#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/03/2011 17:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αστυνομία για να προστατεύει τους πολίτες, όχι τους πλουτοκράτεςΏρα με την ώρα αποκαλύπτονται όλο και πιο άθλιες πτυχές της υπόθεσης εγκατάλειψης της Ελληνικής Αστυνομίας από την κυβέρνηση. και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, εδώ και χρόνια φωνάζουν οι αστυνομικοί για το χάλι της ΕΛ.ΑΣ. αλλά κανείς δεν τους ακούει. Απλά τώρα ήρθε και το Μνημόνιο να κόψει ότι απέμεινε από τα κονδύλια. Και φυσικά ξεγύμνωσε και την κυβέρνηση η δολοφονία των δύο αστυνομικών καθώς όλοι θυμόμαστε με τι μένος ο κ. Χρυσοχοΐδης και άλλοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επιτίθονταν στην προηγούμενη κυβέρνηση για την ΕΛ.ΑΣ.

Από το πρωί βγαίνουν στα μέσα ενημέρωσης διάφοροι αστυνομικοί και καταγγέλλουν τις ελλείψεις στην αστυνομία και την επιχειρησιακή ανικανότητα ορισμένων που οδηγούν σαν πρόβατα επί σφαγή 20χρονα παιδιά.

Ο ένας συνδικαλιστής λέει ότι την ώρα την καταδίωξης ακινητοποιήθηκαν λόγω μηχανικών βλαβών δύο περιπολικά.

Ο άλλος τονίζει ότι δε μπορεί να αφήνονται χωρίς κάλυψη για τόσο μεγάλη απόσταση, οι τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Μιλάμε για τεράστια απόσταση από το Μενίδι στου Ρέντη, κατά την οποία δεν υπήρξε καμία ενίσχυση των τεσσάρων αστυνομικών από άλλες δυνάμεις, τα περιπολικά ήταν ακινητοποιημένα» κατήγγειλε ο πρόεδρος Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Σπήλιος Κρικέτος.
Ο αντιπρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής Νίκος Καραδήμας κατήγγειλε,  ότι την ώρα της δολοφονίας των δύο αστυνομικών 14 περιπολικά, αντί να είναι στο καθήκον της προστασίας του πολίτη και άρα διαθέσιμα και για το περιστατικό, ήταν επιφορτισμένα με το να φυλάσσουν οικίες παραγόντων ΠΑΕ και ποδοσφαιριστές αυτών.

Το αντιλαμβάνεστε. Επειδή κάποιοι ποδοσφαιροπαράγοντες νιώθουν ότι απειλούνται ζητούν προστασία και η Αστυνομία τους την παρέχει, κατ’ εντολήν φυσικά των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Για να μη μιλήσουμε για τις ορντίναντσες των πολιτικών που πάνε για ψώνια της οικογένειας αντί να είναι μάχιμοι.

Φυσικά, ευθύνη για όλη αυτή την κατάσταση έχουν όλοι, και οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, οι ίδιοι κάθε φορά που βγαίνουν στα κανάλια για να εκφράσουν την οργή τους. Πολλοί από αυτούς ούτε πιστόλι δεν έχουν πιάσει.

Ευθύνες έχουν και πολλοί αστυνομικοί που βάζουν μέσο για να πάρουν μετάθεση σε βουλευτικά και υπουργικά σπίτια καθώς και περισσότερα λεφτά έχουν και είναι και… κυριλέ, έστω κι αν αναγκάζονται καμιά φορά να κουβαλήσουν καμιά τσάντα από το σούπερ μάρκετ.

Θα μου πείτε, έτσι είναι το σύστημα, τι να κάνουν κι αυτοί. Προφανώς, κι εδώ είναι οι διαχρονικές ευθύνες των πολιτικών που χρησιμοποιούν την Αστυνομία για εξυπηρέτηση δικών τους αναγκών.

Έτσι, φτάνουμε στη διάλυση της Αστυνομίας, με τους υπόλοιπους άνδρες που δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη να ρισκάρουν κάθε μέρα τη ζωή τους στους δρόμους.

