθειας. Και είναι προτιμότερο την αλήθεια να την λένε άνθρωποι και όχι πτηνά... Ας πούμε την αλήθεια των ανθρώπων με ανθρώπινη γλώσσα».

Αναφερόμενος στο σύνθημα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «ο Κορνήλιος Καστοριάδης, που χρησιμοποίησε επί δεκαετίες το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα», δυο χρόνια πριν πεθάνει είπε ότι προτιμά ένα αλλιώς διατυπωμένο δίλημμα: «αυτονομία ή βαρβαρότητα».

«Αυτονομία σημαίνει δημοκρατία, αυτοκαθορισμός, χειραφέτηση, αυτό που ζητάει κάθε πολίτης, αυτό που ζητάει κάθε κοινωνία και η ελληνική κοινωνία», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Εγώ πάντως έχω μπερδευτεί τελείως. Τι κάνει ο Ευάγγελος; Προχωρά πιο παρακάτω το πέρασμα από την βαρβαρότητα στην οποία ζούμε τώρα προς το σοσιαλισμό, εγκαθιδρύοντας ένα νέο στάδιο επαναστατικού προτσές, την «αυτονομία» (που είσαι Μπακούνιν;).

Ή τα χώνει πλαγίως στον Αρχηγό επειδή έδωσε έδαφος στον άλλο Αρχηγό με την βαρβαρότητα;

Μήπως κάνει καμιά ηγετική παρέμβαση; - που άρχισαν να λένε τα ...παπαγαλάκια; Εμμέσως και πλαγίως για να μην μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 23/05/2009 16:46:10

  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ
  (HELLENIC COPYRIGHT ORGANISATION)
  Μεσογείων 138
  Αθήνα

  Αγαπητέ κύριε Γεώργιε,

  Μετά λύπης μας σας ανακοινώνουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε αποδεκτή την αίτησή σας για ένταξη στον οργανισμό μας, διότι δεν πληρείτε ούτε κάν τα τυπικά προσόντα.

  Παρόλο που στον Οργανισμό μας γίνονται δεκτοί όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες πολίτες (ακόμη και οι ομογενείς, όπως εσείς), παραμένει βασική προϋπόθεση του Καταστατικού μας να διαθέτει ο υποψήφιος έστω και ένα κόκκο προσωπικής πνευματικής ιδιοκτησίας.

  Προς το παρόν σας προτείνουμε να ενοικιάσετε λίγη από τους συνεργάτες σας, για να καλύψετε το κενό.

  Εφόσον προσκομίσετε οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο (από κρατικό φορέα) που να επιβεβαιώνει ότι έχετε φαιά ουσία περισσότερη από ένα κουνουπίδι, δεσμευόμαστε ότι θα επανεξετάσουμε άμεσα την περίπτωσή σας.

  Μέχρι τότε σας παρακαλούμε να σταματήσετε να ενοχλείτε το τηλεφωνικό μας κέντρο μετά τις 3 μ.μ., διότι αυτός με τον οποίο συζητάτε είναι αυτόματος τηλεφωνητής και μας τελειώνετε την κασέτα.

  Μετά τιμής,


  Ιωάννα Μεταξάκη
  Προϊστάμενη Διοικητικού

 2. Αγλέουρας avatar
  Αγλέουρας 23/05/2009 16:48:37

  Ο αγιος μπένυ να βάλει το χέρι του έτσι και στο ΓΑΠ ΓΑΠ στραβώσει τίποτα.

 3. donaE avatar
  donaE 23/05/2009 16:49:50

  Απλως θελει να πει οτι ειναι πιο μορφωμενος και ξερει περισσοτερα.Μην ψαχνετε βαθος,διαγωνισμος ατακας ειναι.

 4. ange-ta avatar
  ange-ta 23/05/2009 16:58:56

  «Η κρίση επιβάλλει σε όλους μας ένα εθνικό καθήκον αλήθειας: εθνικό;;; παπα παπα παπα, που την ξέθαψε αυτη τη λέξη ο Βεν

 5. sofistis avatar
  sofistis 23/05/2009 17:05:10

  Τρέχουν και δεν φτάνουν οι φουκαριάρηδες οι πασόκοι. Οι περισσότεροι από αυτούς πρώτη τους φορά ακούν τη λέξη Καστοριάδης. Άντε να μάθουν και κάτι.Όσο για τη βαρβαρότητα..

 6. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 23/05/2009 17:35:50

  Η δήλωση του Βενιζέλου απευθύνεται στον ΓΑΠ ως προειδοποίηση: Ότι στην περίπτωση που επιχειρηθεί κινητοποίηση της λαϊκής αγανάκτησης, το ίδιο μπορούν να επιχειρήσουν ο Βενιζέλος και οι νταβατζήδες που τον προωθούν. Με την βοήθεια των ξένων υπηρεσιών, που δεν διαθέτουν μόνο πείρα στην προβοκάτσια, αλλά και πλείστα όσα στηρίγματα στον "επαναστατικό" χώρο.

