#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/09/2012 10:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αυθαιρεσία και αναλγησίαΌλοι ξέρουμε ότι η φαντασία χάνεται στην πολιτική, αλλά από τον κύριο Γιάννη Στουρνάρα, περιμέναμε κάτι καλύτερο. Το φαρμάκι...πίνεται μονορούφι, λένε στην ωραία Σύρο και ο υπουργός οικονομικών θα έπρεπε να το ξέρει. Και αφού θεωρεί μονόδρομο για την «σωτηρία της πατρίδας» την κατακρεούργηση συντάξεων και ειδικών μισθολογίων, έπρεπε να ρίξει απευθείας στο τραπέζι τα μέτρα και να αποφύγει τα ράβε-ξήλωνε και τις διαρροές που έδιναν λαβή σε Βενιζέλο σε Κουβέλη να πλειοδοτούν(εκ του ασφαλούς πάντα...) σε φιλολαικές δεσμεύσεις.

Δυστυχώς όμως, προχθές που είδαμε στην τελική του σχεδόν μορφή, το περίφημο «πακέτο Στουρνάρα», μοιραία θυμηθήκαμε τον ανεκδίηγητο Παπακωσταντίνου. Αν εξαιρέσει κανείς την άγρια επιδρομή σε συντάξεις, επιδόματα και ειδικά μισθολόγια που συναγωνίζεται επιτυχώς τα ψαλίδια του πρώην τσάρου, όλο το υπόλοιπο...μετρολόγιο αποτελεί διακήρυξη προθέσεων, χωρίς καμία πρακτική αξία.

Ενδεικτικά συγκρατώ ως μνημείο λογιστικής αυθαιρεσίας τα 35 εκατομμύρια που φιλοδοξεί να πάρει ο κ. Στουρνάρας από τις... «βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοικτών δημόσιων χώρων» και τα 150 εκατομμύρια από... «ισοσκελισμό των εσόδων ανταποδοτικών υπηρεσιών στους Δήμους που παρουσιάζουν έσοδα από αντίστοιχες υπηρεσίες»(sic).

Kαι ασφαλώς συγκρατώ ως μνημείο...κοινωνικής αναλγησίας τα 82 εκατομμύρια που φιλοδοξεί να εξοικονομήσει από τους νεφροπαθείς με τον «εξορθολογισμό των κανόνων αποζημίωσης μετακίνησης για άτομα με νεφρική ανεπάρκεια».

Πέραν όλων αυτών που αναδίδουν ένα κακέκτυπο...δημιουργικής λογιστικής, υπάρχουν και οι κουτοπόνηρες εισπρακτικές επινοήσεις του υπουργείου οικονομικών, όπως το «στιγμαίο χαράτσι» των 50 ευρώ για την αποσύνδεση του τέλους ακινήτων από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, το «τέλος ακινησίας» για τα Ι.Χ. που ανακλήθηκε πριν ακόμη εξαγγελθεί και μία σειρά μέτρων ταμειακού πανικού που αν μη τι άλλο προδίδουν πλήρη έλλειψη φαντασίας.

Σε μια στιγμή που οι οικονομικοί επιτελείς κυνηγούν, υποτίθεται, και το τελευταίο ευρώ για να έρθει στα ταμεία του κράτους, είναι απορίας άξιον με ποιό κριτήριο αποφασίστηκε η ουσιαστική κατάργηση της έκπτωσης για την απευθείας εξόφληση του φόρου εισοδήματος και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων.

Είναι προφανές ότι χωρίς κίνητρο και ο πιο συνεπής φορολογούμενος θα πληρώσει τις υποχρέωσεις του σε δόσεις, ενώ αν υπήρχε μία σοβαρή έκπτωση σε διψήφιο ποσοστό για την απευθείας εξόφληση, αυτοί που είναι σε θέση να την αντέξουν θα έσπευδαν να εκμεταλευτούν την ευκαιρία, φέρνοντας γρήγορα ζεστό χρήμα στον κρατικό κορβανά.

