#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/02/2012 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αστυνομικοί: «Συλλάβατε την τρόικα»Αυτή είναι η πρόταση που κάνουν οι αστυνομικοί επικηρύσσοντας τους τροικανούς αντί του συμβολικού ποσού του ενός ευρώ. Η Ομοσπονδία των αστυνομικών έστειλε στην τρόικα επιστολή προειδοποίηση ότι θα απαιτήσουν να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εναντίον τους για εκβιασμό κατά της Ελλάδας.

Παρά το γεγονός ότι προφανώς πρόκειται για μια συμβολική κίνηση και δήλωση, δείχνει την απελπισία που έχουν περιέλθει όλα τα στρώματα του ελληνικού λαού.

Για φανταστείτε, όμως, να σαλτάρει κανένας αστυνομικός και να περάσει χειροπέδες στον Τόμσεν και να το στείλει στα υπόγεια της ΓΑΔΑ. Θα πέσει πολύ γέλιο.

Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς εκπροσώπους: Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σερβάζ Ντερόουζ

Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Πόουλ Τόμσεν

Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας κ. Κλάουζ Μαζούχ

Κύριοι,

Το Διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με τους εκπροσώπους από όλες τις Οργανώσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Χώρας κατά τις εργασίες του χθες 8/2/2012 και σήμερα 9/2/2012 αποφάσισε ομόφωνα να απευθυνθεί σ' εσάς και να σας επισημαίνει τα ακόλουθα:

Εδώ και δυο χρόνια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, σας έχει προειδοποιήσει ότι με την πολιτική που υπαγορεύετε και απαιτείτε να εφαρμοστεί «με το πιστόλι στον κρόταφο», τινάζεται στον αέρα η κοινωνική συνοχή και πεθαίνει κάθε ελπίδα ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Έγκαιρα, με παραστάσεις διαμαρτυρίας μας στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις Πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας, εκδηλώσαμε την κάθετη αντίθεσή μας σε κάθε μέτρο και πολιτική που προσβάλλει το φιλότιμο και τις δημοκρατικές ευαισθησίες του λαού μας.

Σας προειδοποιήσαμε ότι αρνούμαστε να βρεθούμε απέναντι στους γονείς, στα αδέρφια, στα παιδιά μας, σε κάθε πολίτη αυτού του τόπου, που διαμαρτύρεται και απαιτεί αλλαγή πορείας.

Όλοι μας ζητούμε προγραμματικές πολιτικές που θα διασφαλίζουν τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού και όλων ημών που πλέον διαβιούμε κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Τα συμφέροντα των δανειστών των τοκογλυφικών δανείων και των κεφαλαιούχων που εποφθαλμιούν τον εθνικό μας πλούτο, δεν μπορεί με κανένα κανόνα δικαίου να τίθενται σε προτεραιότητα έναντι των καθημερινών στοιχειωδών αναγκών του λαού. Πέραν τούτου, η προτεραιότητα της επιβίωσης των πολιτών ενός έθνους, έχει νομολογηθεί διεθνώς ότι είναι προτεραιότητα όχι μόνο της εγχώριας πολιτικής, αλλά και της διεθνούς κοινότητας. Εξάλλου, δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε η πλειοψηφία του λαού που βρίσκεται στην ίδια μοίρα, αυτοί που προκαλέσαμε την κρίση.

Επειδή, ωστόσο, διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι συνεχίζετε την ίδια καταστροφική για όλους μας πολιτική, θέλουμε να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούμε να μας βάλετε να σκοτωθούμε με τα αδέρφια μας.

Σας προειδοποιούμε ως νόμιμοι εκπρόσωποι των Ελλήνων αστυνομικών ότι θα απαιτήσουμε να εκδοθούν άμεσα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα εντάλματα σύλληψής σας για σωρεία παραβάσεων της κείμενης νομοθεσίας, με την αυτόφωρη διαδικασία, σύμφωνα με ειδικές διατάξεις του ελληνικού ποινικού νόμου, όπως είναι η εκβίαση, η συγκεκαλυμμένη προώθηση κατάργησης ή συρρίκνωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και της εθνικής κυριαρχίας, η προσβολή άλλων ουσιωδών εννόμων αγαθών του ελληνικού λαού κλπ».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 10/02/2012 10:07:37

  Τώρα ξύπνησαν κι αυτοί!
  Και ξαφνικά όλοι κοινωνικά ευαίσθητοι!!!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Μανιάτης 10/02/2012 11:03:11

   Τους αδικείς Μανιάτη..

