22/10/2008 00:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ατέλειωτη Ελλάδα

Θα πείτε στις μέρες που περνάμε πόση σημασία έχουν μερικές παραφωνίες στο υπουργείο Εξωτερικών;  Έτσι τις χαρακτήρισαν σε κάποια συζήτηση περι πολιτικής των τελευταίων ημερών. Άς τις περάσουμε όμως στην επικαιρότητα μπας και βρεθεί κάποιος επίσημος να τις διαβάσει και να σκεφθεί τα δέοντα:

Πρέσβυς της χώρας μας στην Νότια Αμερική με έδρα το Μεξικό που ελέγχει όλες τις εκεί χώρες με τα - όσα υπάρχουν - ελληνικά Προξενεία, ζητάει επί Σημίτη να του στείλουν επειγόντως όσα μπορούν περισσότερα τουριστικά φυλλάδια, τα οποία του ζητούν όσοι επισκέπτονται την Πρεσβεία μας για να ενημερωθούν για τις ομορφιές της χώρας μας. Τα υπηρεσιακά σημειώματα που διέσχισαν τον Ατλαντικό υπήρξαν σε αριθμό περισσότερα από ...δέκα. Οι απαντήσεις, όσες υπήρξαν, ήταν θετικές, αλλά «μπαούλο με τα ζητούμενα» ποτέ δεν έφθασε στο διάστημα της θητείας του πρέσβεως εκεί. Όταν η θητεία του στο Μεξικό έλαβε τέλος, έφθασε στην Αθήνα για να λάβει ιδιοχείρως το νέο φύλλο πορείας για κάποια άλλη χώρα. Και λίγο πριν από την αναχώρησή του ανακάλυψε κυριολεκτικά ξεχασμένα και παρατημένα τα έντυπα, που μερικά χρόνια πριν είχε ζητήσει από το υπουργείο. Έκπληκτος και αγανακτισμένος έσπευσε να πληροφορηθεί, γιατί δεν έφθασε το πακέτο στο Μεξικό.

Και η απάντηση: «Ξέρετε κ. Πρέσβυ, δεν τα ταχυδρομήσαμε, επειδή δεν υπάρχουν κονδύλια για την αποστολή τουριστικών φυλλαδίων στο Μεξικό» !!!

Μήπως κ.κ. άρχοντες της ελληνικής γραφειοκρατίας υπάρχουν στις Πρεσβείες και Αντιπροσωπείες μας άλλοι ή άλλα είδη, άψυχα ή έμψυχα εν επαρκεία, ώστε να κολάζεται αυτή η ανεπανάληπτη μιζέρια της μη αποστολής εντύπων και μη προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό, όπου οι κάτοικοι εκεί επιθυμούν να γνωρίσουν την Ελλάδα; Και μάλιστα αυτοί, που πρώτοι πρόσφατα αποφάσισαν να επανέλθουν στην ονομασία ΦΥΡΟΜ, διαγράφοντας την Μακεδονία του Γκρούεφσκυ;

 ΠΕΛΙΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ο Χαζος του χωριου avatar
    Ο Χαζος του χωριου 22/10/2008 08:23:27

    Epi tis ousias,gia mia chora san tin diki mas, afto einai eschati prodossia!

  2. Αλεξάνδρα avatar
    Αλεξάνδρα 22/10/2008 11:22:28

    Εδω κουνάμε απλώς το κεφάλι μας γιατί ανα ανοιξει βιβλίο συμβάντων για το τι εζησε ο καθένας στις επαφές του με αυτά τα βασίλεια της τρόμπας θα μελαγχολήσουμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.