#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/04/2012 14:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτοί είναι οι ανιδιοτελείς δεξιοί πατριώτες...Βρέθηκα πριν δύο μέρες σε ένα φιλικό σπίτι. Όπως συνήθως κάνω, άνοιξα πολιτική συζήτηση. Ειδικά αυτή τη φορά, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον. Ένας δεξιός, παραδοσιακός ψηφοφόρος – και στέλεχος – της Νέας Δημοκρατίας, αλλά που δε γουστάρει το Σαμαρά, ένας πρώην Πασόκος που σκέφτεται να ψηφίσει Κουβέλη, γιατί «δεν μπορώ να ψηφίσω Δεξιά» και τρεις στην αρχή, πέντε στην πορεία, αριστερόστροφης ιδεολογίας – προς ΑΝΤΑΡΣΥΑ και βάλε, γιατί «Όλοι ίδιοι είναι».

Η συζήτηση είχε ένταση αλλά κυλούσε πολιτισμένα. Ώσπου ένας εκ των αριστερών φίλων που προστέθηκε τελευταίος στην παρέα, αναρωτήθηκε αυτό που σκεφτόταν και όλο τον τελευταίο καιρό...

«Ποιος βλάκας ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία»;

Όσο και αν ήθελα να συμφωνήσω στο ένα σκέλος της ερώτησής του, το «τσουβάλιασμα» και το ύφος χιλίων Καρδιναλίων – ναι αυτό που έχουν όλοι όσοι θεωρούν το ότι να βάζουν όλους στο ίδιο κάδρο, ή ότι είναι ντεμοντέ να είσαι Νέα Δημοκρατία – του φίλου, έφερε ως αυτονόητη την απάντηση:

«Εγώ είμαι βλάκας αλλά ξέρω τι θα γίνει τη Δευτέρα 7 Μαΐου, αν εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, εσύ που δεν είσαι, ξέρεις τι θα γίνει, αν εκλεγεί ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ»;

Η απάντηση αποστομωτική...

«Δεν ξέρω, αλλά Ν.Δ. ψηφίζουν οι βλάκες»

Ξέρεις κάλε μου, έξυπνε, φίλε, τι λέει η Ν.Δ.; Δε χρειάζεται να σας πω ότι δεν είχε μπει στη διαδικασία να ενημερωθεί. Έτσι άκουσε, έτσι τον βολεύει. Τι για Καμμένους και ΣΥΡΙΖΑ μου είπε, τι για κωλοτούμπες και προδοσίες της Ν.Δ.

Όταν είδε ότι σε όλα υπήρχαν απαντήσεις με επιχειρήματα και όχι αερολογίες της λογικής «καλύτερα στη δραχμή», και στην επίμονη ερώτησή μου να μου υποδείξει κάποια άλλη πρόταση για έξοδο από την κρίση, αλλά και όταν στο αυτονόητο ερώτημα «Αν ο Σαμαράς δεν ψήφιζε το 2ο μνημόνιο, αν δεν συμμετείχε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, αμφισβητείς ότι θα έβγαινε πανηγυρικά Πρωθυπουργός με δυσθεώρητα ποσοστά» δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις, το γύρισε στα «κομματόσκυλα».

Είναι οι ίδιοι που ενίοτε αποκαλούνται «βλάκες». Εξηγώ: για να τρέχεις για μια ιδεολογία, για ένα κόμμα, πρέπει να έχεις κάτι να κερδίσεις ή κάτι έχεις πάρει στο παρελθόν. Είναι απολαυστικός ο διάλογος με τους φίλους:

-       Εσείς μας καταστρέψατε, τα κομματόσκυλα που τρέχετε για διορισμό και ρουσφέτια.

-       Μα τι λες; Είμαι 25 χρόνια στο κόμμα και δεν έχω κερδίσει ούτε ένα ευρώ, δεν έχω κανέναν να χρωστάω, κανένα ρουσφέτι.  Επίσης, δες τι ποσοστά παίρνει το ΠΑΣΟΚ στους συνδικαλιστικούς φορείς του Δημοσίου και θα καταλάβεις ποιος έχει υπερφορτώσει το Δημόσιο.

-       Έλα, κάτι θα πάρεις όταν βγείτε.

-       Nαι, όπως πήρα και το 2004. Δεν τρέχω γι’ αυτό ρε φίλε. Δε θέλω τίποτα.

-       Ε, είσαι βλάκας... Θα πάρουν οι άλλοι που δεν τρέχουν.

-       Αποφάσισε τι είμαι, κομματόσκυλο ή βλάκας?