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ ΕΥΑ 10/02/2012 13:47:34

    Καθόλου.
    Οι κρατικοί μηχανισμοί είναι μέρος του διεφθαρμένου πασοκιστάν.
    Αν όντως έχουν εθνικές ευαισθησίες, ας συλλάβουν τα λαμόγια.
    Πρώτα, τα λαμόγια που τους διόρισαν.

    • Β.Κ.Σ. avatar
     Β.Κ.Σ. @ Μανιάτης 10/02/2012 13:51:56

     Εδώ και είκοσι χρόνια εισάγονται μέσω Ασεπ, θρασύτατε!

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Β.Κ.Σ. 10/02/2012 14:04:51

      Προφανώς γι' αυτό οι ευρωναζί απαίτησαν "το δραστικό περιορισμό των εισακτέων σε σχολές που οδηγούν στο δημόσιο". Επειδή οι αστυνομικοί (και οι στρατιωτικοί) που εισάγονται μέσω ΑΣΕΠ δεν είναι και τόσο του χεριού τους!

  • Πέτρος avatar
   Πέτρος @ Μανιάτης 10/02/2012 11:07:02

   Όντως τους αδικείς νομίζω. Σημασία αυτή τη στιγμή έχει τι ΘΑ κάνουμε και ο λαός μας θα πρέπει να παραμείνει ενωμένος απέναντι στην Τρόικα. Ξεχάστε για λίγο τους εμφυλίους.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/02/2012 10:23:57

  Τυχαίο είναι ότι τα δύο πρώτα σχόλια προέρχονται από νεοφιλελεύθερους και -οποία "έκπληξις" - υποβαθμίζουν το χαρακτήρα της αστυνομίας; Αφού οι τροϊκανοί κατακτητές έδωσαν ξεκάθαρη εντολή: περικόψτε άμεσα πόρους από την άμυνα και την ασφάλεια!

  Πάντως το συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών έπρεπε να είναι λίγο προσεκτικότερο στις λεπτομέρειες: ο οικονομικός δολοφόνος Ντερούζ έχει αποχωρήσει από το κλιμάκιο και έχει αντικατασταθεί από τον συνάδελφό του Μ. Μορς.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Αυριανιστής 10/02/2012 10:33:52

   Ταμπέλες.
   Μη σκέπτεσαι. Βλάπτει!
   Βάλε μια ταμπέλα!
   Στάλιν για την αντιγραφή ΚΚΕ.

   Πού ήσαν όταν:
   "Δύο δεκαετίες διαρκεί το «μεγάλο κόλπο» του ΦΠΑ, μέσω του οποίου ιδιώτες, εφοριακοί, ελεγκτές, οικονομικοί επιθεωρητές αλλά και πολιτικά πρόσωπα πλούτιζαν, καταληστεύοντας τα δημόσια ταμεία και αφαιρώντας από τον ελληνικό λαό εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ."

 3. Νταβελιώτης avatar
  Νταβελιώτης 10/02/2012 10:33:07

  Τα μπερδεύεις σκόπιμα και γενικεύεις γκαιμπελικά.
  Κατά λάθος;
  Δεν νομίζω!

  Κάποιοι αστυνομικοί (και όχι «η αστυνομία» γενικώς) πράγματι εμπλέκονται σε τέτοια κυκλώματα.
  Αυτό δεν χαρακτηρίζει συλλήβδην όλους τους αστυνομικούς ούτε όλη την αστυνομία ως σώμα ασφαλείας!
  Υπάρχουν άνθρωποι οικογενειάρχες που κάνουν έντιμα την δουλειά τους και με κίνδυνο της ζωής τους για ψίχουλα.
  Εγώ προσωπικά γνωρίζω αρκετούς έντιμους αστυνομικούς.

