#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/12/2013 16:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυτά είναι τα μέτρα για να μην μένουν χωρίς ρεύμα οι ευπαθείς ομάδεςΑμεση επανασύνδεση του ρεύματος και αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω χρεών για τις ευπαθείς ομάδες καταναλωτών, που ήταν εγγεγραμμένοι στις λίστες των κοινωνικών-προνοιακών δομών, δήμων, Περιφερειών και της εκκλησίας την 1η Νοεμβρίου αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υπό τον υπουργό Γιάννη Μανιάτη με συμμετοχή των προέδρων των Ενώσεων Περιφερειών και Δήμων, Γ. Σγουρού και Κ. Ασκούνη καθώς και του προέδρου της ΔΕΗ Α. Ζερβού.

Οι λίστες με τις συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού θα αποσταλούν στις επιτροπές ανά νομό, που, επίσης, αποφασίστηκε σήμερα να συγκροτηθούν, στις οποίες θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της ΔΕΗ, του Διαχειριστή του Συστήματος, Δήμων και Περιφερειών όπου θα λαμβάνονται οι αποφάσεις για την επανασύνδεση.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα αφορούν καταναλωτές που για διάφορους λόγους (άγνοια, έλλειψη τυπικών προϋποθέσεων, κλπ.) δεν είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, στους οποίους έτσι κι αλλιώς δεν γίνεται διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Πλέον των μέτρων που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, προωθείται δωρεάν παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στους κατοίκους Αττικής και Θεσσαλονίκης που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (συνολικά 272.000 καταναλωτές), κατά τις ημέρες που υπάρχει αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση ώστε να περιορίζεται η χρήση εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (τζάκια, ξυλόσομπες, κλπ.). Την Πέμπτη αναμένεται η απάντηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε σχετική πρόταση του ΥΠΕΚΑ που εχει ήδη αποσταλεί.

Σε ό,τι αφορά τις επανασυνδέσεις, στόχος είναι μέχρι τα Χριστούγεννα να έχουν ολοκληρωθεί. Τεχνικά ο Διαχειριστής του Συστήματος έχει τη δυνατότητα να επανασυνδέει 1000 μετρητές την ημέρα, πανελλαδικά.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανιάτης μετά τη σύσκεψη, αποφασίστηκε επίσης:

-Εντατικοποίηση της ενημέρωσης για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, προκειμένου να ενταχθούν νοικοκυριά που δεν έχουν κάνει αιτήσεις ενώ το δικαιούνται. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 470.000 καταναλωτές, αριθμός που αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρυσι οπότε ήταν λιγότεροι από 300.000.

-Έκδοση Υπουργικής Απόφασης για έκπτωση 70 % στο ρεύμα για τις κοινωνικές δομές των Δήμων, Περιφερειών, εκκλησίας κλπ. (π.χ. κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, φαρμακεία, συσσίτια κλπ)

-Δημιουργία μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης σε όλη την Ελλάδα ώστε όταν ανακύπτει πρόβλημα να επιλύεται άμεσα.

Ο κ. Ασκούνης ζήτησε, από την πλευρά του, αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης, αύξηση της έκπτωσης για τους δικαιούχους του ΚΟΤ και δημιουργία λογαριασμού χρηματοδότησης των δράσεων αυτών.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Α. Ζερβός τόνισε ότι η επιχείρηση είναι διατεθειμένη, με τη βοήθεια των δήμων να επανασυνδέσει άμεσα όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

Αρμόδιες πηγές τόνιζαν ότι η συνδρομή της αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη, προκειμένου, μεταξύ άλλων, να αποφευχθούν και περιπτώσεις κατάχρησης του μέτρου των επανασυνδέσεων / αναστολής των διακοπών από άτομα που δεν έχουν πραγματική ανάγκη.

Σε επόμενη σύσκεψη θα εξετασθεί η αντιμετώπιση περιπτώσεων που δεν έχουν τις τυπικές προυποθέσεις ένταξης στο ΚΟΤ (π.χ. έμειναν άνεργοι μέσα στη χρονιά).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θανάσης avatar
  Θανάσης 07/12/2013 16:24:53

  Ωραία.Ρεύμα δεν πληρώνουν ΄΄όσοι δεν έχουν΄΄,δάνεια δεν πληρώνουν ΄΄όσοι δεν έχουν΄΄,στα νοσοκομεία και στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν πληρώνουν ΄΄ όσοι δεν έχουν΄΄.Πληρώνουμε τα συνήθη κορόιδα ΄΄που έχουμε΄΄ και μετά λέει ο κ. Στουρνάρας πληρώνουμε,κατά μέσο όρο,τους λιγότερους φόρους,ως ποσοστό του ΑΕΠ!

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Θανάσης 07/12/2013 17:24:40

   Τί περιμένεις ἀπό ἕναν τεχνοκράτη πού μπορεῖ καί διαβάζει μόνο ἀριθμούς...