-       Σόρρυ φίλε, μάλλον είσαι διαφορετικός από τους άλλους...

Εξηγούμαι, είμαι 25- 26 χρόνια στο κόμμα. Δόξα τω Θεώ επί πάρα πολλά χρόνια σε διάφορες θέσεις, μάλλον με επιτυχία, αλλά αυτό μικρή αξία έχει. Με ξύλο πολύ, με λεφτά από την τσέπη μου και δε ζήτησα ποτέ ούτε μάθημα να περάσω, αν και ήμουν υπεύθυνος της ΔΑΠ στη σχολή μου. Το 2004 όταν εξελέγη ο Κ. Καραμανλής, επέλεξα να πάω σπίτι μου και αν χρειάζονταν κάτι, ήξεραν που θα με βρουν. Έτσι με έμαθε ο πατέρας μου, να είμαι περήφανος και να πατάω στα δικά μου πόδια. Δε με χρειάστηκαν... Χρειάστηκαν, πράγματι, κάποιους άλλους, που εκ του αποτελέσματος, μπορώ να πω ότι μάλλον έκαναν μεγάλη ζημιά, τόσο στην παράταξη, όσο και στον τόπο.

Στις εσωκομματικές του 2009, έκανα μεγάλο προσωπικό αγώνα για να βγει ο Σαμαράς. Δεν ήμουν σε κανένα επιτελείο, δεν ενημέρωσα κανέναν, δε με ενδιέφερε να εξαργυρώσω κάτι. Πίστεψα στις δυνατότητές και την ηθική του Σαμαρά και δεν θα επέτρεπα για τίποτα στον κόσμο, το κόμμα που υπηρέτησα τόσα χρόνια, να περάσει σε λάθος χέρια. Το Σεπτέμβριο του 2011, με θυμήθηκαν. Τομεάρχης στη Γρ. Οργανωτικού, στη ραχοκοκαλιά του κόμματος, που τρώει συνήθως το σκατό και δεν ακούει και ένα «ευχαριστώ».

Στις 7 Μαΐου και όταν πρώτα ο Θεός θα έχουν πάει όλα καλά, θα πάω πάλι σπίτι μου.

Σαν εμένα είναι πολλοί, μπορώ να σας πω η συντριπτική πλειοψηφία αυτών που τρέχουν για αυτό το κόμμα. Εμείς που μεγαλώσαμε, τραγουδώντας από την ψυχή μας και όχι από την τσέπη μας, το «Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Θρησκεία, Ζήτω η Νέα Δημοκρατία», δεν έχουμε θέση σε άλλου είδους μοιρασιές.

Αυτοί είναι οι δεξιοί...

Επιτυχημένοι κατά τεκμήριο σε ότι κάνουν, αλλά και όταν κάτι δεν πάει καλά, το αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια, βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και όχι στις πλάτες κάποιου βουλευτή.

Με έναν πρόεδρο, με ήθος, αρχές, πρόγραμμα... Λάτρεψα το Σαμαρά, 10 λεπτά αφού ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Για 10 λεπτά, έβραζα, ήμουν έτοιμος να τα βροντήξω όλα και να πάω σπίτι μου. Όμως, συνειδητοποίησα ότι αυτή η υπεύθυνη στάση του, που δεν προτίμησε να γίνει Πρωθυπουργός της δραχμής, αλλά να διαλέξει το δύσκολο δρόμο του να είναι η χώρα μας στο ΕΥΡΩ, αξίζει το δημόσιο έπαινο όλων μας και πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη για να γίνει Πρωθυπουργός σε μια χώρα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, στις 6 Μαΐου ψηφίζω Νέα Δημοκρατία, στηρίζω Αντώνη Σαμαρά. Για το μέλλον των παιδιών μου, για το αύριο της Πατρίδας.

Και αν αυτό είναι μαλακία, ας μας πουν όλοι οι άλλοι, οι έξυπνοι, ποια θα είναι η επόμενη μέρα στην Ελλάδα, όχι απλά αν δεν έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά αν υποθέσουμε ότι επικρατήσει η δική τους «ιδεολογία».

Εγώ λοιπόν, είμαι βλάκας...