Διερωτάται κανείς λοιπόν γιατί η επινοητικότητα των εκάστοτε επικεφαλής του υπουργείου οικονομικών, εξαντλείται μονίμως στους «συνήθεις υπόπτους» μισθωτούς και συνταξιούχους και στις μεθόδους αφαίμαξης τους. Αλλοι τρόποι να βρεθούν χρήματα δεν υπάρχουν; Κι αν δεν μπορούν να  σκεφτούν κάτι καλύτερο, γιατί παριστάνουν τους εκσυγχρονιστές οικονομολόγους; Λογιστές με μανσέτες είναι και μάλιστα συνοικιακής εκδοχής...

Γιώργος Χαρβαλιάς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας τουρίστας. avatar
  Κώστας τουρίστας. 02/09/2012 10:51:14

  Καλημέρα!
  Σχετικά με το ερώτημα της τελευταίας παραγράφου, σάς λέω οτι έτσι, γίνομαι και εγώ Υπουργός Οικονομικών( φαντάζομαι και πολοί άλλοι). Παρακαλώ να προωθήσετε την υποψηφιότητά μου. Ευχαριστώ.
  Πολύ εύστοχο το άρθρο σας.!

  • Iωάννης34 avatar
   Iωάννης34 @ Κώστας τουρίστας. 02/09/2012 22:53:00

   Το καλύτερο σχόλιο και αυτό που ακούς κάθε μέρα στο δρόμο είναι αυτό Κώστα....Ετσι κυβερνάω και εγώ!!

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ Iωάννης34 03/09/2012 01:51:45

    Έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέμε..Ο καθένας θα μπορούσε να κάνει πιο ευχάριστες και συνεπείς ανακοινώσεις αν ήταν στη θέση του Στουρνάρα. Ελπίζουμε να μείνουν διαρροές...Από την άλλη βέβαια, θα ήθελα πολύ να πιστέψω, πως οι βασικοί αποδέκτες των συνεχών διαρροών των βάρβαρων μέτρων προς τους ασθενέστερους, βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Σε κάποιες άλλες χώρες, στις οποίες η επιτάχυνση της δημοσιονομικής εξυγίανσης (πιθανόν υπό την πίεση των ελληνικών ανακοινώσεων), ίσως να βελτιώσει συγκριτικά τη θέση της Ελλάδας. Ευσεβείς πόθοι ; Οψόμεθα..

 2. Παύλος avatar
  Παύλος 02/09/2012 10:59:50

  Συμφωνώ απολύτως! Είναι για γέλια και για κλματα οι άνθρωποι !

 3. nick avatar
  nick 02/09/2012 11:14:49

  Μόνος του θα πάρει τα μέτρα ο Στουρνάρας; Δε δίνει λόγο σε κανέναν;
  Η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά. Όσοι ψηφίσαμε Σαμαρά, περιμένουμε να δούμε στην πράξη τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ φιλελευθερισμό τον οποίο πρεσβεύει. Ο Αντώνης δε θέλω να πιστεύω ότι θα φερθεί έτσι στους Έλληνες. Εμείς ψηφίσαμε Έλληνα πρωθυπουργό και περιμένουμε να φερθεί έντιμα στους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους...

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ nick 02/09/2012 12:19:01

   "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ φιλελευθερισμό....."!!
   Παλιά, ο κόσμος το έλεγε απλώς "δεξιά" και συνεννοούμασταν μια χαρά!

