#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/10/2013 14:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει!!!»Διάβασα κάπου πως αν υπήρχε Ολυμπιακό άθλημα «πέφτω απ’ τα σύννεφα» θα είχαμε σαρώσει όλα τα χρυσά μετάλλια! Άνευ συναγωνισμού!

Το αναφέρω τούτο γιατί σ’ αυτή τη χώρα μια ζωή…αιφνιδιαζόμαστε! Μια ζωή, φταίνε οι  άλλοι! Ενώ εμείς, αθώες περιστερές! Αναμάρτητες!

Αίφνης ανακαλύψαμε ότι ο κ. Καραβίτης είναι ….εμπνευστής της ιδέας για τον ενιαίο φόρο ακινήτων!

Συγνώμη, αλλά καλά να…πάθουμε!

Ποιοι έστειλαν τον Καραβίτη στο ΥΠΟΙΚ και του ανέθεσαν μια τόσο σημαντική αποστολή;

Δεν ήξεραν, δεν γνώριζαν, δεν ρώτησαν να μάθουν τι πρεσβεύει αυτό το εκλεκτό τέκνο του...Σημιτισμού;

Το αστέρι της Στατιστικής Υπηρεσίας, που όλα τα έσφαζε και όλα τα μαχαίρωνε;

‘Η μήπως, για αυτόν ακριβώς τον λόγο τον έστειλαν εκεί, οπότε τα εκ των υστέρων δάκρυα, είναι κροκοδείλια.

Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι ο Καραβίτης δεν κάνει τίποτα παραπάνω παρά να εκφράζει την ίδια λογική που κυριαρχεί στο ΥΠΟΙΚ εδώ και δεκαετίες.

Έχουμε ανάγκη από λεφτά;

Φτιάχνουμε ένα …ωραιότατο φορολογικό νομοσχέδιο, ασαφές και περίπλοκο ως συνήθως (για να ξεφεύγουν οι επιτήδειοι και οι …ενημερωμένοι), στη συνέχεια αρχίζουμε να …εκδίδουμε ερμηνευτικές εγκυκλίους και …διευκρινιστικές διατάξεις!

Στόχος τα συνήθη …υποζύγια!

Και ό,τι …πιάσουμε!

«Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει», μια και οι…στάνες  κέντρισαν το ενδιαφέρον των καρεκλοκένταυρων του ΥΠΟΙΚ.

Αλήθεια για τα….κοτέτσια τίποτα;

Ξέρετε πόσα …ιδιωτικά κοτέτσια λειτουργούν ανά την επικράτεια; Πόσες γιαγιάδες ασκούν…παράνομη …εμπορική δραστηριότητα με τα….αυγουλάκια;

Ούτε ΦΠΑ, ούτε τιμολόγια, ούτε τίποτα!

Μες την παρανομία είναι!

Δεν τις υποχρεώνουμε να βγάλουν δελτία;

Δεν τις τραβάμε και έναν ΦΠΑ 23% να …γεμίσουν τα ταμεία του κράτους μετρητά; Να …λυθούν, επί τέλους, τα κομποδέματα ν’ ανοίξουν και τα …σεντούκια;

Για να σοβαρολογήσουμε:

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών κοντά στα 60 δις, δεν χρειάζεται να είσαι ….Καθηγητής του Χάρβαρντ στα Οικονομικά για να καταλάβεις, ότι οι φορολογούμενοι δεν αντέχουν  άλλο.

Ο ….γαϊδαράκος τα έχει τινάξει από το βάρος.

Όσα επιπρόσθετα και να του φορτώνουμε δεν πρόκειται να σηκωθεί!

Τι νόημα έχει να επιβάλλεις νέους φόρους, όταν δεν μπορείς να εισπράξεις τους προηγούμενους;

Μπορεί να μου το εξηγήσει κάποιος ….σοφός του ΥΠΟΙΚ;

Μήπως, λοιπόν, αντί να επαναλαμβάνουν μονότονα τις ίδιες αδιέξοδες συνταγές ν’ ανοίξουν τα παράθυρα και να ρίξουν καμιά ματιά σε φρέσκες ιδέες;

Μήπως,  λέω….

ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σπορέας avatar
  Σπορέας 31/10/2013 15:04:48

  " Μήπως, λοιπόν, αντί να επαναλαμβάνουν μονότονα τις ίδιες αδιέξοδες συνταγές ν’ ανοίξουν τα παράθυρα και να ρίξουν καμιά ματιά σε φρέσκες ιδέες;
  Μήπως, λέω…. "

  Πιστεύεται ειλικρινά ότι είναι ικανοί ?

 2. ορεσείβιος avatar
  ορεσείβιος 31/10/2013 15:12:43

  Τα παράθυρα του ΥΠΟΙΚ είναι ανοιχτά και έχουν καλή θέα..Βλέπουν λιμάνι,Περαιά, πλοία κλπ.
  Φροντίζουν λοιπόν να προστατεύουν ότι φαίνεται.
  Αν δεν αναλάβουν οι κακοί τροικανοί και γερμαναράδες να φτιάξουν τους νομους και τα νομοσχέδια ,πάντα τα ίδια θα γίνονται στο γελαδιστάν μας.
  Τα πράγματα είναι απλά.
  Πόθεν έσχες για όλους.
  Καταγραφή και φορολογία όλων των ακινήτων
  Καταγραφή όλων των λογαρσιασμών στις τράπεζες.
  Οι στάνες , τα μαντριά και τα κοτέτσια είναι ωραίες καραμέλες για τους συνήηθεις και μόνιμους ηλίθιους του γελοιοδιστάν μας.
  Να μην πληρώσει ο βοσκός 10 ευρώ ,ωραίο πρόσχημα, για να γλυτώσει όμως το αρχιλαμόγιο 10.000 που θα ειναι τα πρώτα λεφτά σε φόρους που θα πληρώσει απο το 1950 και εντεύθεν.
  Με τις υγείες μας.

 3. αύρα avatar
  αύρα 31/10/2013 15:28:33

  Κατά τα άλλα το ίδιο ΥΠΟΙΚ, που επιβάλλει νέους βαρύτερους φόρους χωρίς να έχει εισπράξει τους προηγούμενους,
  απαλλάσει από τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων... τυφλούς, αυτιστικούς κι ανάπηρους.
  Δεν τους απαγορεύει να οδηγούν... όοοοχι...τους απαλλάσει εντελώς από τον φόρο. Η παράνοια στο απόγειο της.
  Αυτιστικοί, ανάπηροι και τυφλοί επιτρέπεται να κατέχουν όχημα και να κυκλοφορούν ...ατελώς! Δεν απειλούν κανέναν.
  Απειλή κατά το ΥΠΟΙΚ είναι όσοι κατέχουν ακίνητα.
  Αυτοί πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στην φτώχεια και τον αφανισμό.
  Αυτοί απειλούν κατα το ΥΠΟΙΚ ...την δημόσια ασφάλεια!

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ αύρα 31/10/2013 16:18:27

   Aγαπητή αύρα για να μη γινόμαστε υπερβολικοί , ο νόμος δεν δίνει το αυτοκίνητο στον τυφλό για να το οδηγεί ο ίδιος, αλλά για να έχει κάποιον δικό του άνθρωπο που βλέπει, να τον μεταφέρει με το "αναπηρικό"αυτοκίνητο. Το σκάνδαλο δεν είναι οτι δικαιούνται αφορολόγητα οι τυφλοί, αλλά οι υπερδιπλάσιοι τον αριθμόν απαιτούμενοι βουλευτές, (150 για την Ελλάδα είναι υπεραρκετοί όπως φαίνεται κι απο το έργο που παράγουν, μην διαβάζοντας καν ό,τι ψηφίζουν) . Γι αυτό επιμένουμε οτι η ευθύνες ανήκουν κατά 95% στους πατέρες του και μόνο κατά 5% στο έθνος...