Εσύ φίλε, τι είσαι;

 dexihaf

Υ.Γ. Η κατάληξη της κουβέντας, μπορώ να πω ότι είχε κάποια θετικά. Ο δεξιός φίλος που δε γουστάρει το Σαμαρά, το ξανασκέφτεται. Οι υπόλοιποι, αν μη τι άλλο κατάλαβαν ότι η κάθε παπαριά που λένε, θα βρίσκει πλέον απάντηση. Κατάλαβαν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Μπορεί να μην ψηφίσουν Ν.Δ. αλλά είμαι σίγουρος ότι πλέον κατάλαβαν, ότι υπάρχουν και άνθρωποι που δεν αγωνίζονται για την τσέπη τους, αλλά για την πατρίδα. Τέτοιοι, τίμιοι αγωνιστές, υπάρχουν σε κάθε κόμμα. Όμως, ακόμα και αυτό είναι μια ξεκάθαρη απάντηση ότι

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ.


ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 24/04/2012 14:57:06

  Πάντως εγω έβγαλα ένα συμπέρασμα ότι όλοι οι αριστεροί ίδιοι είναι

  • GREGORY KANΕΛ avatar
   GREGORY KANΕΛ @ Διηνεκης 24/04/2012 15:51:39

   Φιλε δυστυχως και στην ΝΔ κυκλοφορουν ιδιοτελεις τυποι ,βλεπεις το Ελληνικο δαιμονιο ειναι παντου!!!!Οι γαλαταδες οι κουμπαροι οι ΑΓΑΠΙΟΙ [ΟΜΟΛΟΓΑ] κ λοιποι δεν εριξαν τον ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!!Υπαρχουν παντα και θα βασιλευουν ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥΣ !!!!!

   • GREGORY KANΕΛ avatar
    GREGORY KANΕΛ @ GREGORY KANΕΛ 24/04/2012 17:44:33

    Απο πληροφοριες καποιοι αποστρατοι περιφεροντε στα πολιτικα γραφεια σε πολλες περιπτωσεις η χαρη τους εχει φθασει στην ΣΥΓΓΡΟΥ και ετοιμαζουν τις στολες τους Ειναι αυτοι οι ιδιοτελεις τυποι που αγωνιζοντε δηθεν για την ΝΔ ! Λογαριαζουν ομως χωρις τον ξενοδοχο δηλαδη τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ο οποιος και μονο στην ιδεα βγαζει σπιρακια!!!!!!!!!!!!!Αν εχουν αδικηθει υπαρχουν τα Δικαστηρια και τα ΑΝΩΤ ΣΤΡΑΤ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ !!

 2. Σπύρος Δούκας avatar
  Σπύρος Δούκας 24/04/2012 15:04:39

  Καλό άρθρο, καλή ανάλυση και εξαιρετική συμπεριφορά!
  Αποδέχομαι την λογική αυτή.
  Ψάχνω και εγώ να βρώ τι θα γίνει αν δεν αποδεχθούμε το μνημόνιο.
  Ομολογώ ότι δεν το θέλω.
  Θέλω να καταλάβω πως θα το ξεπεράσουμε.
  Άκουσα τον κ. Αγαπητό στον real fm, που με απλή λογική προτείνει την άρνηση του μνημονίου και την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου.
  Ίσως να είναι εφικτό.
  Περιμένω και την αντίδραση της ΝΔ στο θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της δανειακής σύμβασης.
  Δεν αρκεί το προτεινόμενο οικονομικό σχέδιο, επειδή μπορεί να μην γίνει αποδεκτό από τους αλήτες της Ευρώπης.
  Τι θα κάνουμε σίγουρα ανεξαρτήτως της εγκρίσεώς τους;
  Αυτό θέλουμε να ξέρουμε.

 3. δημης avatar
  δημης 24/04/2012 15:08:36

  ++++++++++++++++++++++++++++++^+++++++++......
  ΕΥΤΥΧΩΣ .....ΥΠΑΡΧΟΥΝ -ΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.....
  -ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ....
  -ΠΟΥ ΧΑΛΑΛΙΣΑΜΕ ΧΡΟΝΟ-ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ....
  -ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΑΜΕ ΣΤΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΑ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ 2:1500.... ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΠΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1981...
  -ΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΗΣ ΜΟΥ ΜΕ ΕΙΠΕ ΕΜΜΕΣΑ "ΒΛΑΚΑ" ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΣΠ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΜΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΣΕ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ.....
  ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟΙ "ΒΛΑΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ....
  ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ...