 4. Δαναός avatar
  Δαναός 02/09/2012 11:54:56

  Ένα κοριτσάκι προχθές, μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα στο στήθος σε νοσοκομείο της Μακεδονίας και οι γιατροί έστειλαν άρον άρον τον πατέρα σε φαρμακείο να αγοράσει τα χρειαζούμενα ενώ το μικρό σφάδαζε από τους πόνους.
  Τα κρεβάτια μειώνονται συνεχώς , με αποτέλεσμα να επικρατεί πανικός και τα τακτικά περιστατικά να τραβούν επ’ αόριστον με ό,τι συνεπάγεται αυτό, ενώ ακούγεται για μείωση 10.000 νοσοκομειακών κλινών ανά την επικράτεια, σε εφαρμογή όρων του μνημονίου.
  Οι γιατροί κάνουν επίσχεση εργασίας για τις ελλείψεις που υπάρχουν σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και προσωπικό ζητώντας ταυτόχρονα τα δεδουλευμένα από τις εφημερίες τους.
  Τα φαρμακεία από χθες δε χορηγούν φάρμακα με πίστωση , οι φαρμακοποιοί σηκώνουν τα χέρια γιατί οι επιταγές τρέχουν και οι ασφαλισμένοι πέφτουν σε απόγνωση.
  Νεαρά ζευγάρια με μικρά παιδιά και ενοίκιο, μένουν χωρίς δουλειά και η κατάστασή τους είναι τραγική.
  Και ο κατάλογος δεν τελειώνει...
  Τα μέτρα κλειδώνουν και ξεκλειδώνουν και μας περνούν το μαρτύριο της σταγόνας.
  Και όπως λέει κι Χαρβαλιάς στο άρθρο: «Ενδεικτικά συγκρατώ ως μνημείο λογιστικής αυθαιρεσίας τα 35 εκατομμύρια που φιλοδοξεί να πάρει ο κ. Στουρνάρας από τις… «βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοικτών δημόσιων χώρων» κάτι σαν την πράσινη ανάπτυξη του ΓΑΠ μου θυμίζει ή κάνω λάθος;
  Ακόμα «τα 150 εκατομμύρια από… «ισοσκελισμό των εσόδων ανταποδοτικών υπηρεσιών στους Δήμους που παρουσιάζουν έσοδα από αντίστοιχες υπηρεσίες»(sic). Πιάσε το αυγό και κούρεψ’το.
  Επίσης: «Και ασφαλώς συγκρατώ ως μνημείο… κοινωνικής αναλγησίας τα 82 εκατομμύρια που φιλοδοξεί να εξοικονομήσει από τους νεφροπαθείς με τον «εξορθολογισμό των κανόνων αποζημίωσης μετακίνησης για άτομα με νεφρική ανεπάρκεια».
  Και αν είναι τα μέτρα έτσι όπως ακούγονται μέχρι τώρα απ’ τα ΜΜΕ,είναι μεγάλη ατιμία να μην πω χειρότερη λέξη, το να λεν ότι δε θα πειραχθούν οι συντάξεις κάτω των 700€ και ταυτόχρονα με ύπουλο τρόπο να τις κόβουν όλες ,ναι και των 350€ κατά 20% κόβοντας το 13ο και14ο μισθό, τα δώρα δηλ. Αν δε κόψουν και λεφτά απ’ τους αναπήρους, ε τότε τι να πούμε!
  Κατά τα άλλα, κάποιοι υπουργοί κυκλοφορούν επιδεικτικά με τις μπέντλευ, χωρίς τσίπα ντροπής. Ε τι να πω!

 5. armageddon avatar
  armageddon 02/09/2012 12:19:00

  Κόβουν από τους χαμηλοσυνταξιούχους και αφήνουν τον προκλητικό πλούτο ,να κυκλοφορεί με τις αστραφτερές Ferrari και Lamborghini.Όλοι αυτοί οι τύποι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις...ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ

 6. rollin avatar
  rollin 02/09/2012 12:28:17

  Ο φωτοπουλος θα παρει bonus?