Όταν λοιπόν κάποιοι θα αποφασίσουν νa ενισχύσουν την ΕΛ.ΑΣ. με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή, ίσως τότε να μη θρηνούμε θύματα. Όταν αποφασίσουν να βγάλουν στους δρόμους 20χρονους με καλύτερη εκπαίδευση και περισσότερα μέσα, ίσως να γίνει και καλύτερη δουλειά. Όχι, να κόβουν τα κονδύλια ακόμη και για ανταλλακτικά, ή για το χαρτί του φαξ στα γραφεία.

Ούτε να αφήνονται όλα στην τύχη ή τη φιλοτιμία ορισμένων αστυνομικών που κάνουν και τους…. γκαραζιέρηδες προκειμένου να φτιάξουν τις χαλασμένες μοτοσικλέτες και τα περιπολικά.

Η κοινωνία έχει απενοχοποιήσει το επάγγελμα του αστυνομικού. Δεν είναι πλέον ο υπηρέτης της Χούντας, είναι ένας από εμάς σε μια δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία που έχει σκοπό την προάσπιση της ασφάλειας και ελευθερίας των πολιτών. Όταν αστυνομικοί χτυπάνε αδιακρίτως και χωρίς έλεγχο, όταν μπλέκουν σε αδικήματα όπως κάποιοι που πριν μερικές ημέρες έκλεβαν τις «μαϊμούδες» από τους αλλοδαπούς και τις πούλαγαν, αυτοί θα πάνε σπίτι τους. Όταν υπάρχει αυθαιρεσία κάθε είδους σε βάρος του πολίτη, θα πάνε σπίτι τους. Όσο όμως υπάρχουν και 20χρονα που είναι κινούμενοι στόχοι στους δρόμους, η πολιτεία πρέπει να τους βοηθήσει, όχι να τους εγκαταλείψει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 02/03/2011 17:20:04

  Η κυβέρνηση έχει παραδώσει την διαχείρηση του κράτους στην τρόικα και το ΔΝΤ.
  Ολοταχώς εφαρμόζει κάθε πολιτική που οδηγεί σε failed state.
  Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη πια.
  Σκοτώνει τους Έλληνες.

 2. sawas avatar
  sawas 02/03/2011 17:30:19

  Προσυπογράφω!!!

 3. ΚΟΥΡΗΤΑΣ avatar
  ΚΟΥΡΗΤΑΣ 02/03/2011 17:30:19

  ΟΤΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΤΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΜΕ ΝΕΡΟΜΠΙΣΤΟΛΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΤΥΠΟΥ SWAFT ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΣΠΑΡΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΨΙΑ ΟΤΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΒΑΡΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥΣ.ΥΠΟΨΗΝ ΟΤΙ Η ΒΟΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ ΤΡΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ Μ113 ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 300 ΜΕΤΡΩΝ ΣΑΝ ΒΟΥΤΥΡΟ ΟΥΤΕ ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΑ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

  • TED avatar
   TED @ ΚΟΥΡΗΤΑΣ 02/03/2011 18:26:31

   Εγώ πως θυμάμαι από το Στρατό πως "το παπάκι (M113) σταματάει βολίδες 7,62 χιλιοστών, αλλά με πενηντάρι το τρυπας σαν βούτυρο"; Ίσως δεν αναφέρονταν σε απόσταση 300 μ.

