27/11/2009 01:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτά τα ξεχνάει η κ. Μπακογιάννη; (αρχιτέκτονες του ενδοτισμού)Επειδή βγήκε χθες στην τηλεόραση η κ. Μπακογιάννη και μας είπε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι μεταξύ όλων των άλλων είναι και η …. «αρχιτέκτων του Βουκουρεστίου» (δηλαδή του …βέτο)  ας θυμηθούμε τα πραγματικά γεγονότα:

 Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι (http://www.antinews.gr/?p=1555)

 Όπως ο Πάγκαλος τη νύχτα των Ιμίων στο Μέγκα, έτσι και η Ντόρα. Μια ημέρα πριν από την σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, όπου παίζεται το θέμα τής ονομασίας των Σκοπίων, βρέθηκε, σε μια εθιμοτυπική (άκουσον, άκουσον) επίσκεψη, στον «Ελεύθερο Τύπο» της κ. Αγγελοπούλου. Κατά πληροφορίες, δεν επρόκειτο για συνέντευξη στην εφημερίδα, αλλά για συνάντηση με τη διεύθυνση της εφημερίδας, και για μια «μίνι ενημέρωση» για το εθνικό ζήτημα. Μια ημέρα πριν από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ βρήκε το χρόνο να πάει για συναντήσεις με τους εκπροσώπους μιας εφημερίδας χαμηλής μάλιστα κυκλοφορία, ενώ η προπαγάνδα των Σκοπίων και των ΗΠΑ οργιάζει σε όλο τον κόσμο; Αντί να βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με όλους τους υπουργούς εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, «φλερτάρει» με τη Γιάννα; Τα βλέπει άραγε αυτά το πρωθυπουργικό περιβάλλον -το οποίο άφησε να πάει ο Ελεύθερος Τύπος στη Γιάννα- ή δεν παίρνει χαμπάρι; Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, πρέπει κι αυτή την στιγμή να αναδειχθεί σε όλους η ελαφρότητα, με την οποία διαχειρίστηκε το υπουργείο Εξωτερικών το θέμα των Σκοπίων; 

 Τα έχει ξεχάσει και αυτά η Ντόρα;

 Δυσαρεστημένη πάλι η Μόσχα με την κ. Μπακογιάννη (http://www.antinews.gr/?p=3073)

Τουρκικές σημαίες σε νησίδες του Έβρου (http://www.antinews.gr/?p=2201)

 Πάμε παρακάτω:

 Είναι ή όχι αλήθεια ότι η Κυρία Μπακογιάννη υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της πλεκτάνης Ανάν, με την οποία η Κύπρος παραδιδόταν κυριολεκτικά στην Τουρκία, ενώ η Τουρκία, μέσω του ψευτοκρατιδίου στα κατεχόμενα, έμπαινε από την πίσω πόρτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Είναι η όχι αλήθεια ότι η Κυρία Μπακογιάννη, εξυπηρετώντας την επιθετική πολιτική του κ. Μπους, προσυπέγραψε την εγκατάσταση στην Πολωνία και την Τσεχία της αντιπυραυλικής ζώνης, η οποία ουσιαστικά στρεφόταν εναντίον της Ρωσίας, δηλαδή ενός στρατηγικού εταίρου της χώρας μας, με τον οποίο έχουμε συνάψει συμφωνίες για τον αγωγό πετρελαίου και το φυσικό αέριο;

 Είναι ή όχι αλήθεια ότι προς τα τέλη του περασμένου Ιουνίου η Κυρία Μπακογιάννη επέτρεψε να προσγειωθεί στην Κέρκυρα το επίσημο αεροσκάφος της ΠΓΔΜ, το οποίο έφερε τα χαρακτηριστικά της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»; Αυτό είναι ή όχι σοβαρή παραβίαση, στο επίπεδο των συμβόλων, της ενδιάμεσης συμφωνίας με τα Σκόπια;

