#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/10/2010 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτά τα μάρμαρα είναι οι σύχρονες ΘερμοπύλεςΥπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν στις εθνικές επετείους και κάποιοι όχι.

Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα και κάποιοι όχι.

Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να καταπατούν κάθε έννοια ιερότητας και ιστορικότητας και κάποιοι όχι στο όνομα του δικού τους δίκιου.

Τέλος, υπάρχουν κάποιοι που δεν ορρωδούν προ ουδενός αρκεί να μείνουν για πάντα… δημόσιοι υπάλληλοι.

Αυτά και άλλα πολλά συνέβησαν χθες με την κατάληψη της Ακρόπολης από τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού.

Επέλεξαν μια εθνική επέτειο, τόσο σημαντική για τον Ελληνισμό, προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε μια κυβερνητική απόφαση.

Δεν τους έφτανε που την προηγούμενη φορά είχαν περικυκλώσει τον Ιερό Βράχο, τώρα ανέβηκαν και πάνω σ’ αυτόν.

Μάλιστα, φώναζαν συνθήματα του τύπου "Τα μάρμαρα αυτά από μόνα τους ως μάρμαρα δεν είναι τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι τα αναδεικνύουν, οι αρχαιολόγοι, οι καθαριστές".

Φανταστείτε ότι φώναζαν  τέτοια συνθήματα οι αρχαιολόγοι που έχουν διδαχθεί για το τι συμβολίζουν αυτές οι πέτρες που στέκονται τόσες χιλιάδες χρόνια εκεί πάνω. Αν δε σέβονται την ιερότητα του χώρου αυτοί που έχουν ταχθεί να τα φυλάνε, τότε γιατί να μην έρθουν και καμιά 10αριά τουρίστες και κάνουν πικ νικ πάνω στα Μάρμαρα;

Κατά την ταπεινή μας γνώμη, το «ΟΧΙ» που είπαν οι Ελληνες το 1940 είχε απόλυτη σχέση με τα παραπάνω.

Αν έχουν κάτι να τιμούν και να προστατεύουν οι Νεοέλληνες είναι αυτά τα μάρμαρα στην Ακρόπολη. Αυτές είναι οι σύγχρονες Θερμοπύλες που πρέπει όλοι να προστατεύουμε.

Είναι αδιανόητο να έρχονται κάποιοι και να λένε ότι δεν είναι τίποτα η Ακρόπολη χωρίς αυτούς. Ποιοι είστε κύριοι συμβασιούχοι; Οι αρχιτέκτονες αυτού του παγκόσμιου θαύματος και ήρθατε να το απαξιώσατε; Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα;

Και εν πάση περιπτώσει μήπως πρέπει να λογοδοτήσετε απέναντι στους νεκρούς του Επους του ’40 που τιμήσαμε όλοι χθες;

Ποιος σας είπε ότι η παγκόσμια κληρονομιά είναι τσιφλίκι του πατέρα σας;

Ντροπή τους, όπως και ντροπή της πολιτείας, της κάθε κυβέρνησης που προσπαθεί να κλείσει τις τρύπες του πολιτισμού με συμβασιούχους μόνο και μόνο για να υφαρπάξει την ψήφο τους.

Κι ύστερα λέμε γιατί οι Βρετανοί δεν μας επιστρέφουν τα Μάρμαρα. Γιατί να το κάνουν; Για να χοροπηδάνε πάνω τους όσοι γουστάρουν;

Αριστερός Ψάλτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 29/10/2010 08:42:58

  Μπράβο σου αριστερέ ψάλτη !

  Όμως, κανένας δεξιός ψάλτης δέν βρίσκεται εδώ για να μιλήσει ; Αυτός έπρεπε να μιλήσει πρώτα.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ τσώφλι πασατέμπου 29/10/2010 14:39:40

   Μπράβο και απο εμένα Αριστερέ Ψάλτη.
   Προσυπογράφω κάθε λέξη της ανάρτησης.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ τσώφλι πασατέμπου 29/10/2010 17:23:14

   Σε λίγο θα δίνουν και τη "ταράτσα" του Παρθενώνα για πάρτυ νεοπλούτων και μοντέλων.

 2. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 29/10/2010 08:49:54

  Οι μόνιμες θέσεις στο υπουργείο απολιτισμού είναι περιορισμένες. Φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια κάποιοι να ειδικευθούν στην γραφική αρχαιολογική έρευνα και όχι στην ανάπτυξη του πολιτισμού (εφορείες, γραφειοκρατία,κομματισμός κλπ). Ο πολιτισμός είναι στις αποθήκες, περιφραγμένος με συρματοπλέγματα ή στο εξωτερικό.
  Σε καμιά Ελληνική παλτεία δεν υπάρχει Ελληνικό άγαλμα. Αντιθέτως υπάρχει σύγχρονη τέχνη. Αν βγει ο Σαμαράς θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας
  στον πολιτισμό. Φάνηκε από το μικρό πέρασμά του από το υπουργείο .

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 29/10/2010 08:54:56

  Καλημέρα σας.
  Τι ωραία έκπληξη! Αλλά, για να πούμε και του στραβού (εμού, δλδ) το δίκιο, γιατι δεν βάζετε μια φωτογραφία, φερ' ειπείν, του φωτισμένου Παρθενώνα ή την εικόνα μιας γειτονιάς της Πλάκας; Γιατι, την ΝΥ, ή δεν ξέρω ποιά πόλη είναι αυτή ένθεν κακείθεν των κειμένων;
  Πάντως, τέτοια αναβάθμιση χρειάζεται η Ελλάδα, αλλά δίχως τις ξένες εικόνες.

 4. Ψυλλιασμένος avatar
  Ψυλλιασμένος 29/10/2010 09:53:19

  Τους συμβασιούχους του Υπ.Πο. τους κατανοώ απόλυτα, γιατί και εγώ είχα περάσει από εκεί. Αλλά μέχρις εκεί.
  Αυτός ο τρόπος διαμαρτυρίας τους μειώνει και απωθεί την κοινή γνώμη, και δικαιολογημένα.
  Μπορώ επιπλέον να σας πω ότι τα εκάστοτε προεδρεία των Συμβασιούχων του Υπ.Πο. αποτελούνται κυρίως από διοικητικούς, που ειλικρινά αμφιβάλλω αν δουλεύουν, αλλά μάλλον αργόσχολοι είναι.
  Οι αρχαιολόγοι δεν συμμετέχουν σε τέτοιου είδους άθλιες κινητοποιήσεις, το κακό όμως είναι ότι οι μη μόνιμοι αρχαιολόγοι του Υπ.Πο. δεν έχουν δικό τους σύλλογο και επιπλέον ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εκπροσωπεί μόνο τους μόνιμους αρχαιολόγους του Υπ.Πο., που σνομπάρουν συνήθως τους συμβασιούχους.

 5. δημητρης avatar
  δημητρης 29/10/2010 09:58:23

  ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΡΗΜΟ ΤΟΠΟ.
  νΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΕΙΟ Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ: ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΩΣ ΑΛΛΗ Η.Π.Α ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΑ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΠΟΜΥΖΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΣΩΡΕΥΕ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΙ ΚΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ.
  ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΚΛΑΒΩΝ (ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ) ΠΟΥ ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ-ΕΞΟΡΥΞΗ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΛΑΥΡΙΟΥ ΑΣΗΜΙΟΥ.
  ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΠΗΓΗ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ.
  ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΙΡΜΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ.
  ΟΜΩΣ:
  ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΒΕΒΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΒΡΑΧΟ (ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΠΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΑΣΥΝΑΙΣΘΗΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΦΕΡΑΝ ΣΩΜΑΤΙΚΑ-ΨΥΧΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ.
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ.

  ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΣΤΑΞΕΙ Ξ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΓΑΙΔΑΡΟΥ.
  ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΡΙΤΣΟΣ "ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ"

  • enianos avatar
   enianos @ δημητρης 29/10/2010 11:31:43

   Πλήρης ιδεολογική ταύτιση με τους ταλιμπάν ! Πάντως σε όποιον δεν αρέσει η χώρα μου και τον χαλάνε τα έργα του προγόνου μου, δεν τον κρατάμε με το ζόρι εδώ, έτσι? Υπάρχει και η χώρα των ταλιμπάν!

  • Μαύρος Ιάκωβος avatar
   Μαύρος Ιάκωβος @ δημητρης 29/10/2010 13:54:01

   Κρατήστε αυτό το σχόλιο,την επόμενη φορά που θα πάει η κουβέντα σε εμφύλιο του 1945-1949....Για να δείτε απο ποιούς αμόρφωτους ταλιμπάν γλίτωσε η πατρίδα,οι κομμουνιστές θα είχαν πολτοποιήσει τα πάντα στο όνομα του διεθνισμού κ της γλίτσας.Τιμή κ δόξα στον εθνικό στρατό που έσωσε τη χώρα απο τον γενιτσαρισμό.....

 6. Δημόπουλος Θωμάς avatar
  Δημόπουλος Θωμάς 29/10/2010 11:02:51

  Αντιγράφω από το blog του pitsirikou το κείμενο του της 18/10/2010. Να σημειώσω ότι συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ!

  "Το επιχείρημα που προβάλλουν οι κυβερνώντες είναι πως η Ακρόπολη είναι ιερός χώρος. Εγώ δεν ξέρω κανέναν ιερό χώρο με εισιτήριο - εκτός αν κάποιος πιστεύει πως οι κάτοικοι της αρχαίας Αθήνας πλήρωναν εισιτήριο για να πάνε στον Παρθενώνα.

  Αν η Ακρόπολη είναι ιερός χώρος για τους σύγχρονους Έλληνες, θα πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να αναρωτηθούμε γιατί οι Έλληνες εγκατέλειψαν τον σπουδαίο πολιτισμό τους –κορυφαίο δείγμα του οποίου είναι η Ακρόπολη- και τον αντικατέστησαν τόσο εύκολα με τις βλακώδεις παπαριές των Εβραίων τσοπαναραίων, με αποτέλεσμα να βλέπεις σήμερα χιλιάδες αγράμματους και προληπτικούς ανθρώπους να σταυροκοπιούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ λες και είναι καθυστερημένοι.

  Η Ακρόπολη είναι ένα εξαιρετικά κερδοφόρο εμπορικό προϊόν και γι’ αυτό έχει παραμείνει στη θέση της. Αν οι κυβερνήσεις δεν έβγαζαν πάρα πολλά χρήματα από την Ακρόπολη, θα την είχαν γκρεμίσει και στη θέση του Παρθενώνα θα είχαν χτίσει μεζονέτες και εμπορικά κέντρα. Αν δεν έβγαζαν χρήματα, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να χαρίσουν τον Παρθενώνα στην Εκκλησία για να τον κάνει βασιλική μετά τρούλου – ας μην ξεχνάμε πως ο Παρθενώνας στο παρελθόν είχε μετατραπεί σε χριστιανική εκκλησία, σε καθολικό ναό και σε τζαμί (μόνο συναγωγή δεν έγινε ο Παρθενώνας και αυτό είναι άδικο).
  Δεν υπάρχει Έλληνας πολίτης που θα διανοηθεί να προκαλέσει ζημιές στην Ακρόπολη, αλλά οι κυβερνώντες δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να πουλήσουν, να γκρεμίσουν ή να ανατινάξουν την Ακρόπολη για να σώσουν το τομάρι τους.

  Σαφώς, η Ακρόπολη είναι το κυριότερο μνημείο ενός από τους σημαντικότερους πολιτισμούς στον κόσμο και συμβολίζει τη γέννηση της Δημοκρατίας.

  Το πρόβλημα, όμως, είναι πως εμείς δεν έχουμε δημοκρατία. Εμείς έχουμε ολιγαρχία. Αν οι κάτοικοι της αρχαίας Αθήνας διαπίστωναν πως η Ακρόπολη είχε μετατραπεί σε σύμβολο της τυραννίας, δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να την γκρεμίσουν.

  Υπάρχει μια τεράστια παρεξήγηση: οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν έχτισαν την Ακρόπολη για να έρχονται να την βλέπουν οι τουρίστες. Εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, είμαστε που μετατρέψαμε το σύμβολο της δημοκρατίας σε σύμβολο του τουρισμού. Και πουλάμε τσολιαδάκια."

 7. DIANE avatar
  DIANE 29/10/2010 11:20:10

  Γιατί δεν τα γκρεμίζουμε, τότε? Τέτοια απαίσια σύμβολα καταπίεσης δεν πρέπει να υφίστανται, έτσι δεν είναι?
  Α, και κάτι άλλο για τον Δημήτρη:μαθητής της Δραγώνα δεν είσαι? Για να ειπωθεί κι μια αλήθεια σ΄ετούτο τον έρημο τόπο!
  Ο,τι κι αν κάνετε, όσο και να χτυπιέστε, εμείς δεν γονατίζουμε. Και μια που η καλή σας τύχη σας έφερε να ζήτε εδώ, στα δικά μας χώματα με τα δικά μας μάρμαρα, Δημήτρη, προσαρμοστείτε και μαθετε να τα σέβεστε. Αν έχετε έστω και ίχνη πολιτισμού μέσα σας.

 8. A.M. avatar
  A.M. 29/10/2010 11:22:41

  @Δημήτρης
  Είναι αλήθεια ότι η αρχαία Αθήνα ήταν η τότε ΗΠΑ.
  Και είναι επίσης αλήθεια πως οι σύγχρονες ΗΠΑ έχουν μελετήσει βαθειά την πολιτική των αρχαίων Αθηναίων και την εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια.
  Προφανώς για να «εκπολιτίσουν» κυρίως τους βάρβαρους και να κυριαρχήσει η δημοκρατία.
  Χωρίς βέβαια να ρωτήσουν τους άλλους λαούς αν η δημοκρατία που οι ΗΠΑ επαγγέλονται τους αρέσει ή όχι.

  Απ την άλλη όμως για μας τους σύγχρονους Έλληνες η Ακρόπολη της αρχαίας Αθήνας είναι ένα ιστορικό μνημείο που μας θυμίζει το ένδοξο παρελθόν μας ως λαού, τις ρίζες μας, τον πολιτισμό μας, τα αρχαία αρχιτεκτονικά επιτεύγματα των προγόνων μας.
  Ένας λαός για να συνεχίζει να υπάρχει στους αιώνες οφείλει να έχει μια ιστορική συνέχεια.
  Και για να έχει αυτήν την ιστορική συνέχεια κάτι πρέπει να του την θυμίζει.
  Μέσα σε αυτά τα "κάτι" που μας θυμίζουν συνέχεια μέσα στους αιώνες το ποιοί είμαστε και σε ποιό ύψος πρέπει να στεκόμαστε και ποιών προγόνων απόγονοι είμαστε - άσχετα αν σήμερα δεν τα καταφέρνουμε και τόσο καλά - είναι και η Ακρόπολη.