 7. zaza avatar
  zaza 23/05/2009 17:45:58

  @Μποτιλια
  Τι ακριβώς εννοείς 'στην περίπτωση που επιχειρηθεί κινητοποιηση λαικής αγανάκτησης???' για ποιο λογο να κάνει κάτι τέτοιο, από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?
  ΄

 8. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 23/05/2009 19:08:28

  Πολλες ταινιες Ε.Φ βλεπουν μερικοι.

 9. thanos avatar
  thanos 23/05/2009 19:41:18

  Ανοιξη ειναι και οχι καλοκαιρι...Πολλοι εδω μεσα κοιμουνται με ξεσκεπο κωλο.

 10. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 23/05/2009 21:03:33

  Μάλλον αρχηγία θέλει ο Βενιζέλος και το λέει με δικά του λόγια.

  Η αλήθεια είναι ότι στο στο σπίτι των Παπανδρέου δεν θα 'πρεπε να μιλάνε για Καστοριάδη. Είναι γνωστό ότι έφυγε για την Αμερική ο Αντρέας, καρφώνοντας στην ασφάλεια την ομάδα του Καστοριάδη και υπογράφοντας δήλωση.

  Ο Αντρέας Λεντάκης που χτυπάνε απόψε στην ταράτσα, έχει αντικατασταθεί στην συνείδηση του μέσου ψηφοφόρου με τον Αντρέα Παπανδρέου.

  Ρέλο, ετοίμασε 2-3 γραπέδες!

 11. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 23/05/2009 21:07:14

  @Zaza
  Ευχαρίστως αγαπητέ(ή) φίλε(η) ανταποκρίνομαι στην κλήση σου να συγκεκριμενοποιήσω περισσότερο το ζήτημα που έθιξα. Αν και συμμετέχοντας με σχετικά τακτικό τρόπο στην παρέα της συζήτησης εδώ, πιστεύω ότι κάποιοι που ίσως έτυχε να διαβάζουν τα κατά καιρούς σχόλιά μου, ίσως να αντιλαμβάνονται τη συλλογιστική αυτού του ισχτρισμού.
  Ξεκαθαρίζω ότι τα συμπεράσματα που προάγω έχουν προσωπική αφετηρία, δεδομένου ότι ζώντας στο εξωτερικό, διαθέτω ελάχιστη εσωτερική ενημέρωση.
  Επίτρεψέ μου, επαναλλαμβάνοντας κάποια επιχειρήματα, να το κάνω με συστημσατικό τρόπο:
  Κατ' αρχήν κάποιες διαπιστώσεις:

  1. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει συντελεστεί μια διάλυση του παραγωγικού και κοινωνικού ιστού της Ελλάδας.
  Οι εύπορες τάξεις, αυτές δηλαδή που αποκομίζουν σημαντικά ωφέλη από την σχέση τους με το σύστημα, συναίνεσαν σε αυτή την διαδικασία, επειδή τους προσφέρθηκε η επέκταση στα Βαλκάνια. Η αποδόμηση του εθνικού χώρου έγινε αποδεκτή ως σχετικοποίηση των συνόρων και των εθνικών μορφωμάτων μέσα σε μείζονα περιοχή, όπου όμως η Ελλάδα δεν έπαυε να είναι "πόλος σταθερότητος, οικονομικής ανάπτυξης και ειρήνης".

