04/01/2010 16:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυξήσεις στους φόρους κατανάλωσης και περικοπές επιδομάτων

Αυξήσεις μεγαλύτερες του 10% στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης ποτών και τσιγάρων προανήγγειλε σήμερα, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υπογραμμίζοντας ότι η αύξηση του ποσοστού 10% που προβλέπει ο προϋπολογισμός επιβάλλεται καθώς μεγαλώνει ο στόχος για τη μείωση του ελλείμματος το τρέχον έτος και πρέπει να εξοικονομηθούν επιπλέον πόροι περίπου 950 εκ ευρώ.

Θα γίνει επίσης περικοπή κατά 10% του κονδυλίου για τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Όσον αφορά στις αποδείξεις το ίδιο στέλεχος ξεκαθάρισε ότι θα ισχύσουν όλες οι αποδείξεις με εξαίρεση μόνο τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και όσες αποδείξεις λειτουργούν ως τεκμήρια όπως για παράδειγμα η αγορά αυτοκινήτων.

Για το ίδιο θέμα διευκρινίστηκε ότι οι φορολογούμενοι θα καταγράφουν τον αριθμό της απόδειξης, τον ΑΦΜ του εκδότη, την ημερομηνία και την αξία και δε θα μπαίνουν στη διαδικασία να τις στείλουν στην εφορία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 04/01/2010 18:41:47

  ..και γιατί 10%?
  Με 90% βγάζει και πλεόνασμα...Μερικές φορές απορώ τι σπούδαζαν όλοι οι Φωστήρες εκεί έξω..
  Αντί να μειώσουν 10% τα επιδόματα (που σε ορισμένες περιπτώσεις θα έπρεπε να μειωθούν κατά 50%, δεν δικαιολογούνται επιδόματα πάνω από το Βασικό Μισθό, αλλά τι ψάχνουμε στην Μπανανία που έχουμε οικοδομήσει) δεν καταργεί την αυτοτελή;
  Θα μάζευε περισσότερα από φόρους αλλά κατανοώ που να πειράξει κάστες και ομάδες ψηφοφόρων; (δικαστικούς, εφοριακούς, τελωνειακούς, μηχανικούς, ιατρούς, αθλητές, συνδικαλιστές και ΔΣ επιτροπών Οργανισμών και κολλητών)

 2. Swell avatar
  Swell 05/01/2010 17:22:50

  Για Νόμπελ είναι η ιδέα:

  http://swell-swell.blogspot.com/2010/01/blog-post_05.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.