 Είναι  ή όχι αλήθεια ότι η Κυρία Μπακογιάννη συναίνεσε στην απεμπλοκή της βίζας της ΠΓΔΜ προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπαίνουν πλέον και στην ΅Ελλάδα διαβατήρια της «Δημοκρατίας τη Μακεδονίας»; Καλό θα ήταν η Κυρία Μπακογιάννη να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα και όχι να εγγράφει στο δικό της ενεργητικό το ελληνικό «βέτο» για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτό υπήρξε επιτυχία αποκλειστικά και μόνο του Κώστα του Καραμανλή, που χειρίστηκε προσωπικά το θέμα. Και κάτι ακόμη: ιδιαίτερη σημασία είχε αποδοθεί από την Κυρία Μπακογιάννη στην κατάργηση της βίζας προς τις ΗΠΑ, ενός μέτρου που μας υποτιμά ως λαό. Παρ’ όλες, όμως, τις σοβαρές προσπάθειες που καταβάλλει για το σκοπό αυτό, εμείς επί μήνες τώρα κατάργηση ακούμε και κατάργηση δε βλέπουμε.

 Τελικά, ποιες είναι άραγε οι επιτυχίες της Κυρίας Μπακογιάννη στο Υπουργείο Εξωτερικών; Μήπως η καθυστέρησή της να ενημερώσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης, με αποτέλεσμα να διαφύγει ο Καραβέλας από τη χώρα;

 Ανώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Edo avatar
  Edo 27/11/2009 02:20:26

  Και να μην ξεχνάμε πως τα είχε πάρει ο Λαβρώφ με την Ντόρα για το θέμα της ονομαζόμενης "αντιπυραυλικής άμυνας" των ΗΠΑ στην Κεντρική Ευρώπη. Ως γνωστόν, ο Ομπάμα την πήρε πίσω την αντιπυραυλική. Η Ντόρα όμως, ήταν η μοναδική ευρωπαία υπουργός Εξωτερικών που πρόλαβε ακόμα και τον Σολάνα (υπεύθυνος για εξωτερική πολιτική της ΕΕ) και έσπευσε πρώτη από όλους να δηλώσει ότι η Ευρώπη (ή ίδια στην ουσία) ήταν υπερ της αντιπυραυλικής. Στη συνέχεια, τις επόμενες ημέρες, η μια μετά την άλλη μεγάλες χώρες της ΕΕ, με μπροστάρισα τη Γερμανία ετίθεντο κατά της αντιπυραυλικής. Το παρασκήνιο στη συνέχεια είναι το εξης. Ο Λαβρώφ δεν ήθελε καν να ακούει το όνομα Ντόρα. Οταν ο Καραμανλής λοιπόν επισκέφθηκε τη Μόσχα, αφού είχαν προηγηθεί οι κατάλληλες διπλωματικές συνεννοήσεις, για να σπάσει ο πάγος, πήρε την Ντόρα στον επίσημο δείπνο με Πούτιν και Λαβρόφ. Οεεοο! Με την ευκαιρία, τι γίνεται με εκείνα τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης από τους Ρώσους; Μήπως ξέρει τίποτε η Ντόρα ή γενικότερα, βρε παιδί μου, η "φαμίλια"; Ε, δεν άκουσα καλά!

 2. Edo avatar
  Edo 27/11/2009 02:22:33

  Α, τότε με την κατάρριψη του Ηλιάκη (F-16, Κρήτη) από τους Τούρκους, ποιά ήταν η ανεπίσημη "ενημέρωση"-διαρροές του υπουργείου Εξωτερικών; Να τα πούμε, να τα πούμε; Πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα!

 3. ntora.eleos avatar
  ntora.eleos 27/11/2009 07:13:22

  ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΛΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.
  ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.  ΝΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ 28 Μαϊου 1979
  H ομιλία του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Kαραμανλή, μετά την υπογραφή της συνθήκης εντάξεως της Eλλάδος στην E.O.K.


  http://www.idkaramanlis.gr/_html/arxeio/gr/790528.html


  H Eλλάς από σήμερα αποδέχεται οριστικά την ιστορική πρόκληση και την ευρωπαϊκή μοίρα. Διατηρώντας την εθνική της ταυτότητα. Έχομε εμπιστοσύνη και στη Eυρώπη και στην Eλλάδα. Έχομε την απόφασή να είμαστε όλοι Eυρωπαίοι, όπως θα έλεγε ο Tσόρτσιλ και όλοι Έλληνες, όπως θα έλεγε ο Σέλεϊ.


  ΚΥΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΝΑΤΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

 4. ελεύθερος avatar
  ελεύθερος 27/11/2009 08:15:15

  Τα πράγματα είναι απλά, λίγη κοινή λογική χρειαζεται.
  Οι αμερικανοί πάντα προσπαθούσαν να ελέγχουν τα κόμματα εξουσίας στις μικρές χώρες, με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία.
  Αυτή την εποχή δίνουν τα ρέστα τους. Εξέλεξαν το Γιωργάκη πρωθυπουργό και θέλουν τη Θεοδώρα αξιωματική αντιπολίτευση για να ελέγχουν απόλυτα το πολιτικό σκηνικό.
  Εξάλλου, και οι δύο είναι "δικά" μας παιδιά.
  Εάν δεν καταφέρουν να εκλέξουν τη Θεοδώρα θα τους είναι λιγότερο εύκολο να ελέγξουν το Γιωργάκη, εάν το καταφέρουν θα κάνουν ότι θέλουν για μία δεκαετία.
  Σε αυτή την περίοτωση, ξεχάστε τη μακεδονία, την Κύπρο, τις συμφωνίες με τη Ρωσία και την Κίνα και πάνω από όλα κάθε είδους οικονομική ευμάρεια για το λαό.
  Beggars can't be choosers.

 5. kanis avatar
  kanis 27/11/2009 08:22:09

  Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΤΩΡΑ !
  Το χαμογελαστό και καθαρό του πρόσωπο είναι ότι καλύτερο για το ξεκίνημα μιας καλής μέρας!

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ kanis 27/11/2009 09:26:54

   Και πολύ ωραίος στα λεγόμενά του, όπως αυτή τη στιγμή και ο Μαρκόπουλος στο ΜΕΓΚΑ που κατατροπώνει την ναφθαλίνη τον Γιακουμάτο (η Μητσοτάκη τα λέει)ότι τάχατες το σύστημα ΠΑΣΟΚ θέλει τον Σαμαρά.
   Μωραίνει Κύριον ον βούλεται απωλέσαι....

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ kanis 27/11/2009 09:27:11

   Και πολύ ωραίος στα λεγόμενά του, όπως αυτή τη στιγμή και ο Μαρκόπουλος στο ΜΕΓΚΑ που κατατροπώνει την ναφθαλίνη τον Γιακουμάτο (η Μητσοτάκη τα λέει)ότι τάχατες το σύστημα ΠΑΣΟΚ θέλει τον Σαμαρά.
   Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι....

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/11/2009 09:27:11

  Οσοι ισχυριζονται οτι η δηλωση για την αντιπυραυλικη ασπιδα εγινε εν αγνοια του Καραμανλη κανουν λαθος.Η κυβερνηση της ΝΔ ειχε ελθει σε αντιπαραθεση με τις ΗΠΑ για τρια θεματα-Σκοπια,αναγνωριση Κοσοβου και προσθετος στρατος στο Αφγανισταν.Επρεπε να γινει η δηλωση για να μειωθει η ενταση και φυσικα ηταν σε συνεννοηση.Το ιδιο συνεβη και με την περιβοητη αφιξη Μιλοσοσκι στην Κερκυρα.
  Ουτε αυτο εγινε χωρις τη συναινεση Καραμανλη και δεν μπορουσε να γινει αλλιως.
  Εκει υπηρχε συνοδος του ΟΑΣΕ δηλ 35 χωρων Ευρωπης και Β.Αμερικης και θα διαλυαμε τη συνοδο που ηταν διπλωματικη προβολη της Ελλαδος αν επιμεναμε στην επιγραφη ενος αεροπλανου.Τα Σκοπια πηραν μερος στη συνοδο με τον ονομα FYROM και αυτο εχει σημασια και οχι τοι γραφουν πανω στο αεροπλανο με το οποιο ηλθαν.

  • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
   ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ψυχραιμια 27/11/2009 09:30:57

   Η αντίστροφη μέτρηση , Ψυχραιμία μου, είχε αρχίσει από το (καλυμμένο βέβαια) ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν.

   Ρε φίλε και το ΝΑΙ της κυρίας Μητσοτάκη (επιτέλους όχι Μπακογιάννη)στο Σχέδιο Ανάν κι αυτό ο Καραμανλής της είπε να το πεί;

   Η κα Μητσοτάκη ξέρουμε ότι πήρε το ΥΠΕΞ κατόπιν εντολής άνω και πέρα της Ελλάδας......Don't be silly....