  2. Στην πορεία εκδηλώθηκαν από πληθώρα γειτονικών χώρων αξιώσεις σε βάρος του εθνικού χώρου. Η εγχώρια ελίτ θεώρησε αρχικά, ότι το πλέγμα των διεθνών σχέσεων της χώρας (ΗΠΑ και ΕΕ.) αποτελεί εγγύηση για την εξασφάλιση των συνόρων. Στη συνέχεια όμως είχαμε ορατή εμπλοκή "συμμαχικών" χωρών της Δύσης υπέρ των δυνάμεων που έγειραν αξιώσεις. Με αυτές τις χώρες συχνά αναπτύχθηκε από τους συμμάχους στρατιωτική συνεργασία, που κατευθυνόταν ενάντια σε τρίτες χώρες. Από ένα σημείο άρχησε να διαφαίνεται ότι η Ελλάδα δεν ήταν το εξ ορισμού αγαπημένο παιδί των ισχυρών, αλλά εξυφαίνοντο σενάρια με δυσδιάκριτο ρόλο των συμμετεχόντων σε βάρος της.
  Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να γίνει ένας συγκεκριμένος διαχωρισμός στα πλαίσια της Ελίτ, η οποία αποτελείται από τα εξής τμήματα:
  Α. Μεγιστάνες της Οικονομίας. Άνθρωποι των ξένων, που πρακτορεύουν τα συμφέροντά τους. Οι σχέσεις τους με τα ξένα κέντρα δεν είναι πάντοτε ορατές και έχουν συχνά πολύπλοκο χαρακτήρα.
  Με αυτό το τμήμα συνταυτίζεται η νέα γραφειοκρατική-αντιπαραγωγική μεσαία τάξη, που δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει σε συνθήκες πλήρους εξάρτησης την παλιά, σαν μαλακό υπόστρωμα των κομπραδόρων.
  Μια υποομάδα σε αυτό το σύνολο είναι οι ξένες επιχειρήσεις και τα διευθυντικά τους στελέχη.
  Β. Νταβατζήδες. Εγχώριοι τυχοδιώκτες του ανέντιμου πλουτισμού, που ταϊζόντουσαν με εισαγόμενα από το ξεπούλημα της χώρας στους διεθνείς οργανισμού χρήματα. Τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την νόθευση του καλώς νοούμενου τρόπου παραγωγής. Κατευθύνθηκαν κύρια σε παρασιτικές και άχρηστες ή αναξιοποίητες υποδομές, καθιέρωσαν τα κολητάρια, τις κακοτεχνίες, το ευκαιριακό πνεύμα. Εισήγαγαν την νοοτροπία του οικονομικού ναρκομανούς.
  Γ. Κρατική και κομματική γραφεικρατία. Παλιό τσιμπούρι, που πήρε στην πορεία διαστάσεις φάλαινας βάσει προγράμματος.
  Δ. Πραγματική οικονομία. Κλάδοι, τομείς και μονάδες που επιχειρούν με τον κλασσικό τρόπο οικονομικής ανάπτυξης Χρήμα-Εμπόρευμα-Χρήμα και Εμπόρευμα-Χρήμα-Εμπόρευμα, χωρίς να είναι στημένα παραπαίδια του χρηματιστικού συστήματος. Και αυτοί βέβαια δεν παύουν να είναι αστοί, εμφορούμενοι τις περισσότερες φορές από το πνεύμα προχειρότητας, γρήγορου πλουτισμού και επιδειξιομανίας, που χαρακτηρίζει την Ελλαδική νοοτροπία.

  3. Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης επήλθε με την αθρόα μετανάστευση με αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων της χώρας. Στην αρχή οι αντιστάσεις που προβλήθηκαν, όταν "ο κάθε Έλληνας είχε τον Αλβανό του" ήταν αμεληταίες. Το φαινόμενο είχε σαν αποτέλεσμα μια ακόμη μεγαλύτερη στροφή του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού προς τον επαγγελματικό παρασιτισμό και την δημιουργεία ενός αλλοδαπού προλεταριάτου σε συνθήκες εξουθένωσης των εργατικών αμοιβών και δικαιωμάτων. Αυτή η κατάσταση κρίθηκε από την παρασιτική ελίτ ως συμφέρουσα. Το άλλο τμήμα της ελίτ συμπορεύτηκε, στη βάση της "ανάπτυξης" του τζίρου.
  Συνεχίζεται...

 12. Orestios avatar
  Orestios 23/05/2009 21:16:07

  Φαντάζομαι το άγχος του GAP. Νοιώθει την καυτή ανάσα του Βενιζέλου.

 13. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 23/05/2009 21:28:57

  Αυτός ο γραμμωμένος στη φωτό είναι ο Ευάγγελος;

 14. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 23/05/2009 22:01:40

  Δηλαδή με λίγα λόγια παρακολουθούμε με κομμένη ανάσα τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, ε; Μακάρι ρε παιδιά, μακάρι...

 15. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 23/05/2009 22:58:25

  Η συνέχεια εστιάζεται στην επιχείρηση μπαχαλοποίησης των πάντων. Το αξιοσημείωτο είναι ότι τα δήθεν αντιτιθέμενα δίπολα ενεργούνται από τα ίδια κέντρα:
  - Μπαχαλάκηδες και αναποτελεσματική αστυνόμευση
  - "Τρομοκρατία" της ξεφτύλας και "αντιτρομοκρατική" υπηρεσία πλήρως αναξιόπιστη
  - Χρυσά Αυγά και υποκινούμενοι εξεγερμένοι μετανάστες, παρέα με "αντιρατσιστές" του συστήματος
  - Πράκτορες της ΜΙΤ που ανακαλύπτουν "τούρκική μειωνότητα" στο Παγκράτι, "οικολόγοι" του κεμαλισμού και "υπέρπατριώτες" που ενεργεί ο επίτιμος.