  • Greece Pleading avatar
   Greece Pleading @ ΚΟΥΡΗΤΑΣ 02/03/2011 18:40:42

   Δεν χρειάζεται να φτιάξουμε ενα ΤΕΡΑΣ που θα καταστείλει κάθε ένοια Δημοκρατίας σε αυτό τον τόπο. Ο Στρατός είναι άρτια εξοπλισμένος για να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια όπου και όποτε χρειαστεί. Η Αστυνομία είναι διεφθαρμένη ως το κόκαλο, δυστυχώς. Δεν χρειαζώμαστε ενα ΤΕΡΑΣ που θα πυροβολά αδιάκριτα Έλληνες πολίτες γιατί έτσι του είπαν να κάνει. Τουλάχιστο ο Ελληνικός Στρατός έχει ακόμη Ελληνική συνείδηση. Εκ φύσεως του είναι αδύνατο να ειπεσέλθει στο βασίλειο της μικροδιαφθοράς που κατατρώει σαν σαράκι την ΕΛΑΣ. Στους καιρούς που έρχωνται χάρις στις απιτήδειες κινήσεις των δοσύλογων που μας κυβερνούν, θα καταντήσουμε να μην έχουμε ΚΑΘΟΛΟΥ Στρατό αλλά μια τερατώδης δύναμη καταστολής, συνδικαλισμένη, πολιτικοποιημένη και διεφθαρμένη.
   Σίγουρα οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι αλλά και οι Τούρκοι δεν θα είχαν απολύτος κανένα πρόβλημα με μια τέτοια εξέλιξη.

   • Greece Pleading avatar
    Greece Pleading @ Greece Pleading 02/03/2011 18:44:05

    Ο Στρατός δεν είναι το κατάλληλο εργαλείο για να περιφρουρεί μια πολυπολυτισμική χούντα κατά τις επιταγές των ανθρώπων του Σόρος και του Ομπάμα. Μόνο μια διεθφαρμένη Αστυνομία εντελώς αποκομένη απο το κοινωνικό σύνολο μπορεί να το κάνει αυτό.

   • badmojo99 avatar
    badmojo99 @ Greece Pleading 02/03/2011 21:03:33

    ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΝΑΔΕΣ ΚΛΑΙΓΑΝΕ ΤΑ ΣΠΛΑΧΝΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣ ΕΓΑΛΕ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΕ ΜΕΓΑΡΟ ΥΠΑΤΙΑΣ
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    Υ.Γ ΑΝΗΚΩ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

   • Θησειώτης avatar
    Θησειώτης @ Greece Pleading 03/03/2011 12:08:16

    Από που πηγάζει ο "ενθουσιασμός" σου για τον στρατό? Είναι μνημείο τεμπελίτιδας και ωχαδερφισμού, λόγω της τρομερά ισχυρής ιεραρχίας του. Επίσης, πως προκύπτει ότι είναι αδιάφθοροι οι στρατιωτικοί? Μέχρι και τα αποφάγια από τα στρατόπεδα, δολοπλοκούν ώστε να τα δώσουν σε "δικούς" τους ιδιοκτήτες χοιροστασίων!!!

 4. BABIS & BABIS avatar
  BABIS & BABIS 02/03/2011 17:33:48

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΞΩ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΚΑΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ.ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟ ΑΠΛΩΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

 5. Έρεβος avatar
  Έρεβος 02/03/2011 17:39:43

  Όποιος είναι με άδεια παραμονής πάνω από έξι μήνες άνεργος στη χώρα του κατ'ευθείαν. Δεν συζητάμε για τους παράνομους.

 6. Greece Pleading avatar
  Greece Pleading 02/03/2011 18:34:07

  Όπως φαίνεται οι "ψυχολογικές επιχειρήσεις" εναντίων της Ελληνικής κοινωνίας συνεχίζωνται.
  Μετά την "κατάλληψη" της Νομικής Αθηνών απο τους "300" μουτζαχεντίν τώρα έχουμε την "ενέδρα" κατά μελών της ΕΛΑΣ.
  Το οτι βιρσκώμαστε σε ΠΟΛΕΜΟ δεν το εχει αντιληφθεί κανείς.

 7. juliet avatar
  juliet 02/03/2011 19:14:57

  καθαρά συντονισμένος ψυχολογικός πόλεμος και μετά το αίμα,μιλάμε για διεστραμμένα μυαλά που οδηγούν τα πάντα στην ισοπέδοση,σπείρουν το φόβο για να γίνουμε ευάλωτοι,πειθήνια όργανα ενός συστήματος .Πρέπει να ξυπνήσουμε οχι αύριο ,χθες πριν είναι πολύ αργά.

