#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/03/2008 00:38
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ασφαλιστική ή …διοικητική «μεταρρύθμιση»;

Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ότι υφίσταται όντως η ανάγκη της εξυγίανσης και του εξορθολογισμού όλου του διοικητικού χάους των μεγαλομάγαζων και μικρομάγαζων «ασφαλιστικών φορέων», που στήθηκαν εδώ και δεκαετίες (σχεδόν από τον Α’ Παγκόσμιο) ρουσφετολογικά και μέσα σε κλίμα συνδιαλλαγής κράτους, συνδικάτων και «ομάδων εργαζομένων» ειδικού χαρακτήρα. Αυτό είναι άλλωστε το πρώτο που υποτίθεται πως επιχειρεί το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης, η μεγάλη δικαιολογία για όσα γίνονται. Και ας υποθέσουμε ότι έτσι είναι. Και ότι η κυβέρνηση επιχειρεί πράγματι με το νομοσχέδιο να συμμαζέψει τα ταμεία, να τα ομαδοποιήσει και να τα νοικοκυρέψει με το ελάχιστο δυνατόν κόστος. Too good to be true,  που λένε και οι Σύμμαχοι.  Θα χρειαστούνε πάρα πολλά χρόνια, για να απογράψουνε, να συμφωνήσουνε διαχειριστικά τις περιουσίες απο τα παλιά μαγαζιά που θα μετακινηθούν στα νέα, πόσοι παίρνουν σύνταξη, ενώ δεν είναι καν γραμμένοι στα μητρώα και διάφορες άλλες ιστορίες φρίκης. Άκρως απαραίτητη η προσπάθεια, αλλά αυτό που προωθεί η κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. Είναι μόνο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ. Γι αυτό τον λόγο άλλωστε και η επικεφαλίδα του σχεδίου νόμου λέει «Διοικητική και Οργανωτική μεταρρύθμιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης….». Βεβαίως, για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, όταν θα έρθει ή ώρα για να παίξουνε με τα βασικά στοιχεία του Ασφαλιστικού δηλ. όρια ηλικίας, εισφορές και ύψος σύνταξης τότε η δουλειά γίνεται απείρως ευκολότερη με όλα τα πρόβατα σε μία στάνη και ένα υπάκουο συμβούλιο πέντε τσομπαναρέων. Παρά με τα πρόβατα σε 100 στάνες και 100 «συμβούλια στάνης» που αγοράζουν π.χ. δομημένο σανό αντί για χύμα σανό. Καταλάβατε τώρα;

Επιμύθιο1: Ανέκαθεν όσοι δεν μπορούσαν να κάνουμε πολιτική κάνανε ..οργάνωση. Μία συνεπής κοινοβουλευτική κυβέρνηση,  καλή ώρα όπως η σημερινή, (δηλ. εκλογές, ψήφοι, βουλευτές, «150+1» και λοιπά ανώτερα μαθηματικά) οφείλει να μεριμνά και για την δεδηλωμένη. Εδώ κολλάει ο υπόλοιπος τίτλος του νομοσχεδίου «… και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις».

Επιμύθιο 2: Ας πούμε ότι σε δύο μήνες πρέπει να φύγεις από το σπίτι, επειδή το γκρεμίζουν για να γίνει πολυκατοικία. Αντί να δεις τι θα κάνεις με το πρόβλημα κατοικία που θα έχεις σε λίγο χρόνο, εσύ αποφασίζεις να «βάψεις το σπίτι» και ασχολείσαι με αυτό. Κάπως έτσι κάνει και η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό. Είναι πλέον ανυπόφορη η λογική της τακτοποίησης, του manipulation και όλων των ευαγών τεχνικών διαχείρισης των επιμέρους κοπαδιών, που αποκαλούνται και «ψηφοφόροι».

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.