  Ας μην θεωρούμε ότι όλοι οι θιασώτες της παραγωγικής ελίτ αποφάσισαν το πέταγμα αυτής της χώρας στον σκουπιδιντενεκέ.
  Ούτε όλοι οι πολιτικοί, ούτε όλοι οι αστοί είναι Κουίσλιγκς.
  Ιδιαίτερα όταν κάποιοι τους ξεφτυλίζουν αφού τους ξεζουμίσουν.
  Και οπωσδήποτε ο λαϊκός παράγων τις περισσότερες φορές τέθηκε σε κίνηση από άλλους. Για να προασπίσουν τα συμφέροντά τους.
  Δεν ήσαν οι κινητοποιήσεις για το Κυπριακό στις αρχές της δεκαετίες του '60 μοχλός των ΗΠΑ ενάντια στο αγγλόδουλο παλάτι;

 16. Μποτίλια στο πελαγος avatar
  Μποτίλια στο πελαγος 23/05/2009 23:02:15

  Η συγκυρία όπως διαμορφώθηκε κατέγραφε μια δυναμική που βαθμηδόν ναρκοθετούσε τα θεμέλια της ομαλής λειτουργίας του συστήματος.
  Η δεύτερη περίοδος διακυβέρνησης της ΝΔ. ξεκίνησε με πολλαπλές καθιζήσεις:
  Ήδη αμέσως πριν τις εκλογές είχαμε τις τεράστιες πυρκαγιές στην Πελοπόνησο και αλλού. Αυτές, πέραν του ότι διατάραξαν αισθητά το οικοσύστημα και την φυσική ποιότητα ζωής, κατέγραψαν την πλήρη έλλειψη πρόληψης, την πλήρη διάλυση των σωστικών συνεργείων, την εκ των έσω ναρκοθέτηση των κρατικών μηχανισμών να δράσουν ανασταλτικά σε περίοδο κρίσεων. Η πλήρης καταγραφή της χρεωκοπίας θεσμών και λειτουργιών, άρχισε να καταγράφεται με γλαφυρό τρόπο.
  Εκείνη την περίοδο ξεκίνησα να παρουσιάζω στην συζήτηση εδώ, ότι επίκειται η κατάργηση του δικομματισμού από την υπερεξουσία. Το φαινόμενο τότε δεν διαφαινόταν άμεσα, αλλά και το ANTINEWS (που νομίζω ότι διαθέτει πολύ ευαίσθητες κεραίες) έθετε ερωτήματα σχετικά με την απώτερη στόχευση της αποδόμησης του ισχύοντος πολιτικού σκηνικού.
  Στην πορεία ήρθε η υπόθεση Ζαχόπουλου, που με την φιμολογία γύρω από το DVD, υπήρξε χαστούκι προσωπικά για τον Πρωθυπουργό. Η σκανδαλολογία που ακολούθησε με Λιάπη, Μεϊμαράκη, Ζήμενς και Βατοπέδι στην συνέχεια, ενώ είχε αναμφίβολα αντικειμενική και ουσιαστική βάση, έγινε ορατό, ότι παρόλο που υπήρχε από χρόνια, έβγαινε στη φόρα σε ένα πολύ επιλεγμένο timing.
  Επειδή πιστεύω ότι η υπερεξουσία είναι σε θέση να καθορίζει επ' ακριβώς τα αριθμητικά αποτελέσματα των εκλογών, μου δημιουργήθηκε το ερώτημα γιατί επιλέχθηκε η οριακή πλειοψηφία της μιας ψήφου, που καθιστούσε την κυβέρνηση ιδιαίτερα αδύναμη και τον πρωθυπουργό ευάλωτο και εκβιάσιμο, τόσο εσωκομματικά, όσο και γενικότερα.
  Η πορεία έδειξε, ότι για την δεύτερη περίοδο διακυβέρνησης είχε προαποφασιστεί - κατ' εμένα προσυμφωνηθεί μεταξύ υπερεξουσίας και ΚΚ. - η προώθηση δέσμης βάναυσα αντιλαϊκών μέτρων. Η κυβέρνηση βουτηγμένη στα σκάνδαλα, έχοντας χάσει την αποδοχή και την ηθική νομοποίηση της πρώτης περιόδου, επιχείρησε να επιβάλει μια απαράδεκτη πολιτική, με μια εικόνα στελεχών περισσότερο από προκλητική. Η αλαζονία των Ρουσόπουλου και Αλογοσκούφη ξεπέρασε κάθε όριο, με αποτέλεσμα να χρεωθεί το κόστος ο ΚΚ. Είχε φανεί ότι επρόκειτο για σχέδιο αποδόμησης της ΝΔ. Διότι όποιος και να υποστεί καθίζηση σε ένα κόμμα, αυτό δεν μπορεί να έχει ζωτικές συνέπειες για την ύπαρξη του κόμματος. Με εξαίρεση τον κομματικό αρχηγό, μέσα σε ένα καθεστώς υπερφυσικού αρχηγισμού. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η πολιτική του "νεοφιλελευθερισμού" που προώθησε ο ΚΚ. δεν αποτελεί Ελλαδική ιδιαιτερότητα, δεν προάγει τα συμφέροντα της πραγματικής οικονομίας και δεν ανταποκρίνεται στην εν τέλει ιδιοσυγκρασία και αυτοπροσδιορισμό του ΚΚ.
  Παράλληλα η κόντρα ΓΑΠ και Βενιζέλου, με την ψηφοφορία που έγινε, κατέδειξε ποιος είναι ο πραγματικός ισχυρός ανήρ του Πασόκ. Διότι το 36% που πήρε ο Βενιζέλος στηρίχθηκε σε στελέχη δικά του. Ενώ αυτά που μάζεψε ο ΓΑΠ δεν είναι κύρια δικοί του, αλλά ο κορμός είναι άνθρωποι των ΗΠΑ (Πάγκαλος, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοίδης και πολλοί άλλοι). Φυσικά ο ΓΑΠ είχε υπηρετήσει ως φερέφωνο της πολιτικής των ΗΠΑ. Όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι η ετοιμότητα των πολιτικών για διεκπεραίωση αντιδραστικής πολιτικής έχει διαβαθμίσεις και δεν είναι σε όλες τις περιπτώσεις ανεξάντλητη.
  Ενώ κλιμακονώταν μια απτή απαξίωση του ΚΚ. ταυτόχρονα απαξιονόταν και ο ΓΑΠ: "Δυσλεκτικός, άτολμος, ξενόφερτος","ακαταλληλότερος" του απαξιωμένου "καταλληλότερου", ως άνθρωπος που δεν ήταν σε θέση να αξιοποιήσει τα αδιέξοδα που είχε επιφέρει η ΝΔ. Για τον κάθε προσεκτικό παρατηρητή κλιμακώθηκε από την υπερεξουσία ταυτόχρονα ένας ευτελισμός τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 17. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 23/05/2009 23:14:40

  Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Ναι, συμφωνούμε.
  Αυτονομία, ναι επαυξάνουμε. Αν νομίζουν όμως ότι αυτή τη φορά έχουν να κάνουν με κουραμπιέδες, θα τους καθήσει η ζάχαρη στο λαιμό.
  Θέλουν οι ΗΠΑ κινητικότητα; Την θέλουμε και μεις.
  Θέλουν αμφισβήτηση των πάντων; Την αποδεχόμαστε.
  Εκεί που δεν πέρασαν τα μπουρλότα του Ιμπραήμ υπάρχει προηγούμενο που υποτιμούν.

 18. thanos avatar
  thanos 23/05/2009 23:42:15

  12-Orestios Says:
  May 23rd, 2009 at 9:16 pm

  Εαν ο ΓΑΠ νοιωθει την ανασα του Βενιζελου, καποιος αλλος(ξερεις εσυ πονηρουλη ποιος) νοιωθει την ανασα του κοσμηματοπωλη απο Σαλονικη και το αρωμα της Ντορας.

 19. ariel avatar
  ariel 24/05/2009 00:06:11

  @18
  Θανο το ονομα του κοσμηματοπώλη αρχίζει από Βι και τελειώνει σε ριδης; Βλέπεις και οι Αθηναίοι έχουμε κονέ στην Θεσσαλονίκη που εγώ προσωπικά αγαπάω πολύ. Είχε ακουστεί πως θα επιδιώξει υποψηφιότητα βουλευτού και έγραψε κάποιος δημοσιογράφος, πως θα γελάσει κάθε πικραμένος αν γίνει αυτό.

 20. Factorx avatar
  Factorx 24/05/2009 00:10:03

  @Μποτίλια στο πέλαγος: Να κοιτάζεις τα e-mail σου

 21. Orestios avatar
  Orestios 24/05/2009 00:25:13

  Χάνε 18
  Για την Σουηδία έχεις ακούσει?

 22. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 24/05/2009 00:53:16

  Οι συνέπειες που προκύπτουν είναι ορατές. Αυτά που εντοπίστηκαν στο παρελθόν ως έντονες πιθανότητες, προδιαγράφονται πλέον ως η πραγματικότητα της επομένης των Ευρωεκλογών:
  Η αναμενόμενη μικρή διαφορά του Πασόκ από ΝΔ. θα οδηγήσει σε ριζική και αμετάκλητη αμφισβήτηση του ΓΑΠ. Την γενική πρόβα αυτής της παράστασης τη ζήσαμε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, όταν ο Βενιζέλος την "αυτονόμησε" στο Ζάππειο.
  Είναι κατανοητό, ότι όπως διαμορφώθηκε το σύμπλεγμα των αντιθέσεων, δεν ήταν σκόπιμη μια ουσιαστική αντιπολιτευτική ρήξη του ΓΑΠ με τον ΚΚ. Ο ΓΑΠ θα μπορούσε όμως να έχει δώσει ένα άλλο στίγμα, μιας γνήσιας σοσιαλδημοκρατικής επιλογής, αναιρώντας την επισκίαση της πολιτικής του "βγάλε φλας αριστερά και στρίψε δεξιά" που κληροδότησε ως μόνιμη δομική αγκύλωση ο πατέρας του στο Πασόκ. Το σύνθημα "σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" μπορεί να επενεργήσει ειλικρινή στροφή και να δράσει καθαρτικά στην κατεύθυνση μιας αληθηνά νέου τύπου πολιτικής επιβίωσης, όταν δεν αποτελεί πρειδοποίηση ή αντίδραση απέναντι σε κάποιους, αλλά θετική στόχευση, σε πλαίσια που μπορεί σήμερα να είναι επιτεύξιμα από αυτόν που μπορεί να τολμά να θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη "της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης".
  Η πρόκληση για τον Καραμανλή είναι ακόμη πιο επιτακτική, διότι αυτός είναι που βρίσκεται κύρια στο στόχαστρο με την διάλυση του δικομματισμού. Δεν επιτρέπεται να αρκείται σε δικηρύξεις δια στόματος Σαμαρά. Αυτά είναι μισόλογα. Δεν υπάρχει το λιγάκι έγκυος, η υπέρβαση χωρίς υπέρβαση. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από τον να μην αποδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος στις Ευρωεκλογές. Τα μόνα βήματα που απαιτεί η συνέπεια είναι η σύγκληση συνεδρίου, πρακτική καταδίκη της διαπλοκής με μάζεμα των ενόχων της ζήμενς και όχι μόνο και πάνω απόλα αυτό που θέλει να ακούσει ο λαός και που αποτελεί την μόνη εξιλέωση: ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ. Η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς. ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΦΡΙΚΗ ΠΑΡΑ ΜΙΑ ΦΡΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ.