 8. A.M. avatar
  A.M. 02/03/2011 19:51:38

  Πολλοί αστυνομικοί ΘΈΛΟΥΝ να είναι υπηρεσία σε κάποιον υπουργό ή βουλευτή και πολλές φορές υπουργοί, βουλευτές και γενικά δημόσια πρόσωπα παίρνουν κοντά τους αστυνομικούς που γνωρίζουν είτε προσωπικά είτε κατόπιν συστάσεων γνωστών τους (συγχωριανοί, κοντοχωριανοί, συγγενείς κλπ)

  Η υπηρεσία κοντά σε έναν υπουργό μπορεί μέν να έχει τα κατά της έχει όμως και τα καλά της (μην τα γράφω)

  Τα δημόσια πρόσωπα είναι και αυτά πολίτες και προφανώς χρήζουν προστασίας (υπηρεσία προστασίας υψηλών προσώπων λέγονταν παλαιότερα, δεν ξέρω τώρα) και μάλλον αυξημένης προστασίας σε σχέση με τον μανάβη της γειτονιάς.
  Αυτό δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία, παντού στον κόσμο έτσι συμβαίνει (εκτός ίσως κάποιων χωρών που οι πολιτικοί και ο πολιτισμός είναι πολύ ανεβασμένα όπως π.χ. σκανδιναυϊκές χώρες)

  Τα γήπεδα είναι δημόσιοι χώροι και όσο και αν ανήκουν σε ανώνυμες εταιρείες χρειάζεται παρουσία αστυνομίας.
  Τι πάει να πεί είναι Α.Ε. και ας φυλάξουν μόνες τους το γήπεδο;
  Με την ίδια έννοια κάθε άλλη Α.Ε. «ας φυλάξει μόνη της την περιουσία της!»
  Δεν είναι έτσι όμως το θέμα.
  Οι Α.Ε. πληρώνουν φόρους, είναι νομικά πρόσωπα και η φύλαξη της περιουσίας τους συμπεριλαμβάνεται στις υποχρεώσεις του κράτους έναντι των φόρων που εισπράττει (ή ακόμα και αν δεν εισπράττει, μήπως εισπράττει απ όλους τους πολίτες που υποχρεούται να παρέχει ασφάλεια; )

  Το πρόβλημα της ασφάλειας δεν είναι η έλλειψη αριθμού αστυνομικών, είναι περισσότερο η σωστή εκπαίδευση του προσωπκού και η σωστή διαχείριση του ήδη υπάρχοντος προσωπικού.
  Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μάχιμοι αστυνομικοί κάνουν εργασία γραφείου. Αυτό πρέπει να τελειώνει κάποια στιγμή. Εργασία γραφείου στην αστυνομία θα πρέπει να κάνουν αστυνομικοί μεγάλης ηλικίας που δεν αντέχουν πλέον να βγουν στον δρόμο, τραυματισθέντες εν υπηρεσία και πολίτες (υπάρχουν δουλειές και στην αστυνομία που μπορούν να κάνουν πολίτες, όπως το να κολλάνε ένσημα και να θεωρούν γνήσια υπογραφής για παράδειγμα). Όλοι οι μάχιμοι πρέπει να βγαίνουν στον δρόμο, ο αστυνομικός δεν πρέπει να είναι γραφιάς, δεν είναι δημόσιος υπάλληλος είναι φύλακας!

  Η διαφθορά στην Ελληνική Αστυνομία είναι τεράστια, μην κρυβόμαστε πίσω απ το δάχτυλό μας. Και δεν ξέρω έάν είναι εύκολο να σταματήσει να υπάρχει. Ίσως υπηρεσίως όπως η εσωτερικών υποθέσεων θα πρέπει να ενισχυθούν κατά πολύ σε προσωπικό που να ΜΉΝ προέερχεται απ την ΕΛΑΣ.

  Και βέβαια η εκπαίδευση!
  Εκεί υστερούν κατά πολύ από πολλές αστυνομίες του κόσμου.