 4. ΙΑΣΟΝΑΣ avatar
  ΙΑΣΟΝΑΣ 24/04/2012 15:10:57

  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Δ.Λ. avatar
  Δ.Λ. 24/04/2012 15:14:58

  Άψογος!!!Όλοι αυτά αντιμετωπίζουμε σε συζητήσεις...Είναι τόσο κλασσικοί οι τύποι που αναφέρεστε όπως και τα κλισέ τους τα χωρίς επιχειρήματα!Το λυπηρό είναι ότι υπαρχουν και Νεοδημοκράτες που τους ακούνε και συμφωνούν μαζί τους και το αφήνουν να περνά έτσι!!!Και φυσικά δεν προσδοκούμε τίποτα προσωπικό από το κόμμα στο οποίο πιστεύουμε.Άλλα είπαμε, όπως εύστοχα έχει γραφεί στο antinews, έχει τελεστεί πασοκοποίηση της Νέας Δημοκρατίας σε μεγάλο βαθμό.Ελπίζουμε ότι αυτό θα αλλάξει με τον Αντώνη Σαμαρά...

 6. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/04/2012 15:29:51

  Δεν είμαι μέλος ή οπαδός της ΝΔ (και κανενός άλλου κόμματος ή σχήματος από τα υπάρχοντα), ψηφίζω εδώ και χρόνια το κάθε φορά "μικρότερο κακό", αλλά θεωρώ την στάση του dexihaf υποδειγματική. Στέρεα ανάλυση και συμπεριφορά όντως πατριωτική, ευαίσθητη, με ήθος και λογική, που αξίζει συγχαρητηρίων.
  Μακάρι να έχουν όλα τα κόμματα στελέχη με τέτοια στάση και τέτοιο λόγο.
  Δεν είμαι βέβαιος άν τώρα η χώρα χρειάζεται αυτοδύναμη διακυβέρνηση ή συνεργασίας πολιτικών φορέων. Το σίγουρο είναι ότι χρειάζεται μια συνεργασία των πολιτών με πατριωτισμό, ήθος, ευαισθησία και λογική, έστω και άν προέρχονται από διαφορετικές ιδεολογικές στάσεις.

 7. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 24/04/2012 15:30:53

  Μπράβο βρε Δεξί χαφ, καλά κάνεις!! Η ηθική ικανοποίηση , είναι η μεγαλύτερη χαρά που παίρνεις και αυτό δεν το αλλάζεις με τίποτα! Φυσικά και δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και αυτό φαίνεται , ασχέτως αν ελάχιστοι θα το πουν.... Καλή επιτυχία με ότι και να ασχοληθείς!

 8. Greco21 avatar
  Greco21 24/04/2012 15:48:56

  Αααααααααααχχχχχχχχχχχχχχ...

  Δυστυχώς πολλοί ψηφοφόροι-στελέχοι του κόμματος μας δεν έχουν το σθένος να αντιμετωπήσουν την καταγγελτική αριστερά. Εγώ προσωπικά λατρεύω να έχω πολλούς αριστερούς απέναντι μου. Είναι φοβερά ευάλωτοι όταν στριμόχνωνται άσχημα και τότε το γυρνάνε στην παραπολιτική του στυλ "είναι χοντρός", "σας έφυγε ο τάδε..." κτλ... Όταν δε στριμόχνωνται πάρα πολύ το γυρνάνε σε προσωπική επίθεση. Εκεί σπανίως θα βρουν βολεμένο ΝΔίτη και ακόμα πιο σπάνιο είναι να παραδεχτούν ότι κάποτε λάτρεψαν το ΠΑΣΟΚ...

  Ο Σαμαράς πάντως τους έβγαλε στην σέντρα. Ήταν σαν το κλασικό "καφενείο" σέντερ φορ που κατηγορεί τα χαφ ότι δεν του έρχεται ποτέ η μπάλα για να βάλει γκολ. Πείτε μας τώρα. Ποια είναι η συνολική πρόταση σας

 9. Tassos avatar
  Tassos 24/04/2012 15:53:37

  Επειδή αυτοί της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καίγαν την Αθήνα και τις άλλες πόλεις τον Δεκέμβρη του '08 καλά θα ναι να τους ρίχνετε και καμμιά ψιλή όπου τους πετυχαίνετε.

 10. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 24/04/2012 16:03:52

  dexihaf, εύγε σου, είμαστε ...συνάδελφοι στο οργανωτικό κ ας μη γνωριζόμαστε, ακολουθώ ακριβώς το ίδιο δρομολόγιο κ είμαι ασφαλώς περήφανος όπως κ εσύ.
  Να μας πουν και οι ...τσουβαλομηδενιστές και εθελοτυφλούντες , αν είναι περήφανοι για τις ανοησίες που ξεστομίζουν επηρεάζοντας ίσως κάποιους αφελείς , που όμως μπορεί να γείρουν την πλάστιγγα σε βάρος της Ελλάδας και του εαυτού τους τελικά.
  Να διώξουμε τη βλακεία και το θυμό από τα κεφάλια μας την 6η Μαϊου!