 23. zaza avatar
  zaza 24/05/2009 03:38:56

  @Μποτίλια,
  μακάρι να ήταν τα πράγματα τόσο σοφιστικέ όπως τα παρουσιάζεις γιατί αυτό θα σήμαινε ότι κάτι καλό γίνεται σε αυτό τον τόπο από τους κυβερνήτες μας και τους σκάβουν τον λάκο.
  Δυστυχώς η ασχετίλα δεν εχει να κάνει με δολιοφθορά. Και εξηγούμαι
  - Ζαχοπουλος αν απλα παραι΄τούταν δεν θα είχαμε πάρει χαμπάρι τίποτα, αλλά μας προεκύψε drama queen
  - Πυρκαγιές αν ο συνδιασμός της γιαγιας που αναψε φωτιά για τα ξερόχορτα (παραδοσιακή ανευθυνότητα), η ανάγκη αναγκαστικής διανυξης για τον καινούργιο οδικό άξονα (εμπρησμός), η αλλαγή των δομών λειτουργιας της πυροσβεστικής και της κομματικής διαλυσης της (κλασικό σενάριο εν Ελλαδι)εφτιαξαν ενα ωραίο πακέτο να γίνει το μπαχαλο της αρκούδας. Πλάκωσαν και άλλοι εμπρηστές ταυτόχρονα σε άλλες περιοχές θες να παίξαν και οι Αλβανοί με γκρίζους λύκους? η ουσία είναι ότι τόσες πολλες και ταυτόχρονες πυρκαγιες είχαμε και άλλες χρονιές, τέτοια καταστροφή λόγο ανετοιμότητας ποτέ.
  -Ζημενς, αν δεν ήταν οι Αμερικάνοι που επιτέλους την επιασαν στα πράσα την εταιρία που τους είχε πάρει το ψωμί σε παγκόσμιο επίπεδο και με την επιλογή κανετε ή εσωτερική εκκαθάριση ή αλλιως σας πετάμε εκτος NASDAQ, θα σου έλεγα εγω τι θα περναμε πάλι χαμπάρι. Επίσης αν τα μπλογκς δεν δημοσίευαν ποστ απο την γερμανική δικογραφία που είχαν στα χέρια τους πριν από την ελληνικη δικαιοσύνη (είχαν αλλες δουλειες και καθυστέρησαν πάνω από χρόνο οι ανακριτές μας)θα σου έλεγα τι θα γνωρίζαμε.....
  -Βατοπαίδι Σε αυτό βοήθησε το κυνηγητο που έριξαν στον Κοντομηνα ωστε να βγεί το θεμα σε πανελλαδική εμβέλια μεσα από το κανάλι του τον Αλφα, ενώ το θέμα το γνώριζαν όλοι. Μάλιστα Το Πρώτο Θέμα είχε γράψει σχετικά εν τι γενέσι του αλλά δεν το ασχολήθηκε κανείς
  ΟΤΙ ΜΑ ΟΤΙ γνωρίζουμε είναι είτε από την μπουνταλωσύνη/ασχετίλα/υπεροψία και τους ξέφυγε ή γνωστοποιήθηκε από το εξωτερικό (ζημενς).
  Οσο για το παιγνιο με τις δήθεν εξεργέσεις σκέψου και εσύ ενα λόγο να κάνουμε μπάχαλο όποια πόλη θες γιατι εδώ δεν λειτουργεί τιποτα!!!
  Μην ανησυχείς εκεί στο εξωτερικό ότι οι κυβερνώτες μας κανουν αγώνα αντίστασης στα διεθνή πολιτικά συμφέροντα, όχι αγαπητέ μου καφεδακι, μπιριμπα, σεξάκι, ταξιδάκια με δικα μας εξοδα κάνουνε.
  Επειδή είναι καραγκιόζηδες, ανεπάγγελτοι, κομματόσκυλα, άσχετοι εχουν ξευτιλισει την χώρα μας και όχι βάσει σχεδίου, εντολων και άλλων μεγαλεπίβολων σεναρίων, δυστυχώς είναι ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ που καθιστούν οποιαδήποτε CIA, MOSSAD, SORO και ότι άλλο βάλε στον νου σου ΑΝΕΡΓΟΥΣ επι Ελληνικού εδάφους (άλλο τι κάνουν στα διεθνή φόρα).
  επειδή ζεις χρόνια εκτός δεν μπορείς να καταλάβεις σε τι βαθμό υφίστατε αυτό που σου λέω οι κακοί ξένοι είναι η δικαιολογία της αχρηστίλας τους αντε και και ο στρατηγός άνεμος.