  Τα δίκαια των εργαζομένων είναι βέβαια ένα σοβαρό θέμα.
  Δεν νομίζω όμως πως ο τρόπος που επιλέγουν να τα διεκδικήσουν είναι ο καλύτερος.
  Όταν θέλεις να διεκδικήσεις κάτι πρέπει να το κάνεις και με τον σωστό τρόπο.
  Και ένας σωστός τρόπος διεκδίκησης πρέπει εκτός των άλλων να αποβλέπει και στο να έχεις την υποστήριξη της κοινής γνώμης υπέρ σου.
  Και η προσωπική μου γνώμη είναι πως αυτός ο τρόπος διεκδικήσεων ΔΕΝ συντελεί στο να έχουν οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται την κοινή γνώμη μαζί τους.
  Ούτε βέβαια την δική μου ως προς τον τρόπο που επέλεξαν για να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους.
  Μπορεί να αποκτά μεγαλύτερη δημοσιότητα ο αγώνας τους όταν διαμαρτύρονται στην Ακρόπολη με τον τρόπο που το κάνουν, αλλά αυτή η δημοσιότητα έχει ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ συνέπειες ως προς την ικανοποίηση των αιτημάτων τους και καλό θα είναι να την σταματήσουν.
  Καλό θα είναι για τους ίδιους, για το συμφέρον τους κυρίως και όχι για μένα ή για τους περισσότερους που ενοχλούνται από τέτοιες εκδηλώσεις.
  Για μένα όπως φαντάζομαι και για πολλούς είναι απλά ένα δυσάρεστο θέαμα που μου προκαλεί μια αρνητική εντύπωση για όσους το δημιουργούν.
  Για τους ίδιους είναι ζημία στις διεκδικήσεις τους.

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 29/10/2010 11:27:15

  Ναι, οι ΗΠΑ Αθήνα του σήμερα και ο Βούς ο Β' κάτι σαν τον Περίκλα, αλλά σε έκδοση λίγο πιό αργόστροφη.
  Ά ρε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται!

  • A.M. avatar
   A.M. @ Ο Θείος 29/10/2010 11:31:33

   Ενδιαφέρουσα άποψη.
   Στερούμενη όμως παντελώς επιχειρημάτων,
   αλλά εν ταυτώ πλήρης συμπερασμάτων.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 29/10/2010 11:46:30

  Καποια ημερα καποια αριστερη, αναρχικη ή αντιιμπεριαλιστικη ομαδα θα ανατιναξει την Ακροπολη με το επιχειρημα ακριβως οτι ειναι μνημειο της δουλοκτητικης εποχης.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ ψυχραιμια 29/10/2010 11:52:22

   Έ, τι, νά μένουν μόνοι οι ταλίμπανοι, που ανατίναξαν τ' αγάλματα του Βούδα στο Αφγανιστάν;

 11. ΑΛΗΘΙΝΟΣ avatar
  ΑΛΗΘΙΝΟΣ 29/10/2010 11:51:32

  Οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο!!!οι ανωτέρω συμβασιούχοι πρώτα χρησιμοποίησαν την"πελατειακή σχεση τους με τους πολιτικούς" κοινός μπήκαν από το παράθυρο!!!και αφου παρέμειναν μες ασφαλιστικά μέτρα !!!χάρης στις ανανεώσεις που πέτυχαν μέσω των "γνωριμιών" πέτυχαν να συνάψουν την ανεκδιήγητη σύμβαση 1+1 έτος από τον τέως υπουργό του ΥΠΠΟ και νύν αρχηγό της αντιπολιτευσης (αξιοκρατία!!!). Τώρα επιθυμούν να τους επιβραβεύσουμε για τον τρόπο που προσελήφθησαν και παρέμειναν τρώγοντας "ψωμί" που δεν δικαιούνταν!!έως τώρα και ζητούν να τους ανανεωσουν τις συμβάσεις ή να τους μονιμοποιήσουν!!!! δηλαδή εμας τους υπόλοιπους πολίτες μας θελουν να είμαστε και "κερατάδες και δαρμένοι" Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουν πληρωθεί μόνο τα εξαιρέσιμα δηλαδή τις αργίες!!!!τον μισθό τους τον έχουν λάβει!!!φαντάζομαι ότι έχουν υπερβεί κατά πολύ τα εσκαμμένα!!!και έχουν καταλύσει κάθε έννοια δικαίου, επίσης θεωρούν τους συμπολίτες τους και όλους τους άνεργους καθυστερημένους!!!! Πιθανόν να χρειάζεται να παρέμβουν παλι τα ΜΑΤ διότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ταιριάζει η παροιμία "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος"!!!

 12. Πίστες Μπλε! avatar
  Πίστες Μπλε! 29/10/2010 12:42:44

  Ο μεγαλογράμματος ΔΗΜΗΤΡΗΣ με το μικρογράμματο ονομά του!
  Αυτό "έκαναν" πάντα εκείνοι που βλέπουν ην Ακροπολι έτσι!
  Μεγάλωναν την παπαρολογία και μίκραιναν, όσο δεν παίρνει, το σημαίνον, δηλαδή το όνομα!
  Η θεωρία τους ότι η Ακρόπολι είναι το έμβλημα της Δυτικής Δημοκρατίας και του Καπιταλισμού, έγινε, χάρι σε πολλούς και πολλές, δόγμα στις μέρες μας.
  Μη ξεχνάμε και την 1η Μπιεναλε το 2007 στηνΑθηνα, με τον τίτλο "destroy Athens" για να καταδείξουν την καταστροφική συμμετοχή της Αθηνας στην διαμόρφωση του συγχρονου προσώπου της εξουσίας.

  Έτσι φτάσαμε στο "τα μάρμαρα δεν λεν' τίποτα! Οι άνθρωποι, οι τα αναδεικνύουν!" ,κατα πως λένε οι αναρριχητές του Μνημείου με τα κουρελόπανα!
  Ούτε τον ομόδοξό τους Καστοριάδη δεν ακούν, που έλεγε πως και οι τοίχοι της πόλης διδασκουν!
  http://3.bp.blogspot.com/_JwUCQiYCz70/SUmJYDVvi4I/AAAAAAAAAa0/2PI7NbLKeCs/s400/akropnew23y326.jpg
  "Αντίσταση...Resistance...Resistencia
  Η ρύπανση της Ακρόπολης με λέξεις...
  Ακόμα κι αν αυτές, στην παγκοσμιοποιημένη πολλαπλότητά τους, είναι η «Αντίσταση»...
  Γιατί νοιώθει μέσα του κανείς την ανάγκη να αντισταθεί στον εκχυδαϊσμό, την βλακεία και την αμετροέπεια...
  Στην υποταγή στους κανόνες ενός τρομακτικού political correct που καταργεί την "αλήθεια", τον "νόμο" και την στοιχειώδη "ηθική", ενός εκάστου από μας...
  Ο Καστοριάδης λέει πως κατά τον Πλάτωνα,
  "οι τοίχοι της πόλεως διδάσκουν από μόνοι τους"...
  ***
  Σε μας, λίγοι τοίχοι που να μας εκπαιδεύουν , μείνανε
  και ακόμα λιγότεροι, να μας προβληματίζουν.
  Αλλά τα ντουβάρια που μαγαρίζουν την ψυχή μας, περισσεύουν...
  Και δυστυχώς, είναι πολλοί οι οικοδόμοι τους...
  Ενθαρρύνουν την αμορφωσιά των παιδιών, των άλλων...
  Μεριμνώντας πάντα, για εκείνη των παιδιών τους!!!
  *
  Κρίμα!
  *
  "Ο καημένος, ο παππούς μας ο Πλάτωνας λέει, πως ακόμα και οι τοίχοι της πόλεως εκπαιδεύουν τους ανθρώπους... "
  Το βίντεο που το έλεγε, απεσύρθη από το YouTube...
  Βλέπετε δεν μπορούσαν να πουν και τον Καστοριάδη "φασίστα και γουρουνι"!
  τον χρειάζονται αλλου!
  Ιδέτε και αυτά!
  http://www.lifo.gr/icache/401x320x1/285174_Destroy.jpg
  Μαζί με την εικονογράφηση του...πόθου τους!
  http://athens.indymedia.org/local/webcast/uploads/metafiles/greeceall.gif

