01/09/2010 13:21
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ασφυκτική η κατάσταση στον μεταποιητικό τομέα

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στον ελληνικό κλάδο μεταποίησης σύμφωνα με τα στοιχεία Αυγούστου που δημοσιοποίησε το Markit. Ο σχετικός δείκτης ΡΜΙ κατέγραψε τον Αύγουστο νέα «βουτιά» παρά την μικρή βελτίωση του προηγούμενου μήνα, ενώ αποτυπώνεται συρρίκνωση της παραγωγής για 11ο συνεχή μήνα, αλλά και των νέων πωλήσεων για 12ο συνεχή μήνα.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης ΡΜΙ για τον μεταποιητικό κλάδο του Markit μειώθηκε στο 43 τον Αύγουστο από 45,3 τον προηγούμενο μήνα. Επισημαίνεται ότι ένδειξη κάτω από το 50 αντιστοιχεί σε ύφεση.

«Μετά την σχετική βελτίωση που καταγράφηκε κατά τον Ιούλιο, ο δείκτης ΡΜΙ μειώθηκε και πάλι τον Αύγουστο καθώς η κατάσταση επιδεινώθηκε τόσο στην παραγωγή όσο και στις νέες παραγγελίες» αναφέρει η αναλύτρια του Markit, Gemma Wallace και συμπληρώνει: «Δεδομένης της δημοσιονομικής πολιτικής λιτότητας που θα συνεχίσει να εφαρμόζεται για κάποιο χρονικό διάστημα, η εγχώρια ζήτηση αναμένεται να παραμείνει αδύναμη και στο μέλλον. Οι εξαγωγές θα πρέπει να παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάκαμψη και τα αποτελέσματα της τελευταίας έρευνας δίνουν μία νότα αισιοδοξίας»

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ!»Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβ. Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τη μείωση της μεταποιητικής παραγωγής και των παραγγελιών τον Αύγουστο αλλά και τις πληροφορίες για πτώση του τζίρου από 25% έως 65% στις θερινές εκπτώσεις, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η νέα μεγάλη μείωση τον Αύγουστο της μεταποιητικής παραγωγής και των νέων παραγγελιών για 12ο συνεχή μήνα, σύμφωνα με το δείκτη υπεύθυνων προμηθειών της Markit, καταδεικνύει ότι η χώρα βαδίζει σε μια ασταμάτητη παραγωγική συρρίκνωση και διάλυση αλλά και σε ένα βαθύ και αδιάκοπο υφεσιακό κατήφορο, ο οποίος δε μοιάζει να έχει τέλος!

Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες για τρομακτική μείωση του τζίρου στις θερινές εκπτώσεις από 25% έως 65% επιβεβαιώνουν ότι, εξαιτίας της λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων, η αγορά έχει βουλιάξει και βυθίζεται σε μια ατελείωτη ελεύθερη πτώση!

Η κυβέρνηση με τις επιλογές «νεοαποικιακής» παράδοσης της χώρας στην «τρόικα» και τα αλλεπάλληλα κατεδαφιστικά μνημόνια «φουντάρει» την οικονομία, διαλύει την παραγωγική βάση και τινάζει στα ύψη την ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους και στις μεγάλες ηλικίες!

Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου με τις επιλογές της γίνεται όλο και πιο καταστροφική και επικίνδυνη για το παρόν και το μέλλον του τόπου, του ελληνικού λαού και της νεολαίας. Η ήττα και η απομάκρυνση αυτής της κυβέρνησης μαζί με την ήττα και την ανατροπή του κατεστημένου πολιτικού σκηνικού από ένα μεγάλο ενωτικό λαϊκό κίνημα, αποτελούν προϋπόθεση για μια νέα προοδευτική πορεία διεξόδου από την κρίση, αναπτυξιακής, παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης του τ

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.