  Εκεί όμως που ΚΥΡΊΩΣ υστερεί η ΕΛΑΣ είναι στην υποστήριξη των πολιτών.
  Εκεί είναι πάτος.
  Και εκεί η ΕΛΑΣ θα πρέπει να δώσει το μεγαλύτερο βάρος κατά την γνώμη μου, στην αλλαγή της σχέσης της ως σώμα και ως πρόσωπα με τους πολίτες.
  Πρέπει ο πολίτης να ΜΉΝ βλέπει εχθρό ή αντίπαλο και ούτε να τρέμει και να φοβάται όταν βλέπει αστυνομικό (κατάλοιπα άλλων εποχών βέβαια αυτά).
  Επιβάλλεται ο πολίτης βλέποντας αστυνομικό να αισθάνεται ότι βλέπει έναν ΦΊΛΟ που ο ίδιος ο πολίτης συμβάλλει στο να πληρώνεται αυτός ο ΦΊΛΟΣ του για να τον προστατεύσει τον ίδιον την οικογένειά του και την περιουσία του οποτεδήποτε χρειαστεί.

  Αν ήμουν ηγεσία της ΕΛΆΣ θα έκανα τα πάντα για να καταφέρω ο πολίτης να με βλέπει ως ΦΊΛΟ!
  Θα εκπαίδευα διαφορετικά το προσωπικό να μάθει να φέρεται με ευγένεια στον πολίτη και όχι σαν αλητάμπουρας που ψάχνει καυγά, θα πέταγα τους ακατάλληλους απ το σώμα, θα πήγαινα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στα λύκεια και θα δημιουργούσα σχέσεις με τους μαθητές,, διαφημιστικά σποτάκια για να δείχνουν πόσο συχνά είναι χρήσιμος ο αστυνομικός... και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος.

  Και θα φρόντιζα να ΜΉΝ είμαι τσιράκι της κάθε κυβέρνησης αλλά ένας οργανισμός / υπηρεσία που εφαρμόζει τον νόμο όχι κατά το δοκούν αλλά όπως το σύνταγμα το ορίζει και θα έμπαινα και σε αντιπαράθεση και με την κυβέρνηση αν προσπαθούσαν να με αναγκάσουν παραβιάσω νόμους και κανόνες

  Κάπως έτσι έβλεπα στον ύπνο μου.. μέχρι που ξύπνησα.
  Και κατάλαβα που βρίσκομαι.. Ελλάδα, 2011
  Με δύο νεκρούς αστυνομικούς, δυό τραυματίες
  και κάτι δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες οπλοφορούντων παρανόμω
  κατά κανόνα αλλοδαπής προέλευσης..

  Πίκρα.

 9. Ηφαιστίωνας avatar
  Ηφαιστίωνας 02/03/2011 21:02:12

  Διαβάσατε την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.; "Από τις 1560 μοτοσυκλέτες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 352 δεν λειτουργούν(χρειάζονται επισκευή) και (επειδή άλλαξε ο ανεκδιήγητος Παπακωνσταντίνου τον τρόπο ελέγχου εξόδων), περιμένει το Αρχηγείο... έγκριση δημοσιονομικού ελέγχου (λέει) για μια δαπάνη 500.000 ευρώ" (!!!). Έχουν δίκιο λοιπόν οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ όταν λένε ότι δεν τους δίνουν λεφτά για βενζίνες αλλά και επισκευάζουν τις μηχανές μόνοι τους.!! Τι δικαιολογείται για αυτά ο υπουργός Προστασίας του..."ΣΑΜΙΝΑ"; Πώς αντιδρά (ή αντέδρασε) σ αυτό το αίσχος η ΝΔ;

 10. t0p avatar
  t0p 02/03/2011 21:17:10

  Ντροπή και άισχος βγάζοπυν στον δρόμο ανεκπαίδευτα παιδιά και τα στέλνουν να πιάσουν κακοποιούς που χειρίζονται πολυβόλα κλπ οπλισμό τέλεια.
  πόσες σφαίρες έχουν ρίξει τα αδικοχαμένα παλλικαράκια κύριε Υπουργέ του Σάμαινα?πόσες οι συναδελφοί τους που θα είναι τα επόμενα θύματα ?
  εσύ άσε τα ΜΑΤ στην Κερατέα να δέρνουν αθώους πολίτες και στείλε αμούστακα παιδιά σαν πρόβατα σε σφαγή.
  ντροπή και αίσχος

  • Eva avatar
   Eva @ t0p 02/03/2011 21:26:43

   + 100000000000000000000 !!!!!!!!!!!!!!!!