 13. δημητρης avatar
  δημητρης 29/10/2010 12:55:57

  ΞΕΡΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
  ΟΜΩΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΟΥΓΚΑ.
  ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ:
  ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ - ΜΗΧ/ΚΟΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΟΥ Τ.U BERLIN ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΛΟΓΩ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.
  ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΝ ΘΑΥΜΑΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΩΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΥΨΙΣΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΥΠΗΡΞΕ.
  ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ ΟΥΔΕΙΣ ΨΟΓΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ.
  ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΙΔΕΩΔΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ-ΣΚΛΑΒΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ.
  ΛΑΜΟΓΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΙΚΤΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ(ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ) ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΛΑΟ.ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1945.
  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

 14. Μisha avatar
  Μisha 29/10/2010 13:07:31

  Σιγά μη στάξει η ουρα του γαϊδάρου ρε παιδιά , επειδή ανέβηκαν πέντε άνθρωποι στα ανακατασκευασμένα προπύλαια της Ακροπόλεως.
  Αν τους ένοιαζε πραγματι η Ακρόπολη , θα φρόντιζαν ώστε ο αέρας της πόλης να μην είναι γεμάτος διαβρωτικούς ρύπους που κατατρώνε τα μάρμαρα για τα οποία πολέμησαν οι πρόγονοι μας, όπως έγραψε ο μπαρμπα Γιάννης Μακρυγιάννης.
  Τώρα τα «προστατεύουν» με τους φαιοπράσινους πραιτωριανούς του ΔΝΤ και τα χημικά τους.
  Όπως «προστάτεψαν» και τον «Άγνωστο Στρατιώτη» ψεκάζοντας με δηλητηριώδη αέρια το Μανώλη Γλέζο.

 15. δημητρης avatar
  δημητρης 29/10/2010 13:08:25

  ΕΣΥ ΚΥΡΙΑ(;) DIANE ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.ΦΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ !!!!!

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/10/2010 13:38:03

  Λογω.. Καλλικράτη ανεβηκαν. Εκλογιοκο μυνημα περνανε . Ο Ικτίνος, οικτιρει.

  Οικτιρω σφοδρα.

  ΠΠ

 17. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 29/10/2010 13:41:35

  @ δημήτρης......1) πριν μιλήσεις για γεγονότα, όπως η κατασκευή της Ακρόπολης πριν 2500 περίπου χρόνια, πρέπει να λάβεις σοβαρά υπόψη σου τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της εποχής.....ασφαλώς υπήρχαν στην Αθήνα και δούλοι, αλλά ασφαλώς υπήρχε και κάτι ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ για την εποχή....η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, όπου κάθε πολίτης της πόλης έλεγε ελεύθερα την γνώμη του και ψήφιζε ελεύθερα.....η δημοκρατία που εμφανίστηκε ξανά (με την μορφή της έμμεσης δημοκρατίας) μετά από 2300 περίπου χρόνια......

  Η Αθηναική Δημοκρατία με όλες τις ατέλειές της παραμένει ένα μοναδικό και εξαιρετικού ενδιαφέροντος πείραμα άμεσης δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι δεν εξέλεγαν αντιπροσώπους για να αποφασίζουν στο όνομά τους, αλλά έπαιρναν οι ίδιοι αποφάσεις νομοθετικού και εκτελεστικού περιεχομένου.
  Και συμμετείχαν οι Αθηναίοι πολίτες σε ύψιστες θέσεις τυχαία δια κληρώσεως και με συγκεκριμένη θητεία.
  Κάθε μέρα μάλιστα του έτους ένας από τους 500 βουλευτές, ήταν
  "αρχηγός του κράτους" για εκείνη την ημέρα (κρατούσε τα κλειδιά του ταμείου και τη σφραγίδα του κράτους, ήταν υπεύθυνος για την υποδοχή ξένων αποστολών και προέδρευε στις συνελεύσεις της εκκλησίας και της βουλής).
  Υπολογίστηκε μάλιστα ότι περίπου ένα τέταρτο (1/4) του συνόλου των πολιτών κατείχε για μια μέρα αυτό το ανώτατο δημόσιο αξίωμα κάποια στιγμή της ζωής του.

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE_%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1

  2) ο κ. Κορρές καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, με πολυετή προσφορά στα έργα αποκατάστασης της Ακρόπολης, αναφέρει :

  "από όσους εργάστηκαν στην Ακρόπολη το 30% ήταν Αθηναίοι τεχνίτες, το 30% καλλιτέχνες κυρίως από τις Κυκλάδες και οι υπόλοιποι δούλοι.
  Ολοι, Αθηναίοι, επισκέπτες ή δούλοι, ελάμβαναν 1 δραχμή ως αμοιβή την ημέρα ενώ οι αρχιτέκτονες 2 δραχμές.
  Τα έργα ξεκίνησαν το 447 π.Χ. και κάθε χρόνο γινόταν ετήσια έκθεση και απολογισμός του ταμείου. Υπήρχε ειδική επιτροπή, το λογιστήριο έκανε κάθε χρόνο ισολογισμό και υπήρξε συνεχής απορρόφηση των χρημάτων επί οκτώ χρόνια..."

  Πόσα έργα της αρχαιότητας εκτός ελληνικού χώρου γνωρίζεις που να ΜΗΝ τα έκαναν αποκλειστικά δούλοι?

  Πόσα έργα της αρχαιότητας εκτός ελληνικού χώρου γνωρίζεις που οι δούλοι να πληρωνόντουσαν καθημερινά για την εργασία τους?

  3) Την Ακρόπολη που είναι ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ μνημείο, δεν είναι δυνατόν (και ηθικά επιτρεπτό) να την βεβηλώνει κανένας.

  4) Η Ακρόπολη είναι ένα αξεπέραστο -ακόμα και σήμερα - τεχνολογικό επίτευγμα.

  Την έκτισε μια δυναμική και προοδευτική για την εποχή της κοινωνία.
  Όχι μια αυτοκρατορία ή ένα ολιγάρχικο καθεστώς υπό το φόβο του βούρδουλα.

  Την έκτισε μια κοινωνία που προστάτευε και ενίσχυε τις καλές τέχνες, που είχε ακόρεστη επιθυμία για καλλιτεχνική δημιουργία.