 11. anti avatar
  anti 24/04/2012 16:26:29

  Η αυτοοργάνωση έχει ξεκινήσει εδω και καιρό. Αλλά που να πάρουν χαμπάρι τα αστέρια των Νομαρχιακών ... Ο Σαμαράς θα είναι αδιαμφισβήτητος νικητής, το ξέρουμε όλοι όσοι είμαστε στην κοινωνία, στην αγορά, στις πλατείες, στα φιλικά σπίτια. Όσο για κάποιους μεγαλοπαράγοντες : "καλά κρασιά"

 12. thanasis avatar
  thanasis 24/04/2012 16:29:54

  Η ΣΙΩΠΗΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΡΗΖΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ
  ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  ΠΟΝΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ
  ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΗΖΟΥ ΡΕΜΠΟΥΣΗ ΚΑΙ
  ΕΣΜΟ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 13. βυτ βυτ avatar
  βυτ βυτ 24/04/2012 16:34:48

  Μπόρεσες να βγάλεις κάποια άκρη γιατί έπεσες πάνω σε αριστερό. Αν έπεφτες πάνω σε "Καμμενικό" θα σου έλεγα εγώ πως θα σε είχε βγάλει off. Σήμερα το πρωϊ σε παρόμοιο περιστατικό, το πρώην κομματόσκυλο της ΝΔ, και τώρα "γενίτσαρος" του Καμμένου μιλούσε και έβριζε όχι μόνο τη ΝΔ αλλά και σύσσωμη την Δεξιά με τέτοιο μένος που δεν θα έβγαζε ο πιο φανατισμένος ακροαριστερός.

  • dexihaf avatar
   dexihaf @ βυτ βυτ 24/04/2012 18:18:15

   Χωρίς ίχνος υπεροψίας, επιτρεψέ μου την έκφραση... "τους έχω". Όχι μόνο εγώ, όποιος στοιχειωδώς έχει διαβάσει τις θέσεις τους (ο Θεός να τις κάνει) και ξέρει τα βασικά από αυτά που λέει η Ν.Δ., μπορεί εκτιμώ σε 10 λεπτά ή να τον γυρίσει πισω ή να τον κάνει να αποσυρθεί από τη συζήτηση. Είναι τόσο κενοί λόγου, που δεν έχουν επιχειρήματα ούτε για τα βασικά. Αν είναι εμπαθής, θα φύγει και θα πάει παρακάτω. Αν είναι "πληγωμένος" δεξιός που για οποιονδήποτε λόγο, δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς για την "κωλοτούμπα", είναι πραγματικά θέμα χρόνου να επιστρέψει στην οικογένεια. Το έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές τον τελευταίο καιρό, όπως φαντάζομαι και πολλοί άλλοι.

 14. paulos.fh avatar
  paulos.fh 24/04/2012 16:38:52

  Συμφωνω με το dexihaf ως ενα σημειο.Θεωρω οτι οι ριζικες αλλαγες που επρεπε να γινουν στη Ν.Δ δεν εγιναν κι αυτο εξοργισε τους απλους Νεοδημοκρατες...Π.Χ. θα μπορουσαν οι βουλευτες της Ν.Δ να χαμηλωσουν τον μισθο τους συμπασχοντας με τα εκατομμυρια των Ελληνων και οχι να ζουνε μεσα στη γυαλα αδιαφοροντας για τα προβληματα των πολιτων.Οι περισσοτεροι εκ των παλιων βουλευτων που ζητουνε αναδρομικα πολλων χιλιαδων ευρω ειναι απο την Ν.Δ.Τι θεση πηρε γι αυτο το επισημο κομμα;Θεωρω λοιπον οτι ο φανατισμος που προσπαθουν καποιοι να επιβαλλουν στους δεξιους ψηφοφορους γυρναει μπουμερανκ στα κεφαλια τους.Οι εκαστοτε βολεψακηδες ωφελουνται απο την παρουσα κατασταση τρεχοντας στα γραφεια των βουλευτων για να μην απολυθουν 'η να παρουν μια ευνοικη μεταθεση.Εγω σαν απλος δεξιος βιοπαλαιστης(φορτηγατζης)ετων 45 εχοντας ακουσει πολλα χρονια τετοιες μπουρδες δε πιστευω πλεον στη Ν.Δ αν και το 2009 στις εσωκομματικες εκλογες ψηφισα Σαμαρα για να φυγει το Μητσοτακαιικο.Παρολαυτα στη Ν.Δ κυριαρχει ακομα η οικογενειοκρατια και οι φατριες που λυμαινονται τα ψηφοδελτια ολης της χωρας..

