Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας
09/01/2015 19:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας

Στη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν ότι τα ψηφοδέλτιά σηματοδοτούν ανανέωση, πολύπλευρη διεύρυνση και άνοιγμα στην κοινωνία. Η ανανέωση ξεπερνά το 55%, ενώ υπάρχει ισχυρή παρουσία γυναικών και μεγάλη συμμέτοχη νέων

Συννημένα αρχεία

lista_id3370652 (45.00 KBytes)

(Ανανεωμένο) Το φιλοευρωπαϊκό, μεταρρυθμιστικό και δημοκρατικό τόξο ενισχύει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της ΝΔ που στέλνουν στην κοινωνία σαφές μήνυμα ανανέωσης, πολύπλευρης διεύρυνσης και ανοίγματος στην κοινωνία.

Είναι ενδεικτικό ότι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας οι υποψήφιοι που κατέρχονται για πρώτη φορά, σε εθνικές εκλογές, ξεπερνούν το 55%, υπάρχει ισχυρή παρουσία γυναικών και μεγάλη συμμετοχή νέων, ενώ υπάρχει και μεγάλη εκπροσώπηση πολλών και διαφορετικών πλευρών της ελληνικής κοινωνίας.

Το ενδιαφέρον είναι ότι η ΝΔ έχει ανοιχθεί και σε πρόσωπα πέρα των τειχών της κεντροδεξιάς, θέλοντας να δείξει στην πράξη ότι το όραμα για μια «Νέα Ελλάδα» στα πλαίσια της νέας μεταπολίτευσης που συντελείται είναι πραγματικότητα.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να εντάξει τον Θόδωρο Φορτσάκη στην πρώτη συμβολική και σημειολογική εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ αποτελεί ένα σαφές πολιτικό μήνυμα σε όσους πολίτες θέλουν το δόγμα «νόμος και τάξη», αρκεί να θυμηθούν τη σύγκρουση του πρώην πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που παραιτήθηκε για να πολιτευθεί, με το αριστερό κατεστημένο στα ΑΕΙ.

Στις λίστες της ΝΔ εντάχθηκαν άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρόσφατα έδωσαν τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, γνωρίζουν καλά τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη δράσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Επίσης, συμπεριλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, άνθρωποι των Επιμελητηρίων και Επιστημονικών Συλλόγων, άνθρωποι της αγοράς, που ξέρουν από πρώτο χέρι τις ανάγκες της πραγματικής Οικονομίας, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η τόνωση της απασχόλησης, που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ακόμη εντάχθηκαν άνθρωποι του πνεύματος και των επιστημών, που μπορούν να συμβάλλουν στην έξοδο της χώρας από την πολύπλευρη κρίση και τη διασφάλιση μιας καλύτερης επόμενης μέρας, αλλά και πρόσωπα από άλλους πολιτικούς χώρους, που προτάσσουν τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη και εκφράζουν την αμφίπλευρη διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Πρωθυπουργός θα είναι υποψήφιος στην Μεσσηνία και στη Β΄ Θεσσαλονίκης, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός και τέως πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής θα είναι για μια ακόμη φορά υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται χωρίς σταυρό.

Η Άντζελα Γκερέκου όπως είχε άλλωστε ουσιαστικά ανακοινώσει και η ίδια θα είναι υποψηφία στην ιδιαίτερη πατρίδα της την Κέρκυρα ενώ ο συμπατριώτης της Νίκος Δένδιας μετακινείται στην Β' Αθηνών. Η Ντόρα Μπακογιάννη από το Επικρατείας όπου ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2012 μετακινείται στην Α’ Αθηνών.

Στην Α' Αθηνών δεν θα είναι υποψήφιος ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ ένα από τα νέα πρόσωπα στην εκλογική περιφέρεια είναι ο προερχόμενος από την ΟΝΝΕΔ Βασίλης Φοίβος Αξιώτης.

Στην ίδια περιφέρεια υποψήφιοι είναι οι: Νικήτας Κακλαμάνης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας ο πρώην ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Θανάσης Πλεύρης κα.

Στη Β' Αθήνας υποψήφιοι είναι ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και πρώην ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, η πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου που μετακόμισε από τα Γιάννενα, η υποψήφια ευρωβουλευτής Ζωή Ράπτη, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος Δημοσθένης Δαββέτας, η Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι υπουργοί Αργύρης Ντινόπουλος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αλλά και ο γνωστός ως Ιαβέρης, Κώστας Μαρκουίζος.

Το γνωστό μοντέλο και ηθοποιός Νόνη Δούνια “κατεβαίνει” στην Α' Πειραιώς μαζί με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο αλλά και τον Κωνσταντίνο Κατσαφάδο γεγονός που αναμένεται να αλλάξει τη προεκλογική σκληρή μάχη που ήδη δίνουν οι δύο τελευταίοι. Στη δε Β' Πειραιώς κατέρχονται για μια ακόμη φορά οι Αναστάσιος Νεράτζης και Γιάννης Τραγάκης καθώς και ο γνωστός δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης.

Η Μίκα Ιατρίδη που προσφάτως εντάχθηκε στη ΝΔ θα είναι υποψήφια στα Δωδεκάνησα ενώ ο Γιώργος Νταβρής από τους ΑΝΕΛ θα είναι υποψήφιος στην Άρτα (τόπο καταγωγής του) και η κόρη του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη θα είναι υποψηφία στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Αρκαδία.

Υποψήφιοι θα είναι επίσης ο πρώην δήμαρχος Λαμίας, Γιώργος Κοτρωνιάς, στη Φθιώτιδα, ο Θανάσης Τζανακούλης πρώην δήμαρχος Λάρισας, στο νομό Λάρισας, αλλά και ο πρώην νομάρχης Θεσπρωτίας Γιώργος Γιόγακας. Στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο Ανδρέας Κατσανιώτης που ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και στην Κοζάνη ο Γιώργος Κασαπίδης που επανέκαμψε στη ΝΔ μετά την ψήφο που έδωσε στον Σταύρο Δήμα.

Στη Μεσσηνία εκτός του πρωθυπουργού υποψήφιοι θα είναι ο Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Περικλής Μαντάς, η Μπούζα – Κωνσταντέλλου Αντωνία, η Μαρία Οικονομάκου και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Στον Έβρο θα είναι υποψήφιος ο πρώην αρχηγός της ΕΛΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης. Στη Σάμο θα είναι υποψήφιος ο καθηγητής Καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, ενώ μετακομίζει από την Α΄ Αθηνών στη Χίο ο Νότης Μηταράκης και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου από το Επικρατείας στην Λέσβο.

Αναλυτικά η λίστα υποψηφίων της ΝΔ:

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 09/01/2015 14:47:59

  Ραχήλ Μακρή και Ρένα Δούρου εσείς; Νόνη Δούνια εμείς...

 2. airman avatar
  airman 09/01/2015 17:38:36

  Καλό αγώνα σε όλους! Ας επιλεχθούν οι αξιότεροι!

 3. ΙΚΟ avatar
  ΙΚΟ 09/01/2015 21:23:35

  Ο σταυρός προτίμησης είναι η μεγάλη δύναμη ημών των ψηφοφόρων. Ας επιλεγούν οι καλλίτεροι, γιατί άριστοι, κακά τα ψέματα, δεν υπάρχουν πια.

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 10/01/2015 11:50:52

  Καλή επιτυχία στους ρομαντικούς της πολιτικής. Και μια μικρή διόρθωση. Αν όντως είναι υποψήφιος ο Ιαβέρης, το μικρό του όνομα είναι Αναστάσιος. Εκτός αν είναι ο γιος του ή απλή συνονυμία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.