 24. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 24/05/2009 09:46:21

  @Zaza
  Δεν ισχυρίστηκα ότι ο ΚΚ. ή ο ΓΑΠ έχουν αντιπαρατεθεί στις πάγιες επιλογές του συστήματος. Επειδή τις θέσεις που παρουσιάζω στα σχόλια αυτής της ανάρτησης, έχω προβάλει και σε άλλες αναρτήσεις παλαιότερα, πάντοτε ξεκαθάρισα, ότι σε αντίθεση με την άποψη - που ακολουθούν ουκ ολίγοι - ότι ο Καραμανλής δέχεταται επιθέσις λόγω των αγωγών, του βέτο, των SS30 κλπ., η αποδόμηση του δικομματισμού σε αυτή τη φάση έχει προαποφασιστεί πριν το 2004. Άρα δεν σχετίζεται με τις όποιες επιλογές του ΚΚ.
  Θεωρώ όμως ότι αυτή η διαδικασία θα αποτελέσει αιτία για ωρίμανση τόσο του ΚΚ. όσο και του ΓΑΠ. Ώς πιο βαθμό θα συντελεστεί αυτή - διότι με αυτά που έχουν ήδη γίνει, το ερώτημα δεν αφορά πλέον το εάν, αλλά το πόσο και πώς - μένει να δούμε.
  Φυσικά ερμηνείες για όσα συνέβησαν, καθώς και τα μέλλει γενέσθαι, μπορούν να δοθούν πολλές και διάφορες. Αναγνωρίζω ότι η άποψή μου είναι μια από τις πολλές που υπάρχουν. Το μέλλον είναι αυτό που επιβεβαιώνει ή διαψεύδει ερμηνείες και προσδοκίες.
  Το μέλλον κάλλιστα μπορεί να διαψεύσει τις εκτιμήσεις μου (κάτι που δεν συμβαίνει συχνά). Σε αυτή την περίπτωση δεν θα στενοχωρηθώ διόλου. Όπως είπε ο Μαρξ, δεν με ενδιαφέρει κύρια η νοηματική δικαίωση μιας εύστοχης ερμηνείας και πρόβλεψης, όσο η πρόκληση της παρέμβασης στην κετεύθυνση της αλλαγής.

 25. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/05/2009 10:44:41

  ποια ωρίμανση αγαπητέ Μποτιλια, έχει σαπίσει το εμπόρευμα, είσαι ρομαντικός. Την καλημέρα μου.
  συμφωνώ με @zaza (προσεκτική και λάϊτ η εκδοχή του/της πάντως). Οι πολιτικοί αντιλαμβάνονται στεγνά και στυγνά την πολιτική μόνο σαν όχημα για κερδοφόρες μπίζνες και θεωρούν τη χώρα οικόπεδό τους. Όλα αυτά με την άδειά μας (την ψήφο και την ανοχή ή την αδιαφορία μας, ενώ και η απαξίωση ή αποστροφή που εισπράττουν πάλι τους αφήνει το πεδίο ελεύθερο να αλωνίζουν).
  Σύγκρινε τον εαυτό σου, ο οποίος αγωνίζεται για την καθημερινή επιβίωση με καθαρά μέσα, με οποιονδήποτε με αυτούς και αυτές, τι σχέση μπορείς να έχεις κάποιος σαν και σένα, σαν και μας μαζί τους;

  Πάμε καλά; ποια (μεσο)αστική τάξη (το Δ.) λες ότι θα αντιδράσει; έχει ανοίξει μια τεράστια ψαλίδα και μας βλέπουν σαν μηρμύγκια, μάλλον λάθος, ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΝ.
  Τα Α.Β.Γ.Δ. καλά τα τοποθετείς πάντως.