  Αν ήταν έτσι όπως τα γράφεις τότε «επειδή ο Άκης, ο Γιωργάκης, ο Βουλγαράκης και μερικοι άλλοι τα τσέπωσαν θα πρέπει να πούμε ότι όλοι οι πολιτικοί είναι λαμόγια και όλοι τα παίρνουν και ο Σαμαράς και η Αλέκα και ο Τσίπρας και όλοι.»
  «Επειδή δέκα γιατροί λαδώνονται άρα όλοι λαδώνονται».
  «Επειδή υπάρχουν οι σιωνιστές όλοι οι εβραίοι είναι εγκληματίες».

  Δεν είναι αυτό λογική προσέγγιση των φαινομένων.
  Είναι διαστρέβλωση και παραπληφορότηση.
  Παραπληφορότηση σκόπιμη για να κατηγορήσουμε ανθρώπους που διεκδικούν τα αυτονόηττα.


  Και η άποψή μου για την κίνηση των αστυνομικών:

  Πολύ ωραία τα γράφουν οι αστυνομικοι!
  Και θα χαρώ πολύ στις επόμενες διαδηλώσεις να «λασκάρουν λίγο» την φύλαξη των πολιτικών, της βουλής, και των τραπεζών για να δούμε πόσο θα σφίξουν μερικές οπές σε κάποιους πισινούς.

  • Νταβελιώτης avatar
   Νταβελιώτης @ Νταβελιώτης 10/02/2012 10:34:14

   Στον Tassos πήγαινε το σχόλιο.

  • mx avatar
   mx @ Νταβελιώτης 10/02/2012 11:28:51

   ++++++++++

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Νταβελιώτης 10/02/2012 18:58:19

   Υπάρχουν δύο δυνατότητες:

   1. Χτυπάω με όλη μου την λύσσα διαδηλωτές, ακόμη και αν είναι γιαγιάδες ή παιδιά, που αγωνίζονται να επιβιώσουν.
   2. Χτυπάω αλά ... "Χόλυγουντ", και δεν μπορεί να μου προσάψει κανείς τίποτα.

   Η επιλόγη που κάνει ο ένστολος, τον κατατάσει αντίστοιχα στην συνείδηση του κόσμου.

   Και του προδιαγράφει το μέλλον.

   Απλά πράγματα, κουκιά μετρημένα.

 4. Ναυαγός avatar
  Ναυαγός 10/02/2012 10:33:14

  Ρε Tassos, πας καλά ;
  Μ' αυτά που γράφεις παραπάνω αναρωτιέμαι τι σχέση τώρα μπορεί να έχει ''ο Φάντης με το...ρετσινόλαδο".-
  Έλεος !

 5. Πέτρος avatar
  Πέτρος 10/02/2012 11:17:16

  Ξεχάστε για λίγο τους εμφύλιους πολέμους. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι αντιδρούν μόνο όταν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο - ας μη κατηγορήσουμε τους αστυνομικούς για αυτό.

  Σημασία έχει τώρα να είμαστε ενωμένοι ως λαός και η υποστήριξη των αστυνομικών ξέρετε πόσο καθοριστική θα είναι όταν έρθει η ώρα.

 6. Γιάννης Μανιατάκος avatar
  Γιάννης Μανιατάκος 10/02/2012 11:21:45

  Προς Μανιάτη,
  Κάπου έχασες (την μπάλα;). Και συνεχίζεις. Στάσου κάπου, έχεις χρόνο να ξανασκεφθείς. Δεν πάμε σε όλα άρνηση και αντίρρηση. Όταν δεν σου δίνει απόδειξη ο φίλος σου από τον οποίο ψώνισες (ή/και εσύ που πούλησες), ο αστυνόμος θα έπρεπε να τον συλλάβει; Εσύ τι έκανες;

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Γιάννης Μανιατάκος 10/02/2012 13:38:52

   Δεν πρόκειται για την απόδειξη μόνο. Το απόσπασμα που έβαλα είναι ενδεικτικό της διάλυσης του Κράτους. Υπεύθυνοι για αυτό βέβαια είναι οι πολιτικοί.
   Όμως, η διαφθορά, η φαυλότητα και η ανικανότητα των πολιτικών εξουσιών διάβρωσε και εκπόρνευσε την κοινωνία και κύρια τους μηχανισμούς του Κράτους.
   Η κοινωνία και οι μηχανισμοί έγιναν υποζύγια της διαφθαρμένης πολιτικής εξουσίας.
   Κι όταν πήγαινα "καλά" όλοι ήταν happy...