 7. ο αποτέτοιος avatar
  ο αποτέτοιος 02/09/2012 12:28:52

  ζούγκλα...θα κόψει τις παροχές απο ανάπηρους και χήρες ο ανεκδιήγητος για να διασκεδάσει τους διεθνείς τοκογλύφους...φιλοδοξεί να κόψει και τα δώρα των υπαλλήλων του ενιαίου!όταν υπάρχουν άτομα που παίρνουν κάτω απο 800 ευρώ(ακόμα και κάτω απο 600 ευρώ!) και βρίσκονται στα νοίκια με κάρτες κτλ

  την ίδια στιγμή στις ΔΕΚΟ,τις περισσότερες δεν έχουν εφαρμοστεί οι περικοπές!οι αναρίθμητοι υπάλληλοι της βουλής(1700?) αποφεύγουν υην ένταξη στο ενιαίο ως περιούσιος λαός και οι φοροφυγάδες(πλούσιοι κ μικρομεσαίοι) συνεχίζουν απτόητοι να ζούνε εις βάρος των υπολοίπων.

  ποιός έχασε την ντροπή του γι ανα την βρούνε αυτοί που μας κυβερνάνε?

  • ο αποτέτοιος avatar
   ο αποτέτοιος @ ο αποτέτοιος 02/09/2012 20:13:24

   και εκτός αυτού η ελλάδα έχει ανάγκη να αξιοποιήσει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα...ήλιος,άνεμος(άρα στόχος η ενεργειακή αυτονομία απο πετρέλαια και ιστορίες για αρκούδες και όχι μόνο ,η εξαγωγή ενέργειας),φέτα ,λάδι(ζητάνε έξω λάδι και λάδι δεν βρίσκουν γιατι πολλοί μαθητές που δεν είχαν τις ικανότητες ή την θέληση χωθήκαν(ή όχι) σε κάποιες σχολές και τώρα σιτίζονται απο τους γονείς τους,το κράτος οφείλει να τους προσανατολίσει ,να τους επιμορφώσει σχετικά και να τους επιδοτήσει στο ξεκίνημα τους,να παράγουμε φέτα και άλλη,λάδι εξαιρετικό και άλλο!,αυτά ζητάνε έξω και δεν τα βρίσκουν) και φυσικά πρώτα και κύρια ο τουρισμός

   έχουμε ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΥΣ τουρίστες, η ισπανία έχει πάνω απο 50 εκατομμύρια...μια μεγάλη επένδυση θα ήταν η καταστροφή του κέντρου των αθηνών και η αναστήλωση του στα πρότυπα της νεοκλασσικής αθήνας άλλων εποχών,τα ίδια και στην θεσσαλονίκη(αυτονόητα αυτό ταυτόχρονα σημαίνει χτίσιμο περιοχών εκτός κέντρου με πρόσβαση στα δημόσια ΜΜΜ για όσους χάσουν τα σπίτια τους)..σάμπως και η σαντορίνη μετά απο καταστροφή και χτίσιμο δεν έχει γνωστή διεθνώς?έτσι όχι μόνο θα αυξήσεις το αεπ και θα δώσεις δουλεία σε πόσους ανθρώπους,αλλά θα έχεις μακρόχρονιο κέρδος με τους τουρίστες που θα ρθούν

   και για να ρθούν επενδύσεις στην ελλάδα πρέπει τα δικαστήρια να βγάζουν γρήγορες αποφάσεις στις ενστάσεις που γίνονται σε έργα κτλ,να μην υπάρχει γραφειοκρατία,να έχεις χαμηλή φορολογία ,να μην έχεις αυξημένες τιμές στα αγαθά καιτ ις υπηρεσίες,η εφορία σου να είναι σύγχρονη και να μην υφίσταται επαφή εφοριακού επιχείρησης,όλα να γίνονται ηλεκτρονικά,η αγορά να είναι απελευθερωμένη απο κρατικούς περιορισμόυς και στρεβλώσεις(το κράτος απλά να έχει εποπτικό ρόλο για ολιγοπωλιακές και μονοπωλιακές τακτικές,για την ανασφάλιστη εργασία , για τους χαμηλούς μισθούς,για φοροδιαφυγή,μόνο τότε να επεμβαίνει και δραστικά)..πείτε μου τι μέτρα πήραν για όλα αυτά?μονάχα τα μέτρα που μπορεί να πάρει και ένας ηλίθιος κόψε κόψε κόψε!