   • Valantis avatar
    Valantis @ ΓΙΩΡΓΟΣ 31/10/2013 16:46:35

    Έχετε δίκιο. Οι 150 βουλευτές είναι όντως υπεραρκετοί. Όπως ακριβώς και οι 350.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Οι "παραπανίσιοι" (οι οποίοι δεν έχουν καν αντικείμενο), πρέπει να φύγουν από το μισθολόγιο.

    • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
     ΓΙΩΡΓΟΣ @ Valantis 31/10/2013 22:31:45

     Εννοείται οτι συμφωνούμε φίλε Βαλάντι. Και πάλι δικαιώνεται αυτό που λέω οτι και για τους διπλάσιους Δ.Υ. το 95% της ευθύνης ανήκει στους πατέρες του έθνους, αφού αυτοί δια του παραδείγματός τους δίνουν το δικαίωμα και στους υπαλλήλους να είναι διπλάσιοι απο τους αναγκαίους..

   • αύρα avatar
    αύρα @ ΓΙΩΡΓΟΣ 31/10/2013 16:48:27

    Οπως και στο χαράτσι, η φοροαπαλλαγή για τους συμπολίτες μας με αναπηρίες, θα έπρεπε να αφορούν συγγενικά τους πρόσωπα που φέρουν την ευθύνη της οδήγησης κι όχι τους ίδιους.
    Δύο μέτρα και δύο σταθμά ...πάντα σε βάρος των κατόχων ακινήτων.
    Εκτός κι αν σχεδιάζεται.. η ΝΔ να βρεθεί στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ (που έγιναν μονοψήφια κυρίως λόγω των πολλαπλών βαρών στα ακίνητα)... ώστε να αναδυθούν νέα σχήματα κι εθνοσωτήρες!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ αύρα 31/10/2013 16:48:41

   Δεν σοβαρολογείς ελπίζω για τα ΑΜΕΑ... Διαφορετικά η γνώμη σου ήταν όνειδος για τη λογική και την ανθρωπιά.

 4. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 31/10/2013 15:50:35

  Άδικα προσπαθείς Κώστα. Πουθενά στον κόσμο δεν γίνονται τέτοιες ηλιθιότητες. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι η καρέκλα και το συνεχές φαγοπότι...εις βάρος μας, φυσικά. Φτιάχνουν συνθήκες εξέγερσης...

  • tak avatar
   tak @ Νίκος Αργεάδης 31/10/2013 19:39:03

   Αγαπητέ Νίκο, πόσο δίκιο έχεις!
   Από ένα τυχαίο γεγονός, μπορεί να ανάψει η θρυαλλίδα της εξέγερσης!
   Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει πλέον...

 5. Αδέξιος Δεξιός avatar
  Αδέξιος Δεξιός 31/10/2013 17:49:18

  Ο Καραβίτης είναι και Αντιπρόεδρος του ΟΤΕ, αν δεν κάνω λάθος;

 6. peloponisios avatar
  peloponisios 31/10/2013 18:43:02

  Μακαρι να κανουν κατι να γυρισει λιγο αυτο το ψυχοπλακωτικο κλιμα που οδηγει σε ακραιες επιλογες. Μακαρι.

 7. Ιππο-Κριτης avatar
  Ιππο-Κριτης 31/10/2013 19:10:58

  Αδιανόητο, πώς σε αυτή τη χώρα κάνουμε τα εύκολα, δύσκολα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ότι η εξίσωση 1+1=2 το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει όποια κυβέρνηση κι αν έχουμε. Βέβαια θα μου πείτε άλλο κυβέρνηση και άλλο … κράτος. Στο ελληνικό Κράτος τα αποτελέσματα των εξισώσεων αλλάζουν κατά το … δοκούν.