 11. ApoTel avatar
  ApoTel 02/03/2011 22:14:08

  ΠΙστεύω ότι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη ήταν η εισαγωγή στις αστυνομικές, και στις στρατιωτικές σχολές, μέσω των πανελληνίων εξετάσεων. Με αυτό τον τρόπο μπαίνουν στις σχολές άριστοι μεν μαθητές, που όμως βλέπουν την αστυνομία απλά σαν έναν σίγουρο μισθό, δεχόμενοι να κουβαλάνε και τα ψώνια του οποιουδήποτε, την στιγμή που κάποιος χειρότερος που θα το είχε μεράκι, θα γινόταν καλύτερος αστυνομικός

  • A.M. avatar
   A.M. @ ApoTel 03/03/2011 01:17:53

   Συμφωνώ.
   Σε κάποια επαγγέλματα τα βασικά κριτήρια επιλογής ΔΈΝ θα έπρεπε να είναι ο βαθμός των πανελληνίων και οι τυχόν επιπλέον γνώσεις.
   Ένας άριστος μαθητής δεν σημαίνει πως μπορεί να γίνει και άριστος αστυνομικός ή άριστος πιλότος .. κ.ο.κ.

 12. san avatar
  san 02/03/2011 23:17:42

  Μάλλον αγνοείς τις αντικειμενικές συνθήκες. Ξέφραγο αμπέλι είμαστε. Όποιος θέλει μπαίνει και όποιος θέλει βγαίνει. Έτσι για την πλάκα. Τα τελωνεία στον Έβρο, στη Ροδόπη, στις Σέρρες και σ' όλη τη Β. Ελλάδα είναι ανοιχτά, όπου συνορεύουμε με χώρες μέλη της Ε.Ε., νάρκες δεν υπάρχουν, φράχτης δεν υπάρχει, από που να φυλαχτούμε;
  Ό,τι δεν κατάφεραν οι εχθροί μας με τους πολέμους στους αιώνες, το κατάφεραν οι πολιτικοί μας, αυτούς που βάλαμε να μας "φυλάνε", οι λύκοι.

 13. B.HILLS CAL USA avatar
  B.HILLS CAL USA 03/03/2011 05:18:39

  ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗ ΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΗ ΕΠΗΧΕΙΡΗΜΑΤΕΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΛΑΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΑΡΕΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΣΥΛΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΚΙΝΗΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΑΞΕΙΔΙΑ ΜΙΖΕΣ ΔΕΧΕΙΟΣΙΣ.ΤΩΡΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ!! Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΚΟΣ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΗΝ ΑΧΙΑ ΤΟΥΣ