 26. ataktos avatar
  ataktos 24/05/2009 11:52:57

  Λέτε να τον ακούσουμε να φάει και άλλο να παχαίνει μπας και σκάσει επιτελούς με της μαλακιες που μας πετάει καθημερινά ….χαχαχα

 27. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 24/05/2009 12:48:54

  @αλλενάκι
  Αναμφίβολα είμαι αθεράπευτα ρομαντικός. Δεν έγιναν όμως όλοι οι γάμοι από προξενιό. Και κει που δεν χωράει το προξενιό είναι το κεράτωμα.
  Ήδη ο Σαμαράς το έσκασε το γελάκι. Και ο ΓΑΠ λέει ότι προτιμάει τα βάρβαρα. Επειδή μοιχεύουν μόνιμα σε βάρος του λαού, δεν αποκλείεται εξ ορισμού να μοιχεύσουν και σε βάρος του συστήματος. Και τέτοιες μοιχίες είναι καλές, γιατί ενώ είναι πολύ σπάνιες, πάντοτε οδηγούν στο διαζύγιο.
  Εγώ πάντως δεν έχω πρόβλημα, γιατί είμαι μια ζωή αλήτης. Άλλο ότι πάντοτε κλαίω τα ποτά που κέρασα. Που θα πάει, θα αλλάξει ο καιρός...
  Εξ άλλου οι εκολογές είναι σε μια εβδομάδα και τα μεθεόρτια θα τα δούμε πολύ σύντομα. Κι αν δεν γίνει το πατιρντί που περιμένω, στο φινάλε έχω και τη γυναίκα στο σπίτι. Μπορεί να με θεωρεί κάθαρμα, αλλά έχω βρει τρόπους να την ξεγελάω.
  Έτσι έπλασε ο Θεός τις γυναικίες καρδιές. Πολύ συχνά θεωρούν πολυτιμώτερο από το να τις αγαπάμε, το να μην αγαπάμε τις άλλες. (Με εξαίρεση το Ισλάμ, που λόγω των πρόσφατων επεισοδίων, δεν μπορώ να κάνω προπαγάνδα υπέρ του δόγματος της πολυγαμίας. Αλλά εάν οι Ταλιμπάν είχαν κατανοήσει το πραγματικό νόημα του Κορανίου, θα έμενε ο Ομπάμα σόλο).

 28. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/05/2009 13:41:59

  κι' αν είσαι "αλήτης" Μποτίλια ελπίζω καλός και ωραίος "αλήτης", τι δουλειά έχεις μ' αυτούς ρε παιδίιιιιιι;

  πότε έκαναν την επανάστασή τους αυτά τα αστικά - τρόπος του λέγειν τώρα - καλόπαιδα, έστω τη φοιτητική ή τη νεανική "επανάστασή" τους, πότε προχώρησαν σε ρήξεις στις ηλικίες που γίνονται οι ρήξεις; πότε "αλήτεψαν";
  ένοιωσαν ποτέ αυτοί τι σημαίνει "δεν έχω που την κεφαλή κλίναι;"

  (άντε για τον Παπανδρέου να πω ότι τον γύριζαν μικρό γύρω γύρω γιατί άλλαζαν συνέχεια πατρίδες, τεσπα), οι άλλοι στους οποίους προσβλέπεις τι κοινά βιώματα μπορεί να έχουν με σένα;

  οι ρήξεις δεν γίνονται στα λόγια, αλλά εδώ δεν υπάρχουν ρηξεις ούτε καν στα λόγια ...

  απορώ καμιά φορά

 29. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 24/05/2009 14:07:58

  @αλλενάκι
  http://www.youtube.com/watch?v=BiS-_Hur2Jk

 30. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 24/05/2009 14:29:47

  @29 τι ωραία εκτέλεση είναι αυτή! Ποιά είναι η φωνή;

  Μπράβο!

 31. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 24/05/2009 14:32:56

  μου φαίνεται ότι...
  σιχάθηκα την τελειότητα του Studio!

 32. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 24/05/2009 14:50:35

  Μητσάρα είναι ο Θύμιος Στουραΐτης με την Μαρία Καπετανίδου. (Το "σιχάθηκα την τελειότητα του ήχου" το έβγαλε ο Αχιλλέας Περσίδης το 1979 στο Βερολίνο. Μάλλον θα τράκαρες, άμεσα ή έμμεσα, κανένα δικό μου).

 33. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 24/05/2009 14:54:23

  φοβεροί!

 34. o Μήτσος avatar
  o Μήτσος 24/05/2009 15:53:55

  @32
  το βρήκες! Από σπαστικά πολύφωτα! Σου στέλνω email...

 35. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 24/05/2009 16:34:27

  Μητσάρα γράψαμε αθάνατη ιστορία. Αλλά αυτό ήταν από τα πιο ωραία πεσίματα...

 36. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 24/05/2009 16:46:10

  Ρε Μητσάρα από το 1970 ξεκινήσμαε να κάνουμε μαζί θερινά τα γιαουρτάδικα. Θα μας αντέξουν και τους δυο μαζί; (Συγκινητικό το τρακάρισμα).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.