 8. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 02/09/2012 12:42:12

  Μια είναι η λύση μπας και δουν την πραγματικοτητα.
  Το υπουργείο οικονομικών να μετεγκατασταθεί σε καποια λαικη συνοικια ή σε καποια μικρή επαρχιακη πολη στην οποία θα μεταφερθεί υποχρεωτικα και οι οικία του υπουργου- ο οποιος δεν θα εχει δικαιωμα να φευγει απο εκει -παρα μόνο για να παει στην βουλη ή σε ταξιδι στο εξωτερικό.

 9. nillionaire avatar
  nillionaire 02/09/2012 12:46:02

  Αλλά κατά τ΄άλλα είναι υπερβολή να λέμε "μια απ΄τα ίδια" ....

 10. Κβάντα avatar
  Κβάντα 02/09/2012 13:02:36

  Τα μέτρα δεν έχουν "κλειδώσει". Ακούγονται διάφορα. Οφείλουμε να περιμένουμε μέχρι και την ψήφισή τους. Αυτό που έχουμε μέχρι σήμερα είναι ένα κρεσέντο διαρροών. Τι είχες Γιάννη (φοβερή σύμπτωση)... Περιμένουμε να διαβάσουμε ότι: "Με εντολή Σαμαρά δε θα πειραχτούν οι χαμηλόμισθοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, τα ΑΜΕΑ, οι πολύτεκνοι..." Αγαπητέ κ. Χαρβαλιά, δεν μπορεί να έχουμε "εντολή" του Προέδρου για τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη και για τα μέτρα που θα αποτελειώσουν την Ελληνική κοινωνία... Υ.Γ. "Όλοι ξέρουμε ότι η φαντασία χάνεται στην πολιτική, αλλά από τον κύριο Γιάννη Στουρνάρα, περιμέναμε κάτι καλύτερο." Έχει αλλάξει η κυβέρνηση; Έχουμε κυβέρνηση Γ. Στουρνάρα; Ρωτάω γιατί χθες δεν πρόλαβα να ενημερωθώ.

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Κβάντα 03/09/2012 14:54:28

   Α και κάνεις κανά δυό εύστοχα ερωτήματα γιατί δεν διερωτάσαι και για τις "διαρροές" ;Η διαρροή πραγματική η μεταφορική σαν έννοια σημαίνει ότι από κάπου ξεφεύγει κάτι παρά την θέληση μας.Ποιο είναι λοιπόν το σημείο αυτό;Αυτό δεν βλέπω να απασχολεί και πολύ κανένα μας.Και πιο συγκεκριμένα ποιο είναι το όφελος από αυτή την πρακτική και ποιος επωφελείται;

   • Κβάντα avatar
    Κβάντα @ ano-kato 03/09/2012 15:32:22

    Για το συγκεκριμένο θέμα, οι διαρροές προσωπικά με αφήνουν αδιάφορο. Το επικοινωνιακό κομμάτι αφορά τα κόμματα και το παιχνίδι εντυπώσεων. Σε τέτοια περίπτωση ενδιαφερόμαστε αποκλειστικά και μόνο για την ουσία, δηλαδή ποια θα είναι τα μέτρα και ποιους τελικά θα πλήξουν.
    Οι διαρροές να απασχολήσουν τα κόμματα, τους υποψήφιους πολιτευτές και τα ΜΜΕ, σε καμία περίπτωση την Ελληνική κοινωνία.