 14. macedonian avatar
  macedonian 03/03/2011 08:39:18

  Έχω βαρεθεί να ακούω την πιπίλα περί εκπαίδευσης την οποία δυστυχώς ενισχύουν και οι συνδικαλιστές.Οι αστυνομικοί είναι μια χαρά εκπαιδευμένοι σύμφωνα με τα πρότυπα που ισχύουν σε όλες τις αστυνομίες του κόσμου-με μικρές σημαντικες αλλά όχι θεμελιώδεις εξαιρέσεις.Απλώς στο Ελλάντα είναι αδύνατο να χρησιμοποιήσεις στο δρόμο αυτά τα οποία σου έδειξαν στην εκπαίδευση,θα πας μέσα! Το πρόβλημα λοιπόν θεωρώ ότι είναι οι νόμοι μας-η ατιμωρησία (φανταστείτε την επίπτωση στο ηθικό ενός αστυνομικού η σύλληψη μετά από καταδίωξη και ίσως σωματική βία ενός κακοποιού-ληστή ,βιαστή- και η επακόλουθη απελευθέρωσή του είτε από ανακριτή είτε από σωφρονιστικό κατάστημα με τη μέθοδο της άδειας.Είναι φυσικό και επόμενο φαντάζομαι σε όποιον τύχει μετά να επιδιώκει να εξαφανιστεί σε κάποιο γραφείο απλά αηδιασμένος από το σύστημα.Άλλο π.χ. απίστευτο είναι η υποχρέωση καταβολής 100 ευρώ από τον αστυνομικό για δίωξη κατ'έγκλιση αδίκηματος (αδίκημα που πρέπει να υποβληθεί μύνηση από κάποιον για να διωχθεί) ασχέτως αν τελείται εν ώρα υπηρεσίας.Παράδειγμα : η εξύβριση διώκεται κατ'έγκλιση.Αν κάποιος πάει μπροστά σε έναν αστυνομικό και αρχίσει να τον "στολίζει" ή έστω να τον αποκαλέσει μπάτσο καμμιά εικοσαριά φορές ,ο αστυνομικός έστω για να τον συλλάβει θα πρέπει να καταβάλλει 100 ευρουλάκια έχει δεν έχει υπηρεσία.Φανταστείτε επίσης το ηθικό ενός τέως συνοριακού (νυν αστυφύλακα) ο οποίος έχει συλλάβει μερικές χιλιάδες (γιατί αυτά είναι τα νούμερα) παράνομων αλλοδαπών όταν βλέπει ότι όχι μόνο δεν απελαύνονται αλλά δεν ασκείται καν ποινική δίωξη για΄το ότι εισήλθαν παράνομα στη χώρα.
  Οι αστυνομικοί δεν είναι εξωγήινοι ,δεν ήλθαν ουρανοκατέβατοι στη χώρα.Είναι γνήσιο κομμάτι του λαού αυτού του τόπου που ασκούν αυτό το επάγγελμα πιθανότατα γιατί δεν είχε ο μπαμπάς εργοστάσιο για να τους βολέψει.Έχουν μάτια και βλέπουν το Βατοπέδι,τη Siemens,τα υποβρύχια και την ανέχεια γύρω τους.Μόνο που γνωρίζουν εκ των έσω τη σαπίλα της χώρας και δεν τρέφουν αυταπάτες για έξοδο από την κρίση,όχι τουλάχιστον πριν αποφασίσουμε εμείς τι κράτος και κατ'επέκταση τί αστυνομία θέλουμε.

 15. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 03/03/2011 10:11:15

  Συγκέντρωση Μνήμης & Διαμαρτυρίας για την δολοφονία των δύο Συναδέλφων μας, την Πέμπτη 03 Μαρτίου 2011 και ώρα 21:00 στη πλατεία Συντάγματος μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

  h++p://www.easya.gr/index.php

 16. ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ avatar
  ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ 03/03/2011 16:45:39

  Το εχουμε χασει τελειως!!!!! Ο αστυνομικος δεν ειναι ενας απο εμας , δεν ειναι ο φιλος μου ο πετρος οταν ειναι υπηρεσεια! Ειναι το οργανο που προστατευει τον κλεφτει πολιτικο που υπονομευει την ελευθερεια μας και την αξιοπρεπεια μας καθε μερα και μας βαραει οταν ζηταμε αξιοπρεπη μισθο για να ζουμε ωστε να μπορει ο καθε καφρος υπουργος ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΣ να τρωει αστακους με τα λεφτα μας και να νοικιαζει κοτερα οπως ο Αρης της νεας δημοκρατιας ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΗΣ ΠΕΛΛΟΠΟΝΗΣΟΥ!!!! Αυτοι λοιπο οι αστυνομικοι δεν ειναι ενας απο εμας αλλα ειναι ενας απο αυτους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.