 7. Joao avatar
  Joao 10/02/2012 11:31:59

  δηλαδη απο αυτους περνουν εντολες..? η καλυβουν τα εγχωρια πολιτικα λαμογια για οτι εχει συμβει και τα ριχνουν στη τροικα?

 8. ΜΠ avatar
  ΜΠ 10/02/2012 11:53:32

  Αγαπητοί σχολιαστές, επιτέλους δείτε πέρα από τη μύτη σας. Έγινε μία σοβαρή κίνηση που μάλλον μόνο ελαφρά δεν μας επιτρέπεται να την αξιολογήσουμε. Ας αναλύσουμε λοιπόν τί μπορεί να σημάνει η πρωτοβουλία αυτή στο εξής και αν υπάρχει βάση στην ουσία της.
  Ευχαριστώ

 9. Tassos avatar
  Tassos 10/02/2012 12:04:01

  Εγώ λέω ότι είναι κίνηση εκ μέρους του "να χαμε να λέγαμε και φούντες να φουμέρναμε". Εσύ τι λες ότι πρόκειται περί σοβαρής κίνησης. Θα τους συλλάβουν δηλ.?

  • Tassos avatar
   Tassos @ Tassos 10/02/2012 12:04:28

   εκ μέρους τους

 10. ΜΠ avatar
  ΜΠ 10/02/2012 12:26:31

  Tasso θα σου απαντήσω ως εξής: πιστεύω ότι οι στιγμές είναι πολύ κρίσιμες και η ατμόσφαιρα πολύ τεταμένη για να αποκλείσω οποιαδήποτε αντίδραση. Σε ο,τι αφορά την προάσπιση των Εθνικών συμφερόντων, να θυμίσω ότι ο στρατός και η αστυνομία, παραδοσιακά, είναι αν μου επιτρέπεται να πω, πιο ευαίσθητοι στο θέμα αυτό ακόμη και από τους πολιτικούς οι οποίοι είναι περισσότερο ευέλικτοι στις αντιδράσεις τους, ενίοτε.