  Την έκτισε μια κοινωνία, όπου οι πολίτες της είχαν πολλάκις αγωνιστεί για την αξία της ελευθερίας και ήξεραν και αναλάμβαναν με θέρμη τις υποχρεώσεις τους έναντι της πατρίδας τους.
  Π.χ οι κωπηλάτες της τριήρεων(πολεμικά σκάφη της εποχής) της Αθήνας ήταν Αθηναίοι πολίτες και όχι δούλοι.
  Για αυτούς τους πολίτες ήταν μέγιστη τιμή να συμμετάσχουν ως απλοί κωπηλάτες σε ναυμαχίες και άλλες πολεμικές διενέξεις.

  Υ.Γ : Αν μπορούσαμε να διδαχθούμε ως κοινωνία από τα θετικά στοιχεία της Αθηναικής Δημοκρατίας και της αθηναικής κοινωνίας, σίγουρα δεν θα επικρατούσε σήμερα το πνεύμα του ωχαδελφισμού.

 18. victoria avatar
  victoria 29/10/2010 13:46:32

  Σίγουρα δεν πρέπει να εκμεταλλεύεται κανείς την ιστορία κάθε τρεις και λίγο για να προβάλλει το όποιο αίτημά του.

  Όμως οι λαοί χρησιμοποιούν τα σύμβολά τους για να δώσουν έμφαση στη διαμαρτυρία τους. Καλώς ή κακώς. Αλλά επειδή τόοοσο πολύ τσιρίζουν τώρα για το κακώς, κι εγώ τείνω να πιστέψω καλώς. Γιατί ΣΙΓΑ μην κόπτονται για βλάβη στα μάρμαρα, έναν βρείτε μου να το πιστεύει.

 19. Aggelos avatar
  Aggelos 29/10/2010 13:48:20

  παιδια,συγνωμη,,αλλα το παραχεσαν..

  στα μαρμαρα που με το ζορι στεκονται εδω και 2500 χρονια ανεβηκαν πανω με το πανο..

  ελεος..
  ενταξει ,,στο βραχο της ακροπολης ναι..

  αλλα υπαρχουν και ορια..

  αμα δειτε η πλειοψηφια των εντυπωσεων απο αυτο ειναι αρνητικες,,ξεπερασαν το οριο..μπουμερανγκ θα βγει αυτο..

 20. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 29/10/2010 14:02:20

  Αν υπήρχε κράτος οι κύριοι που ανέβηκαν χτές στην Ακρόπολη σήμερα έπρεπε να είναι σπίτι τους ή ακόμα καλύτερα πίσω απο τα κάγκελα...Βλαχομαγκιά επίδειξης κ τίποτα άλλο,αμορφωσιά,αλλά δεν περίμενα κ κάτι καλύτερο απο άτομα που τους έκανε συμβασιούχους εν μια νυχτι το πασοκιστάν...Αν έχουν αδένες ας πάνε στο καστρί να κάνουν κατάληψη κ να σηκώσουν πανιά ή στο Μαξίμου αφού είναι τόσο μάγκες κ τα μάρμαρα δεν έχουν αξία...Αλλά εκεί δεν τους παίρνει,εκεί έχει σαπάκιασμα,οπότε βρήκαν την εύκολη λύση κ αυτοεξευτελίζονται

 21. Σπαρτιατης avatar
  Σπαρτιατης 29/10/2010 14:11:03

  Κανενας αθηναιος δημοτης δεν δουλευε. Ολα τα εκαναν οι μετοικοι κα οι δουλοι.
  Και οπως και να το κανετε ειναι μια εκκλησια! Χαχαχαχα!!!

 22. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 29/10/2010 14:19:57

  Εάν η Ακρόπολη είναι σύμβολο Ελευθερίας και Πολιτισμού (εγώ λέω ναι), δεν είναι αναμενόμενο να προστρέχουν σ΄ αυτήν όσοι θέλουν να καταγγείλουν τη βαρβαρότητα;

 23. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/10/2010 14:22:34

  Παλι καλα που δεν γιορταζε κανενας Πατιτσας να πιασουν τις κολωνες οι αλλοδαπες... μια χαρα ειμαστε !! ........ τα νευρααα μου

  ΠΠ

 24. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 29/10/2010 14:27:41

  Ἦρθε ἡ ὥρα γιὰ ΑΛΛΟ ΗΘΟΣ, ΑΛΛΟΝ ΛΟΓΟ ἀπὸ τὴν ἀντιπολίτευση. Πέρα ἀπὸ συσχετισμούς, πολιτικὰ κόστη καὶ πολιτικὲς ὀρθότητες, νὰ βροντοφωνάξει: ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΠΑΤΟΥΝ ΜΕ ΠΑΝΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ, ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ. ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ!

  Καὶ μετὰ νὰ δοῦμε μὲ ποιανοῦ τὸ μέρος θὰ εἶναι ὁ λαός.

 25. aengus avatar
  aengus 29/10/2010 14:31:51

  Αληθεύει ότι
  1. Το 1992 η Ακρόπολη παραχωρήθηκε για τη διαφημιστική καμπάνια της Coca – Cola;
  2. Το 2005 - 2006 παραχωρήθηκε για να κοσμεί τον διαφημιστικό κατάλογο των προϊόντων της «ΦΙΛΙΠΣ»;
  3. Το 2008 ο Παρθενώνας παραχωρήθηκε στην κυρία Τζένιφερ Λόπεζ για τη διαφήμιση της κολεξιόν της;
  Δεν θυμάμαι τίποτε διαμαρτυρίες τότε για βεβήλωση του ιερού μνημείου. Αν κάνω λάθος, παρακαλώ διορθώστε με.

  • A.M. avatar
   A.M. @ aengus 30/10/2010 09:26:08

   Σωστός!
   Και εννοείται κατακριτέο το ότι δόθηκε η Ακρόπολη για τους παραπάνω σκοπούς.
   Επίσης κατακριτέτο το ότι δεν υπήρξε δημοσιότητα απ τα μέσα ούτε καταγγελίες απ τους πολίτες και αυτό σημαίνει υποκρισία.

   Παραμένει όμως κατακριτέο και αυτό που κάνουν οι συμβασιούχοι στην Ακρόπολη.
   Επειδή πολύ απλά τα προγενέστερα καταδικαστέα γεγονότα δεν δικαιολογούν τα μεταγενέστερα καταδικαστέα.

   Κοινώς και με μια φράση:

   Σεβαστείτε ΌΛΟΙ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ την ιστορική μας κληρονομιά μην σας πάρει και σας σηκώσει!

   Οι μέν διαφημιστές βρείτε ΑΛΛΟΥ να κάνετε τις κονόμες σας οι δέ συμβαχιούχοι βρείτε ΆΛΛΟΥΣ τρόπους και τόπους διεκδίκησης των όποιων δικαίων ή αδίκων - αδιάφορο σε σχέση με την Ακρόπολη - αιτημάτων σας.

   Άντε γιατί το παραξευτιλίσατε «κυρίες και κύριοι!»

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ A.M. 31/10/2010 05:32:06

    Επιλεκτική μνήμη και μήνις;
    Πάντως δεν είναι θέμα ούτε …διαφημιστών (λες και είδαν φως και ανέβηκαν!) ούτε συμβασιούχων. Είναι θέμα πλήρως αναξιόπιστης και εντελώς αδιάφορης πολιτείας.

