#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/01/2012 19:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτά που γράφουν για το PSI κρύβουν σκοπιμότητα ή αγνή βλακεία;

Φρέσκα κουτσομπολιά από το PSI (ημέρας)Διαβάζοντας τον καθεστωτικό τύπο, ταράζομαι.  Αίφνης ανακάλυψαν αυτά που με πείσμα και υπομονή αναλύουμε εδώ και τρείς μήνες.  Τείνω να πιστέψω πως η στάση τους δεν έχει να κάνει με κάποιου είδους απιστία ή σκοπιμότητα, αλλά ότι απλά πρόκειται περί αγνής βλακείας.  Μας περιστοιχίζουν μικρά, πολύ μικρά μυαλά, μυαλά που δεν μπορούν να διαβάσουν τις εξελίξεις, ούτε να ερμηνεύσουν σωστά τη μεταβλητότητα των συνθηκών στην Ευρώπη.

Και ξαφνικά ανακαλύπτουν δήθεν προβληματισμένοι:

Ότι, λέει, το PSI είναι μια πολύπλοκη συμφωνία που εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους (π.χ. ύφεση, έλλειμμα κ.λπ.) και όχι αποκλειστικά από τις ορέξεις των δανειστών ή τη διαπραγματευτική δεινότητα (λέμε τώρα) του Τεχνοκράτη.
Ότι οι Ευρωπαίοι αρνούνται να διαθέσουν περισσότερα από τα 130 δις που είχαν με το ζόρι αποφασίσει τον Οκτώβριο
Ότι παρόλο που οι τραπεζίτες είναι κοντά σε συμφωνία, αγνοούνται οι κάτοχοι ομολόγων περίπου 50 δις ‘’που δεν ξέρουμε ποιοι είναι’’, ενώ ανακαλύπτουν ότι η συμμετοχή των θεσμικών (ΕΚΤ) κρίνεται απολύτως απαραίτητη, παρά την κατηγορηματική άρνηση της τράπεζας να συμμετέχει, δεδομένου και ότι τα ίδια κεφάλαιά της είναι μόλις 11 δις (αντιλαμβάνεστε)
Ότι τα Hedge Funds ετοιμάζονται για προσφυγές
Ότι το ΔΝΤ υποστηρίζει πως το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο μετά το κούρεμα και απαιτεί κι άλλο
Μερικοί πιο ψαγμένοι αναφέρονται και στο μείζον θέμα της έλλειψης ρευστότητας του EFSF, αναφέροντας ότι υπάρχει πιθανότητα οι τράπεζες να πάρουν ομόλογα διετίας αντί μετρητών (το περίφημο καρότο του 15%)
Το μόνο που ξέχασαν να δημοσιεύσουν είναι η πρόθεση των οίκων αξιολόγησης να παραβλέψουν τον εθελοντικό χαρακτήρα της συμφωνίας και να μας στολίσουν με το λαμπερό ‘’D’’.

Όλα αυτά τα ωραία, δε βρίσκονται στις σελίδες των FT, ούτε τα αναλύει κάποιος αριστερούλης αστέρας της οικονομικής επιστήμης, αλλά αντίθετα διανθίζουν έντυπες και ηλεκτρονικές σελίδες του σκληρού πυρήνα της ελληνικής καθεστωτικής δημοσιογραφίας.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η αιφνιδιαστική αναχώρηση του κ. Dallara για τους Παρισίους, όπου υποτίθεται ότι θα έχει διαβουλεύσεις με τους λοιπούς τίμιους τραπεζίτες.  Να προσθέσω από την πλευρά μου ότι εικάζεται πως ο συμπαθής γκολντενμπόης πέταξε για τα Παρίσια προκειμένου να προσφύγει στη βοήθεια του κ. Χολμς, προσπαθώντας να ανακαλύψει ποιος ρημάδης κρύβεται πίσω από τα 50δις που μας λείπουν, ενώ θα τραβήξει και το αυτί της κ. Μέρκελ απαιτώντας εδώ και τώρα τα συμφωνημένα επιτόκια και τα μετρητά που έκαναν φτερά.  Δεν είναι καθόλου απίθανο να χρησιμοποιήσει το αδιαμφισβήτητο κύρος του και να τσακίσει τις δικαστικές προσδοκίες των συναδέλφων του στα διάφορα Funds, την ώρα που θα μεταμορφώνεται σε σούπερμαν και φορώντας το κόκκινο βρακάκι και το σήμα IIF στην εφαρμοστή (αλά ΓΑΠ) μπλούζα, θα τινάζει στον αέρα τους οίκους αξιολόγησης και θα παραδίδει τους βδελυρούς αναλυτές στα νύχια της αδέκαστης Ιταλικής δικαιοσύνης.

Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν ήθελε ούτε κανένα τρομερό μυαλό, ούτε τίποτα εξειδικευμένες γνώσεις, για να προβλέψεις το αδιέξοδο του PSI.

Μπορεί βέβαια η επικείμενη εγκατάλειψη της συμφωνίας ανταλλαγής να φέρνει ζοφερά  νέφη στο μέλλον της ευρωζώνης, μπορεί να χτυπάει κόκκινο συναγερμό στα κεντρικά της Goldman Sachs, η οποία καλά θα κάνει να αρχίσει να ψάχνει καμία μόχλευση μπας και βρει τα κερατιάτικα των CDS που με τόση ζέση εξέδιδε τους τελευταίους μήνες  ποντάροντας στη γαϊδουρινή υπομονή του Έλληνα κάφρου – εργαζόμενου, φέρνει όμως αισιοδοξία στην Ελλάδα, όπου φαίνεται ότι γλιτώνουμε τον βραχνά του Αγγλικού δικαίου και μια ακόμα παράταση της αβεβαιότητας, παράταση που σμπαραλιάζει τις αντοχές της οικονομίας και δυναμιτίζει τις επενδύσεις και τις όποιες προσπάθειες ανάπτυξης.

Και τι θα γίνει ρε Βάρδε, θα χρεοκοπήσουμε;

Η ρετσινιά είναι ρετσινιά, είτε χρεοκοπείς ‘’εθελοντικά’’, είτε με το στανιό.  Οι συνέπειες είναι πανομοιότυπες.

Δεν είναι καθόλου ευχάριστο να επιλέγεις ανάμεσα σε δύο δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά στην περίπτωση αυτή κοιτάς να διαλέξεις τη λιγότερο επώδυνη.

Τουλάχιστον τώρα θα έχουμε την ευκαιρία καταρχήν να εκλέξουμε την κυβέρνηση που επιθυμούμε (και όχι να μας επιβάλουν τους γκαουλάιτερ της Goldman Sachs), να προχωρήσουμε στον καταλογισμό των ευθυνών και να δουλέψουμε όλοι μαζί για την ανάταξη της οικονομίας, απαλλαγμένοι από το βάρος του χρέους.

Τα μηνύματα από την Ευρώπη είναι για πρώτη φορά θετικά, ενώ η Γερμανία φαίνεται να αναγνωρίζει στον κ. Σαμαρά, τουλάχιστον την ικανότητά του στη σωστή διάγνωση.  Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας θα έχει και το χρόνο και τη συναίνεση της πλειοψηφίας, να προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις.

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σταύρος avatar
  Σταύρος 21/01/2012 20:08:31

  Αν ο Αλογοσκούφης είχε τελειώσει το London School of Economics, τότε ορισμένοι αρθρογράφοι εδώ με το επιπεδό τους, τί έχουν τελειώσει;
  Το... A Centauri Galactic Academy;;;!!!

 2. dionysos avatar
  dionysos 21/01/2012 20:34:04

  TI ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΕ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΤΟΚΙΟ 2-3% ΣΤΑ ΝΕΑ ΟΜΟΛΟΓΑ PSI ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ 4% ΚΥΜΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ!!!

 3. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 21/01/2012 20:40:48

  Για δες από πού μας ήρθε η βοήθεια.........με ποιά ανταλλάγματα άραγε?