 11. sofia avatar
  sofia 10/02/2012 12:29:38

  ολοι μαζι παιδια αλλιως δε θα αλλαξει τιποτα

 12. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 10/02/2012 12:38:21

  Γελοιότητες όχι μόνο των αστυνομικών αλλά όλων μας.
  Η απίστευτη ελαφρότητα της σκέψης και πράξης όλων μας πολιτικής ηγεσίας
  και λαού.
  Κι έτσι πορευτήκαμε τις τελευταίες δεκαετίες και γίναμε περίγελως διεθνώς.
  Δεν μπορεί να συλλάβει το μυαλό οποιουδήποτε σκεπτόμενου ανθρώπου τις ανοησίες που όλοι ξεστομίζουμε ακριβώς για να μην κάνουμε το οτιδήποτε
  παραγωγικό! 'Οποιο κουκούτσι μυαλού διαθέτουμε το χρησιμοποιούμε σαν το αγαπημένο μας πρότυπο του Καραγκιόζη. Να λειτουργούμε με πονηρό τρόπο
  για να την "βολέψουμε" .
  Οι αστυνομικοί αντί να συλλαμβάνουν τρόϊκες καλύτερα να επιτελέσουν το
  έργο τους που είναι η ασφάλεια των πολιτών.
  Επιτέλους καμία Μέρκελ δεν έδωσε προεκλογικά καμία υπόσχεση στον περιούσιο ελληνικό λαό ότι θα του εξασφαλίσει διά παντός το κίβδηλο επίπεδο
  διαβίωσής του.
  Επιτέλους να σκύψουμε ταπεινά το κεφάλι - ΟΧΙ σε κανέναν άλλον - και να
  ψαχτούμε όχι ποιος (αυτό είναι λυμένο) αλλά τι ακριβώς φταίει και φτάσαμε σε
  τοιούτο επίπεδο γελοιοποίησης και χλευασμού (τον ακούσατε φαντάζομαι χθές
  τον Ντράγκι "Greece is χμ unique case" γέλοια από τους ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ ....
  Επιτέλους αν δεν αλλάξουμε ΧΘΕΣ, ΧΘΕΣ, ΧΘΕΣ νοοτροπίες δεν πρόκειται ποτέ να δούμε μια άσπρη μέρα και το σημαντικότερο όλων θα χάσουμε τον
  πολυποθούμενο αυτοσεβασμό μας ...
  Διακόσια σχόλια σε ανάρτηση/άρθρο του Κακοφωνίξ περί της ιδιαίτερα ευφυούς τακτικής του Σαμαρά για να επιφέρει πλήγμα στην πολιτική της Μέρκελ τρομάρα μας
  Έλεος συνέλληνες!μια συνταξιούχος σαν κι εμένα αδυνατεί να παρακολουθήσει τόσο σύνθετες σκέψεις αλλά είμαστε μανούλες στο να τις διατυπώνουμε στο να πράττουμε έχουμε κάποιο αμυδρό πρόβλημα. Λυπούμαι για την κριτική μου
  αλλά νομίζω ότι στο blog αυτό και σχεδόν σε όλες τις αναρτήσεις οι γνώμες που λειτουργούν ως αυτοθαυμασμός στην ιδιαιτερότητα των Ελλήνων είναι υπεραρκετές....
  <> έγραψε ο μέγας και
  αείμνηστος Νίκος Γκάτσος
  Εμείς θα τη βρούμε τη ρημάδα την ταυτότητα ; θα ξαναπιάσουμε το νήμα ;
  Ευχαριστώ και καλή συνέχεια

  • Tassos avatar
   Tassos @ Γλαυξ 10/02/2012 12:42:35

   Εύγε!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Γλαυξ 10/02/2012 13:41:24

   Σκέψεις και κρίσεις με διαύγεια πνεύματος.

  • Renos avatar
   Renos @ Γλαυξ 11/02/2012 23:28:58

   Πληρώνουμε 7% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες. Ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 2% (και τηςΓερμανίας 0%, για πολλά χρόνια) συνελληνίδα. Άθροισε 30 χρόνια επί 5% (μόνο το επιπλέον), με πρόχειρους υπολογισμούς βγαίνει το χρέος. Άρα είμαστε ιδιαίτερη χμμμμ περίπτωση. Τι θα έλεγες λόγω ειδικών συνθηκών να "κόψουμε" αυτές τις αγορές για αρχή...και μετά ας κόβαμε το πετρέλαιο απο τα σχολεία μας???

   Καλή ειναί η αυτοκριτική, αλλά με ρεαλισμό!!! Πριν την Ευρωπαική Ένωση συνελληνίδα ήμασταν Βουλγαρία? Γιατί τώρα η Τρόικα μας ζητά να γίνουμε?

   Επιτέλους, την ανάπτυξη της Γερμανίας την έχουμε πληρώσει αρκετά!!! Είναι τώρα η σείρα τους να μοιραστούν τα κέρδη τους για να σώσουν την ιδέα της Ευρώπης (και για δικό τους όφελος)...

 13. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 10/02/2012 12:44:43

  μέσα στα υποτιθέμενα εισαγωγικά έβαλα τη φράση
  Δώστε μου μια ταυτότητα να θυμηθώ ποιος είμαι
  sorry αλλά είμαι σχεδόν αναλφάβητη στους υπολογιστές

 14. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 10/02/2012 15:47:18

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ :

  ##ΣΥΛΛΑΒΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ (ΓΑΠΟΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ,ΚΥΠΑΤΖΗΔΕΣ,ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ)##!!!!!!

  Υ.Γ.

  Θά έπρεπε σήμερα,πού αυτοί διαδηλώνουν,νά είχανε απέναντί τους ομάδες ΜΑΤ-ΑΠΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ καί νά τού ##τάραζαν## στά χημικά καί στό ξύλο!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.