   • Misha avatar
    Misha @ A.M. 31/10/2010 15:15:26

    Όταν λοιπόν το αισχρό ευρωδουλικό κράτος αντιδρά επιλεκτικά εναντίον των συμβασιουχων ενω παραχωρεί το ιερό Μνημείο σε επιχειρηματίες και ξέκωλα (θυμάμαι την ημίγυμνη Τζενιφερ Λόπεζ, είναι και πολλά ακόμα νυμφίδια του διεθνούς τζετ σετ που παρέλασαν από τον Παρθενώνα) τότε δειχνει και το ποιόν του.
    Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτυρονται στους χωρους δουλειάς τους, τους οποιους αυτοί φυλάσσουν, αυτοί αναδεικνύουν , αυτοί προστατεύουν.

    Κάθε διαμαρτυρία για το δίκιο και την αλήθεια έλκύεται από την ίδια την Ακρόπολη, επειδή εκεί είναι ο κατεξοχήν χώρος για τέτοιες ενέργειες.

 26. φ14 avatar
  φ14 29/10/2010 15:39:23

  Απο τα ελαχιστα, αν οχι το μοναδικο, των αρ8ρων του αντι εδω και καμποσο καιρο με το οποιο 8α συμφωνησω απολυτα

 27. liotsos avatar
  liotsos 29/10/2010 17:03:22

  Το γεγονος οτι το Υπ. Πολιτισμου χρωστα μισθους εργαζομενων ειναι αθλιοτητα. Αναρωτιεμαι αν ενας πολιτικος θα εμενε απληρωτος για ενα χρονο.Ο πολυς κ. Γερουλανος καθε ποτε πληρωνεται? Αν Υπ. Οικονομικων εχει χρηματα για τους χονδρομισθους των βουλευτων οφειλει να εχει και για τους εργαζομενους που απασχολει.
  Η καταληψη ομως αρχαιολογικων χωρων και μνημειων δεν προσφερουν τιποτε στον αγωνα των εργαζομενων εκτος βεβαια και αν ο στοχος των συνδικαλιστων ειναι να αμαυρωσουν την ολη προσπαθεια.

 28. 11888 avatar
  11888 29/10/2010 17:07:11

  Tο αρθρο ειναι αναξιο σχολιασμου.Δεν ξερω αν ειναι η ακροπολη ειναι ο καταλληλος τοπος για διαμαρτυριες αλλα ειναι γελοιο να υποστηριζει καποιος οτι χαλαει η εικονα της Ελλαδας απο αυτο.
  Ολοι αυτοι που σκιζονται για την εικονα μας εξω δεν φαινεται να τους καιγεται καρφι για τους αστεγους που κοιμουνται στα παγκακια ,τον ζητιανο που ψαχνει στον σκουπιδοτενεκε,το τζανκι που κειτεται αψυχος στη γωνια,τα σκουπιδια σε καθε απιθανο και πιθανο σημειο της χωρας,τα καμενα δεντρα και τα νεκρα ζωα.Ολα αυτα φαινεται πως αποτελουν καμαρι για την εικονα της χωρας γιαυτο και κανεις δε δινει δεκαρα.
  Η υποκρισια χτυπαει κοκκινο και παει ασορτι με τις υστερικες μνημειολαγνες τσιριδες των "πατριωτων" την ιδια ωρα που αλλα ιστορικα μνημεια αφηνονται στην τυχη τους αφου δεν κανουν εισητηρια στο πολιτιστικο boxoffice.

  • A.M. avatar
   A.M. @ 11888 29/10/2010 18:05:56

   Το ότι κάποιοι - μεταξύ αυτών και ο ..ποστάρων :lol: - ενοχλούνται πράγματι απ αυτήν την εικόνα της Ακρόπολης.

   Συμβαίνει δε κατά έναν παράδοξο και ανεξήγητο τρόπο να ενοχλούνται και απ όλα τα άλλα που περιγράφεις όπως απ την εικόνα των άστεγων, απ την διαφθορά που μαστίζει την χώρα, απ την έλλειψη παιδείας και αξιοπρεπούς νοσηλείας, απ τα καμμένα ή μάλλον καλύτερα οικοπεδοποιημένα δάση, απ την βρωμιά στους δρόμους και από κάποιον που το παίζει πρωθυπουργός μιάς χώρας και ξεπουλάει την εθνική της κυριαρχία - ονόματα δεν λέμε υπολείψεις δεν θίγουμε - απ τους εμπόρους ναρκωτικών που πουλάνε την πρέζα μέρα μεσημέρι στην Ομόνοια, απ τις μαύρες πουτάνες που δεν έχουν αφήσει μεροκάματο για τις άσπρες, απ τα πρεζόνια που κυκλοφορούν σαν ζόμπι μέρα μεσημέρι και κανένας δεν ενδιαφέρεται γι αυτούς, απ τις μή - κυβερνητικές αλλά εν ταυτώ κρατικοδίαιτες οργανώσεις που υπερασπίζονται την λευκή αρκούδα και το άσπρο φίδι και τσεπώνουν κάργα επιδοτήσεις την ώρα που κάποιοι πεθαίνουν απ την πείνα κυριολεκτικά - βλέπεις οι άνθρωποι είναι φυσιολάτρες οικολόγοι και όχι φιλάνθρωποι - απ τις άθλιες συνθήκες στις φυλακές, απ το ότι αυτοί που θάπρεπε νάναι στη φυλακή ισόβια μας κυβερνάνε, καθώς και από πάρα πολλά ακόμη στραβά και ανάποδα που συμβαίνουν σε αυτήν την χώρα.

   Παρόλο όμως που με ενοχλούν όλα τα παραπάνω συνεχίζει να με ενοχλεί ΚΑΙ η εικόνα της Ακρόπολης κατειλλημένης από μερικούς που δεν ξέρουν τον σωστό τρόπο για να διεκδικήσουν τα δίκαιά τους.

   Βλέπετε αγαπητέ μου κύριε πως το ότι μας ενοχλεί η εικόνα της Ακρόπολης κατειλλημένης αυτό δεν μας εμποδίζει σε τίποτε να ενοχλούμαστε και απ όλα τα άλλα στραβά του τόπου και της άθλιας εικόνας που δείχνει σε κάποια πράγματα προς τα έξω.

   Βλέπετε πως δεν είμαστε υποκριτές και δεν μας χαρακτηρίζει η υποκρισία αλλά η ειλικρίνεια.
   Γράφουμε ΟΛΑ όσα μας ενοχλούν και όχι μόνον τα μισά.

   Το ότι δεν τα γράφουμε σε αυτό το άθρο όλα συμβαίνει για έναν και μόνο απλό λόγο:
   ΠΡΙΝ γράφουμε κάτι διαβάζουμε και τον ΤΙΤΛΟ του άρθρου.
   Και για να μην γενικεύουμε παντού και πάντα περιοριζόμαστε κατά το δυνατόν στο συγκεκριμένο θέμα χωρίς να γενικεύουμε και χωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα αυθαίρετα περί υποκρισίας των συνομιλητών μας επειδή δεν μας παρέθεσαν ολόκληρη την ιδεολογοπολιτική τους τοποθέτηση σε ένα μόνο πόστ.