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 31/10/2013 20:49:32

  «Σύμφωνα με το Ν. 4024/2011 «βάσει του αποτελέσματος της αξιολόγησης και το αργότερο έως 31.12.2013 ολοκληρώνεται η αναδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών, συντάσσονται νέα οργανογράμματα, καταργούνται υπηρεσιακές μονάδες περιορισμένου αντικειμένου ή αρμοδιοτήτων, μετακινείται ή μετατίθεται το προσωπικό αυτών και καταργούνται οργανικές θέσεις που πλεονάζουν». Μετά την τροποποίηση, που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η προθεσμία αυτή παρατείνεται έως την 31 Δεκεμβρίου 2014.»

  Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει.

  «Στην κίνηση των 22 «γαλάζιων» που εκλέγονται σε αγροτικές περιοχές και με την ομαδική τους ερώτηση προχθές κατάφεραν να εξαιρεθούν από τον φόρο... οι στάνες και οι λοιποί στεγασμένοι χώροι στα αγροτεμάχια, απάντησαν χθες οι εκπρόσωποι των αστικών κέντρων προκειμένου να αποτρέψουν την επιβάρυνση στα ακίνητα.
  Το στίγμα έδωσε η Φωτεινή Πιπιλή (Α΄Αθήνας) με την εξής –άκρως χαρακτηριστική– φράση: «Κατανοώ τους βουλευτές της περιφέρειας αλλά τι θα γίνει με την εξωφρενική φορολόγηση των ακινήτων στο Παλαιό Ψυχικό;” και την επισήμανση ότι είναι η μοναδική που τολμά να πει “έλεος πια με την αστική τάξη”...»

  Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει

  «Μία μικρή μειοψηφία διοικητικών υπαλλήλων συνεχίζει να κρατά κλειστά το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο εις βάρος των φοιτητών και των οικογενειών τους, καταχρηστικά» τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.»

  Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει

  «Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Ρακιντζής στο πόρισμα του για τον ΕΟΠΥΥ , τον τελευταίο ενάμιση χρόνο το κόστος για νοσηλείες στο εξωτερικό έφτασε τα 76 εκατ. ευρώ, ενώ κάποιες από αυτές θα μπορούσαν να είχαν γίνει και στην Ελλάδα. Επίσης, επισήμανε ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα δαπανήθηκαν 113 εκατ. ευρώ για αναπηρικά αμαξίδια, τομέας που χρειάζεται επιπλέον διερεύνηση και εξορθολογισμό.»

  Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει

  «Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Endeavor Greece, συλλέγοντας τα στοιχεία για τις νέες επιχειρήσεις από όλες τις αρμόδιες αρχές, το 93% των νέων εταιρειών που ιδρύθηκαν το 2008, πριν η κρίση εκδηλωθεί στην Ελλάδα, δραστηριοποιείται σε κλάδους μη παραγωγικούς, χωρίς εξωστρέφεια και με χαμηλή χρήση εργαλείων τεχνολογίας. Οι πρώτοι πέντε κλάδοι από απόψεως αριθμού εταιρειών ήταν κατασκευαστικές εταιρείες, καταστήματα ειδών ένδυσης-υπόδησης, real estate, υπηρεσίες παροχής λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, καταστήματα εστίασης. Προ κρίσης στην Ελλάδα αναλογούσαν περίπου 75 επιχειρήσεις ανά χίλιους κατοίκους και ιδρύονταν πάνω από 55.0000 νέες εταιρείες τον χρόνο.

