Ασυμβίβαστο βουλευτών - υποψηφίων και για τις αυτοδιοικητικές;
01/04/2014 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ασυμβίβαστο βουλευτών - υποψηφίων και για τις αυτοδιοικητικές;

Ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουν ποιοι πραγματικά βάζουν υποψηφιότητα απλά για λόγους εντυπωσιασμού και ποιοι θέλουν να προσφέρουν

Την Πέμπτη εκτός απροόπτου θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τον τρόπο που θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να υπάρξει μια μεγάλη έκπληξη που θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Κι αυτή η έκπληξη μπορεί να είναι να τεθεί το ασυμβίβαστο του βουλευτή και του υποψήφιου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι το ασυμβίβαστο θα ισχύσει για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Αν η κυβέρνηση περάσει μια τέτοια ρύθμιση τότε θα έχουμε να κάνουμε με μια σοβαρή θεσμική αλλαγή καθώς οι βουλευτές που είναι υποψήφιοι θα πρέπει να παραιτηθούν και να αφοσιωθούν στην Αυτοδιοίκηση ακόμη και αν δεν εκλεγούν.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι οι μόνοι που έχουν παραιτηθεί οικειοθελώς είναι οι Ρένα Δούρου και Άρης Σπηλιωτόπουλος. Αν προχωρήσει η παραπάνω διάταξη τότε θα έχουμε πολλές και σοβαρές καραμπόλες.

Σε ότι αφορά τη ΝΔ, οι κ. Καλαφάτης και Ιωαννίδης επηρεάζονται από το ασυμβίβαστο. Εκεί, όμως, που γίνεται χαμός είναι στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ διότι υπάρχουν 8 βουλευτές που έχουν θέσει υποψηφιότητα για θέσεις στην Αυτοδιοίκηση. Είναι: στις περιφέρειες Ηπείρου, η κυρία Όλγα Γεροβασίλη, Κεντρικής Ελλάδος, κ. Βαγγ. Αποστόλου, Δυτικής Ελλάδος, κ. Β. Χατζηλάμπρου και Κρήτης, κ. Μ. Κριτσωτάκη, στη Θεσσαλία η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη, στην Κεντρική Μακεδονία η βουλευτής α’ Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου καθώς και τους κκ. Οδ. Βουδούρη στην Πελοπόννησο και Θ. Δρίτσας στην Δήμο Πειραιά.

Τι θα κάνουν όλοι αυτοί; Τι θα επιλέξουν, ειδικά όταν οι περισσότεροι δεν έχουν καμιά τύχη για να εκλεγούν;

Επίσης τι θα κάνει ο Π. Χαϊκάλης που κατεβαίνει στην Περιφέρεια Αττικής ή ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος που εκτίθεται στην Αθήνα και είναι βουλευτής; Βεβαίως, και ο κ. Κακλαμάνης τι θα κάνει; Θα αποσύρει την υποψηφιότητά του ή θα παραιτηθεί από βουλευτής και η έδρα θα επανέλθει στη ΝΔ;

Από την άλλη, ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να ξεκαθαρίσουν ποιοι πραγματικά βάζουν υποψηφιότητα απλά για λόγους εντυπωσιασμού και ποιοι θέλουν να προσφέρουν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Διογένης avatar
  Διογένης 01/04/2014 09:43:20

  Το ενδιαφέρον είναι, τι θα κάνει ο Νικήτας! Είναι κίνηση "σαχ-ρεν" του Σαμαρά. Δηλαδή του απειλεί ταυτόχρονα βασίλισσα και βασιλιά. Να διαλέξει τι θα θυσιάσει. Αν πάει για δήμαρχος, αυξάνεται κατά έναν βουλευτή η κυβερνητική πλειοψηφία. Αν μείνει βουλευτής, ενισχύεται η υποψηφιότητα Σπηλιωτόπουλου! Ολίγον Μακιαβελικό, αλλά με τέτοιους αντιπάλους που μπλέξαμε, τι να κάνουμε, από την πλευρά μου ένα μεγάλο ΕΥΓΕ! Θέλει θάρρος και να συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε πόλεμο και ότι δεν θα κριθούμε για το αν αντιμετωπίσαμε με ευγένεια και γαρύφαλα όσους θέλουν να πλήξουν τη χώρα εκ των έσω, αλλά για το ότι διστάσαμε την κρίσιμη στιγμή που δινόταν ο υπέρ πάντων αγών για την απαλλαγή της χώρας από τα θανατηφόρα δεσμά του Μνημονίου.

  • fragoraftis avatar
   fragoraftis @ Διογένης 01/04/2014 09:58:05

   Καλό πολύ καλό μήπως είναι πρωταπριλιάτικο?Στα σοβαρά μια τέτοια διάταξη μήπως συνδέεται με αναθεώρηση του συντάγματος?

   • gonzilaus avatar
    gonzilaus @ fragoraftis 01/04/2014 12:53:43

    Δεν νομίζω να το κάνουν γιατί θα δημιουργηθούν τεράστια νομικά προβλήματα. Ελπίζω ο πιο άσχετος στην ιστορία συνταγματολόγος "Μπένι " να μην πάρει στο λαιμό του τους υπόλοιπους (αν και νομίζω ότι είναι πρωταπριλιάτικο)

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ fragoraftis 01/04/2014 15:00:33

    Νομίζω ότι το Σύνταγμα περιέχει τα ασυμβίβαστα μόνον για την εκλογή βουλευτών. Για τους αυτοδιοικητικούς νομίζω ότι τα προβλέπει απλός νόμος. Αλλά δεν είμαι σίγουρος.

 2. Ελευθεριάδου Βούλα avatar
  Ελευθεριάδου Βούλα 01/04/2014 14:13:57

  ο Πρόεδρος είναι γάτα ,,τέλος.

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 01/04/2014 14:35:09

  Γάτος με πέταλα, by default.

 4. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 01/04/2014 16:48:08

  Τώρα θά δοῦμε ποιός πραγματικά νοιάζεται γιά τόν λαό καί ὄχι γιά τίς καρέκλες! Εὖγε κ. Μιχελάκη καί ΑΣ!

 5. Γιάννης Τ. avatar
  Γιάννης Τ. 01/04/2014 23:45:46

  Από που προκύπτει ότι η έδρα του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Ν.Κακλαμάνη θα πάει στην ΝΔ και δεν θα προκηρυχθούν επαναληπτικές εκλογές για την πλήρωση της;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.