 11. η Dimi avatar
  η Dimi 02/09/2012 13:06:32

  Tα σημαντικά παγκόσμια γεγονότα τον Σεπτέμβριο ως επί το πλείστον εκτιμώνται ως Αρνητικά (απόσπασμα)

  Σύμφωνα με την Barclays Capital, μία από τις μεγαλύτερες επενδυτικές τράπεζες στον κόσμο, τα δεδομένα και η ροή των νέων αναμένονται να είναι ως επί το πλείστον Αρνητικά.
  … ... ...
  Τέλος Σεπτεμβρίου / Οκτωβρίου: H τελική έκθεση της τρόικας για την ελληνική διάσωση, πιθανώς να υποστηρίξει κάποια χαλάρωση των απαιτήσεων του προγράμματος λόγω της χειρότερης από την αναμενόμενη, ύφεσης. Πιθανώς, καμία απόφαση δεν πρόκειται να ληφθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Επιπτώσεις: πιθανώς Αρνητικές.

  ~Forbes.com (Κenneth Rapoza: Investing 8/31/2012 @ 5:04PM): ”Key Global Events in September Mostly Viewed As Negatives” excerpt (μτφρ: η Dimi)

 12. Πηνελόπη avatar
  Πηνελόπη 02/09/2012 13:58:23

  Τα μέτρα που θα αποφασίσει η Τρόικα θα είναι χειρότερα θυμηθείτε το.

 13. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 02/09/2012 17:20:19

  Παράδειγμα 3χχχχχχ: σύζυγος άνεργη , παιδιά 3
  μηνιαίο εισόδημα :1100
  μηνιαία ελάχιστα πάγια έξοδα:(φως ,νερό, διατροφή,στεγασ.δάνειο,φόροι,μισή θέρμανση):1600
  έλλειμα: 500€/μήνα
  Μπορείς να θυσιάσεις από το περίσσευμα ,μπορείς να θυσιάσεις και από το υστέρημα . Δεν μπορείς να θυσιάσεις απ' το ανύπαρκτο.
  Αυτή είναι η συνειδητή ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΒΛΕΨΗ των μέτρων
  Αυτή η "αμαρτία'' όμως δεν θα μείνει ατιμώρητη
  Η ''αποκατάσταση'' θα είναι οδυνηρή και πραγματική ,όχι σαν την ανύπαρκτη
  των επιδομάτων πολυτέκνων , των χαμηλών συντάξεων και των επιδομάτων των αστυνομικών.

 14. anna avatar
  anna 02/09/2012 18:21:02

  Εν τω μεταξύ στα νοσοκομεία 2.500.000 εκατομμύρια λαθροζώα (αυτοί και όλο τους το σόι) μπορούν δυνητικά να νοσηλεύονται δωρεάν. Όπως και το κάνουν, προφανώς.

  • ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ avatar
   ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟΙ @ anna 02/09/2012 22:11:01

   Αγαπητή μου Αννα , όχι μόνο να νοσηλεύονται δωρεάν αλλά και να παίρνουν φάρμακα δωρεάν τη στιγμή που όλοι οι Ελληνες τα πληρώνουν . Για αυτό το σκάνδαλο γιατί δεν μιλάει ΚΑΝΕΙΣ?