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 27/11/2009 09:53:32

    Δεν ειπα κατι παρομοιο.Την πεοχη του σχεδιου Αναν ηταν δημαρχος και δεν ειχε καποια αρμοδιοτητα.Απλως οπως ολοι οι πολιτικοι εξεφρασε τη γνωμη της,υπερ ή κατα,και οι περισσοτεροι ηταν υπερ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 27/11/2009 10:04:27

   Καμία σύνοδο δεν θα διαλύαμε. Απλώς, είτε δεν θα ερχόταν ο Σκοπιανός, είτε θα ερχόταν με αυτοκίνητο. Και επιτέλους, αν είναι να αναγνωρίσουμε το "Μακεδονία" ας τη διαλύαμε. Φτάνει πια με τον ευρωλιγουρισμό. Ένα προσωπικό σόου για την προβολή της Ντόρας ήτανε. Σιγά τη σύνοδο. Άσε που στρεφόταν ευθέως κατά της Ρωσίας (έτσι είμαστε εμείς οι αντιαμερικανοί, ξέρεις, δεν γουστάρουμε και αυτά που στρέφονται εναντίον της Ρωσίας).

   Η συναίνεση Καραμανλή υπήρχε, αλλά πάντοτε όποτε υπήρχε εκμαιευόταν από τη Ντόρα. Η εισηγήτρια ήταν πάντοτε εκείνη. Το ζήτημα ήταν πάντοτε, αν υπήρχε το περιθώριο για τον Καραμανλή να κρατήσει αντιστάσεις. Ο Καραμανλής αρχικά συναίνεσε, δήλωσε μάλιστα ότι ως "υπερήφανος Μακεδόνας" δεν έχει πρόβλημα, αλλά μετά κατάλαβε τη γκάφα του και προσπαθούσε να το μαζέψει. Ήταν όμως αργά, διότι η άλλη τον είχε παγιδεύσει ήδη.

   Ε, αφού ήταν οι περισσότεροι πολιτικοί υπέρ του Σχεδίου Ανάν, 'ντάξει τότε. Τι πρόβλημα υπάρχει να κάνουμε έναν τέτοιο πολιτικό αρχηγό της ΝΔ και πρωθυπουργό. Θα μας τρελάνετε τελείως, μου φαίνεται. Δεν έχετε πια το Θεό σας! Μα όταν οι περισσότεροι πολιτικοί επηρεάζονται από τη στάση της ηγετικής ομάδας, τότε τι περιμένεις; Το ΠΑΣΟΚ ήταν σύσσωμο υπέρ του Σχεδίου, με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, π.χ. Λαλιώτη και διακριτικά ο Βενιζέλος. Η ΝΔ είχε όλο το σύστημα Μητσοτάκη να στηρίζει σύσσωμο το σχέδιο που θα του έδινε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στη λεηλασία των πετρελαίων της Κύπρου, συναιτερικά με την οικογένεια Μπους. Και, τέλος, όλοι οι κήρυκες της Νέας Τάξης άφηναν να εννοηθεί ότι και ο Καραμανλής είναι υπέρ του Σχεδίου, που φρόντισε να μην τους διαψεύσει λέγοντας το χλιαρό "ναι", αφού είχε διασφαλίσει το "όχι".

   Όταν η προδοσία έχει κυριαρχήσει, τότε αυτός που κρατάει ανάστημα ξεχωρίζει. Το ζήτημα όμως είναι ποιος επέβαλε την προδοσία και η Ντόρα ανήκει σε εκείνους που επέβαλαν την προδοσία. Όχι σε εκείνους που τη δέχτηκαν αδιαμαρτύρητα, όπως τόσα και τόσα ανθρωπάκια της πολιτικής.

 7. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 27/11/2009 10:09:56

  Αντε παιδιά, δυό μέρες ακόμα θα ακούμε τα παραμύθια του Μητσοτακεϊκου. Το θέμα είναι τώρα να πάνε όσοι περισσότεροι στην κάλπη. Να πείσουμε νεοδημοκράτες που το σκέπτονται - συγγενείς, φίλους, γνωστούς. Εκεί θα κριθούν όλα. Μην ξεχνάμε ότι έχουμε απέναντι μας έναν ισχυρό και βρώμικο μηχανισμό.