  • pariss avatar
   pariss @ Θανάσης 07/12/2013 17:41:18

   νομίζεις ότι θέλουμε να ζούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες,χωρίς ηλεκτρικό χωρίς νερό χωρίς φαγητό χωρίς θέρμανση να δουλέψουμε θέλουμε και να ζήσουμε σαν άνθρωποι τίποτα λιγότερο τίποτα περισότερο

  • Mariana avatar
   Mariana @ Θανάσης 07/12/2013 17:43:52

   "Πληρώνουμε τα συνήθη κορόιδα που έχουμε" (λεφτά προφανώς).
   Αμ, αν είναι έτσι, και νιώθετε κορόιδα οι έχοντες, να φέρετε κομμουνισμό, να μην έχει φτωχούς και πλούσιους για να μην έχετε και το άγχος του να τα μαζεύετε και μετά να σας τα τρων οι άλλοι. Δεν αξίζει τον κόπο!

   • aris1 avatar
    aris1 @ Mariana 07/12/2013 22:38:46

    Μαριάνα όπως πάντα, ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!

  • daresome avatar
   daresome @ Θανάσης 07/12/2013 18:18:08

   Ε όχι κ. Θανάση, έχουν αρχίσει να πεθαίνουν ο ένας μετά τον άλλον γιατί δεν μπορούν να ζεσταθούν - μετά τις αυτοκτονίες, αρχίσαμε να μετράμε τα μαγγάλια - κι εσείς μου λέτε ότι είναι κορόιδα όποιοι βοηθούν συνανθρώπους που έχουν φτάσει στην εξαθλίωση ? Μιλάμε για ανθρώπους παιδιά - α ν θ ρ ώ π ο υ ς - όχι για νούμερα ! Τα "νούμερα" είναι αλλού κι έχουν ήδη θυσιαστεί πολλοί άνθρωποι γι΄αυτά τα "νούμερα" - τα κυριολεκτικά αλλά και τα μεταφορικά νούμερα !! Πού είναι η ανθρωπιά μας, πού είναι η αλληλεγγύη ? Να γκρινιάζουμε ναι, να εναντιωνόμαστε στις αδικίες που κάνει μύριες όσες αυτό το κράτος στο οποίο ζούμε, αλλά να χλευάζουμε και την παραμικρή ανθρώπινη μορφή που πάει να πάρει η πολιτεία, τη στιγμή που χάνονται και τα ελάχιστα αποδεκτά όρια επιβίωσης, τι να πω ? Δεν έχω λόγια ...

  • Κριτική Σκέψη avatar
   Κριτική Σκέψη @ Θανάσης 09/12/2013 15:20:32

   Ώρα είναι να αποκτήσεις κοινωνική συνείδηση αγαπητέ!!!!!

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 07/12/2013 16:29:34

  Η αύξηση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού τρανή απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης πασοκονουδου.

 3. Anonymous avatar
  Anonymous 07/12/2013 17:09:13

  Για τις ομάδες πολιτών που αφορά η απόφαση, οι κύριοι Δήμαρχοι ας κάνουν κάτι και για τα δημοτικά τέλη. Όσοι βλέπουν την ανάλυση των λογ/σμών της ΔΕΗ, ξέρουν πολύ καλά ότι αποτελούν ένα μεγάλο % του συνολικά οφειλόμενου

  • Eva avatar
   Eva @ Anonymous 07/12/2013 18:07:27

   Δεν είχαν χρόνο, διάλεγαν τους πενταμηνίτες.

 4. θηραία avatar
  θηραία 07/12/2013 18:57:46

  "ευπαθείς ομάδες" ... "άνεργοι" ...
  "εχοντες" ... "κατέχοντες" ... "οφειλέτες" ... "φοροδιαφεύγοντες" ...
  όλα τελικά είναι θέμα ορισμού κι αντιμετώπισης έκαστης κοινωνικής ομάδας.
  Οσο οι νομοθετούντες βρίσκονται χαμένοι στην μονοδιάστατη μετάφραση των όρων των κοινωνικών ομάδων, τόσο τα μέτρα που λαμβάνουν θα παραμένουν αναποτελεσματικά....

 5. Jimakos avatar
  Jimakos 07/12/2013 21:01:18

  Δηλαδη αμα εχω μισο εκατομυριο στην τραπεζα και δεν πληρωνω το ρευμα, η ΔΕΗ και οι δημοι πως θα το ξερουν;

  • aris1 avatar
   aris1 @ Jimakos 07/12/2013 22:41:29

   Θα σε καρφώσει ο ξάδερφός σου που του τόκοψαν και δεν τον δάνεισες να το πληρώσει.

   • karasumi avatar
    karasumi @ aris1 08/12/2013 21:58:02

    Μπα, χαμένο θα πάει το κάρφωμα, με τα κατάλληλα "κονε", κι ο Αλαφούζος αναξιοπαθών θα βγει από τους δήμους....

    • aris avatar
     aris @ karasumi 09/12/2013 14:35:02

     Σωστά. Οπως και με τους πλειστηριασμούς. Πού ξέρουμε οτι δεν αφήνουν επίτηδες να τους κόψουν το ρεύμα και κρύβουν τα λεφτά σε στρώματα που λέει κι ο Στουρνάρας? Κι αν έχουν και εξοχικό στο Λαγονήσι και ζούν εκεί ενώ αφήσανε το διαμέρισμα με κομμένο το ρεύμα για να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και τα δάνεια?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.