  • dexihaf avatar
   dexihaf @ paulos.fh 24/04/2012 18:08:17

   Αγαπητέ paulos.fh, πίστεψέ με, έχουν εξαφαντιστεί πολλές "ενοχλητικές" φάτσες από τα γραφεία του κόμματος. Έχουν εμφανιστεί βέβαια και όψιμοι Βασιλικότεροι του Βασιλέως, αλλά δε θα είναι εύκολα τα πράγματα πλέον για αυτούς. Όπως συνηθίζω να λέω, στο χέρι μας είναι να τους διώξουμε και αυτούς. Όπως εξαρτάται ακόμα περισσότερο από εμάς, το ποιοι βουλευτές θα μας εκπροσωπήσουν. Αν ασχολούμαστε, μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα. Είμαστε περισσότεροι. Η απουσία μας ευνοεί τους φελλούς και δίνει άλλοθι σε αυτούς που θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν "Με αυτούς που έχω δουλεύω, αν είχα καλύτερους θα τους αξιοποιούσα". Και ειλικρινά, επειδή ήμουν και παλιότερα στη Γραμματεία Οργανωτικού αλλά και σε άλλες θέσεις, τουλάχιστον τώρα δεν θα ακούσεις κανέναν να σκέφτεται που θα μπει την επομένη των εκλογών. Μπορεί κάποιοι να το σκέφτονται (και ίσως όχι άδικα), αλλά παλιότερα, είχαν μοιράσει και τις θέσεις...
   Ας βάλουμε τώρα πλάτη όλοι, το αξίζει ο Σαμαράς, το δικαιούται η παράταξη, το έχει ανάγκη ο τόπος.

 15. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 24/04/2012 18:47:09

  +1000!!!

 16. Ραβινος avatar
  Ραβινος 24/04/2012 19:09:17

  Καταθεση ψυχης dexihaf ! Ναξερες ποσους και ποσες εκφραζεις με την ανυστεροβουλη σταση σου !Ποσοι και ποσες ετρεξαν σε συγκεντρωσεις συν γυναιξι & τεκνοις ανα την Ελλαδα !Ποσοι και ποσες προσπαθησαν να βοηθησουν απο οποιο μετεριζη ηταν ομοειδεατες τους που τους ειχε εξοστρακισει η πασοκολαμογια για 20 και χρονια !Κανεις τους δεν ζητησε τιποτα ,κανεις τους δεν ζηταει τιποτα παρα ενα και μονο πραγμα ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ !ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ δεν μπορει να το σκοτωσει κανεις ειναι σαν το νερο παντα θα βρει τροπο να βγει και να θριαμβευσει!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ για την σημειολογικη αλλα και ουσιαστικη επιλογη του Αρεοπαγιτη ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ στο Επικρατειας !Αυτη ειναι η γραφη του Σαμαρα κι'αυτη θα δει απο δω και περα ο κοσμος !Ειθε να τον τιμησει με την ψηφο του στις 6 Μαιου 2012 !

  • ελενα avatar
   ελενα @ Ραβινος 24/04/2012 23:20:19

   Συμφωνώ για το άρθρο.Πολύ καλό. Επίσης πολύ καλό το επικρατείας..
   Και γω στις εσωκομματικές ψήφισα τον Σαμαρά αλλά σε αυτές τις εκλογές λυπάμαι αλλά δεν θα ψηφίσω ΝΔ γιατί μου δίνει την εντύπωση ο Σαμαράς ότι ντε και καλά θέλει να βγεί πρωθυπουργός και έτσι μάζεψε ότι νάναι στα ψηφοδέλτια. Δεν μπορώ να ψηφίζω έναι κόμμα που έχει υποφήφιους τύπου Αδωνη , τύπου παλιών βουλευτών γόνους και ανεπάγγελτους που επειδή βγήκαν στην σύνταξη οι μπαμπάδες πρέπει να συνεχιστεί το κληρονομικό δικαίωμα ντε και καλά . Ηθελα νέους ανθρώπους άλλους και όχι τους γιούς και κόρες των περασμένων. (σημείωση :δεν θα ψηφίσω ούτε Καμμένο για να μην βγάλετε λάθος συμπεράσματα -τον θεωρώ επίσης ανεπάγγελτο)

 17. Ακαυτος avatar
  Ακαυτος 24/04/2012 19:15:49

  Πάντως αναρωτιέμαι αν είναι τελικά καλό ή κακό που έφυγαν όλοι αυτοί από την ΝΔ...