 8. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 27/11/2009 10:34:17

  Όντως, εκεί είναι το ζήτημα. Στην προκειμένη περίπτωση το "πόσοι" συναρτάται με το "ποιοι".

 9. Απόστολος Αθηναίος avatar
  Απόστολος Αθηναίος 27/11/2009 10:46:00

  www.protagon.gr
  του Ηλία Κανέλλη
  Ντόρας μεταρρυθμίσεις ή Αντωνίου πατριδολαγνεία;

  Το διάστημα της προεκλογικής περιόδου στη ΝΔ, είδαμε πόζες αρχηγικές, λίστες υποστηρικτών της μιας ή της άλλης υποψηφιότητας, γκάλοπ, μετρήσεις και κάθε είδους εκτιμήσεις, τηλεοπτικά events σκηνοθετημένα εκ του προχείρου, δήθεν φιλικά χαμόγελα και όρκους σεβασμού της ενότητας και υποσχέσεις κοινής δράσης μετά το αποτέλεσμα, όποιο κι αν είναι. Όλα αυτά είναι ωραίο υλικό για κανάλια, ραδιόφωνα, παραπολιτικές σελίδες εφημερίδων – αλλά και για να ζουν επικοινωνιολόγοι, εκλογολόγοι, οι αναλυτές των πολιτικών πραγμάτων εν γένει. Η μυθοπλασία των εκλογών στη ΝΔ, όμως, έστω κι αν είχε κύριους και δευτερεύοντες χαρακτήρες, εντάσεις, δράμα και πολλή φαρσοκωμωδία, δεν επέτρεψε να δοθεί απάντηση στο διά ταύτα: τι κόμμα διεκδικεί ο Σαμαράς, τι κόμμα διεκδικεί η Μπακογιάννη, τι προοπτικές έχει το κόμμα που διεκδικεί ο Σαμαράς, τι προοπτικές έχει το κόμμα που διεκδικεί η Μπακογιάννη. Με άλλα λόγια, ποια θα είναι η ιδεολογία της ΝΔ μετά την εκλογική διαδικασία και, πιο σημαντικό ίσως με το μέτρο της πολιτικής στην Ελλάδα, ποια θα είναι η πολιτική της αποτελεσματικότητα;
  Έστω και αν η προεκλογική αντιπαράθεση δεν έφερε φαινομενικά αντιμέτωπες δυο διαφορετικές ιδεολογικές ταυτότητες, στην πραγματικότητα, οι ταυτότητες αυτές υπάρχουν και είναι εμφανείς:
  -Η Ντόρα Μπακογιάννη διεκδικεί ένα «σύγχρονο και ανοικτό κόμμα». Στις προεκλογικές της ομιλίες αναφέρεται σε μια Ελλάδα χωρίς τις μόνιμες παθογένειές της. Αναφέρεται στην ανάγκη της ανάπτυξης με εμπιστοσύνη στις «αξίες της δημιουργίας και της καινοτομίας», μιλά για μεταρρυθμίσεις, για το βαρίδι που λέγεται τεράστιο και δυσκίνητο κράτος, για την ανάγκη εξάλειψης «της ανομίας, της έλλειψης σεβασμού σε κανόνες και θεσμούς». Αναγνωρίζει ότι τα σύγχρονα πολιτικά κόμματα κρίνονται από τη συνέπεια λόγων και έργων, είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση. Ως αντιπολίτευση, λέει, η υπ’ αυτήν ΝΔ «θα στηρίξει, και το δηλώνω κατηγορηματικά, κάθε μέτρο που ενισχύει τη διαφάνεια. Και ως κυβέρνηση, στο μέλλον, θα συγκρουστούμε έγκαιρα και σκληρά με όλες αυτές τις παθολογικές συμπεριφορές και νοοτροπίες». Τοποθετεί το μέλλον της χώρας στη σχέση της παραγωγής με τις ζωντανές παραγωγικές δυνάμεις – και επ’ ουδενί δεν το ταυτίζει με το σημερινό καλαμπούρι του ευρέως, σπάταλου, ανορθολογικού και αντιπαραγωγικού δημοσίου. Και, τέλος, διεκδικεί, σε βάρος της κολακείας του εθνικού συμπλέγματος ανωτερότητας, «την εθνική μας αυτογνωσία». Αν δεν ξέρουμε τις δυνατότητές μας και το μέγεθός μας στον σύγχρονο κόσμο, θα πέφτουμε θύματα του κάθε τυχάρπαστου που θα επικαλείται το μεγαλείο της φυλής και διάφορες άλλες, χωρίς αντίκρισμα, δήθεν εθνικές μεγαλοστομίες.
  -Ο Αντώνης Σαμαράς, παρά το ότι κατηγορεί την Ντόρα Μπακογιάννη για γενικολογίες και ασάφεια, είναι ο ίδιος ασαφής στα ζητήματα κατεύθυνσης της ανάπτυξης. Αντ’ αυτού, και παρά τις παραπομπές του σε ένα «ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα», δεν παύει συνεχώς να προσφέρει ως ιδεολογική πλατφόρμα ένα πακέτο εθνικοφροσύνης: πλάι στη δημοκρατία τοποθετεί την πατρίδα, δεν παύει να παραπέμπει στις «πολιτιστικές αξίες της πατρίδας» και, ασφαλώς, σαφής γίνεται μόνο όταν πρέπει να υπερασπιστεί το έθνος. Και φυσικά, ακόμα μια φορά, προτείνει το μοντέλο Κώστα Καραμανλή, που οδήγησε και τη χώρα και τη ΝΔ εκεί που τις οδήγησε: το μοντέλο της ηθικολογίας. Θέλει, λέει, ένα «ταξίδι αξιοπρέπειας, ήθους, δημοκρατίας και κοινωνικής προσφοράς». Στην ουσία, αναλώνεται σε έναν κομματικό βερμπαλισμό, χωρίς καμία κατεύθυνση για τον χαρακτήρα του κράτους, τις αναγκαίες πλην επώδυνες μεταρρυθμίσεις, τη σχέση μας με τους εταίρους και τον υπόλοιπο κόσμο. Ο λόγος του είναι ο λόγος ενός εθνοπατριωτικού μετώπου, φιλτραρισμένος στην τηλεοπτική κοινή γλώσσα, για να μην τρομάξουν τα μετριοπαθή ακροατήρια.
