#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/10/2010 09:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Αστακός με...ουράΜπορεί η υπόθεση του Αστακού να ναυάγησε όπως λένε όλοι, κάποιοι ωστόσο προσπαθούν να την αναστήσουν. Επιχειρούν να φάνε… Αστακό παρά τα όσα έγιναν και τα οποία οδήγησαν στην απόσυρση του ενδιαφέροντος από την πλευρά των Αράβων. Οι πληροφορίες μας λένε ότι η κυβέρνηση θα ανοίξει πάλι το θέμα με το Κατάρ και σκέφτεται να προτείνει την είσοδο στο κοινοπρακτικό σχήμα της ΔΕΗ και της ΔΕΠΑ. Ο λόγος προφανής: Θα νομιμοποιήσει έτσι το deal, και αν υπάρχει πρόβλημα με το παραγόμενο ρεύμα θα το αγοράσει η ΔΕΗ.

Εν πάση περιπτώσει δεν έχει σημασία επειδή θέλουν να βάλουν δύο κρατικές εταιρείες στη συμφωνία, αλλά γιατί κάποιοι επιμένουν να γίνει το έργο. Είναι άραγε εθνικό ενδιαφέρον για μια επένδυση που κάποιοι χαρακτηρίζουν περιβαλλοντικό έγκλημα;

Ή μήπως είναι πολλά τα λεφτά (Χ)Αρη; Μήπως, επίσης, ο αδελφός του πρωθυπουργού, Νίκος Παπανδρέου, ενδιαφέρεται σφόδρα για το έργο έχοντας κάτι άλλο στο μυαλό του;

Και πώς μια μη περιβαλλοντική επένδυση μπορεί να συνδυάζεται με τον έτερο αδελφό Αντρίκο Παπανδρέου ο οποίος έχει δημιουργήσει πράσινο fund και κάνει συνέδρια για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο;

Όλα αυτά θα αποκαλυφθούν στην πορεία, αν και εφόσον προχωρήσει η επένδυση. Το εντυπωσιακό, ωστόσο, είναι γιατί σε όλα τα σενάρια είναι μέσα ο άγνωστος κύριος Γιάννης Σπορίδης Αντωνιάδης;

Ο συγκεκριμένος κύριος ο οποίος έχει το 33% της επένδυσης, όταν ρωτάται πού θα βρει ένα δις ευρώ για να το ρίξει στο έργο, απαντά ότι δεν θα το χρειαστεί καθώς θα το δώσει σε εργολάβους με υποψήφιες εταιρείες τη Mitsubishi, την General Electric και την αμαρτωλή Siemens.

Η Rosebud Energie Deutschland GmbH του κ. Αντωνιάδη Σπορίδη ιδρύθηκε το 2006 στη Γερμανία με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 25.000 ευρώ και εταίροι είναι εκτός από τον επιχειρηματία η Rassadel (έβαλε 1.750 ευρώ), καθως και οι Ιωάννης Παπασάββας, Παναγιώτης Καφατσάκης, δρΑλεξάντερ Κοτμπ και ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Αν σας θυμίζει… ράσα η Rassadel δεν πέφτετε έξω. Είναι το μοναχού Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου. Συνεργάτης του κ. Αντωνιάδη μέχρι πρότινος ήταν ο επικοινωνιολόγος και «κολλητός» της οικογένειας Παπανδρέου, ο Γ. Σεφερτζής, ο οποίος μάλλον βγήκε από τη μέση πλέον. Αυτή λοιπόν η εταιρεία των 25.000 ευρώ διεκδικεί μερίδιο μιας πίτας δισεκατομμυρίων.

Αν στη συνέχεια είχε γίνει ένας κολοσσός δε θα είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ωστόσο, δεν είναι γνωστή εταιρεία παρά μόνο ασχολείται με κάτι… φύκια (για μεταξωτές κορδέλες) στο Ισραήλ.

Οσο για τον κ. Αντωνιάδη Σπορίδη, είχε ξεκινήσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες το 1992 με την εταιρεία Future Εισαγωγές, Αντιπροσωπείες ΕΠΕ η οποία ασχολούταν με επικοινωνιακά δίκτυα. Όμως, μια δεκαετία μετά,τέθηκε σε εκκαθάριση, γιατί δεν υπέβαλε ισολογισμούς ως όφειλε, ως ανώνυμη εταιρεία (ΦΕΚ Α.Ε./ΕΠΕ 2126/21-03-2002). Ο Αντωνιάδης ξαναέκανε μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών που κι αυτή τέθηκε σε εκκαθάριση και διεγράφη από τα μητρώα το 2009. Ο επιχειρηματίας φέρεται να έχει 18 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή αιολικών πάρκων. Πιάσε το αυγό και κούρεψέ το δηλαδή.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κοινὸς νοῦς avatar
    Κοινὸς νοῦς 25/10/2010 10:59:54

    Ἀμάν μὲ τὸ αὐτὸ τὸ... "ἀσχολοῦταν"! Τὸ σόϊ κομματικὴ γραμματικὴ εἶν' αὐτή;
    Τὸ "ἠσχολεῖτο" τοῦ σχολείου μας θεωρεῖται ἰδεολογικὸ ἀτόπημα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.