 15. TasosC avatar
  TasosC 02/09/2012 21:01:46

  Ότι και να κάνουν, όσα μέτρα κι αν πάρουν, όσα κι αν κόψουν από συνταξιούχους, Δ.Υ, Ειδικά Μισθολόγια, όσους κι αν εφεδροαπολύσουν , κ.λ.π και ακόμη κι αν τους πληρώνουν με κουπόνια (τους βάζω ιδέες τώρα), δεν πρόκειται να εξοικονομήσουν πάνω από 4-5 δισ. ακόμη.
  Η λύση είναι στην φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή. Όταν μόνο το 2009 έγινε φοροδιαφυγή 28-29 δις και αυτό το βρήκε τεκμηριωμένα ένα ξένο (made in USA) ινστιτούτο καταλαβαίνετε για τι ποσά μιλάμε στο βάθος της προηγούμενης δεκαετίας. Απλά όλο σχεδόν το εξωτερικό μας χρέος και αυτό χωρίς τον περιορισμό της δημόσιας σπατάλης.
  Αν, θεωρητικά μιλώντας, μπορούσαμε να συλλάβουμε αναδρομικά αυτή την φοροδιαφυγή της δεκαετίας του 2001-2010 θα ήμασταν το μοναδικό ίσως κράτος του δυτικού κόσμου με μηδενικό εξωτερικό χρέος και μάλιστα χωρίς ουσιαστικά να παράγουμε κάτι, παρά μόνο με υπηρεσίες. Χωρίς καν να είχαμε περιορίσει το όργιο των σπαταλών στα δημόσια έργα και τις προμήθειες (πόσα στοίχησαν τελικά οι Ολυμπιακοί, η πολύπαθη ΠΑΘΕ, η Εγνατία, κ.λ.π ;). Εκεί δηλαδή που βρίσκεται το ζουμί και όχι στους μισθούς και στις συντάξεις που είναι τα εύκολο ΄΄σαμάρι΄΄ για χτύπημα.
  Επειδή αυτό δεν μπορεί να γίνει ας γίνει άμεσα το περιουσιολόγιο και να φορολογηθούμε ΟΛΟΙ με βάση αυτό, όταν τα εισοδήματά μας δεν το δικαιολογούν.
  Απλά πως μπορεί ένας οποιοσδήποτε πολίτης που δηλώνει επί δέκα χρόνια εισόδημα κοντά ή κάτω από το αφορολόγητο της κατηγορίας του, να έχει αποκτήσει στο ίδιο διάστημα 2-3 ακίνητα και άλλα τόσα αυτοκίνητα;
  Με απλά λόγια, πως μπορεί ο μηχανικός μου ο Θανάσης (πραγματικό παράδειγμα, καλλιτεχνικό το ψευδώνυμο για να μιλήσω για κάτι κοντινό και προσιτό και όχι για τα μεγάλα ψάρια που δεν μπορώ καν να φανταστώ), με σύζυγο που ασχολείται με τα οικιακά, με δύο παιδιά σαν και μένα, στα χρόνια του ευρώ να απέκτησε με αγορά άλλα 3 διαμερίσματα (2 νεόδμητα, ένα δεκαετίας ενώ είχε ήδη ένα από πριν) και 3 αυτοκίνητα (όλα καινούργια), ενώ ταυτόχρονα δηλώνει μετά παρρησίας ότι στη εφορία ΄΄δείχνει΄΄ μόνο 10-12 χιλιάρικα;
  Απόδειξη δίνει μόνο σε κάποια υπαλληλάκια (όπως εγώ) γιατί τις έχουμε ανάγκη.
  Όταν ένα καρντάση συλλαμβάνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη (και φυσικά αύριο θα έχει αφεθεί ελεύθερο)για χρέη 32 εκ. € , απλά αναρωτιέμαι τόσα χρόνια που συσσωρεύονταν αυτά τα χρέη ;Πως έπαιρνε ασφαλιστική ενημερότητα για την επιχείρησή του; Τι τζίρο έκανε ; Πως του θεωρούσαν τα βιβλία; Πως το ένα ; Πως το άλλο;
  Δεν πειράζει όμως, γιατί η κυβέρνηση βρήκε ισοδύναμο για να μην μειώσει την σύνταξη του ΟΓΑ κατά 30 €. Απλά θα καταργήσει τα δώρα και του ΟΓΑ . Τώρα ότι αυτό σημαίνει 800€ ετήσια μείωση, αντί για 360 δεν πειράζει. Δεν είναι ένα απλό ισοδύναμο, αλλά ένα υπερ- δύναμο!!!