  Ο Αντώνης Σαμαράς, επιπλέον της Ντόρας Μπακογιάννη, διεκδικεί την παράδοση του καραμανλισμού. Η παράδοση αυτή, παράδοση μετριοπάθειας, πραγματισμού, ανοιχτών οριζόντων δεν του ανήκει. Σε παλαιότερο κείμενό μου («Ο Σαμαράς καραμανλικός;), έδειξα ότι όσα λέει για τον Καραμανλή σήμερα δεν είναι αληθινά. Ο μακαρίτης Κωνσταντίνος Καραμανλής ήταν ρητά απορριπτικός των πολιτικών επιλογών του Αντώνη Σαμαρά. Στον 12ο τόμο των αρχείων του, ο ιδρυτής της ΝΔ αναφέρει: «Ο κ. Σαμαράς (…) εφήρμοζε πολιτική άκαμπτης αρνητικότητος, η οποία ταχέως έφερε τη χώρα σε πλήρη απομόνωση μέσα στην ΕΟΚ. Ταυτόχρονα, επί υπουργίας Σαμαρά, σημειώθηκε μια άνευ προηγουμένου κατακόρυφη επιδείνωση των σχέσεών μας με όλους ανεξαιρέτως τους βαλκανικούς γείτονές μας» (Τα Νέα, 14.5.1997). Απαντώντας ο Αντώνης Σαμαράς σε εκείνες τις αιτιάσεις, επιτέθηκε οργισμένος κατά του στενού συνεργάτη του Καραμανλή κ. Μολυβιάτη («ούτε δευτερόλεπτο δεν τον εμπιστεύτηκα», λέει χαρακτηριστικά, αντεπιτέθηκε βεβαίως και κατά του ίδιου του ιδρυτή της ΝΔ: «Ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ξέφυγε από τη συμπεριφορά των υπολοίπων ηγετών» είπε. «Δηλαδή να εμφανίζεται στο λαό –για τον φόβο της Ιστορίας– ανυποχώρητος στο όνομα, αλλά στην ουσία να μην πιστεύει εξίσου ανυποχώρητα όσα τάχα υπερασπιζόταν. Χρωστάει, λοιπόν, έναντι της ιστορικής αλήθειας μιαν απάντηση ο κ. Καραμανλής: Αν δεν πίστεψε ποτέ την απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών, τότε γιατί την υιοθέτησε προς τα έξω και μάλιστα μέχρι δακρύων;». Είναι αυτό «το δάκρυ του εθνάρχη» που τότε θεωρούσε υποκριτικό αλλά σήμερα το επικαλείται, επιχειρώντας να πάρει τη συζήτηση από την ιδεολογία και τον ορθό λόγο, να τη μεταφέρει στην επικράτεια της συγκίνησης. Αντί για επιχειρήματα, συναισθήματα.
  Με βάση τα παραπάνω, είναι προφανές ότι οι ψηφοφόροι, στην πραγματικότητα, καλούνται να διαλέξουν δυο ολωσδιόλου διαφορετικά κομματικά μορφώματα.
  *Η ΝΔ που περιγράφει η Ντόρα Μπακογιάννη είναι ένα εξωστρεφές κόμμα, ευρωπαϊκό, που θέλει να διαμορφώνει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και να διαμορφώνεται απ’ αυτές. Ένα κόμμα σύγχρονο, υποχρεωμένο εκ των πραγμάτων να αλλάξει για να υποδεχθεί τις δύσκολες αλλαγές που πρέπει να εμπεδώσει η ελληνική κοινωνία – κι οι οποίες, υποχρεωτικά, περνούν από τη συρρίκνωση και τον εξορθολογισμό του τεράστιου δημόσιου τομέα της οικονομίας μας, την έμφαση στην επιχειρηματικότητα και την ανταγωνιστικότητα. Ένα τέτοιο κόμμα, αργά ή γρήγορα (εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευτεί το ΠΑΣΟΚ, αν θα καταφέρει να προχωρήσει γρήγορα στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις διατηρώντας την κοινωνική συνοχή), θα κληθεί να αναλάβει τη σκυτάλη της διακυβέρνησης.
  *Η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, αντίθετα, στην πραγματικότητα συνεχίζει οργανωτικά το μοντέλο Κώστα Καραμανλή, που ήδη χρεωκόπησε, με μοναδική επιπλέον πολιτική πρόταση την εσωστρέφεια και την ανακύκλωση της ήδη γνωστής ατζέντας. Οι μακεδονομάχοι περιμένουν να σηκώσουν στα χέρια τον κ. Σαμαρά – αλλά φαντάζεστε ένα κόμμα εξουσίας που διεκδικεί μια χώρα η οποία θα εκφράζεται από το οργισμένο ράσο του Ανθίμου και από τη φθαρμένη ρητορική του Στέλιου Παπαθεμελή επί το καλαματιανώτερον;
  Νεοδημοκράτες, σκεφτείτε ποια Ελλάδα θέλετε, τι ρόλο επιθυμείτε να παίξει το κόμμα σας στο χτίσιμο αυτής της Ελλάδας και διαλέξτε. Μετά την απομάκρυνσιν εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Απόστολος Αθηναίος 27/11/2009 10:53:31