   • 11888 avatar
    11888 @ A.M. 29/10/2010 21:11:12

    Δινεις ομως στο γεγονος αυτο την ιδια βαρυτητα με ολα αυτα που περιγραφεις .Σε τι θα χρησιμευει αραγε ενα μνημειο οταν δεν θα υπαρχει πλεον κανενας "ζωντανος" Ελληνας να καταλαβει την αξια του?
    Μου φαινονται επισης υπερβολικες οι αντιδρασεις στο θεμα αυτο καθως δεν διαβασα πουθενα στο εξωτερικο κανενα τιτλο που να θιγει το γεγονος.Αντιθετα ολο και περισσοτερα κολακευτικα διαβαζω για την μαχητικοτητα των ελληνων.
    Για το δευτερο μερος σκελος του σχολιου μου δεν απαντησες.

    • A.M. avatar
     A.M. @ 11888 30/10/2010 09:37:07

     Δεν είναι θέμα βαρύτητας ή προτεραιοτήτων.
     Είναι ξεχωριστά θέματα.

     Ένα θέμα είναι η ιστορική μας κληρονομιά που οφείλουμε όλοι να την σεβόμαστε.
     Άλλο θέμα - συμφωνώ μαζί σου, ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ - είναι όλα όσα αναφέρεις και επανέλαβα και γώ, δηλαδή τα έντονα κοινωνικά προβλήματα των Ελλήνων, η ανεργία, η ακρίβεια, η παιδεία, η υγεία και τα λοιπά.

     Αυτό που εγώ λέω είναι πως αυτά τα δύο δεν σχετίζονται και δεν τίθεται θέμα ποιό απ τα δύο πρέπει να μας ενδιαφέρει περισσότερο
     ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ!
     Και την πολιτιστική μας κληρονομιά οφείλουμε να προστατεύουμε και αγώνες για την βελτίωση των συνθηκών της ζωή όλων των πολιτών οφείλουμε να κάνουμε.
     Οι αγώνες αυτοί όμως ΔΕΝ είναι ούτε αναγκαίο ούτε απαραίτητο και εγώ θεωρώ πως ούτε και συμφέρον να γίνονται σε χώρους ιστορικούς και αρχαιολογικούς.
     Πεδία αγωνιστικής δράσης υπάρχουν άπειρα, δεν είναι ανάγκη να μετατρέπουμε τους ιστορικούς χώρους σε τέτοια πεδία.
     Τόσο δύσκολο είναι αυτό;

     Αν ως δεύτερο σκέλος αναφέρεσαι στα υπόλοιπα απροστάτευτα μνημεία που έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού και δεν υπάρχει καμμία μέριμνα τι να σου απαντήσω; το αυτονόητο;
     Να προστατευτούν άμεσα!
     Το Υπουργείο Πολιτισμού γι αυτό υπάρχει για να προστατεύει ΚΥΡΙΩΣ και ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ την πολιτιστική μας κληρονομιά.

 29. enianos avatar
  enianos 29/10/2010 17:33:42

  Θέλει η π*****α να κρυφθεί μα η χαρά δεν την αφήνει !Δεν γίνεται να εξισώνουμε το μείζον με το έλασσον ! Όσοι υπηρετήσαν σ‘ αυτό το υπουργείο (πολιτισμού) έδειξαν με τον πιο σαφή τρόπο την αποστροφή τους για τον Ελληνικό πολιτισμό και την ιστορική μας κληρονομιά.

 30. antiochos avatar
  antiochos 29/10/2010 22:44:29

  “Τα μάρμαρα αυτά από μόνα τους ως μάρμαρα δεν είναι τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι τα αναδεικνύουν, οι αρχαιολόγοι, οι καθαριστές“.
  Δηλαδη τον καθε κοπροβαρβαρο ,ανελληνιστο στομαχοσκεπτο που αντιμετωπιζει την Πνευματικη Κληρονομια "του" με αυτον τον τροπο,λογω και εργω,υπαρχει η αξιωση να τον πληρωνουμε εμεις σαν δημοσιο υπαλληλο στο αρμοδιο υπουργειο;
  Ρε οοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοουστ.

 31. aengus avatar
  aengus 30/10/2010 07:58:06

  @11888
  Μην έχεις τέτοιες απαιτήσεις …. Ούτε εμένα καταδέχτηκε να μου απαντήσει κανείς στα ερωτήματα που έθεσα πιο πάνω. Όταν όμως πρόκειται για χυδαίους χαρακτηρισμούς είναι λαλίστατοι.
  …«Σε τι θα χρησιμευει αραγε ενα μνημειο οταν δεν θα υπαρχει πλεον κανενας “ζωντανος” Ελληνας να καταλαβει την αξια του»; ρωτάς. Θα κόβει εισιτήρια στους τουρίστες…

  • A.M. avatar
   A.M. @ aengus 30/10/2010 09:29:01

   Σου απάντησα, έστω και λίγο αργά.
   Μην έχεις παράπονο.

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ A.M. 31/10/2010 05:33:21

    Δεν θεωρώ ότι είναι σοβαρή η απάντησή σου (βλ. πιο πάνω).

 32. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 30/10/2010 08:14:38

  Οταν ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών (…) το κόμμα του «πατριωτισμού», το ΠΑΣΟΚ, έφτασε στο σημείο, προ... κρίσης, το 2001, να διαπραγματεύεται με «οίκους» και με επενδυτικές τράπεζες και να εκπονεί σχέδια μέχρι και για την «τιτλοποίηση του Παρθενώνα»!
  Αυτό υποστηρίζουν οι χτεσινοί «Financial Times» (...)
  Ειλικρινά, όσοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους μέσα σ' αυτό το συρφετό, που αποπατεί πάνω στα χώματα του στρατηγού Μακρυγιάννη, που πριν γίνει τελάλης του «περιορισμού της εθνικής κυριαρχίας» εμφανίζεται να έχει ξεπουλήσει ακόμα και τη μνήμη ότι «γι' αυτά τα μάρμαρα επολεμήσαμε», ας «περηφανεύονται» ότι έχουν καταφέρει το ακατόρθωτο:
  Να μας σοκάρουν με τις βρωμιές του, χωρίς, όμως, να μας εκπλήσσουν με την κατάντια του...

  (Νίκος Μπογιόπουλος, εφ. «Ριζοσπάστης» - 17/2/2010)

  • kiki avatar
   kiki @ ένας Άμλετ 30/10/2010 08:35:40

   Ναι θυμαμαι ο Χριστοδουλακης το ειχε πει κιολας.

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ kiki 30/10/2010 09:24:45

    Για το ιερό δικαίωμα στη δουλειά ας μην κάνουμε κουβέντα.
    Για το ιερό δικαίωμα στη ζωή ας μη βγάλουμε λέξη.
    Ας φλυαρήσουμε μόνο για τα δικαιώματα των ιερών τουριστών και για τη "μαχαιριά" που δίνουν στην πλάτη της πατρίδας οι άθλιοι ανίεροι εργαζόμενοι που παλεύουν για τη μίζερη ζωή τους. Ομως σκέφτεται κανείς πόσο απελπισμένος πρέπει να είναι κάποιος για να ανεβαίνει πάνω στην Ακρόπολη με μαύρα πανό, ρισκάροντας να διωχθεί από το κράτος και τις υπηρεσίες του διεκδικώντας ανέλπιδα τα αυτονόητα;…

    Πάλι καλά που δεν το έκαναν προχθές. Θα τους φόρτωναν και την άνοδο των σπρέντ που πάλι φρόντισε ο Πρωθυπουργός με την ιερή του συνέντευξη να πάρουν την ανηφόρα.
    Ας ψάξουμε λοιπόν αλλού για το ποιός εκθέτει τη χώρα στο ιερό εξωτερικό. …

    (Γ. Σαρρής, kafeneio - 29.10.10 )

    • A.M. avatar
     A.M. @ ένας Άμλετ 30/10/2010 09:54:31

     Ανοησίες.