  Στο διάστημα που μεσολάβησε, πολύ μελάνι χύθηκε για την ανάγκη στροφής σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, συνέδρια έγιναν, ενώ έχουν δημιουργηθεί 55 οργανισμοί με αντικείμενο την ενίσχυση και την καθοδήγηση νέων εταιρειών. Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα παραμένει απογοητευτική και όχι μόνον διότι ο αριθμός των νέων εταιρειών ήταν μειωμένος το 2012 σε σχέση με το 2008 κατά 45%. Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη, το 2012 ιδρύθηκαν 42.347 νέες επιχειρήσεις, εκ των οποίων και πάλι η συντριπτική πλειονότητα, το 90% –έναντι 93% το 2008– δραστηριοποιείται στους θεωρούμενους μη παραγωγικούς κλάδους. Τα σκήπτρα αυτή τη φορά κρατούν οι επιχειρήσεις του κλάδου μαζικής εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, καφέ, μπαρ), καθώς το 2012 από τις 42.347 επιχειρήσεις οι 10.003 ήταν αυτού του κλάδου. Ακολουθούν, παρά τα δεκάδες χιλιάδες «λουκέτα», οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις, κυρίως πώλησης ειδών ένδυσης και υπόδησης, καθώς το 2012 ιδρύθηκαν 2.100 αυτής της κατηγορίας. Την τρίτη θέση με 2.046 επιχειρήσεις καταλαμβάνει ο κλάδος παροχής λογιστικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Παρά την ελεύθερη πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας, το 2012 ιδρύθηκαν 1.628 κατασκευαστικές επιχειρήσεις, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή και εμπορία ενέργειας.»

  Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει

  «Περίπου 300.000 εργαζόμενοι μπορούν να βγουν νωρίτερα στήν σύνταξη έως και πέντε χρόνια. Με τη συμπλήρωση 25ετίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010 θεμελιώνεται δικαίωμα και ανοίγει η πόρτα εξόδου στα 60»

  Αυτή η στάνη, αυτό το τυρί βγάζει

  • ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
   ΓΙΩΡΓΟΣ @ Ιαπετός 31/10/2013 22:41:04

   Αγαπητέ Ιαπετέ,
   Περιγράφεις εναργέστατα τα ελαττώματα, τις αδικίες και ανισότητες σε βάρος πάντα των αδυνάτων, του καπιταλισμού, σε ένα κράτος της περιφέρειάς του, που είναι το πλέον καθυστερημένο στην Ευρώπη και το πλέον ανεπτυγμένο στη Μ.Ανατολή και τη Β. Αφρική.
   Ο λαθείς εφ' ώ ετάχθη και η ιστορική ανακαιότητα και συγκυρία φέρνει και τις αλλαγές. Οχι οι κρατικοδίαιτοι πολιτικοί υπάλληλοι των νταβατζήδων και των Τραπεζιτών...

  • Αγρότης avatar
   Αγρότης @ Ιαπετός 01/11/2013 08:19:26

   ...το 2012 ιδρύθηκαν 42.347 νέες επιχειρήσεις...
   Ακόμη και από αυτές τις εταιρείες, μόλις το 1 τοις χιλίοις μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται, να μεγαλώσει σημαντικά και να εξασφαλίσει απασχόληση σε εκατοντάδες εργαζόμενους.Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε μόλις 40 νέες εταιρίες κάθε χρόνο που μπορούν να κάνουν πραγματική διαφορά στην οικονομία και στην απασχόληση. Κι αν ο αριθμός φαίνεται μικρός, συγκρινόμενος πάντα με την πλειάδα των νέων επιχειρήσεων που ιδρύονται στη χώρα, δεν θα συμφωνήσουμε και εμείς μαζί σας.
   Αυτές οι 40 νέες εταιρείες κάτω από την κατεύθυνση και τη στήριξη Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών, σε επίπεδο τόσο γνώσης, όσο και χρηματοδότησης θα μπορούσαν να γίνουν οι νέες Chipita της επόμενης δεκαετίας.
   Ήδη κάποιες εξ αυτών, όπως π.χ. η καλαματιανή εταιρεία τροφίμων Παπαδημητρίου, ή η Fereikos - Helix, η Hotelbrain, και η Hellas Direct (χαρακτηριστικά παραδείγματα, αλλά σίγουρα όχι και τα μοναδικά) αποτελούν ελκυστικές επενδυτικές επιλογές τόσο για εγχώριους όσο και για διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι έχουν καταφέρει μέσα από το δίκτυο της Endeavor Greece (και όχι μόνο) να τις εντοπίσουν.

   Αυτή η στάνη...αυτό το τυρί θα μπορούσε να βγάλει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.