   Η κυρα-Ντόρα κάνει το άσπρο-μαύρο, ως συνήθως. Το ανελέητο φαγοπότι το ονομάζει μεταρρυθμίσεις, ενώ τη ενσυνείδητη και ψύχραιμη υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων την ονομάζει πατριδολαγνεία.

   Όχι, δεν θα πάρουμε. Έχετε πεθάνει ήδη πολύ πριν ψηφίσουμε. Γι' αυτό και αναγκάστηκες να δεχτείς την εκλογή από τη βάση, κυρά-Ντόρα. Ήσουν ήδη νεκρή κι από πριν, δεν είχες άλλη επιλογή.

 10. mpaxalo avatar
  mpaxalo 27/11/2009 10:56:55

  Κυρία Κοραή μου", "Κυρίες μου". Το κτητικό "μου" έδινε κι έπαιρνε. Η Ντόρα μιλούσε με τη άνεση της γυναίκας που ένιωθε ότι είχε τις συνομιλήτριες της στο τσεπάκι της. Πέντε (μαζί με την παρουσιάστρια) φιλενάδες της Ντόρας, με τραγικές ερωτήσεις-πάσες έστησαν μια συνέντευξη-παρωδία. Η ίδια τις κάρφωσε λέγοντας τους "Όπως συζητάμε και κατ' ιδίαν".