     Κανένας δεν απαγόρευσε σε κανέναν να κάνει κουβέντα για το ιερό δικαίωμα στην ζωή και κανένας δεν απαγόρευσε σε κανέναν να βγάλει λέξη για το ιερό δικαίωμα στην ζωή.

     Η ένσταση όσων διαμαρτύρονται για τα τεκταινόμενα εκ μέρους των συμβασιούχων στην Ακρόπολη δεν έχει να κάνει με τα παραπάνω και όσοι έτσι τα παρουσιάζουν εκ του πονηρού ενεργούν.

     Η ένστασή μας έχει να κάνει αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ με τον χώρο στον οποίο επέλεξαν να προβάλλουν τα αιτήματά τους. Αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ σε αυτό.
     Ούτε κανένας τους απαγόρευσε να διεκδικήσουν ούτε κάποιος τους έκλεισε το στόμα.
     Αν οι ίδιοι δεν γνωρίζουν ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος διεκδίκησης είναι προφανώς πρόβλημά τους.
     Γιατί όταν με τις ενέργειές σου στρέφεις εναντίον σου την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών σημαίνει πως έχεις κάνει εσφαλμένες στρατηγικές επιλογές στην διεκδίκηση των αιτημάτων σου (που στην προκείμενη περίπτωση ΔΕΝ είναι και τόσο σαφές ότι έχουν και το δίκαιο με το μέρος τους, παίζεται το θέμα όταν με ρουσφέτια προσλαμβάνονται για εξάμηνα και μετά ζητάνε μονιμοποίηση, κάτι βέβαια που έπρεπε να έχει ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ οριστικά εδώ και χρόνια γιατί αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα στο δημόσιο).

     Και εγώ να κάνω μια αφελή ερώτηση:
     Γιατί οι συμβασιούχοι δεν κάνουν κατάληψη στο υπουργείο πολιτισμού;
     Γιατί δεν κάνουν απεργίες πείνας;
     Γιατί δεν διαδηλώνουν έξω απ την βουλή που στο κάτω κάτω της γραφής εκεί μέσα βρίσκονται όσοι θα πάρουν τις αποφάσεις για το μέλλον τους.
     Θα τους δώσουν περισσότερη σημασία οι υπουργοί και η κυβέρνηση αν διαμαρτυρηθούν στην Ακρόπολη; μπούρδες!
     Ας κάνουν κάθε μέρα διαμαρτυρία μπροστά στη βουλή.
     Ας βρούν να διαμαρτυρηθούν σε άλλα γεγονότα που υπάρχει δημοσιότητα και θα τους δεί πολύς κόσμος και πολλά μέσα όχι όμως σε ιστορικούς χώρους και σε μέρες ιστορικής μνήμης.

     Μην λέμε λοιπόν ότι τους απαγορεύει κάποιος το ιερό δικαίωμα στην εργασία και στην ζωή.
     Κανένας δεν το έκανε αυτό.
     Αυτό που θα ΕΠΡΕΠΕ να τους απαγορεύεται - και δεν ξέρω, δεν θάπρεπε να υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τέτοιες εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους;;; - και δεν τους απαγορεύτηκε είναι να μετατρέπουν τα ιστορικά μας μνημεία σε χώρους κοινωνικών αγώνων.

    • Misha avatar
     Misha @ ένας Άμλετ 30/10/2010 10:12:49

     Σε συνθήκες κατοχής όπως αυτές που βιώνουμε κάθε αντίδραση , σε οποιοδήποτε δημόσιο χώρο είναι αποδεκτή για να μη πω επιβεβλημένη.Ο Χρυσόστομος όπως και πρόσφατα ο π.Αυγουστίνος Καντιώτης είχαν κάνει τις εκκλησιές τόπους υπεράσπισης της κοινωνικής δικαιοσύνης και καταγγελίας των εξουσιαστικών αδικιών.
     Άριστα έπραξαν λοιπόν οι εργαζόμενοι.Οι πασόκοι και συμπαθούντες που αντιδρούν θα έπρεπε να μάς πουν γιατί δεν είναι προσβολή στον Ιερό Βράχο όταν φωτογραφίζονται εκεί ημίγυμνα νυμφίδια για διάφορα περιοδικά, και αποτελεί προσβολή η διαδήλωση των εργαζομένων για το ψωμί και την αξιοπρέπεια τους.

     Υπενθυμίζω πως στους ναούς έβρισκαν καταφύγιο εξαπανέκαθεν οι κυνηγημένοι από τις εξουσίες, και εντός του ναού δεν τολμούσε να τους αγγίξει κανείς. Εδω , σε μάς χωρίς ντροπή, έβαλαν τους πραιτωριανούς με τις φαιοπράσινες να μαγαρίσουν κι αυτό τον χώρο .

     Στην πραγματικότητα αυτό που ενδιαφέρει τον ΓΑΠ και τους παπαγάλους του είναι να παρουσιάζεται η χώρα στους ξένους επιβήτορες σαν θάλαμος στρατωνα μετά το σιωπητήριο.

 33. kyros avatar
  kyros 30/10/2010 10:55:32

  Ενα πράμα ονειρεύομαι χρόνια και γώ!!!
  Οταν έβλεπα να λερώνονται και να αντιστέκονται τα μνημεία μας , η Ακρόπολη, το Πανεπιστήμιο η Βιβλιοθήκη η ακαδημία το Μουσείο από τους αγωνιουντες τους διωγμένους τους αντιστασιακους τους εξοργισμένους τους επαναστατημένους ή απλά και μόνο τους Βρωμιάρηδες, να πάρω ένα μπουγέλο και να πάω να περιποιηθω τον Περισσό!
  Να πάω να κάνω γράφιτι στα τείχια του Μεγάρου του ΚΚΕ! Να μη με δουν οι κάμερες περιμετρικά, να μη μ΄ εμποδίσει κανένας νόμος και καμια σεκιουριτά μισθωμενη η εθελοντική!
  Ονειρο είναι! Μη σκιάζεστε συντρόφοι!
  Σιγά μη τα καταφέρει κανείς! Οι απολυμένοι της τυποεκδοτικής για παράδειγμα πιο εύκολα θα πάνε να μαγαρίσουνε την ...Ακροπολι!

 34. Polyfimos avatar
  Polyfimos 30/10/2010 16:02:20

  Μια χαρά μας τα λέει ο Πρετεντέρης κάθε βράδυ και τα έχουμε αφομιώσει .
  Οι συμβασιούχοι που διαμαρτύρονται είναι 23 μήνες απλήρωτοι (Κανένα αυτί δεν ιδρώνει έτσι ;) .
  Αν το εργοστάσιο που δουλεύω δεν μου δίνει τον μισθό που δικαιούμαι ,που τον δούλεψα ,σε αυτό το εργοστάσιο θα πάω να διαμαρτυρηθώ .
  Αν δουλεύω στο Ι.Κ.Α ,εκεί θα πάω κι αν δουλευω στο μουσείο ,στο μουσείο θα κάνω την διαμαρτυρία μου .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.