 4. Ραβινος avatar
  Ραβινος 21/01/2012 21:47:40

  Τι να πω !Προς το παρον ας ειναι καλα το Antinews και οι αρθρογραφοι του οπως καλα ναναι ο Κακοφωνίξ που φροντιζουν να μας κρατουν ενημερους τοσο τεκμηριωμενα και εμπεριστατωμενα .Με τις ευχαριστιες μας και τις ελπιδες να διαψευθουν τα κακα σεναρια και να κυλισουν ολα ομαλα προς την επωδο του αρθρου ''Τα μηνύματα από την Ευρώπη είναι για πρώτη φορά θετικά, ενώ η Γερμανία φαίνεται να αναγνωρίζει στον κ. Σαμαρά, τουλάχιστον την ικανότητά του στη σωστή διάγνωση.Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας θα έχει και το χρόνο και τη συναίνεση της πλειοψηφίας, να προχωρήσει στις σχετικές διαπραγματεύσεις''.Αμην και ποτε !

 5. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 21/01/2012 21:56:41

  Είτε έτσι, είτε αλλιώς, έχουμε χρεοκοπήσει. Δεν μπορούμε να πληρώσουμε τους πιστωτές και τους πληρώνουν άλλοι, κράτη και υπερεθνικοί οργανισμοί από τα νύχια των οποίων δεν γλιτώνεις με τίποτε. Από τις αγορές είμαστε πλέον αποκλεισμένοι για τις προσεχείς δεκαετίες. Ίσως είναι και καλύτερα. Θα ζήσουμε με αυτά που έχουμε. Οι αγορές γνωρίζουν πολύ καλά ότι είμαστε χρεοκοπημένοι, όπως και αν θέλουμε να το ονομάσουμε. Νομίζω λοιπόν, ότι είναι ώρα να μπουν τίτλοι τέλους σε αυτό το δράμα του παραλόγου. Τη "ρετσινιά" του μπατίρη μας την έχουν ήδη κολλήσει και προς το παρόν δεν μπορούμε να τη βγάλουμε.

  Ας γράψουμε λοιπόν στο εξώφυλλο "στάση πληρωμών" και ας γυρίσουμε σελίδα. Ας πάμε παρακάτω. (Βαρουφάκης).

 6. john avatar
  john 22/01/2012 09:26:42

  Πάει στη "λέσχη των Παρισίων" όπου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις όπως συμβαίνει σε όλες τις επίσημες χρεοκοπίες.

 7. Γ ΣΠΥΡΟΥ avatar
  Γ ΣΠΥΡΟΥ 23/01/2012 21:43:59

  "Αυτά που γράφεις για το PSI κρύβουν σκοπιμότητα ή αγνή βλακεία;"
  Η μείωση του χρέους είναι εθνική προδοσία και ανικανότητα. Η γενναία και εθνικά υπερήφανη διαγραφή του χρέους από τον δανειζόμενο τονώνει την εθνική αξιοπρέπεια και ανοίγει το δρόμο της εθνικής ανάταξης.
  Διαγράφω το χρέος σημαίνει , εκτός των άλλων, ότι δεν πληρώνω τα ομόλογα που κατέχουν τα ασφαλιστικά ταμεία (12 δισ) δεν πληρώνα τα ομόλογα που κατέχουν οι ελληνικές τράπεζες (40 δις) δηλαδή οι καταθέτες . Τι πειράζει αν οι ασφαλισμένοι χάσουν τα λεφτά τους και χρεοκοπήσουν οι τράπεζες. Πολλές χώρες όπως η Βόρεια Κορέα, το Σουδάν , το Τζιμπουτί, Μάλι κλπ ζουν στη χλιδή και την ευημερία χωρίς τράπεζες γιατί όχι και εμείς. Αν δεν μπορούμε επειδή δεν έχουμε τους κατάλληλους τεχνοκράτες να τους φέρουμε απο αυτές τις χώρες.
  Η Θεωρία του αδικημένου δανειζόμενου που η κακή του μοίρα τον έριξε στους αδίσταχτους τοκογλύφους είναι η σημαία όλων εκείνων που χρωστούν. Είναι πιο συνεπές να ισχυριστούμε ότι δεν πρέπει να επιστρέφουμε τα δάνεια ή για ναείμαστε πιο sic να τα επιστρέφουμε όταν και εάν θέλουμε!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.