  Μια πρώην υποψήφια (αποτυχούσα) βουλευτής της Ν.Δ. (Έλλη Τριανταφύλλου), μια...

  ...πρώην εργαζόμενη στον Ελεύθερο Τύπο και τώρα στον 9,84 (αμάν οι πάσες της. Νόνη Καραγιάννη), μία Λώρα Ιωάννου, αν θυμόμαστε καλά τ' όνομα της (από τη Realnews) και η γνωστή και μη εξαιρετέα αριστερή (κατά δήλωση της) και Χριστιανή, Χριστίνα Κοραή αποτελούσαν το πάνελ της καθηγητριούλας.

  Κυρά Άννα, μια και τα λέτε μεταξύ σας (όπως σας κάρφωσε η καλεσμένη σας), γιατί δεν την καλούσατε στο σαλονάκι σας να τα πείτε με την ησυχία σας; Να μην σας ακούμε...

  http://nonews-news.blogspot.com/

 11. striftompolas avatar
  striftompolas 27/11/2009 11:51:41

  Η ουσία των επιχειρημάτων που διατυπώνονται εδώ είναι ότι η νδ είναι τόσο διαβρωμένη που ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να βρεί καταλληλότερο υπουργό εξωτερικών, και παραμένει στην ίδια θέση παρότι έκανε προσωπική εξωτερική πολιτική στο όνομα της κυβέρνησης. Και η νδ είναι γεμάτη από υπουργούς ξενόδουλους, αργυρώνητους, ανικάνους κληρονόμους, κλπ.

  Είναι περίπου φυσιολογικά όλα αυτά αφού οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι η διαφορά ανάμεσα στους υποψηφίους είναι πρωτίστως ηθική και φυσικά οι απέναντι είναι το απολύτως Κακό.

  Κι έτσι ούτε μια κουβέντα για τις ικανότητες. Αρκεί η ηθική.

  Αν συνηθίζουμε να θεωρούμε ότι όποιος έχει διαφορετική άποψη είναι προδότης, τότε όλα αυτά είναι μια μάλλον δύσκολη κουβέντα.

  (Ναι το σχέδιο αναν είναι εξαιρετικό παράδειγμα: δεν ξέρω κάποιον υποστηρικτή του (τότε) που να πιστεύει (σήμερα) ότι θα υπήρχε οποιοδήποτε, το ελάχιστο, θετικό αποτέλεσμα. Αποδείχθηκε εύκολα και γρήγορα, πράγμα σπάνιο, ότι ήταν ένα καταστροφικό σχέδιο. Όλοι αυτοί δεν ήταν προδότες παρότι έκαναν λάθος. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολιτικοί μας ήταν υπέρ λέει απλώς και μόνο ότι κάποιες κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με ευρύτερη συμμετοχή).

 12. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 27/11/2009 12:03:17

  Στα τόσα που οι γνωστοί μηχανισμοί κάνουν εναντίον του Σαμαρά (ιδε μαϊμού γκάλοπ της FOCUS κ.λ.π.), ξυπνάνε και διάφορους στις 5:30 το πρωί, λέγοντας "σας τηλεφωνούμε από το γραφείο του κυρίου Σαμαρά".
  Το είπε ο ίδιος ο υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. ,στη συνέντευξη που έδωσε το πρωί στον Παπαδάκη. Για άλλη...

  μια φορά ήταν πολύ καλός. Κατ' αρχάς μιλάει με την άνεση του πρώτου. Δεν καθυβρίζει την αντίπαλό του, ούτε λέει ταπεινωτικά πράγματα για αυτήν. Είναι ήρεμος κι έχει πειθώ, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί κι αυτός, φράσεις καρμπόν(που είναι κουραστικές)όπως κι εκείνη.
  Οι λίγες δε συνεντεύξεις που γενικά παραχωρεί στα Κανάλια, μάλλον απ' αυτή την άποψη , τον προστατεύουν.
  Σε γενικές πάντως γραμμές, κέρδισε για άλλη μια φορά τις εντυπώσεις...
  apo to blog nonews

 13. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 27/11/2009 12:04:14

  ΟΛΗ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 7.30 ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.