  Η ουσία είναι άλλη να υπάρξει επανίδρυση του κράτους αυτή που μας είχε υποσχεθεί κάποιος άλλος και τελικά μείναμε στις υποσχέσεις.

  Χτίσιμο στιβαρής οικονομίας που δεν θα ζει με δανεικά, χωρίς τα παχιά λόγια του πασοκιστάν.

  Νομίζω ότι πρέπει να ακολουθήσει ο Σαμαράς την πρακτική Ραχόι, δεν υπόσχομαι τίποτα πλήν με την πρώτη ευκαιρία την αποκατάσταση ευκαιρία των χαμηλοσυνταξιούχων, και τα προνοιακά για τους μη έχοντες.

  • Ακαυτος avatar
   Ακαυτος @ Ακαυτος 24/04/2012 19:19:37

   Αλλιώς ας τραβήξουν στον Καμένο για ρούβλια, στον ΣΥΡΙΖΑ για πετρέλαιο από Τσάβες, στην Αλέκα να στέλνουν συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στην Πιον Γιαν. Την ΧΑ μαζί με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους αφήνω εκτός...

 18. ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ avatar
  ΒΟΥΚΕΦΑΛΑΣ 24/04/2012 19:39:15

  Φίλε dexihaf θα μπορούσα να σου πω πολλά , αλλά αυτά φτάνουν.
  Σημασία είναι ότι - αν και σε πιο κεντρική θέση- είσαι ένας από τους πολλές χιλιάδες ρομαντικούς, πιθανά παλιομοδίτες , πατριώτες, ξεροκέφαλους ανυστερόβουλους αγωνιστές της κεντροδεξιάς παράταξης.
  Αν αυτά τα στοιχεία τα είχαν και αυτοί που αποκαλείς σε ενδιάμεσο σχόλιό σου ΄΄Βασιλικότεροι του Βασιλέως΄΄, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά σήμερα.
  Keep Wallking !!!

 19. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 24/04/2012 21:15:26

  Αυτοί που γουστάρουν ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναγκαστικά γουστάρουν Πακιστανούς, Σομαλούς, Νιγηριανούς κλπ. Γούστα είναι αυτά, θα έχουν τους (προσωπικούς) λόγους τους οι άνθρωποι, σεβαστοί αυτοί οι λόγοι. Λέγεται, άλλωστε, ότι και ο Πέτρος Κωνσταντίνος τους γουστάρει και ευρύτερα αυτούς, πέρα από ιδεολογικούς λόγους εννοώ. Τον κατανοώ. Από τις αξύριστες και άπλυστες φακλάνες του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καλύτεροι οι Σομαλοί....

 20. stamoschios avatar
  stamoschios 24/04/2012 22:52:03

  Για όλα φταίνε οι ανοησίες της προτεραίας περιόδου περί μεσαίων χώρων και η άρνηση της φοβικής δεξιάς να δηλώσει ευθαρσώς την ταυτότητα της. Οι πάσης φύσεως θωπείες προς τους αριστερούς πληρώθηκαν αρκούντως από τη πατρίδα μας και τη παράταξη. Όταν υπάρχουν "δεξιοί" που ηρωποιούν τους εκδοροσφαγείς του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ , που αποδέχονται να καίγεται η Αθήνα με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που δέχονται να βγάζει βιβλία Ιστορίας η Ρεπούση, που αποδέχονται εθνομηδενιστικά φίδια στον κόρφο τους ε τότε η ευθύνη βαρύνει του ώμους της παρατάξεως μας. Ας διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού τον Αντώνη Σαμαρά, που βάλλεται με σφοδρότητα από την καθεστηκυία τάξη, αλλιώς το μέλλον θα είναι δυσχερέστερον του αναμενομένου.