 16. Nik avatar
  Nik 02/09/2012 22:26:13

  Οποια ονομασία και να δώσεις, όποια κολπάκια και φορμουλίτσες και αν επιννοήσεις, ΟΛΑ προέρχονται από το εισόδημα. Εφόσον αυτό το απλό δεν γίνεται κατανοητό όλο κουταμάρες θα εφευρίσκουν.

 17. blue nile avatar
  blue nile 03/09/2012 01:42:36

  Ο καθένας μπορεί να λέει τα του άρθρου αλλά όχι ο Χαρβαλιάς.
  Περίμενε άραγε να μπορεί να γίνει κάτι διαφορετικό;
  11,5 +2 δις σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα είναι η πιο βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή που υπήρξε ποτέ. Σε όλο τον κόσμο και αναφορικά με οικονομίες του δικού μας μεγέθους.
  Το 2005 η Αργεντινή χρωστούσε στο ΔΝΤ δέκα δις δολλάρια ...μόλις...
  Και όλα αυτά με ανάπτυξη στο -9%...
  Το έγκλημα ήταν η ψήφιση του Μνημονίου ΙΙ.
  Όποιος το κατάλαβε...
  Ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...

 18. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 03/09/2012 06:36:50

  Από ότι μπορεί να καταλάβει κανείς , στην Ελλάδα δεν υπάρχουν άλλα εισοδήματα παρά μόνο των μισθωτών και συνταξιούχων. Και για να γίνει πιο δίκαια η ... αφαίμαξη τους, τους διακρίνουμε , σε μικροσυνταξιούχους και μεγαλοσυνταξιούχους .
  Και έχουμε μεγαλοσυνταξιούχους με συντάξεις που ανέρχονται στο ..τεράστιο ποσό των 2300 ευρώ . Μην βιαστείτε να συμπεράνετε, τα καθαρά δεν είναι πάνω από 1200 ευρώ, αλλά με το αισχρότατο κόλπο της μειώσεως της καθαρής σύνταξης , χωρίς να μειώνεται αντίστοιχα και η μικτή, έχουμε αυτό το φαινόμενο.
  Το ποσό της μειώσεως θα ανέρθει σε 227'50 ευρώ (Βλέπε σχετική ανάρτηση ΑΝΤΙΝEWS).
  Και οι συνταξιούχοι υφίστανται επιπλέον και τις λοιδορίες των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, ότι "...αυτους ψηφίσατε καλά να πάθετε..."! ( Βλέπε διάφορα σχόλια ΑΝΤΙNEWS).
  Έχει σκεφθεί κανένας πώς εκατοντάδες χιλιάδων ανέργων διαβιούν έστω και στοιχειωδώς; Έχουν αναλογισθεί ότι μεγάλο μέρος των συντάξεων απορροφάται από τους ανέργους συγγενείς και ότι οι περικοπές θα πλήξουν απευθείας αυτή την τάξη η οποία πλέον μη έχοντας να χάσει τίποτα , θα τα τινάξει όλα στον αέρα;

 19. JKAL avatar
  JKAL 03/09/2012 08:24:33

  Το ANTINEWS, οι αρθρογράφοι του και οι τακτικοί σχολιαστές του, θιασώτες του κοινωνικού φιλελευθερισμού ή και προσωπικοί-πολιτικοί φίλοι του Προέδρου, θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους, για τη στάση την οποία τήρησαν, όταν ο Αντώνης Σαμαράς άλλαξε παντελώς την πολιτική του εκείνον τον μοιραίο Νοέμβριο 2011 και ακολούθως. Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, ότι όλα όσα συμβαίνουν τώρα είναι συνεπής ακολουθία του τότε, παρά την όποια διαφορετική -ιδίως προεκλογικά- ρητορεία.
  Ελπίζω ότι αν ακουστούν, δυνατά, οι φιλικές προς τον Πρόεδρο και την παράταξη φωνές αυτές, κάτι να αλλάξει στην εφαρμοζόμενη πολιτική.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.