 21. ΤΟΤΙ avatar
  ΤΟΤΙ 25/04/2012 02:56:43

  ΔΕΞΙ ΧΑΦ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΗΡΑ ΘΑΡΡΟΣ..ΠΗΡΑ ΘΑΡΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΗ ΔΙΝΩ ΜΟΝΟΣ..ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,ΔΕ ΘΑ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ,ΔΕ ΘΑ ΞΕΜΕΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ..ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΑ ΞΑΝΑΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ,ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΑ ΞΑΝΑΝΙΚΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ,ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΑ ΞΑΝΑΑΝΑΜΕΤΡΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΑ,ΤΗΝ ΑΜΜΟΡΦΩΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΝΑ ΤΣΙΜΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ..ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ..ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΜΙΑ ΜΑΖΙΚΗ,ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΖΟΠΟΙΗΜΕΝΗ,ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΟΥ ΑΘΡΟΙΖΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..Ο ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ,Ο ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΝ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ..ΚΛΕΙΝΩ ΘΥΜΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΟ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ..ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ,ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ..ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΧΑΖΟΥΝ,ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΝΟΥΝ,ΒΛΑΚΟΛΟΓΟΥΝ ΠΡΙΝ ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΣΜΟ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ..ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΜΟΝΑΧΑ ΕΝΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΟΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΕΙ..ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ Η¨ ΧΩΝΕΥΤΗΡΗ ΙΔΕΩΝ..ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 22. ΤΟΤΙ avatar
  ΤΟΤΙ 25/04/2012 03:04:33

  Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ..ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ..

 23. Βρώμικες μασχάλες avatar
  Βρώμικες μασχάλες 25/04/2012 03:59:12

  Ωραίο επιχείρημα: "αξύριστες και άπλυστες (sic)".

  Δηλαδή αν ήταν "αξύριστοι και ιδρωμένοι χειρώνακτες (π.χ. αγρότες)" θα τους ακούγατε επίσης αδιάφορα;

  Να υποθέσω πως δεν έχετε επιχείρηματα στο ιδεολογικό πεδίο σύγκρουσης με την (κάθε) ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για τούτο σχολιάζετε την εξωτερική τους εμφάνιση;

  Γιατί πρέπει μια γυναίκα πολιτικός να εκπέμπει θηλυκότητα; Θα είχατε τις ίδιες πολιτικές ιδέες, αν είχατε προβλήματα όρασης;

  Είστε από αυτούς που επιλέγουν κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, όχι από το τι λέει αλλά από το τι γραβάτα ή καλσόν ή άρωμα φοράει;

  Εκτίθεσθε...

 24. ilektro77 avatar
  ilektro77 25/04/2012 09:18:11

  Καλό είναι στις πολιτικές συζητήσεις να ακολουθούμε την ανάλογη με τη σύνθεση της παρέας τακτική. Από αυτά που προαναφέρθηκαν συμπεραίνεται ότι ο στόχος σου λογικά θα έπρεπε να είναι να πάρεις με το μέρος σου τον δεξιό αντιΣαμαρικό. Αυτό μάλιστα είναι εύκολο αφού στην παρέα υπήρχαν άνθρωποι να τονίσεις την αναγκαιότητα συσπείρωσης. Όσον αφορά τους αριστερόστροφους το μόνο που πρέπει να τους πείς είναι ότι η πλέον ενδεδειγμένη και όχι "βλακώδης" επιλογή θα ήταν η αποχή.

 25. dexihaf avatar
  dexihaf 25/04/2012 09:37:44

  Καλημέρα Έλενα, αναμφίβολα στα ψηφοδέλτια υπάρχουν και κάποιοι - ελάχιστοι κατά τη γνώμη μου - που ίσως δε θα έπρεπε να είναι. Και εμένα με εκνευρίζουν οι "γόνοι"... Όμως, υπάρχουν και κάποιοι που αξίζουν. Και σε αυτή την περίπτωση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Σε κάθε περίπτωση, είναι στο χέρι μας ποιους θα ψηφίσουμε. Τιμώρησε αυτούς που δε γουστάρεις, όχι την παράταξη, όχι την Πατρίδα. Ο Σαμαράς αν ήθελε να είναι πρωθυπουργός όπως λες, θα ήταν εδώ και πολύ καιρό. Δε θα στήριζε την κυβέρνηση Παπαδήμου, δε θα ψήφιζε το 2ο μνημόνιο και θα ήταν Πρωθυπουργός αλλά σε μια χώρα της δραχμής. Αυτή του η υπεύθυνη στάση αξίζει την επιβράβευσή μας. Το βράδυ της 6ης Μαΐου, όλοι μαζί θα πανηγυρίζουμε στην πλατεία Συντάγματος ή όπου αλλού είναι ο καθένας.

 26. MONA avatar
  MONA 25/04/2012 12:41:20

  bravo

 27. victoria (true) avatar
  victoria (true) 25/04/2012 16:39:22

  Χαίρομαι που έχει και μερικές τέτοιες φωνές το οργανωτικό, διώξτε τους Γκρούεζες!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.